Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vero! Kép
Örülünk, hogy jöttél!
Írj magadról valamit!

Erika Kép Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nekem is lenne egy kérdésem.
Nektek megmondta a doki, hogy pontosan mikor, melyik napokon kezdődik az új terhességi hét?
Tehát pontosan mikor volt a megtermékenyülés?
Nekem így konkrétan nem közölte, de a méretek meg miegymás megfelel annak ahogy számolom, meg ő is a ugyanazt a terhességi hetet mondja,ahogy én is gondolom. De hogy az pont péntekig tart, vagy épp vasárnapig, azt nem tudom.
Na ez jó zavarosra sikeredett! Kép
Szerintetek?
Én mondjuk vasárnapot tartom a fordulónapnak, szerintem akkor fogant a babókánk. De már mindegy így a 33. hét végén.

Legyetek jók, szép hétvégét kívánok nektek!
Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Hát 29 éves vagyok, 16 hetes a második babámmal. Az első már 9 éves. Soproni vagyok, itt is születtem a férjem is az. Tanítok egy nyelvsuliban, van ott mégegy kismama is, nem tudom van-e internete. A Nagy Bálinthoz járok, előtte 10 évig a Berkeshez, nála szültem a fiamat.
Amúgy csütörtökön voltam AFP-n próbálok nem izgulni, de hát egy kicsit muszáj.
Hát nagyjából ennyi, persze majd írok még, van millió kérdésem is.
Hát sziasztok akkor!
Vendég

Szia Vero!
Ne izgulj az AFP miatt, biztos nem lesz semmi gond. Kép
A fiad már kész legényke lehet. Most megkérdezitek mi lesz majd a kis jövevény neme?
Miért mentél át a Nagy Bálinthoz? Egy barátnőm is hozzá jár, nagyon meg van vele elégedve. Én a Tiboldihoz járok, ő is jó fej.
Kérdezz nyugodtan bármit, de szerintem én is sokat kérdezek majd tőled, ha megszületik a pici, hisz neked van már tapasztalatod.

Milyen nyelvet tanítasz?
Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Nercsi,
akkor mindenképpen megvárom a 24. hetet, de rákérdezek azért a védőnőre, hogy meddig érvényes a beutaló, mert nekem azt már a kezembe nyomták. A citromos dolgot is hallottam már, készülök rá, már amennyire lehet.. Kép
A terhességi hetekről mi még nem beszéltünk a dokival, én automatikusan az utolsó mensi első napjától számolom, ami csütörtökre esett, tehát én azt veszem fordulónapnak. Hogy ő ehhez mit szól, még nem tudom, ilyenről még nem beszéltünk.

Vero,
akkor újra üdv itt! Kép Engem is az érdekelne, mint Erikát, hogy megkérdezitek a baba nemét? Első terhességednél megkérdeztétek?
Mi most hétfőn voltunk, de nem mutatta.. A kis szégyenlős.. Kép
És ami még borzasztóan érdekelne, hogy miért mentél át Nagy Bálinthoz? Volt valami különösebb indokod rá, hogy lecseréld a Berkest? Csak mert én hozzá járok és gyűjtöm az infokat. Mondjuk hallottam már jót, rosszat vegyesen.
És most váltottál, mióta terhes vagy, vagy már korábban?

Sziasztok: Nadine
Kép

nadine81

Sziasztok!
Nadine! Szerintem a beutalónak nincs határideje. De azért kérdezd meg.
Én is így gondoltam a számolást, ezért szerintem a vasárnap a napja, de január 24-e az pont keddre esik, tehát nem pont 40 hét. De nem ragozom tovább, ez már csak részletkérdés.

Csütörtökön voltam védőnőnél, szerencsére minden rendben volt.
A pénteki terhesgondozáson megint nem a Tiboldi volt. Ez már a 3. alkalom, hogy helyettesítették. Kapufa....
De nem kell többet a védőnőhöz menni! Kép Kép
legközelebb dec. 20-án megyek NST-re. Az már a 36. hét lesz. Brrrrrrr....
Csak azt kívánom, hogy az újévet kibírjuk még egyben, na meg egy picit tovább!

Mit szóltok a babakötényhez? Szerintem nem rossz dolog, bár lakást nem fog venni belőle magának, de esetleg egy jót nyaralat. Mégis több mint a semmi.

Nadine! Áruld már el honnan veszed ezeket a jópofa figurákat??????

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Szió Erika,
bocsi múltkor ígértem ennek az oldalnak a címét, és elfelejtettem.. Hopp.
De most itt van! Kép

http://gif.fpn.hu/_dwad_/frameset.php?path=http://gif.fpn.hu/

Azt hiszem jól írtam. Ha ráklikkelsz, kiderül. De előtte én is megpróbálom.. Kép

nadine81

Azt hiszem OK. Szóval ha valamelyik figura tetszik, lemented a gépre, utána pedig onnan feltöltöd ide mellékletként.

nadine81

Amúgy azt tudom, hogy ezek a sima vények vagy receptek vagy akármik, amin mondjuk egy gyógyszert kiváltasz, egy hónapig érvényesek, és úgy rémlik, hogy pl. egy sima háziorvosi beutaló akárhova, az fél évig. De ez nem tuti, majd megkérdezem.

