Sziasztok!
Akkor megkérdezem én is a szülésekőkészítőt a védőnőtől. Köszike!
Amúgy pont tegnap voltam nála, egy-két dolgot akartam kideríteni.
Ugye dillemában voltam a cukros vérvétel miatt, hogy mikor menjek. Mert ha követem a dokit, akkor még a 23. hetet sem töltöm be teljesen. És a védőnő szerint a legjobb a betöltött 24. hét. Szóval rákérdeztem, hogy mi legyen és ő azt javasolta mindenképpen várjam meg a 24-et. Így is lesz!
A másik amit még tudni akartam, hogy nekem nézte-e egyáltalán valamikor a doki a méhszáj állapotát, mert kézi vizsgálat és hüvelyi UH csak egyszer volt, amikor megállaptotta a terhességet. Azóta csak hasi UH. Szóval nézte, akkor egyszer, bent is van a kiskönyvemben, csak valami olyan rondán írta, hogy nekem, aki azt sem tudtam mit is kell keresni és melyik sorban, olvashatatlan volt..
De ott van, 3000. Ami állítólag jó, mert zárt. És a védnő szerint azért nem nézte azóta sem, mert nincs panaszom, nem görcsölök, stb. Tehát feleslegesen nem bolygatnak odabent, nem nézegeti havonta..
Jaj és kiderült még egy cuki dolog is!
A legelső vérvételemről, nincs bejegyzés a kiskönyvemben és nincs is a kezemben semmiféle nyomtatott formában. Szóval olyan, mintha ezen az egyik legfontosabb vérvételen nem is lettem volna.. A dátum ott van a kiskönyvben, hogy mikor voltam, de nincs mellette eredmény. Védőnő azt mondta, hogy tuti megvan nekik valahol a sz.gépben, csak éppen nekem nem nyomtatták még ki.
Aranyosak. Ez a vérképes és a nemibeteg-szűréses dolog. De arról gondolom már tudnék, mert értesítettek volna, ha valami gond van bármelyiknél, nem?
Hopp és azt is mondta a védőnő, hogy január elsejétől bevezetnek egy új dolgot a laborban. Pontosan azt, hogy ezután bármilyen okból vesznek is vért (nem csak kismamáknál, hanem úgy egyáltalán) az eredményt nem küldik át a vizsgálatot kérő osztályra, hanem a betegnek kell felbélyegzett válaszborítékot vinni, és abba elpostázzák az eredményt. Utána pedig a beteg viheti a kontrollra magával az éppen aktuális ügyben. Szóval ami eddig lehetőség volt, hogy el lehet küldetni, az most kötelesség. Tök jó.
És hogy januártól a terhesgondozóban nem lesznek már ott a védőnők, hanem csak a doki árválkodik ott az asszisztensnővel. Ez engem mondjuk nem érint, mert itt helyben van a védőnő. És szerencsém is van, mert ő is pont szerdán van, ahogy Berkes is, így egy nap, egy kalap alatt el tudom intézni a dolgokat. De esküszöm a legközelebbi tanácsadásra viszek valami könyvet, mert legutóbb annyit vártam, mint még soha. Ott olyan sajnos nem nagyon van, hogy érkezési sorrend.. Volt, aki utánam jött jóval, de előttem hívták be, de pl amikor én bementem, hagytam még kint olyasvalakit, aki már előttem ott ült. Szóval gáz. Valami kisregényt kell vinnem..
No, lépek lassan, mert még sehol sem vagyok az ebéddel, és lassan 11 óra. Ejnye, Viol, ejnye!
Egyre pedig húzok dolgozni, onnan még lehet, hogy írok.
Legyetek jók, vigyázzatok magatokra meg a Babókra. Ki a bentiekre, ki pedig a kintiekre!