Új privát üzeneted érkezett!

Jo reggelt lanyok, Kata, de korai vagy ma!Kép Tan elcsuszott a kisparnaKép, vagy a Dori nem jo helyen tornaztatta a pici labikojatKépKép

Sheila, Kata, orulok, hogy itt vagytok, de tudjatok, en mar annyira babaznek a ti babaitokkal - ugy virtualisanKépKép

Anda - Kép sziviKép

Gumicukor, nem a sajat dokimrol beszeltem, hanem altalanossagban a nogyogyaszok tobbsegenek nem eppen maximalis segitokeszsegerol, sajnosKép

Sasha, igazad van, ha a Kata es a Sheila nem jon a nap folyaman, egeszen lelassul a -forgalom-, azert en nagyon orultem az ari figuranak, mind a kettoszor megneztem!KépKép

Lella 18+4
lella

Sziasztok Pocakosok,

Talan van, aki meg emlekszik ram. Mar jo par hete nem jelentkeztem (internet hianyaban). Immar a tizedik honapot taposom (41. het) es a baba meg nem akar megszuletni. Egyenlore jol vagyunk, de jovo het kedden meginditjak a szulest. Egyenlore a baba nem akarja beilleszteni a fejet, en meg teljesen zart vagyok es nincs egy darabnyi joslofajasom sem... De hat csak nem marad bent???

Az uj Pocakosokat szeretettel udvozlom es jo babazast kivanok azoknak, akik mar tul vannak a pocakos korszakon.

Katka2

Katka
katka2

kamelia!

Filmtablettánként 48 mg magnézium.

Bori!
Nagyon nem szeretnék bentlakó lenni! Kép

Halacska!
Meg van bocsájtava! Kép

Lella!
Hát még én mennyire babáznék már! Kép
Remélem nem hal ki a topic ha mi már babázni fogunk Sheilával. Kép Ja, õ most NST-n van.

Kata és Dóri (35.)

KépKép

KépKép
kata007

Amire megalkottam a fentit, egeszen sokan lettunkKépKép sziasztok, pocokasok!KépKép

Halacska, vagy aki tapasztalt ez ugyben, azt is megmondanad, hogy a Magne B6-bol mennyit javasolnak napi adagkent?

Bori, kitartast, nem mehetnel inkabb vonattal? En is anno a harmincvalahanyadik heteimben vonattal utazgattam fel Pestre a dokimhoz, es nagyon kellemesen telt a kozel masfel oras vonatozas. Mig a buszt nem igazan birtam, meg 20 percig sem! Meddig is kell meg bennmaradnia a picurkadnak?Kép Hogy allsz a babacuccokkal, megvan mar minden?

Kata, nagyon-nagyon drukkolok, hogy megforduljon a Dori!KépKép Figyusz, te olyan vallalkozo szellemu vagy, ugye? Itt egy gyakorlat, amit Erazmusz javall a baba megforditasara, probald meg, barcsak segitene!!!!!!

-A baba általában 28-32 hét között szokott megfordulni, de láttam olyan babát is, aki a kiírás napján fordult fejvégûbe. Elõ lehet segíteni a megfordulást a következõ "mutatvánnyal": egy poktrócot hosszában4 rétre hajtassz. Felgörgeted, így egy kb. 25 cm átmérõjû, 40 cm hosszú hengert kapsz. Reggel és este kb. 10 percig fekszel hanyatt úgy, hogy a derekad alatt legyen a henger. így a pocakod egészen kimagasodik. Nem mindenkinek sikerül így megfordítani a babát, de a legtöbbször igen.-
lella

Jó reggelt minden Kismamának!

Köszönöm a megnyugtató sorokat, tegnap azért vettem a biztonság kedvéért Béres magnézium +B6-ot a patikában és most megfogadtam, hogy rendszeresen szedem. Eddig is szedtem terhességi multivitamint csak abban lényegesen kevesebb Mg volt mint ebben.
De holnap megyek kontrollra dokihoz, és remélem megnyugtat, hogy minden rendben. Kép
Gitta!
Kitartást kivánok Neked az elkövetkezõ napokra.

Sajnos sok munka vár ma rám, de délután még megpróbálok felnézni.

Hetty
hetty

Lella!

