Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ja és keddhez egy hétre megyünk a 30 hetes UH-ra!

KépKép
nicika

<font color="119911">Sziasztok,
Vas, Nadine és még aki gratulált a 30-hoz, köszi!!! Kép
Ildi,
nagyon vagány ez az Oli! Elhiszem, hogy izgulsz, azért egy kislány csak más lesz a két fickó után!
Bori,
nagyon szépeket alkottál!!! Hogy vannak a babák?
Csema,
bízom benne, hogy lesz alapítványi szoba, mert a Péterfyben sok van. Van olyan kórház, ahol csak 3 darab. Látom ma nagyon pörögsz! Kép
Vikó,
merre jársz? UH?
Tünde,
én már hallottam erről a hotelról, hogy nagyon jó! Biztos klassz volt, hogy együtt lehetett a család! Neked is gratula a 30-hoz! Elmentettem egyébként a webcímet. Köszi.
Medike,
az első ülés van a barátainknak és mint írtam, ők ezt a baba 9 hónapos korában vették. Addig egy Bébé Confort hordozójuk volt, amiben ki lehetett venni, ha aludt stb. Szóval szerintem megéri először a hordozó. A Soroksári úti Mega Toysban nagyon profi eladó van a bébiüléseknél. Szerintem érdemes vele is beszélned és meg is mutatja a bekötést.

Én voltam az Árkádban. Rengeteg ember volt, szörnyű... Vettem harisnyát Mancinak, olyan kis édes.</font>
angi79

Nadine! Nekem nem tetszett a Babavárás kettesben című könyv! Kép Nem tudom igazából miért, de nem tudott lekötni!

KépKép
nicika

<font color="119911"> Nici,
én is ezt szedem. Akkor nem sokára lesz uh? Kép Én csak dec.20-án megyek dokihoz.
Jó, hogy minden oké a cukorral!</font>
angi79

Csema,
tulajdonképpen ha jobban belegondolok, már ez a 20 hét is gyorsan elment.. Kép És tényleg secperc alatt lemennek az ünnepek, az a pár hónap, ami utána jön: sitty-sutty. Kép

Ildikó,
igen, lett volna és még most is van melóm, de mivel nem határidős, ráér. Azt, hogy sok, szerencsére nem úgy értettem, hogy ma kell vele végeznem. Egy kicsit irkafirka, egy kicsi babanet.. Kép De mindjárt megyek hazaaaa!!

Nicika,
azóta én is továbblapoztam a könyvben és az első véleményem után hamar jött a második. A tartalomjegyzék alapján sokkal többre számítottam. És amit írtam, hogy lelki dolgok.. Hát, ahogy haladtam, rá kellett jönnöm, hogy csak az. De már valami olyan magas szinten, ami nekem is sok volt. Szóval letettem.. de akkor nem én vagyok az egyetlen. Te egyáltalán végigolvastad?
És gratula a jó eredményekhez! Kép
Te hány hetesen mentél cukros vérvételre? Én (ha pontosan betartom a doki dátumát) még a 23. töltöm majd csak.. Az nagyon durva?
És a méhszájadat mikor nézte először?
Köszi: Nadine Kép

nadine81

<font color="119911"> Valaki kérdezte a múltkor, hogy lesznek e leárazások a Kenguru Gold üzletekben.
Én ma kaptam egy táblázatot, amiben benne van, hogy mikor hol és mi lesz olcsóbb. Lefényképeztem, de csak több részletben tudom ide betenni.</font>Kép
angi79

<font color="119911"> Aki kéri, annak inkább elküldöm emailban, mert ez így csak nagyon piciben megy.
Nadine,
én a 28. héten voltam a cukorvizsgálaton.</font>
angi79

Csema, küldtem levelet!

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok!!

Angi
Én voltam aki kérdeztem a leárazást. Megtennéd hogy inkább elküldöd emilben? Így nem nagyon látni.
alina@altavizsla.hu

Köszönöm!
Vendég

Nicika
Örülök hogy minden rendben volt a dokinál, gratula a jó cukorhoz.
És mégegyszer köszi a képeket.

Angi
Én is gratulálok a 30.héthez. Nagy dolog ám!Kép

Vas : Nagyon helyes kisfiad van!Kép

Bori: Hihetetlen hogy miket tudsz. Nagyon szépek.De komolyan!!Kép
Vendég

Sziasztok!
Nem olvastam vissza, csak a mai oldalt, így csak arra tudok reagálni.

Angi! Tünde!
Gratula a 30.héthez!! De jó nektek!!

Annácska
Köszi a narancsot! Most nekem is van itthon ! A kötéssel nem haladok ,mert meghalni sincs időm. Te hogy vagy ezzel?

Cory!Csema!
De jó nektek,hogy mentek mozizni!

Cory
Kíváncsian várom, hogy fiú lesz vagy lány?
És egy kérdés, amit már baromira unsz gondolom, de felteszem. Ma voltunk babakocsit nézni .Mi a véleményed a Bergon és a Roan babakocsiról?

