Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="119911"> Annácska,
biztos szép lesz! Kép A védőnő meg ne akarja, hogy vegyél előre bármit is. Egyébként a babona szerint a 27. héttől szabad vásárolni neki. (én nem vagyok babonás)
Bugyi: én a DM-ben vettem Bellindat, mert azoknak olyan jó anyaguk van és pocak alattiak. De ez a francia bugyi is jó, mert az is csipő.

Angi 29+5</font>
angi79

Jó reggelt, vagy jobbat! Én sem aludtam túl jól, nagyon beettem nutellás gófriból az este!Kép

Nadine
Nem kicsi a pocid, inkább aranyos.KépNekemse volt nagyobb ennyi idősenKép(Már ha ez számít.)

Cory
Szerinted egy két ruha vásárlással várjak januárig? Arra gondolok hogy pl a Genguru g.-ban lehet számítani leértékelésre, vagy a megatoysba?
Vagy nem érdemes várni mert van leértékelés csak addigra áru nincs? Szerinted?
Vendég

Jó reggelt lányok!

Phű, Cory, szegény, a rossz éjszakák ilyenkor a legnehezebben viselhetők... gondolom, napközben sem lesz túl sok lehetőséged szundizni egyet Kép

Angi, Bartika - nagyon szép a ti szalagotok is Kép Ja, és nekem ugyan a derekam kizárólag fekvés közben fáj, de estére a pocak sokkal de sokkal jobban megfájdul.... én is gondolkodom ezen, de semmi logikus magyarázatot nem találtam még.

Én is nagyon szeretnék majd még legalább egy kisbabát, a másfél-két évnyi különbség nagyon szimpatikus Kép Férj persze azonnal takarékra teszi a témát, mondván: No, azt majd még meglátjuk Kép Szerintem fél egy kicsit az apaszereptől, ill. hogy nem lesz tökéletes apa (oroszlán aszcendens, úgyhogy nemki mindig mindenben a legjobbnak kell lennie, szegénykém).

Tényleg, Nálatok hogy vannak ezzel az apócák? Gondolom, tapasztaltabb apáknál ez leginkább az első gyerek születésekor merül fel... Én úgy képzelem, hogy egy kis szorongás az ismeretlen dologtól mindenképpen fellép bennük - hiszen csak "kívülről" kapcsolódnak a babóhoz. Meséljetek!

JA, tegnap az egyik védőnéni azt mondta, hogy a gyakori szoptatás a legtöbb esetben kitolja a menstruáció megérkezését, ill. rendszerességét, s ilyenkor kicsi az esélye az újabb fogantatásnak, de azért valamennyi mégis van. A mi családunkban mindenkinek, aki rendesen szoptatott is, elég hamar jött meg az új menzesz egyébként - viszont a szülés is könnyen ment -remélem, én is ebbe a csapatba tartozom Kép

Ildikó! Annyit gondolokodom ezen a különalvás - szoktatás dolgon, egy csomó gyerkőcnél ez problémamentes, másoknál meg milyen nehéz... no, ilyenkor azért a gyorsan új gyereket szülni téma is kérdőjeles egy kicsit... mert ez tényleg nagyon hősies dolog, háztartás meg meglévő gyerkőcök és férj és akkor még befelé is figyelni... hát, le a kalappal előttetek!

Ja, tényleg, egyszer már kérdeztem, de biztos a sok írás között elkerülte a figyelmedet: A pocakos rajz a mappádban - Anya és Olivér - a kisfiadnak hány éves korában készült? Én ebből diplomáztam és azóta is vadászom a gyerekrajzokat - ez egy különösen gyönyörű darab Kép

Remélem, ma szép napunk lesz, mindenkinek sok-sok szépet kívánunk Szurkapiszkával együtt KépKépKép

indianyo

Annácska! Azért ez elég szörnyű, hogy a védőnők ilyen "mumusok". Tényleg, mindenbe beleszólnak? Én nem vagyok nagyon diplomatikus, ha úgy érzem, nincs igazuk Kép
Miért vagy most óvatosabb, mint a lányoddal voltál? Talán, mert fáradtabb vagy, hiszen már nemcsak a benned növekvő életre kell koncentrálnod...?

