na, itten vagyok jőve meg. Szóval a süti:
A tésztához kell 125 gr. liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 75 gr cukor, 1 cs vanilincukor, 1 tojás, 100 gr túró (hivatalosan, én személy szerint 1 doboz krémtúrót teszek bele, sztem finomabb, sima vaniliásat), 100 ml tejszín, 100 ml étolaj. Ezt mindet egyszerűen összekevered (vagy ha rázós edényed van, rázod). Utána beleöntöd a tésztát előre kivajazott, kilisztezett tortaformába (én 28 cm-sbe szoktam, abba pont jó) és elsimítod a tetejét egyenletesen.
Rápakolsz gyümölcsöt, hivatalosan szilvát (magozva, felezve, akár frisset, akár befőttet), de én csináltam már eperrel és őszibarackkal is, min isteni, szóval amit szerettek, azt teszel a tészta tetejére.
beteszed a sütőbe ( ha légkeverésésed van, akkor előmelegítés nélkül 160 fokon, ha nem légkeverős, akkor előmelegítéssel 180 fokon) sütöd 20 percig.
Addig elkészíted a mázgát a tetejére: 100 ml tejszín, 1 tojás, 25 gr darált mandula (vagy kókuszreszelék, amit szerettek), 1 evőkanál cukor. Ezt összekevered és amikor kiveszed a félig sült sütit, elosztod ezt a mázgát a tetején.
Aztán vissza a sütőbe, még ugyanolyan hőfokon kb. 25 percig kell sütni.
Isteni és nagyon egyszerű, a múltkor Ádikám gyakorlatilag egyedül csinálta meg ezt a sütit, mert ezzel várt a Nagyiékat.
Fogat én még nem érzek, látok, sem kezdeményt, de ki tudja
Ádikám nagyon készül már a Mekis bulira, összesen 11 gyerkőcöt hívott meg részben az oviból részben a baráti társaságból, fiúkat lányokat vegyesen és 4 évestől 12 évesig. Jó kis parti lesz
Minikém amióta megfordult, meg hempergőzik és rájött, hogy ezzel lehet haladni, mozgásilag próbálja emelni a fenekét (ami nem könnyű
, gondolom, gyúr a kúszásra. Egyébként pedig folyamatosan dumál, de most másképp, mint a 3 hét "némaság" után, addig geö-zés volt, most blabla, dadada, gagaga és ilyenek. Elaludni is két "mondat" között alszik el, egyszerűen zabálnivaló, mert ezt a dumát nagyon komoly képpel csinálja
ja, a kaja. Képzeld, Mini tegnap evett először sima banánt (banános tejpépet, meg almával keveretet, abba egy kicsi volt azt már igen) és másfelet benyomott! És még nem is érzete magát jóllakottnak
Azt tényleg csípik a babák, mármint a banánt, jó édes. A barátnőm mondta, hogy tegyek bele frissen facsart narancslevet, kész vitaminbomba, ma kipróbáljuk! nem is árt ilyen megfázásos időben. Ádika ugyan nem beteg, de az oviban szinte mindenki "taknyol". Úgyhogy gyümölcskúrára fogom a Fiatalokat
Ügyes a Zsófi, én úgy tudom, hogy "hivatalosan" 6 hós korukra dupláznak, ugye? És ő miket csinál már?
Kiváncsi vagyok, Nálatok milyen kaja jön be úgy igazán, mert tuti lesz valami fogára való
Pusz,
Kata