Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="119911"> Cory,
gratula a 27. héthez!
Eszti,
én meg reménykedek, hogy kapok még jegyeket. Ma délután megyek és megnézem.
Szilveszter: Feri tökre örül, hogy az idén nem kell menni sehova... Ti?</font>
angi79

Egyre valószínűbb,hogy itthon töltjük mi is a Szilvesztert kettecskén (hármacskán), szintén öregesenKép Max. lehet, egy baráti pár eljön hozzánk!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ahogyan Coryék: itthon öregesen. Egyikünk sem vágyik sehova. Esetleg barátok jönnek majd át, beszélgetni, kajálni egyet. Kifejezetten jó lesz a kinti őrületet a benti melegből szemlélni és figyelni, hogy őrülnek meg egyesek....Kép Kép
Vendég

Mi is öregesen itthon szilveszterezünk. Nem is vágyom sehova.

KépKép
KépKép
scullyx

Lesz még időnk bulizni, ha kirepültek a gyerekek....Kép Kép
Vendég

Szasztok lyányok!

Tegnap nagyon korán ment mindenki aludni, na de ma meg bepótoltátok ezerrel Kép

Az a haskötő dolog nekem is tetszik nagyon... Én már egy ideje vastag sálakkal kötöm magam körbe, az nagyon jó érzés, de nem tart eléggé - Érdekes, korábban mindig azt gondoltam, ez olyan régi hülyeség és semmi értelme. No, ehhez tényleg várandósnak kell lenni, hog iolyen dolgokat értékelni tudjunk Kép Mondjuk legalább kettő kell belőle a mosás miatt és az a 6-8000 említett pénz darabonként hát... szóval a kismamákkal erősen kitolnak, ahol csak lehet. Ilyenkor azért feljebb megy a vérnyomásom (nem baj, alacsony egyébként Kép )
Majd holnap körülnézünk a Megatoysban, én még sose voltam, hátha ott is ajánlanak valami érdekeset.

Olyan sok szép pocak van itt Kép Hú, Tünde, azért elámultam ám a tiéden! 25 kilót híztál az előző csemetével? Akkor én nem is törekszem nagyon, azt azért nem fogom elérni Kép

A távolság egyébként nem szépíti meg a dolgokat, ezt bizton állíthatom Kép

No szép napot, igyatok sak jó sok tejecskét az égő gyomorra - főleg hidegen Kép

V.

indianyo

Sziasztok!

Belinkelné valaki a táblát? Nagyon kellene nekem Katicuska mobilszáma...

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jó reggelt!!!!!

Angi, én is akarok RW. koncertre menni!!!!!
sajnos múltkor is lecsúsztam róla, épp akkor jelentették be , hogy lesz, amikor megtudtam, hogy Olivérrel terhes vagyok.
Nem mertem volna aztán 5 hónapos terhesen bevállalni.
Most meg amikor megtudtam , hogy van, megint ez ugrott be, aztán kiderült, hogy csak júliusban lesz.
Levente bezsongott nagyon, hogy menjünk el, de aztán rájöttem , hogy mi keresnivalóm van nekem ott 3 gyerekes mamcikéntKépKépKépKép
Meg aztán senki sem jönne le velem, csak én szeretem egyedül.
Úgyhogy maradok itthon, meg maradnak a cd-k, meg a dvd.

Szilvesztet mi is itthon töltjük "öregesen", de már évek ótaKép
Van, hogy meg sem szoktam várni az éjfélt, annyira fáradt voltamKép
Lehet, most se lesz másképp.
Kép

Babetta, szép pocikaKépKépKépKép
A haskötő is jópofa, biztos kényelmes lehetKép

Rita, neked is nagyon szépen nől a pocidKép

Bori, az ikreknek meg mond meg, hogy bírják ki még egy kicsikétKép
Karácsony már nincs olyan messzeKép

Ildikó
24+6 (doki szerint 25+0)
vas

Jó reggelt mindenkinek!

