Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nercsi! Mi szeretnénk mégegyet vagyi apa szeretne jobban.Én megmondom őszintén,hogy én egyet szerettem volna,mert mindent hiánytalanul szeretnék neki megadni az életben.És mint tudjuk ez a mai világban nem egy egyszerű dolog.Semmin sem szeretnék rajta spórolni.De beadtam a derekam,hogy legyen majd tesó.Így legalább nem lesz egyke.Ami fontos tényező.Az öcsémet látva aki "egyke"mivel én messze lakom a bátyám rengeteget dolgozik őt sem látja többet mint engem nagyon magányos.Vannak barátai,de az nem ugyan az mint egy testvér.Sajnálom is nagyon szegényt.Mondtam anyunak,hogy jó lenne ha vennének neki egy kiskutyát ami panelba is elvan,mert be fog zakkani a gyerek.Nagyon imádom és hiányzik is,de sajnos most nem tudok sűrűn hazautazni.Szóval már csak ezért is bele mentem a tesóba.Meghát most már szeretném is.De hármat semmi képen sem szeretnék.Ha esetleg úgy adodna majd,hogy véletlenül teherbe esnék akkor megtartanám.De elég lesz a kettő is.De ez még a jövő szele.Először szeretném a lehető legjobban elfelejteni a szülés élményeit.Egyébként úgy tervezzük,hogy amikor Levi másfél két éves lesz akkor megpróbálkozunk vele.Én szeretném ha 2-3 év lenne köztük.Ha több az még jobb.A kocsi nagyon szép és praktikus.A másudiknál én is hasonlót szeretnék majd.Köszi a jókivánságot.Hozzánk a hó hál isten nem jutott el.Itt kellemes idő volt tegnap is meg mai is.Mennyi van még vissza?Köszönjük már mi is meggyógyultunk bár Levi még köhög meg picit náthás,de a doki tegnap hál isten nem talált nála semmit.Ja és 8kg90dkg.Kis sózsákom.Most is épp itt eszetlenkedik a bébihordóban eszi az övet.Ti merre fele laktok?Vagy ezt már kérdeztem?

Vero!Nekes is köszi a jókívánságot.Szerintem se éld bele magad hátha nem akarja magát még megmutatni.Az AFP pedig biztos jó lesz.Nálunk itt 4D van,de nagyon jópofa és megéri megcsináltatni ,de mindenképpen a 30-hét körül.Mi a 24-hét körül csináltattuk meg és az még egy kicsit fejletlenke volt.Bár így is láttuk ahogy dugdossa a nyelvét,szájába veszi a lábát stb:.Mit kap a nagyfiú karácsonyra?Várja már?És ti merre laktok?Ha nem vagyok indiszkrét.

Nadine!Nagyon vigyázz magadra meg mindenki nehogy ebben a csúnya időben elessetek.Én már eshetek nem kell bennem óvni senkit.De azért ha lehet ne essek hasra.Azért látom egyenlőre gyerekszámilag egyezőek a vélemények.Neked akkor elég jó munkahelyed van ugye?Majd ha egyszer vissza megyek dolgozni nekem is valami nyugis állás kellene.Persze ez gyerek mellett nem lesz olyan egyszerű.Bár a mostani melóhelyemre már most vissza várnak,de én nem szeretnék a kereskedelembe megőszülni.A derekamat már így is tönkre b....-a ez a 9-év.Szóval azért szerencsés vagy ezzel kapcsolatban.

Most megyek elaltatom a husit.Majd még kukkolok.

Gabó
Vendég

Sziasztok Lányok!

Gabó, örülök, hogy gyógyulgattok. Úgy látszik ez a gyereklétszám téma nem is olyan egyszerű. Mondtam én a férjemnek, szülnék akár ötöt is, ha lenne egy nagy családi házunk, mindenkinek külön szobával, meg ha nem kéne dolgoznom.
De az otthonlét se elégítene ki, kell valami más is a családon, és a háztartáson kívül is.
Majd azért megtaláljuk az arany középutat.
Nekem is van egy nővérem, akit gyerekkoromban nem igazán értékeltem, nem voltunk túl jó testvérek,pedig csak 4 év van köztünk. De most olyan jó hogy van.

Ma készítettünk a barátnőmmel képeket. lefotózom, és felrakom ide őket.

Erika

Kép
Kép
nercsi

A barátnőm apukája készítette a keretet, Mi meg szalvétát ragasztottunk bele.
Kép Kép
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!
Nercsi!Nagyon szépek a képek!Ügyesek vagytok.Ahova járok szoliba ott az egyik csaj csinál ilyen képeket.Nekem is csinált már a szobába levinek is kettőt meg most csinál a kinyhába.Ez egy nagyon jó dolog csak nekem nem lenne hozzá türelmem.Festegetni,keretet csinálni stb:.De baromi szépek és igényesek.Én pont így voltam a bátyámmal köztünk másfél év van.Amíg nem vonult be a világ legrosszabb testvérei voltunk.Aztán fordult a kocka szerencsére.Aztán miután Kanizsára költöztem akkor vált szorosabbra az a testvéri kötelék ami korábban nem igazán működött.Most nagyon jóban vagyunk csak ritkán találkozunk.A pici meg mindkettőnkhöz nagyon ragaszkodik csak keveset lát minket.De ez van ezt kell szeretni.
Most röviden ennyi.

Gabó
Vendég

Sziasztok!

Gabi,
jó hogy már gyógyulgattok! De attól, hogy neked nem lakik senki a hasadban, még te se ess ám el! De ha kikerült a hó, akkor most nincs is rá esély. Itt már kezd olvadni, most is süt a nap.
Ma volt egy kis takarítás délelőtt, meg csináltam fini túrógombócot! Kép Nyam-nyam. Megvárom, míg párom hazaér, mégiscsak jobb együtt enni, de aztán nekiülök!! Kép

Babák számához még annyit fűznék hozzá én is, mint amit Gabi írt. Az anyagiakról. Az is nagyon fontos, hogy egy gyereknek mit tudunk majd megadni. Az egy dolog, hogy az embernek most megvan mindene, de ennek így is kell maradni. Ugyan engem is visszavárnak a munkahelyemre, de majd akkor hiszem el igazán, amikor már újra ott dolgozok. Mert egy dolog mondani, ígérni, mint vissza is venni. Ez most elég pesszimistán hangozhatott, pedig normálisak a főnökeim. De akkor is. Ki tudja, mi lesz 2-3 év múlva. Páromnak is biztos munkahelye van, fertődön dolgozik a Veluxnál. Ott sok az olyan batanított munkás, akinek köze nincs a faiparhoz, mert pl. szakács vagy lakatos vagy bármi. Párom faipari technikus, csak ért valamit ahhoz, amit csinál. Viszont ez is csak egy cég, amit, ha gondolnak egyet Dániában, vagy mittomén hol, akármikor bezárhatják, mert pl. nem elégedettek a termeléssel. És itt a környéken ez egy jól fizető melóhelynek számít, nagyon sokan jelentkeznek oda. És ugyebár itt, vidéken nincs is annyi munkalehetőség, mint mondjuk egy nagyvárosban. Még jó, hogy itt közelben van Sopron, de pl az sem mindegy, hogy Sopronig kell mindennap bejárnia, vagy ide a szomszédba. Szóval a melóhellyel mindkettőnknek szerencsélye van, mert helyben van és a fizetés is jó. De minden maradjon is így. Na, most jól kipanaszkodtam magam! Kép De tényleg. Először ez az egy gyerek kapjon meg mindent, ne legyen hiánya semmiben. természetesen őt sem elkényeztetni akarom, de legyen jó élete. Én sem zárkóztam el teljesen a 2. gyerektől, de ezen még van idő gondolkodni. Az viszont tuti, hogy 3. nem lenne. Ebben biztos vagyok.

Erika,
nagyon jók azok a képek! Ezek hasonlók ahhoz, mint aminek gipsz kerete van? Úgy tudom abba szalvétát szoktak tenni és átkenik valami lakkal vagy valamivel. Ezeket ti festettétek kézzel? Vagy szalvéta? Mert tök szépek! Kép

nadine81

jaj és megvan az első két új kisruci! Szomszédunkban lakik egy osztrák házaspár, tőlük kaptuk. És felajánlották, hogy majd mindig hoznak akciós minőségi pelust (pl. Pamperst), mert kint sokszor vannak leárazások. Mondjuk innen is csak egy köpés Ausztria, de ha ők jönnek-mennek, akkor miért ne? Kép
Kép
Kép

nadine81

És csináltunk tegnap pocakképet is. Pont két hetes a különbség. Sajnos a seggemen is látszik a változás! Kép
KépKép
19+5 .......................... 21+5

nadine81

Sziasztok!

