Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Halihó!

Hálás köszönet az összes rólam készült remek fotóért KépKépKép apa azt mondta, hogy vagy villogó vörösszemű zombivá váltam az elmúlt 3 hónap alatt, vagy ez tényleg a nagyanyám KépKépKép

Mamacka, köszi a zsákot, sajnos nekem pont olyan kéne, mitn a tiéd, úgyhogy ez nem lesz jó Kép

Livi, én mindig ugyanazzal a fonallal varrom össze a darabokat, amivel kötöttem, néha horgolom, mikor mihez van kedvem.

Nadine, a Spock-kal az a baj, hogy embertelen. A tipikus esete annak, hogyan ne figyeljünk arra, hogy mire van igazán a babának szüksége, hanem csak a saját kényelmünkre gondoljunk : tanulja meg az a gyerek, hogy éjszaka nem ébreszt fel senkit, úgyhogy csak hagyjuk ordítani, majd előbb-utóbb abbahagyja és egy-két hét múlva már nem nem csinálja... meg pontosan betartani az étkezési időt, előbb egy peccel se - indok: tanuljon rendet az a büdös kölök! Jó, tudom én, hogy ez így sarkított, de sajnos ez a lényege... és bizony a mi nemzedékünk nagyjából így nőtt fel, a 70-80-as években ez volt az egyik könyv a kettőből, amit a szülők forgattak, meg is nézhetjük, milyen remekül erős az érzelmi hányadosunk... Hogy mi volt a másik könyv? Fogalmam sincs, csak hallottam, hogy volot "választék" már akkor is Kép

Nagyon ajánlom Michaela Glöckler Nagy gyermekkönyvét - ebben igazán sok hasznos dolog van, bár nem igazán lexikon, inkább arról beszél, hogy mindennek megvan a maga oka és helye. Persze könyvből nem lehet az életet élni...

Ja, most látom, Cory is hasonlókat mondott Kép Akkor még egy gondolat Tőle Kép : Vajon a parasztasszony mit tenne, ha egy bizonyos probléma elé kerülne a gyerekkel? Õ hogyan oldaná meg?

Én is sokat gondolok erre. Meg arra is, a figyelem a legjobb eszköz mindenre. Megtanuljuk mi hamar, hogy mit szeretne, mire van szüksége a babának és hogyan lehet valami problémát megoldani úgy, hogy az mindenkinek a legjobb legyen.

Puszikákok Kép

indianyo

Vok,
holnap reggel megyek vérszívásra, öcsike akkor tud elvinni. Aztán míg ott várok, bemegyek a fogászhoz is egy kis fúrás-faragásra. Jó lesz Kép

pusza,
V.

indianyo

Angi: a dokis beszámolóm:
Jöttem panaszkodni Kép
A dokim teljesen lelombozott...pontosabban kiakasztott. Hogy hogy képzelem, hogy (az ő mérlege szerint) 5 hét alatt 4 kilót híztam!
Aztán a felkérésre, hogy szeretném, ha a szülésnél ott lenne, meg húzta a száját, és közölte, hogy "nem szívesen", meg miért nem szóltam eddig, nem ilyenkor szokás....
A lényeg, ímmel-ámmal, kb 5 perc elteltével, nagy szájhúzással végül adott egy névjegykártyát, hogy 27-én menjek a magánrendelőjébe, és akkor megbeszéljük. De ezek után hogy bízzak meg benne? A szülés alatt is az lesz benne, hogy "nem szívesen"? Na ezt így nem vállalom be Kép Most kereshetek új dokit Kép
Amíg nem volt szó a szülésről, teljesen normális volt, segítőkész, aztán a felkérésnél meg bekattant teljesen...Azt kezdte számolgatni, hogy mennyit fizettem volna neki eddig, ha már aza elején felkértem volna... Kép
Ti ezek után tudnátok bízni a dokitokban?

Titati 33-34
titati

Titati, sajnálom....Kép
De ha az már most nincs bizadalmad benne, akkor az nem jó. Kép Ez olyan kényes, bizalmi szituáció, hogy szerintem ilyen duma nem fér bele. Az 5 kg-t pedig hagyd a csudába, olyan vékony vagy így is.
Hol szeretnél szülni? Szerintem valaki biztosan tud ajánlani neked egy jó szülészt.

Kitartás! Kép

Anita, hol vagy? Mi volt a 4D-n?
Vendég

Titati, sajnálom....Kép
De ha már most nincs bizadalmad benne, akkor az nem jó. Kép Ez olyan kényes, bizalmi szituáció, hogy szerintem ilyen duma nem fér bele. Az 5 kg-t pedig hagyd a csudába, olyan vékony vagy így is.
Hol szeretnél szülni? Szerintem valaki biztosan tud ajánlani neked egy jó szülészt.

