Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

No jó, befejezem a cukros témát, ti már majdnem mindannyian túlvagytok rajt.. Kép

nadine81

Indianyó,
megnéztem a filmecskét, tényleg aranyos! Kép Most ugyan még hang nélkül, mert ennél a gépnél nincs hangszóró, a másikhoz meg lusta vagyok átmenni. Igaz itt van ám a hátam mögött, csak oda kéne gurulni.. Kép De majd inkább otthon, Apával. Még mielőtt melóba indul.. Kép Brühühűűű.. De eljön hamar a reggel!

Jó étvágyat a tejbegrízhez!! Kép Nyam-nyam! Kép

nadine81

Nadine Kép csak zene van rajta, nem nagy veszteség, de aranyos vele - olyan, mint a Menő Manó Kép Egyébként szeintem még sokunk nincs túl a cukros témán, úgyhogy ne aggódj Kép nekem kellett a legelső vérvizsgálaton még Indiában ilyet csinálni, mert ott az a szokás, de hát majd jövő héten itthon is megtapasztalom. MEg még sokat mások is közülünk Kép Jó lesz KépKépKép

A tejbegríz nagyon fincsi, én fahéjjal szeretem Kép

apával még rajzfilmet nézni is jobb, mint egyedül Kép

indianyo

Jaj nem is mondtam mi volt a házidokinál! Írt fel nekem orrcseppet meg köptetőt. Mindkettőt szedheti kismama! Tök jó! Bár még nem váltottam ki, úgyhogy a ma éjszakám sem lesz túl jó!

KépKép
nicika

Nici, egy kis finom inhalálás elalvás előtt? az még a bőrhnek is jót tesz Kép Kamilla, borsmenta, eukaliptusz tea vagy illóolaj bele forró vízbe, fejet letakarva ráhajolni a gőzölgő fazékra és lassan beszívni-kifújni. Először kicsit forró, de nagyon fincsi utána Kép

indianyo

Lassan lépek, mert itt vége a melónak! Juhhéjj!! Megyek haza, dödörgés, elbocsájtom dolgozni Apát, aztán lehet, hogy tíz után felnézek, miről tárgyaltok.. Kép

nadine81

<font color="119911"> Nici,
ez azért már bíztató. Csak jobb lesz már holnap. Kép
Köszi Neked a táblajavítást. Nagyon édesek a képeket, amiket feltettél a lány illetve fiú babákhoz! Kép

Csajszi megint aktívkodik a pocimban. Délután a kozmetikusommal is "játszott" nyomogatta magát neki. A kis hízelgős.</font> Kép
angi79

Indianyó! Már próbáltam az inhalálást, de fulladok tőle! Kép

KépKép
nicika

Nicika: Milyen szereket kell szedned?

Nadine: kellemes dödörgést!Kép
Nálunk Vácon oda volt készítve a citromlé a poharakhoz és egyből kérdezték, hogy kérek-e.
Ja és minden kismama soron kívül bemehetKép

Angi: de jó Neked, hogy kozmetikusnál voltál. Már én is mennék egy kis kényeztetésre, de most apa iszonyú sokat dolgozik és nem tud vigyázni a gyerekekre.

Mariannka: Mi volt az előadáson?

Vikó: Nálunk mindig apa szokta a tejbegrízt este csinálni. Egy kis hízás estefeléKép
Akartam kérdezni, hogy a férjed nem tud veled lenni a szülésnél? Nem tud ideutazni?

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tényleg, mikor találkozunk csajok?
Arról volt szó, hogy még karácsony előtt!!

Mit szóltok a 16. péntek délutánhoz?
A helyszín mi legyen?
Háznál vagy Gyezsu tud műv.házat szerezni!

Véleményeteket várom!!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Közben erre jártak a keresztgyrekeim.

Nekem majd karácsony előtt kell menni valamikor cukorterhelésre. Az egészségházban cukros lötyi van, de az én papíromra azt írta a doki, hogy zsemle + 2 dl tej. Kíváncsi vagyok, hajlandóak-e így megcsinálni. Mert azért nem hiszem, hogy a kettő eredménye ugyanaz lenne. Ha muszáj a cukrosat, akkor külön megeszem a cukrot és hozzá iszok vizet.