indianyo

<font color="119911"> Szia Vikó,
apóca köszöni szépen jól van. Este azt szokta mondani: "add ide a lányom". Nálunk nem fél semmitől és biztos vagyok benne, hogy mindenből ki fogja venni a részét. A fürdetés pl az ő feladata lesz. Szerncsére sok kisbaba vesz minket körül ( a hugának 3 van) így nem a miénk
lesz az első csecsemő, akit élőben lát.</font> Kép
angi79

Csajok! Van valakinek kéznél Kismama újságja? Van benne egy cikk a kismama masziról, és ott meg van adva egy védőnő száma, aki hátimaszival foglalkozik direkt kismamiknak. Meg akarom kérdezni mennyibe kerülne... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Alina: én ezt passzolom. 4 éve vásárolgattam Kenguru Goldban, és akkor erre nem figyeltem. Most meg nem fogok, meg Zsomának sem vettem az elején semmi ruhát.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Indianyó, Angi! Mindenesetre megnyugtató, hogy a derékfájásom ugyanúgy működik, mint nálatok... Kép

Nálunk sem fél Apa a szerepétől. Õ mondjuk olyan típus is, hogy az 5 évvel fiatalabb húgát is ő "nevelte fel". És roppant módon tetszik neki az apaszerep is. Kép Engem ez nagyon megnyugtat, mert érzem, hogy nem leszek egyedül a gondjaimmal. Én most is igyekszem mindenbe belevonni, elmesélni Pötty minden mozdulatát, mit csinált aznap, hogyan reagált. Szóval belevonom. Ha meg fekszünk a TV előtt, a keze mindig a pocakomon... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911"> Bartika,
20/325-2901 Némethné Gregor Judit. Az infó engem is érdekelne.</font>
angi79

Bartika
Sajna most nem vettem meg az újságot.

Vikó
Nálunk Apa abszolút nem ijedős, mármint bevállalta magától a fürdetést, a köldökcsonk kezelést, tisztogatást, (mert ettől én kicsit még óckodom), és azt is mondta most nem akar fogyokúrázni, de csak a gyerek miatt, hogy jókat aludjon a pociján!Kép
A szülésnél a bennlétről is ő hozta fel a témát, szeretné ő elvágni a köldökzsinórt, de a vajúdáson azt mondta nem szeretne végig ott lenni, mert szerinte nem bírná tehetetlenül nézni ahogy ott fájok.Kép Majd a finisnél szojjunk neki.Kép
Úgyhogy meg vagyok Apócával elégedve.Kép
Vendég

Cory
azért köszi.

Képzeljétek, este csuklott a kisfiam!!!!Kép
Lefeküdtünk aludni, ilyenkor ő is kényelembe helyezi magát, és hirtelen kisebb poci rángást kezdtem érezni, de nem akkorát mint amikor rúg, vagy a kezével birizgál, kisebbet, de mozgott szinte az egész pocim. Tartott 1-2 percig, de már nagyon drukkoltam hogy elmúljon neki. Olyan kis édi volt. Persze alig tudtam elaludni ezután!Kép
Érzett már ilyet valaki?
Vendég

Angi! Köszi! Hívom is és akkor megírom, ok? Már csak egy kérdés... kettő telcsiszám is volt, nekem az kellene amelyik a védőnő is, a jobb oldalon volt a neve egy rublikában. Ez az?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Szia Alina!

Én sajnos ezt nem éreztem, de a könyvem azt írta, hogy a csuklás az első olyan babamozgás, ami érezhető - és a többedik babánál hamar meg is szokták mamók érezni. hmmmm. vicces lehet Kép

Jó, amit írtok, lányok, az apókról. Persze, ahol sok gyerek van a közelben, ott könnyebben belenő a papa is a szerepbe Kép Nálunk sajnos egy sincs Kép

indianyo

Alina, a csuklás tök gyakori.Nekem a két fiam,
állandóan csuklott.Kicsit fura érzés, de szerintem tök jóKép
Viszont a kiscsajnál is éreztem már hasonlótKép

Vikó, pontos dátumot nem tudok hogy mikor rajzolta Levente a képet.Szerintem , amikor már megszültem.Kb.4,5-5 éves kora környéken csinálta egy kis darab fecnire, aztán úgy van lefényképezve.Annyira cuki, nem???