Örülök, hogy rendben talált a védőnő, és már nincs is sok a nagy Hajráig! Kép Különben nálatok mi tartozik bele egy védőnői vizsgálatba? Én eddig háromszor voltam, beleértve azt az alkalmat is, amikor először kerestem fel amiatt, hogy egyáltalán terhes vagyok. Kép Szóval a testsúly és vérnyomásvérésen kívül mást eddig nem csinált. Jaa, vinnem kell mindig aznapi reggeli első vizeletet, belemárt egy tesztcsíkot és közli, hogy rendben van a vizeletem. Kép Ezeket a dolgokat beírja a kiskönyvembe és ennyi. De ezen kívül csak megkérdezi, hogy hogy érzem magam, nem fáj-e a hasam, van-e egyáltalán valami panaszom, stb. Csinál majd ezen kívül más vizsgálatot is, vagy neki csak ez a dolga? A baba szívhangját ki és hol hallgatja meg? Õ amikor nála vagyok, vagy a doki terhesgondozóban? És mikor van ez először? Nálam még ilyen nem volt.
És azt nem közli előre a Tiboldi, hogy nem ő lesz? Az tök szar, hogy már háromszor más volt. Bár pecsételni, aláírni meg kérdezgetni mindegyik nagyon tud.. Kép Nekem egyszer volt más, azóta már megnéztem a nevét is: Bikkes. Asszem József. De ez mindegy. Szóval ő is szimpi volt, de még kitartok a Berkes mellett. Vagyis amíg szülök, addig biztosan! Kép

A babakötvény szerintem nem rossz dolog, de elég átlátszó, hogy ezt most, néhány hónappal a választások előtt dobja be a kormány.. Kép De ötletnek jó, és tényleg lehet hozzá még tenni. Azon már mi is gondolkodtunk, hogy nyitunk majd a baba nevére egy számlát, ahova néha teszünk be valamennyit, de így legalább ez megoldódik, nyitják helyettünk, tesznek is rá kicsit, mi meg folytatjuk. De állítólag éves szinten a szülő által betett összeg 10 százalékát még ráteszi a kormány. Kíváncsi vagyok.. De végülis jó kezdeményezés.
Az NST az pontosan micsoda? Valami olyan rémlik, hogy Non-Stressz-Teszt vagy valami ilyesmi. De most lehet, hogy hülyeséget írtam. Szóval konyhanyelven érdekelne, hogy mi ez.

Sziasztok, legyetek jók és vidámak!

Nadine Kép
Kép

nadine81

Lehet az hogy eltűnt valamiért az üzenetem?
Írtam egyet és most nincs itt...
Vendég

Lehet.. Kép Velem is volt már ilyen. De hogy miért, passz.. Kép
Volt már olyan, hogy elküldtem valamit, még láttam is, hogy fent van a többi között, kiléptem, mire visszajöttem már nem volt ott.. Kép Szóval van, hogy szar..
Kép

nadine81

Jó akkor újraírom. Kép Szóval válasz a kérdésekre:
angolt tanítok meg elvben franciát. Lehet, hogy ismertek is. A következő UHn megkérdezem a pici nemét, ha mutatja. A fiamnál lehetett látni, és fiú is lett. Kép De nem mindig fordulnak úgy a kis lurkók, úgyhogy nem élem bele magamat, hogy megtudom. Jan 4-én lesz. A Berkesről annyit, nem akarom szidni, mindenkiről lehet jót is rosszat is hallani. A fiammal végig hozzá jártam, rendes is volt és a szülés is simán ment. (Szülésznő egy tündér volt) A Tiboldit csak vizitekről ismerem.
Amúgy lehet, hogy ti többet tudtok a mostani dolgokról, az én első terhességem olyan rég volt (hű, de rosszul hangzik Kép) hogy már semmi sem úgy van, mint akkor. Most például nincs is igazán unszimpi orvos, úgyhogy lehet, hogy meg se fogadok senkit még meglátom.
Most nem írok többet, hátha ez is eltűnik...
Sziasztok, még jelentkezem!
Vendég

Sziasztok! Kép

Vero,
én tuti nem ismerlek, mert németet tanultam és azt használom most is. Próbáltak minket angolul is tanítani, de azzal a tanárral... Lehetetlen volt. Szóval nem ragadt ránk semmi. Kép
Én beleéltem magam az UH-ba, hogy meg fogom tudni és nem... Medencevégű fekvés.. Szóval koppantam. Kép Pedig nagyon rá voltam készülve! Kép
Ki volt a szülésznőd? Emlékszel a nevére? Hallottam olyat is, hogy valaki szülésznőt is fogad.. Hét én még itt nem tartok. Bár többet foglalkozik az emberrel, mint a doki, na de azért megfogadni? Szerintem nem. Talán szülésznőből nincs hárpia (vagy legalábbis nem nagyon.. Kép) és valami kedveset fog ki az ember.
Most megyek, dolgozok is kicsit. Nagy, felelősségteljes munkát kaptam mára!! Kép Cégeknek írok meg karácsonyi képeslapokat! Hűha! Izgi.. Kép De lagalább nem unatkozok. Ilyenkor itt nálunk megáll az élet. Hiába.. Ilyen időben és sem fürödnék. Kép Nekem kell a min. 25 fok! Kép

Sziasztok! Kép

nadine81

Sziasztok lányok!

Kicsit eltűntem, de itt volt a hétvégén a barátnőm, és hát el csavarogtunk erre-arra.
Örülök hogy jól vagytok, én sem panaszkodhatok, csak a kezeim fájnak hajnalra. De ez legyen a legnagyobb baj. Kép

Nadine!
Köszi az oldal címét, majd próbálkozok.
A védőnőnél nekem is vérnyomásmérés, vizeletellenőrzés, súlymérés van, de nekem mindig hallgat szívhangot is. Most már tök jól hallom én is, úgy zakatol, mint egy gyorsvonat a kis szíve.
Meg ellát mindenféle tanácsokkal. Ja és pont délután hívott, hogy jön holnap délelőtt. Ez már a 3. látogatása. Amúgy rendes, jót akar, de mindent ötször elmond. De inkább ötször, mint egyszer se.
A Tiboldi meg mindig "szült" mikor nem tudott lejönni a gondozóba, biztos fogadott kismamái voltak.
Ezért jó egy fogadott orvos, mondom Verónak is, mert a gondozóban lehet mindig más van, egy se figyel rád annyira. Persze ha nincs semmi gond, akkor ez nem probléma. De én örültem hogy az orvosom beutalt a kórházba egy alapos kivizsgálásra a toxémiagyanú miatt, mert ismerek olyan lányt akinél nem vették észre, és koraszülött lett a babája. Ez pl. Győrben volt.
De ez velünk nem fordulhat elő...Kép Kép

