Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika: nekem két hüvelyi szülésem volt. Az elsőnél azért féltem a császártól, mert akkor tuti nem úszom meg infúzió nélkül (katéterről és egyebekről nem tudtam még). A másodiknál azért, mert azzal behatárolják, hogy hány gyerekem lehet még. Viszont ezzel együtt úgy vagyok vele, hgoyha kell, akkor kell. Nem kell ezen előre agyalni, mert csak para meg minden ilyesmi jöhet elő.
Esetleg nézz körül a www.nandu.hu oldalon, hátha ő ír valami okosat (ő bába).

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szelivi
Akkor hogyan húzod össze? Vagy az másként van szabva? Szerintem az átalakítással várj amíg gyerekkel is kipróbálod! Bár lehet akkor nem lesz túl sok időd ilyesmire! Kép
Én is gondoltam, hogy varrok rá zsebet is! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Indianyó! Nem bántottál meg! Szó sincs róla! Csak egyszerűen vannak dolgok amiket nem tudok kiverni a fejemből! Jelenleg ugye kettő: a farfekvés, meg hogy mért olyan rövid a babám combcsontja!

Cory! Köszi!

KépKép
nicika

Nicika: az én babámnak is rövid a combcsontja Kép

cory
Budapest

Egy ismerősöm 5 gyereket szült császárral! Kép
Én is úgy vagyok vele, hogy ha kell akkor inkább vágjanak mint bármi baj legyen... persze sajnálnám.., de a gyerek egészsége mindennél fontosabb!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: és ha én 8-at szeretnék? Kép IGazából az adottságaim is erősen korlátoznának császár esetén. De igazából nem is ez a lényeg Kép
Zsoma születésénél döbbentem rá,hogy ezek mennyire nem számítanak. Ott feküdtem, aggódtam, mi lesz vele, mekkora lesz, elég érett-e már a tüdeje stb, és a legkevésbé sem hatott meg, mikor bekötötték az infúziót.

cory
Budapest

Azért hogy vidámabb dolgokról is beszéljek megmutatom nektek a tegnap esti pocakomat! KépPiszok nagy volt mert egy csomót ettem is!
Kép

KépKép
nicika

Cory! A te babádnak is rövid a combcsontja? Mekkora? És mit mondtak rá az orvosok?

KépKép
nicika

Nicika: hát a mindenféle számlálók szerint kb 2 héttel kisebb a fejénél. A dokik szerint normális, nincs vele semmi gond.

cory
Budapest

Cory
Akkor az még majdnem pont beleférne! Kép
Mennyi babát szeretnétek?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nálam az adatok a következő képpen néznek ki:
19+2 hetes UH: BPD:45 mm (ez alapján 19 hetes), FL: 25mm (ez alapján 17 hetes)
24+4 hetes UH: BPD: 58.7 mm (ez alapján 24 hetes), FL: 38 mm (ez alapján 22 hetes)
30+1 hetes UH: BPD: 76.3 mm (ez alapján 30 hetes), FL: 48.8 mm (ez alapján 26 hetes)
Érted mért aggódok? Eddig csak két hét volt az eltérés, most meg már 4 hét!

KépKép
nicika

Mamacka: most épp úgy gondolom, hogy max még 1-et. De hát még csak 27 (na, jó, lassan 28) éves vagyok, ki tudja még, mit hoz a jövő Kép

cory
Budapest

Cory! Tudnál mondani nekem pontos számokat? Csak mert kíváncsi lennék! (Ha gondolod mailban is jó!) Egyébként nekem is azt mondták a dokik hogy az átlagba belefér, meg hogy normális.

KépKép
nicika

Nicika: értem, bár azt is hozzá kell tennem, hogy Zsoma adatai úgy néztek ki, hogy 18 hetesen még minden arányos volt, csak 2 héttel nagyobb volt minden a számított koránál. Aztán 30 hetesen 2 hét eltérés volt a feje és a combja között, 32 hetesen meg már 3 hét. Ez úgy jött össze, hogy a feje 37 hetesnek felelt meg, a combja 34-nek, és voltam 32 hetes. Ezekután megszületett az én nagyfejű gyerekem. Semmi baja nincs. Ja, és a 3 uh 3 különböző gépen készült. Ez nagyon nem mindegy! Itt néhány mm-ről beszélünk, a doki is ember, remeghet a keze, félrenézhet akármi.
cory

cory
Budapest

Akkor ez szerinted is belefér a normál tartományba?