Szerintem nem lesz vészes a különalvás, este lefekszem mellé(van ott egy másik ágy), megvárom , amíg elalszik(hamar szokott, szerencse).Vele csak az a gond, hogy éjjel van amikor felébred, ezért is volt eddig velünk(pedig hely van bőven), de sajnos muszáj lesz megtanulnia, hogy nem tudok ott lenni minden egyes nyögésénél.
Most egész szerencsés volt az éjjel, egyszer sírt, de akkor nem mentem be,(hamar abba is hagyta), viszont 4 óra fele muszáj vot átmennem, és már ott is maradtam.Persze Levenete se akart kimaradni este ebből az új helyzetből, ő is ott aludt el velünkKép

Nálunk apuci a második gyerek érkezésekor ugyanúgy örült, mint először.Viszont most egy kicsit elbizonytalanodott.De már imádja a leendő kislánykájátKépKép
Azért szerintem elég nagy felelősség egy apának 3 gyerek.

Ildikó
vas

Angi! Felhívtam a hölgyet, nagyon szimpi volt.
Házhoz jön, mert szerinte ott tud a kismama legjobban felengedni. Az első alkalom másfél óra, utána heti 1 órát javasol,vagy két hetente másfelet. Sajna az ára nagyon húzós: a másfél óra 10 000 forint, az egy óra 7000. Kép
Még gondolkodom rajta, nekem úgyis csak januártól lenne aktuális, mert ő főleg napközben ér rá. Itt a munkahelyemen meg elképzeltem, ahogy fekszem a szobám padlóján és maszíroznak... Kép
Szóval, ha gondolod hívd fel, én még nyomozok, hátha találok olcsóbbat. Kép

BArtika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vas
Szerintem is tök jó érzés!
Nagy felelősség az biztos, viszont el fog olvadni az ő ici-pici kislányától! Imádni fogja!
Ildikó,te sem tudsz nekem segíteni a januári leértékelést érdemes -e megvárni a megatoysnál, vagy a kengurunál?
Vendég

Bartika, tízezerért a minimum, hogy szimpi legyen.... csak én vagyok így megdöbbenve, nem ismervén az árakat, vagy nektek is nyílik a bicska a zsebetekben???

indianyo

Alina, nem nagyon tudom, kenguruba abszolút nem járunk, megatoys-ba se sűrűn.
Szegény Olivérnek nem is nagyon volt új rucija.Annyit kaptunk(egy csomó old navy cuccot, mexx-et..stb), nem is nagyon vettem neki semmit.Csak egyszer szülés előtt egy nagyobb adagot Ausztriába,nagyon olcsón(téli vásár alatt), most is az van tervbe.Karácsony után(27,-én )már kint megkezdődik a leértékelés, oda készülünk.Muszáj a pöttönnek egy-két lányos cuccot beszerezniKép
Tényleg nem tudom az itthoni januári árakatKép
De biztos leértékelnek itt is.De hogy mennyire azt nem vágom.

ildikó
vas

Viko: én már semmin sem döbbenek meg. Minden ami babával,terhességgel vagy esküvővel kapcsolatos, az irdatlanul drága Kép

cory
Budapest

Nekem nagyon furcsa a 10 ezer, max 3 ezret adnék, persze úgy hogy házhoz jön, higgyétek el ez a reális ár érte!!!
Kicsit durva...
Vendég

Vikó! No igen, a bicska nekem is kinyílt, főleg ha belegondolunk, hogy a kismamákat mennyire veti fel a pénz, ami a táppénzt és gyest illeti...
Talpmaszira 3000-ért járok, de az több, mint egy órás, és ennyit még rászánok. AMíg dolgozom és van fizetésem... aztán a táppénzből nem tudom futja-e. Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

én azt hiszem kötelezném a kismamás-babás-mamás újságban hirdetőket, hogy az áraikat is írják bele a hirdetésbe. Tuti, hgoy nemigen akadna érdeklődő... Bár lehet, hogy az emberek nem hinnánek a szemüknek, és már csak kíváncsiságból telefonálnának. Tényleg hihetetlen, hogy a várandóssággal és kisbabával kapcsolatos dolgokért mit mernek elkérni... No, ilyenkor azért pozitív világszemléletem felborul némi időre Kép

indianyo

Hellóka Mindenkinek!