Majd jövök még, de a férjem már nem hagy élni, menni akar valahova

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi,
szóval akkor a szívhangot a védőnő hallgatja és nem a doki? Szóval én is tőle várjam? És emlékszel mikor volt az első?
Nálam a védőnő eddig egyszer volt, szerencsére itt is bejelentkezett, mert nem volt a legnagyobb rend! Kép Na jó, nincs ám ez mindig így! Kép Bár komolyra fordítva a szót, bejelentés nélkül nem is nagyon menne, mert mi van, ha valaki nincs otthon?
És én is a fogadott dokik mellett voksolok, ki tudja, ha van, ami ezen (is) múlik? Pl. lásd egy toxémiagyanúval való törődés vagy nemtörődés..

nadine81

Én kb. a 11 héten voltam először a védőnőnél, már akkor meghallgatta, és azóta mindig hallgatjuk. Most már van rendes műszere, az elején csak recsegés volt.
Volt már hogy bejelentkezés nélkül jött, pont a hajamat szárítottam. Kép
Te meddig szeretnél dolgozni?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Aztán kitegyétek ám a csizmátokat az ablakba!!!!!
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Ügyes voltam????
Ez nagyon vicces!
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Ügyes voltál!!
Hurrá!!
Kép
Én a lehető legtovább (persze csak ésszel) akarok dolgozni, hisz szerencsére semmi panaszom. És a munkám is olyan, hogy ha minden marad így, akkor bármeddig. Persze szülni itthonról szeretnék indulni!
Most nem maradok sokáig azt hiszem, mert kicsit álmos vagyok.
Holnap szintén délután megyek dolgozni, ami azt jelenti, hogy egytől hétig. Így bírható. És most vendég sincs. Ma is csak unatkoztam. Persze az sem jó..
Néztünk már babakocsit meg kiságyat, igaz még csak itt a neten, de én már nagyon beleszerelmesedtem! Kép Teszek fel képet róla. Ez egy szombathelyi bútorbolt. Lehet rendelni is, de el is lehet hozni.
No, megyek fellőtték a pizsit! Kép
Sziasztok!
Kép

És a képek:
Kép
Kép

A kiságy átalakítható gyerekággyá...
Kép

Jó éjt Mindenkinek!

nadine81

Sziasztok Csajok!

Szuper idő van, ugye? Kép
Szegény Mikulás bácsi elázik.

Viol! Remélem akkor bírod még egy ideig a melót, és nem lesz semmi bajod!
Nagyon szép dolgokat néztetek ki a babónak. Mi is hasonló kocsit vettünk tegnap, az is Mikrus, de a típusa más. Mikrus Viking. A színébe szerettem bele, bordós-padlizsános bézs. Aztán megnéztük közelebbről is, és minden kritériumnak megfelelt úgyhogy el is hoztuk. és most nagyon boldog vagyok!!!! Kép
Világosabbat akartam, de mi sokat fogjuk kocsiba hurimpálni, meg lent lesz a babakocsitárolóban, így jó ez a szín, nem olyan kényes.

Ja és van már kókuszmatraca, fejvédője, paplanja, párnája is a kiscsajnak. A párna szettel együtt van, tiszta hülyeség. De jó lesz még később.

A kiságy is klassz a képen, szép. Olyan jó így készülődni.

Ma a védőnő is itt volt. Megállapította, hogy nagy a hasam, biztos nagy baba lesz. Végülis én is 3800g-mal születtem.... De azért 5kg se legyen mert megszakadok a szülésnél. Kép

Na megyek, mert be kell vásárolnom, meg főznöm kell, mire apa hazajön, szegény nehogy éhenhaljon. Kép

Erika

Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Helloka!

Tudom melyik a Viking típus, láttam már. Csak nekem az ára kicsit húzósnak tűnt.. Hol vettétek? Sopronban? Én csak egy szombathelyi cég honlapján láttam őket, eddig úgy van, hogy oda megyünk érte. De ha van közelebb is...
Mekkora az a nagy has? Kép Körbe mekkora? Kép
Én korábban azt is hallottam, hogy ha valaki vékony alkat, pl. keskeny csípővel, az már nem lesz egy könnyű helyzet szülésnél..
Ahogy láttam a képeiden, te elég sudár teremtés vagy! Kép Jól láttam? Kép

nadine81

Hahó!
Ez e vékony alkat dolog nem igaz, én is nagyon vékony voltam az első babánál is, (69 kg szülés hetében, 174 cm)és tök simán szültem. 3 óra alatt megvolt. A szülésznő neve talán Ernestina volt, de csak a keresztneve ugrik be.
Mennyibe kerülnek ezek a csúcs babacuccok amiket megmutattál Nadine, én még körül se pislogtam. Ti hányadik hetekben vagytok?
V
Vendég

Szia Vero!
Akkor a vékony alkat-nehéz szülés nem általánosítható dolog! Kép Tök jó, hogy hamar megvoltál a legénykével! Én totál be vagyok sz...a, hogy milyen lesz! Kép

A babakocsi 36.990,- Ft, ha akarunk bele téliesített, kivehető mózeskosarat, akkor az plusz 5.000,- Ft. A kiságy 16.200,- Ft, de szerintem matrac és baldachin nélkül értendő.
www.anixbt.hu
Itt találtam őket, de most várom még Erika válaszát, ő talán itt vette valahol a közelben.