A MagneB6-ot én 2x2-ben szedtem, Erazmusz 3x1-et javasolt. És nem illik a 34. hét után tovább szedni. Akkor, ha kell írnak más készítményt (pl. magnézium-citrátot.)
A buszozás csak a napi bejárásra vonatkozik, felénk sajnos nincsenek vasutisínek Kép. (Csak egy vasuti híd a Mosoni Dunán keresztül, mert az elõzõ leszakadt.) Pestre én is vonattal fogok még így utoljára felutazni. Sõt IC-n vagy annak hiányában elsõ osztályon. Ennyit megérdemlünk. És kispapai kísérettel Kép. Ha netán Pesten szülünk, ne legyek már egyedül. De errõl igyekszem lebeszélni a Babát.
Bori
Bori

Lella!

Mondom feledékeny vagyok. A kérdéseidre nem is válaszoltam. Hát a Babának minimum még két hétig maradnia kellene (most vagyok a 35. hét elején), de a készülõdés még sehol nincs, az összes babaruha a nõvéremnél (150km-re), vagy már a postán; szekrény-pakolás, a kisebbik fiam kitelepítése a kiságyból stb. stb. még mind hátravan. Most még a háztartásra sincs elég idõm és energiám, nemhogy ezekre. Szóval jó lenne a kiírt május 30. közelében szülni (na, egy picit elõbb, nehogy befektessenek Kép).
Bori

Lányok!

Ti nem lesztek farkas éhesek a B6-tól? Megnéztem, hogy az adagolása 3X2 vagy 2X2, úgy ahogy Bori írta. Én ebéd után beveszek egyet és du. nem bírok magammal, a "töltött lovat" is megenném annyira éhes leszek. Kép
Egyébként meg lehet, hogy a napi eggyel nem is érek semmit? Szerintetek?
Mi is napi 2X1 órát utazunk. Többnyire metrón, amit Halacska igazán nem szeret. Valószínû nagyon hangos neki.
Halacska 28+0
Halacska

Sziasztok Kismamik!

Kata!

Amikor te irtad a nap elsõ üzenetét engem akkor keltett a párom fini kakaóvalKép

Általában én olyan reggel 10-tõl netezem mert a párom fél és háromnegyed 10 között indul el dolgozni és addig mienk a reggel. Este hét körül meg mikor megjön kitúr a gép mellõl mert folytatja a munkát, szerencsére ez már olyan meló amibe beleférekKépKépKép

Pocakkeményedéshez no commentKép Viszont az éjszakai pisikörutak nem esnek 2 alá pedig még csak....

Kati2!

Szoritok hogy minden oké legyen és a baba megforduljon. Ne izgulj úgysem marad bent örökreKép

puszi
sasha
18+0

Kép
sasha

Halacska!

Nem biztos, mert nem néztem utána és emlékezetbõl irom, de mintha az rémlene a B6 vitaminnal kapcsolatban hogy étvágyserkentõ...

sasha

Kép
sasha

Halacska!

Én már pár nap óta nem szedem a MagneB6-ot, de így is folyton éhes vagyok. A napi egy szem MagneB6-t pedig a lepketyütyü kategóriába sorolandó Kép(ezt valamelyik doki írta a "Rendelõben" csak nem ezekkel a szavakkal Kép) , vagyis semmit nem használ, igaz nem is árt.
Bori
Bori

Bori!

Lepketyütyü Kép Sejtettem én...

Sasha!
Ezt is sejtettem, hogy étvágygerjesztõ. Akkor mától napi 2.

Lányok!
Annyira jó nézegetni az UH-s fotókat. Szuper, hogy különbözõ hetekrõl vannak felvételeink. Kicsit olyan, mint egy 3Ds hírdetés a mi babáinkkal. Kép És a végeredményt is látni Helena (Menta) személyében. Kép Kép Kép
Halacska 28+0
Halacska

Kedves Kata007!

Megnéztem a mamis weboldalt, és sajnálattal vettem észre, hogy én nem vagyok rajta, pedig a jelszóért cserébe elküldtem a képeimet email-ben. Megkaptad õket, vagy küldjem el újra?

gumicukor

29+3

KépKép
KépKép
gumicukor

Koszi a valaszokat a MagneB6 -tal !!! Akkor ma megyek es levadaszom a gyogyszertarbol Kép

Meg egy furcsa kerdesem lenne: Nektek szokott olyan lenni,hogy az ejszaka amikor felebredtek a "pisitura miatt" szabalyosan faj a hasatok ? Mert en altataban arra ebredek, hogy kegyetlenul gorcsol az alhasam es mintha az egesz be lenne kemenyedve.Meg megmozdulni is faj.De ez azonnal elmulik amint visszaerek a ketbetusrol ...

kamelia
kamelia

Gumicukor!

Nem kaptam Tõled képeket. Kép Küld el légyszi újra és azonnal felrakom.