Csajok, képtelenség benneteket visszaolvasni, ha egy napig vagy fél napig nem tart veletek az emberKép

Nem is tudok most reagálni, csak leírom mi volt a védőnőnél! (Most is az öcsémnél nyomulok, aki sajnos beteg, de vigyázok el ne kapjam!)
Na, 2 hét alatt nem híztam, sőt fogytam! (Komolyan veszem az odafigyelést!Kép) De inkább a múltkor az volt,hogy keményen küzdöttem azzal,ami nem akart kijönniKép Tehát mégiscsak +6-nál tartok, és a haskörfogat megint 5 cm-t nőtt:103cmKépKépKép Botika szívhangja tökéletes, vizelet rendben! Vérnyomi először egy picit magasabb volt, de csak mert megijesztett a védőnő,hogy a vesém miatt fel keresni a rizikó ambulanciát, aztán persze kiderült, hogy vmit félreértelmezett... Lejjebb is ment egyből a vérnyomásKép

Majd visszaolvasok, de sztem csak vmikor este kapcsolódok beKép

Addig is írjatok sok témárólKép

Puszika:

Anita és Botond (27+4)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita
örülök hogy minden rendben veled és Botival.SzuperKép
De a védőnők hihetetlenek!!!
Vendég

Most elköszönök, mert megyünk "nagyBudapestre" a bababútorért, meg utána a körzetihez, a beteg ácsi miatt, de este jövök!
Nicika: HA gondolod este felrakhatnánk ide pár képet!!!

A.
Vendég

<font color="119911"> Sziasztok,
képzeljétek lent voltam a szomszéd kismaminál és csináltunk spenótot, nagyon fini lett! Én még életemben nem ettem illetve nem emlékszem rá. Kép
Anita,
szuper a súlyod! Nagyon kis ügyes vagy!! Jó nagy már a babaházad! Még jó, hogy utána rájött a védőnő a hibára. Én jövő szerdán megyek a nőcihez.
Alina,
hú, de izgi. Majd teszel fel képet később? Jó utat! Az én kislányom is szokott csuklani.
Most meg olyanokat rúg, hogy szabályosan megijedek. Kép Biztos jó volt a spenót. Kép
Vas,
Pandorfba mentek? Vagy SCS-be?</font>
angi79

<font color="119911"> Bartika,
köszi az infót! Nem valami olcsó dolog. Bár nem tudom, hogy egy sima masszázs mennyi szokott lenni. Még én is gyűjtök infókat, aztán meglátom.</font>
angi79

Anita, tök jó, hogy minden rendben vanKép
súlyod isKép
De mit lehet egy vérnyomáson félreértelmezni????

Angi, én sem sűrűn ettem spenótot, Olivérnek szoktam csinálni, de ő sem eszi meg.Így inkább kihagyjukKép
Valószínű Pandorfba megyünk csak, először (karácsonykor)hazamegyünk anyukámhoz vidékre, a határtól 40 km-re lakik, és onnan megyünk ki másnap.
Bár SCS is közel lenne.Még nem tudom, hova jutunk elKép

Olivér végre elaludt, én is álmos vagyok, lehet ledőlök mellé.
Kicsit zokon vette, hogy megint nem a megszokott szobába tettem le, de kb. 2 perc múlva már aludt isKép
Kiscsajszim viszont úgy érzem felébretKép
Hú, egyik éjjel azt álmodtam, hogy kidugta a kezét a hasamból, (vagyis nem dugta ki, csak teljesen látszott), és megfogta a kezemet, és nem 5 ujja volt, hanem 7!!!!
Olyan rossz volt.
Aztán gondoltam, majd levetetjük a felesleges kettőtKépKépKép
Ilyen baromságokat álmodokKép

na, megyek pihizniKép
Kép

Ildikó
vas

Sziszatok!

