Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Mariannka, akkor szép nap ez a mai KépKépKép De jó!

indianyo

Cory: Dévényes gyógytornászunk volt. A bébikomp szerintem egyáltalán nem volt veszélyes neki, két hónapot használta és hihetetlenül boldog volt, hogy el tudott menni a lakásban bárhova benne. Hangsúlyozom, Pipi nem tudott mászni és egész nap csak nem ültethetek meg fektethetek egy 9 hónapos babát a szobában. Ha tudott volna mászni én sem vettem volna kompot, ami különben használtan (egy baba használta 2 hónapig) 4000 forint volt, tehát nem egy anyagi csőd. isten ne adja, hogy bárki is erre "kényszerüljön".

Nyúlanyó 24+0 :-))))))

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Hát mindenesetre sokkal szebb, mint a tegnapi. Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariannka!!! EZ AZTÁN A JÓ HÍR!!!!!!! Nagyon örülünk veled!!! Kép
Puszi:
Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Mariannka: nagyon jó hír KépKépKépKép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Nyári babás volnék... Kép Azt szeretném Tőletek kérdezni, hogy mennyire kell pontosan menni az AFP-re? Márminthogy a 16. héten belül bármikor lehet (pl. 15+3 is jó), vagy pont azon a napon, amikor töltöm (bár mi van, ha az hétvégére esik), vagy netán utána is lehet pár nappal? Tudom ugyan, hogy baromira megbízhatatlan az egész vizsgálat, de azért mégis érdekelne. Ti meg már mindannyian túl vagytok rajta, ezért bátorkodtam Tőletek kérdezni! Kép

További jó pocakosodást mindenkinek!

Hello (14+0)
hello

Nyúlanyó: a kisebbikem 9 hósan még nem mászott, szóval tudom, miről van szó.

cory
Budapest

Alina!
Én is gondoltam erre a kalciumos dologra. Aztán lehet, hogy csak az ismerősöm bújt így ki a babavállalás alól.
Egyébként én így is teli szájjal vigyorgok Kép. Régen volt fogszabályozóm (kivehetős, szájpadlásos), csak apámmal már akkor olyan felhőtlen volt a viszonyom, hogy úgy gondolta nem kell nekem olyan, és bedobta a tűzbe. Pedig az még ingyé volt!

Nancsika!
Gratula az esküvőhöz előre is! A ruha miatt nem kell előre aggódnod. Amiben jól érzed magad, főleg,ha utána nagy kajálás lesz. Emlékszem az én fehér ruhámon akkora alapozófolt volt, mint a fejem (amikor rámadták a szoknyát egyszerűen beleragadtam). A fényképen úgy csillogott a fehér anyag, hogy nem látszott.

Bartika!
Anyukám váltig állítja, hogy gyerekkorunkban nekünk is néha elakadt a szusz és ő egy ujjal megbillentett és újra szuszogtunk. De szerintem ez nem az, amire a légzésfigyelőt kitalálták.

Mariannka!
Ez tényleg nagyon jó hír! Gratulálok neked és a babának is!

Pussz mindenkinek!
Megyünk apával karácsonyi ajándék ügyben csavarogni.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

<font color="ff0000"><font face="tahoma">
Katicuska!
Köszönöm!
Én is gratulálok nektek a lakáshoz! Mennyiért sikerül? Hogy álltok a dolgokkal? Melyik bank? Nekünk annyi van, h a héten adjuk be a hitelkérelmet, de valszeg mi is csak januárban tudunk csak költözni. Drukkolok nektek ezerrel!!!!
Bratyómék is Gyömrőn laknak, szintén újban.Kép Jó hely, kis nyugis, csendes.Kép

Cory!
Kép

Mariannka!
Remek, h minden rendben! Kép
Köszönöm a gratot. Túlzás, h szépek leszünk, de igyexünk. Inkább boldogok.Kép

Pussza!

Nancsika & Alex 24+1</font></font>

Kép

Kép
nancsika

Hello, nekem annó a doki azt mondta, hogy ő azt szereti, ha a kismama már jól benne van a 16. hétben, így nekem a 16+4. napon vették le az AFP-t.

Másnál nem tom, hogy volt, nekünk így.

Eszti
Vendég

Szia Hello!

Én a Szent Imre kórházban voltam AFP-n, ott nekem az egész hetet adták lehetőségként, tehát én majdnem 17 hetes voltam, mire odakerültem... Gondolom, ez is inkább orvosfüggő. És hát igen, hogy mennyire megbízható, az kétséges Kép

Sok sikert!