KépKép
nicika

Mamacka! A mi hordozónknak egyáltalán nem kell összehúzni a szélét. Mindjárt lerajzolom, hogyan van varrva.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Nicika: 3-aska 26+1-en
Bpd: 67,5mm
FL: 47,1mm

Zsoma:
17 hetesen: BPD: 40,9mm FL: 20,3mm
30 hetesen: BPD: 84,6mm FL: 54,3mm
32 hetesen: BPD: 91mm FL: 62mm

cory
Budapest

Cory
Jééé nem gondoltam, hogy fiatalabb vagy nálam! Kép
...még ha csak egy kicsivel is...
Mi is minimum három gyereket tervezünk, aztán majd meglátjuk... így belegondolva a dolgokba (még nem kipróbálva Kép ) négy lenne az ideális!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szelivi
Nem ez a tietek?
Kép
Ezen csat sincs?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamcka!

De ez a miénk! A szekrényre akasztottuk fel, mert én nem vagyok túl fotogén. Olyan csat van rajta, mint az iskolatáskákon. Ha érdekel elviszem a bulira, kicsit táskája van, abban elfér.

Kép

Kép

Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Cory! Akkor 3-aska méretei teljesen jók! Kép
És Zsoma combcsont méretei is jók a hetek alapján nézve, csak a feje nagyobb! Kép Szóval ahonnan nézzük! Kép És köszönöm hogy beírtad az adatokat!

KépKép
nicika

Nicika: egyébként tényleg ahány számláló, annyiféle érték. Hármaska méreteire azt írta az uh, hogy mind 26 hetes, de a netes számláló szerint 2 hét van köztük. De itt már erősen bejátszhat a genetika is!

cory
Budapest

Cory! Tényleg! A feje alapján 27 hetesnek mondja az oldal, a combja alapján meg 25 hetesnek! Érdekes! Az én táblázatom szerint a 26 hetes baba feje 67mm, a combija 49 mm. Szóval a táblám szerint a 3-aska combja 1.5 héttel van lemaradva! Fura!

KépKép
nicika

Tud valaki angolul? Viko ha itt vagy le tudnád fordítani?

BPD - Biparietal diameter
The transverse width of the head measured from the leading edge to the leading edge of the bones. The accuracy of gestational age varies during the pregnacy from +/- 1 week at 12 weeks to +/- 4 weeks after 30 weeks.

FL - Femur Length
Accuracy of gestational age from FL measurements is relatively independent of nutritional-growth retarding processes. The measurement is reliable, and FL is best measured after 14 weeks

KépKép
nicika

Mamacka! Te is elhoznád a te hordozódat?

A Madách tér a Deák téri Nagytemplommal majdnem szemben van, a Zsinagóga felé kell elindulni. Nem eltéveszthető Kép

Még egy kérdés: van valakinek hordozóerszénye? És el is tudná nekem hozni holnap megmutatni?Asszem így hívják magyarul - babysling/pouch angolul.. - úgy néz ki, mint ez a hordozótáska, de nincs rajta sehol csat, rugalmas anyagból van, ránézésre is nagyon kényelmes. Csak mintát vennék róla, ezt már tényleg nem venném emg neten, annyira kevés anyag meg varrás kell hozzá, de nyáron kényelmesebb is.

indianyo

Jó, Nici, küldöm hamarosan, most megyek vacsizni Kép Magyarul nem tudom ám egy csomó eü. kifejezés nevét, majd körülírom, ha nem találom meg a megfelelőt, jó? KépKépKép

indianyo

Viko! Köszike! Hálám örökké üldöz! Kép

KépKép
nicika

Helló lányok.