Az árak tényleg kiakasztóak... dehát Magyarorszégon vagyunk. Kép Én mindg ezzel magyarázom. Kép

Én is kis akarok menni Ausztriába!!!!! Igaz, én inkább a barátnémhoz mennék látogatni, de azt lehetőleg most rögtön azonnal és máris! Kép Annyira szeretem Bécset. Az az első otthonom. Itthon csak élek, kint virulok. Háát, igen, amkikor hozott a gólya, sajna pár kilóméterrel arrébb dobott le... Sebaj. Kép A drága párom sokmindent megér. Úgy érzem ezt is. Kép

Nekem még nem csuklott a drága, de éjjel kidugta a popsiát vagy a fejét a pocimon, az biztos. Nagyon érdekes volt. Kép Annyira élvezem, amikor mozog. Kép És pont tegnap beszéltünk Angival, hogy milyen, amikor már helye sincsen rendesen mozogni. Kép

Ma beszélgettem a törpémmel. Kaptam egy könyvet (szintén Angitól) amiben arról bezsélnek, hogy hogyan lehet felvenni a törpékkel a kapcsolatot. Persze a konkrét gyakorlatot nem írják le, csak magát az elvet és utáns sok-sok saját beszámoló van, ahol a mamák elmondják, hogy mennyire össze voltak-vannak kötve a csemetéjükkel. Kép Ott azt írták, hogy legtöbbször képekkel és érzésekkel reagálnak a tröpék.. Nagyon érdekes volt. Kép

Megyek Bigyót sétáltatni, mert ez a kicsi fehér kutya itt ugrál körülöttem... Kép

Kellemes napot!

Eszter 20+3

Eszter
Kép
Kép
vok

Lányok! Nézem a Duna TV archívumában a mai Reggel adását http://www.dunatv.hu/Mus-AZ.html?own_id=124587 ezt mindennap megnézem, nagyon remek háromórás műsor - persze inkább csak a magamfajta ágybanfekvősöknek lehet erre idejük Kép No, amiért ezt mondom: megjelent egy nagyon érdekes könyv: A születés kultúrtörténete. Soakt beszél a különböző kultúrákban elfogadott menstruációs és szülési szokásokról, otthonszülésről, kórházakról. Esetleg jó karácsonyi ajándék lehet...

Ja, és miközben ment a beszélgetés erről a könyvről, mutattak kórhézi csecsemőosztályokról képeket. Ti láttátok már, hogy fürdetik a kisbabákat????? Én ezt látva itt és most megtagadom, hogy kiadjam a kezemből az újszülöttemet... brrrrrrrrrr! Persze, ha ő is így akarja majd...

indianyo

Sziasztok!

Tényleg elképesztőek ezek az árak, amikről írtok. Szinte felháborító. De mint tudjuk, minden, ami esküvővel vagy babával kapcsolatos 3* annyiba kerül, mint normálisan. Ez van. Kép

Ma reggel voltam védőnőnél, aki tök rendes volt és megnyugtatott. Kiderült, hogy a gyerekorvos (aki körzet szerint lenne) a védőnő férje. Nem reklámozta egyáltalán a férjét, és ezzel elnyerte a bizalmamat. Azt hiszem, hogy még a szülés előtt felkeresem a gyerekorvost, és beszélgetek vele. A védőnő a vesemedence tágulatra azt mondta, hogy az esetek többségében a babák kinövik, és ne parázzak miatta. És amitől igazán megnyugodtam: közel sem biztos, hogy császármetszést kell csinálni emiatt. Annyira szeretnék természetes úton szülni. Kép

Emellett mértük a súlyomat is, ami továbbra is +5 kg. (Bár reggel otthon +6-ot mértem, de ezek szerint az én márlegem csal.)

Tegnap volt egy előadás a Szent Imrében, amit a szülésznők tartottak. Nagyon hasznosnak találtam, és a párom is teljesen lelkes volt, hogy mennyi feladat hárul az apákra a szülés alatt. KépNo és azutan. Kép

Mariann
27+3

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariannka! De jó, szép lassan teljesen megnyugszol Kép

Mesélj a tegnapi előadásról egy kicsit, ha van időd, jó? Én nem jutok el ilyen helyekre de olyan kíváncsi vagyok.

Vikó 22+2

indianyo

Most néztem meg, hogy a national geographicon december 18án 15 órakor (23án 10 és 15 órakor) lesz az Élet az anyaméhben. Láttam már vag fél évvel ezelőtt, de ugye akkor a törpe még csak tervezés szintileg se volt közöttünk. Annyira érdekes a film. Fel is veszem majd, szerintem. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter! Kazettára vagy cd/dvd-re tudod felvenni? Utóbbi engem is érdekelne másolás szinten... Kazettát nem tudok nézni sajnos Kép

indianyo

Sziasztok!