Vikó

indianyo

Hello!

Bocs, annyit helyesbíték: hogy az AFP mennyire megbízható, arról eltérnek a vélemények. Azt hiszem, hgoy ez a megfogalmazás így korrekt. Az előbbi a saját véleményem volt csupán Kép

V.

indianyo

Köszi! És ha én előtte mennék pár nappal? Szerintetek az nagy baj lenne? (Pl. amint írtam is, akkor lennék mondjuk 15+3. Bár szerintem az már 16. hét.) Erről mit gondoltok?
hello

Passz Kép

indianyo

AFP: Nálunk az a helyzet volt, hogy a 35 napos ciklusom miatt nem tudták pontosan, hányadik héten is járunk. Így én mensi szerint 17+1 napon mentem, amiről akkor még nem tudták, hogy mennyi is. Az viszont biztos volt, hogy valahol 16+1 és 17+1 között vagyok a vérvétel napján.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Hello!
Én egy olyan lánnyal járok szülésfelkészítőre, akinek az AFP-je nulla! lett, mert 15+1-en volt meg a vérvétel. Állítólag a 16.hetet be kell tölteni hozzá. De passz...én 16+3-on voltam. Ha tudod inkább várd ki azt a plusz egy hetet.

faby

Sziasztok!!!!

Anita, nagyon ari vagy, hogy hiányoltálKép
nincs semmi gáz, csak idő, meg kedv hiány.Viszont mindig mindent elolvastam, amit írtatok, de mire végeztem, már nem volt erőm írni.

Mariann, örülök, hogy a dokik jókat mondtakKép

Pocakdícséretek:Angi, Babetta, Bori, Nicika, Mamacka, TündeKép
ha kihagytam valakit, egyszerűen lőjjetek fejbeKép

Nancsika, nagy gratula az esküvőhözKép
Katicuska, a lakáshozKép
Bori, annyira aranyosak lehetnek a babáidKépKép

Hello, én 15+9 hetesen voltam afp-n.

Mi Olivérrel huggies pelust használunk, nekünk ez vált be.Pamperset valamiért nem szeretem.
nem tudom megindokolni, egyszerűen csak nem szeretem.Volt pár csomaggal ebből is, de maradunk a huggies-nélKép

Ildikó
(azt se tudom hány hetes, napos vagyokKép )
vas

Kiszámoltam, szóval, akkor újbólKép

Ildikó
22+4KépKépKépKép
vas

<font color="119911">Mariannka,
de jó!!!! Akkor majd sűrűbben nézik és nem lesz semmi gond!
Kata,
tessék sok husit enni.(na ezt pont én írom Kép) Jól hangzik a ház dolog, drukkolok Nektek! Szépen növöget a babucid!
Vas,
jó Téged újra itt látni. Jól vagytok? Emili baba?
Esztipeszti,
én is mindig erre gondolok, hogy mindjárt itt a január vége. Jók lehetnek a hálózsákok. Biztos szép álmai lesznek Bencusnak benne.

Pelenka: én vettem Babylove (DM) pelust, mert sokan dícsérték és Huggiest is. Aztán abból veszünk nagyobb mennyiséget, amelyik bejön majd a kiscsajnak.</font>
angi79

Angi: azért nagy mennyiségeket ne tárazz be még véletlenül se, mert az elején nagyon gyorsan nőnek, és pikk-pakk kinövik.

cory
Budapest

Köszi Cory, csak kisebb csomagokat vettem. Kép
angi79

Sziasztok

Helló!
Nekem az orvosom és védőnőm is nagyon szigorúan vette az időpontot. Elmagyarázták, ha nem akkor megyek (16+3-5) akkor az értékek nem lesznek megfelelőek mivel a baba felületéből számolják ki az értékeket. Mivel ilyenkor gyorsan nőnek ezért szerintem probáld betartani az időpontot, mert ha eltérés van akkor további vizsgálatokat rendelnek el, meg gondolom te is aggódnál.

Bori! Hát ez valami csodálatos.
Én is láttam egy képet, amikor az ikerpár egyike nagyon nem volt jól. Egymásmellé tették az ikreket és az egészséges átölelte a másikat. Az ő keringését és szívritmusát átvette a másik és helyre jött. Ez elképesztő.

Holnap után megyek UH-ra. Nagyon várom.
Puszi: O.