Örülök, hogy tetszettek a képek. Fából készült a keret, a kép maga szálvéta. Lakkal ragasztottuk rá, aztán még egyszer átkentük az egészet lakkal. Már csak fel kell őket rakni a baba szobájába.
Nadine, édesek ezek a babarucik. Kép Rendes szomszédaitok vannak.
Tényleg olcsóbb kint a pelus, a keresztgyerekeinknek is mindig a Peti hordta kintről.
Tényleg szerencsések vagytok a munkahellyel kapcsolatban. Nagy szó a mai világban, ha valakinek "viszonylag" biztos a munkahelye.
Reméljük tényleg vissza tudsz majd menni oda dolgozni.
Én nem vagyok ilyen szerencsés. Egy általános isk-ban dolgoztam. Szerződéssel voltam, és mikor kiderült hogy terhes vagyok, azt mondta az igazgató, hogy nem tud véglegesíteni, mivel létszámstop van a városban. Így most nincs munkahelyem. Úgyhogy 3 év múlva újra keresnem kell valamit. Remélem találok majd valamit, mert nagyon szeretem a munkámat, nem akarok mással foglalkozni.
Szerencsére a férjemnek Ausztriában biztos helye van, elég jól keres, így az anyagiakkal nincs is gond, de azért én is szeretnék majd dolgozni. Ki tudja mit hoz a jövő.
Most egyenlőre a babára koncentrálunk, ő a legfontosabb, aztán a többi csak másodlagos dolog. Kép
Sziasztok
Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nadine!
Szépen nő a pocid, úgy látom felfelé növekszik. Kép
Na és hogy álltok a babamozgással?
A feneked meg nem is nőtt, ne aggódj! Én azzal szoktam magyarázni a Petinek a fenéknövekedést, hogy kell ami kiegyenlítse a súlypontomat, nehogy hasra essek a pocim miatt. Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Erika,
ezen a fenéknövős dolgon jót mosolyogtam, el is meséltem páromnak, hogy ha ezentúl növekedés látszik a fenekemen az csaiks azért lehet!! Kép
Ezek szerint te már akkor el kellet gyere a melóhelyről, amikor bejelentetted, hogy babát vársz?? Már akkor "elküldtek?? Úgy tudom ilyet nem lehet..
Melyik suliban voltál és milyen beosztásban? Tanítottál?

nadine81

A babamozgásról elfelejtettem írni, hopp! Mocorog, mocorog! Most már valamivel többet érzem az első napokhoz képest és most már nem csak esténként intenzívebb. No nem rúgja ki az oldalamat, de érzem. Ez a lényeg! Kép

nadine81

Szia Nadine!
Nekem augusztus 15-ig volt szeződésem, ami lejárt, és nem hosszabították meg. Ennyi. Aug. 15-től meg táppénzen vagyok. Mondjuk ez nem gond, sokszor elég stresszes a gyerekekkel, meg mindenféle baci előfordul, csak az a gáz, hogy ha újra dolgozni szeretnék, akkor megint keresni kell valamit. Kép
Amúgy a deák téri suliban voltam napköziben.

Örülök hogy mozog rendesen a babócád, ez olyan jó érzés.

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Nadine.Gyereklétszámilag nagy az egyetértés.Nagyon arik a rucik.Főleg az elefántos.Jók ezek a figurásak mert a babának is tetszik.Mindíg megszoktam mutatni Levinek mit fogunk felvenni.Hát a "seggeden"én nem látom,de szépen gömbölyödsz.Ugye milyen jó érzés amikor érzed,hogy rúg?Majd egyre erőteljesebb lesz.Szerintem szupi érzés.És milyen hihetetlen,hogy benned van egy kis lény aki ficánkol jobbra-balra,föl-le.Bár a vége fele már nem annyira jó,mert kicsi neki a hely.De ez így van rendjén.Az jó ha kintről tudnak nektek hozni cuccokat meg pelust.Árba sem mindegy meg minőségbe sem.

Nercsi!Majd ha arra kerül a sor biztos találsz majd sulit ahova el tudsz menni dolgozni.Van jópár suli Sopiba.Akkor nektek is szerencsétek van a melóhellyel.Külön jó,hogy a párod kint tud dolgozni.Szerencsések vagytok.Bár innen Kanizsáról is sokan járnak ki de apa nem akar a picur miatt,mert nem tudna haza jönni.Pedig anyagilag jó lenne.Most sem keres rosszul,de általában hétvégeken is dolgozik.Mondjuk így sem sokat látja a picurt.Reggel elmegy 6-kor este 6-kor megjön.A pici 7-kor fürdik fél 8-kor eszik fél 9-körül alszik.Na ennyit a panaszokról.Lényeg,hogy van melója ami itt Kanizsán pláne nagy szó.

Most megyek,mert a picurom álmos.

Gabó
Vendég

Sziasztok!

Nercsi,
akkor már értem. Mármint a melóhellyel kapcsolatos dolgot. De igaza van Gabinak, annyi suli van Sopronban, biztos keresnek majd valahova embert és lehet, hogy az sem lesz egy utolsó szempont, hogy szültél már. Vagy ez egy állami intézménynél nem számít? Mert tudom, hogy valahol (ugyan nem mondják, hogy emiatt..) de nem akarják felvenni azt a nőt, aki még nem szült, mert mi van, ha pár hónap múlva bejelenti, hogy megyek. Nemtom ez hogy van egy sulinál. De biztosan lesz valahogy! Kép

Gabi,
tényleg jó érzés, amikor érzem, hogy mocorog. Egyszer gondoltam bele úgy igazán mélyen abba a dologba, hogy tulajdonképpen milyen nagy, de egyben félelmetes (nem a szó rossz értelmében!) dolog az, hogy végül is az embernek a testében növekszik valami/valaki. Egy másik kis lény, egy ember, akit te hordasz ki, a te tested táplálja, benned nő, benned készül fel az életre.. Olyan furcsa, de jó érzés, mert már valahol most büszkeséggel tölti el az embert, hogy életed ad valakinek.
Hú ez most olyan lelkisre sikeredett, de nem baj! Kép

Megyek, nekiállok egy kis vaníliás kiflit csinálni. Halkan megjegyzem, hogy tegnapelőtt elcsesztem.. Kép Csssss.... Psssszzzt.... Ne mondjátok el senkinek! Kép

Nadine 22+2 Kép
Kép

nadine81

Sziasztok!
Gabó! Sajnos az apasors sokszor már csak ilyen. Mi is csak azért költöztünk ide, hogy itt együtt lehessünk.

Akartam felrakni pocakfotót, de túl nagy a kép mérete. Hogyan lehet csökkenteni????
A fényképezőgépen lehetett volna, de ez már ilyen nagyra sikeredett.
Tudtok segíteni?

Én is szoktam sütni, most épp egy meggyeslepénnyel fogok megpróbálkozni. Remélem összejön.
Nadine, neked is kellemes sütkérezést kívánok!Kép
Ez azért nem az én pocakom.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!
A pocakon a baba "kislába" látszik?
Nekem is mocorog már, mind a két gyerek 16 hetesen kezdte, ami fura mert az első gyereket később szokták érezni. Igaz a hasam is laposabb volt akkor Kép
Nadine!
Én az almás pitét szúrtam el, a fiam azt mondta rá: Nem is rossz, mi ez almás keksz? Kép
Túl kevés margarint tettem bele!

Munkahellyel kapcsolatban:
Az én egyik barátnőmet szintén így küldtek el egy középiskolából (németet tanított), lejárt a szerződés, nem kívánjuk meghosszabbítani. Pedig nem volt terhes. Manapság már nem lehet tudni, kit mikor küldenek el. Nyelvisibe meg azt, hogy mennyi munkád lesz, nyáron például szinte semmit nem keresünk, pang az egész. Viszont az a jó hogy itthon is lehet egy kicsit tanítgatni, ami ugye kisgyerek (gyes) mellett egész jól jön. Szóval jó is, rossz is. De én nagyon szeretek tanítani, mégha nem is lesz az ember milliomos belőle.

Amúgy az én párom is 3 gyereket szeretne, persze nem ő szüli őket, könnyen mondja Kép. Én eddig nem akartam mégegyet, de ahogy nőt a nagy úgy alakult ki bennem a vágy egy picike után. Meg az Áron elég nagy már és ő szeretne kistestvért, ami nagy lökést adott. De 3! Nem tudom...
Vendég

nőtt, nem nőt Kép
Vendég

Sziasztok!
Nercsi!Haláli kép!Hát sütögetésbe látom nemcsak én vagyok kezdő.Bár nekem most időm sincs gyakorolni.Gyümölcstortát nagyon tudok.Ja meg lepényeket.Aztán ezzel ki is merült a tudományom.Egyszer csináltam pogácsát,de olyan sz..-lett,hogy azóta sem kezdtem bele megint.Majd ha a picur nagyobb lesz nekiállok kisérletezgetni.A kép kicsinyítésre nem vállalkoznék,mert ahoz látnom kéne mit csinálok és már régen csináltam.Hátha hülyeséget mondanék.

Nadine!Na sikerült a kifli?A pocaklakót m,eg egyre jobban fogjátok élvezni.