Más véleményét is szívesen olvasom ! Köszi lányok előre is.

Bori nagyon szép az alkotásod!

Anita
De jó hogy megjöttek a bútorok ! Majd kérünk fényképet róla!

Ildi
Olyan édes Olivér, de Leventét is szeretném látni néha! Róla is kérünk képet.

Vikó
Mi volt a 4D-n?
Mesélj és képet is kérünk!

Mindenkinek jobbulást, aki beteg és remélem nem történt semmi rossz a héten.

Mi jól vagyunk Levente nagyokat rugdos, esténként olyan műsort csinál, hogy apával csak nevetünk rajta. Már alig várom hogy láthassam.

Babetta és Levi 26+6

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!
Végigpörgettem a mai napot, de Indianyót nem találom. Volt neki ma valami program, vagy vizsgálat, ami miatt nem jelentkezett ma és csak én nem emlékszem rá? Csak mert mindig itt van, szinte egész nap (hisz ő is fekszik szegény..) és most nem láttam. Vagy csak én vagyok ilyen hülye, hogy elfelejtettem?

nadine81

Babetta: dehogy unom Kép Emlékszem még, miket nyomtam én itt kérdésekben Kép De sajnos a Roan és Bergon babakocsikat nem ismerem. Egy barátnőm használt Bergont, és neki volt gondja vele, de ennél több infóm nincs róluk Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Valamelyik nap téma volt a takaró, ágynemű, ágyneműhuzat téma. Melyik jobb és miért, stb. Én most, hogy kaptam egy nagyobb csomagot ruhákkal és mindennel vegyesen, volt közte egy olyan dolog, amit nem egészen tudok pontosan, hogy mi.. Most lehet, hogy kiröhögtök, de én ilyet még nem láttam, így csak sejtem mi az. Kép
Valamelyikőtök írta, hogy olyan lepedőben gondolkodik, amelyik egyik fele vízhatlan, az esetleges átszivárgások, átázások miatt. Na már most ebben a zacsiban volt két db, kb. 60*60 cm-res (tehát négyzet alakú Kép) anyag. Egyik oldala olyasmi volt, mint egy pelus belseje, a másik viszont valami vízhatlan anyag édes kis mintákkal Kép. Szóval lehet, hogy ez valami olyasmi, amit a Babó, vagy esetleg a lepedő alá kell tenni, hogy ne ázzon el a matrac is? Bocsi, ez most röhejesen hangzott tőlem, de ehhez én még tök hülye vagyok, és gondoltam megkérdezlek titeket, tapasztaltabbakat! Kép
Kép

nadine81

Vagy ez is csak a pelenka egyik formája, csak én nem láttam még ilyet?! Kép

nadine81

Nadine
Szerintem nem röhejes...majd a másodiknál már mi se fogunk ilyeneket kérdezni.Kép
Egyébként én vagyok aki ilyen lepedőt akarok venni, de az 70x140-es, mert nekünk ekkora a kiságy.
De szerintem ami neked van az tényleg a lepedő alá kellhet.

A.
Vendég

Nadine
Hát ez bizony nem más mint pelenkázó alátét. Nálunk ilyen van a pelenkázón, vagy ha megyünk valahová ilyenen rakom tisztába a gyerkőcöt. De arra az időre is jó amikor elkezd szobatiszta lenni, és akkor be kell rakni a kiságyba ez felszívja, ha valami baleset történik.

Szilvi és Katababa
szisz2

Angi
Köszi szépen hogy elküldted.Kép
Vendég

Nadine!
Így látatlanban: utazáskor, de otthon is használható (eldobható) pelenkázó alátét. Ha ez, akkor a DM-ben kapható 10-es kiszerelésben, és úgy emlékszem nem drága. Talán még maradt Dóra után 1-2 db. Ha megtalálom, készítek róla képet.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Alina, Szisz: KÖSZÖNÖM!! Kép Kép Kép
Ma már nyugodtan alszom el! Kép

nadine81

Én az elején nem raktam gumilepedőt az ágyra, mert én pl nem szeretnék nejlonon aludni. Gumis lepedőnk van, az király Kép

cory
Budapest

Köszönöm Bori neked is, de megkaptam a megfejtést! Különben nekem is eszembe jutott, hogy lefényképezem és úgy kérdezem meg tőletek, és nem pedig magyarázom, mint aki nem egészen normális, de letettem róla. Kép
Köszönöm!

nadine81

Végigolvastam mindent!

Témák:

Hordozó: az első 8 hónapban mindenképpen kell az autóba, mert csak háttal bekötve biztonságos az utazás.Jó, ha olyat vesztek, aminek másodlagos visszacsapódás elleni védettsége is van. Ez azt jelenti, hogy a hordozókart neki lehet támasztani az ülés támlájának. Pl.: Concord Baboo

Utána jöhet a szemből beköthető 18 kg-ig használható ülés, ez dönthető és saját öve van. Pl.: Maxi-cosi Priori
Ezután következik az az ülés, aminek a háttámlája leszedhető és az autó saját övével lehet a gyereket bekötni.