Ja és közben kiderült, hogy mégiscsak járt nálam a Mikulás. A cipőmben találtam csokikákat. Pedig még ki se takarítottam! Csak délután vettem észre, pedig már reggel óta ott figyelt a cipőmben.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Tünde! A recepten ezek a nevek vannak: Sol. Arg. Prot. 2%-ez az orrcsepp, Inf. Rad. Iepcacuanhae pro adult-ez a köptető. Majd holnap ha kiváltottam leírom a teljes nevüket is!

KépKép
nicika

Jajajaj, tényleg, Mamacka, merre jársz? Már egy csomószor kérdeztem ma, de állandóan újra kell fogalmazni az üziket, mert nem küldi el a bnet... Kép

Mesi, de jó, hogy írtál... Szóval viszed a kórházba a sajátodat, ez nagyon jó ötlet. Szerintem én kapok kölcsön (?) egy Aventet kipróbálásra kórház idejére, de nagyon reménykedem, hgoy nem lesz rá szükség, csak hát, ha császározás lesz, akkor ki tudja Kép No addig még rámeditálok a dolokra hosszan Kép

Most már ne sírjunk, lányok Kép

Tünde, én nagyon szeretnék jönni, de nem tőlem függ Kép Hát igen, tejbegríz nagyon megnyugtató tud lenni így estefelé, vajon miért olyankor nagyobb az édességigény??? Sajnos a férjem kevéssé valószínű, hogy tud jönni, - pénz és vízum nyavalyák (ez utóbbi érthetetlen horror!) De ha császározás lesz, akkor nem is baj... Viszont hátha tud majd jönni, amikor utazunk, hogy együtt menjünk. Meglátjuk.... Éppen ma panaszkodott, hgoy milyen nehezen viseli mostanában a szerelmeskedés nélküli létet (én is)de hát ebben azért a fizikai közelség mindenféle hiánya is benne van Kép Képzeljétek el, egy új kollégájának húga nyíltan ajánlatot tett neki egy kis hancúrozásra! (pedig tudta, hgoy nem facér férfi, hogy csak nemrég házasodott és várandós felesége van...) fura a világ...

No, jó hosszúra nyúltam Kép

Livi, látod, ez a Mikulás nem is olyan faksznis KépKépKép

Angi, ezek a gyerekek mekkora egyéniségek már a pocakban is, fantasztikus Kép

indianyo

Ja, előbbi hozzászólásom nem volt egyértelmű: a férjuramnak tett ajánlatot a ledér hölgyike, ki is az új kolléga húga... hát ilyen világ ez!

indianyo

Mesi, de aranyos... KépKépKép

indianyo

Sziasztok!

Nekem iszonyatosan fáj a fejem, meg Kata is mindig megtalálja a kényes pontjaimat, és elég nyűgös vagyokKép A fene a frontokbaKép

Itt van két jókedvre derítő szösszenetKép

Fiam, eleresztett egy pukit, mire apa rosszalló arccal kérdezte, hogy Bence mi volt ez?

Erre a gyerek: büfi. GatyabüfiKépKépKépKépKépKép

Másik: Vettem a hugomnak szülinapjára egy csomag sötétben világító csillagot:

Hátoldalon a használati utasítás, idézem:

"Figyelmeztetés! Nem alkalmas 36 éves kor alatt, mert a gyermek lenyelheti az apró részeket-fulladásveszély"

Fel is hívtam anyumat, hogy a csillagokat nem Panka kapja hanem ő, mert ő már bele fér ebbe a korlátozásbaKépKépKépKépKépKépKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, két ilyen óriási szöveg után is rosszkedvű vagy??? Á. ez a pocsék idő nem tarthat már soká...
Én akkorát nevettem, hogy a gyerek oldalba rúgott - nem tetszett neki a rázkódó házikója Kép Köszi szépen Kép

indianyo

Találtam egy nagyon jót:

Dec. 12-18. II. Gyerekirodalmi Fesztivál és Vásár
Örökmozgó Filmmúzeum, 1077 Budapest Erzsébet krt. 39.

A karácsonyi gyermekkönyvújdonságok kedvezményesen megvásárolhatók
Ja, lesz Csodaceruza kiállítás is, valamint kézműves foglalkozások és bemutatók .

Bővebben itt: http://www.csodaceruza.com/cikk_orokmozgo.htm

Bocs a vidékietől, de hátha erre jártok, egy könyv az mindig jó ajándék Kép

indianyo

Nicika: na ezekről még nem hallottam, de ha a doki ajánlotta, akkor biztos jó és legalább elmúlik a fránya nátha!!