Kitartás! Kép

Anita, hol vagy? Mi volt a 4D-n?
Vendég

Bocs, duplázott a Bnet.
Vendég

Titati,
Sajnos én nem tudnék... Kép

Vikó

indianyo

Sziasztok!

Mamacka!
7 kgnál tartok eddig, de én hízásra hajlamos vagyok és imádom az édességet. Kép Szóval kicsit sokallom a dolgot, de ez van. Kép Majd utána leadom. Oooolyan nehezen állok ellen bizonyos kajáknak. Kép Te mennyinél tartasz?

Titati!
Ez felháborító! Nehogy hozzá menjél!!!! Hihetetlen, hogy mit meg nem engednek maguknak a dokik!!! A bartánőm nem válaszott orvost, hanem szerencsére bízta és nagyon jól bejött neki! Kép Hátha neked is beválik....

Angi!
Jó lenne összefutni. Kép Két ünnep között mikor vagytok itthon? Egyik nap átugranék. Kép Mármint, ha nem zavarok. Kép

Szopipárnások!
Amint tudom,hogy mikorra lesz kész a néni, azonnal szólok és máris beszélhetjük az időpontot. KépKépKép

Vikó!
Akkor holnap reggel gondolok rád. Kép

Mi holnap este megyünk uhra és remélem megmutatja a nemét a drágám. Kép Már naaagyon várom! Kép

További kellemes estét!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszti: úgy voltam vele, hogy dokit akarok választani, és nem kórházat. Egyébként ez a doki az Uzsokiba tartozik.
Most van még 2 vésztartalékom....Párom kolleganői 3 és 4 hónapja szültek, az egyiknek a barátnője nőgyógyász, a másiknak meg apja-anyja orvos, és ők szereztek neki dokit. Most e kettőben reménykedek még... holnap elindítjuk az infó gyűjtést. Ja és ugye mindehez még tiszta "dátha" is vagyok...
Eszti, voltál tornázni?

Indianyó: engem megnyugtatna, ha lenne saját dokim, akire tudnék számítani.

Hogy valami jót is írjak, a munkahelyemen tök ari babacuccokat kaptam Kép Egy rózsaszín szőrös kapucnis overált, hozzá illő sálla, és takaróval. Mindegyik hímzett, vastag, és pihe-puha. Nagyon édesek. Holnap lefotózom őket Kép
Ja és egy nagyon "dizájnos" rózsaszín, alján szelepes, görbe cumisüveget Kép

Titati
titati

Sziasztok ismét itt!

Eszti
ma nem sikerült bejutni a városba! Holnap neked jó lenne?

Vok
4 és fél kilónál tartok... megdícsért a védőnéni és azt mondta, hogy azért mérhettem hirtelen +6 kilót, utánna meg megint 4-et mert biztos sósan ettem ami visszatartja a vizet! ...utánna meg kipisiltem! Kép A pocimra viszont azt mondta, hogy a korunkhoz képest nagy!
Diétázni nekem sem lenne kedvem... örülök, hogy egyenlőre nem is kell.
Mi is holnap este megyünk UH-ra! Én is várom! Kép Kép Kép Kép Kép

Vikó
De te valami babazsákot is kerestél azon kívül mint amit én elvittem megmutatni! Azt hittem ez az!

Titati
Én szerintem keresnék egy másik dokit! Ez így eléggé pénzéhségre vall.... meg nem szerencsés ha csak ímmel ámmal akar veled foglalkozni!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Visszaolvastam!

Titati: Messzire kerüld el ezt a dokit!!!!

Babetta: Ugye milyen rendes vagyok, hogy nem raktam fel az evős képet? Elküldöm Neked, mi a címed?

Eszti: Szeritem nagyon csinos a pocid!Kép

Nicika: láthatóan növöget a babaház!!Kép

Hálóing/pizsama: én is minden napra viszek egy hálóruhát, sajnos átvérezhet, az is benne van a pakliban.Kép

Babaruha mosás: 3-4 nap alatt összegyűlik annyi, hogy külön is lehet mosni (body, rugi, takaró, lepedő, büfipelus....) eleinte én is külön mostam, de pár hónap múlva már a mi fehérneműinkkel. Egyébként nem biztos, hogy a márkás nagyon drága mosószer a jó. Utána akarok nézni valami bio mosószernek, az nem allergizálja az érzékeny kis bőrüket.

Vok: akkor a 10-es minta OK?

Angi, Scullyx, Betti, Bartika, Eszti: kár, hogy nem jöttetek, de Ti még januárban is találkozhattok, nem?

Bori, Csema: Mi van Veletek???