Vero!Hát igen a három kicsit sok.Mind fizikailag mint anyagilag.Bár akinek van miből és nem kell aggódnia az iskoláztatásukon az szüljön.Én megelékszem majd a kettővel is.Bár az még egy kicsit odébb van.
Most megyek a picurkámat letenni aludni.

Gabó
Vendég

Sziasztok!
Remélem mindenkinek kellemesen telt ez az aranyvasárnap. Már csak egy hét és itt a karácsony!!! Kép Olyan hamar itt van és olyan hamar el fog múlni. Ezért kell jól kiélvezni, amíg tart.
Hogy álltok az ajándékokkal? Nekünk szerencsére majdnem minden megvan, még egy parfümöt kell vennem a férjemnek, és készen vagyok. Ja meg még fánk sincs. Igaz nem leszünk itthon, de azért egy kis fát feldíszítünk.
A jó hír, hogy a férjemet most úgy osztották be a melóhelyén, hogy se 24-én, se 31-én nem kell dolgoznia. Eddig mindig karácsonykor dolgozott, és csak este értünk haza Győrbe. De idén végre beelőzzük a Jézuskát.
A szilveszteri buli idén kimarad, esetleg egy szolíd a barátokkal. De ez mindig az utolsó pillanatban alakul ki.
Ti mit terveztek?? Haverok, buli....

Kedden megyek NST-re, remélem minden oké lesz.
Már a 36. hetet kezdem holnap. hihetetlen. Az elején azt hittem sose jön majd el ez az idő, most meg abban bízom még minimum 2 hetet kihúzok. Nem mindha jele lenne hogy jönni akarna, maradjon csak még. Na túlhordani sem szeretném.

Jól rámjött a szóf...s, de hát apa meccset néz, én meg elvagyok itt.
Ma elvitt ebédelni, hogy ne kelljen főznöm, úgyhogy most nézhet egy kis meccset. Na azért máskor is...Kép

Legyetek jók! Kép

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Hello-hello!

Nercsi,
én a képméretet úgy csökkentem, hogy rámegyek a Windows Intézőre, ott a Dokumentumokra, azon belül a Képekre. Csak azért ide, mert nekünk itt vannak a fényképek. Neked oda kell menni, ahol a ti képeitek vannak. Kikeresed a képet, megnyitod. A felső sorban, valamilyen legördülő menük vannak. Nekünk ez angol nyelvű, így amit írok az tuti az, magyarul csak sejtem. Szóval én azt szoktam legördíteni, hogy "Image" (ez talán képet jelenthet..), azon belül pedig "Resize" (ez talán a méret..). Akkor megnyílik egy kis ablak, ott lehet beállítani, hogy mekkorát szeretnél. Meg lehet adni cm-ben, vagy pixelben. Én azt szoktam. Kb 600*600-asban. Az már felfér ide. Én múltkor ide egymás mellé akartam tenni két pocakképet az összehasonlítás miatt, de csak egymás alá tette. Így még kisebbre tettem és így sikerült. Ja, asszem %-ban is meg lehet adni. Szóval ha megvan a méret amit akarsz, legördíted a "Fájl"-t, ott a "Mentés másként" vagy "Save as", aztán átnevezheted a képet. Nem muszáj. Én azért szoktam, mert akkor az eredeti kép helyett csak ezt az újat tartja meg, ha átnevezem, akkor meg megmarad mindkettő. Tulajdonképpen mindegy. Szóval ennyi lenne. Elég hülyén fogalmazhattam, bocsika! Kép Én is csak látatlanból írom, mert ez a gép, itt a melóhelyen nem olyan, illetve én sem vagyok egy számítógépfejű, csak Apától lesem az ilyeneket.
No, ezt most elküldöm, mielőtt elszállna, aztán majd írok a többi dologra is. Helloka!

nadine81

Nercsi,
meggyes sütit én is szoktam, az még sikerül is! Kép Én csak meggyes-potyogtatósnak hívom. hasonló a tésztája, mint egy piskótának, de mégsem tök ugyanaz.
Az a kép amit feltettél valahonnan, nagyon durva! Én is csak néztem-néztem, hogy mije lehet az egy babának és én is a lábára/talpára gondoltam. Tök furi! Kép
Basszus, ez már tényleg visszaszámlálás! Négy hét! Nem semmi! Az NST-n pontosan mit csinálnak?

Karácsony: majdnem minden ajándék megvan, már csak apósnak kell valami. Nemrég vett valamilyen felhúzós, hangos, berregős láncfűrészt, párom ahhoz szeretne valamilyen bazi nagy fülvédőt venni. Ezt valahol, valamilyen munkaruházati/munkavédelmi boltban nézzük meg. Remélem kapunk! De nekem ez sem jutott volna eszembe..
Képzeljétek vettem egy hálóinget, ami majd jó lesz a kórházba.. Jézus, olyan furi. Az egyetlen előnye az, hogy jól ki lehet elöl gombolni. Az alapszíne világoskék, és ezen vannak valamilyen virágok. Összességében nem valami fiatalos. De hát ez van. Volt több alapszínben is, de nem akartam egyelőre többet venni, mert még körülnézek máshol is, talán árulnak picit fiatalosabbat is.. Kép

Gabi,
a vaníliás kiflinek végülis nem álltam neki újra, inkább aludtam kicsit!! Kép De valamikor nekiugrok! Kép Pogácsa nekem sem sikerül. Az alja kezd égni, a közepe meg még nem sült meg teljesen. Cikis.. A vaníliás kifliben azért reménykedtem, mert annak csak 10 perc sütést ír, gondoltam annyi idő alatt talán megsül (mivel picurkák), de talán nem is ég el.. Hát nem így történt.. Kép

Vero,
anyukám szokott almás pitét csinálni, neki még megy valamennyire. Nekem az sem.. Kép

Szilveszterkor itthon maradunk, egy baráti házaspár jön, akiknél tavaly voltunk. Nyugis, röhögős lesz. Velük mindig! Kép De semmi elmenős, bulis. Az már elmúlt! Kiöregedtünk! Kép

No, lépek, dolgozok is kicsit, majd még lehet, hogy felnézek!

Nadine 22+4 Kép

nadine81

Szia Nadine!
Azt hiszem sikerült, köszönöm szépen a segítséget.
Szóval ez a kép 35 hetesen készült. Erre mondják, hogy nagy, és hogy lennt van. Hát még mindig jobb, mintha a hátamon lenne. Kép

Kép

Erika 35+1

Erika

Kép
Kép
nercsi

Te jó ég, Erika, erre én is azt mondom, hogy naaaagy! De hozzá kell tenni, hogy ehhez még jó alakod is maradt, tehát ha pl alapból 10-15 kilóval többel indultál volna neki a terhességnek, másképp néznél most ki. Vagyis nem tűnne olyan nagynak, mint amilyen. De tök jó!! Kép Én még mindig nemtom magunkat így elképzelni! Különben ennyi hetesen, mint te, még mennyit nő a has? Nő még egyáltalán valamit? Ha igen, gondolom nem olyan nagyon szembetűnően.

nadine81

Szerintem még az uccsó hetekben is nő, hiszen olyankor hízik a baba még egy csomót. De majd megmutatom.
Az NST-n állítólag a baba szívhangját nézik. Ha mozog, akor meg kell nyomni egy gombot, es akkor a baba szívverésének is szaporábbnak kell lennie.
De holnap pontosabban megtudom én is.
Hálóingeket már én is beszereztem, pedig hogy utálom! Reggelre mindig a nyakamon van.
Láttam jókat a kínaiba, a fenyő? áruház helyén. Ott a Füredi sétánynál, meg a kórház oldalában van egy bolt, ahol a terhesgondozótól ki lehet jönni az utcára, ott is voltak, és fiatalosak.
Ja, és nem drága.

Jók a klippek, jót szórakoztam.

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Én ezt a hálóinget a Kossuth utcában vettem az ORD-ben, de holnap úgyis meg akarom nézni a kínaiban is. Talán lesz szebb.. Kép Minőségre nem fontos, utána úgysem hordom sokat.
Láttam már azt a boltot a kórház melletti kis utcában, bár bent még nem voltam. De akkor ott is lesz egy köröm! Kép
Az NST-ről én is olyasmit tudok, hogy valamilyen módon "izgatják", próbálgatják, hogy milyen rezgésekre és külső behatásokra hogyan reagál a baba. Gondolom ezeket a infokat, adatokat majd a szülés közben rájuk ható dolgoknál próbálják hasznosítani. Szóval most megnézik, hogy kb. hogyan viselkedik a baba. Non-Stressz-Teszt. De nem bizti, hogy így kell írni.. Kép

nadine81

Sziasztok!