Vikó: Jó is egy hűséges férj, majd bepótolátok később a szerelmeskedéstKép Nem lehet könnyű nektek, én nem is bírnám lelkileg a férjem hiányát. Te nagyon erős vagy!!!

Zsu: Édes a kisfiad!

Én a múltkor olvastam egy ruhacímkén, hogy számítógépbe nem lehet beletenni, gondolom szárítógépet akartak írniKép

Gyezsu: most is tanulsz??

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Õszintén szólva nem vagyok most babanetre hangolva, és nem szeretek úgy írni, hogy nem olvastam mindent és nem tudok név szerint reagálni - de most úgy döntöttem, inkább írok így, mint sehogysem Kép

A találkában én benne vagyok, csak lusta voltam elmenni a naptáromért, amikor az ötletet felvetettem, azért nem javasoltam dátumot Kép A 16. péntek úgy jó nekem, hogy kb. 16:30-17:30-ig Újpalotán leszek. Az újpalotai Fő téren (a szabadidőközpont mellett) felállítanak majd egy hatalmas karácsonyfát, és minden du.ra, amikor az emberek épp hazafelé tartanak a munkából, szerveznek a fa alá valami kis zenét. A mi énekegyüttesünk (épp ráérő tagjai Kép) 16-án lép fel 17-kor, egy 10 perces gitáros könnyedebb műsorral. De előtte és utána szabad vagyok, a szabadidőközpontban is meg tudom kérdezni, van-e üres terem. (Nagyon kis családias szabadidőközpont, összesen egy nagyobb és egy kisebb terme van, meg a társalgó. Kép)

Lányok, fel a fejjel Kép Kép Kép

GyeZsu
gyezsu

A Mikulássapka zacskóján az állt: Hullandásveszély
gyezsu

GyeZsu! Csak nincs kedved vagy baj van?
Ugye nincs....

indianyo

Nem, nem, nincs semmi baj Kép Kép Bababó itt bokszol a hasamban, Kata meg apjával alszik. Tegnap éjszaka elég rosszul aludtunk, mert Kata taknyos lett, de most nyugodtan alszik. Az orrszívót meg ő tartotta magának. Nem hittem volna, hogy valaha is eljön ennek az ideje Kép

GyeZsu
gyezsu

akkójóvan Kép

indianyo

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Hihetetlen, hogy én keltem legkorábban. Illetve apa felkelt, mert ment dolgozni, én meg már nem alszok vissza.

Én is benne vagyok a taliban. Elvileg azon a hétvégén nem megyünk haza vidékre.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Hűha! Én vagyok az első? Már egy órája fenn kukorékolok, pedig jó későn feküdtem le... Gondoltam ám rátok, derékfájás meg ilyenek Kép Tegnap este küldött nekem unokahúgom Mikulása egy tábla aszalt szilvás csokit és én az egészet befaltam... Kép nagyon finom volt Kép

REmélem, ma szebb idő lesz, mint mostanában volt és mindenki jó kedvvel indul neki a naphnak, semmi front, fejfájás, pocaknyavalya...

Szép napot Nektek!

indianyo

Szia Livi Kép akkor mégse év voltam az első, illetve nagyjából egyszerre írtunk Kép Neked is Szép reggelt Kép

indianyo

<font color="119911"> Jó reggelt!
Na, járt mindenkinél a Télapó?

Tünde,
nagyon jó a találka ötlete!!! Nekem jó a 16-a! Többiek?
Megyek most a védőnőhöz, majd jövök!
Puszi:
Angi
30+5</font>
angi79

Sziasztok!

Sikerült visszaolvasnom tegnap óta. Kép

Nadine: nekem az orvos a cukorterhelés előtt adott egy receptet, hogy váltsam ki. Akkor elmondta azt is, hogy ez a cukorpor, amit a vizsgálat előtt fel kell oldani. (Valójában 75 g porcukor volt.)

Szelivi: a cukros löttynél én is próbáltam alkudozni, hogy megeszem külön a cukrot, utána megiszom a vizet, de a doki nem engedte. Kép Ha viszont az van a beutalódon, hogy kaja, akkor remélhetőleg az is lesz. Kép

Szoptatás: a babék etetés utáni méréséről a tegnapi előadáson a gyerekorvos pontosan azt mondta, mint amit Tünde írt. Felesleges minden etetés után méregetni otthon, mert csak felidegesíti egy-egy alacsonyabb érték az édesanyát, ami nincs jó hatással a tejelválasztásra. Az előadás különben nagyon-nagyon érdekes volt. Elmondták, hogy mit csinálnak az első 4 napban a babákkal, milyen feltételei vannak, ha az ember korábban haza szeretne menni, stb. Beszéltek a szoptatásról is, és arról, hogy milyen segítséget tudnak adni. Szóval nagyon klassz volt. Kép

Tudtok valamit Mamackáról?