Angi! RW? Jajjj. Kép De biztos jó lesz. Kép Én már hidegrázást kapok a hangjátol. KépKépKépKép

Vikó! Mi történt? Baj van?

Szilveszter: Mivel a páromank nagy szerelmei itt vannak a közvetlen közleben (szomszédban a legjobb barát és itt a számítógép) így mi mindig itthon ünneplünk, amit én nem bánok. Annyira rosszul sikerültek eddig az elmenős szilvesztereim, hogy szívesebben vagyok itthon. KépKépKép

Egyenlőre még mindig egészségesnek tűnök, szóval várom a pénteket!Kép
Ádi még mindig meleg nekem egy kicsit, de alszik és nem akrtam felketeni a hőmérőzés miatt. Remélem ma már nem megy 37,5 fölé a láza. Kép

Indulok randizni a barátnémmal. Kép
Délután jövök!

Puszi midnenkinek!

Eszter
22+4

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Kép
Bori Kép
Örülök, hogy minden rendben a lányokkal Kép
A 37. hét már nagyon szuper, de azért drukkolok, hogy újévi babák legyenek Kép

Tünde, Rita Kép
Szép nagy a pocakotok van Kép Igazi kis baba kuckó Kép

Nici Kép
Szép lesz a fátok és tényleg nem vettétek drágán Kép
Milyen színben fog az idén pompázni a fa?

Lyly Kép
Jó hogy itt vagy Kép
Kiskacsa járás Kép Azért már nagyon kiváncsi vagyok a te pocidra is Kép

Babetta Kép
Gyakorolgatom a kötést, de gondolom te már a család minden tagjának kötöttél egy-egy pulcsit karácsonyra Kép
De jó, hogy te is jösz pénteken Kép
A bugyid marha klassz, én is gondolkodtam már rajta, de szerintem hülyének néznének a boltban, hogy minek nekem amikor alig van pocakom Kép

Eszti Kép
Szerintem ne aggódj a sok tejcsi miatt, a szervezeted tudja mire van szüksége Kép
Jaj, kajd el felejtem gratula a 30-hoz KépKépKép

Anita, Angi Kép
Nem semmi ez a korai kelés Kép
Azért ha lehet pihenjetek napközben Kép

Cory Kép
Nam semmi! Már 27, neked is gratula Kép

Szilveszter:
Már évek óta otthon töltöm a szilvesztert, de hogy öszinte legyek nem is hiányzik a bulizás.
De Esztinek igaza van, lesz mág időnk bulizni, kb úgy 20-25 év múlva Kép

Annácska 24+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

<font color="119911"> Ildi,
barátné nem tud, akar veled menni? Három gyerekes mamiként is jár Neked néha egy kis szabadság. Nálunk Feri szereti jobban a zenéjét. Drukkoljatok, hogy kapjak még jegyet, mert ha nem lesz, akkor nem marad ötletem az ajánékát illetően.</font>
angi79

Nicika: táblázathoz: éhgyomri cukor 5,06, 2 órás 6,21

cory
Budapest

Kép
angi79

Annácska, a múltkor sem tudtam napközben aludni, meg szerintem most sem fogok! Muszáj tanulnom, mert délután-este dokizni fogunkKép Pedig most kezdem fáradtnak érezni magam!
Jól vagytok Annácska? Mindig írsz szorgosan mindenkinek, magatokról meg alig-alig...

Eszti, valószínű, hogy már csak akkor fogunk bulizniKép

Angi, drukkolok nagyon, hogy kapjál jegyet, és ilyen nagy meglepiben részesítsd az uradatKép

Ildi, szerintem simán elmehetnél a koncertre, ha lenne kivel! Mi az, hogy mi keresnivalód lenne ott 3 gyermekes mamciként??? Igen is te is elmehetsz egy kicsikét kikapcsolódni! Hajrá!!!Kép Vidd a nagyfiad!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Angi, nem is a három gyerekesség itt a lényegKép
Barátnőm tuti nem jönne el velem, nem is szereti nagyon, meg nem fizetne ki tizenvalhány ezret érteKép
Engem meg nem is érdekelne az áraKép
Ekkora barom vagyokKépKépKép
Most is megjelent a lemez, már szaladtam is érte, mint egy hülye
Na, mindegy, ez vanKép