Lepedő: a műanyag (pvc) aljú nem jó, mert a baba feje alatt nem szellőzik. A kókuszmatracnak pont a szellőzés a lényege!
Egyébként ha kimossátok a gyári huzatot vizesen húzzátok vissza a matracra, különben összemegy!
Együtt kiszárad.

Pelenka: mindenkinek más válik be, nekünk a Penny-s is jó, 52db/1799,-
A másik a Libero.

Szoptatás - mensi: Én 17 hónapig szoptattam, éjjel is de 5 hónaposan megjött a mensim és rendszeres volt rögtön! Lehet mensi nélkül is teherbe esni szoptatás alatt, barátnőm így járt.
Ez is egyéni!

Mászás: figyelni kell a mozgásfejlődést, hogy a mászás ne maradjon ki, mert ez később diszlexiához vezet. Ezt úgy lehet segíteni, hogy ne mindig járókában legyen, hanem a földre terített szőnyegen. Így "kénytelen" kúszni - mászni, hogy eljusson valahova. azután már kapaszkodhat felfeléKép

Fürdetés: Nekünk az OK Baby kád vált be. Már az újszülöttet is biztonságosan tartja, nem billeg és így nem ijed meg. Amikor már ül, akkor fordítva kell használni, így nem csúszik be a vízbe véletlenül se.

Fenti soraimmal nem okoskodni akartam ,csak segíteni Nektek!

Tünde 30+1

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde,
nem okoskodtál, illetve nem a szó rossz értelmében! Kép Köszönjük! Minden, amit mondtál, teljesen biztos vagyok benne, hogy nagy segítség lesz az első babás kismamák, de lehet, hogy bárki számára! Kép

nadine81

Babetta: A Bergon szerintem jó, többfajta kerékkel is lehet kapni és 2 év garrancia van rá.

Nicika: Azóta is sokat beszélünk RólatokKép
Peti megnézte Patrik munkáit és nagyon tetszik neki!!!
Örülök, hogy jó lett a leleted, a vas általában mindenkinek kevés a végére. Kiszívja a baba, ami kell neki!Kép

Bori: csodálatos, ahogy írtad az ikrek viselkedésétKép Örülök, hogy nőttek és nem kell még kórházba menned! Így tovább! Nagyon szépek a díszek!

Csema: örülök, hogy jól vagytok a babával, és hogy mész 4D-re!

Szelivi: párod örült a sapinak? legalább egyforma sapkája lesz a gyerkőccel!

Alina: szerintem is a körbegumis lepedő szuper, ami frottír, vagy sima pamut!

Nadine: Mi is veszünk új rucikat a 3.nak is, legyen neki olyan, amit ő hord először.
Minden családnak magának kell eldönteni, hogy hány gyereket akar. Az első szülés után én nem akartam többet, de 8 év után jöttek a többiekKépKép
Jó, hogy minden OK volt az UH-n és jó az AFP!
Az első babánál nekem nem fájt a méhszalag nyúlása, a 2.nál kicsit, most meg jaj, jaj...Kép
A kis pociban ugyanakkora babák lapulnak, mint a nagybanKépKép

Medike: ha a poci repedni akar, akkor ritkán lehet megakadályozniKép

Alina: mi is hordozóba tettük hazafelé az újszülöttet, de nagyon nem tetszett neki, dehát a biztonság miatt fontos. Utána legközelebb 2 hónaposan tettük bele. Bébikompot szerintem felejtsd el!
Kint is sokat csuklanak a babák szopi után!

Omo: jobban vagy?

Nyúlanyó: gyönyörű a kislányod!!!Kép

Kata: Üdv. közöttünk, érezd jól magad!

Anita: szerintem is próbáld ki az összes pelust, azután meglátod. Más válik be fiúknál, más a lányoknál. Örülök a jó cukor eredményednek!!

Katicuska: Drukkolok, hogy meglegyen a lakás, amit kinéztetek!

Mariannka: Nagyon örülök, hogy végigolvasva a 10 oldalt, a végére rendbejöttek a dolgaid!! Biztos kinövi a baba, ahogy az orvosok is mondták!!

Zsu: Gratulálok az érettségihez! Mikor költöztök Bp.-re?

Bartika: 6 hónapig a kizárólagos szoptatást ajánlják a baba egészsége érdekében, utána 6 hónapig még a fő étel legyen az anyatej. Egyébként kb. 1 év kell a szervezet regenerálódásához. Utána ajánlják a köv. babát. Remélem minden a terveiteknek megfelelően alakul!

Vikó: Nálunk apa hamar belerázódott az apaszerepbe, mert kamaszkora óta vágyott babáraKép Azóta is nagyon jó apa, mondjuk, ha fáradt, akkor inkább én végzem a család körüli dolgokat. Az éjjeli ébredéseknél sem volt soha gond. A lányok nemhiába imádják, neki szót is fogadnakKép
Mi volt az UH-n????