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Titati,
megértelek, fontos, hogy nyugodtan készülhess a szülésre Kép Biztosan hamarosan találsz egy olyan orvost, akire emberileg is lehet számítani. Drukkolok Kép
(Ha császárral szülünk, akkor majd nekem is kell egy doktor, de még bízom a természetben és a babácskában Kép)

Mamacka,
Én varrni szeretnék egy hálózsákot a kisbabókámnak, ahhoz akarok flízt - meg a kör alakú táska-játszószőnyeghez Kép Kötni egyszerűbb lenne, de kicsi babáknak nem jók az ilyen szöszölő dolgok, belélegezhetik a szöszöket... úgyhogy marad a varrás, majd, ha egyszer lesz flíz Kép De nagyon köszönöm így is Kép

Eszter, köszi a drukkolást, az sose árt, bár nem aggódom... Kép Még úgyse volt hányingerem a terhesség alatt, egyszer azt is ki kell próbálni Kép Nektek meg jó mozizást holnap estére Kép

Vikó

indianyo

Sziasztok!!

Sikerült, repibe hiper szuper sebességgel beköttetnem a netet vasárnap este, persze nem jól dugtam össze nagy sietségembe és mostanáig nem is volt jó, most viszont apa megnézte, és mondta hogy mielött a szerelőket hívnám, dugjak be egy összekötő kábelt amit kihagytam Kép
Milyen jó egy férfi a háznál!!!

Még nem olvastam semmit vissza a két hét alatt, ne haragudjatok, és szerintem este már nem is fogok mert hulla vagyok, egész nap vásárolni voltunk, lámpákat, karnist meg ajándékokat.
Csak gondoltam bejelentkezek hogy minden ok beköltöztünk, kisebb nagyobb problémákkal fűszerezve, de bennt vagyunk a mi kis új házunkba!!Kép

Remélem veletek is minden ok, meg a kicsi babákkal is, puszilok mindenkit, ja és nagyon hiányoztatok!!Kép

Holnap este bővebben jelentkezem este, mert holnap is megyünk még vásárolni, meg 4 d-re!!!
Majd mesélek, meg teszek fel képeket.

puszi

Alina+32 hetes MárkKép
Vendég

Trose

Nekem a doki külön említette, hogy orrcseppet szabad használni!

Scullyx
29+0

KépKép
KépKép
scullyx

Mesi!

Van egy tengeri sós orrcsepp/orspray, ami nem tartalmaz egyéb vegyi anyagokat, kisbabáknak és kismamáknak is ajánlják.

A suttogóról én is olvastam, illetve az írójával egy riportot, nagyon szép, meleg, emberközpontú dolog Kép Azt nem tudtam, hogy magyarul is van...

Miért kellett az I. Nőire jönnöd olyan messziről? Nálatok nem lehet, vagy jobban bízol az itteniekben?

V.

indianyo

Sziasztok!

Indianyó,
akkor neked holnap sok "kellemes" dologban lesz részed.. Kép Vérszívás, fogidoki.. Jujj..
Ez most a cukros vérvétel lesz, ugye? Hányingerem még nekem sem volt, lehet hogy én is ettől taccsolok majd ki először! Kép

Titati,
én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, hogy ez a doki nem jó doki. Nehogy már ímmel-ámmal nyúljon hozzád, hogy: "No, ez az a kismama, amelyik későn szólt.." Én úgy tudom, hogy sokan a 20. hét körül szokták megfogadni a dokit. Én a 19. heti UH-on kértem meg, azt mondta köszöni a bizalmat és majd szóljak rá még egyszer, amikor majd a szülés időpontját pontosítjuk. Mondjuk én is azt hallottam az enyémről, hogy pénzéhes, de engem pl. még nem hívott a magánrendelésre. Tuti megyek majd valamikor, de még nem.
Az tök jó, hogy kaptál a melóhelyről ruhácskákat, várjuk majd a képeket! Kép Különösen a cumiról! Kép

Alina,
gratula az új házhoz, pihengess sokat, aztán nagy levegő újra és várjuk a köv. bejelentkezésedet! Kép

Nadine 22+4 Kép
Kép

nadine81

Jujj, még fent vagyok ám, nem vagyok olyan álmos, mint az a bagolyka a fán, csak tetszett a kép.. Kép

Íme a gyönyörű hálóing! Kép
Kép
Kép
Kép

Õ pedig a cicám!! Kép
Kép

nadine81

Sziasztok!

csak egy gyors bejelentkezésKép A család hazajött, és semmire nincs időmKép

Bence beteg, Panka pláne, karácsony még sehol, a fejemet is elhagytam vholKép Bár úgy vagyok vele, hogy nagy ívben.... olyan lesz amilyen lesz én nem fogok idegeskedniKép