Nercsi!Hát most már nem sokat kell aludni a jézuskáig.Nekem még a picurnak kéne venni valamit csak nem tudom mit.Ja meg csomipapírokat.Akkor most nyugott karácsonyotok lesz nem kell kapkolódni.Szép nagy pocid van.Már bent vagy a célegyenesbe.De még legalább két hetet maradjon bent.Az utolsó hetekben fejlődik a legtöbbet a baba és akkor nő a legtöbbet a has.Azért mondják,hogy az utolsó hetek a legfontosabbak a baba számára.És ez tényleg így van,mert Levi az utolsó három hézben hízott 30dkg.A doki azt mondta kb.3200 lesz és hosszra is pici hát eléggé meglepődött amikor először megvizsgált mikor mentünk be a kórházba hajnalba.É így lett a drágám 3650 és 56cm.Eddig mennyit híztál,mert semmi nem látszik rajtad.Na milyen volt az NST?

Nadine!Szerintem kettőnél több hálóinget ne vegyél.Én ennyit vettem arra pár napra nem kell több és az első két nap kórházit adnak.Legalább is nálunk,hogy ne a sajátodat vérezd össze.Én pl.azóta fel sem vettem őket,mert nem szeretem.Majd jó lesz a másodiknál.Az meg mindegy hogy néz ki,mert ugysem azzal lesznek elfoglalva.
Szilveszterkor mi is csak a barátainkhoz megyünk,de nem későig,mert a Levi 8-körül alszik.Mindíg hozzájuk szoktunk menni nagyon jóban vagyunk.Szenteste is megyünk hozzájuk átadni az ajándékot a kislánynak.Jó ha az embernek vannak ilyen frankó jófej barátai,mert mindenben lehet rájuk számítani.Szeretjük őket nagyon.
Na jó egyenlőre ennyi,mert amíg alszik a picurom kell behoznom egy kis fát.Néha úgy unom.Fát hozatni összeaprítani,behordani.Na mindegy.

Kellemes napot!!

Gabó
Vendég

Sziasztok!

Megvolt az első NST. Előtte vért is vettek, Így fél 9-től fél 12-ig tartott a program.
A vérvételen kb. 1 órát kellet várni, tele volt beteg, köhögő, prüszkölő emberekkel. Próbáltam kicsiket lélegezni, és félrehúzódni, na de annyi ember közt ez szinte lehetetlen volt. Brrr.... Kép
Az NST- n is sokat kellet várni, de legalább tudtam beszélgetni a többi kismamival.
Kb 20 percig kellett figyelni mikor mozdul meg a baba, akkor kellett nyomni egy gombot. Persze az elején még aludt, kicsit noszogattam, finoman bökdöstem a pocim, na erre aztán beindult, így eléggé nagy görbéket produkáltunk. Kép
Egy hét múlva ismétlés.
Ja és a 38. héten lesz még egy uh. is.
Nadine, akkor van még 2 lehetőséged arra, hogy megmutassa magát a babád. Remélem az elsőnél kiderül! Kép

Gabó, jó nagy baba volt Levi. Bár jó hosszú is. Akkor nem igazán tudják pontosan megbecsülni a súlyát, az utolsó uh.-kor sem. Azért kíváncsi leszek mit mond majd a doki. Amúgy könnyen szültél?

Vero, Nadine, nevekkel hogy álltok? Kitaláltátok már hogy fogják hívni a kis jövevényt?
A kislányunk Aliz lesz, és ha esetleg megkukacosodna addig, akkor Balázs. Bár a férjemnek a Gábor jött be, azért az én akaratom győzött. Még szerencsére a lánynévnél nagy volt az egyetértés. Kép

Sziasztok!

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Voltunk ma megint egy kis vásárlási körúton, de most legalább megvan minden. Már nem kell karácsonyig semmiért befutkozni Sopronba.
Vettem még kettő hálóinget, mert nem tudom, hogy itt adnak-e. Így van már három. Lehet, hogy nem lesz több, maj kialakul. Időm, mint a tenger. De ezek legalább egy fokkal jobban néznek ki. És vettem két db piros bugyit is, átvérzéses esetre. Az egyiken egy fekete kicsi sárkány van, a másikon azt hiszem egy kis szürke elefánt! Kép

Gabi,
látom akkor nektek is nyugis szilveszteretek lesz. Mondjuk ez egy gyerkőccel érthető is. Nem is az a lényeg a szilveszterben, hogy hülyére bulizza, igya magát, hanem, hogy együtt legyen azokkal, akik fontosak neki.
De aprítani nem te aprítod a fát, ugye?

Nercsi,
akkor nem volt semmi az a nap. Vérvétel amúgy is lett volna, vagy ez minden NST előtt lesz? És ki csinálja? Saját dokid? Vagy van erre ott valami speckó doki?
A nemet illetően úgy döntöttem még ezt az egyet megvárom, hogy kiderül-e. Most még megkérdezném. De ha pl. a 36. vagy 38. héten mondaná azt a doki, hogy "Igen, látom.", akkor már ne mondja meg. A kíváncsiság azért volt nagy az elején és az még most is, mert sok volt/van hátra. És picit a ruhák miatt. De 2 vagy 4 héttel szülés előtt már majdnem mindegy, akkor legyen már meglepi. Vigyék ki majd úgy a családnak, hogy ez is egy öröm legyen. Kép
Nevek már nagyon rég vannak, Dorka és Máté. Ezek úgy közösen jöttek. Kiválasztottunk egy csomó nevet, kihúztuk azt amit pl. én választottam és neki nem tetszett (ugyanígy fordítva), maradt 3-4 fiú és lány név, ebből már könyebb volt dönteni. Nekem benne volt még a Blanka is, de Gáborom lefújta, mert hogy a falujukban volt egy részeges nő, aki megkéselte a férjét, és ő Blanka volt.. Kép Azt mondta mindig ez jutna eszébe, és még hogy ez olyan boszorkány név.. Kép

Helloka!

Nadine Kép
Kép

nadine81

Nadine!
Ez a Blanka sztori tetszik. Amúgy én is voltam úgy, hogy tetszett egy név, de az osztályba járt egy olyan nevű kisgyermek, és inkább lemondtam róla, mert a névről ő jutna eszembe.
Szexisek lesznek a piros bugyik! Kép
Szerintem 3 hálóing elég, esetleg apa hazahozza és kimossa. Nekem is kellett bugyit is vennem, mert olyan nagyobb fajta, amibe a betét belefér, nem volt. De csak nem lesz olyan durva a vérzés, hogy napi 3 bugyi és 2 hálóing kell. Kép

Aranyos név a Dorka, olyan igazi kiscsajos. A Máté is tetszik. Kép
Most már azt hiszem én se kérdezném meg a nemét, az az utolsó két hét már mindegy. Addigra már úgyis minden megvan.

Ez volt az utolsó vérvétel, legalábbis többről így hivatalosan nem tudok. Ez rendesen a laborban volt, ahol a cukros vérvétel is. Szörnyű. Simán az ott dolgozó nővérek vették le. Mondjuk nekem nem fáj, meg nem iszonyodok tőle, sokkal jobban zavart, hogy ott a nénik meg a bácsik flangálnak a pisis poharaikkal. Brrrr...

Jó hogy már megvan minden karácsonyra neked,nekem még ki kell mennem a Tescoba. Bár semmi kedvem. Csak este tudok, mikor van autóm, és ez a hét a Petinek elég húzós, így csak későn tudok menni. Talán akkor már nincsenek sokan.
Amúgy imádok vásárolni. Kép

Holnap megyek kozmetikushoz, hátha sikerül valamit kihozni még belőlem. Meg egy ideig úgysem jutok el ilyen helyekre.

Na jó éjszakát mindenkinek!!! Kép Kép Kép

Erika

Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Nercsi!Hát igen az NST kicsit macerás,de azért túl lehet élni.Ezért utáltam én is avérvételeket,mert mindíg sokan vannak betegebbnél betegebb emberek és örülsz ha nem kapsz el valamit.Nagyon szép neveket választottatok.A kozmetikus ilyenkor csodákra képes egy kicsit felfrissíti az embert.Mikor Levi megszületett 3-hónapos korába jutottam el a kozmetikusomhoz,de akkor már tükörbe sem tudtam nézni.Szóval ez az elején kicsit macerás.Én baromi nehezen szültem rendesen megkellett szenvednem érte és a végén császár lett belőle.Amúgy reggel 1/2 5kor kezdődött és 3-kor vittek a műtőbe.Az én élményeim szörnyűek.Nem tágultam semmit a dokim tágított ki kb. déltől voltak tolófájásaim addig amíg nem vittek a műtőbe.Normális esetben 3-4 tolófájásra megvan a baba ennek ellenére én 3-órát csináltam így végig számtalan tólófájással.De most már azért kezdem lassan-lassan feledni az élményeket bár teljesen úgy sem fog sikerülni.Én így jártam.Van akinek pikk-pakk megvan.Remélem ti is ilyenek lesztek.