Egyébként én sem tudom, mit vegyek az uramnak.Egyedül neki nincs semmi ajándék.
Tegnap azt mondta ne is vegyünk egymásnak semmit, mert berendelt egy óriás képernyős lcd-s, projektoros tv-t.
Persze, magának jó kis ajándékKépKépKép(saját magától)
Úgyhogy lehet, tényleg nem kap semmitKépKépKép

Ildi
vas

Angi Kép
Drukkolok, hogy kapjál még jegyet Kép

Anita Kép
Pedig a pihenést még most kell betárazni, mert a baba megszületése után nem lesz rá sok esélyed Kép
Értem a célzást Kép
Köszike, jól vagyunk! A kicsi fiam rengeteget mocorog, szinte egész nap Kép Piszkosul élvezem, bár néha vezetés közben jól meglepődöm mikor kapok egyet a bordáim alá Kép
Igyekszem majd többet írni Kép

Ildi Kép
Mi van a babakocsikkal? Eladtad már a PP-t?

Annácska 24+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Vas
Rendeld meg az interneten, 2 nap múlva házhoz hozzák. Én is így rendeltem a németországi barátnőmnek, mert ő is inkább itt megy a koncertre, mert otthon még kevesebb esélye van, hogy kapjon jegyet.

KépKép
KépKép
scullyx

Ildi Kép
Szerintem is mindenkinek jár egy kis kikapcsolódás, még egy 3 gyerekes maminak is Kép
Különben is nincs a homlokodra írva, hogy van három porontyod Kép

Annácska 24+3

annácska

Jaj, csajok, mondom, hogy nem is a három gyerek a lényeg.Kép
Tényleg nincs rámírva, hogy mi a helyzet.
Tényleg jó lenne Leventét is akár elvinni, de olyan tömeg lesz, hogy én őrülnék meg, nem is ő.
Így ezt kihagyjuk.
Köszi a netes megrendelős ötletet, de az inkább Anginak szól jobbanKép

Annácska, Babetta, megvan még a kocsi, van rá egy érdekődő, nem tudom mi lesz belőle.Jó lenne eladni, de nem nagyon ragszkodom hozzá(az eladáshoz), mert nagyon szeretem a kocsit.
Tényleg tök jó, kényelmes, könnyen kezelhető, csak a kerekei kicsik.
De egyébként ha normális útviszonyok közt laknék, és újat kéne vennem, akkor is ilyet vennékKép

Annácska, van képed a pocidról???
Vagy mindegy, holnap úgyis meglátom, ugye???Kép

Ildi
vas

Angi Kép
Ez a hóember baba annyira édes Kép

Annácska 24+3

annácska

Sziasztok!

Lyly, köszi a hólyag-tanácsokat. Most már csak azt nem tudom, hogy hol lehet piros áfonyalevet kapni?

Istvános lányok, akkor január első hetében előadás!

Esztipeszti,
hányra érdemes odamenni? Tele szokott lenni a terem?

Szilveszter-téma: mivel Andrással mindketten utáljuk a szilveszteri őrületet, petárda pukkantásokat, ezért visszahúzódunk: András szüleinél leszünk és csendeskén ünnepelünk. Vagyis átolvassuk a 2005-ös naptárkámat, ahová a lényegesebb történéseket feljegyeztem, és elbeszélgetünk arról, hogy mi minden is történt velünk. Tény, hogy nem volt unalmas az év: sokat utaztunk, összeházasodtunk, összeköltöztünk, és baba is készülődik...
Éjfél után pedig egy kicsit előretekintünk, hogy mi is vár ránk 2006-ban.

Kép

Kép
bettiflame

Nicika,

köszi szépen, hogy felvettél a táblába!
Majd igyekszem képeket is küldeni!