Húúh megpróbálok visszaolvasni. Tegnap voltunk dokinál, szerencsére zárt a méhszáj, Prüntyedlivel minden okés. A vérnyomim is jó és eddig 3 kg-ot híztam.
Cory, ha tudod miről beszélek akkor okés minden, csak nekem első gyerekemmel volt ez a gond és nem volt összehasonlítási alapom, így a lányom 17 hónaposan tudott csak mászni(11 hósan már járt egyedül). Senki nem hívta fel a figyelmünket hogy baj van, ennyit erről.
Kérdésem van, itt mindenki olyan jól tud mindent:-): most mi a helyzet ezzel a családi pótlékkal? Tényleg meg lesz emelve és ha igen tényleg két gyerek után 24000? Már annyi variációt hallottam, nem tudom kinek hidjek...úgyhogy rátok számítok:-)

Nyúlanyó 24+1

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nyúlanyó: nekem az első gyerkőc későn mozgós volt, a második meg kora. Sajnos ilyen szempontból segítségre nem számíthattam, mert a kutyát nem zavarta rajtam kivül, hogy 6 hósan még csak alkarra támaszkodva emeli a fejét.Na, mindegy, megoldottuk.
Családtámogatásról itt egy táblázat: http://www.weborvos.hu/adat/csaladtaj.doc
Eszerint 24 lesz 2 gyerek után.
cory

cory
Budapest

Szia Nyúlanyó!

Örülünk a jó eredményeknek Kép

Az új törvény szerint a családi pótlék havi összege a következőképpen alakul a jövő évtől:
az egygyermekes családok 11 ezer forintot, az egy gyermeket egyedül nevelők 12 ezer forintot kapnak, és ugyanennyi jár a kétgyermekes családoknak is gyerekenként. A két gyermekét egyedül nevelő szülő 13 ezer, a három vagy több gyermeket nevelő család 14 ezer forintot fog kapni gyermekenként. A három vagy több gyermeket egyedül nevelő szülőknek pedig 15 ezer forint jár majd. A tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő családok 21 ezer forintot kapnak, az egyedül nevelők esetén ez az összeg 23 ezer forint lesz.

és ezt innen szedtem le: http://valasztas2006.com/nyomtatas/mdosulacsaldtmogats.html

Kép

indianyo

Cory és Anyó társam:-) köszi a választ:-)

Cory, Pipi még annyit se csinált 6 hósan, gyűlölt hason, de nem akarom ezzel a többieket "fárasztani" és offolni a topikot....te meg tudod miről van szó, tehát ezt megbeszéltük:-)

Zsófi, gratula az érettségihez:-)))))

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Vikó! Ha minden igaz megy dvd-re is. Kép Majd megkérdezem a bátyámat. Kép Majd szólok. Kép

Pénteken lesz a 4ds uh is?

Eszter
Kép
Kép
vok

köszi Eszter Kép igen, péntek reggel dokter aztán meg UH Kép

indianyo

Nem emlékszem, hogy írtam-e de nagy fába vágtam a fejszém!... nyomdába adtam egykét képeslap tervemet, pénteken elkészülnek...(azt hiszem nem vagyok teljesen épelméjű mert minimum 1000 db-ot kellene eladnom, hogy bejöjjön az ára, az meg kétlem, hogy sikerülne két vásár alatt, de végülis valahol el kell kezdeni)
Mindenkinek minden jót, most nem tudok visszaolvasni mert veszett angyalkagyártás közepette vagyok! Kép

Ízelítőül egy kettő... no meg a karácsonyi hangulat kedvéért! Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="119911"> Mamacka,
nagyon jók a képeslapok! Sok sikert Neked!!!
Ez a Megérkeztem nagyon tetszik. Kép

Vok,
kiolvastad már a könyvem? Mert Andi, aki a szomszéd csaj, még bele szeretne nézni a szülése előtt. Péntekre elhozod? Köszi a NG műsortippet, felírtam.</font>
angi79

Mamacka! Ezek Gyönyörűek! Én szeretnék venni Tőled mindenképpen, majd add meg a koordinátákat (ÁR!), beszervezem a sógornőmet, ő olyan jó kis pletykafészek, a fél várost személyesen ismeri Kép

sok siker KépKépKépKépKép én gyűjtöm az angyalokat Kép

indianyo

Mamacka, annyira jók ezek a képeslapok!!!!
Nagggyyon profi vagy!!!!!!!KépKépKépKép