Voltam ma Borinál, húúú, ha látnátok, mekkora pocija van. És még én gondoltam, hogy juj, már mekkora az enyém. Semmi a Boriéhoz. Szóval le a kalappal az ikres kismamik előtt. Kép
Készre csináltuk a játszót, na jó, ez így túlzás, Bori varrt, én csak segédkeztem. Gyönyörű lett.....Kép Kép
És a mézesek élőben sokkal szebbek, mint képről. Kép

Sajnos nem tudok képet feltenni, mindig hibát ír ki, de majd később még próbálkozom.

Nicika, szerintem se aggódj a farfekvés miatt, épp a múltkor hallottam, hogy szülés előtt két nappal fordult be egy baba. Szóval van még esélyed. Ha pedig császár lesz, az sem olyan vészes, hidd el. De ha előre parázol, azzal nem segítesz! Csak lazán, a baba miatt! Kép

Betti, mi ott voltunk az előadáson háromnegyedkor, voltak már egy páran, és a végén elég sokan lettünk. De azért egy egész ebédlőt nem telítettünk meg. Kép

Na megyek kajálni, puszi

Eszti

Ja. Míg el nem felejtem:
Nancsi, Bori, annyira köszönöm nektek a segítséget a szőnyeg készítésében! Tök jó fejek vagytok, és nagyon-nagyon köszesz mindenért! Nélkületek nem lenne most a minimanómnak játszója....
Vendég

Eszti! Örülök hogy ilyen jó kedved van! És igérem én is megpróbálok a hülye gondolataimtól elvonatkoztatni! Kép Néha megy simán, de van amikor meg rám jön az aggódhatnék! Kép Én már csak ilyen vagyok!

KépKép
nicika

Szelivi
Jópofa! Nagyon hasonló a kettő csak az enyémen van ez a szűkítő!

Indianyó
Jó viszem! Remélem, hogy nem felejtem el! Kép
Ezt is nagyon egyszerű megvarrni egy csík az egész! Kép meg csatt

Kép
Kép
Kép
mamacka

BPD - Biparietal diameter

A homlokcsont két végétől/szélétől? mért távolság = a fej/homlok bal-és jobboldala közötti kereszttávolság

A terhességi életkor megállapításánál eltérések mutatkozhatnak, a 12. héttől ez +/- 1 hét, a 30. hét után akár +/- 4 hét is lehetséges. ez elég hülyén van angolul megfogalmazva, lényeg, hogy elég nagy eltérés mutatkozhat mérések között.

FL - Femur Length Combcsonthosszúság

A terhességi életkor megállapítása vizsonylag független a táplálkozási-, növekedést gátló/késleltető folyamatoktól (no ez magyartalan így, de érthető vajon?) A mérés megbízható, legjobban 14 hetes kor után mérhető.

indianyo

Köszi szépen Viko! Nagyon ari vagy! Azért meg kell mondjam, hogy sokkal okosabb nem lettem, pedig ebben bíztam! Kép

KépKép
nicika

Miért van az, hogy ti folyamatosan tudtok írni, nekem meg hibát jelez a Babanet? 3 óta próbálok csatlakozni és csak mostanra sikerült! Bosszantó! Kép

Látom Eszti, időközben hazaértél. Igazán nincs mit megköszönnöd, nagyon szívesen segítettem. És lányok nem is igaz, hogy csak én varrtam, Eszti is bőven kivette belőle a részét. A játszószőnyeg tényleg nagyon jól sikerült! Eddig nem volt szándékomban varrni, de most én is neki kezdek.

Sajnálom, de holnap inkább nem vállalom be a találkozót, mert az autóban (délután már egyébként is) nagyon keményedik a hasam, nem beszélve a pénteki csúcsforgalomról, amit a hátam közepére sem kívánok. Majd legközelebb, bár én már csak babás találkozóban gondolkozhatok. Na sebaj, legfeljebb eljöttök hozzánk. Nektek azért jó talizást!