Lella!
Amit leírtál, tegnap este már elkezdtem. Nem kellemes az a 10 perc, de hátha megéri! Kép

Sasha!
De ari párod van. Én nem kaptam kakaót, viszont elvitte a párom a lányomat az oviba! Kép Ez is ért annyit most az én állapototmban, hidd el. Ugye milyen gondoskodóak tudnak lenni! Kép

Kata és Dóri (35.)

KépKép

KépKép
kata007

Kameleia!

Én általában ugynigy ébredek és addig fáj amig ki nem ürül... Szerintem a tele húgyhólyag nyomja a babót, mert másra nemgien tudok gondolni..

sasha

Kép
sasha

Ó Kamelia

Bocsi belezavarodtam a nevedbeKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Kata!

Igen olyan jó igy ébredniKép

Kicsit figyelmetlen vagyok, elõbb irok aztán olvasokKép Na mindegy ilyenek a kosokKép

sasha

Kép
sasha

Szilcsike és MJ Móni!

Mi van veletek? Hogy vagytok?

sasha

Kép
sasha

Kata!

A "szerkesztõ ajánlatá"-ban van egy írás a farfekvéses babákról. A 9 hónap témakörön belül az Anya és magzata témakörre kattintva kijövõ címek közül a "Babab a méhben- jó és rossz pozíciók" címû. A Lella által vázolt lehetõség mellett említ még egyet-kettõt. Meg van farfekvéses baba címû topic is. Hátha ott is van valami használható.
Bori
Bori

Babab=Baba
Bori
Bori

Sziasztok!

Kata, nézd meg ezt az oldalt is, hasznos infok vannak:

[url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html[/url]

Ágci

Kép
Ágci

Lányok!

Ne haragudjatok, de most nagyon OFF leszek, de muszáj valakinek kisírnom magam. Aki régebb óta van itt talán emlékszik, hogy írtam a kollégáim nem törõdnek vele, hogy babát várok, mind a mai napig senki nem kérdezte meg hogy vagyok, simán rágyújtanak a jelenlétemben. Sajnos az elõzõ félévben a doktorimat 3 hónap alatt meg kellett írnom (határidõ lejárás) így a tanszék életébõl teljesen kiléptem, egész nap csak dolgoztam. Ezt rossz néven vették, de nem szóltak, csak utólag tudtam meg, hátulról. Tanszéki szokás a névnapok megünneplése. Ma beléptem a kollégám irodájába (hivatalos ügyben) mindenki ott ült, cigifüstben, az asztalon kaja-pia. NEKEM SENKI NEM SZÓLT.Nem mintha annyira szívni akartam volna a füstöt. De ezzel kinyilvánították, hogy le vagyok... Pedig ebben a félévben igyekeztem, de nem fogadtak vissza. Mintha nem is léteznék.Azt hiszem nem fogok ide visszajönni a 3év után sem.
Bocsi, de muszáj volt valakinek elmondanom és talán Ti megértitek.
Bori
Bori

Jaaajj, Agci a pocokam kemenyedett, olvasva az altalad ajanlott linket, brrr, rajottem, miert volt olyan nehezkes, es hosszantarto, majd vacummal befejezett az en elso szulesemKép. DE nagyon hasznos volt elolvasnom, ki is nyomtattam a -kismamis jegyzeteim koze-. Koszonom!KépKép
lella

Borikam, gyere szomorkodd ki magad a vallamon, azokkal meg ne is torodj, a legnagyobb buntetes, amit tehetsz veluk az az, hogy teljesen kozombosen viselkedsz veluk, es el is felejted oket orokre!!! Tedd meg! Nem erdemelnek meg teged!
lella

Bori
Nagyon sajnálom, hogy ilyen hangulat van a munkahelyeden. Nagyon nehéz lehetKép De fel a fejjel. Nem kell már sokat kibírni. A dohányzásról pedig annyit, hogy törvényileg elöírt, hogy irodákban, munkahelyeken külön helyiséget kell dohányzóhelyiségnek kinevezni. Be is perelheted a munkáltatót, vagy legalábbis fenyegetözhetsz vele, föleg, hogy babás vagy. A helyedben megpróbálnék jájukszólni kedvesen, ha nem megy akkor indulatosan, hogy legalább a környezetedben ne dohányozzanak. Ha ez sem használ beszélj a felettesükkel, ha másképp nem megy. Bár aztán ez biztos olaj a tüzre!!!

Ennyire érzéketlenek nem lehetnek. Gondolom többsége nönemü.