Zsandi: aranyos a kétlakásos pocid!Kép

Cory: akkor lehet, hogy 1 hét múlva már tudod a baba nemét? Izgi!!!!

Visigo: Én most gyors és könnyű szülést tervezekKép Szülősámlin szeretnék, azt hiszem Gyezsu szült így.

Nancsika: Várjuk a híreket a nagy eseményről!
Mire elolvasod már utána leszel, úgyhogy: GRATULÁLOK!!!!!

Angi: Mi nem a hotelban szálltunk meg, csak a fürdő részébe mentünk. A hotel szállás horror áron van. A belépő a babyword-be és csúszdaparkba 2 felnőtt és két gyerek: kb. 12.000,- volt.
Viszont szinte csak mi voltunk, mert hétköznap volt.

Titati: nekem is elveszett a hepatitisB leletKép

Annácska: Neked már nem tudom mit akartam írni, a jegyzetembe azt írtam: bugyi, de nem tudom mivel kapcsolatbanKép

Akinek nem írtam ezer bocs, a regény 4 nap lemaradása voltKép

Köszi a gratulákat a 30. héthez Mindenkinek!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Szép jó estét Mindenkinek!
Látom, örvendetesen előkerültetek, nyaraló és dolgozó Kollégák Kép

Szia Csema! Igen, amit én leírtam, az egy borzalmas film volt, amitől én teljesen kiborultam. Én már sokszor fürdettem újszülöttet, semmi félelmem nincs ezzel kapcsolatban. Amit viszont ott láttam, az a horror-kategóriába tartozik és nem nagyon tudok napirendre térni felette...

Nadine, engem mindig megvizsgálnak - legalábbis az utóbbi 2 hónapban, soha semmit nem írnak a kiskönyvbe a méhszájról és egyebekről sem, de hallom a megállapításból, hogy zárt a méhszáj. Ennyi a nagy tudomány. Szerintem kérdezd meg a doktort. Õ van érted, és nem fordítva!

Én csak most értem haza, ma egész nap gyerekeztem, a saját pocakommal és az öcsikém két világszep lurkójával.
A Praxisban a 4D 10000 Ft, ebben van egy lelet, kinyomtatott 4 db fénykép és ezek CD felvétele, a DVD felvétel + 1000 Ft, így összesen 11 ezerért kaptunk mindent ja és az igazi orvosi hozzáértést és emberi hozzáállást se hagyjuk ki a listából!!!

Azt hiszem, hogy a védőangyalom vezetett ide a Praxisba. A múltkori hosszú genetikai ultrahangon ugyan kiderült többé-kevésbé, hogy a babó jól van, a legtöbb fontos szervéről is esett szó, de ennyi. Arról, hogy miért fáj olyan nagyon a hasam, nem, a doktor rámnézett és hülyének nézett, amiért tőle várok erre feleletet. Arról sem szólt, hogy mekkora a baba súlyra és mi a szülés várható időpontja az UH szerint. Szóval egy igazi átlagos magyar UH vizsgálat volt.

No ehhez képest ma a Praxisban MINDENT megtudtam, kérdés nélkül. A legfontosabb az, hogy a bab tökéletes, az én medencei uh-m is nagyon jó, tehát velem sincs baj. Van viszont egy apró problémácska: a placenta a méh hátsó falára tapad és teljesen befedi, ezáltal nyomja a méhszájat (panaszomra az előző uh doki szerint lehetetlen, hogy valaki érezze a méhszáját!) Ez az oka az erős fájdalomnak a méhszáj és szeméremcsont környékén. Ez sajnos két dolgot jelent: nagyon kicsi az esély rá, hogy elmozdul a placenta - ez azt jelenti, hogy komoly veszélyt jelent egy kinyílt méhszáj, ugyanis a méhlepény elzárja a baba útját - vagyis folyamatos fekvés, pihenés, nincs hazautazás a férjemhez. Ráadásul ebben az esetben csak a császármetszés jöhet szóba, hiszen a babó nem tud másként kijutni. No akkor most nem marad más, mint ösztönözni valahogy a babát, hogy ha már kispárnaként ölelgeti ezt a placentát, valahogyan bírja már rá, hogy mozduljon arrébb, ellenkező esetben ő ugyan megszületik, de nem én szülöm majd meg, hanem az orvos... és így már kell is "fizetett" orvos, sajnos, hiszen azért egy császárhoz nem elég a szülésznő Kép

Egy kicsit bűntudatom van. Ugyanis Sophie Ray úgy döntött, öcsike helyett inkább egy bátyuskát szeretne, így a szívem alatt egy igazi Dominik focizik... S nekem még időre van szükségem, hogy ezt lerendezzem, annyira biztos voltam benne, hogy kislányunk lesz. Papa fürdik a boldogságban persze Kép No, és én is, csak van magammal némi elintéznivalóm még ez ügyben Kép