Nadine.A piros bugyi nem rossz ötlet.A vérzés nem durva,de ez is mindenkinél más.Nekem pl.alig volt.Ti is szép neveket választottatok ki.Ez a Blankás sztori tényleg jópofa pedik nagyon szép név és szerintem még annyira nem is nagyon agyonnyúzott.A fát ha arról van szó én is aprítom,de most olyat hoztak ami befér egybe a kandeszba.Minimálisat kell csak félbe csapni,de az évek alatt már tiszta profi lettem.Meghát ugye ne apának kelljen megcsinálni ha este hazajön.
Jaj én már nagyon várom a karácsonyt.Épp reggel hívtam anyut inkább a két ünnep között mennénk haza a apa nem dolgozik._Vonattal kell mennünk,mert az autó érzi,hogy lelesz cserélve és minden most szarik be rajta azzal nem merünk elindulni.Karácsonykor meg a vonat 4:23 perc alatt ér be másfél órát kéne várni szombathelyen.Hétköznap pedig rendesen megy.Igaz így is három és fél óra így ha minden jól megy kedden megyünk.Meg anyuéktól kezeslábast kap és ha nem jó ki tudjuk cserélni.Meg ugye nyitva lesznek a boltok és ez babával nem egy utolsó szempont.Na jó most abba hagyom,mert a picur kezd dinka lenni.

Gabó
Vendég

Sziasztok!!

Most talaltam erre a weboldalra! En Nemetorszagban elek es Sopronbol költöztem ki 1,5 evvel ezelött. Most varjuk a parommal az elsö babankat. A 36. hetben vagyunk es szerencsere eddig minden szerencsesen alakult. Sajnos a 9. heten megallapitottak, hogy toxoplazmozis fertözesem van, de 3 honapon keresztül kezeltek egy specialis antibiotikummal es szerencsere nem törtent semmi baj. Az antibiotikumot azutan hagyhattam abba, hogy a magzatviz eredmenyem jo lett es ott nem talaltak semmi rendelleneseget. Most mar nagyabbol mi is megvettünk mindent es nagyon varjuk mar , hogy lanyunk LARA itt legyen velünk.
Örülök, hogy erre az oldalra talaltam, legalabb tudom egy kicsit követni, hogy otthon, hogy zajlik a terhesgondozas.
Mindenkinek kellemes ünnepeket kivanok!
Es annyira ne legyen honvagyotok, szerintem en lakom a legmesszebb a csaladtol. :-( Es sajnos ezen a karacsonyon nem tudunk hazamenni, most mar tul nagy lenne a riziko 900 km-et utazni most mar barmikor jöhet a kis asszony.
Renata

Kép
Kép
reni76

Helloka!

Nercsi,
a "nénik-bácsik-poharak" ismerős szitu. Úgy emlékszem régebben a WC helyiségében ott lehetett hagyni valamilyen kis ablakban, ami odanyílt a laborba. A poháron már volt egy szám, amit a lapokra is felírtak. De így.. Kellemetlen ott cipelni..
Nevekről még annyit, hogy én sem véletlenül lettem Nadine.. Kép És volt még Tatjana is.. Na jó, az lehet, hogy kicsit tényleg erős lett volna.. Kép
Tescoban most nagyon sokan voltak, de a pénztárnál meglepően nem! Tele volt a bevásárlókocsi, már vagy negyedét feltettük a szalagra, amikor a pénztáros szólt, ha van kedvünk, mehetünk a mellettünk lévő pénztárhoz is, éppen akkor nyitotta meg a nő.. Szépen megköszöntem és közöltem, hogy azt hiszem most már nem pakolok vissza a kocsiba.. De, majd visszarámolok mindent, mert mondjuk neki nincs kedve ennyi mindent végighúzogatni a kis számítógépes pityegője előtt! Röhej. Kép

Gabi,
kozmetikushoz lassan nekem is el kéne jutnom már. Nem is annyira az arcom miatt. Azt a pár pattit, mitesszert leviszi az Avonos bőrradír meg a maszk. A gondom az, hogy beleütköztem pici pocakom nyújtotta első apró akadályba!! Fekvő helyzetben (igaz máshogy sem nagyon.. Kép) nem látom már normálisan a bikinivonalamat!! Kép Nem érem el! Kép Szóval mielőtt még elkezdenék egy majomra vagy kecskére hasonlítani odalent, meg kell látogatnom a kozmetikust! Kép
Pároméknál otthon kályha van, ők is fával fűtenek. Amikor megismerkedtünk, én még nemrég laktam csak Hegykőn, előtte ugye városi kislány voltam.. Kép Szóval, amikor náluk voltunk, kértem mindig, hogy had gyújtsam már be én a tüzet, az nekem olyan nagy élmény volt! Kép Jó, mondjuk nem ugyanaz, mint fát hasogatni, de akkor is. Szépen raktam egy mini-máglyát Kép, betuszkoltam alá a papírt és olyan jó volt elgyújtani! Szórakoztam, mint egy gyerek! Kép
Akkor nektek nem lesz semmi az az utazás.. Kép De vigasztaló, hogy picivel hamarabb vagytok ott, mintha pont egyik ünnepnapot választottátok volna. Csak nagy hó ne legyen!

Reni,
üdv itt nálunk! Nem vagyunk sokan, épp ezért családias! Kép Én bent vagyok egy másik topikban is, ott vagyunk vagy negyvenen.. Néha azt sem tudom ki kicsoda.. De azért jó. Itt pedig hazai a terep. Kép
Szóval akkor ti kint éltek. Hogy keveredtetek ki? Munka? Vagy párod német áll.polgár?
A toxoplazmózis elég komolyan hangzik, de akkor szerencsére minden rendben van már. Nekem még egy terhesség előtti vérvizsgálaton ráírták a papírra, hogy: "Toxoplasma gondii IgG antitest: 0, toxoplasma gondii antitest: Negativ, toxoplasma gondii fogékonyság, szeronegativitás. Terhesség esetén kerülendő a per os fertőződés lehetősége. Infekció gyanúja esetén ismételt szerológiai vizsgálat javasolt."
Én ebből azt hámoztam ki, hogy még nem estem át rajt, de fogékony vagyok rá. Remélem terhesség alatt sem volt semmi.. Van két cicánk, akiket elég sokat cipeltem ide oda.. Mindig mostam kezet, de azért bennem van a para. Valamikor a 16. hét környékén megkérdeztem a védőnőt, hogy ezt a betegséget kiszűrő vérvizsgálatot alapból csinálnak-e, vagy szólni kell/lehet, ha én akarom. Azt mondta lehet szólni, de így a 16. hét felé már nem igazán van mit foglalkozni vele.. Ezt kicsit furcsáltam, de azóta nem is foglalkoztam a gondolattal.. Neked hogyan állapították meg? És hogyan kaptad el? Úgy tudom nem csak macsekoktól lehet..

nadine81

Sziasztok!
Reni!Üdv a topikba talán elkezdünk gyarapodni.Hát az én 170km-rem altörpül a te 900-hoz képest.Nálam a honvágy akkor lett nagy mikor megszületett a picur.De most,hogy anyu havonta jön így már szinte nins is.Akkor már te is a célegyenesben vagy.A toxoplazma gáz egy dolog.Én fogékony voltam rá és egész terhesség alatt azon rágódtam,hogy el ne kapjam.De még jó,hogy van ellenszere.Megírod hogyan kerültél ki?Gyere csak amilyen csak tudsz.Ha az ünnepekig nem jönnél nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek.

Nedine!Na a tesco ilyenkor elviselhetetlen.Az a sok hülye,idióta ember megvannak gajdulva fellökik az embert tolakodnak nem lehet tölük elférni.Szörnyű.Na meghát a pénztárosok.mi valahányszor megyünk mindíg kifogjuk a leg b....At.pedig ünnepek előtt még el kell mennünk.Előre felkészítem az idegeimet.Kozmetikushoz hál isten én sem arc miatt járok a szemöldökömet meg a szempillámat szoktam csináltatni.Bár már két hónapja nem voltam.Olyan szőke a mindenem,hogy lassan nem is látszik.Addig kell menni és kényesztetnie magát az embernek amíg lehet és az ideje engedi.Bírom én is amikor tüzet kell rakni pláne ha egy kis gulyás fortyog majd rajta.NYAM-NYAM!Asszem csinálok is a hétvégén.Bár most már éjjel-nappal megy a kandesz így nem kell tüzet raknom.Én nagyon bírnám ha nem lenne nagy hó,hogy legalább az állomásra kitudjunk menni kocsival.Szeretném ha végre fehér karácsonyunk lenne,mert nem is emléklszem mikor volt utoljára fehér.De aztán nekem olvadjon is hamar.
alán ma még benézek bár apa nemsokára jön és akkor ő uralja a gépet.

Szép estét!!!!!!

Gabó
Vendég

Hello!!