Bori

Bori

Kép
borkadorka

<font color="119911"> Megjöttem a városból és kaptam jegyeket, méghozzá abban az árkategóriában, amiben akartam. De most tiszta kemény a pocóm. Szegény kislányom, úgy sajnálom ilyenkor és olyan önzőnek érzem magam, amiért nem pihizek...
Eszti,
ez nagyon jó, hogy kész a takaró!!! Azért én bízom a képben! Bori pocijára nagyon kíváncsi vagyok.
Nici,
elhiszem, hogy izgulsz. Már én is alig várom, hogy kedden azt mondja a dokim, hogy megfordult lefele. Beszélgess vele nagyon sokat, én hiszek ebben. Tényleg jó nagy a pocid, az enyém is. Olyan, mintha minden nap nőne most.</font> Kép
angi79

Angi! Egyenlőre a te babád is faros még? Abban pedig igazad van, hogy nekem is úgy tűnik szinte napról napra nagyobb a pocóka! Kép

Bori! Ikrek esetében mi a normális fekvési helyzet hogy normál úton szülhess? Fejvégű + haránt?

KépKép
nicika

No, akkor a vizsgálatokról én is nyomok egy-két olvasnivalót - ez a gyógyszerészek szaklapjának oldaláról van Kép

Laboratóriumi szűrővizsgálatot végzünk a terhesség második harmadában a cukor anyagcsere ellenőrzése céljából. Ennek során először éhgyomri vércukor meghatározást végzünk. Ennek normálértéke esetén megfelelő mennyiségű szénhidrátot viszünk be a szervezetbe (egy adott cukortartalmú ún. próbareggeli vagy cukros oldat formájában), majd 1 óra elteltével ismételten meghatározzuk a terhes vércukorszintjét. A bevitt cukor hatására a hasnyálmirigy kellő mennyiségű inzulin elválasztásával válaszol, így a vércukorszint csak kismértékben emelkedik meg. Nem megfelelő inzulin-elválasztás esetén a vércukorszint kóros mértékben megemelkedik, így a szűrővizsgálat második vérvétele kórosan magas eredményt ad. Az ilyen ún. "egypontos" cukorterheléses vizsgálat csak szűrővizsgálat: a terhességi cukorbetegség diagnózisának felállításához további terheléses vércukor- ellenőrzés, több alkalommal végzett vérvétel szükséges.

23-24. hét:

már érezheted, amint méhed elkezdi az összehúzódások gyakorlását. A méh simaizomszövete ciklikusan húzódik össze és ernyed el - akkor is, amikor nem áll fenn terhesség -, és ez a mozgás a baba növekedésével egyre kifejezettebbé válik. Ezeket a rendszertelen, - a nőgyógyászok szerint - fájdalmatlan vagy menstruációs görcshöz hasonló élményeket Braxton Hicks kontrakcióknak hívják, és bármily ijesztőek is, teljesen normálisak. Általában a has alsó részének megkeményedését észlelheted, ami nagyjából 15 másodperctől egy percig tart. Gyakrabban jelentkeznek egy fárasztó nap vagy edzés után, szeretkezést követően illetve különösen stresszes helyzetben. Nem ritkán a szervezet vízhiányos állapotával állnak összefüggésben, ezért érdemes nagy mennyiségű folyadékot fogyasztani.

indianyo

Sziasztok

Nicika
Szép a pocid, és szerintem nem kell aggódni ,addig még sokat nőhet a kiscsaj, és az sem biztos hogy császár lesz a végén.

Anita
Várom a híreket, de válaszolni csak szombaton fogok.
Én se tudok apa oldalán aludni, mert elkezdek zsibbadni ,így csak a másik oldal marad, de engem egész éjjel hagy aludni Levi, csak pisilni megyek ki. És ő is az órára kell

Ja és a haskötőm nem bugyi, de azt hiszem olyat is lehet kapni, ami bugyis.

Nadine
Ez biztos nem egyezik a szülés utáni hasleszoritóval

Most másnak nem írok , mert holnap úgyis találkozunk.

Remélem oda találok. És én már előbb ott leszek szerintem.

Babetta és Levi 28+5

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

indianyo

Nicika, azért néha én is parázom...meg szerintem mindenki. Kép

Angi, de jó, de jó a RW jegy. Irigyekedem! Kép Állat lesz, tuti.