Tehát kisfiunk lesz, Uh szerint április 1. a várható időpont, 450 grammos és tökéletes. Először eltakarta a szemét, majd hátat fordított nekünk, végül némi csiklandozás hatására megfordult, kiintegetegetett nekünk majd nyelvet öltött ránk. 4 éves unkohúgom szerint gyönyörű és kedves baba és szép a szívhangja. Ez volt a legnagyobb élmény: vele együtt mozizni.
Ja doktor bácsi szerint 150 % a neme, ugyanis jelentős méretű fütyije erről kétséget sem hagy Kép

No, most azt hiszem ez már nem kis- hanem igazi nagyregény. De így legalább kiírtam az egész napot magamból. SZóval, ha anyagilag ez megtehető, csak ajánlani tudom ezt a rendelőt ill. a 4D ultrahangot, látjátok, nálunk szinte életet mentett!!!!

Megpróbálok képeket is mellékelni, most mindenesetre elküldöm ezt így, aztán adatokkal együtt a képeket.

Nagyon szép estét, engem valószínűleg bevisz a kistesóm a családjával holnap Mamackától képeslapot vásárolni az Iparművészeti Múzeumba, valamikor kora délután.

Nagyon sok szépet kívánok mindenkinek, ne haragudjatok, hogy most nem sorolok fel mindenkit külön-külön, de belegondollak mindannyiótokat KépKépKép

Vikó

indianyo

Vikó: örülök, hgoy minden rendben a babáddal. Ha meg császár kell, hát császár kell, ezen ne küzdj!
És tudod, milyen jó fiús anyának lenni? Kép (Biztos lányosnak is, de azt még nem próbáltam)

cory
Budapest

Köszi Cory Kép Nem a baba neme a probléma, hanem az én furcsa reakcióm. De máris boldog vagyok, hogy azt mondhatom valakinek: KISFIAMKép Apáról nem is beszélve Kép Azért a császárt mégiscsak kihagynám, szeretnék együtt szülni a kisfiammal és apával, úgy, ahogy a természet azt kitalálta... de persze küzdeni nem fogok. Neked is hasonló csodálatos élményt kívánok a jövő héten KépKépKép

indianyo

Indianyó,
nagyon-nagyon örülök, hogy összességében jó hírekkel tértél haza az UH-ról! Kép Hatalmas gratula a kis Királyfihoz, és én most mondom ki talán először, de a szívem kicsit reméli, hogy mi is legénykét hoztunk össze.. Kép Amiatt ne legyen bűntudatod, hogy te kislányt szerettél volna, hiszen biztos vagyok benne, hogy mindenki (még ha nem is ismeri el) szíve valamelyik irányba jobban húz, és mivel 50-50% esély van a dologra, lehet, hogy teljesül a kívánság, de lehet, hogy nem.
A kisfiatok helyét megpróbáltam elképzelni a leírtak alapján, és valóban nem a legszerencsésebb a helyzet. De bízom benne, hogy mint minden, ez is jól fog alakulni Nálatok.
Várjuk a képeket, hogy mi is gyönyörködhessünk benne!
Puszi: Nadine 20+1 Kép
Kép

nadine81

Nadine! Én sem töltöttem be még a 24. hetet amikor megcsináltattam a cukor tesztet! De sebaj! A védőnő javasolta hogy pár nappal a terhesgondozós kontroll időpontja előtt menjek, hátha meg lesz az eredmény, de sajnos várnom kellett rá egy hónapot!
Ami a könyvet illeti, egyszerűen nem bírtam végigolvasni, szerintem bla bla az egész. Túl van lelkizve!
A méhszájamat a 20 hetes kontrollon nézettem meg mert nagyon sokat és hosszan keményedett a hasam. Akkor derült ki hogy volt valami hüvelyi gyulladásom. Kaptam antibiotikumot meg hüvelykupot, aztán szépen minden problémám meg is szűnt! Az óta is minden oké. A keményedésekből is max 2-3 volt az elmúlt 8 hét alatt és csak kb 10-30mp-ig tartott!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Nicika: szívből örülök, hogy minden rendben van a dokinál. Kép A vasnál annyira kicsi ez az eltérés, hogy csak a biztonság kedvéért adnak rá gyógyszert. Nekem egy kicsit a magnéziumból van kevebb, de alig vagyok a határérték alatt.

Vikó: Örülök, hogy rendben vagytok. Kép Azt hiszem, hogy tökéletesen érzem, hogy mit gondolsz a császárról. Én is nagyon-nagyon szeretnék természetes úton szülni, de nekem is megpendítették már a császárt. Még nem biztos, hogy az lesz, ez majd Babó veséitől függ. A baba érdekében viszont mindenre hajlandó vagyok, hisz az ő egészsége sokkal fontosabb, minthogy én mit szeretnék. A Praxisban nemcsak a 4D UH-n példás az emberi magatartás, hanem különben is. Elképesztő, hogy milyen különbségek vannak a hozzáállásban attól függően, hogy magánrendelésről, vagy SZTK-sról van szó. Szóval gratula a kukishoz. Kép

Tünde: tök jó, hogy találkoztatok Nicikával, és az még jobb, hogy kellemesen töltöttétek ezt a néhány napot. Örülök, hogy ismét itt vagy. Kép Lassan kezdek én is megnyugodni, de valahogy nem vagyok olyan lelkes az UH-kkal kapcsolatban, mint a többiek. Bárcsak minden rendben lenne, és csak 4-6 hetente kellene mennem... Én lennék a világ legboldogabb embere.