Kép

Kép
bettiflame

Ildi Kép
Tényleg a PP-det tudtad újszülött kortól használni?
Nekem csak annyi a bajom a kocsival, hogy egy kézzel nehéz tolni. Legalábbis az én sportkocsimat ez volt a helyzet.
A Quinny-ről teljesen lemondtál? Nekem nagyon bejön, csak azt nem tudom lehet-e szemben is fektetni a babót.
Pociképet csak a múlt héten csináltunk, de majd lesz róla új kép Kép
Láttam a tied is beindult rendesen Kép

Annácska 24+3

annácska

Sziasztok!

Először is köszönöm a poci-cicikenegetésre, kádban fürdésre, szívhang hallgatásra meg mindenre a válaszokat! Kép És a pocakra a dícséreteket! Kép Azért lassan, de biztosan alakulunk mi is! Kép Most már nem csak esténként érzem leginkább, hanem nap közben is egyre gyakrabban. No nem egész nap, de gyakrabban, mint eddig.

Bori,
én is drukkolok, hogy kihúzzátok jövő év elejéig! Kép

Rita,
neked is nagyon szép a pocakod! Kép

Angi,
Robbie Williams? Húú.. Kép Tök jó.. Kép

Babetta,
örülök, hogy kinyiffantak a bacikák! Kép
Jó az a haskötő is. Ez direkt olyan, amit terhesség alatt lehet hordani? Úgy értem különbözik attól, amit szülés után lehet? Vagy tök ugyanaz a kettő?

Ma nem leszek sokat, legalább is délelőtt nem, mert itthon vagyok és takarítok kicsit.. Kép
És főzni is kell valamikor valakinek! Kép Úgy döntöttem túrógombóc lesz, mert azt nagyon-nagyon szeretem! Kép Nyam-nyam! Kép

Nektek jó dumcsizást meg mindent!

Pussz: Nadine 22+0 Kép

nadine81

Én használtam újszülöttkortól, elvileg nem dönthető 100%-an, de én mindig raktam alá egy kis plédet is, szerintem semmi gond nem volt ezzel.
Nem mondtam még le a quinny-ről, ha ezt eladom, megveszem, ha nem ,akkor marad.
Lehet egyébként szemben is fektetni a babát, azt írják róla.Mindjárt megkeresem a leírást, aztán ha sikerül bemásolomKép

Ja, ezt nem olyan nehéz egy kézzel se tolni, legalábbis ez nekem sosem okozott problémátKép

Ildi
vas

<font color="0000ff">3 felfújható kerékkel, lassító fékkel, fokozatosan dönthető háttámlával, bevásárlókosárral ellátott babakocsi.

Jellemzői:
- 360°-ban forgó első kerék, rögzíthető
- Könnyen irányítható a bolygósított első keréknek köszönhetően
- Alumínium váz
- Könnyen kivehető, változtatható irányú ülés, előre vagy hátra néző helyzetben
- Állítható háttámla, akár vízszintesig dönthető
- Beépített biztonsági kapcsoló az összecsukáshoz
- Karral működtethető bowdenes fék
- Kényelmesen és könnyen nyitható-csukható
- Állítható lábtartó
- Tökéletes utazó babakocsi (Travel System) a Maxi-Cosi Mico, Citi és Cabrio hordozókkal
- Minden útfelületen biztonságos
- Megfelel az EN1888 EU biztonsági előírásnak

Tartozék:
- Napvédő
- Adapterrel rácsatlakoztatható a mózeskosár és a hordozó.