Feltenném én a képet, de amikor a feltöltésre kattintok, csak homokórázik.....Kép
Vendég

<font color="119911"> Nici,
remélem már nem faros, de én a 26. héten voltam utoljára dokinál és akkor az volt. Jövő kedden megyek megint és akkor kiderül, de én se szeretném ha császár lenne a vége... DE nem lesz, se Nálad, se nálam. Kép
Bori,
megértelek, hogy nem vállalod be a pénteki dugót. Pihengess csak! Mikor jönnek haza a lányok? Sokat gondolok Rátok és a babatalálkozó jövőre nagyon tuti lenne.</font> Kép
angi79

Viko! Ezt a BPD-FL leírást honnan írtad?

KépKép
nicika

Angi! Én azért úgy gondolom hogy a rúgásokból meg lehet ítélni hogy éppen hol van a lába! Vagy nem? Enyém ebben a pillanatban is kifele csücsül és püföli a pocimat! Kép

KépKép
nicika

Nicika, nem vagy te hipochonder egyébként? Kép

Csak viccelek ám, ne bántódj meg Kép

Mi lenne, ha most egy hétig szándékosan nem keresnél semmi lelettel, mérettel, fekvéssel, nyavalyákkal kapcsolatos dolgot, hanem csak a karácsonnyal foglalkoznál? Próbáld ki, nagyon megnyugtató tud lenni.... Hidd el, a kisbabád a lehető legjobb helyen van Kép A várandósság 9 hónapjának pont ez a lényege: várakozás és felkészülés az eljövendő kis életre - a karácsonyt megelőző advent is ugyanezt jelenti... várakozz hát örömmel telve, mint ahogy kisgyerek korodban tetted!

indianyo

Indi! Még hogy hipochonder!? Kikérem magamnak! Na jó, csak viccelek ám! De amúgy tényleg nem vagyok az!

KépKép
nicika

Nicika!
Sógornőmnek az utolsó héten fordult meg a babája.
Ikreknél ha fej+fej, fej+medence a legtöbb orvos engedi a spontán szülést, viszont a fej+ harántot nagyon kevesen vállaják be. Az én dokim inkább biztosra megy, ha nem változik a fekvésük, akkor császár lesz.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Bori! Értem! És ilyenkor ha az egyik baba feje már leszállt, akkor a másik baba fejének valahol mellette kell lenni?

KépKép
nicika

Nicika! Jól van na, csak el akartam terelni a gondolataidat Kép
Hihetetlen, hogy a homlokot sikerült két soros mondattal körülírnom, mert nem jutott eszembe a magyar megfelelő KépKépKép Nem szeretek magyarra fordítani... Kép

indianyo

Sziasztok!

Az ősziektől vagyok, és egy kérdésem lenne:
Egy ismerősömnek megmaradt a vajúdóolaja, és a gátmasszázsolaja, bontatlanok, leírással, profi cuccok, úgy vannak keverve. Viszont júniusban lejárnak, addig neki nem lesz aktuális Kép Ha érdekel valakit, olcsóbban átadná, mint amennyibe került. A mailcímemen jelentkezhet, akinek kellene: jkoltai@externet.hu

Mindenkinek jó pocakosodást!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Viko! Akkor igérem hogy fordításokkal megpróbállak nem zaklatni! Kép

KépKép
nicika

<font color="119911"> Nici,
úgy érzem, hogy a lábai fent vannak és azzal rudgalja a bordáimat és a sarkát néha az oldalamon dugja ki, ma pl. ki tudtam tapintani. Ez olyan cuki. Kép A hátával szokott vándorolni jobbra meg balra, hol itt, hol ott nyomkodja. És csuklik. Kép

Vikó,
igazad van akkor foglalkozzunk a karácsonnyal. Hétfőn lesz a céges kari Feriéknél. KÉpzeljétek fél 9-kor este. Én is hivatalos vagyok, de így nem hiszem, hogy sokáig fogom bírni. A munkahelyemről nem hívtak... Jól elfelejtettek, de nem is baj.</font> Kép
angi79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?