Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Én is küldök egy szép köszönetet 4. advent vasárnapnak! Kép
Kép

KépKép
nicika

Egy kis érdekesség:

Piros pünkösd napja 2

--------------------------------------------------------------------------------

Alföldi nagylányos hiedelmek és tévhitek
Nyemcsok Éva

Vágott alsónemű
Az 1800-as, 1900-as évek fordulóján nagyon sok asszony vagy nem hordott alsóneműt, vagy ha igen, akkor olyat, ami a fenékrészen nyitott volt, hogy alkalomadtán ne kelljen a ruhájukat felhúzni. A nők egyszerűen csak leguggoltak, úgy intézték el dolgukat. Gera Eszter egyszer megkérdezte édesanyját: a nyitott bugyiban hogyan tudják intézni a dolgukat havivérzés idején? A válasz így hangzott:
"Az asszonyok a leghitványabb alsószoknyájukat fölvették legalulra, aztán időnkint úgy igazítottuk, ahogy a szükség kívánta." Később aztán már csukott bugyit hordtak a nők, ez egyszerűbbé tette valamelyest a "havi rönd" elviselését. Az elmúlt század elején nem kényeztették még el az asszonyokat a gyártók mindenféle formájú, anyagú és színű intimbetétekkel, tamponokkal. Eszter néni visszaemlékezései alapján az 1930-as években a vattát csak sebkötözésre használták, a tanyán élő parasztasszonyok többféleképpen gondoskodtak magukról havibaj idején. Sokan használt, hitvány fehérneműket téptek darabokra, összegöngyölítve, többszörös rétegben használták vatta helyett. Mások - így volt szokás Eszti néniék családjában is - fehér flanelt szabdaltak 30x30 centiméteres darabokra, pelenkaöltéssel körbeszegték, két ellenkező sarkára pertlit varrtak, s a combjuk között a derekukra kötötték. Ezt a főkötőruhának (felkötő) nevezett alkalmatosságot annyiszor váltották, ahányszor szükséges volt. Tisztára mosni viszont ezt is nehéz volt, csak úgy, mint az összegöngyölve használt rongydarabokat. Szigorú törvény volt rá, hogy nagyon kevés vízben szabad csak kimosni a havi tisztuláskor használatos anyagdarabokat.

A paraszti világban úgy tartották: aki bő vízben mossa, annak igen bő lesz a vérzése is, mert nemcsak a rossz vére folyik el, hanem az eleven élő vére is elmegy.

A ruhákat úgy kellett mosniuk a leányoknak, asszonyoknak, hogy azt férfiembör vagy más idegen meg nem lássa.

Tilos befőttet elrakni
A havibaj időszaka - csak hogy tetézze az egyébként sem könnyű napokat - babonákkal, hiedelmekkel, tilalmakkal volt körülvéve. Azt tartották, ha a leány végighúzza az utcán az első havibajától véres ruhát, terhessége idején sem lesz foltos az arca. A havibajban lévő nőkre tilalmak végtelen sora volt érvényben. Így például nem rakhattak el befőttet, savanyúságot, mert úgy tartották, az megromlik. Ha lehetett, a tisztátalanság idején még a tésztagyúrást, kenyérdagasztást is kerülték az asszonyok. Templomba menni sem volt illendő, aki mégis ment, az - mivel tisztátalan volt - nem közelíthette meg a Mária-oltárt. Tilos volt látogatni gyermekágyas anyát, mert a csecsemő arca sebessé, foltossá válik. Ha valaki tudatlanságból mégis elment a látogatásra, annak valamilyen gusztustalan dolgot kellett megtennie azért, hogy elkerüljék a gyermek arcának kisebesedését. A gyermekágyas asszonynak kötelessége volt nőlátogatójától megkérdezni: Nem vagy tán úgy? Ha a válasz igen volt, akkor a csecsemő érdekében a tisztátalan asszonynak otthon ki kellett mosnia a véres ruhadarabot, annak vizében pedig a csecsemőt megmosdatni, és a menzesz ideje alatt viselt fehérneművel megtörölni, közben ezt mondani: "Én is tisztátalan vagyok, mint anyád, lögyé olyan tiszta, mint az angyalkák."
Az eladósorban lévő lányok a hiedelem szerint sokféleképpen befolyásolhatták szerelmi életüket, házasságukat - a havibajhoz is kötődtek ilyen babonák.