Súly: 12 kg
Lapjára csukható, méret: 65 cm (keréktávolság)

Rendelhető színek:
bordó, szürke, ultra marine </font>

Annácska, ezeket írják róla.
vas

Jaj, és Nicika tényleg szép lesz a fátok! És nem drága. Nekünk csak picurka lesz, mert a lakásban egy olyan hely van, ahova tehetjük, tehát ott épp nincs semmi, és ott kezd dőlni a plafon/fal, mert ugye tetőtérben lakunk vagy mi! Kép De olyan kis helyes volt tavaly is!
Kép
Kép

nadine81

<font color="119911"> Nadine,
jó főzöcskézést! A túrógombóc nagyon fini! Ami szülés után van az hasleszorító, szerintem.
Annácska,
azért Te se pihizel sokat, gondolom. Meddig tervezed a munkát?</font>
angi79

A szilvesztert idén mi is itthon töltjük. Azt a baráti házaspárt hívjuk, akiknél tavaly mi voltunk. Íme egy kis ízelítő a hangulatból Kép
Kép
Kép
Kép
Trombita a zsebben!

nadine81

Nadine Kép
Tényleg nagyon kis helyes volt a fátok Kép
Szerintem egyátalán nem kicsi, épp megfelelő Kép
Bár mikor még kislány voltam nekünk mindig plafonig érő fánk volt, pedig nem volot kicsi a lakás belmagassága 3,75 Kép

Ildi Kép
Köszi az ifókat, most már egyre jobban tetszik a kocsi, csak azt nem tudom hol lehet kapni. Tegnap láttam egyet az Árkádban, elég húzós volt az ára 95000. Azt meg nem is tudom, hogy ehhez tartozik-e a mózes rész.

Annácska 24+3

annácska

Helló Lányok!

Szelivi! Nekem úgy mondta a doki, hogy otthon egyem meg a zsömit és a tejet és egy órára rá menjek vérvételre. Ez nekem nem teljesen világos, mert én úgy tudtam először leveszik a vért kaja előtt is és utána is egy órával. Nektek nem így volt?

Vas! Szegénykém! Még jó hogy nem később derült ki ez a doki és szülésznő dolog, gondolj erre! De most nem értem, akkor azért ugyanabban a kórházban maradsz?

Bettiflame! Gyógyulást a huruthoz, nem lehet neked se könnyű.
Kép
Én még küzdök a náthámmal, most mintha jobb lenne, nyomom magamba a homeos bogyókat, remélem ezzel nem ártok a babának. Kép

Ami a fürdést illeti én sem mondtam le róla teljesen, persze a gombáknak nem tesz jót, de én meg szoktam mérni hőmérővel és 38 foknál nem melegebb. Én a rózsafa-mandulaolajos keverékkel már az egész testemet kenem, annyira jót tesz neki. Egy darab csík sincs rajtam, még középen sem. Kép

Hű Borkadorka! Drukkolunk, hogy kihúzzák még a csajok Karácsony utánig! Akkor még Te is otthon ünnepelhetnél. Kép

Én ma éjjel először megtudhattam miről beszéltek, amikor írtátok, hogy fenn voltatok 2-3-ig. No sajnos az eldugult orrom, a fájó derekam és a rugdosó gyerekem már túl sok volt egyszerre és hiába tudtam, hogy kelni kell 7-kor, muszáj aludnom, nem ment. Helyette sétáltunk fel-alá, akkor megnyugodott. Nem is éreztem még ilyen akciót éjjel, lehet, hogy csak mert az egész napos melótól és másodállásban nővérszolgálattól a férjem mellett túl kimerült voltam? Kép

Lányok! Már határozottan jobban vagyok, de nem gáz ha így megyek a kismama talira? Senki nem fog megharagudni, ha esetleg elkap tőlem valamit? Nem venném a lelkemre, de nem szívesen maradnék ki a buliból sem... Kép

Na mentem, mert ma délben indul az egész cég Balatonkenesére, ott töltjük a mai napot, délután fitness, szauna (már akinek, mert én aludni fogok a szobácskámban), este meg ultra all inclusive vacsora. Holnap reggeli után jövünk vissza és már nem kell bejönni melózni, szóval a talira megyek ha nem zavartok haza a náthám miatt. Kép
Annyit kérnék, hogy már nem leszek elérhető neten, ha valami változás lenne valaki rám szólna telefonon? A számom benne van a táblába! Köszönöm előre is!