A költözésen is agyalunk ezerrel, ne mtudjuk eldönteni mi legyen. Mondjuk most a párom kapott egy állásajánlatot, amivel nem keresne többet, de sokkal kevesebbet kellene dolgozni, plussz fizetnék az utiköltséget is, ami majdnem egy 20-as egy hónapban. Ha sikerül meggyőznöm hogy fogadja el, akkor ittmaradhatnék szülni, meg érettségizni és határozottan könnyebb lenne az életem. De jövőre mindenképp felköltözünk Pestre.
Csak az a kérdés hogy mikorKép
Meg hogy hovaKép Mert ha anyóstól kapunk pénzt (ahogy sejteni engedi) meg ha sikerülne eladni a házat, akkor anyuék is adnának 1,5 millát, és akkor egyből saját lakásba mennénk...
Olyan jó lenne...

Szóval az életem mostanában csupa kérdőjelKép De emellett nagyon jól érzem magam, Kata is jól van, és nagyon szerelmes vagyokKép

Jók a talis képek! Írigykedem is ezerrel ámKép

Zsu
28+0Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nadine
Igen, én nem végzek félmunkát KépKépKép

Hááát... ez a hálóizé egy remekbeszabott darab Kép

Férjecske dolgoz, azért kukorékolsz ilyenkor a neten? AZ M2-n a Vágy villamosa megy új feldolgozásban, szuper szereplőkkel, most kezdődött, ha szereted az ilyen komoly dolgokat...

indianyo

Hűűű most néztem hogy a fotópályázaton lecsúsztunk a dobogórólKép Lécci riasszátok már az ismerősöketKép Lécci-lécci!

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nici! Mélben én is elküldtem a telószámomat, meg a mélcímemet nem? Nem kaptad meg? csak mert a táblicskuban nincs benneKép

Zsu
28+0

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tünde !

Okés a 10es minta. Kép

Pusza

Eszter
Kép
Kép
vok

Indianyó,
igen, Aptya dógozik, de mindjárt jön! Mondjuk még eszik valamit, pancsol, aztán irány az ágy. De nem bizti, hogy addig én is itt maradok, mert nekem már lóg a cumi a nyakamban! Kép
A vágy villamosát inkább kihagyom. Még elüt.. Kép

Zsu,
tegnap hallgattam a Híradóban, hogy ilyenkor karácsony előtt egy csomó ember depis lesz, mert hogy semmi nincs még meg, készülődni, vásárolni, vendégeket várni, vendégségbe menni, meg úgy egyáltalán.. Nem ám elkap téged is!! Kép
Párod állásajánlata megfontolandó, mert az a 20.000 Ft egy hónapban nagyon sok minden másra jól jöhet.
De örömmel látom, hogy azért az életedben lévő sok kérdőjel mellett ott vigyorognak a Mosolyok is!! Egy gyerkőc kint, egy baba bent, szerelmes vagy! Most ez a lényeg! Kép

nadine81

Hááát, Nadine, jól is teszed talán, hogy nem nézed Kép Ez egy nagyon súlyos darab egyébként is...

Zsu
Boldog Új Évet Nektek együtt a nagy családoddal KépKépKép És előtte is sok örömet Kép

Jó éjt mindenkinek Kép

Vikó

indianyo

Nadine, arról nem beszélve, hogy a jelenlegi helyéna párom 2 nap munka 2 nap szünet váltásban dolgozik (ha nem kell bemennie kisegítenie) 13 órát, ami utazással annyit tesz, hogy fél nyolckor elmegy reggel, és fél tizenkettőkor ér haza este. Max 6 órát alszik. És volt már olyan, hogy 10 nap alatt csak két szabadnapja voltKép

Ebben a melóban meg napi nyolc óra lenne, minden hétvégéje szabad, szóval nem mindegyKép Remélem elvállaljaKép

Egyébként én alapból nagyon optimista vagyok, szóval nem nehéz mosolyognomKép sokszor a párom idegeire megyek ezzel, mert ő meg pesszimista, idegeskedős tipus. Én nem szoktam idegeskedni, mert ha nem tehetek semmit a dologért akkor minek idegeskedjek, ha meg tehetek, akkor meg teszek és nem idegeskedekKép

Zsu
28+0Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Titati: hát nem egyszerű helyzet az biztos Kép De csak kitalálsz valamit Kép Én nem tudnék bízni benne így, az tuti.