Én a 20. héten vagyok, csütörtökön töltöm a 21-et. Igazából nekünk sincs ám semmi még, csak egy kifestett gyerekszoba macis bordűrrel, meg egy csomó kapott babaholmi a szekrény mélyén, amihez még hozzá sem nyúltam az átválogatáson kívül. Kép
Kb. január közepén/végén akarok nekiesni vásárolni, de már most tűkön ülök! Kép
Azért nézegetem vadul ezeket a kocsikat, ágyakat, hogy körbekutakodjak milyen a felhozatal. De ebbe a kettőbe már belegyönyörödtem, szeretném, ha összejönne. Meglátjuk.

nadine81

Sziasztok Lányok!

A babakocsit itt vettük Sopronban, a Momában lévő babacenterben. Itt 55 ezer volt, volt több színben is. Hogy másik típusból volt e azt nem tudom. De ehhez van minden kivéve a hordozó.
Szerintem nézzetek be, van sokféle kocsi.

A hasam körfogata: 97 cm. Terhesség előtt nem tudom mekkora volt. De más is mondta már hogy nagy. A tesómnak nem volt ekkora a szüléskor, mint most nekem, és ő is ilyen vékony mint én.
Õ nagyon hamar megszült, még az ikrei is pillanatok alatt megszülettek. Remélem én is hasonló adottágokkal rendelkezem. Persze ha nem egy óvodást kell a világra hoznom. Kép Kép

Vero, neked mekkora volt a fiad mikor született?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Csajok!

A légzésfigyelővel kapcsolatban mi a véleményetek??
Ti beszerzitek??

Erika

Kép
Kép
nercsi

Légzésfigyelő... Hm... Már gondolkodtam rajt, de még nemtom. Sokan dícsérik, de olyat is hallottam, hogy akkor is besípol, ha pl. a baba elmozdul róla.. És hogy akkor érdemes beszerezni, ha a szülők tudják is, hogy mi a teendő egy ilyen esetben, ha valóban veszély van. Mert hogy azzal semmire sem megyünk, ha tudjuk, hogy leállt a légzés, de nem tudunk valamennyire szakszerűen hozzálátni a segítségnyújtáshoz, hanem csak pánikolunk, de azt nagyon. Szóval passz. Előbb utánajárnék, hogy hol lehet ilyen infokat beszerezni. Én pl. még nem voltam egy szüléselőkészítőn, vagy szülőszobalátogatáson, vagy kismamatornán, vagy bármin. Hol és mikortól kell/lehet ezekre jelentkezni? Kitől érdeklődjek? Védőnő?

nadine81

A Védőnő ajánlotta nekem a szüléselőkészítőt, de a terhesgondozóban is lehet jelenzkezni. Vagyis ott kell.
A kismamatorna a kórházban van hétfőn és csütörtökön 4-5 ig. nagyon jó, tanítanak légzéstechnikát is.
A légzésfigyelőre meg alszunk még egyet.

Jó éjszakát!

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Köszi az infot babacuccokról!
A kismama előkészítő tanfolyam vagy mi a csuda ha jól tudom januaár 4.vagy 5. lesz legközelebb, a védőnő ad jelentkezési lapot rá.
A fiam 3750 g volt. Nem kell aggódni, nagy baba is születhet könnyen. Igaz én is hülyére aggódom magam, állítólag 7 év után nem számít már második gyereknek a második gyerek, olyan a testnek mintha sohasem szült volna. Gondolom a medencecsont miatt. Légzésfigyelő passz, de ha jól emlékszem a szülés utáni első időszakban én magam is egy légzésfigyelő voltam. Kép))
Erika te hány hetes vagy? Nemsokára szülsz, igaz?
Vendég

Szép jó reggelt kismamik!

Vero! A te fiad is jó nagy volt, amikor született! De jó hogy mégis könnyen ment! Már ha beszélhetünk egyáltalán könnyű szülésről. De akkor bízok én is! Kép

Én most vagyok a 34. hétben, január 24-ére vagyok kiírva. Mostanában kezdek belegondolni, hogy milyen lesz a szülés, hogyan fogok majd gondoskodni a piciről...stb, de azért már nagyon várom.
Már kezdem összerakni a kórházi cuccom, bár tudom, még odébb van, de kapkodni se akarok, meg a férjemet se akarom sokkolni ilyenekkel.

Nálatok a nagyfiú hogyan fogadta a kistesó hírét?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!
Hú látom jól levagyok maradva.Bocsi!

Nercsi!Biztos kihúzod a végéig.Vagyi legalább a 38-ik hétig.Ezt mondják Bár van aki azt mondja,hogy a 36-ik hét után már jöhet,de az utolsó hetek számítanak talán legjobban.A Levi a 36-tól a 39-ik hétig amikor született hízott majd 50dgk-át.Mi azt hittük,hogy nem fogom kihúzni még a 36-ig semm mivel be kellett feküdnöm 3-hétre,de aztán csak egy héttel született előbb.A lényeg,hogy nagyon vigyázz magadra és a babóra.Ez a leg fontosabb.
Nekem nem volt nagy hasam és a Lvi 3650-el és 56cm -el született.Szóval szerintem nem feltétlenül kell nagy babának lennie ha nagy a pocid.