Ha a leány már erősen benne volt a férjhez menő korban, de nem akart özvegyember felesége lenni, akkor a menzesztől véres vizet egy rózsabokor tövére kellett öntenie. Kívánsága csak akkor teljesült, ha ezt déli 12 óra előtt tette meg. Ha a háznál nem volt rózsa, akkor a szomszédba kellett átlopakodni, ami igen körülményes volt. A szerelmi kötésre is volt recept: ha egy leány mindenáron magához akart kötni egy legényt, süteményt sütött, s a töltelékébe pár cseppet kevert a havibajos véréből. Ezeket a darabokat jól megcukrozta, vagy másféle, láthatatlan jellel látta el, hogy bizonyosan a legény fogyassza el.

KépKép
nicika

Sziasztok!
Félig előkerültem...immáron ithtonról. Még hétfőn bemegyek a céges karácsonyra, aztán pihi Kép Most épp kúráljuk magunkat, mert mindhárman tiszta taknyosak vagyunk Kép
Majd megpróbálok vissza is olvasni...most kis családi társas...
Eszti: így valszeg nem megyek hétfőn tornázni se Kép

sziasztok:
Titati 33+ (hú már nem is tudom)
titati

Titati: jobbulást!!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Lyly
Úgy örültem az ajándékodnak, olyan kedves, hogy gondoltál ránk... direkt nem bontottam ki, hogy majd itthon kettesben a férjecskémmel....
...kitalálhatod, hogy mit hagytam a teázóban! Kép
Úgy sajnálom és szégyenlem magam...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
nem emlékszem, hgoy maradt-e ott boríték, vagy sem, mi ugyan körülnéztünk.. Remélem, nem lett baj a nadrág-cipő-zokni átázásából Kép

Gyengélkedőknek gyógyulást Kép

indianyo

Sziasztok!

Niki! A megrendelést leadtam és a nő megcsinálja most a párnákat, de csak januárban hozom majd el és fizetem ki, mivel az akció csak dec 17-ig tartott. Szóval van még 5ös huzat. Kép

Cory! A párom már mondta, hogy majd ő itthonmarad a törpével, én meg menjek dolgozni, de szerintem nincsen tisztában azzal, hogy mi mindent kell csinálni egy törpével. Kép

Angi!
Hogy vagy? Remélem kipihented magad rendesen. Kép Lesz majd tali két ünnep között, amikor odaadom a lányoknak a párnákat. Kép Szóval tudunk majd talizni. Kép Már csak a bátyám ajándéka és egy-két apróság hiányzik az ajándékokhoz, szóval happy vagyok. Kép Jajjj, vettünk függönyt a töpre szobájába. Micimackós. Kép Nagyon cuki. Kép

Mamacka: Nem találtam borítékot. Kép Az asztalon biztos nem volt. Kép

Ne felejtsétek el, hogy ma 15órakor lesz a National Geographikon az Élet az anyaméhben! című műsor! Kép

Jó pihit mindenkinek!

Eszter
23+0

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok! Jaj de jó! Kép Egyébként annyiban változik a dolog hogy nem szivesen mennék fel érte Győrbe! Többe kerülne így mintha postáznátok nekem! Szóval a postázás megoldható lesz? Ha kell előtte rózsaszín utalványon dobom a pénzt! Oké?

KépKép
nicika

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Szép estét Jányok!Kép

Tali képek: http://www.nancsika.adatpark.hu/rolam/baby/babanet_tali2/

A Tünde képei + az enyémek. Ha van még, toljátok, és megy fel melléjük. Kép

Jók legyetek!

Pusza!

