Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Cory, Csema Kép
Legyetek csak besózva, fantasztikus élmény Kép

Csema Kép
Addig jó, míg tudnak hinni a mesékben és a csodákban. Sajnos mi már ezek rég elfelejtettük.
Lányom valamelyik nap közölte, hogy melyik Pegazusos babát vegyük meg mi és melyiket írjuk meg a Mikulásnak és melyiket a Jézuskának Kép Õ még hisz bennük Kép

Medike Kép
Sajnálom a tengeri malacodat Kép
Aranyos az unokatesód Kép

Tünde Kép
Üdvözöllek újra itthon Kép
Gratula a 30. héthez KépKépKép

Annácska 22+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!
A méhszájas dologhoz szólnék csak hozzá, ne haragudjatok, de nincs sok időm.. Kép

Alina,
kicsit elkerekedtek a szemeim, attól, amit írtál, mert tényleg durva, hogy akármi előfordulhatott volna bármikor.. Tulajdonképpen nekem az égadta világon semmi fájdalmam nem volt, most sincs. Se egy kis görcs, sem a pocakomnál, sehol. Ha valami gond lett volna, vagy gond lenne, azt érezném? Lenne bármi jele?

Zsuzsófi és Vok,
a ti gonolataitokból azt vettem ki, hogy van olyan doki, aki csak magánrendelésen nézi a méhszájat, hogy minden rendben van-e vele?! Ha csak a kórházba vagy terhesgondozóba megy az ember, akkor már meg sem nézi?! Ez is durva.

Szelivi,
nekem nem volt semmi panaszom, semmi vérezgetés.
Szép a sapka! Kép

Mamacka,
neked sem nézték meg még?

Titati,
szó szerint bennem is csak akkor volt a doki (bocs, hogy így fogalmazok..), amikor megállapította a terhességet. Azóta nem. UH is csak hasi volt. Következő alkalommal én is a 28. hét körül megyek, akkor már tuti szólok.

Annácska,
én két napja használom az Avom krémet, így tapasztalt is vagyok, meg nem is. Kép De szerintem is az lehet, hogy valamelyik összetevőre allergiás vagy. Nemtom.

Este megpróbálok még jelentkezni, most hatig vagyok és a nyakamba sóztak egy csomó melót. Persze csak papírmunkát! Kép De most ahhoz sincs kedvem.. Kép

Sziasztok!

Nadine 20+1 Kép

nadine81

Sziasztok!

Angi és Tünde gratula a 30. héthez:-)

Anita, én is alig várom a bababútort, nekünk csak január közepén lesz, de már alig várom, hogy feltöltsem a polcait:-)

Én is láttam újszülött fürdetést, a barátnőm kislányát fényképezték le. Császárral született és utánna a csap alatt egy hatalmas, tudjátok olyan súroló kefe félével dörzsölték:-( majd frászt kaptam, nekem a fejembe meg se fordult, hogy így dörgölik le a babákat:-(

Csema és Cory, nehéz lesz kibírni a 4D-ig, de ha eljön az a nap.....:-)))

A torkom nem fáj, úgy tűnik a pocakosok tényleg védettebbek, mint aki nem pocakos. Ilyen símán még nem ment át rajtam nátha:-)

Nyúlanyó 24+3

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!!!

Tünde, Angi nagy-nagy gratula a 30. héthez!!!!!!
Kép
Tök jó, hogy ti már ott tartatokKépKép

Medike, sajnálom a tengerimalacotKép

Vikó, hol vagy??
Mi volt ma a praxisban????
Csema, Cory, győzzétek kivárni a jövő hetetKép
Én csak jan. elején megyek legközelebb(még 5 hét), akkor én mit szóljak???
Már most tűkön ülökKép

Most meg itt ülök felöltözve, várom , hogy kisded felébredjen, mennénk a bótba, de nem akar ébredezniKép
A kis lustiKép

Nadine, engem is csak egyszer vizsgált meg a dokim(magánban), most megyek majd 13.-án hozzá.Most meg fog.
Eddig kétszer voltam, és először vizsgált, másodszor nem.Egyik alkalommal vizsgál, másik alkalommal nem. És én 6 hetente járok hozzáKép

Ildikó 23+0
KépKép
vas

No azért nem árt egy kis pihenő sem a nagy munkában.. Kép

Csema és Cory,
én is izgulnék a helyetekben az UH miatt, biztosan nagyon-nagyon jó élmény lesz. Mindenkinek!