Nadine!Nagyon jó a babakocsi amit feltettél.A kiságy is.Én a második babánál én is ilyet fogok venni nem lábzsákosat,mert a Levinek egy ideje már nagyon kényelmetlen.Itthon a városba is nagyon sok ilyet látok.Szép is praktikus is.A légzésfigyelővel kapcsoltaban nekünk nincsen.Amikor az öcsém pici volt neki vettünk,de én feleslegesnek tartom,mert az elején álltalában egy szobában vagyunk vele.Bár amíg a Levi picurka volt és amíg az ágyábam aludt kicsit féltem a cscecsmő haláltól,mert csak hason volt hajlandó aludni.Így szinte átaludta az éjszakát.Én 2-óránként felkeltem megnézni,hogy minden oké-e.Most,hogy már velünk alszik"sajnos"nem aggódom.Ezt szerettük volna elkerülni,de sajnos nem jött össze.Ez van.Már megszoktuk és így én is nyugottabban alszom.
De ezt mindenki máshogy gondolja.
A kismamatorna nem rossz dolog ha az elején elkezded.Én a közepén mentem,de csak egyszer,mert nem bírta a derekam megmár hasam is volt és olyan volt mint egy aerobik óra.Szülőszobát én megnéztem,de nem voltam nagyon elragattatva tőle.Van aki azt mondja,hogy nem is nézi meg épp elég lesz ha már ott van.De azért jó ha tudja az ember,hogy hova is kell majd menni ha eljött az idő.gghjhhgfgfg.Bocsi ez a picur volt.Nagyon érdekli a billentyűzet.Most épp veri az asztalt.

Vero!Üdvözlet körünkben.Az AFP miatt szetintem sem kell izgulni,mert nem lesz semmi gubanc.Csak jó lehet az eredmény.Én amondó vagyok szerintem fogadj meg valakit.Van egy ebmer akiben megbízhatsz"ha találsz ilyet"Akinek elmondhatsz nyugottan mindent megbeszélhetsz vele dolgokat és az sem mindegy,hogy a szülésnél hogyan állnak hozzád.Tudom nem könnyű megtalálni a megfelelő dokit,de keresgélni kell.

És milyen volt a mikulás.Hozott valamit?
Vero a kisfiad mit kapott.Melyik suliba jár?Az öcsém is 9 éves.
Mi vasárnap találkoztunk a télapóval a barátnőmékhez jött.Levit mék nem igazán érdekelte csak a csomag amit kapott.Majd talán jövőre.

Most megyek,mert még meg kell csinálnom a főzelékét ebédre.
Bocsi egy kicsit hosszúra sikerült.

Gabó
Vendég

Sziasztok!

Akkor megkérdezem én is a szülésekőkészítőt a védőnőtől. Köszike! Kép
Amúgy pont tegnap voltam nála, egy-két dolgot akartam kideríteni.
Ugye dillemában voltam a cukros vérvétel miatt, hogy mikor menjek. Mert ha követem a dokit, akkor még a 23. hetet sem töltöm be teljesen. És a védőnő szerint a legjobb a betöltött 24. hét. Szóval rákérdeztem, hogy mi legyen és ő azt javasolta mindenképpen várjam meg a 24-et. Így is lesz! Kép
A másik amit még tudni akartam, hogy nekem nézte-e egyáltalán valamikor a doki a méhszáj állapotát, mert kézi vizsgálat és hüvelyi UH csak egyszer volt, amikor megállaptotta a terhességet. Azóta csak hasi UH. Szóval nézte, akkor egyszer, bent is van a kiskönyvemben, csak valami olyan rondán írta, hogy nekem, aki azt sem tudtam mit is kell keresni és melyik sorban, olvashatatlan volt.. Kép De ott van, 3000. Ami állítólag jó, mert zárt. És a védnő szerint azért nem nézte azóta sem, mert nincs panaszom, nem görcsölök, stb. Tehát feleslegesen nem bolygatnak odabent, nem nézegeti havonta..
Jaj és kiderült még egy cuki dolog is! Kép A legelső vérvételemről, nincs bejegyzés a kiskönyvemben és nincs is a kezemben semmiféle nyomtatott formában. Szóval olyan, mintha ezen az egyik legfontosabb vérvételen nem is lettem volna.. A dátum ott van a kiskönyvben, hogy mikor voltam, de nincs mellette eredmény. Védőnő azt mondta, hogy tuti megvan nekik valahol a sz.gépben, csak éppen nekem nem nyomtatták még ki.
Aranyosak. Ez a vérképes és a nemibeteg-szűréses dolog. De arról gondolom már tudnék, mert értesítettek volna, ha valami gond van bármelyiknél, nem?

Hopp és azt is mondta a védőnő, hogy január elsejétől bevezetnek egy új dolgot a laborban. Pontosan azt, hogy ezután bármilyen okból vesznek is vért (nem csak kismamáknál, hanem úgy egyáltalán) az eredményt nem küldik át a vizsgálatot kérő osztályra, hanem a betegnek kell felbélyegzett válaszborítékot vinni, és abba elpostázzák az eredményt. Utána pedig a beteg viheti a kontrollra magával az éppen aktuális ügyben. Szóval ami eddig lehetőség volt, hogy el lehet küldetni, az most kötelesség. Tök jó.
És hogy januártól a terhesgondozóban nem lesznek már ott a védőnők, hanem csak a doki árválkodik ott az asszisztensnővel. Ez engem mondjuk nem érint, mert itt helyben van a védőnő. És szerencsém is van, mert ő is pont szerdán van, ahogy Berkes is, így egy nap, egy kalap alatt el tudom intézni a dolgokat. De esküszöm a legközelebbi tanácsadásra viszek valami könyvet, mert legutóbb annyit vártam, mint még soha. Ott olyan sajnos nem nagyon van, hogy érkezési sorrend.. Volt, aki utánam jött jóval, de előttem hívták be, de pl amikor én bementem, hagytam még kint olyasvalakit, aki már előttem ott ült. Szóval gáz. Valami kisregényt kell vinnem.. Kép

No, lépek lassan, mert még sehol sem vagyok az ebéddel, és lassan 11 óra. Ejnye, Viol, ejnye! Kép
Egyre pedig húzok dolgozni, onnan még lehet, hogy írok.

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra meg a Babókra. Ki a bentiekre, ki pedig a kintiekre! Kép

Kép

nadine81

Sziasztok!