Ha teheted menj el betegszabadságra olyan hosszan amennyire csak tudsz. Én már nem kínlódnék és stresszelném magam azzal, hogy egy ILYEN csapatba visszakerüljek. Inkább örülj, hogy megszabadulsz tölük. Nem értem miért nem empatikusak az emberek egy kicsit?

Sasha,
Itt vagyokKépKépKép
Ari vagy hogy érdeklödsz felölem. Ma voltam az elsö vizsgálatokon. Teljesen meglepödtem mennyire gördülékenyek itt a Margitban.KépKépKép

Kamelia,
Ez nálam is van így ha már nagyon kell pisilnem. Sokszor fáj a hasim miközben pisilek, de utána egy csapásra elmulik. Nincs vele semmi gondKépKépKép

Amúgy minden rendben? Nem akarsz progreszteronszint mérést kérni a dokidtól? 1-2 nap alatt megvan az eredménye!

De ha ez nem megy akkor mérd meg a reggeli hödet az is jól mutatja a progreszteronszint mennyiségét a vérben. Egy babás anyukának illik a reggeli hüvelyben, vagy popóban mért ébredési höjének 37,2-37,3-nak lennie. Persze nem jelenti azt, hogy ha ennél alacsonyabb a reggeli höd akkor progi hiányod van!!!! Nem kell megijedni ilyenkor sem, de mindenestere nem árthat egy progiszint mérés, aminek 64nmol/l-en felülinek kell lennie!!!!

Üdv,
Moni
mj

Szia Bori!

Ne is törôdj velük, légy velük kedves, hogy ôk ne tudjanak beléd kötni, egyébként pedig ne gyötörd magad emiatt! Nemsokára olyan értékes jutalmat tartasz majd a kezeidben (,az anyaméh gyümölcse jutalom"), hogy nem is fognak eszedbe jutni (eltünnek majd ezek a rossz emlékek, mint az ô cigarettafüstjük!) Szóval ne szomorkodj, legyél vidám kismama, ne lássák, hogy rosszul esik az ô viselkedésük. Mosolyogj sokat, az kedélyjavító Kép Kép Kép

Margaréta 35+4
margaréta (margar&

Kamelia!

Nekem is szokott fájni (általában a WC-zés után megszünik), söt a múltkor egész nap fájdogált.
Igaz, szerintem nem a hólyag nyomja a babót, hanem épp forditva, a babaház a tele hólyagot (abból gondolom, hogy nem a méhem keményedik és fáj, hanem a hólyagom fáj).

Bori!

Kép
Egyetértek Mónival, ha ennyire érzéketlenek, akkor inkább menj el hamar betegszabira, ne stresszeld magad. A baba fontosabb (föleg mivel a passziv dohányzás is nagyon káros, egyáltalán nem szabadna a jelenlétedben dohányozniuk, söt már törvény is kötelezi a munkáltatót külön helyiség kijelölésére a nemdohányzók védelmében).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok!
OFF leszek, de muszáj elmondanom. Sikerült a felvételi, a lányomat felvették az angol-magyar kéttannyelvû suliba. KépKépKép Most megyünk érte és nyomás képet csináltatni a diákigazolványhoz! KépKép

Bori, Ágci!

Köszönöm aranyosak vagytok, már jártam itt. Innen szedtem azt a napi 2x10 percet. Igaz Erazmusz is ezt ajánlja.
Érdekes, tegnap egy adjunktus elemzte ki az UH-ot és az NST-t mert a saját dokim nem volt bent, és ez a doki olyan természetesen mondta, hogy mivel 3. baba, nem kell izgulni. Csak mi félünk tõle ennyire, és tényleg befordulna magától az utolsó pillanatban?

Kata és Dóri (35.)

Ui: Sheilának minden ok az NST-n. Kép

KépKép

KépKép
kata007

Ágci!

Köszi!Kép Ugyan nem nekem irtad a linket...KépKép
Megnéztem az általad javasolt weblapot, és most örülök!KépKépKép
Mindeddig azt volt a "bajom" (egy picit), hogy a gyermekem ugy fekszik, hogy nem láthatjuk igazándiból az arcocskáját, meg a nemét sem, mert a link által LEGJOBBnak itélt testhelyzetben vanKépKépKép (illetve a legutóbbi UH-n ugy volt, és szerintem azóta sem forgott el (már ahogyan a rugdosásaiból érzem)). De jó lenne egy könnyü szülés!!KépKép Sajnos azt nem tudom, hogy a fiam hogy volt, de (ugyan fejfekvésü volt) minden "tünetet" produkáltunk, ami oda volt irva a másik fejfekvésü de "rossz" helyzethez (burokrepesztés kellett, lassú, elhúzodó tágulás, tolófájási inger a teljes tágulás elött). Lehet, hogy ebben tényleg van valami?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Kismamák \clipart {smile}