Nancsika & Alex 26+6</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok
Valaki törölje ki rólam azt a ronda képet, mert rosszul vagyok a látványától. A második képről beszélek. Mert különben nem megyek többet talira. Most jól megijesztettelek titeket mi! A többi kép tők jó lett

Most küldök nektek valami finomságot. Én csináltam

Babetta és Levi

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Kép
Ezt mind befaltam!!
És még van vagy 20 darab.
Nagyon fincsi plusz 1 kiló

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nici!
Megoldható. Kép Majd akkor szólok a nőnek és akkor elintézitek egymás között. Kép
Átküldök majd minden infót. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Oké Vok! Nekem rendben!

Babetta! Na ezt a sok finomságot most én is szivesen befalnám! Kép

Nicika

KépKép
nicika

Vok!! Még azért ne szólj a nőnek! Majd elfelejtettem hogy januárban megyünk Pestre! Bocsika! Oké?

KépKép
nicika

Hallottátok már Juanes - La misa negra című számát? Piszok jó szerintem! Babónak is tetszik! Kép

KépKép
nicika

Niki! Oké. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok!

A hétvégén otthon voltunk. Megint kaptam egy kis oktatást + anyutól a Spock könyvet. Igen érdekes. Kép

A tali nagyon jó volt. Bár szerintem a tea (mivel ebben nem voltak olyan nagy gyümik) jobb volt a másik helyen. Viszont helyileg, meg egyébként ez sokkal jobb.
Bocsi, hogy úgy megléptem, de siettem a páromhoz.

Esztipeszti!
Én fitness szendvicset ettem (sonka, sajt, paradicsom nagy kifliben), meg diós gubát vaníliaöntettel meg Édes álmodozások teát ittam.

Egyébként péntek este óta fáj a hátam, nem bírja a súlyom.

Szerintem én nézek ki a legborzasztóbban a képeken. Megijedtem a saját képemtől!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Livi,
érdekes, mennyire tud egy ilyen fotomasina torzítani KépKépKép
Spock mester sokszázezrek életét tette tönkre a hetvenes-nyolcvanas években remek és hatékony gyermekgondozási-nevelési tanácsaival Kép Akkor gondolom, majd TE is harcolhatsz anyukáddal a "helytelen" gyerekközpontú nevelésért Kép

Babetta, nálunk is hasonló diétás ebéd volt ma Kép Egészségetekre Kép

Lyly,
elolvastam az ajándékodat, gyönyörűszép Kép Nagyon-nagyon kedves vagy Kép Felrakhatom ide a távolmaradott kollégáknak?

V.

indianyo

<font color="119911"> Jó reggelt!
Gondolom még mindenki alszik, de mi már fent vagyunk. És esett a hó az éjjel. Kép

Tegnap még megvettük a maradék ajándékokat és este be is csomagoltam őket. Az autóban megint el kezdett fájni az a szokásos pont a hátamon, de elég borzasztóan. Ha a jobb oldalamon van Lidi, akkor nyomhat ott valami ideget és azt érezhetem a hátamban. Elég szörnyű, pedig nekem magas a fájdalomküszöböm. Kép

Vok,
meggyógyult Ádám? Látom növöget már a pocikád szépen. Kép
Babetta,
micsoda konyhatündér vagy! Kép
Titati,
jobbulást Neked! Most már tessék pihenni és sokat játszani a lányoddal! Babával minden oké?

Puszi.
Angi
32+3</font>
angi79

Jó reggelt!

Nálunk persze még nincs hó...Kép Jó lenne,ha fehér lenne a Karácsony!

6-kor keltem, olyan izgatott vagyok a 4D miattKép Utána meg megyünk karácsonyi ajándékokat venni: azaz Botikának vásárolni! Mostmár minden bútor áll, ma meg akarjuk venni a matracot, ágyneműt, .... nagyon sok miden kellKép Meg végre az összes ajcsit be akarjuk szerezni, mert elég záros a határidőKép
Holnap pedig nagybevásárlás (élelmiszer...ilyesmi)

Angi: Sajnállak a hátad miatt, biztosan nagyon kellemetlen! Bizony, már szép nagy lány Lidike, biztos eltalál vmi jó kis pontotKép Pihengess továbbra is, amennyit csak lehet! Kitartás, már nincs túl sok hátraKép Nálam még mindig a gyomorégés játszik be, és néha a nehéz légzés... Öcsém kap parfümöt (pillanatok alatt elfogyasztjaKép), meg vmi felsőt!