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo

Sziasztok!
Hello
Szerintem is várjál még. Az én dokim is ragaszkodik a betöltött 16. héthet, így 16+3 -nál voltam.

Pelus kérdés: Mi Liberót használunk. Még a nagyobbik fiamnál próbáltam más fajtákat is, de nekünk ez vált be. A Pamperstől és a Huggiestól is pelenkakiütése lett. Így a dokink javaslatára abbahagytam a próbálkozást, így azóta is Liberózunk. A másodiknál már nem is vettem mást.
Dehát ez is olyan dolog, hogy ki kell próbálni kinek mi válik be.

Szilvi
28+1

Szilvi és Katababa
szisz2

Szia Vas! Jó, hogy jöttél Kép Jobb már a kedved? Kép

indianyo

Pelus: Az a furi, hogy a Pampersen nincs a derekán gumírozás, a Liberon pedig van! Én mind a kettőt ki fogom próbálni, sőt a DM-es Babylove-ról is nagyon jókat hallottam. Sőt Sopronban van egy hely, ahol 100 darabos pelust lehet kapni 3000ft-ért és azt is nagyon dícsérték! Szóval én majd mindet ki fogom próbálni szép apránként, aztán majd kiderül hogy melyik válik be a legjobban! Kép

KépKép
nicika

Nicika
Írtad hogy mostanában nincs annyi időd az elküldött képekkel foglalkozni, mint amennyit kapsz, úgyhogy én inkább később küldök képeket neked rólunk, jó?
Mennyi Mb-tot küldhetek egyszerre?

A.
Vendég

Alina! Nyugodtan elküldheted most is! Apránként ugyis rakosgatom fel! Amúgy 1 gigás a freemailom úgyhogy küldd bátran! Kép

KépKép
nicika

Köszi.Kép Ari vagy.
Vendég

Mindenkinek köszi, nagyon aranyosak vagytok! Kép Akkor inkább várok +1 hetet és én is akkor fogok menni! Köszi még egyszer! Kép

Hello
hello

Hello: nekem a dokim konkrét dátumra írta a beutalót az afp-hez.

cory
Budapest

Sziasztok!
Volt egy kis karácsonyi vásárlás, most jutottam géphez.

Anita,
szuper, hogy jönnek a bútorok, a helyedben én is izgulnék! Kép Igaz, hogy "csak" bútor, de arra is lehet azt a jelzőt használni, hogy aranyos, nem? Kép Én holnap kapok unokanővéremtől ruhákat, arra is baromira be vagyok indulva. Hogy milyen picurkák, meg édesek lesznek! Kép Ezek olyan jó dolgok!

Cory,
én ennek ellenére nagyon félek a fogorvos bácsinál Kép, fájdalomcsillapítás nélkül nem hiszem, hogy menne. Ahogy magamat ismerem! Szörnyűűű! Kép

Kati,
sok sikert a lakáshoz, remélem sikerül mindent hamar elintézni, és mehettek! Kép

Mariann,
nagyon örülök én is a jó eredményeidnek, szuper, hogy most megkönnyebbültél és tudsz másra is figyelni! Kép

Nicika,
Sopronban hol az a bolt a 3000 Ft/100 db-os pelusokkal?

Nadine 19+5 Kép

nadine81

Hello,
nekem is dátumot adtak az afp-hez, ami a 15+6 napra esett. Az már majdnem 16!!! Kép

nadine81

Nadine, Nem kell fájdalomcsillapítás nélkül kibírnod! Szabad kapnod injekciót és utána is szedhedsz fájdalomcsillapítót - Algopyrint és Panadolt. Ne félj Kép Ha amalgám votl a fogadban, akkor nagyon figyelj az öblítésre, de egyéb baj nem érhet. Nekem nagyon alacsony a fájdalomtűrő képességem, de kibírtam a kéthónapos gyökérkezelést, az akkor már kéthónapos babussal a pocakban....

Vikó

indianyo

Sziasztok!