Sokat gondolkodtam, hogy írjak e nektek, vagy ne, de a kiváncsiságom Kép gyõzött. Én már nagyon régóta, talán már nyár óta olvaslak titeket, de mivel én nem vagyok még pocakos, hozzászólni nem szoktam.Jövõre lesz az esküvõnk, utána szeretnénk majd babát, de én már szivem szerint most is Kép.Igyhát most Titeket olvasva "tanulgatok".

Hogy miért írok? Kata!Szeretnék én is jelszót kérni, ha lehetséges Kép. Ideirom a céges cimemet, küldheted ide nyugodtan.

KÖszi hogy meghallgattatok,
Hermione
hermione

Bocsika nem ilyen smilek-kal akartam telepakolni Kép
Hermi
Névtelen

Lányok!

Köszönöm az együttérzõ sorokat, máris jobban érzem magam. Sajnos egy-két napot még ki kell bírnom Kép, mivel csak itt tudom befejezni a munkámat. De legkésõbb a jövõ hét közepén itthagyom õket és irány a babavárás és a családom Kép,Kép. A rossz csak az, hogy Titeket is el kell hagyjalak Kép,Kép. Otthon nincs net-lehetõségem. Ezúton keresnék valaki kisebb terhes önkéntest, aki megadná a telefonszámát (vagy én az enyémet), amin legalább a baba érkezésérõl tudnálak tájékoztatni Titeket.

Köszönettel: Bori
Bori

Kata!
Köszi a segítséget! Én megnéztem az összes képet, nagyon tetszett mindenki!Kép

Bori!
Ne is törõdj velük! Engem is kihagynak már egy csomó dologból, pedig még májusban is szeretnék dolgozni. Nem jó érzés, de ha arra gondolok, hogy egy hónap múlva itthagyhatom az egészet, nagyon megkönnyebbülök. A cigaretta-dolog pedig teljesen intelligencia kérdése...Ne szomorkodj, nem éri meg!

Hetty, Pilinke, sziasztok! Kép

Halacska!
Még a múlt héten (vagy még régebben) kérdezted, Almamag hogyan piszkálja a papát. (Most jutott eszembe, hogy nem válaszoltam.KépEnnyit a feledékenységrõl.Kép) Szóval úgy, hogy esténként amennyire csak lehet, odasimulunk a kispapa oldalához...Érdemes kipróbálni. Kép

Kamélia! Ez a pisi-dolog nálam is így mûködik! Semmi gond!

Gitta! Feltétlenül jelentkezz még!

Na, megyek dolgozni, mert ma csak háromig vagyok, aztán megyünk szülésfelkészítõre. Filmvetítés lesz...Kicsit izgulok.

Sziasztok!

Dió (és Almamag 28+5)
Dió

Na szép Kép

Most látom csak, hogy a céges cimem lemaradt!!!!

hh@gyoriplast.com

Köszi elõre is Kép Kép Kép
hermione

Bori,
Egyetértek az elõttem szólókkal, ha ennyire rossz ott lenned, akkor irasd ki magad, ha elmondod a dokidnak, hogy milyen a légkör, akkor biztosan nem fog tétovázni. Fel a fejjel! Ha már otthon leszel minden rendben lesz.

Lányok,
Ez a pisiléses dolog nálam is ugyanígy van. Az esetek többségében görnyedt háttal indulok el(úgy görcsöl), aztán 1 perc és már el is múlik.

Kata,
Kipróbáltam ezt a hársfa+méz kombinációt, és mondhatom aranyat ér! Éjszaka igaz két részletben de átaludtam az éjszakát. 3 körül viszont csak ez a tea tudott megnyugtatni. Köszönöm az 5letet!Kép Egyébként javulunk, még ha tyúkléptekkel is, de én már azt is értékelem, hogy aludni tudunk, hiába uannyi a köhögés meg a nózifújás.

Móni,
A progi szint miért olyan fontos? Bocsi, de kíváncsivá tettélKép.

Sasha,
Beírathatnám a páromat a Tiédhez egy pár órára?Kép Ez a kakaós dolog nekem is tetszene.Kép Azért megpróbálom rávezetni.