Nadine!A cukor ellenőrzés valóban a 24.héten zajlik.De készülj majd fel,mert igen szar amit meg kell inni.Cukros tea.De úgy ám legalább is nálunk,hogy a műanyag pohár tele teával és 3/4-cukorral.Egyszerűen szörnyű.Apa eljött velem,mert azt mondták van aki rosszul lesz utánna.Én hál isten nem lettem.De borzasztó volt.Az eredményedet jó lenne kinyomtatni,mert minden papírt kérni fognak ha mész szülni megha netán adódna valami mindenhol kérik.De hát miért adódna bár mi is.Igaz?
Hát én nem örülnék ennek az új dolognak.Még egy gondal több.Minek kell állandóan variálni.Nem értem.De mit lehet tenni ez van!!!!!!!!!

Most megyek,mert a gyerekem már megint tele rakta a bugyort pedig 10-perce sincs,hogy kivettem belőle.

Puszi mindenkinek.Menjetek sétálni ebben a szép időben.

Gabó
Vendég

Sziasztok Mamik!
Ma egész nap nem volt kábeltévé meg internet. Katasztrófa ez a UPC. Kép
Nadine, szerintem is várd ki a 24. hetet a cukorterheléssel, és ne aggódj nem olyan rossz. Citrommal teljesen limonádé íze van, amibe beleborult a cukrosdoboz fele.

Kézi vizsgálat nekem is egyszer volt a legelején, mikor megállapította a terhességet. Akkor volt C3000. Állítólag az első két szám a külső méhszájra, a második kettő a belsőre vonatkozik. Akkor jó, ha mind 0. Mármost mikor a kórházban voltam, akkor is megvizsgált a doki, akkor lett az eredmény C2100, Ami szerint a külső méhszájam egy újnyira nyitva van már. Ez le is van írva a zárójelentésben. De a védőnő szerint ez a 32. héten már normális. Szóval így szép lassan kinyílik, mi ,meg nem is sejtjük.
Bár ha túlzottan kinyílna, vagy túl gyorsan, lehet lenne valami jele. Õk tudják, ők értenek hozzá.
Bár olvastam én is, hogy a gyakori vizsgálat nem jó a babának,nem szeretik, meg nagyobb a fertőzésveszély is.

A vérvételes papírodat azért keresik Viol? Vagy ment a levesbe...
Nekem azt mondta a védőnő, hogy amit most vesznek majd 20-án vért, annak az eredményét ne engedjem elküldeni sehova, ragaszkodjak ahhoz hogy én megyek érte.
Ez az új dolog talán körülményesebb de talán biztosabb. Majd kiderül.

Legyetek jók!!!! Kép

Erika
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!
Én semmit nem tudok a cukros-vizes vérvételhez, amikor nekem volt, még egy zsemlét és 2 deci tejet kellett inni otthon előtte. A méhszáj kinyílhat az utolsó hetekben (akkor úgy emlékszem már nézegetik), nekem a szülés kezdetekor már kétujjnyira nyitva volt. Szerintem ez lehet jó dolog is, mert kevesebbet kell tágulnia a szüles ideje alatt. Gondolom. Az is lehet probléma ha valakinek nagyon zárt és nem akar tágulni a szülésnél. Elvileg a tágulás jóslófájásokkal jár, nekem voltak az utolsó 2 hétben.
Gabóca: A fiam Toffee-t kapott, meg kinder happy hippos-t, és egy "spongyabobos" kirándulótáskát. Amúgy a Hunyadiba jár, 3-as, talán a te öcséd is?
Most éppen beteg, meg a fél osztály rajta kívül. Remélem én és a csöpp kimaradunk a szórásból, sajnos a férjem is beteg.
Hát most megyek én is gyógyszertonnákat kiadagolni mindenkinek.
vero
Vendég

Kimarad a hozzászólni a mondatból! Kép
Vendég

Vero,
jobbulást a gyerkőcnek! Kép
A zsemlés-tejes dolgot még valahol most is csinálják, itt sajnos nem. Pedig jobban hangzik.. Mint egy gyors reggeli! Kép

Nercsi, Gabi
most már tuti megvárom a 24. hetet. Az pont egy szabadnapomra esik, testileg-lelkileg felkészülök és hajrá! Kép Nagy nyüzsi lehet a laborban így év vége felé? Mert ez nekem 29-re esik. De zárva tuti nem lesz, mert az eü-ben nincs olyan, hogy ünnep. Meg hát 29 az sehogy sem az! Kép Tessék engem megbökni! Kép

Ma kaptam lányos rucikat is, nagyjából átválogattam. Volt, ami nem tetszett, de volt olyan is, ami amiatt nem lesz jó, mert a baba, akié volt, téli születésű. És ugye azért babaruhából is kell az évszakhoz igazodni! Kép
Szóval már van mindkét féle, csak ez a Prüntyő nem mutatja magát, nehogy véletlenül is picivel könnyebb legyen! Kép Kép

Szió! Nadine 21+1 Kép

Kép

nadine81

Sziasztok!

Ez a méhszáj dolog én a 36.héten voltam 2100-ra.Ekkor vizsgált utoljára a doki aztán rá 3-hétre jött is a babó.Nekem nem voltak josló fájásaim,de bepótolta a rendes fájásoknál.Volt két csakszi akikkel pár nap eltéréssel voltunk kiírva ők már a 35-héten érezték a jóslófájásokat.
Hát mi is betegek vagyunk még mindíg.Bár a babám már csak köhög,de azt elég csúnyán.Ma itthon maradunk aztán kikúrálom a prüntyőt.
Otthon is esik a hó??Tegnap olyan szép idő volt ma meg meglehet fagyni fúj a szél esik a hó.Pedig elakartam vele menni egyet csavarogni.De így jártam.

Vero!Akkor biztos örült a sok édességnek,de gondolom főleg a táskának.Nálatok is megy a spongyabob láz?Az öcsém imádja tavaly annak öltözött be farsangkor.Õ a Laknerba jár ott laknak 5-percre a sulitól.