Titati: Jó,hogy jelentkeztél! Már akartam is kérdezni a többiektől,hogy mi lehet veled! Jobbulást neked is és a családnak is!Kép

Babetta: látom, megint konyhatündér voltálKép Múlt héten én is sütöttem fánkot, életemben másodszor... De nagyon fini lett! Pihenj továbbra is, amennyit csak bírsz!

Nici: nagyon ügyes Patrik! Örülök,hogy kicsit beindult az üzletKép

Szép napot mindenkinek!

Anita (30+3)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Szelivi: jaj, Spock-könyv. Szerintem egy értelmes része van, a gyerekbetegséges, de ezzel minden jót elmondtam róla Kép

Anita: hányra mentek uh-ra?

cory 27+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Helló!

Hú, a Spock könyvbe már én is beleolvastam, de inkább nem...Kép
Anita, elhiszem, hogy izgulsz, aztán majd jelentkezz, és képeket is tegyél majd fel!

Én a hétvégén kétszer is megnéztem az Élet az anyaméhben, olyan hihetetlen, hogy már ilyen nagy a babám. Reggel pedig volt a tévében, hogy egy 6 hónapra született kisbabán szívműtétet csináltak. 1kg-val született....Kép Az is hihetetlen, hogy pici babám már mennyivel nagyobb, és mennyivel nagyobb biztonságban van. JUHHHÉÉÉ! Kép

Babetta, ez a fánk kép nem volt gyenge.....ezer éve nem ettem ilyet. Kép

Angi, sajna a hátadért. Képzeld, enyém gyerek meg a jobb csípőcsontomnál támaszkodik, olyan furcsa érzés. A csípőcsontomat még soha nem nyomta semmi belülről.....Kép Nem fájdalmas, inkább csak furi....hihi Kép

Titati, jobbulást!

Puszi

Eszti
30+5
Vendég

Köszi mindenkinek!
Ismét csak röpke látogatás, aztán készülődök a céges karira...

Angi: Bogyó jól van, bár azt érzem, hogy a sok köhögés nem tetszett neki, szúrt is a hasam alja rendesen, és azóta csak alul érzem mozgást, szóval szerintem megint farosnak fordult. De egyébként ő jól van (úgy érzem) Kép Ma megyek délután terhesrendelésre. Ja és kiváncsi avgyok a dokira, mert ma kérem fel a szülésre. Nem tudom hogy fogja fogadni, hogy még cska most szólok neki...

Titati 34 (asszem)
titati

Eszti: én is akartam írni a 6 hónapos piciről! Milyen kis csöpp volt, mekkora volt rá a pelus... Egyem a szívét, és közben elképzeltük,hogy a mi pici fiúnk mennyivel nagyobb (és mégis milyen kicsi)Kép Az élet az anyaméhben-t mi is néztük! Azóta vagyunk bezsongva,hogy láttuk a 30 hetes 4D-s képét a babánakKép

Cory: 3-ra megyünk Debrecenbe! Előtte még beugrunk az egyetemre egy könyvet megvenni (persze csak azért, mert addig sem kell itthon várni,hogy elteljen az idő)Kép Így kb. délre jön értem férj!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ja, és remélem Eszti,hogy megmutatja a pofikáját, hogy tudjak jó képet hozniKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vok! Tudom hogy már tele a hócipőd a hülyeségeimmel, de az történt, hogy valami csoda folytán megkaptam a táppénzem, úgyhogy nagyon örülnék hogyha én is még idén megkapnám a szopipárnát! Valahogy el lehet intézni? Vagy ti vagy a nő el tudja nekem küldeni? Olyan jó lenne!

KépKép
nicika

Szééép jóóó reggelt Kép

Titati, jobb már a náthád? Jó bulit este Kép

Anita jó vizsgálatokat Kép

én is akarok Kép azért erre nagyon rá lehet kattanni, nem vettétek észre? Mármint am ióta vannak ezek a csodaUH-k, azért jó érzés újra és újra látni a kisbabócát ott belül Kép

Eszti, olyan szép, pozitív, amit a saját kisbabád biztonságáról írsz... és milyen igazad van Kép

Hol láttátok a 6 hónapos picibabát? Reggeli híradóban?