Halacska, ha jól tudom a mi képünknél nem szerepel, hogy mikor készült. 24.hét, de várjunk, a foto tetején lehet, hogy mégis ott van? Na majd megnézem.Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Bori,
nagyon sajnálom, tudom, milyen rossz érzés lehetett.

Sasha,
a GIF-eket akkor mentsd, amikor csak egy van a képernyõ bal felsõ sarkában, és mozog. Úgy is illeszd be. Sokkal egyszerûbb, mint a táblázat, én nem hiszem, hogy azt meg tudnám csinálni. Ügyi legyél! Kép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Lányok,
néztem a képeket, már két oldalnyi van?Kép Nem gyõzök csodálkozni. Mostmár igazán kezdem nyaggatni a páromat, hogy készítsen rólam is párat, csak gyógyulnék már megKép.
Hajni az esküvõi képetek nagyon tetszik, annyira szépek vagytok, kb mi is ilyenek leszünk pár hét múlvaKép)).
Forti, hogy Te milyen vékony voltál? Ezt bóknak szántamKép.
Annyira jók ezek a képek, Mentáék babája pedig egyszerûen gyönyörû!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sasha!
Nem adnád kölcsön holnap reggelre a párodat, biztos finom kakaót csinál.
Kata
Gratula az ügyes nagylányodnak!
Dió
Kiváncsi vagyok milyen lehet az a film a felkészitõn, ha már tul vagy rajta ird meg.Köszi.
Lányok OFF leszek!
Ma két éve már annak hogy a kora reggeli órákban megszültem a kisfiamat, olyan gyorsan megy az idõ. Volt vele eddig is elég sok gond de nagyon megérte hogy õ itt van.
sziasztok
Kato 32+
Ui:Bori ne is törödj velük!!
katalinka

Kata, Dorika nagyon aranyos, hogy kivarja a sorat, elobb hagyja a novere sikereben sutkerezni a mamijat, majd utana jon o KépKép Nagyon illedelmes a kislany mar a pocodban is!Kép

Bori, meg hogy te vagy a feledekeny, hat en akkor mi?Kép Meg sem koszontem a Megne B6 szedesere vonatkozo valaszodat!Kép

Sasha - ez a kutyuke nagyon tetszett Kép)))
lella

Sziasztok Lányok!

Kezd már lelkiismeret furdalásom lenni olyan rég nem írtam nektek, aztán hamarosan meg is szülök.

Sok az új név, de remélem régiek és újak közül is mindenki jól van.

Rólam annyit, hogy egy ideje itt az új lakásban is van net Kép , így azért néha bekukkantok hozzátok, de gyakrabban vagyok a chaten.

A lakásban még jó sok meló van, azért reméljük Vilike érkeéséig minden kialakul.

Én egy kicsit, így a betöltött 34. héten, nehezen viselem a dolgokat. Nehéz már mozognom, mert jó nagy pocim lett, sajnos néha szédülök és az elsõ idõszakra jellemzõ hányinger is visszatért. Szerencsére azért nem olyan vészes és nem is olyan gyakran fordul elõ, mint az elsõ idõkben.

Egyik kedvenc szórakozásommá vált Vilike ruhácskáinak rakosgatása Kép olyan aranyosak és olyan nehéz elképzelni, hogy ki is lesz majd bennük, hogy is fog majd az illetõ kinézni, szóval apucival együtt alig várjuk már hogy a karjainkban tartsuk!

Üdv. Mindenkinek

Norci
Norci

Sziasztok

Lányok az éjszakai pisiléssel én is úgy vagyok, mint az elõttem szólók. De a visszafelé vezetõ út az ágyhoz már egész jó Kép

Ilke

Köszi a bókot, remélem a bébi után is lesz ilyen kép rólam! Kép Kép
Ha nem, akkor majd a fiamat fotózom éjjel-nappal Kép

Pusz
Forti (24+6)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Bori!

Azt hiszem a lányok elõttem már minden elmondtak, nekem már ccsak az együttérzés maradt a mh.-el kapcsolatban! Kitartás!Kép

MJ Móni!

Oké látom nem vesztél elKép

Beszti!

Igen igy gondoltam én is a baba nyomja az izétKép

Kata007

Gratulálok a nagykislányzónak a felvételihez!!!

Szia Hermione!

Ilke!

Egész egyszerü dolog a reggeli kakaó bevezetése, igaz elötte kávé volt. De ez nálunk már nagyon régóra úgy mûködik, hogy amelyikünk elõbb kel az hozza a reggeli itókátKép

Virág!