Jaj már csak két hét és jön a jézuska.Úgy várom már!Majd amíg alszik a picurkám feldíszítem a fát,hogy mire felébred már fényárban ússzon.Vettem még díszeket,hogy jó sűrűn fel tudjam díszíteni.Meg hát ugye megyünk is haza azt várom a legjobban.

Ti készülődtök a karácsonyra?

Most megyek kajálni majd még jövök.

Gabó
Vendég

Szia Nercsi!
Ajánlom a légzésfigyelőt!
Igaz akkor is bejelez amikor a baba elmozdul az érzékalő lapokról kb 4-6 hónapos kortól, de addig biztonságban figyeli a gyermeket. Egyszer volt igazi jelzésünk, kirántottam az ágyból a kislányomat, felébredt -minden rendben volt szerencsére. A gépet be lehet állítani, hogy hány másodperces "kihagyást" jelezzen.Jelzésnél állítólag elég megrázni, kirántani a babát -erre felébred.
A védőnőm furcsán nézett mikor látta nálam a készüléket, elmondta, hogy csak azoknál a babáknál javasolják a légzésfigyelő használatát akik koraszülöttek, betegen születnek, a családban már előfordult bölcsőhalál. Nálunk semmi ilyen probléma nem volt, viszont soha nem volt kérdés: vegyünk-e figyelőt. Igenis megnyugtató volt mikor bekapcsoltam az alvó lányomnál a készüléket.
Kislányom már két és fél éves, állandóan figyelem azóta is alvás közben,hogy minden rendben van-e.
Szia!
Kitti
mkitti

Hello!
Igen, örült a csokiknak, meg a táskának is. Spongyaláz abszolút van náluk is, + Yu-gi-oooooh, meg Bionicle, meg még néhány kimondhatatlan japán izé. Kedvenc szavam: márszupilami. 2 évembe tellett mire rájöttem, hogy mi az. Kép
Van valaki akinek meg tudták a baba nemét már a 20 hét körül mondani? Szerintem ez ritka lehet, mert még nem szálltak le a herék. Lehet, hogy jobb is ha nem mondanak semmit, mint hogy egy hónap múlva (vagy a szülésnél) kiderül hogy mégse.
Ez a légzésfigyelő elgondolkodtató, mert a fiam mindig velem aludt, így nem éreztem szükségét, de nem tervezem ezt megismételni (3-an alvást). Bár lehet hogy megint így alakul. Jókívánságokat köszönjük, már gyógyulgatunk.
Sziasztok!
vero
Vendég

Vero,
van, akinek már a 18. héten meg tudják mondani! Én a 19. héten voltam, nézte, nézte a doki, de medencevégű fekvéssel volt a baba, ezért nem látta. Szóval ha úgy fordul, lehet, hogy meg tudják majd mondani. Mikor mész?

Gabi,
BOLDOG NÉVNAPOT!!! Kép Kép Kép

Ma egész nap dolgozok Kép, szóval még lehet, hogy jövök, mert most nem írtam sokat..

Sziasztok!

Nadine 21+4 Kép

nadine81

Gabi,
jobbulást Leventének, reméljük hamar elmúlik! Engem még szerencsére eddig elkerült mindenféle nátha meg fejfájás és társaik.
Itt marha hideg van. Bár most süt a nap, így jó látvány, annyi ereje nincs a napocskának, hogy jobb idő legyen. Jövő hét végére pici hó eshet (megengedem neki.. Kép), de aztán olvadjon is el! Kép
A karácsonyra annyira még nem készülünk. Illetve egy-két ajándék van még hátra és a nagy bevásárlás kajákból meg úgy mindenből.
Ablakok, ajtók, ház feldíszítve, koszorú és karácsonyi terítő az asztalon, sütirecept kikészítve Kép. Most narancsba akarok tűzdelni szegfűszeget, hogy illat is jó legyen. Bár a párologtatót is használjuk alma és vanília ilattal, jó lesz pluszban még ez is!
Én 24-én még egy óráig dolgozok Kép, és amikor hazaérek, akkor díszítjük fel a fát. Apa délelőtt belefaragja a talpba, és együtt diszítjük. Az is olyan jó! Kép

Lányok mi az a Spongyabob?? Kép Kép

nadine81

Sziasztok!

Vero!Nekünk már a 15.-héten megmondta a dokim,hogy fiú lesz.Õ mindíg úgy volt,hogy premier lehetett látni mindent.És kukacos lett.Bár hallottam már olyat,hogy végig azt mondták,hogy fiú aztán lány lett.Hát a légzésfigyelőre nekünk sincs szükségünk,mert közel 4-hónapos kora óta velünk alszik.A másodiknál én sem szeretném majd hogy így
legyen,de majd kialakul.Õnála se így volt tervezve nem is akartuk,de végül ez lett belőle.

Nadine!Köszönöm szépen a jókívánságot.Nem lesz fárasztó,hogy egész nap bent vagy?Már gyógyulófélben vagyunk.Holnap kéne mennünk tanácsadásra ha jó idő lesz.Kiváncsi leszek hány kiló.A narancsosat én is szoktam nagyon jó az illata.A Spongyabob egy rajzfilm a Tv2-őn.Pontosabban abból egy figura.Idétlen,de jó.Na ezt jól megaszontam.
Most mennem kell,mert a picur már eszi a fülhallgató zsinórját.

Sziasztok Gabó
Vendég

Gabi,
szerencsére nem nagyon fárasztó mert csak ülök itt, iktatok, számítógépben vagy néhány meló, levelekre válaszolok, még mindig van néhány karácsonyi képeslap, és ilyen aprócska dolgok. Így bírható. Meg hát itt a net!! Mondjuk ezzel többet is foglalkozok, mint a munkával! Kép

nadine81

Sziasztok Lányok!