Angi és Tünde,
én is gratulálok a 30. héthez! Nekem tegnap volt a 20., de gondolom milyen jó lehet már hármassal kezdeni! Kép

Bababútor:
nálunk a lakásban mindent párom készített, ez a szakmája. Elgondoltuk milyet szeretnénk, levágták méretre, ő pedig összerakta. A gyerekszobában eddig két polcos szekrény van. Baba születéséig csinál még egy pelenkázót, aminek lesz polcos és ajtós/becsukós Kép része is. Ruhásszekrényt és egy harmadik polcosat majd később, amikor a baba már a saját szobájába költözik (én ezt fél/egy évesen szeretném..)

Nadine

nadine81

Ildikó,
akkor ez nagyon dokifüggő.. Kép Úgy látszik kinek hogy van hozzá kedve. De attól függetlenül én nem nyugodtam meg, lehet, hogy valamelyik nap felhívom a védőnőt, megkérdezem. Mert még ezzel a cukorterheléses vérvétellell sem vagyok tisztában, hogy akkor most mikor.. Kép

nadine81

Nadine
Nem hiszem, hogy ez kedv kérdése. Engem sem vizsgál meg kézzel a dokim csak uh-al, mégis tudjuk, hogy zárt a méhszáj.

Szilvi és Katababa
szisz2

Szisz,
hüvelyi UH-ra gondolsz?

nadine81

Vagy hasi UH-gal is megállapítható a méhszáj állapota?

nadine81

Vagyis lehetséges, hogy hasival látta, hogy minden OK, és ezért nem mondta?

nadine81

hasi uh-ot csinál

Szilvi és Katababa
szisz2

A kiskönyvbe egyébként be kell írniuk, nézd meg benne. Nekem minden alkalommal ott van a 3000-es, és nem mondja külön. Mondjuk nem egy szószátyár a dokim az is igaz. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Igen hasival is meg lehet nézni, amikor a Praxisban voltam 4D-n ott is mondta a doki, hogy a méhszáj teljesen zárt, ott is csak hasi uh volt.

Szilvi és Katababa
szisz2

Hm.. Abból már volt 4 alkalom..
Bocs, hogy ennyit kérdezek:
és az nem baj, hogy ezt (azt, hogy jó-e vagy sem) nem jegyezte fel sehova? Itt olvastam valamelyikőtöktől, hogy a kiskönyvnek van egy olyan rublikája, ahol ennek kéne állnia, de az nekem üres..

nadine81

Nadine, engem először 8. héten ultrahangoztak.Egyáltalán, hogy megállapítsuk a terhességet.
Aztán a 12.-en voltam először dokinál, ott megvizsgált, + még egy uh.(nyaki redő szűrés, miegymás)
Aztán a 18.-on ismét uh.Egy hét múlva doki(na,, ekkor nem vizsgált meg)
És most megyek majd a 24-25. között ismét a dokihoz(na, itt lesz hüvelyi vizsgálat)
Hasi ultrahangnál is látszik a méhszáj, mivel nekem rá is írta a leletre, hogy zárt méhszáj(4 d-n).
Hüvelyi ultrahangot meg csak egyszer csináltak.

Szerintem se kedv kérdése, ha az uh. szerint minden rendbe volt előtte, akkor szerintem is felesleges a sok vizsgálat.Majd a végén kijut belőle rendesen úgyisKép

Olivér még mindig alszik(12 óta), nem is ebédelt, még előtte elaludt, így most a mai programunknak lőttekKép

Ildikó
vas

Medike!
Én is csak azt szajkózom, amit a többiek - egy pici babának a menetiránynak háttal való bekötés a legbiztonságosabb. Ha sokat autóztok, akkor nem fölösleges pénzkidobás beruházni egy hordozóra is! Mi a hordozót kb. 8 hónapig használtuk. A Concord Ultimax - hiába hirdetik reklámfogásként úgy hogy születéstől kezdve használható - egy csecsemőnek nem kényelmes, és szerintem nem is biztonságos.

Fürdetés: Elsőgyerekes anyaként Annát úgy fürdettem, mint ahogy mindegyikőtök elképzeli a babák fürdetését. Dóránál rájöttem, hogy az a módszer, amit Csema is leírt, sokkal kényelmesebb és egyszerűbb mind nekem, mind a babának (persze csak ameddig egy kézzel elbírtuk - én kb. 2 hétig, párom kb. 1 hónapig). Igaz nem folyó víz alá raktuk, mert kivitelezhetetlen volt, hanem a kiskád fölött tartottuk. Kislányom nagyon élvezte ezt a pozitúrát és azt is, ahogy a hátát locsolgattuk. Az első hónapban szerintem most is így fogjuk fürdetni az ikreket.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Nadine
nekem be van írva, de mondjuk szerintem ezt alapból nézik, legalább olyan fontos, mint az hogy a baba jól fejlődik-e. Legközelebb kérdezz azért rá.