Puszi mindenkinek!

Barti
24+3

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika Kép
Ez remek, jó pihenést neked Kép

Lányok!
Megyek vásárolgatni, meg nézelődni Kép
Este megpróbálok jönni.

Szép napot!

Annácska 24+3

annácska

Ritaa! Szép nagy a pocakod, és tényleg felfele terjeszkedik!

Babetta! Azt hiszem az én hasikámnak is jót tenne egy ilyen pocaktartós bugyi! Nekem is sokszor majd leszakad járás közben! Csak hát elég húzós az ára!

Anita! Nekem is néha kijjebb van a köldököm, néha meg még luk is van rajta! Akkor ezek szerint a baba fekvésétől függ!

Farfekvés: szerintetek érdemes elkezdenem négykézláb járkálni? Csak mert nagyon úgy tűnik hogy az én Picikémnek esze ágában sincs fejvégűre fordulni! Úgy aggódom hogy császár lesz a vége! Én is már úgy szeretném ha szétrúgná a bordáimat! Egyébként ennyi idős terhesen észre venném ha fejvégűre fordul? Fájna?

Az én babám egyenlőre még nem uralkodó tipus, neki mindkét oldalamon való fekvés megfelel, ugyanis jelenleg faros és előre fele néz! Tegnap a tengelye körüli forgás volt a játéka! Na én annyira nem élveztem!

Szilveszter: tuti itthon leszünk mi is! Max elhívjuk valamelyik barátunkat! Kiváncsi vagyok hogy birom majd a szilveszteri ébrenlétet!

Annácska! Nekünk minden éven színes a fánk! Idén sem lesz másképpen.

Betti! Tetszik a szilveszteri programotok! Nagyon jó ötlet! A képeket pedig várom!

Nadin! Tényleg nagyon szép volt tavaly a fátok!

KépKép
nicika

Sziasztok kismamik! Kép

...gyönyörűséges pocakokat látok! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Borka!
Ez nagyon izglmas, hogy már ilyen közel a cél!

Indianyó!
Valószínűleg a ragasztópisztoly a vacak és nem melegszik fel eléggé!

Eszti
Jan 4.-én a fájdalomcsillapítás lesz? Azon az egy előadáson voltam eddig! De azért a doki miatt lehet elmegyek még egyszer majd meglátjuk! Kép

Képzeljétek vettem egy Premax Baby Bag hordozót úgy örülök neki! Kép
2500 Ft volt!

Ilyen kis aranyos:
Kép

Valaki eltudná nekem mondani, hogy miként lehet egyszerűen odatalálni a tali helyszínére! Jó lenne nem megint órákat bóklásznom a hidegben! Kép olyan kis bénácskatudok lenni Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, csak nem a babaszobáról vetted? Mert ha igen akkor ezt akartam megvenni, írtam is a csajnak hogyk érem de nem válaszoltKép Alig voltam mérgesKép

Nicika, az én fiam 34 hetesen fordult be. Akkor éreztem is, kegyetlenül fájt. De pl anyumnak (igaz ott 5. gyerek) Panka 32 hetesen már fejvégű volt, a 38. héten visszafordult, de szüléskor már megint fejvégű voltKép

A 28-34 hét körül szoktak befordulni a babók, addig nem kell aggódniKép

Borka! Drukkolok, hogy kihúzzátok 2006-igKép Mi lenne ha ti lennétek 2006 első babái? hm? Drukkok mennekKép Ha így maradnak a babák szülhetnél spontán ugye jól tudom? Az tök jó lenneKép

Na emlegettem a védőnőt, hát nem ma jelentkezett be?Kép Mondjuk nem bánom, mert Bencével is ő volt a védőnőm, most jött vissza Gyedről, ugyanaz az orvosunk, szóval van közös témánkKép Jó lesz egyet dumcsizni hétfőnKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

No, rend és tisztaság honol a lakásban! Kép Na jó, azért eddig sem koszban éltünk ám, csak most jobb! Kép
Kész a finom túrógombócom is! Nyam. Már alig várom, hogy nekiülhessek, de azért megvárom Apát. Együtt enni mégiscsak jobb.