Remélem, ezenm a héten már senki sem dologzik... Katicuska, rég voltál itt, minden rendben? Már talán lefoglalóztátok a lakást...

Csema?

Én már azt se tudom, hol tartunk, Bartika, Annácska, segítsetek - 25+0, ugye? Kép Csak azt tudom, hogy számszakilag még sok van, de közben pedig olyan gyorsan elmegy már ez az idő Kép

Vikó

indianyo

<font color="119911"> Anita,
de jó lesz ma Nektek! Kép Remélem megmutatja a pofiját a nagyfiú. Gyere majd estére! Sajnállak a gyomorégés miatt, kellemetlen lehet. Öcsém is hihetetlen gyorsan el tud fogyasztani egy parfümöt, így mi inkább egy Ikeás széket vettünk neki, rattan és hintaszék. Kép Szép napot Nektek!
Eszti,
érdekes lehet a csipődnél való támaszkodás! Kép
Az 1 kilós babát én is láttam és pont arra gondoltam, hogy a mi babáink már tuti a dupláját nyomják ennek a súlynak.
Titati,
majd gyere és számolj be mi volt a terhesgondozáson. Biztos elvállal a doki. Vagy ez nem olyan egyszerű?

Megmértem a haskörfogatom és megint nőtt, már 91 cm. Kép
Angi 32+3</font>
angi79

Anita! Drukkolunk az UH-hoz!

KépKép
nicika

Na, Kiszel Tünde a Mokkában, húúúúúúúúúúúúúúúú Kép

Anita, drukk!!! Kép
Ja, és azon gondolkoztam, hogy arra a csöpp babára vajon a koraszülött pelus volt még így is ilyen nagy.....????? Szegénykém. De azt mondják, hogy rendbe fog jönni.
Vendég

Vikó, asszem az M1-en volt. Február végén talán már haza is engedhetik a babát, addigra talán már lesz 2 kg. Drukkolunk neki is! Kép

Befejeztem a takarítást, és nemsokára elmegyek még picit vásárolgatni, tesóm kislányának furulyát veszek, a kisfiának pedig görög zenét (most erről tanulnak, és nagyon tetszik neki).
A Vörösmarty térre is benézek, annyira klassz dolgok vannak ott. Szemeztem már tök jó gyerekképeket a gyerekszobába. Lehet, hogy beújítom őket......Kép
Vendég

Én is láttam azt a babócát tegnap este a hírekben! Tényleg olyan kis csöpp volt a drága! És azt mondta az anyukája hogy talán február végén haza viheti már, mert arra eléri a 2 kg-os súlyt!

KépKép
nicika

<font color="119911"> Eszti,
jó vásárolgatást! Csak óvatosan, nem tudom, hogy csúszik e. Nekem is mennem kell még boltba, de csak ide a közelbe. Estére pedig céges karácsonyra megyünk Zuglóba, a Trófeába.</font>
angi79

Eszti, jaj de jó, hgoy mondod, van egy kérésem hozzád: ha látsz valahol C-furulyát (klasszikus) fából, nézd meg nekem az árát légyszi! Meg azt is, hogy hol van pontosan bót... mostanában megszűnnek a régi hangszerboltok, nekem meg elveszett a furulyám, és mindenhol csak a műanyag yamaha kapható, illetve vásárokban meg csak hatlyukú pásztorfurulyát kapni többnyire...

Köszi előre is Kép

No, majd megnézem a kisbabát Kép De jó, hogy ilyen icipici csöppeket is meg tudnak már menteni...

indianyo

Köszi csajok a drukkokat az UH-hoz! Csütörtökön voltunk ugyan dokinál, de ez a 4D annyira más...Kép

Vikó: Hát, tényleg könnyen hozzá lehet szokniKép

Eszti, Angi: Jó vásárolgatástKép Vigyázzatok magatokra a csúszásveszély miatt!

Angi: akkor megint jó sokat nőhetett a babaházKép Tényleg, én is teszek már majd fel képet!