Akkor röviden elmeselem,hogy hogy is kerültem ki Nemetorszagba, pontosabban Fekete erdöbe.A baratnömet jöttem meglatogatni aztan megismerkedtem a nagy Ö-vel! Elsö latasra szerelem volt! Aztan fel ev utan kiköltöztem hozza, otthon hagyva mindent! Az elejen nem volt munkam, de ekkor elkezdtem rendesen nemetül tanulni, aztan egy par honap utan sikerült a varosban elhelyezkednem, de sajnos csak kisegitöi allasra, mert az engedelyek beszerzese nem volt könnyü azutan sem, hogy Eu-ba tartozo allam vagyunk. Azota is ott dolgozom, illetve most mar masfel hete szülesi szabadsagon vagyok.
Nekem a toxoplazmozist ugy allapitottak meg, hogy abban az idöben meg privat beteg voltam es a biztositasom fizette a vizsgalatot es a doktornöm ajanlotta, hogy ha mar ugyis vervetel van vegyünk le megegy üvegcsevel es nezzük meg, hogy mi ujsag toxoplazmozis ügyben. Es hat pozitiv lett!! Az volt a gond, hogy nem tudtak megallapitani, hogy mikori a fertözes, mert a regi es az uj antitestek szama is igen magas volt. Ha a fertözes terhesseg elötti azt mondtak, hogy nem veszelyes, de ha terhesseg alatt kaptam el, eleg komoly kockazattal jarhat, a legtöbb esetben vetelessel! De minden doki nyugtatott, hogy idöben eszrevettek a fertözest es kicsi az esely arra, hogy a baba is elkapta. Persze 100 %-os biztonsagot senki sem merte garantalni. Ugyhogy jött a napi 6 db-os antibiotikum kura. De szerencsere semmi mellekhatasa nem jelentkezett!
A fertözest egyebkent nemcsak cicaktol lehet elkapni, hanem megtalalhato nyers husokban, szalamiban, sajtban es akar kerti munkaval is elkaphato. Itt egyebkent azt ajanljak, ha valakinek negativ az eredmeny, hogy 2-3 havonta ellenörizzek a teljes terhesseg alatt! Azt, hogy en, hogy kaptam el a fertözest nem tudom.
Ti mikor szültök? Vagy mar megvan a baba nalatok?
Mindenkinek üdv:
RENI

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Gabi,
én is csak annyi havat engedélyezek az égieknek, hogy befehérítsék azt a pár szép napot.. Kép Aztán olvadjon is el gyorsan! Na jó, nem olyan sürgős, csak ne lepjen el senkit!

Reni,
húú, akkor ez egy mesébe illő történet! Kép Megtalálni a fehér lovon ülő Herceget a Fekete Erdőben! Kép Nagy szerelem lehet, ha itthagytál mindent egy pasi miatt. De ennek így is kell lennie! Kép Ha az ember igazán szerelmes, akkor ez az érzés mindent visz!
A fertőzéssel akkor szerencséd volt, hogy időben észrevették! Inkább cspoljanak le még egy üvegcsét, vagy amennyit akarnak, csak vizsgáljanak ki rendesen!

Mi holnap töltjük be a 23. hetet, szóval már túl a felén! Juhhéjj!
Gabinak van egy helyes legénykéje, Erika is már hozzád hasonlóan a célegyenesben van első babával, Vero második babával (van szintén egy gyerkőc már) kicsit fiatalabb hetekben, mint én, és van még egy Csillánk is, de most lehet, hogy megeszi a fejemet, mert nemtom pontosan, hogy ő hogy áll hány babával. Kicsit ritkábban jelentkezik, ezért nem vagyok annyira képben, de attól még szeretünk Csilla!!! Kép Kép

Nekünk fél év próbálkozás után jött a Baba, úgy hogy előtte vártam jó fél évet, hogy kiürüljön a szervezetemből a fogamzásgátló. Szóval már kicsit letörtem, mint a bili füle, hogy na hol van már az a piros csík a teszten, de aztán csak összejött. És most itt tartunk. Eddig minden rendben, panaszmentesnek mondhatom magam, se hányinger, se rosszullét, se görcs. Remélem marad így is, vagy legalább nem változik sokat. A nemét még nem mutatta, mert nem úgy feküdt, legközelebb valamikor január végén megyünk UH-ra, akkor talán okosabbak leszünk. Ha meg nem, az sem baj.
Rólunk röviden Kép ennyit!
Most lépek, mert éhes vagyok.. Kép Bár nem ilyenkor kéne, ha már zabálok, de hát ez van! Bár most csak gyümit kívánok, szóvakl lehet, hogy alma lesz belőle!

Jó éjt Mindenkinek!

Nadine 22+6 Kép
Kép

nadine81

Ja és hogy a többiek pontosan hol tartanak (mármint pontos számokat, heteket..) majd biztosan megírják, én nem akartam hülyeséget írni, szóval inkább csak általánosan! Kép

És én sem tudom ki hogy ér rá az ünnepekben, én még biztosan jövök valamikor. De ha valakivel mégsem találkoznék, akkor Nagyon boldog és egészségben továbbra is gazdag karácsonyt kívánok!

Puszi: Viol.
Kép

nadine81

Sziasztok Kismamik!

Tegnap nem jöttem, egész nap jöttem mentem, de este azért elolvastam a napi írásokat.

Reni! Üdv közöttünk! Remélem jól érzed majd magad itt közöttünk, és jönni fogsz, amikor tudsz. Kép
Nagyon bátor vagy, hogy így nekiindultál a nagyvilágnak, de hát a szerelem már csak ilyen. Nem ismer határokat. Meg hát azért az sem a világvége, Bár pici babával sokszor a sarki közért is annak tűnik. Na és sikerült már beilleszkedni? Hogy állsz a némettel? Mennyire beszélted mikor kimentél? Gondolom azért valamit sejtettél belőle, ha ott ismerted meg a párod. Kép
Ezek szerint ha nem nézik meg dirrekt a toxoplazmozist, te nem is tudod? Még szerencse, hogy nem lett baj.
Olvastam, ti is kislányt vártok. Mi is. Én is a 36. hétben járok, január 24-re vagyok kiírva. Te?

Nadine! Miért vagy te Nadine? Nem értettem amikor erre utaltál. Bocs de kicsit nehéz a felfogásom.
Gratula a 23. héthez. Borzalmasan gyorsan telik az idő.

Gabó, azért remélem szerencsésen hazajuttok. Bár a vonatozás valami katasztrófa. Nekem csak 90km Győr, a csúcs az 2óra volt személyvonattal. Bár valami pályakarbantartás volt, de akkor is. Annyi idő alatt Párizsba el lehet jutni. Azóta csak IC-vel járok vagy gyorssal. Azért kitartás nektek!
A szülésed se lehetett egyszerű. Szegénykém! Nem csodálom, hogy ezek után meggondoltad azt a második babát.
Azt hallottam, hogy szülés alatt blokkolva van az agy emlékezetért felelős része, így nem hagy erős nyomot a fájdalom és a szenvedés. Hááát? Te mit szólsz ehhez?

Tegnap volt egy megrázó élményem. Mentem a kórházba a vérvételes eredményekért, és összefutottam egy csajjal, aki már akkor is bent volt, mikor én. Azért van benn, mert nem volt jó a baba szívhangja, Mert állítólag altatókon élt a csaj. 20 éves, ezt még hozzáteszem. Erre mit csinál a szerencsétlen????
A bejárat előtt, egy szál köntösben CIGIZIK!!!!
Nooooooormális??????? Ráadásul ahogy elnyomta a cigit, még köpött is egyet. Hát felfordult a gyomrom tőle.
Nem hiszem el, hogy nem lehet kibírni, akármilyen szenvedélybeteg az ember. Szegény babája.
Én is cigiztem, a fősuli idején sokat, aztán maradtam alkalmi dohányos, csak akkor szívtam ha buli volt, egy kis pia, tánc....
De mióta terhes vagyok rá se tudok nézni. A legjobb az, hogy apa is szépen leszokott. Kép

Tegnap megvolt az uccsó Tesco, megvan minden, be is van csomagolva, úgyhogy happy vagyok!!! Kép

Szép napot mindenkinek!
ERIKAKép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Erika,
azért lettem Nadine, mert még ez a név is tetszett, de az a baj, hogy csak nekem.. Kép Szóval gondoltam akkor leszek itt, ha már a baba nem lehet. Kép De tulajdonképpen nem is baj, mert nem volt bennem olyan erősen, hogy ki is álljak mellette, és a Dorka sokkal jobban tetszik.

Az a csaj a kórházban tényleg durva lehetett.. Látod ilyeneknek nem adnék én gyereket a kezébe! Az a baj szegény picikkel, hogy nem válogathatnak anya és anya közt. Megfogant, ez esetben SAJNOS megtartották. Mert ha megszületik sem lesz neki szerintem jobb élete, mint amilyen az anyaméhben volt. Mert aki még várandósan sem tud lemondani ezekről a dolgokról és akkor gondolom alapból is elég tré természete van, akkor az anyaként sem lesz ász. Szegény gyerek. Sokszor gondoltam ilyen dolgokra, amikor még nem jött össze a baba 3-4 hónapig. Hogy aki készül rá, egészségesen él, annak nem jön össze. Ilyeneknek meg becsúszik és megtartják. Mert gondolom nem tervezett gyerek volt. Mondjuk akkor inkább szülje meg, mint dobja ki.
Na most jól kipanaszkodtam magam. De ez tényleg bosszantó.