A találka szerintem nagyon klassz ötlet. Kép

Mindenkinek kellemes napot mára.

Mariann
28+3

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Családom teljesen bekriplisedett Kép

Mariannka: mit mondtak, miket csinálnak a babákkal a 4 napban? Miben tudnak segíteni a szopiban? (Mert speciel 4 éve nekem semmit nem tudtak Kép) Illetve mi a feltétele a korábbi hazamenetelnek?

cory 25+6

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jó reggelt!!!!

Mariannka, nekem se sokat segítettekKép, engem is izgatna, miket mondtak a szopirólKép
Cory, én csak 3 éjszaka voltam bennt, ennél is kevesebbet akarsz?

Ildikó
23+5
vas

Helló lányok,

16-a szerintem nekem is jó. Kép

Végre: SÜT A NAP! Kép Kép

Szép napot nektek, megyek kari bevásárolni, délután még jövök.

Eszti

29+0
Vendég

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">Szép reggelt Lánykák!

Nadine!
Nem tudom, h mitől függ az, h cukros lötyi, vagy zsömi. Kórháztól? Dokitól? Passz. De jobban örülnék neki, ha itthon reggelizhetnék, és nem a korházban.Kép

Tünde!
Igen jól sikerült az esküvő.Kép Annyira nem izgultam, meg nem voltam ideges, csak az anyakönyvezető előtt bőgtem be egy kicsit.Kép Nem tudom mi lehetett, de a dokim ragaszkodik ahhoz, h a szemicilintől van, vagyis volt. Most már teljesen jól vagyok.
Konyha: Köszike, drága vagy. Egyelőre gondolkozunk okosan, h mit lehet kihozni egy 165x206-os konyhából, amin van egy ablak is, és az ajtaja befelé nyílik. Kép Macerás lesz, de ha elakadunk, akkor majd zaklatlak.Kép

Tali: 16.-a nekem is jó elvileg!

És mi van a Lylyvel, meg a Borival? Ezer éve nem jelentkeztek.

Cory!
Mi történt a családoddal?

Pusza!

Nancsika & Alex 25+2</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok Kismamik!

Hű megint rengeteget írtatok... próbálok visszaolvasni!
Nancsikának óriási gratula az esküvőhöz! Nem találtam, hogy írtad volna milyen lett az új neved. A vezetéknevet vetted fel, vagy -né? Kép

Gyezsu, gyógyulást a kis Katának!

Nici neked is! Én még az Echinacea cseppet tudnám javasolni, mert nagyon jó immunerősítő és kismamik is szedhetik. Nekem mindig bevált. Vagy vannak a homeopátiás szerek is, már lehet elég sokpatikában kapni őket simán vény nélkül. Megfázásra, immunerősítő, torokfájás stb. Ha érdekel, leírom a nevüket is. Kép

Indianyó! Furi ez a férjünk levadászása dolog. Hogy ne sül ki egyeseknek a szeme... Apával azért elég sűrűn tudsz beszélni igaz? Ez azért megnyugtató...

A derékfájásról én is tudnék mesélni! Az egészben csak az a rémes, hogy csak akkor fáj, ha végre ledőlnék egy kicsit, vagy éjszaka amikor alszok. Ezért aztán nem alszok és nem vagyok éppen 100-as a munkahelyemen... Kép

Nekem 2 hét múlva kell menni terhelésre, szerencsére az Uzsokiban is zsömi+tej van. Kép
AMúgy ennek van konkrét időpontja, ameddig meg kell csinálni?

