Sziasztok!
Tanulságos végigolvasni 2005-től a különböző bejegyzéseket. Igen ellentmondóak.
Az én tapasztalatom, most 2011 nyarán genetikai UH kapcsán:
Tidrenczel Zsolt doktor úr unott köszönése, majd a félhomályban történő igencsak antikommunikatív magatartása nem volt túl meggyőző, hogy emberileg kedvem lenne rábíznom magam pl. szülésnél.
A párommal voltunk bent nála, kértük, hogy a gyerek nemét ne mondja el. Lehet félreértett valamit, mert ezek után semmit nem mondott. A monitort kb. 20 fokos szögben "láttam". Megkérdeztem egy másfél perces teljes csönd után, miközben ő vizsgálódott, hogy ilyenkor mit kell megnézni a magzaton? Válasz: mindent. Mégis ez mit jelent? válasz: hát mindent. Így egy darabig hallgattam. Majd próbáltam meglesni aképernyőt, hogy vajon mit néz oly gondterhesen, egyik kezével az állát támasztva. Ekkor megszólalt amonitor mellett lévő mobilja, fölvette, röviden beszélt, majd letette. Ekkor kérdeztem, hogy az ott a feje (egy nagy kerek valamit láttam...), mire a válasz: nem, a törzse.
Feladtam, hogy akkor le van izélve a cica elvitte anyelvét, végül is doki, majd úgyis le kell írnia, hogy mit látott, mit mért stb.
Igen ám, de nekem nagyon fájt az UH!!! Valószínűleg azért, mert tavaly 3 hasi műtétem volt és bár meggyógyultam, tuti vannak összenövések stb.
A párom észrevette, hogy valami gond van (konkrétan már majdnem sírtam, hogy ez miért fáj ennyire, amikor nem kéne) és megkérdezte, hogy valami vaj van, mire én odafordultam a szófukar dokihoz és úgy mondtam, hogy "á dehogy csak rohadtul fáj, ahogy a doktor nyomja a hasamat". Erre kicsit felkapta a fejét, hogy ja, mindjárt végez, mire mondtam neki, hogy nem kell mindjárt végeznie csak csinálja a vizsgálatot a lényeg, hogy agyerekkel ne legyen gond, nekem meg végül is fájhat ahasam, biztos a korábbi 3 műtét miatt van. Erre se reagált semmit.
Valamit nagyon hosszan nézegetett majd annyit mondott, hogy hát úgy tűnik rendben van.
És még nemokultam a szűkszavú válaszokból és meg mertem kérdezni, hogy mi arról a véleménye, hogy korábbi hasi műtétet után lehet-e természetes útón szülni, hogy ez nem jelent-e problémát valamilyen okból a következő választ adta:
"Kérdezze meg az orvosát."
Kis híjja volt, hogy nem kérdeztem vissza, hogy miért akkor maga nem orvos? (Erősen kétségbevontam, hogy akkor szakmailag milyen lehet, hiszen én mint páciens tőle mint orvostól kérdeztem valamit és a kitérő válasz azt jelenti, hogy fogalma sincs a dologról szakmailag, ha meg volt csak ő is antipatikusnak talált engem és ezért tagadta mega választ, akkor meg képzelhetem mi lenne, ha mondjuk kérnék fájdalomcsillapítót és azt mondaná, kérjen a takarítónőtől, majd otthagyna).
Utólag azt szoktam ilyen helyzetekben sajnálni, hogy mégis én vagyok a kiszolgáltatott helyzetben és fölöslegesen az ember nem kezd el vitatkozni valakivel, amikor még az is lehet, hogy később kénytelen újra hozzá menni...
Nincs fogadott orvosom, de ezek után elgondolkodtam, hogy a sima TB támogatással igénybevett szolgáltatás mellé, ha kifogok egy ilyen kaliberű "míszdokit" majd aszülésnél, akkor nem lenne-e jobb mégiscsak eleve százezreket költeni a sok magánrendelésre, meg előre fixálni valakivel egy árat a gyerekért?
szóval nem ez az első csalódásom orvosokban, de azért lehangoló volt az egész.
Annyit sikerült vele elérnem, hogy elmentem egy magánzóhoz még egy UH-ra, hogy legalább értelmesen elmondják mit kell ilyenkor megvizsgálni, miért fontos és hogy igen ezek rendben vannak.
Persze biztos szegény doki ügyelt előző nap és amúgy is megcsalták vagy fájt a gyomra stb., de ha én így beszélnék ügyfelekkel ilyen indokok miatt, akkor már rég az utcán legelnék...