Alina: üdv újra köztünk Kép

Én speciel a Suttogóról is hallottam már rosszakat. De mondom, szerintem nincs tökéletes könyv. Ha igazán jók akarnánk lenni, biztos össze lehetne ollózni vagy 15 könyvből a megfelelő részeket, és úgy már egész jó könyv lenne Kép Nekem. Másnak meg más részek jönnének be Kép
Nekem ami sokat segített, az Az első 365 nap a baba életében vagy valami hasonló a címe. Alapvetően arról szól, hogy melyik életkorban miket csinálnak (mozgás, figyelem, társas fejlődés...), és hogy mi az a határ, ha addig nem csinál valamit a baba, akkor menjen vele az ember szakemberhez. MEg szerintem jó még a Picik és Kicsik című könyv is. Legalábbis ez áll hozzám a legközelebb.
Aztán a borzalmak: Szülők iskolája sorozat (pl a szopisnak az az alcíme, hogy anyamelltől a cumisüvegig, amit eleve nem értek, mert a sikeres szoptatáskor tök felesleges a cumisüveg), meg van mostanság rengeteg rémes alvós könyv (pl Aludj jól gyermekem, de még sorolhatnám), amik különböző meggyőző módon adják elő a sírni hagyást.

Mostanában volt némi horror az életünkben. Mostmár le merem írni, mert úgy tűnik, túl vagyunk rajta (kopp-kopp). 2 hete kedden este Balu lábujja picit piros volt, de semmi extra. Éjjel többször felsírt, majd reggel brutál vízhólyaggal a lábán ébredt, és nem tudott ráállni, végül az apja ölben vitte el a dokihoz, aki leszívta a hólyagot, adott kenőcsöt. Utána már szaladt is délután. Utána csütörtökre még mindig nem javult a helyzet, bár hólyag már nem volt, de gennyzacskó jelent meg a körme alatt, és a körömágynál meg mellette vörös volt, duzzadt és érzékeny. Irány a doki. Kapott antibiot, és haladékot máig, ha nem javul, akkor sebészet, ahol valszeg leszedik a körmét... Ma visszavittem, mert javult ugyan, de még nem múlt el teljesen. Doki egyetértett azzal, hgoy kihagytuk a sebészetet, már csak kenegetni kell, és valszeg a maradék oldódik magától Kép

cory 27+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
csatlakozom a rémfelsoroláshoz: Taníts engem, mami! - hogyan "fejlesszük" csecsemőnket - nehogy véletlenül is harmonikusan a természet rendje szerint nőjön boldog gyerekké Kép

No, az ilyen dolgok aggasztanak engem is leginkább: rejtélyes kisebb-nagyobb sebesülések, kiütések, amik lehtnek múló kis vackok de esetleg komoly bajnak is jelei... De gondolom, ahogy a gyerkőc növekszik, ehhez hozzá lehet szokni Kép

indianyo

Vikó: én ilyenkor leülök a net elé, és rákeresek a google-n Kép Így sikerült már diagnosztizálnom agyhártyagyulladásgyanút, skarlátot és lyme-kórt. Mindháromban doki is megerősített később Kép Az alapesetekben meg kérdezni-kérdezni-kérdezni Kép Szerintem. Sok olyan van, amiket már a tapasztaltabbak tudnak. Pl az első hetekben lehetnek az arcon pöttyök az anyai hormonoktól, vagy pelenkakiütések, vagy hasmenés (pl milyen az)... De mindet előre felsorolni úgysem lehet, mert a felét elfelejti az ember, de ha előjön kérdésként, valaki tuti találkozott már vele Kép

cory
Budapest

Ezt mind a hármat a saját gyerkőceidnél diagnosztizáltad??? Igen, a kérdezni-kérdezni a jelszó nálam is Kép

indianyo

Na, jó éjszakát mindenkinek!

Végre hazaértünk! Szuper volt a 4D, utána meg mentünk vásárolgatni Botinak! Aztán mozizás a szülőknél...stb! Bepakoltunk a szobájába, most itt vagyok. Nem olvastam vissza, bocsi!

Szóval makk egészséges és iszonyatosan dundi! A szonográfus szavaival élve: jól ki van hízvaKép Gyorsan teszek fel képet, bár nem a legszuperebb, mert lefényképeztem! De holnap beszkennelem, úgy jobb lesz, és felteszem az albumomba! De muszáj legalább ezeket megmutatnom! Uh szerint 33-34 hetes, ugyanúgy kb.2 kg! Szülés várható ideje: 01.31KépKép Persze, csak a méretek miatt... És kiderült, hogy a hétvégi hatalmas munka eredménye, amit bébi produkált: FEJVÉGÛ!!! (Persze, még kifordulhat, de nagyon ügyes,és szófogadó volt)

Na, akkor a képek! Majd még írok,ha eszembe jut vmi, csak holnap meg korán megyünk metrózni nagy bevásárlásra, aztán ajcsi vásárlás! Nem tudom,mikor leszek!

Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita, gyönyörű a kicsi fiad! Illetve hát nem is kicsi, hanem óriás Kép Ez akkor msot már a finis Kép

Csak óvatosan a várárlással, az emberek most akarják behozni az egész évi lemararadást, mennek, mint a meszes Kép Ma mi is voltunk, alig bírtuk kikerülni a rohangáló bevásárlókocsikat Kép

indianyo

Anita: Ez nagyon jó Kép

Vikó: Agyhártyagyull-gyanú Zsománál volt fél évesen (1,5 nap László Kórház fertőző), skarlát tavaly ilyenkor Balunál, lyme-kór nálam tavaly nyáron.

cory
Budapest

VikóKép

Ezt most találtam a babaszobán:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=90158

Olyasmi a kinézetre, mint amit Mamacka mutatott nekünk a talin.

Kép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Jó reggelt!

Anita, tök jó a két kép, annyira jól látszik Boti arca....hihetetlen. Kép És annyira husis az arca, hogy csak na. Gratula a nagyfiadhoz!!! Kép És most a dokid a méreteiből számolja a szülés várható időpontját? Mert nekem is szokta mondani, hogy mikor szülnék a méretei alapján, de azért mégiscsak a mensis időpont szerint számolja a várható szülési időpontot. Na, de végülis mindegy, mert februártól már én is készülök, hiszen onnantól jöhet bármikor a mini. Kép Húúúúú, most hogy írtad ezt a január 31-et, be is paráztam rendesen, nagyon izgííííííí! Kép

Kép

Cory, a Picik és Kicsik nekem is nagyon tetszik, szerintem abban sok alap dolog benne van, ami szükséges kezdő szülőknek. Úgyis szelektál még ebből az ember, mert minden gyerek más, és mást is igényel. Tökéletesen nevelni pedig nem lehet. Kép
De nem is ez a cél. Legalább is nálunk. Kép

Eszti
30+6
Vendég

Jó reggelt Kép

Eszti: az a baj, hogy némi tudományosnak tűnő magyarázattal egy kezdő szülő abszolút meggyőzhető sok baromságról, főleg, ha bizonytalan, vagy pl egy sírós babától fáradt, kétségbeesett. Igazából ezért vagyok nagyon dühös az említett könyvekre.

cory 27+5

cory
Budapest

Anita,
nagyon édes a kicsi és annyira jól megmutatja magát!
Gratulálok!

KépKép
KépKép
scullyx

Cory, a másik könyvet, amit írtál, azt nem ismerem. Nekem tényleg olyan könyvre lenne szükségem, amit te is írtál, hogy benne van, hogy a pici egy adott korszakában mikre képes, mit várhatunk el tőle, és mi abnormális, ha nem csinálja. Ugyanis egyet szeretnék messziről elkerülni: hogy mégcsak véletlenül is olyat várjak el majd a gyerekemtől, amire még nem képes, mert nem lehet képes.
Vekerdi könyvét még szeretem (Kicsikről nagyoknak), abban is elég jól benne van sok alap dolog. Asszem ez is abban volt (de lehet, hogy tévedek): sokan nagyon hamar próbálják meg a gyereket rászorítani, hogyan fogja a ceruzát rajzolás közben, holott egy bizonyos kor előtt nem képes fizikailag máshogy fogni a ceruzát, mint marokkal. Szóval ilyen apróságokat szeretnék inkább tudni. Szerinted abban benne vannak ilyenek, amit írtál?
Vendég

Jó reggelt!!!!

Anita, nagyon-nagyon Boti!!!!!
És tök édi kis pufi pofija vanKép
Mintha csak Olivér uh képeit látnámKép

Alina, üdv. újra ittKép
Örülök, hogy sikerült beköltözniKép

Én sose olvastam ilyen "okos" könyveket.
Most volt az első , A bába válaszol, ez jó kis könyv volt, de mivel német bába írta, fele dolog itthon megvalósíthatatlan.
Meg most kezdem majd a Szoptatást, de arról azt mondtátok, hogy jó.Kép

Ildikó 25+4
Kép(esik a hó!!!!)
vas

Most mondták, hogy fehér lesz a karácsony!!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
vas

<font color="119911"> Jó reggelt!
Anita,
nagyon jók ezek a Boti képek! És milyen kis szófogadó kisfiú! Lesz rajta mit fogni! De jó!!! Miket vettetek neki?
Titati,
ez a doki nagyon furi. Nem nézett rád, amikor a súlyod miatt dumált? Azt hiszem én se tudnék megbízni benne ezek után... Remélem gyorsan találsz egy kevésbé pénzsóvár dokit. Vagy hogy döntöttél? Egyébként nagyon arik a kolléganőid ezekkel az ajándékokkal. Fényképezz majd!
Vok,
Feri ma megy utoljára dolgozni és január 2-ig nem megy be! Megdumáljuk, hogy mikor gyere!!! Ha nem találkoznánk már, akkor jó babamozizást Nektek! Kiváncsi vagyok Ádi mit fog szólni. Kép

Könyvek:
Suttogó: én olvastam. Nekem tetszett, de vannak persze olyan részek, amikkel nem értek egyet.
Picik és Kicsik: barátaink is erre esküdnek, így Feri megvette nekem, de még csak elkezdtem olvasni.