Mi amúgy jól vagyunk, kicsit nehéz időszak következik, mert Apa a hétvégi síelésben eltörte a vállát, így most rajta gyakorolhatom a gondoskodást, öltöztetést, stb... Az egész bal karja le van kötözve a testéhez, így aztán még egy kabátot sem tud felvenni... Kép ÍGy Karácsony előtt ez nem jött túl jól, mert minden rám szakad és hát én még dolgozom is... Kép De majd csak boldogulunk. A legnagyobb bajom, hogy Vas-hoz hasonlóan nem annyira vagyok jó vezető itt Pesten, se a közutakon, de valahogy csak haza kell vezetnünk Karácsonykor Szolnokra és Debrecenbe... Kép Már most be vagyok szarva tőle... Kép

Na nem panaszoskodom tovább! Legalább ma süt a nap, mert tegnap tényleg olyan idő volt, hogy hazaértem és elbőgtem magam a Coca-COla reklámon is. Kép

Szép napot mindenkinek!

Bartika+Pötty
23+2

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok Kismamik!

Hű megint rengeteget írtatok... próbálok visszaolvasni!
Nancsikának óriási gratula az esküvőhöz! Nem találtam, hogy írtad volna milyen lett az új neved. A vezetéknevet vetted fel, vagy -né? Kép

Gyezsu, gyógyulást a kis Katának!

Nici neked is! Én még az Echinacea cseppet tudnám javasolni, mert nagyon jó immunerősítő és kismamik is szedhetik. Nekem mindig bevált. Vagy vannak a homeopátiás szerek is, már lehet elég sok patikában kapni őket simán vény nélkül. Megfázásra, immunerősítő, torokfájás stb. Ha érdekel, leírom a nevüket is. Kép

Indianyó! Furi ez a férjünk levadászása dolog. Hogy ne sül ki egyeseknek a szeme... Apával azért elég sűrűn tudsz beszélni igaz? Ez azért megnyugtató...

A derékfájásról én is tudnék mesélni! Az egészben csak az a rémes, hogy csak akkor fáj, ha végre ledőlnék egy kicsit, vagy éjszaka amikor alszok. Ezért aztán nem alszok és nem vagyok éppen 100-as a munkahelyemen... Kép

Nekem 2 hét múlva kell menni terhelésre, szerencsére az Uzsokiban is zsömi+tej van. Kép
AMúgy ennek van konkrét időpontja, ameddig meg kell csinálni?

Mi amúgy jól vagyunk, kicsit nehéz időszak következik, mert Apa a hétvégi síelésben eltörte a vállát, így most rajta gyakorolhatom a gondoskodást, öltöztetést, stb... Az egész bal karja le van kötözve a testéhez, így aztán még egy kabátot sem tud felvenni... Kép ÍGy Karácsony előtt ez nem jött túl jól, mert minden rám szakad és hát én még dolgozom is... Kép De majd csak boldogulunk. A legnagyobb bajom, hogy Vas-hoz hasonlóan nem annyira vagyok jó vezető itt Pesten, se a közutakon, de valahogy csak haza kell vezetnünk Karácsonykor Szolnokra és Debrecenbe... Kép Már most be vagyok szarva tőle... Kép

Na nem panaszoskodom tovább! Legalább ma süt a nap, mert tegnap tényleg olyan idő volt, hogy hazaértem és elbőgtem magam a Coca-COla reklámon is. Kép

Szép napot mindenkinek!

Bartika+Pötty
23+2

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Szóval a tegnapi előadás: elmondták, hogy milyen gyógyszereket adnak a babáknak. (valami vitaminféle, amit nem tudtam megjegyezni, illetve az első BCG oltás.) Emellett beszéltek az orvosi vizsgálatokról, kötelező vérvételről, kezdve a születést követő első vizsgálattól egészen a hazaindulás előtti utolsó vizsgálatig. Azt is mondták, hogy minden alkalommal lehetősége van az anyának arra, hogy részt vegyen a vizsgálaton, és semmit (sem gyógyszert, sem pótlást, sem cumit, szóval semmit) nem adnak a babának anélkül, hogy konzultálnának a szülővel.

A korábbi hazamenttel kapcsolatban annyit mondtak, hogy vagy alá kell írni a saját felelősségre való hazamenetelt, vagy igazolást kell szerezni a gyerekorvostól arra vonatkozóan, hogy a korai csecsemőkori vizsgálatokat a kórház helyett elvégzi. Más esetben csak akkor mehet haza a baba, amennyiben a kórházi gyerekorvos elengedi. Mondjuk én megértem, hogy nem akarják felvállalni a felelősséget.