Mariann, kik voltak a szülésznők közül ott??
Mert ha Nyulas Joli tényleg elutazik, akkor nekem is kell újat választanom.Igaz, azt mondta, majd valakinek bemutat, akiben ő is megbízik, így talán továbbra is jó kezekbe kerülök.
Fantha Zsuzsi, Kecskemétiné Vera szimpi még nekem közülük.
De azért bízok a 10%-ban, amit a Jolán mondott.Igaz nem sok, de valamiben tudok kapaszkodniKép

Csal. pótlék elvileg tényleg a duplája lesz.
De majd akkor higyjük el, ha először megkaptukKép

Eszter, én sajnos Bécsben csak egyszer voltam adventkor, de annyira szép voltKép
Mennék még máskor is nagyon szívsenKép
Az élet az anyaméhben én is láttam már többször is, de annyira jó kis film, biztos most is megnézemKép

Ildikó
vas

Sziasztok!
Megint csak azt tudom mondani, hogy nem nagyon olvastam vissza, hanem majd holnap reggel melóban. Gyors egy-két adat az afp-ről:

AFP 41.35 IU/ml MoM 1.47
HCG 21.76 IU/ml MoM 0.63
uE3 0.79 ng/ml MoM 1.15

18 triszómia szűrés: neg.
21 triszómia szűrés: neg.
velőcsőzáródási rendellenesség szűrés: neg.

Három hét múlva megyek vérvételre, januárban t.gondozóba, UH-ra pedig majd akkor adnak időpontot.
Most megyek megnézem a táblázatban, hogy nektek milyenek az afp-értékek, és szépen összehasonlítok. Kép Mert nekem ezek a számok és értékek nem mondanak semmit. Kép Ti tudtok többet is? Kép
Akkor holnap délelőtt valamikor jövök, addig mindenki vigyázzon magára, jók legyetek! Kép
Ma már nem jövök, mert alig voltam itthon ma, ezért kicsit dödörgök Apával.. Kép

Szió: Nadine 19+6 Kép

nadine81

Sziasztok!

Miért kell külön kismamamasszázsos masszőr? Én, ha már végképp bemerevedtem, egy orvostanhallgató masszőr lányhoz megyek el, aki lakásán masszíroz az Oktogonnál, 1-1,5 óra 3000 Ft. Ez szerintem reális.

Emlékeim szerint Kata 10 hónapos volt, amikor először megjött (még szopizott, sőt, egy betegség miatt épp visszaállt a csak szopira), de egy ideig még nem volt normális menzim (mármint rendszeres és normális erősségű). Kata egyébként elmúlt 1 éves, amikor úgy éreztem, most már jöhet egy kistesó.

Ezeket az ausztriai helyeket leírnátok pontosabban egy olyannak, aki még soha nem járt ezekben a bevásárlóközpontokban? Én mindenképp szeretnék menni Bécsbe pár napra még szülés előtt, csak azt nem tudom, hogy nyomuljak-e még karácsony előtt, vagy jó lesz az még januárban is. Alapvetően nem vásárolni szeretnék, hanem "bécsezni" Kép

Tegnap a védőnőnél minden rendben volt, időközben megérkezett a hepatitisz eredményem is (nem is reméltük). Katának elmeséltem ezt a szívhanghallgatás dolgot, a dobb-dobb-dobb nagyon tetszett neki, de aztán amikor tényleg megtörtént, nagyon kétségbeesve figyelte, hogy mit csinálnak anyával, a dobb-dobb-dobb-ra nem is tudott figyelni Kép

Apa nálunk nagyon aggódós (nálunk fordítva vannak a szülői szerepek, mint "normálisan" Kép), egyébként mindenben segít és imádja a lányát meg a pocaklakót. Már csak a harmadik babóról kéne meggyőzni Kép (Azt mondogatja, hogy öreg ő már ahhoz (1968-as születésű), de nem hiszem, hogy ez az igazi indok.

Mamacka, az Ipar- vagy a Népművészeti Múzeumban lesz a vásár? Valamelyik hétvégén mindenképp szeretnék kimenni, csak rengeteg hf-t kaptam a hétre...