Eszti,
ügyi voltál ezzel a vásárlás dologgal. Kép Szép a pocikád és tényleg fent van, mint az enyém.
Nici,
a Te pocikád is sokat nőtt az elmúlt 2 hétben. Kép
Alina,
üdv itt újra!

Feriék céges vacsija jó volt. Jó későn volt kaja, Lidi már szétrúgta a pocim. Mondta mindenki, hogy milyen nagy a pocim. Kép

Angi
32+4</font>
angi79

Sziasztok!

Anita, csodálatos a kisfiad! Gratulálok.

Titati: felháborító ez a doki, szerintem is kerüld el jó messziről. Nem szeretem az ilyen éhenkórászokat.

És a legmocsokabb dolog, amikor a súly miatt cseszegetik az embert. Persze tudom, hogy ez fontos, meg figyelni kell rá, de ezt mindenki tudja. Akkor miért kell ennek lennie a központi témának a terhesség során?

Képzeljétek, ma dolgozom utoljára. Kép Még el kell számolnom mindennel, délután pedig tartanak nekem egy kisebb búcsúztatót. Holnap pedig karácsonyi ünneplés lesz.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Hú, Mariann, "boldog utólsó napot"Kép a munkahelyedenKép
Kép
vas

Sziasztok Kép
Itt vagyok ám én is Kép

Titati Kép
Nagyon sajnálom, hogy ilyen volt a dokid Kép Nem is értem mi a baja. Lehet az is, hogy anyagi megfontolásból csak a magánrendelőjébe járókat szeretné viszont látni a szüléskor Kép
Drukkolok, hogy találj egy normális megbízható dokit Kép

Anita Kép
Nagyon szép a kis pofia a fiacskádnak Kép Gratula hozzá Kép

Annácska 25+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

<font color="119911"> Mariannka,
szép utolsó munkanapot Neked!</font>
angi79

Eszti: a Vekerdy könyvek nagyon jók Kép Kérdezz, Felelek 1.,2.,3., A pszichológus válaszol meg a Pszichológus újra válaszol. Ezek a Nők Lapjás kérdések összeszedve. Ezek szerintem már életszagúak, ezek megvannak nekem is. Illetve nekem sok baromság is megvan, de ma már nem venném meg őket Kép
Amit írtam, az az első 1 évről szól. Pl mikortájt kezdenek forogni, felülni, nyúlni a tárgyak után stb. Ebben szerintem az a fontos, hogyha nem csinálja, akkor időben kerüljön az ember szakemberhez. Ne legyen az, hogy óóóó, hát még ráér stb. Ez a címlapja http://www.antikvarium.hu/ant/foto.php?id=158504&h=200
A ceruzafogás stb még odébb van, és hát nagyobb gyerekekről alig van könyv. Szerintem messze Vekerdy a legjobb a témában. Nekem olyanjaim vannak, amikre később jöttem rá, hogy érdekel. Pl mikor kiderült Baluról, hogy balkezes, akkor megvettem a Balkezes gyermek című könyvet, meg mikor kiderült, hogy a második is fiú, akkor megvettem a Hogyan neveljünk fiúkat címűt. Ezek elég jók, de nagyon speciálisak.

cory
Budapest

Köszi Cory. Kép
Vendég

Jó reggelet!

CSak fél 1 körül megyünk Pestre, úgyhogy gondoltam addíg olvasgatlak titeket, meg írok egyet.
Először is: Nagyon köszönöm a jókívánságokat, a költözéssal kapcsolatban, nagyon jól esett visszaolvasniKép
És persze az üdvözléseket is köszönöm.Kép

Mariannka
De jó hogy uccsó munkanapod van, majd meglátod milyen jó otthon, én már el is felejtettem milyen volt dolgozni!!!Kép

Vas
Olvastam hogy se dokid se szülésznőd...elképesztő helyzet. Remélem majd legalább egy másik orvost sikerül találnod, aki esetleg összehoz a szülésznőjével is.

Anita:
Nagyon gratulálok Boti méreteihez, 2 kg nagyon jó!A képek meg fantasztikusak, nagyon édi rajta, és nagyon szép a kis arca!!!!De jóKép
Én ma megyek 4d-re remélem nekem is látszik ennyire majd. Úgy szeretném!!Kép

Titati
Dobd a dokid! Ez egy barom. De tényleg, mik vannak?!