Szopi: azt mondták, hogy a csecsemős nővérek, és egy idősebb védőnő teljesen profi a témában, és ők segíteni tudnak a kezdeti nehézségekben. (tejbelövellés előtti fájdalmak leküzdése, masszírozás, fejés, stb.) Hogy őszinte legyek, nekem fogalmam sincs a szoptatásról, és a tájékozatlanságom miatt tartok is tőle. Valahogy gyakorló anyáknak sokkal jobban hiszek, mint bárkinek. Félek, hogy tényleg nem fognak tudni segíteni...

Lehet, hogy ez az előadás csak egyfajta marketing tevékenység lenne a kórház részéről? Cory, Vas, nektek konkrétan milyen tapasztalataitok volak?

Mariann

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Szóval a tegnapi előadás: elmondták, hogy milyen gyógyszereket adnak a babáknak. (valami vitaminféle, amit nem tudtam megjegyezni, illetve az első BCG oltás.) Emellett beszéltek az orvosi vizsgálatokról, kötelező vérvételről, kezdve a születést követő első vizsgálattól egészen a hazaindulás előtti utolsó vizsgálatig. Azt is mondták, hogy minden alkalommal lehetősége van az anyának arra, hogy részt vegyen a vizsgálaton, és semmit (sem gyógyszert, sem pótlást, sem cumit, szóval semmit) nem adnak a babának anélkül, hogy konzultálnának a szülővel.

A korábbi hazamenttel kapcsolatban annyit mondtak, hogy vagy alá kell írni a saját felelősségre való hazamenetelt, vagy igazolást kell szerezni a gyerekorvostól arra vonatkozóan, hogy a korai csecsemőkori vizsgálatokat a kórház helyett elvégzi. Más esetben csak akkor mehet haza a baba, amennyiben a kórházi gyerekorvos elengedi. Mondjuk én megértem, hogy nem akarják felvállalni a felelősséget.

Szopi: azt mondták, hogy a csecsemős nővérek, és egy idősebb védőnő teljesen profi a témában, és ők segíteni tudnak a kezdeti nehézségekben. (tejbelövellés előtti fájdalmak leküzdése, masszírozás, fejés, stb.) Hogy őszinte legyek, nekem fogalmam sincs a szoptatásról, és a tájékozatlanságom miatt tartok is tőle. Valahogy gyakorló anyáknak sokkal jobban hiszek, mint bárkinek. Félek, hogy tényleg nem fognak tudni segíteni...

Lehet, hogy ez az előadás csak egyfajta marketing tevékenység lenne a kórház részéről? Cory, Vas, nektek konkrétan milyen tapasztalataitok volak?

Mariann

KépKép
mariannka

Te jó Isten milyen lassú ma is a babanet... és azt írta ki, hogy küldjem újra, erre már elment az üzim... Kép
Bocsesz a duplázásért... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Ildikó: ha lehet, akkor igen. A dokim emlegetett 48 órát meg 6-ot is Kép

Mariannka: hát nekem annyi (ez 4 éves tapasztalat, szóval azóta akár változhatott is),h ogy a védőnő megfogta a mellem 2 nappal szülés után, és közölte, hogy ebből nem lesz tej. Még szerencse, hogy a melleim ezt nem vették komolyan Kép
Illetve mivel én nem tudom a klasszikus pózban mellre tenni a gyereket, semmit nem tudtak segíteni. Ott hagytak, hogy oldjam meg.

Megjártuk a dokit, antibio... ez van Kép

cory 25+6

cory
Budapest

Cory! Miért kell antibiotikum? És mit jelent az, hogy klasszikus pózban nem tudod mellre tenni a babát? Jófejek egyes védőnők... nem semmi, hgy elég sok minden múlna rajtuk, ha az ember hagyná magát... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!
Ma kiváltottam a gyógyszereimet. Ezek ilyen kevert gyógyszerek! Az orrcsepp és a köptető csak 150ft volt. De furi hogy pl. az orrcsepp barna színű! Szóval elég randa! Kép

Rossz hír: most már sajnos elkönyveltem hogy eltünt még egy cicám is. Szóval jelenleg úgy állunk hogy egy szem cicusom maradt! És a kedvencem tűnt el, a perzsa Luna! Szerintem ellopták! Kép Ez szinte tuti, mert kb. 1 hete nincs meg, holtestet pedig nem találtunk! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!

Bartika, a masszázsról lemondtál?