Bocs hogy rég nem jelentkeztem, de rossz volt a gépünk+ a net isKép De jól vagyunk meg minden, ha eljutok, akkor holnap megyek orvoshoz. Reggel cukorterhelés, utána ha van időm, elmegyek a dokihoz, aztán du suli. Muszáj bemennem, legalább a papírokat elintézniKép Pedig ma a boltba is alig bírtam elmenni, úgy szúr a hasam. Nem görcsöl, csak olyan mint amikor sokat rohansz és szúr az oldalad. Lehet hogy a méhszalagok nem bírják???? Na majd holnap megkérdezem az orvosom. Az érettségim egyébként négyes lett, ami tök jó, csak az keserít el, hogy 6 pont kellett volna az 5-öshözKép

Majd visszaolvasok este, de most fürdetnem kell meg ilyenekKép

Zsu
25+1

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nicika
küldtem neked képet, sikerült megkapnod? Esetleg ide is felrakhatnánk ha gondolod, hogy a csajok is láthassák?
Vagy ha most nincs időd írd meg mikor.
köszi

próbálok pocifotót is küldeni!
Vendég

Zsófi,
gratula az érettségidhez! Kép Jó az a négyes is! Kép Amilyen lusta én voltam.. Nekem is tökéletes lenne. Kép
És emellet sajnálom, hogy szúr a hasad, én személy szerint nem tudom mitől lehet, egyrészt mert nem vagyok jártas még ezekben a dolgokban, illetve engem még elkerültek ezek a rossz élmények. Most lehet, hogy butának is fogok tűnni, de én még arról sem hallottam pl., hogy méhszalag.. Kép Cikis.. Kép

nadine81

Nadine Kép A méh eredetileg egy meglehetősen kisméretű testrészünk, mely a várandósság alatt folyamatosan növekszik. Persze nem csak úgy lebeg ott a pocakban, hanem szalagok tartják. A hirtelen beléd szúró (alkalmanként elég kemény) fájdalmak jellemzően a méhszalagok megerősülését, nyúlását jelzik.
Nem cikis, azért nem tudtad, mert neked még nem volt, és emiatt nem kellett utána nézned KépKépKép

indianyo

Sziasztok!
Köszi a jókívánságokat a lakáshoz!
Amúgy 13.7 milla, de 2.4 szocpol lejön belőle
Azt hallottam, hogy sót meg kenyeret kell ajándékozni a költözőknek, mert az szerencsét hoz...
katicuska

Nekem folyamatosan súr ha megyek. Bár néha egyááltalán nem. Néha meg akkor is ha épp csak lépegetek. szal ne mtom mért van....egy kicsit aggaszt az is, hogy a hasam nem nőtt most semmmit. De remélem holnap eljutok a dokihoz és meg fog nyugtatni. Jaj lányok hogy hiányoztatok!!!! Olyan jó itt lenni újraKép
Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Angi
Én is tök jókat hallottam a babylove-ról, és az ára is nagyon kellemes.

Nancsika
Én csak szombat után gratulálok, de nagyon örülök nektek!!!

Hello
Nálam a doki mondta mikor mehetek, és nem pont a 16+0-nál voltam! Nem értem hogy hogy te döntesz mikor mész.

Indianyó: Elfelejtettem tegnap írni, hogy én is úgy tudom hogy lehet fájdalomcsillapító injekciót kérni a fogorvosnál, ezért meglepett, amikor megtudtam hogy a körzeti doki lánya most szűlt, és ő nem engedte a lányának hogy terhesség alatt injekciót kapjon, ezért, most ment el fogászatra csak a csaj. Most akkor mi van? A lányának biztos nem akart rosszat, de most így elgondolkoztam hogy mégse lehet jó a magzatnak?

Mariann
De jó hogy jó eredményeket kaptál, nagyon örülök neki!!!Kép

Anita
Nekünk is telefonáltak hogy meg van a bababútor, mehetünk érte. Holnap megyünk is délelőtt. De jó!Kép

Nadine: Anyóka a számból vette ki a szót!!!Szerintem is ezt érzed!Kép
Vendég

Köszönöm, Indianyó
ez nagyon jó volt. Akkor most már tudom! Jó, azt azért én sem gondoltam, hogy lebeg Kép, de hogy szalagok? Így azért nem. De ha jobban belegondolunk, ott is kell tartani valaminek valamit, amihez valamiféle izomzat szükséges.. No. Belejövök még ebbe. Csak remélem, hogy minél később tapasztalom meg a szalagok nyúlásának fájdalmas érzetét.. Jujj..
Köszönöm még egyszer! Kép

nadine81

Zsuzsófi
Ne idegeskedj, nálam is volt olyan hogy 2 hétig se nőtt semmit a pocim, de hidd el, fog nőni még nagyobbra is mint gondolnád!Kép

Ha szúr a hasad, próbáld meg mindíg ellazítani az izmaidat, pihenj le, vagy ülj le picit.
Vendég