Köszi a tippet! Rájöttem ugyan hogy valami nem jó, de arra nem gondoltam hogy úgy kéne letölteniKép Majd kipróbálom ...majdKép

Kató!

A párom nem kiadóKépKépKép Én vagyok az irigy kutyaKép

Norci!

Engem ugyan nem ismersz, de én a Te nevedet sokszor látom ámKép Kata007-tõl átvettem a táblázatot és mindig gondok azokra is akiknek a nevét ott látom, de innen a forumról nem nagyon ismerem õket. Örülök hogy benéztélKépKépKép Remélem a hányinger elõbb fog elmúlni, mint utóbbKép

Jaj lányok olyan jót aludtam most délután hogy csak na! Igaz azért feküdtem le mert nagyon rázott a hideg, de még a paplan alatt is! Szerencsére kialudtam magamból a fázástKép

Pussancs
sasha
18+0

Kép
sasha

Kata007
Ügyes volt a leányzó, gratula neki! Dóri légyszíves ne rémísztgesd a mamit és fordulj úgy, ahogy a legjobb nektek a szüléshez. Tudom, hogy megteszed mert okos kislány vagy. Kép
Bocs, Kata, de beszélgettem kicsit a bébikéddel.
Dió
Igen, kíváncsi voltam a megoldásra. Mi is próbáltuk már de nem sikerült eddig kispapát "kirúgdosni" az ágyból.Kép
Bori
Kép Sajnos vannak ilyen kollégák de majd kerülnek õk is ilyen helyzetbe. Tényleg próbálj nem törõdni velük!
Ilke
Leleményes vagyok ám! Megnéztem a dátumot az UH-tokon és nagyjából belõttem, hogy hány hetes lehetett a bébi! Kép

Éjszakai pisilõk klubja! Csatlakoznék én is azzal a különbséggel, hogy nekem kinyílik a szemem közben és iszonyú nehezen alszom vissza. Általában a felkelés elött sikerül fél órával. Kép
Halacska 28+0
Halacska

Bori!

Én megfelelöen "kisebb terhes"KépKépKép leszek?
Szivesen megadom a számomatKép, de ha lehet inkább mélben.
A cimem a profilomban! Ha nem megy akkor itt a topicban is megadom, csak ez az otthoni számunk...

Beszti
29+4

KépKép
KépKépKép
beszti

LányokKép
Bocsánat, hogy ismeretlenül ide írok, de annyira megindított Gitta története, hogy muszáj írnom Neki néhány szótKép
Drága GittaKép
Szívbõl sajnálom ami veletek történt és nagyon bízom benne, hogy mihamarabb újra próbálkozhattok a kis Jövevénnyel... Kérlek, ha lesz már erõd és kedved gyere át Hozzánk a ..."ma megint megjött"... topicba, hisz sorstársak közt talán könnyebben átvészelitek, ezt a nagyon nehéz idõszakot. Remélem, hogy nem maradsz majd ott sokáig is ismét itt örülhetnek Nektek a LányokKép Vigyázz Magadra és sok erõt kívánok a Párodnak isKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok,

Sasha, Beszti

Szóról szóra ilyenek a pisiléses éjszakai élményeim. De néha még nappal is...Kép

Bori,

Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Én dohányoztam a terhességem elõtt, de sohasem jutott eszembe rágyújtani kismama jelenlétében. És a munkahelyednek súlyos munkajogi pert lehetne a nyakába akasztani, amiért nem biztosit külön helyiséget a füstölõknek, a nem füstölõktõl jól elszeparáltan!
A savanyúpofákkal meg tényleg ne foglalkozz. Biztosan irigyek....Kép Don`t worry, be happy!!!KépKépKép Mellesleg ez is intelligencia kérdése...mármint az irigykedés,meg a savanyúpofáskodás.

Sasha,

Nálunk is az a rendszer, hogy aki elõbb kel, az késziti az itókát.Nekem kávé a páromnak tea (tejjel brrrrrKépKépKép)

Gitta,

Nagyon bizunk benne, hogy hamarosan újra köztünk leszel kismamaként, de addig is jelentkezz,ha van kedved!!!Kép

Már csak 4 nap és irány haza!!!Kép
Aminek azért is örülük, mert Kisnyuszi megint nagyot nõhetett, mert iszonyúan feszeget mostanában. Az elõbb is egy meetingen ücsörgök és hát ha simizem a hasim ,akkor kicsit lenyugszik, dehát azt meg folyton nem csinálhatom ,mert ugye kilátszik az asztal alól!Kép És a derékfájást akkor nem is emlitettem, ami ellen ösztösen úgy védekezik az ember, vagy legalább is próbálkozik, hogy izeg-mozog, mintha kukac lenne a fenekében...az meg megint elég feltûnõ...