Most kérdeztem meg e-mailben, hogy tudunk-e menni az újpalotai művházba 16-án. Akik eddig jönnének (remélem, nem hagytam ki senkit) - a jelentkezés sorrendjében (csaka a létszám miatt van beszámozva Kép):
1. Tünde
2. GyeZsu
3. Szelivi
4. Angi
5. Mariannka
6. Esztipeszti
7. Nancsika

Vikó, ha szeretnél jönni, megoldjuk a szállítást! Kép

Lányok, a szoptatástól ne féljetek. A mellre tételben jöhet jól a segítség. Szerintem fekve eleinte egyszerűbb (legalábbis nekem az volt Kép): lefekszel az oldaladra, veled szemben lefekteted a picurit az oldalára. Alá nem kell semmi magasítás, de mögötte érdemes valami összetekert takaróval megtámasztani a hátát. (Az nem jó, ha a hátán fekszik, és kitekeredik a nyaka.) A feje úgy legyen a picurinak, hog az orra legyen a mellbimbóval egyvonalban. Kicsit meg is lehet cirógatni a szájukat a mellbibóval, arra biztosan kitátják a szájukat, na ekkor kell őket magunkhoz húzni, és már rá is cuppantak a cicire. Innen már tudni szokták, mi a dolguk Kép Érdemes az első napokban is sűrűn mellre tenni (hol egyikre, hol másikra) - így nekem egyáltalán nem volt fájdalmas a tejbelövellés, csak onnan vettem észre, hogy duzzadtabbak lettek a melleim, és ha az egyik mellemből szoptattam, a másikból is ömlött a tej Kép Egyébkét érdemes áttanulmányozni a Szoptatás könyvet, elmenni pl. az Aktív Szülés Program szülés előtti beszélgetéseiben a szoptatásra, vagy egy LLL szopis csoportba. A szoptatási tanácsadók pedig bármikor hívhatók Kép

Na eldugulok Kép Kata már vagy fél órája azon próbálkozik, hogy a zokniját a lábamra húzza Kép Szerencsére ezzel mostanában jól elvan Kép És köszönjük a gyúgykívánságokat, de tényleg csak taknyos egy picit, semmi más baja nincs. Ebéd után majd elmegyünk sétálni kicsit, ha már végre süt a nap Kép

GyeZsu
gyezsu

Bartika: a klasszikus póz az, amikor az alkarodra fekteted a babát, és úgy szopizik. Na, nekem akkora melleim vannak, hogy így tutira megfulladnak.
Tüszős mandulagyuszim van Kép

Tali: én is Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory, sok erőt....

Mariannka, az én barátnőm mind a 4 gyerekét a Szent Imrében szülte. A szülésről csak jókat mesélt, de ami a szoptatás kezdeteit illeti, hát ott jól összekavarták, mert gyakorlatilag mindenki mást mondott (ügyeletes orvos, nővér, védőnő, gyerkorvos, összes nővér), úgyhogy a végén már annyira stresszelt, hogy valami elszúr, hogy nem volt teje... viszont van kifejezetten olyan szervezet, aki segít neked, ha nem megy a szoptatás, tehát ne keseredj el! La Leche Liga honlapja... és ne feljtsd el, hogy te vagy az anya, te fogod megérezni leginkább, hogy mi is kell nektek kettőtöknek Képno meg a gyakorlott mamák majd úgyis ellátnak jótanácsokkal Kép

Nálunk itt volt a védőnéni (rájöttem, hogy ki is lehet hívni Kép ) és jól kibeszéltük az egészségügyet, mennyire nem figyelnek oda az emberekre.
Dunaharasztin a zsömle+2 dl tej a nyerő és csak 1 órát kell várni a két vérvizsgálat között, ezt a terheléses vércukrot a 24-28. hét között bármikor lehet... viszont a védőnő szerint a nagyobb kórházakban nagyon kukacosak, és bár ez kalória szempontjából pontosan ugyanannyi, mint a cukros lötty, egy csomószor mégse fogadják el. Szóval az egészségügy egy nagy katyvasz... Kép

Bartika Kép
A férjem már tudja, mit jelent elveszíteni egy családot (elvált már egyszer - jó, ez nem öröm) úgyhogy nincs veszély, de azért tényleg milyen emberek vannak... és a nő üldözte napokig!!! Brrr. Szegény, nagyon szenved egyedül.. és az egész baba-dologból csak annyit tud, amennyit tőlem hall.. úgy sajnálom Kép De hát mindenketten hiszünk abban, hogy a dolgok nem véletlenül történnek, a kisbabánk szempontjából ez most fontos, és hát jobban megtanuljuk becsülni egymást legalább Kép