Vizsgálatok: Hogy őszinte legyek, én egyáltalán nem örülnék neki, ha minden alkalommal csinálnának nőgyógyászati vizsgálatot. Megnézik UH-n, hogy minden rendben van-e, illetve ha nincs panaszom, akkor minek nézegetnék állandóan. Utánanéztem, a szakmai protokoll szerint a 20. hét után minden alkalommal meg kellene vizsgálni a méhszáj zártságát. Bár gondolom, hogy ez attól is függ, hogy ki hányszor megy terhesgondozásra.

Magunkról: a holnapi nap és a hétvége a lakásé, vagyis befejezzük, amit kell és egy hatalmas takarítást csapunk. Kép Már előre élvezem, de nagyon itt az ideje a pakolásnak.

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor januártól a főállású helyemen már nem fogok dolgozni (vagyis táppénzen leszek), így "csak" az egyetem marad. Talán akkor lesz időm arra, hogy elkészítsem azokat az ágyneműket, amiket meg szeretnék varrni Babó születéséig.

De most már befogom....

Kellemes estét.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Nicika,
köszönöm szépen a válaszaidat, valamennyire már lenyugodtam. Itt is többféle választ kaptam, de ez érthető is, hisz mindenhol másképp van. Illetve biztosan valamennyire különbözik.
Engem szerencsére eddig elkerült minden probléma, hiszen a derékfájástól eltekintve panaszmentesnek mondhatom magam. Remélem nem is lesz sokkal több! Kép
Sőt, most már én is elmondhatom magamról, hogy érzem a Babót! Kép Illetve gondolom, hogy amit érzek, az Õ. Vártam pár napot, nem voltam biztos benne, hogy mit is kell várnom. Azt, hogy "buborékos" Kép, értettem, de gyakorlatilag elképzelni nem tudtam. Most olyasmi van pár napja, naponta kb. 3-4-szer, mintha elpattanna az a buborék. Nem felszáll, hanem úgy finoman kipukkan. Olyan gyengén, de mégis érezhetően. Mintha valaki egy picit megbökne, megpöckölne belülről. Gondolom, ha tovább nő a Babó, akkor ezek erősödni fognak, de most, míg pici, csak így nyilvánul meg. Gondolom, hogy senki nem baromi erős hasbarúgásokat érzett Kép először, ezért hiszem most azt, hogy ezek a picuri jelek Tőle jönnek. Remélem. Hogy így van, és nem rábeszélem magam.. Kép

Jó éjt Mindenkinek, nekem fellőtték a pizsit! Kép
Kép

Nadine 20+1

nadine81

Indianyó! Nagy nagy gratula az egészséges KISFIÚHOZ Dominikhoz! Szuper! Kép

KépKép
nicika

Amikor én először éreztem a Kisbabámat mozogni, nekem egyértelmű de gyenge rugásokat produkált. És ez 15+1 hetesen volt! Nálam pedig a placenta félig meddig elől van, és félig a jobb oldalon szélül. Az első mozgást bal oldalon éreztem! Babóka pedig befészkelte magát egy ilyen ferde fekvésbe, és a lepényt használja szerintem kispárnának! Ezt abból gondolom mert a rúgásait szinte kivétel nélkül bal oldalt lent érzem! Kép

KépKép
nicika

Hú most látom mennyi idő! Álmos is vagyok úgyhogy irány a szundizás! Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
nicika

Kép
Kép
Kép

indianyo

Köszönöm szépen az összes bátorítást, kedvességet! Nagyon sokat segítettetek nekem ezzel. Én is hasonló jókat kívánok! Kép

Nadine! Ha úgy érzed, hogy az üzenet a kisbabótól jön, akkor az úgy is van. Nekem sem rúgott eleinte, csak csiklandozott meg kedvesen szurkapiszkált, viszont mindig mosolyra fakasztott - ahogyan nyilván Téged is. Nálunk esti kukorékolás van - délelőtt sűrű csend, délutántól késő estig jóleső hancúr. Apja fia a kölök Kép KépKép

indianyo

Sziasztok!

Egyenlőre csak az utolsó oldalt olvastam végig, ezért csak arra reagláokKép

Tünde, Köszönöm a gratulát, remélem a többi tárgyból is ilyen símán fog menni, most csak azt bánom hogy nem hoztam még egy-két tárgyat előre, mert ez abszolút ne mvolt megerőltető.