Eszti: Bencus már most keresi,hogy a legkényelmesebb neki.. PASI!!!KépKép

Karáncsonyi bulikhoz: jó szórakozást!

Természetesen nagy-nagy drukk a bébihez, hál'Istennek, én is úgy tudom, a legnehezebbeken túlvanKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok, szép havas jó reggelt mindenkinek!

Én is láttam a pici babát a reggeli híradóban. Majdnem elsírtam magam. Olyan pici volt. Viszont az édesanyja egyáltalán nem tűnt idegesnek, és optimistán állt a dologhoz.

Elég fura dolgot vettem észre: mostanában egyre gyakrabban fáj a belső combizmom. Gyakran szinte elviselhetetlen a fájdalom. És másnapra frankón bedagad a lábam, viszont utána lemegy. Ha megint fáj a combizom, akkor megint bedagad, majd megint lemegy. Tapasztalt valaki ilyesmit?

Meló: én még ma és holnap dolgozom, szerdán szabadságon leszek, viszont bejövök a karácsonyi ünnepség miatt. Kép Tegnap este sütöttem, szerintem ma este is ez lesz a program, természetesen a párommal együtt. Sajna még nem minden ajándékot vettem meg, viszont ami megvan, azt már be is csomagoltam. Kép

Mariann
30+1

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Kicsit eltűntem hétvégére, mert dolgoztam is, pihentem is, dödörögtem is.. Kép

Jó a többi kép is a taliról, látom nagyon intentívek voltatok, mindenféle babás dolog ki volt pakolva az asztalokra! Kép

Anita,
a vizsgaeredmény mire derül ki? És várjuk az infokat és a képeket az UH-ról! Izgulsz, mi? Kép Pedig hol van még délután?? Kép

Nici,
milyen az Interspar? Mi mindig leragadunk a Tesconál, nem nagyon megyünk beljebb. Szombaton is volt egy nagyobb vásárlás, de még megyünk valamikor.
Jó volt az az írás az alföldi hiedelmekről! Kép De jó, hogy mi már másképp gondolkodunk! Kép

Vok,
én eddig még nem tudtam elcsípni egy időpontot sem a NG filmről, de a tegnapit felvetettem videóra. Vagy ma, vagy holnap nézem meg. Kíváncsi vagyok!

Babetta,
ez a fánk kép kínzás volt!! Kép Pláne mert mi nem vagyunk egy sütős család (anyu és én), de anyósom!! Na ő valami nagyon-nagyon finom fánkot tud sütni. Egészen finoman, hátulról elő is kéne hozakodnom vele, hogy milyen finom fánkot tud sütni.. Kép Talán kapcsol. Az mégiscsak ciki, hogy szólok: "Nem akarsz fánkot sütni nekem?" Kép

Angi,
sajnálom, hogy fáj a hátad! Kép Nekem még mindig "csak" a derekammal van gond. Főleg, ha takarítok, hajoldozok picit. De egyelőre csak ennyi, mert ez ugye nem mindennapos elfoglaltság! Kép

Különben mi az a Spock-könyv? Olyan negatívan nyilatkoztok róla. Valami maradi felfogás?? Kép

Nadine 22+4 Kép

nadine81

Sajnos én még dolgozok a héten, ebből a holnap az tuti szabad, a szerdát még nemtom, de csütörtök, péntek, szombat az tuti meló. Igaz szombat csak egyig. Az megnyugtat, hogy szenteste du. azért otthon vagyok már.

Eszti,
Kiszel?? Jézus... Már megint. Hisz nemrég volt, akkor azt bizonygatta, hogy az ő Donnatellácskájának bizony az a pasi az apja. Most megint mi baja annak a nőnek? Kevés róla a cikk az újságban? Vagy nem mennek az aktok? Kép

Angi,
jó szórakozást a céges karácsonyra!

nadine81

Mariannka, ez a combfájdalom nálam nincs, és még nem is hallottam.

Vikó, megnézem.