Nadine
én is ilyen szép Kép hálóinget vettem, csak más színűt! és 2 pizsamát is. Többet nem veszek 4 db biztos elég!

Angi
Köszi az üdvözlést!
Nekem is mindenki mondja, hogy azért jól megnőtt már a pocim, hiába, mi már így 32 hetesen majd nem a finisbe vagyunk!Kép
Neked volt már rémálmod a szüléssel kapcsolatban? Sajna nekem igen. Nagyon rossz voltKép

Cory
Szia! Kiderült már hogy a kis szégyenlős 3. csöppséged milye nemű??

Látom volt találka is, biztos jó lehetett, arik vagytok a képen a pocakokkal!!Kép

Gyorsan elküldöm mielőtt tölődne....aztán folytatomKép
Vendég

Alina: ki bizony Kép Úgy tűnik, kislány Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Metrózás letudva! Most apa irodájában ülök, mindjárt megyünk továbbKép

Köszönöm Boti nevében is a dícséreteket! Valószínűleg a hörcsög arca, kiszélesedő orra, vastag szája az enyémKép Orrtól fölfelé apának tűnik, de majd meglátjuk már nem is olyan sokára!

Eszti: Mensi szerint számolunk, aztán meglátjukKép Most valahogy úgy érezzük,hogy febr.közepe sanszos...aztán még lehet márc.1. hetében is 2in1 leszünkKép Köszi,hogy tegnap este már vártál a hírekkel! Szép nagy a pocid, nem hiszem,hogy gondok lesznek a védőnőnél a súlyoddal! Csini mami vagy nagyonKép

Mariannka: Szép utolsó munkanapot! Jó ünneplést mára is és holnapra is!

Alina: tök jó,hogy van már otthon net! Üdv újra ittKép

Titati: Sajnálom a doki-dolgotKép Igazuk van a csajoknak,ha már most nem tudsz megbízni benne...nem hiszem,hogy szüléskor repülne hozzátok...

Angi: megvettük a matracot (Eszti: 9900,-volt!), 2 ágynemű-garnitúrát, huzatot, lepedőt, pelust, kifogót, bébialátétet, ha megyünk a nagyikhoz, anyának ilyen mellnyugtató párnát... babakocsit megrendeltük, hordozót el is hoztuk! (Utánozás ide-oda: Boti nagyon Lidikével és Bencussal együtt fog divatolniKép, remélem, nem gond! Apa eltántoríthatatlan volt,ahogy bemutatták neki a szimulációtKép Jól sikerült a buli?

Szia Annácska: köszi neked is a gratulát!

Ildi: Örülök,hogy hasonlít Boti uh-képe az Olivéréhez, mert gyönyörű tündérszeműd van! Apának is nagyon tetszikKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Magunkról:
Bizony engem se kerülnek el a +kilók, 9-nél tartok. Ez van. A pocim is nő rendesen, most nem tudom megmondani hány cm, mert a költözés óta nem találom a mérő szalagotKép
Márk baba nagyon eleven a pocimban, egyépként nekem is befordúlt már, szinte minden nap csuklik, ilyenkor apával majd meg zabáljuk.Kép
Szinte mindent megvattünk neki, babakocsit is, Peg Peregot vettünk választottunk egy vázat, rá egy mózeskosarat, aminek állítható a fekvő támlája, vettünk rá egy ülős-fevős részt, amit szintén a vázra lehet pattintani. Átcsatolható a lábzsák a tető, és nagyon szépKép imádom, alíg várom hogy tologathassam Márkkal. Ja és nagyon könnyű kicsire csukható. 100.000.!+kell venni kocsiba hordozót. 130.000.-ból meglesz!
Vettünk (Angira hallgatva) sima nem PVC-s lepedőtKép, orrszívót, kádat állvánnyal, cumikat, fülpucolót,bundás sapit, csörgőt,(Eu szerint bevizsgáltat) szóval alakul.Kép
Szerdán anyukámmal megyek babaruhát venni, ő is had örüljön, alíg várja már, venni kell még 4 rugit, meg egy bundazsákot.
Ja, magamnak vettem a kórházba, eldobhatós bugyit, és tejfelszívó melltartó betétet vagy mit.Kép

Hát ennyi.

Ma megérkezett az új ülőgarnitúránk, nem is reméltem hogy karácsony előtt megjön, nagyon örültem, úgyhogy a mai program: megyünk 4d-re, aztán haza, aztán a bútorért, aztán apukámék jönnek segíteni beállítgatni a szobába és pakoni, úgyhogy este tudok megint jönni.

Bocsi hogyha nagyon hosszú lett....de olyan jó veletek megosztani az örömünket.Kép

A.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?