Költözni szakaszosan fogunk, apa minden jel szerint január közepén felmegy lakni a barátjához, munkát fog keresni, s ahogy van állása, néznek albérletet, és akkor megyünk utánuk. De a vizsgaidőszakot még itt akarom tölteni, az meg január vége, február eleje. Szóval én csak utána megyek. Szülpésen még mindig gondolkodom, de nagyon úgy érzem, hogy ha a baba nem akar hamarabb kibújni akkor a 39. hét után megkérem az orvosomat hogy indítsa meg itt Szegeden. Szívesebben szülnék itthon, nagyon idehúz a szivem. Lehet azért mert én is ott születtem? Azon a klinikán?Kép De ha Pesten születik meg a kis prücsök akkor több mint valószínű, hogy az István kórházban fogok szülni. A honlapjuk nagyon szimpatikus, és a férjem bátyja is ott dolgozik, igaz ő a vérellátóban van, de csak ismerős ott valamennyire.

Indianyó óriási gratula a kisfiúhoz, hidd el jó lesz ha lesz Sophie-nak egy nagy, erős és okos bátyjaKép Én is nagyon örülök hogy kisfiú lett az első, és kislány lesz a másodikKép Ez így tökéletesKép

Ma anyumék megvették a kisfiam ajándékát, a Duplo repülőt fogja tőlük kapni, hát én megdöbbentem mennyire nagy! Iszonyatosan fog neki örülniKép Megvették azt is amit majd mi veszünk neki, majd ki kell fizetnünk ha megjön a pénzünk. Másnak nagyon ne mis lesz ajándék, de a kisfiam a legfontosabbKép Tőlünk a Duplo vonat kezdő készletét kapja, anyósomtól meg valószínűleg a TűzoltóságotKép Így már elég komoly készlete lesz Duplo-ból, bár még sokáig kell gyűjtögetni míg annyi lesz mint nekünk volt. De hiába drága, nagyon megéri, én még ma is szívesen leülök vele játszani, szvsz sokkal jobb mint a lego, és örök életű játékKép A legöregebb duplo-nk kb 12 éves, de még egy darab se tört el.

Na nem osztom itt az észt, csak már előre örülök, hogy hogy fog örülni az én kicsi fiamKép

Pusz
Zsu
25+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Még egy dologKép

Nadine!

Nekem nem azért nem vizsgál kézzel az orvos, mert azért menjek csak magánba és fizessek, hanem azért, mert UH-s orvos a klinikán, és ne mér rá elmenni a vizsgálóba és megvizsgálni. De nekem is UH-val szokta nézni a méhszájat a klinikán, de furi hogy mondjátok hogy hasival is lehetKép Nekme tegnapelőtt is megcsinálta hasival a babanézegetést, utána hüvelyivel nézte meg a méhszájat. Azt mondta amúgy hogy a kézi vizygálat jobb, mert így méhszáj állagát (vagy állapotát mondott nem tudom bocsi..) nem érzi, csak azt látja hogy zárva van-e vagy nyitva.

De annyira jó volt ez a vizsgálat, hogy láttuk nem nyílt továbbKép

Jah még egy: cukorterhelés. Nekem a védőnőm adta a papíromat, ő azt mondta, hogy 24-25 hetesen menjek. Na nekem a 24 hetesen ott volt a zérettségi, a múlt héten meg elaludtam, így nem mentem el. Hétfőn fogok menni, akkor leszek 26+0. Mondjuk nem aggódom miatta nagyon, mert a baba úgy is kisebbKép Meg nem is érdekel a cukorterhelés mert tudom hgoy nem magas a cukrom. Kár hogy a kövérségem miatt kötelező, ráadásul 5 pontos is. Utána úgy fogok kinézni mint egy narkósKép És ráadásul 32 hetesen is mennem kellKép

Na mind1, ez vanKép

Na mék alunni, mert holnap megyünk a Lidl-be mikuláscsomit venni, mert nálunk vasárnap jön a mikulásKép

Puszi belétek még egyszerKép
Zsu
25+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">Sziasztok Lányok!
Itt vagyok ám, meg olvasok mindenkit, csak időm nincs, h írjak.
Örülök, h jól vagytok, és látom, készülnek a szebbnél szebb ajándékok, díszek, miazmások! Ügyik vagytok nagyon.Kép
Mi jól vagyunk. Bár most az esküvő miatt elkapott a harci ideg.Kép Már 2x kakiltam, pedig még 8 óra sincs! KépKépKépKépKép
Ma még megyünk a lakáshoz, kiválasztjuk a burkolatokat, meg a falak színét, aztán rohanás haza, készülődés, férjhez menés.Kép De vicces.Kép

Nah, futok is, mert apa gatyóját még fel kell hajtanom.
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra, és fél 6-kor gondoljatok ránk! Kép

Pusza!