Mamacka,
nagyon jó az a hordozó, szép a színe is! Ez különben azt a célt szolgálja, mint pl. a hordozókendők (amiről sokszor beszéltek), vagy némely babakocsiból kivehető hordozó, vagy a simán külön kapható hordozó? Arra, hogy ebben cipeljük a Babát, ha elmegyünk valahova és kivesszük a babakocsiból? Vagy? Én ehhez még butus vagyok, bocsi mondenkitől.. Kép

Nicika,
az, hogy még a szülés idején is farfekvéses a baba, egyértelműen magával vonzza a császár tényét?? Úgy tudtam farfekvéses babát is lehet természetes úton szülni.
És tényleg segítene, ha négykézláb mászogatnál? Ezt még nem hallottam. De érdekes lehet.. Kép
Mi most (legalább is a legutóbbi UH-on) medencevégűek voltunk. Ha így marad, ebből lesz a farfekvés? Tényleg bocsi, de nem mindig vagyok tisztában a fogalmakkal.. Kép

Nadine 22+0 Kép
Kép

nadine81

Zsuzsófi
Valószínűleg azért nem válaszolt mert már velem egyeztetett! Kép írta, hogy van más érdeklődő is!
Én nem az ő hírdetésére jelentkeztem, hanem ő jelentkezett az enyémre, hogy van neki eladó! Így tudtalak megelőzni!
Bocsánat! Biztos találsz te is még!

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="119911"> Nadine,
Neked még milliószor meg fog fordulni a baba. Tehát most még no problem, ha medencevégű. A farfekvéses baba általában császár, de ez sok mindentől függ. Régen megpróbálták megfordítani az anya hasában, ma már rájöttek, hogy ez is kockázatos. Ezt mondta a doki az előadáson.
Jó étvágyat!!!</font>
angi79

Nadine
Itt tudod megnézni milyen:
http://www.premaxx.com/
Le lehet tölteni kisfilmet is a használatáról!
Olyan mint a kendő és a kenguru keveréke, fekve lehet benne hordani eleinte a babát!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

A befordítással kapcsolatban...
Valószínüleg megvan az oka ha nem fordul be! Esetenként ez jel arra, hogy biztonságosabb a császározás. Pl csomó a köldökzsinóron, vagy túl rövid köldökzsinór!

...persze az is lehet, hogy csak lusti! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nekünk menni kell mert megint elúszik a nap!
Pusza mindenkinek!

Mamacka és Áronbaba

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi,
köszönöm! Tulajdonképpen még nincs para, csak kíváncsi voltam, hogy ebből következik majd a farfekvés, HA így marad? De akkor valószínű. Mondjuk attól tartanék kicsit, de tudom, hogy van még idő forgolódni! Hajjaj, de mennyi! Kép

Mamacka,
köszönöm a hordozókról a képeket, mindjárt nézem is azt az oldalt! Kép

Sziasztok!

nadine81

Nadin! Itt Sopronban a farfekvéses (=medencevégű) babáknál egyértelmű a császármetszés, mert egyik orvos sem vállal be faros szülést természetes úton! De általában másutt sem kockáztatják! A négykézlábazást én is úgy olvastam egy másik fórumon. A csajnak akkor bejött, igaz sebesre mászkálta a térdeit!
Szóval a lényeg mint már fent is írtam a medencevégű fekvés és farfekvés ugyanaz!

Lányok! Másnak nincs tapasztalata farfekvéssel és befordulással kapcsolatban?