Jujj, ma dolgozok egész nap, illetve helyesbítek, itt vagyok melóhelyen egész nap Kép, mert meló az nincs.. Kép De nem is baj. Ezért is ugyanannnyit fizetnek.. Kép

Sziasztok!

nadine81

Sziasztok!!!

Köszi, hogy ilyen kedvesen fogadtatok!!

Nercsi:
En jan. 22-re vagyok kiirva, vagyis kettö nappal korabra mint Te! Kinel szülsz? Nalam ez a toxoplazmozis dolog kideritese vegül is veletlen volt, mert itt sem csinaljak automatikusan minden nönel, aki allamilag biztositott (mint otthon a TB) fizetnie kell a vizsgalatert. Bar en biztosan kifizettem volna! Biztos ami biztos!
A nemetet meg a gimiben tanultam es tulajdonkeppen minden nap hasznaltam a munkahelyemen, persze az csak egy bizonyos területre terjedt ki. Az elejen sokat tanultam, de itt fö problema talan nem is a Hochdeutsch megertese es beszelese volt, hanem ez az iszonyatos nyelvjaras megertese. Na ezzel a mai napig problemaiam vannak. Az elsö honapokban a parom forditott mindent Hochdeutsch-ra. Jo mi? Nemetet forditani nemetre! De vegül is az emberek megszoktak, hogy hozzam nem schwarzwaldi dialektusba beszeljenek. Egyebkent igen mar megszoktam itt, es igazabol nem is volt honvagyam persze neha-neha volt egy-ket nap amikor olyan jo lett volna otthon lenni. Ebben az evben sajnos csak 2-szer sikerült hazamenni, mert aprilisban elkezdtünk epitkezni es hat minden szabadidönket ott töltjük. En mar nem sokat! :-) De remelem jövöre azert sürübben tudunk hazamenni.

Korabban mar irtatok itt a topikban a 4 D -os ultrahangfelvetelröl. En csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy nalam egyszer a 13 heten csinaltak egy 4 D-es vizsgalatot, hat az annyíra meghato volt, gyönyörüen lehetett latni mindent. Epp akkor kaptak itt a klinikan ezt a gepet es meg az amerikai technikus is ott volt a vizsgalaton es magyarazta a dokinak, hogy milyen lehetösegei vannak a gepen, ugyhogy vagy haromnegyed ora hosszat el jatszadoztak. :-) Aztan most novemberben otthon voltam es a soproni korhazban 8000 Ft-ert is csinaltattam egyet apanak ajandekkent. Hat szerintem fantasztikus jo kepek vannak, a Szilvezster Peter is olyan elegedett volt, mert hogy ritkan lehet ilyen jo kepeket latni. ö azt mondta, hogy akinek vekony a hasfala es sok magzatvize van, annal lehet ilyen szep felveteleket csinalni. Szoval en nem bantam meg azt a 8000 Ft-ot, kesöbb ,majd lanyom is megnezheti magat amikor meg anya hasaban volt! :-)
Na most mar megyek, mert meg takaritanom kell egy kicsit es valamit fözni a ferjecskemnek.
Szep napot mindenkinek!
RENI

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Reni!Elég merész vagy fél év ismeretség után elmenni ilyen messze.Nem féltél attól,hogy esetleg nem jönnek be a számításaid ahogy eltervezted?Én bevallom őszintén azért nem lettem volna ilyen bátor.Minden elismerésem!!!Ahogy már Nadine és írta nekem van egy kukacosom aki szenteste napján tölti be a 7-hónapot.10-hónapot kellett várnunk rá,hogy végre megfoganjon és azóta teljes a boldogságunk.Bár aztán úgy volt,hogy természetes úton nem lehet,mert olyan anyagot termelt a szervezetem,hogy autómatikusan védekezett amikor fogamzóképes voltam.De aztán mégis sikerült amikor már lemondtam róla.Imádom bár néha kiakaszt,mert kezdődik a hiszti korszak,de azért nagyon édes.Majd teszek fel képet,de ezek már régiek.Van egy csomó új,de még nem tudom őket feltenni.

Nadine!Akkor nálatok sem volt könnyű.Szar érzés amikor az aki nagyon akar nem jön össze aki meg nem akar annak egyből összejön.De hál isten minden sikerült.

Nercsi!Ez a csaj tényleg durva.Az ilyennek nem való a gyerek és sajnos nem is fogja megkapni szerintem a kellő szeretetet.És sajnos sok ilyen van.De mit lehet tenni ilyen a világ.De jó neked minden megvan nekem még mindíg csomipapír kell meg szaloncucu.Hát én nem tudja mint is gondoljak arról amit írtál,mert bennem azért mély nyomot hagyott az a 10-óra,de főleg az utolsó három.Lehet,hogy valakinél bejön nálam nem.
Most megyek eszek egy kicsit amíg a pocok alszik.

Gabó
KépItt a kép bár itt 5-hónapos és már szőke a haja.
Vendég

Sziasztok!

Viol! Én ezt a Nadine nevet még nem is hallottam. Szép a hangzása, mindjárt megnézen az utónévkönyben. Orosz eredetű, jelentése: remény. Kép
Amúgy vicces ez a könyv, annyi sok hülye név van benne, hihetetlen. Még azért a Vincencia. a Dulcenia és a Pompónia közt hezitálok! Kép Kép Kép
Kitartás a munkához, vagyis az ottléthez. Meddig dolgozol? Azért tudsz készülődni?

Nekem hál' istennek nem kell, mert megyünk haza. Azért persze takarítok, meg mosok, de sütni főzni szerencsére nem kell.

Reni! Akkor még az is lehet, hogy egyszerre jön a két csajszi. Én nem bánnám ha egy kicsit előbb jönne, mert már nem olyan egyszerű a mozgás, alig van ruhám ami rámjön, olyan vagyok mint egy anyabálna, úgy közlekedek mint egy pingvin. Kép Te hogy viseled a végét?
Úgy hordom a gatyáimat, hogy nem húzom fel a zippzárt, és egy vastag anyaggal béleltettem ki ott a hézagot. így majd vissza is lehet alakítani őket. Egy farmer kismamanacit azért beszereztem, a farmerjaimat nem akartam átalakítani.
Én a Tiboldinál szülök, legalábbis remélem nem akkor lesz szabin.
A németet én is tanulom, bár itt Burgenlandban sem egyszerű az emberek kiejtése.

Gabó, reméljük a második szülés könnyebb lesz majd! Kép

Nálunk a baba első alkalommal összejött. Meg is lepődtem, nem számítottam rá, hogy így siet a Drága. Mondjuk én nem szedtem gyógyszert előtte.

Megyek eszek valamit én is!
Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

HAlIHO MINDENKINEK!!

Gabo!
Nagyon edes a kisfiad.
Tegyel mar fel ujabb kepeket is!
Szoval, hogy meresz voltam, na ja! Sokan mondtak, es hat fel ev ismeretseg utan nem is lehet senkit sem megismerni igazan. Minden honapban sikerült talalkoznunk egyszer en, egyszer ö jött hozzam. De hat anyagilag meg szabadsagilag sem volt olyan egyszerü. Meg persze ha nem voltunk együtt minden este kb. 1 oras telefonalgatasok. Aztan azt mondtuk, hogy probaljuk meg. Mindkettönknek ez mar a masodik hazassaga es talan mindketten jobban tudtuk ertekelni ezt a kapcsolatot. Hat voltak eleg nehez idöszakok, mert csak ugy nem tudtunk a masikhoz "felugrani", ha eppen szüksege lett volna ra. De szerintem, ha meg 1 vagy 2 evig folytattuk volna a repülgetest ide-oda akkor sem ismertük volna meg egymast. Ugyhogy jött a fejes a melyvizbe. :-) Nem mondom, hogy nem agyaltam rajt eleget, hogy jol csinalom-e, de valahogy a szerelem nagyobb volt az aggodasnal. Es eddig egy percig sem bantam meg a döntesemet. Remelem igy is marad!
Nercsi!
Izgulsz a szüles miatt?
Akinek mar van babaja, van esetleg tapasztalata a fürdökadas szülesröl? En nagyon szeretnem ezt a modot valasztani, de csak akkor van ra lehetöseg, ha a baba szivhangja, meg vernyomasom, szoval minden dolog rendben van. Remelem sikerül! NAgyon sok pozitiv dolgot hallottam mar rola. pl: a gatmetszesek szama sokkal alacsonyabb es a tagulasi fazis is kb. 2 oraval lerövidül. Na majd meglatjuk!
Na puszi mindenkinek
RENI

Kép
Kép
reni76

Reni,
a némettel én is így vagyok, mármint úgy gondolom, hogy igazán csak akkor tanulja meg az ember a kívánt nyelvet, ha rá van utalva. Itt én is csak azt használom, ami a munkámhoz tartozik, nem is tudom mi lenne velem, ha kint kéne hirtelen élnem. Jó, azért most is el tudnék beszélgetni (azt hiszem Kép) bármiről, de azért az mégsem ugyanaz, mint ott élni. És pláne, ha még hozzá kell szokni a nyelvterülethez, tájszóláshoz! Brrr..
No, nekem vastag a hasfalam! Kép Lehet, hogy nem is lenne olyan jó a 4D UH. Kép Hogy magzatvizem mennyi van, nemtom, de hasfal az van bőven! Kép Szerintem azért éreztem csak a 20. héten először a babát mozogni.