Nadine, felreppent a pletyka, hogy tán Jimmy az igazi apa.......nem folytatom, teljes idiótaság. Ráadásul ki a fr@nc ez a KT????? KI?? Szerintem senki, de mindegy. Olyan közönséges. A hátamon feláll a szőr....Kép
Vendég

Jimmy?? Ja, az lehet!! Elvégre már a harmadik albuma jelenik meg, mióta meghalt! Ki tudja, akkor mit művelt, míg élt szegény! Kiszel különben egy iszonyatos buta nő. Már sajnálom. Egyszerű, mint a faék..

nadine81

Sziasztok Mamócák!

Remélem, emlékeztek még rám.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam jönni az elmúlt jónéhány napban, de ki kellett vennem jól megéremelt egész éves szabadságomatKép
Ma bent vagyok, de már csak holnap jövök újra dolgozni, és akkor év végéig megint szabi.

Reméelm, mindannyian jól vagytok és a babócák szépen növekszenek!!!
Sajnálom, még nem sikerült bele sem olvasni az írományokba, de ma igyekszem kicsit képbe hozni magamat.

Rólunk csak annyi, hogy jól vagyunk, semmi gond sincs a kisasszonnyal. Már elég ficánka, de nem lesz rendmániás, mert a nagytakarítást nem szeretiKép (föleg ha 1 nap alatt kell végrehajtani a 4 napra tervezettet, mert bejelentkeztek a szüleimKépKép)Most úgy néz ki, hogy erre az évre, illetve tavaszig befejeztem a házfeújítást és jöhet a pihi. (ha a karácsonyi hazautazás, majd azt követően három napos terepjárózás majd pedig a szilveszter annak nevezhetőKép)

NA, megyek kicsit tájékozódni rólatokKép

Addig is puszi mindenkinek!

Medike
23+2

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok kismamik!

Most jöttünk a védőnénitől!

Képzeljétek csak 4 és fél kilót híztunk! Kép meg is letünk dícsérve! Azt mondta, hogy azért mérhettem hirtelen hat kilót mert biztos sósabban ettem és így a sok víz visszamaradt! Ennek örömére hazajöttem és benyomtam két nutellás kenyeret!
Minden nagyon szép és jó... olyan aranyosan kalimpál a kicsi szívecskéje!
Vittem védőnéninek képeslapot meg mézest nagyon örült neki!
Holnap megyünk dokihoz és a babót is megkukucskáljuk!

A rendelőben olvastam, hogy itt tőlünk egy köpésre a Bajcsyban pont ma lesz szó a szülésről apáknak is... ráadásul 16.30-kor kezdődik így el is tudunk menni mindhárman! Apával ide fogunk járni a Bajcsys előadásokra, én meg végigjárom veletek januárban az Istvánost! Olyan okosak leszünk, hogy csak na! Örülök, hogy így apa is el tud jönni! Kép

Eszti
Mindjárt elmentem a számod... lehet, hogy tudnánk ma találkozni képeslapügyben! Kép

Spock könyvet szerintem majd mi is kapunk anyóstól! A másik menye is kapott! Egy kicsit szelektálni kell benne a dolgokat! Kép Kép Kép

karácsonyi bevásárlás még nálunk sem zárult le ráadásul férjecském éjjt nappallá téve dolgozik... egyik nap még be kell szereznünk egy babakomódot, esetleg babaágyat, anyós ajándékaként... és még nekünk is kell egy-két dolgot vásárolgatni!
Anyukámtól varrósdobozt kaptam tegnap vettük meg nagyon szépecske! ...a a fa alatt már fel lesz töltve!

Szia Medike
Akkor nektek áldott boldog ünnepeket!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Nici! Megoldható. Kép Készen lesz még 2 ünnep között és akkor beszélek a nénivelés elintézzük a postát is. Please küld akkor át a címedet emailben. Kép

Angi!
Ádi már teljesen jól van. Alig vérom,hogy holnap megmutassam neki a kicsit. Ha egy picit korábban jössz, talán még tudunk talizni is. Kép Kitartás az esti vacsira! Kép
Lidivel próbáltál már arról beszélni, hogy ott neked nyom valamit és hogy nem olyan jó? Nekem bejött, amikor a pocimat nyomta a kicsi. Kép Hátha neked is arrébb megy. Kép

Vikó!
Hogy van a lábad? Ma mész dokihoz, vagy már voltál?