KépKép
nicika

Nicika: én békénhagynám a babát. Ha nem akar befordulni, annak oka van általában. Valamiért jobb neki úgy. De az is tény, hogy még van ideje befordulni bőven Kép

cory
Budapest

Nicika! Hová sietsz???? Az első babák mindent lassabban csinálnak.... 36.hét körül fordulnak be átlagosan, ráérsz még a tornamutatványokkal Kép

Azért a császárok nagy száma nem azt igazolja ám elsősorban, hogy sok a farfekvéses baba, hanem egyéb, számomra kevéssé örvendetes dolgot: egyre több a megúszós kismama, aki inkább kihagyja a szülés örömét. Szerintem kár lenne ezzel befelhőznöd a babavárást Kép Én rábíznám természet-anyóra a dolgot Kép

indianyo

Kérdés:
Gyermekünk farfekvéses helyzetben helyezkedik el, kérdésem az lenne, hogy létezik-e módszer amivel "rávehető", hogy megforduljon, illetve, ha a szülés ebben a helyzetben indul meg, milyen komplikációk adódhatnak?
Válasz:
Kérdés, a terhesség melyik szakaszában jár. A harmincadik hét előtt a farfekvés a magzat természetes állapota, általában a hetedik hónap során fordul csak fejvégű helyzetbe.
A megfordulás egyébként a fájások megindulásáig elvben bármikor bekövetkezhet, bár a szülés idejéhez közeledve ennek valószínűsége csökken. Nevezetesen azért, mert a baba "belenő" a méhűrbe, azaz a teljes térfogathoz képest a baba és a magzatvíz aránya egyre jobban a baba javára tolódik el; a legvégén a magzatvíz ténylegesen csökken is.
Dédanyám, aki falusi körzeti bába volt, azt ajánlotta a kismamának, hogy egy takarót hengerré csavarva (kb. 10 cm) a vesék magasságában helyezze a gerince alá és így feküdjön hanyatt 5-10 percen át. Érezni fogja, hogy a baba mozgásai erőteljesebbé válnak ezalatt. A módszert naponta ismételgetve nem egyszer sikerült rábírni a "kis zsiványt" a helyes irányra.
Ha a szülés farfekvésben indul meg, megnő a valószínűsége a műtétes szülésnek, főleg, ha első terhességről van szó.
Dr. Nagy László

KépKép
nicika

Értem lányok, de hogy őszinte legyek engem azért nem hagy nyugodni, mert iszonyúan rettegek a császármetszéstől! Főleg a gerinc alapi érzéstelenítéstől, no meg a katétertől, meg a vágástól, meg az utána lévő fájdalmaktól... A szüléstől pedig egyáltalán nem félek!

KépKép
nicika

Nicika, én a magam részéről nem kioktatni akartalak, csak sajnálom, hogy aggodalommal töltöd napjaidat örömködés helyett. Hidd el, a természet babával karöltve okosabb, mint mi, mamák... főleg mi, elsőbabás mamák. Én a magam részéről az utolsó pillantatig bízom abban, hogy a baba majd megoldja a jelenlegi problémánkat, s ha nem, akkor az is úgy van jól. Ha megbántottalak volna, akkor elnézésedet kérem.

indianyo

Bartika!
Nekem először vettek le éhgyomorra 3 csővel, aztán kimentem kajázni és amikor befejeztem, ahhoz képest egy óra múlva soron kívül bementem és levették még kettőt.

Borkadorka!
Azért az ünnepeket remélem otthon töltheted! Mit szólnál újévi babákhoz?

Mamacka!
Nagyon szép színes a hordozód!
A miénken oldalt nincs fűzős rész! Szerinted csináljak bele?

Egyébként elmentem a vérképemért
Ezek lettek csillagosak:
VVT süllyedés: 24 mm/h (3-15)
WBC-FVS szám: 11,86 G/l (4-10)
Granulocyta: 7,9 G/l (1,8-7,0)
A vércukrot nem csillagozták:
Éhhomi: 4,4 mmol/l (4,0-6,4)
60 perces: 6,9 mmol/l ---

Szóval érdekes. Főleg azért, mert este nagy habkarikázások és kajcsizások után az ismerősék vércukormérőjével 4,3-at mértünk.
Azt hiszem elmegyek egy újabb vizsgálatra, és benyelem azt a szőlőcukros vizet.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?