GyeZsu
gyezsu

Szia GyeZSu! Már nagyon hiányoztál Kép
Szegény kis Kata, vajon mit gondolhatott a szívhanghallgatáson... Kép
Én meg 67-es születésű vagyok, de erre mindig nagy elcsodálkozással akkor jövök csak rá, ha valaki megkérdezi Kép Úgyhogy talán apánál sem ez az igazi indok Kép
Mamacka Iparművészetit emlegetett, de tényleg van a Népművészetiben is ....
Bécs az nagyon jó, nagyon jó! Bár ott az emberek kultúráltabban tolonganak karácsony előtt, mint nálunk, azért igazán "bécsezni" szerintem csak ünnep után lenne érdemes, addig csak kerülgetnéd a sok szatyrot-bundát Kép A Hundertwasser-házat nézd meg mindenképp!!!!

Azért az nagyon érdekes, hogy egy elméletileg mindenki számára egyforma vizsgálat mennyi kféle eredményt ad... lást Nadine AFP-je. az enyémen van 3 db adat összesen, ebből 1 a testsúlyom Kép Pedig nekem még kötelező is volt (mert ugye vén kripli vagyok én már KépKépKépKép

Vikó

indianyo

<font color="119911">Nadine,
ezek jó eredmények! Kép
Gyezsu,
én is azon filóztam, hogy sima masszőr is jó lenne. SCS (Shopping City Süd) a város szélén van egyébként, de én se jártam még ott. Januárban is van leértékelés. Bécs szerintem is gyönyörű város.</font> Kép Kép
angi79

Ismét ittKép

Köszönöm a súlydicséreteket, most én is jobban érzem magamKép
A cukorterhelés eredménye:
- éhgyomorra: 4,5
- terheléses: 4,4
Tehát szuper, pedig féltem a családtagok miatt...

Ildi! Nem a vérnyomimat nézte el a védőnő,hanem a patológia küldött neki értesítőt,hogy a kórházban fekszem veseproblémákkal (okt.26-án), ő meg nem olvasta el figyelmesen, és azt mondta: mennem kell a rizikó ambulanciára a vesém miatt... nekem ment fel ettől a vérnyomimKép
Emilit én is sajnálom, de a Natasa is elég vagi lesz!Kép

Vok Eszter! Köszi a TV-műsör infót, már alig vártam,hogy legyen megint ez a filmKép Olyan szupi voltKépMit olvastál?

Angi! Milyen kis aktív voltál maKép Ma Boti kapott szép kis rucikat! Olyan jó volt kimozdulni és csavarogni!
Csatlakozom hozzátok a derékfájással... Tegnap hűtőt takarítottam, ami után este már csak úgy közlekedtem,mint egy 90 éves nénike, meggörnyedveKép Az ágyban forgolódást meg már el kellett felejtenem egy ideje, nem megy nekem... (Meg persze picike fiamnak sem mindegy, hogy fekszemKép)
Barti! Tényleg elég húzósnak tűnik ez az ár, bár az is igaz, hogy én még az esküvőm előtt, meg kb. egy éve voltam ilyen "fogyasztó" testmaszírozáson, úgy emlékszem olyan 5000 Ft volt itt az ország legszegényebb szegletébenKép

Nadine: én úgy tudom, szuper az AFP-dKép AFP Mom-ja nekem is 1,4 lett!

Mamacka! Gratula a képeslapokhoz, nagyon ügyes vagy, tényleg nagyon klasszak!

Nyúlanyó: szuper,hogy minden tök rendben van Veletek: méhszáj, vérnyomi, súly...

Látod Mariann, a védőnő is azt mondja, hogy nyugi! Nem lesz semmi baj, kinövi a kislurkóKép

A nagy nézelődésben úgy elfáradtam, pedig majdnem mindenhova kocsival mentem...Kép
Most meg irány tornázni!

Ma már nem igen jövök, de holnap itt leszek!Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="119911"> Anita,
miket vettél? Majd mesélj!!! A derékfájásra nem sok tippem van. Azért csak óvatosan a házimunkával.
Alina,
meglestem a képeid a táblában! Milyen kis
vékonyka vagy! Csini kismami. Kép
Nici,
ma merre jársz?</font>
angi79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?