Vigyázz nagyon magadra, azt a vezetést azért nem hallom örömmel... nem lehetne inkább vonattal menni? Debrecenbe olyan jó kis kényelmes intercity van... nem lenne jó még jobban leterhelned magadat, főleg ünnepek körül olyan hülyék az emberek az utakon...

indianyo

Mariannka: múltkor tettem be egy linket egy szoptatós tanfolyamról, ami várandós pároknak van.
A lány, aki tartja LLL vezető és IBCLC végzettsége is van. Tuti lesz a kiírton kivül is tanfolyam, hívd fel Kép
http://www.iboly.hu/

cory
Budapest

Sziasztok!

A dec 16 nekem is jó. Kép Majd a helyet kell jól megválasztani. Azért Újpalotára nem szívesen szavaznék, mivel Gyál és Újpalota az nem épp szomszédos... Kép

Nálunk minden rendben. Töpe növöget, rúgdos. Szerintem mire kijön belőlem olyan izmai lesznek, mint egy jól fejlett tornásznak. Kép

GyeZsu!
A Monapelből jók a mintásak vagy csak fehéret vegyek?

Puszi:
Eszter 21+3

Eszter
Kép
Kép
vok

Cory! Gyógyulást a gyuszihoz... szegénykém!

Vikó! Még egyelőre hárítok, reménykedem a csodában, hogy ebcsont beforr idő előtt és vezethet ő. Bár most az a legnagyobb baja, hogy a bal karja ugye le van kötve előre a mellkasához... és hát higéniai szempontból nem semmi, ha nem mosdik az ember a hóna alatt 1 hétig. Kép Szóval ő rémesen érzi most magát és próbál alányúlkálni kül. technikákkal, hogy mosakodni tudjon ott is.. kevés sikerrel. Én meg nem tudom megállni mosolygás nélkül... Kép

Bár én azt sem tudom még mi fán terem a szoptatás, de én is úgy tervezem, hogy fekve szoptatunk, főleg éjjel. Remélem sikerálni fog. Jó olvasni itt a tapasztaltabbak tanácsait. Köszi csajok! Kép

Gyezsu! A masziról nem mondtam le, de egyelőre adok egy esélyt a talpmassszőr lánynak, hozzá már több, mint egy éve járok, most úgy fogjuk csinálni, hogy fél óra hátmaszi (sajna csak ülve megy) és fél óra talpmaszi, hogy valami élvezet is legyen benne, mert azért majdnem ordítottam, amikor a görcsöket oszlatta a hátamon. Kép
Aztán, ha nem segít, akkor felhívom, akit Te ajánlottál! Kép

No ebédidő, mennem kell. Jók legyetek addig is! Kép

Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Lánykák, aggódom Mamacka miatt... valakinek telefonszám van tőle? már két napja nem jelentkezik a pocakbeütés óta... KépKépKép

Csema, ugye te is jól vagy? majd írjál, ha megérkeztetek az UH-ról!

GyeZsu! Ha szállítás megoldható, akkor én nagyon jönnék KépKépKép

Szisz2, Lyly, Markusera és többi régen látott lányok, merre jártok? Titati?

indianyo

ja, és Újpalota nekem is a világvége. Valahol a belvárosban nem lehetne?

cory
Budapest

Bartika, nem akarlak elkeseríteni, de a törött csont, ha be is forr, nem gyógyul be olyan hamar... ugyanis az izmok letapadnak a használat hiánya miatt és csak hosszas gyógytornára fognak újra úgy működni, mint régen.. gondold el, ha te nem mozogsz mondjuk egy napig - teljes mozdulatlanságra gondolj - akkor utána milyen nehéz felpattanni... Nekem három havi gipsz után egy teljes évig kellett kezelésre járni, hogy a régi legyen a karom Kép Szóval a vezetésnél apára nem számíts! Viszont neked meg nem tenne jót a sok bosszankodás meg aggodalom Kép

Na megpróbálom magam takarékra tenni aggódásilag, úgy látszik, ha velem minden rendben, akkor tényleg tyúkanyó leszek és elkezdem félteni a csibéimet Kép Kép Kép

Azért Mamackát féltem Kép

Ja, azt mondta a védőnénim, hogy a méhlepény felfelé mozdul, úgyhogy még simán lehetigazi szülésem, csak addig meg sok-sok pihi KépKépKép

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?