Vero, Gabi, Remélem meggyógyultatok már, legalábbis már kifelé lábaltok belőle!
Gabi, neked pedig nagyon boldog névnapot kívánok! Kép

Vero, mikor mész uh-ra? 3D-s uh-on nem gondolkodtatok? Bár ott sem biztos, hogy a baba neme kiderül. Hallottam már olyanról, hgy semmit nem lehetett látni, még az arcát sem.
A fiatok után biztos örülnétek egy kiscsajszinak, ugye? Vagy? De végül is mindegy.

Gabi, ti terveztek még gyermeket? Kép
Az én párom 3-at szeretne, nekem egyenlőre az a fontos, hogy ez az egy megszülessen egészségesen, és helyt tudjak állni anyaként, nőként, feleségként egyaránt. Több gyerkőcre nem is merek még gondolni. De gondolom ez majd az idővel változik... Kép

Erről a Spongyabobról még sose hallottam én se, de a neve alapján jó fej lehet. Én a pupákoknál leragadtam. Kép
Jó lehet ahogy a gyerkőcök örülnek a meglepiknek, ahogy várják a Jézuskát... Biztosan jövőre nekünk is más lesz a karácsony már, hogy itt lesz a csemete. Igaz Viol? Kép

Erre a légzésfigyelőre meg még alszom egyet. Az a baj hogy nálunk külön kell aludnia szegénykémnek, mert a mi hálónkba nem fér be a kiságy, de a babaszobába sem fér be már egy ágy. A két szoba közvetlenül egymás mellett van, remélem nem lesz gond. Azt hiszem azért beszerzünk egyet.

Sziasztok: Erika 34+1

Erika

Kép
Kép
nercsi

Megpróbálok egy képet felrakni.
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Elsőre sikerült!!!!!
Nagyon jó vagyok! Kép Kép Kép
Szóval ez a babakocsink. Pontosabban a kislánykánké, aki épp most készül távozni a jobb oldalamon át. Legalábbis így érzem. Kép

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi,
tök szép a babakocsi!! Végül milyen márka és mennyi volt és hol?
És azért a lánykád még ne nagyon akarjon távozni és főleg ne a jobb oldaladon át!! Kép Kép

nadine81

Sziasztok!

Nagyon szép babakocsi!

Gabó,
Ez tök jó hír. Tehát lehet hogy megmondják. Amúgy jan.4-én megyek ultrahangra (Nadine-nak is mondom), azért nem akarom beleélni magamat, hátha nem látják. Én kislányt szeretnék, de ha fiú se baj. Nagyon szép kisbaba a Levi, gratulálok! És utólag is boldog névnapot!

Nercsi,
Én nem tudom még a 3Dst, nem igazán tetszenek a felvételek amiket eddig láttam, de aztán lehet hogy meggondolom magamat. Ti megnéztétek? Aztán meg még egy hétig jöhet Győrből rossz eredmény az AFP-ről, akkor meg úgyis megnézik. (Inkább nem szeretném)
Ha a pici külön szobába lesz, szerintem is érdemes beszerezni azt a légzésfigyelőt, már csak azért is hogy Te nyugodt legyél.

Köszönöm a jókívánságokat, úgy néz ki meggyógyultak!
Spongya jó fej, egy tengeri szivacs. Óvoda nagycsoport végére az összes földi és kívüli lény nevét tudni fogjátok, beleértve a Tua-Hordikákat! Kép Kép
Vendég

Jó reggelt lányok!

Na, ma megint behavazott. Mikor vásárolni készülök. Brrr.. Remélem nem fogok csúszkálni.

Köszönjük a bókokat (a kocsi és én). Viol Ez az a Mikrus Viking, a Momában vettük 55-ért.

Vero! Örülök hogy meggyógyultatok, nem lett volna jó a szünetben betegeskedni.
3D-s uh-on mi sem voltunk. Még gondolkodtam rajta, de aztán mégsem mentünk el. A sima uh-on ugyanúgy látnak mindent, meg tudnak állapítani mindent, szerintem. A képek meg néha tényleg illúziórombolók.
Azért szorítunk 4-én, hogy megmutassa magát, ja és hogy csajszi legyen!!! Kép

Na megyek, mert egy csomó mindent el kell intéznem a városban. A kórházi motyómhoz kell pár cucc, meg ajándék a férjecskémnek, meg egy is ez az.

Jövök majd még!
Sziasztok: Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vero és Erika,
nekem totál ugyanaz a véleményem a 4D-s UH-ról. Sok képet láttam már, de valahogy olyan furcsák. Régen még normál UH sem volt, mégis voltak egészséges babák is elegen. Aztán lett a sima, ott is valóban meg tudják mondani, hogy minden OK-e. És nekem ez pont elég. Gyönyörködni gyönyörködök benne, amikor kint lesz velünk! Kép Semmi ellenérzésem nincs azokkal szemben, akik csinálnak 4D-t, de nekem akkor sem annyira fontos. És láttam egy-két képet, amin a baba elég furi/torznak tűnő volt. Bocsi, hogy így fogalmazok, de nemtom másképp írni. Biztosan jó dolog, de ezt most még nagyon-nagy divat-hóbortnak tartom.
És itt is hó van, igaz nem sok, közlekedni pont lehet! Kép Gyalog jöttem melózni, nehogy elvágódjak bicajjal.. Kép Tavaly volt már ilyen, igaz akkor jeges volt nagyon, de ezt most így szeretném elkerülni! Kép

Erika,
a további babák számával is hasonlók az elképzeléseim, mint neked. Először ez az egy bújjon elő épen, egészségesen, aztán gondolkodhatunk a többiről. Bár most ebben a pillanatban mindketten úgy vagyunk, hogy lehet, hogy csak egy lesz. Nemtom. Meglátjuk.

Sziasztok!! Kép

Viol

nadine81

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?