Ildi
dejó, bezzeg az enyém már fél 3-kor felkelt, pedig 4-ig simán aludni szokott. Most meg persze nyűgös.

Szilvi és Katababa
szisz2

Köszönöm! Kép
Az nyugtat, hogy biztos megnézte már és gondolom tudnék róla, ha valami nem stimmelne..

nadine81

Szívesen, NadineKép
Biztos minden rendben van, ha nem akkor tényleg szólt volnaKép

Még a fürdés témához annyit, hogy én nem is fürdtettem Olivért minden nap.Annyira száraz volt a bőre, hogy tök felesleges lett volna még jobban kiszárítani a vízzel.Lemostam neki, ahol kell, hajlatok, stb, és a többi részhez nem nagyon ért víz.Egyébként valamikor mostanában hallottam, hogy tök felesleges a mindennapos fürdetés a gyerekeknek.(bébiknek)
Csak az az érdekes, hogy mindenki mást mond mindig.
Na, talán felébred a hétalvó, nagy mocorgást halokKép

Sziasztok
Ildikó
vas

Felébredt, és hisztizik, mert hozzászóltamKépKépKép
vas

A belső vizsgálathoz annyit hogy azért nem vizsgálnak gyakran mert ezzel is kikerűlhető a fertőzés! De ha valaki görcsölget, keményedik a hasa annak muszály gyakrabban ellenőrizni a méhszáj állapotát.
Most ment el a védőnéni, meghallgattuk a baba szívhangját!
Apa oda meg vissza volt, hogy Õ is hallhatja, felvette a telefonra.
Kriszi és Anett is hallotta. Olyan jó volt!
Ma csupa jó dolog történik!!!Kép Kép Kép

KépKép
csema

Alkotó kedvemben voltam ma. Ablakdísznek festettem üveglapokat:
KépKép
KépKép

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Ildikó,
én is hisztizek, ha felébredek! Kép

Csema,
ez nagyon jó hír, tök jó lehetett! Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ott nálatok volt a védőnő ezzel a hallgatós kütyüvel? Ez olyan, amit cipleni lehet?

nadine81

Hű BoriKép
Ezek nagyon szépek! Te is rajzoltad? Vagy előre volt kontúrozva?
Ma már Ágiboszi adventi naptárától is elájultam annyira szép!

KépKép
csema

Igen nálunk volt, mert tudod én szigorú fekvő vagyok!

KépKép
csema

Borka,
ezek gyönyörűek! Én is ma készültem el az ablakdíszekkel. De ilyen alkotások mellett én meg sem merem mutatni az enyémet! Kép Télapót, szarvast, hóembert és karácsonyfát nyomtattam egy honlapról, kifestettem vízfestékkel (temperával szebb lett volna, de nem kaptam..), körbevágtam és fóliázógéppel belemelegítettem a fóliába, hogy kemény legyen és sokáig meglegyen.. Kép Hát, tőlem csak ennyi telik.. Kép Kép
De amiket Ti csináltok!! Hát komolyan mondom néha csak ámulok! Kép

nadine81

Csema,
bocsi ez elkerülte a figyelmemet.. Kép Ne haragudj. Azt tudtam, hogy Indianyó otthon van, de azt nem, hogy te is. Bocsika.. Kép

nadine81

Elfelejtettem a szigorú fekvőt be macskakörmözni Kép
Tényleg feküdnöm kell de ha jobban vagyok néha, bűnözök!

KépKép
csema

Semmi gond,Kép

KépKép
csema

Van már pár babaruhám amit kaptam majd holnap csinálok róla képeket, és aztán felteszem őket.
Bár elvileg csak januárban akartam vásárolni, de hát talán most már nem lesz gond!