Nyuszi
26+2
Nyuszi

Ilke,
Azért fontos a progreszteronszint, mert az elsö 12 hétig az tartja fenn a terhességet, amíg a méhlepény ki nem alakul.

Ha a progreszteronszint alacsony akkor annak a következménye az is lehet, hogy a baba elhal méhen belül. Sajnos a ... ma megint megjött topikban nagyon sokan jártak így, és ott a progreszteron szintnek kiemelt jelentöséget tulajdonítunk, csakúgy mint Erazmusz, aki meddöségi szakértö.

Gondolom tudod, hogy a menstruációs ciklus két fázisból áll. Az egyik az FSH (folliculus (tüszö) stimuláló hormon) szakasz, amikor a tüszö növekszik és peteéréskor (ez az LH csúcs, lutenizáló hormon) pedig a tüszö helye a petefészekben bevérzik, majd sárgatestté, azaz progreszteronná alakul át. A progreszteronnak nagy szerepe van abban, hogy a már megtermékenyített zigóta be tudjon ágyazódni a méhbe és "kötelessége" fenntartani a terhességet, úgy, hogy megállítja a további tüszök növekedését a petefészekben és hogy csökkenti a méhösszehúzódásokat, megmég mittudoménmi.

Természetesen a progreszteron szint emelkedése ebböl következöen egyenes arányban van a reggeli hömérséklet emelkedéssel. Nagy általánosságban, ha a höd a 2. fázisban eléri a 37 fokot (alsó fertályon mérve!) és fenn is marad tartósan, akkor jó a progreszteronszint, ha nem akkor érdemes kivizsgálni.

Mindezekböl következik, hogy terhesség bekövetkeztekor több progreszteronnak kell termelödnie, hiszen nem sorvadhat el (ami már a menzeszt jelentené) és ezért még tovább emelkedhet a hö 1-2 tized fokot. Így lesznek a babás görbék háromfázisú görbék, azaz 2 emeletnyi emelkedés prognosztizálható rajtuk.

Bocs, ha túl hosszú voltam.
Pusszancs,
Moni
mj

SZiasztok!

Már régen nem tudtam benézni Hozzátok (vagy hozzánk), mert sajna munka az van dögivel.

Gitta! Én sajnos kétszer vetéltem el és mondhatom, hogy nem volt jó érzés egyik sem. Csak ültem egy csöndes sarokban és azon gondolkodtam, hogy mit tettem, hogy ez történt velem. (na és a párommal). Aztán rájöttem, hogy biztosan valami nem stimmelhetett a babunál ezért kellett a terhességnek megszakadnia. (Az orvosom szerint minden ötödik terhesség vetéléssel végzõdik. Iszonyatosan nagy szám. Nem???!!!)
Azután amikor a második terhességem is megszakadt, akkor azt mondtam, hogy nem akarok többé gyereket, nem akarok több fájdalmat. Aztán egy szép napon az orvosom javasolta, hogy kezdjünk el újra a gyermekvállaláson gondolkodni... (gondoskodni)
És most ott tartok, hogy 14+7, azaz KISMAMA vagyok és ez a legcsodálatosabb érzés a világon (eltekintve persze a reggeli rosszullétektõl Kép
Ja igen, én persze kaptam mindenféle hormonális kezelést (choiriogonin szuri) a terhesség létrejötte után.
Fel a fejjel. Sokan vagyunk mi "sorstársak, de ettõl is csak erõsebbek leszünk!!! (ezt bizton állíthatom)

Kata007!
Szeretném megkérdezni, hogy mi az NST???
És persze szerettelek volna megnézni Benneteket a képeken, de sajna nincs jelszavam hozzá.
Megküldenéd?

Köszi.

Üdv: Krizsi
krizsi

Sziasztok,
én elvileg 6 hetes kismami vagyok, most írok elõször, egy kedves kolléganõ tanácsára, aki ha jól sejtem, Nyuszi...Elég könnyû volt kitalálni, majd holnap jót vigyorgunk ezen.
Feltéve, ha még mindig jókedvû leszek, mert ma reggel volt egy kisebb barnás váladékozás, amitól halálra rémültem. Holnap megyek dokihoz, és ha minden rendben lesz, akkor jelentkezem részletekkel. Remélem, beférek még a társaságba, hálIstennek hosszú listát láttam a résztevõkrõl...
Kisvakond
Kisvakond

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?