Erika,
Vincencia?? Dulcenia?? Pompónia?? Jajj, ne már, ezek olyan snassz nevek!! Kép Kép Legyen inkább Seherezádé, vagy Pamela, Samanta!! Ez naaagyon divatos!! Kép Bár Dallas régen volt, ki tudja.. Kép
Nekünk is megvan az utóneves könyv, nemtom melyik kiadótól, de szerintem sok különbség nincs. Szóval tényleg sok hülye név van benne.
Megnéztem a Dorkát és a Mátét is. Egyik Isten ajándéka, másik Jahve ajándéka. Nemtom melyik-melyik, de azt tudom, hogy Jahve is Istent jelent, csak más nyelven. De tök érdekes, hogy mindkettő ugyanazt jelenti.. pedig nem is jelentés alapján kerestük a neveket. Így mindenképpen Isten ajándékát kapjuk! Kép

Nyolctól hatig vagyok.. Kép Nem szörnyű, csak így kicsit uncsi. De totál nyugis fizikailag is, mert semmit nem csinálok, szó szerint.. Kép Csak vagyok itt.. Kép De most, hogy így átálltunk erre az egésznapos recepciós dologra, két napnál többet sosem vagyunk itt. Van egy vagy két nap pihi, aztán újra kettő itt.
A készülődés megvan, szerencsére mostanában sikerül megtartanunk a rendet Kép, és csak kicsit kell takarítani. Most otthon voltam pl. két napot, de nem volt kedvem semmihez! Kép Így maradnak az esték. Ezen a héten párom du-os volt, szóval nyugodtan tudok tenni-venni, takarítani, nem kell mindig elzavarni, hogy most így vagy útban, meg úgy vagy útban. Takarítani egyedül szeretek.

A nagy pocakotokkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy nemrég olvastam egy könyvben, hogy a terhesség vége felé mi mindenben lehet akadály a pocak. Volt egy mondat, amin szó szerint röhögtem. Lehet, hogy így van, nemtom, de olyan hülyén írták le. Azt írták, hogy a nagy has akadály lehet a lakásban való közlekedésben, nekimehetünk egyes bútoroknak, leverhetünk dolgokat.. Kép Ez olyan röhejes volt. Elképzeltem magam, mint egy elefántot a porcelánboltban.. Kép Az egy dolog, hogy az ember nem ahhoz szokott hozzá, hogy ekkora hasa van, na de hogy nekimegyek a bútoroknak és leverek dolgokat polcokról?? Kép Na nee.. Kép Vagy? Kép

Reni,
én is csak olyan mértékben tudok hozzászólni a kádas dologhoz, hogy csak hallottam róla. Azt sem tudom pl. hogy itt Sopronban lehet-e. Azt hiszem nem. De valahol pl. engedélyezik a kádban történő vajúdást, de magát a szülést nem. Szóval ha jönnek a tolófájások, kiugrasztják a kismamát a kádból?? Mindenesetre furi. Ha lehetne, én is ott szülnék. Mert imádok kádban lenni, korábban egy forró, mostanában egy langyos fürdő is csodákat tud tenni. El lehet lazulni, olyan jó.. Egyik kolleganőm mesélte, hogy amikor ő úgy érezte otthon, hogy eljött az idő, nem rohant egyből a kórházba, hanem beleült egy kád vízbe, és ott elvolt picit. Mondjuk bátor dolog első babánál otthon üdülni még, de ő érezte, hogy mi kell neki. Én azt sem tudnám hirtelen, hogy akkor ez most már az-e vagy sem.. Kép Majd odakerülök én is, aztán lesz valahogy.. Kép

Gabi,
tényleg várjuk a képeket a megszőkült legénykéről! Akkor kezd anyura hasonlítani? Kép

nadine81

Nercsi!Akkor ti a szerencsésebbje közé tartoztok.Gondolom azért az is közbenjárt,hogy nem szedtél gyógyszert.De jó,hogy legalább neked könnyen sikerült.

Nadine!Nyugodj meg tudnád,hogyha elérkezett az idő.Nem lehet a fájásokat összetéveszteni semmivel.Ha meg a magzatvíz megy el akkor meg pláne tudni fogod.Ha a nyákdugó azt is.Én is így voltam kicsit paráztam mi lesz ha nem veszem észre.De nálam ugye a víz kezdett el szivárogni.Aztán kapásból 5 és utánna 2-perces fájások.Nem ám mint másoknál,hogy 30-20-perces fájások!Hát szerintem ez elég hülye dolog.Bár ki tudja lehet,hogy valaki már járt így.Kitartás melóhelyen.Mindjárt itt az este.

Reni!Képeket még mindíg nem tudok feltenni,mert azóta sem jött meg az új videókártya csak az van most amit cserébe adtak ez meg elég gyenge szar.Majd ha megjön apa felteszi a progit.Azért örülök,hogy minden jól alakult odakint.Így is legyen még nagyon sokáig.
Most megyek én is kajólni amíg alszik a prücsköm.

További szép napot.

Gabó
Vendég

Elszállt amit írtam!!!!

Volt vagy 500 sor!

Később megírom, most nincs hozzá lelkierőm!

Üdv Reni!
Vendég

Sziasztok!

Nadine! A nagy pocak tényleg zavaró tud lenni, de azért nem annyira ahogy írtad. Az előbb pl. főztem, és mindig be kellett tologatnom a fiókokat, mert nem fértem el. Egyszer a fiók sarkába be is ütöttem egy picit. Na meg a mosogatóhoz sem férek már oda, megfájdul a hátam mire végzek.
Na de nem panaszkodom ám miatta, mert nagyon büszkén viselem, és sok helyen kivételt élvezek miatta. Múltkor a buszon jegyet akartam venni, de nem fogadta el a pénzt a sofőr, csak helyesen mosolygott.

Kitartás még akkor van pár órád!!!

Reni, itt Sopronban szerintem sincs kád, és rutinszerűen, mindenkinél végeznek gátmetszést. Nem tudom milyen lehet kádban vajúdni. Milyen a víz hőmérséklete?
Ha neked sikerül így szülni, maj elmeséled milyen volt.
Én nem félek a szüléstől. Próbálok jó dolgokat társítani hozzá, és nem arra gondolni, hogy fájni fog. Remélem apa is ott lesz, és akkor máris sokkal jobb lesz. Kép Kép

Puszi: Erika Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vero! Már kezdtelek hiányolni! Örülök hogy felbukkantál, várjuk a leveled! Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vero,
ilyen már velem is volt.. Kép Intéztem is sorban a kedves szavakat a Babanethez is és a számítógéphez is és az Internethez is. Nemtom kiben volt a hiba, de biztos nem bennünk, emberekben! Kép

Erika,
szerencsére vannak ilyen sofőrök is. Kép Bár ritka.
Nekem a derekam szokott fájni, így annyit segítettem magamon, hogy inkább gyakrabban mosogatok, mert az nem tart annyi ideig. Mert van, hogy ki is maradhat egy nap, mert ketten vagyunk, és én nem mindig főzök, mert anyu gyakrabban szokott, szóval nincs sok edény, max tányérok, poharak, evőeszköz. Most viszont már a keveset is elmosom. Jó, eddig sem szoktam megvárni, míg áll hegyekben a koszos edény, de most tényleg inkább nekiállok gyakrabban.

nadine81

Sziasztok, szép jó reggelt!

Húúúúúú.....már csak egyet kell alcsizni. Ez a nap azért hosszú lesz. Szegény párom tegnap is fél 8 körül ért haza. Ezzel nem is lenne gond, ha nem hajnali 4-kor indulna. És így lesz ez ma is. Kép De hát az osztrákoknak is enni kell. Kb. ötször annyit mint máskor. De szerencsére holnap már nem megy.
Nadine én is mosogatok mindent egyből de néha azért felhalmozódnak az élvezetek.
Jó lenne egy mosogatógép, de eddig úgy voltam vele, hogy csak ketten voltunk, nem piszkoltunk sokat, főleg míg én is dolgoztam.
Majd most meglátjuk. Bár azon gondolkoztam, hogy ha meglesz a baba, akkor inkább hozatjuk az ebédet, ne kelljen még főzni is. Még nem is az a gond, hanem az alapanyag beszerzése. És én hajlamos vagyok arra, hogy ha nincs kaja, inkább nem eszem. Ez a szoptatásnál nem túl szerencsés.

Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?