Nancsika & Alex 24+5</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Nancsika
Nagyon sok boldogságot az esküvődhöz, és a házassághoz!!!!!!!
Kép

Vikó
Grtaula a kisfiúhoz
Kép

Most megyek, ma nem biztos, hogy sűrűn jövökKép
Ildikó 23+1
vas

Sziasztok!

Nancsika én is SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Mi megvagyunk........tegnap terheléses cukor, remélem okés lesz, szerdán kiderül akkor megyek dokihoz.

Örülök, hogy mindenki jól van, már amennyire nyomon tudom követni az eseményeket........

Egyébként semmi újság, pihi ezerrel....gyerekek betegek, de ez nem újságKép

Jó hétvégét!

Sziasztok Becsi 27+1
becsi
Iklad

Jó reggelt, drága Mamócák!

Mindenkinek gratula jó eredményekhez, vizsgákhoz, Duplokhoz (én is szeretek velük játszani) és Nanacsikának esküvőhöz!!!!!! Jaj de izgalmas, szép élmény ez!!!

Azt hiszem, hogy a mi Apánk most kapott egy jó erős lökést ezzel a kislegénnyel, ő az igazi trónörökös - na ezzel már tud mit kezdeni még gondolatban is Kép Legalább megerősödik apai szerepében, idáig egy kicsit egyoldalú volt ez a dolog, inkább csak nekem akart örömet szerezni, no de m ost már ő is igazi apa lesz! Egy autóüzós számítógépes fúró-faragó kis pöcsihaver azért már érthetőbb dolog, mint egy kis cicalány Kép Esetleg egy furán hagozhat Nektek, csk hát az én párocskám körül nincsenek gyerekek, meg Indiában másképpen működik ez a gyerek-kérdés... valahogy olyan magától értetődő, hogy gyerek születik, de nem csinálnak belőle akkor örömködést, mint mi, legalábbis nem nap-mint-nap gyönyörködve.

No, most megyek vissza a jó kis reggelimhez, naaaagyon szép napot kívánok mindenkinek, óvatosan a takarításokkal!

Borka! gyönyörű gyönyörű! és ami a hátterében van a dolgoknak, az külön megható.

indianyo

<font color="119911"> Sziasztok,
Vikó,
nagy-nagy gratula a kissráchoz!!! Örülök, hogy ilyen nagy élmény volt a tegnapi nap! Tessék akkor pihenni! Kép
Nancsika,
Nektek pedig nagyon-nagyon sok boldogságot!!!!
Kép
Babetta,
köszi a gratulát! Kép A Bergon jó kocsi, csak nehéz és sok helyet foglal összecsukva. Ha nem kell sokat emelgetned akkor oké. Egyébként jó széles, kényelmesen elfér benne a baba. Jó Levi műsorozást!

Mi megyünk lassan bevásárolni+barátokkal is találkozunk.
Puszi. Szép napot!
Angi és Lidi
30+1</font>
angi79

Jó reggelt!

Nancsika: sok boldogságot nektek Kép

Ez a nem kérdés nagyon fura, nagyon kíváncsi vagyok, ki lakik a pocakomban, de összességében teljesen mindegy. De én a karácsonyi ajándékok után is kutatni fogok Kép

cory 25+2

cory
Budapest

Sziasztok!Kép
Tünde, Alina, Angi! Grat. a betöltött 30. héthez. Nagyon gyorsan mennek a hetek. Még 6-8 hét, és nem győzzük majd a babákat és mamákat köszönteni. Kép

Vikó!
Grat. a kisfiúhoz, jól sikerültek a képek is!
Kép
Nancsika!
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
Kép

Andi
23+5

Andi
Kép
zsandi

Zsuzsófi!
Szerinted egy 3 éves kislánynak is érdemes már venni valamilyen Duplo-t?
Tanácstalan vagyok ajándék ügyben, de először Lego-ra gondoltam. De kicsit fiúsnak tartom. A Duplo-t meg nem ismerem. Olyan jókat írtál róla, talán tudsz nekem segíteni.

Andi

Andi
Kép
zsandi

Zsandi: hajjaj! Sőt, akár már rendes legot is használhat. VAnnak kislányosak. Ékszerkészítősök, babaházasok...

cory
Budapest

ZSandi! Az én unokaöcsém 1 éves - lehet kapni olyan nagy méretű egymásba rakható legokat és duplokat, amik egy kicsit puhábbak és jól tudnak velük játszani. Vannak repülők meg kiskacsák is, persze ezeknek forog a kereke meg a propellere és rájuk lehet ültetni vezetőket és kiskacsákat - még egyszer mondon, nagy méretűek, tehát nem veszélyesek. Pont tegnap játszottunk ilyennel, Bubó imádja, mert összerakni-szétszedni eleht őket és foroknak az alkatrészek.

indianyo

no igen, Cory gyorsabb volt, de egyetértett velem szerencsére. Ha érdekelnek lelőhelyek, megkérdezem öcsikét, mostanában vettek egy csomó ilyen okos és egyáltalán nem fiús legot és duplot a szülinapjára.

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?