Voltam védőnéninél és azt mondta, hogy tök jól vagyunk és nem is rossz a súlyom. Kép Meghallgattuk a törpe szívhangját és mivel ezt naaagyon nem szereti, menekült is előle rendesen. KépKépKép Igaz, már nem volt annyi helye. Kép

Megyek okítani. Kép Este jövök majd.

Eszter
23+1

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok lányok,

hát, én sem voltam végül a talinKép
helyette karácsonyi ajándékokat vadásztunk, nem sok sikerrelKép
a több órás vásárolgatás után olyan éhség jött rám, hogy szinte hisztirohamot kaptam, hogy azonnal menjünk haza, és együnk valamit...szegény András csak nézettKép

Mamacka,
képzeld, hétvégén volt nálunk egy 4 hónapos kisbaba, akin kipróbáltuk a baby bag-et. Ahogy beleraktuk, elkezdett ordítani, ha kivettük, abbahagyta. és ez így ment kétszer. András szerint nagyon összekucorodik benne a gyerkőc.
Én azért még bízom benne, hogy nálunk beválik...

Lyly,
én is rábukkantam a Rubyred-re, és most azt iszogatom. Remélem beválik.

lányok,
ha nem Spock, akkor milyen könyvet tudtok ajánlani? Én beleolvastam Spockba, de eddig nem találtam benne elborzasztó gondolatokat...

Nicika,
köszi a kelengye összeszedését. Én eddig akkor tökéletesen rosszul vásároltam. Van már 6 db 56-os és 3 db 62-es rövidujjú body (ráadásul csónaknyakú, amiről megtudtam, hogy kinyúlik, és nem praktikus)...

Viszont egy dolgot nem értek: ha mondjuk csak 3 db body-ja van, és minden nap újat kell rá adnom, akkor elvileg háromnaponta mosnom kell? Azt hallottam, hogy a babaruhákat nem moshatom együtt a saját ruháinkkal. Akkor 3 db body zötykölődjön a mosógépben? Vagy hogyan kell ezt csinálni?

üdv mindenkinek:

Betti
23

Kép

Kép
bettiflame

Mamacka,

mi az a Bajcsys előadás?

Kép

Kép
bettiflame

Betti
Hát az esélyes, hogy nem fogja szeretni, de ez nem a hordozó hibája szerintem! Minden gyerek más! Ráadásul ha már elöbb kipróbálja lehet, hogy nem lesz neki szokatlan... 5 hónapos koráig lehet benne fektetve hordani, utánna pedig ültetve! Van olyan gyerek aki a kengurut nem viseli el, van amelyik a babakocsit sem! Kép lutri! Kép Kép Kép

A Bajcsyban lévő szülésfelkészítő előadás! Itt van hozzánk egy köpésre 16.30-kor kezdődik így apa is eltud rá jönni!

A babaruhákan én együtt fogom mosni a sajátommal! No lehet nem a büdös zoknikkal... de szerintem nem lesz tőle semmi baja! Ez is csak túlóvatoskodás! ...szerintem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Spock azt hiszem a szoptatás témában nem igazán jeleskedik elsősorban, de azért biztos, hogy vannak benne jó dolgok!

ja és szerintem a 3-3 body méretenként kevés!!! De persze ez is attól függ, hogy ki milyen sűrűn akar mosni... és mennyire bukós a baba! de szerintem a duplája sem sok!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vok
Te mennyit híztál? Majdnem egyidősek vagyunk!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Betti
Most nézem, hogy mi lehet együtt leszünk bent a kórházban! Kép három nap van csak köztünk! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
szuper, hogy minden rendben veletek, csak így tovább!

Betti,
néha én is úgy neki tudok ülni az evésnek, hogy hajjaj! Kép A mosáshoz nemtok hozzászólni, első babás vagyok én is, és én is csak annyitt hallottam, hogy jobb, ha különmossuk. De hogy miért?? Passz. Elvégre azok is tisztán kerülnek i, nem? 3 db-nál tuti többet veszek, de 3-nak nem is indítanám el, max többnek, de akkor is csak ugye félprogram..

nadine81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?