KépKép
csema

Bori, tök szépek a díszekKép
Nagyon ügyi vagyKép

Csema, ezek jó hírekKép
Örülök, hogy ma csupa jó dolog történik veledKép

Olivér kávézikKépKép
Kép
Kép

ja, megcsókolta az asztal lábát, azért kék meg sebes a fejeKép
vas

Nagyon aranyos OlivérKép
Jut eszembe én is kávéznák már, de apa két órája eltünt, hogy vásárolni megy, s azóta még nem jött hazaKép

KépKép
csema

Ildikó,
aranyos a kislegény! Kávé! Mint a nagyok! Kép

nadine81

Csema,
mi is nemrég kaptunk egy csomó ruhát meg mindent, és bár nagyjából átválogattuk, még eltettük a szekrény mélyére. Egy az, hogy nem tudjuk a Babó nemét, ezek pedig még csak fiúcska ruhák, másrészt április vége még olyan messze van! Sajnos! Kép Brühühűűű.. Kép

nadine81

Na még egy darabig nem kávézom,mert apa telefont vásárol a lányoknak karácsonyraKép
Oli Hagyj egy csöppet Nekem isKép Kép

KépKép
csema

Mint a nagyok???KépKép
Azzal kezdte, hogy kiborította a klavaitúra melléKép
Bár, én voltam a hülye, miért oda tettem le.
Aztán megittam (a maradékot), és nem lehettett a csészét kivenni a kezébőlKép
vas

Nadine Kép
Tudom néha nagyon lassan megy az idő, de ha már a babó megszületik majd, repülni fog!!!
Most talán a karácsony leköt majd, s gyorsabb lesz!
Ezzel bíztatom én is magam!
Szóval kitartás!!!!Kép

KépKép
csema

Csema, ez tegnapelőtti kávé!!!!Kép
Az is jó lesz????

Telefont vesz a csajoknak???
Biztos örülni fognakKép

Nadine, te nem azt mondtad, van egy csomó papírmunkád????
Vagy végeztél???KépKép
vas

Nadine, április tök hamar eljönKép
Én is már úgy várom ,hogy megszülessen a pici(márc. vége), úgy izgulok néha, mintha az első lenne(pedig a harmadik).De ez az első lányka!!!!!Kép

Kép
Csema, itt egy kis kávéKép
Jó lesz????
vas

Ja! Sajna válogatós vagyok, még a 3órás kávét sem birom meginni, bár ha nagyon fellépne a hiánya, ki tudja? Kép Kép
Igen szerettek volna már egy ujjabb telcsit,mert a másik már 2 éves és az ugye a mai fiataloknál ősöreg!
Igaz én is kb másfél évente cserélem... szóval volt kitől tanulniuk!Kép

KépKép
csema

Köszi a kávét szuper!Kép Kép

KépKép
csema

Csema!
Pár éve anyukámmal közösen találtuk ki és terveztük meg a mintákat, illetve cak a sémákat - a konkrét díszt mindig a pillanatnyi ötlet szüli. Amióta anyukám meghalt, a megfestett díszeket minden évben megörökítem, amiből készítettem egy sablonfüzetet. Van egypár minta, ami a szívemhez nőtt, de egy picit mindig változtatok rajtuk - inkább már csak a színekkel játszom.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Ami meg a pici körüli izgalmakat illeti, apa már többször felhívta a figyelmem, hogy ez már a hatodik gyermekünk, s nem az első! Kép
Erre itt ma mikor a szívét hallgattuk ide meg oda rohangált izgalmában, hogy hol lesz jobb a felvétel!
Kép

KépKép
csema

Nagyon tetszik Borka! Kép A sablonokat eimailban nem tudnád elküldeni?

KépKép
csema

Ti hány kávét isztok meg naponta?

Bori

Kép
borkadorka

Én nagyon ritkán iszom.Hetente egyet, max.2-őt, de az is csökk. koffein tartalmúKép
Viszont a kávéházi kávékat(főleg melange)sosem hagyom kiKép

Bori, tényleg nagyon szépek a képekKép
vas

Én két kávét iszom, de nagyon gyengét,amíg dolgoztam a napi 3-4 simán elment

KépKép
csema

Szívesen, csak le kell fényképeznem, és az egy kis időbe telik. A hétvégén ráér?

Bori

Kép
borkadorka

Persze hogy rá és nagyon köszönöm! Kép

KépKép
csema

Sziasztok lányok! Bocsi hogy tegnap doki után nem jelentkeztem de későn értem haza és szét voltam zuhanva. Ma pedig Sopronban voltam és színtén most értem haza és most is elég hulla vagyok! Na a lényeg hogy a dokinál nem volt semmi különös! Még a méhszájat sem ellenőrizte, mivel a dokimat helyettesítette valami fiatal doki! Megjöttek a cukoreredményeim, amivel minden oké. A vérképem is rendben, csak kicsit kevés a vasam. De az sem vészes, mert 78 lett és 80-tól jó! Fenno-Folgammát írt rá a doki! (Azt hiszem valahogy így kell írni!)

KépKép
nicika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?