Alina, tulajdonképpen még nem érzem, csak nem tudtam mi az.. Kép

nadine81

Mármint nem a fájdalmat nem tudtam mi az, hanem, hogy mik pontosan azok a szalagok...

nadine81

Hopp és a fogfájáshoz még annyit, hogy tulajdonképpen én is attól tartok (mert ezt hallottam gyakrabban..), hogy esetleg a fájdalomcsillapító hatással lehet a magzatra. Ezért ódzkodok az elmeneteltől. Anélkül viszont nem akarom. De mivel most Õ a fontosabb (és még ha nem is biztos, hogy valamennyire káros lehet neki..), én még várhatok vele, mert tényleg nem nagy a probléma. Van egy vagy kettő tömött fogam és az egyikből kiesett a tömés. Azt hiszem. És most ez fáj néha kicsit, ha hirtelen és erősen harapok rá valamilyen falatra. És még csak annyi, hogy a doki beírta a fogorvosi vizsgálaton, amire kötelező volt elmenni (nemtom miért olyan fontos..), hogy "Kezelésre szorul". Mármint azt tudom, hogy ilyenkor romlandóbbak a fogak, mert a Bébike sok Calciumot igényel tőlünk, de hogy miért nem bízzák ezt rá a kismamákra? Ezt nem értem. Mindegy. Elmentem, most várok. Aztán lesz valami.

nadine81

Jaj, és még valami! Kép
Azt hiszem ma rászánom magam az első pocakfotóra is! KépKép

nadine81

Nadine: Jaaa, értem..Kép
Nálam is tömés pótlásról van szó, lehet hogy várok vele februárig..
Vendég

Nadine: a fájdalomcsillapító helyi, így nincs rá hatással. Másrészt egy gyulladt fog koraszülést okozhat!

cory
Budapest

Nadine! Az a bolt a buszvégnél van! A Hamibár során ha végigmész akkor a sarkon lévő üzlet. Egyébként az egy ABC szerűség, de vannak béby holmik, béby ruhák és sok-sok olcsó pelus! Itt egyébként a Pampers és társai is olcsóbb! Nézzél be! Megéri szerintem! Ott vettem Babókámnak fürdőlepedőt 1100ft ért, cumisüveget 350 ft-ért, vízhőmérőt 350 ft-ért. Kis textilcipőt 600-700 forintért!

Alina! Holnap felteszem a képeidet ide a Babanetre is oké? De most nézem a Barátok köztöt meg a Vészhelyzetet!

KépKép
nicika

Nadine, azért nem olyan szörnyű ám az a méhszalag-húzódás! csak meglepő, olyan testrészeink létezéséről szerzünk konkrét tudomást, amelyekre korábban nem is gondolgunk Kép Nekem van egy nagyon remek könyvem, amiben tényleg minden kérdésre választ kapok, úgyhogy rendre megnézem, mi is történik odabent. Tudod, amikor megfogant a babóca, én Indiában voltam, akkor még nem is tudtam, hgoy hazajövök, úgyhogy az egyetlen tényleges segítséget ez a könyv jelentette - mert ott bizony nem túl tájékozottak az emberek...

Angi,
Érdekes ez a körzeti orvos dolog. En alapvetően gyógyszer- és oltásellenes vagyok, alaposan utánajártam a témának, azt hiszem. Megkérdeztem gyakorlatilag az összes védőnőt, 3 nőgyógyászt, két gyerekorvost és elolvastam egy csomó írást erről, mindenhol azt mondták, hogy a fájdalomcsillapító injekció használata nem árt a babának, a röntgent ugyan nem ajánják feltétlenül, de megfelelő óvintézkedésekkel szabad használni indokolt esetben, mert a beteg fog nagyon sok baj okozója (például szívbetegségekhez is vezethet!), úgyhogy nem ajánlatos húzni-halasztani. VAn egy listám arról, hogy milyen antibiotikumokat és fájdalomcsillapítókat szabad használni - a hatóanyogról, mert ugye én hol itt vagyok, hol meg nem... Persze az orvostudomány állandóan fejlődik, így a vélemények is gyakran változnak... ördög tudja, mi a helyes, és mi nem... Én próbálok mindig a belső hangra hallgatni egy-egy vizsgálat előtt, ha kétségeim támadnak. De hát a megérzések is megcsalhatnak Kép

Zsuzsófi! Nekem is állandóan szúr a pocak, ha állok és megyek, ezért parancsolt be a doktornéni a szobába. Azt mondta, hgoy lehetnek ezek a szalagok, de lehet a méh maga is, ami nagyobb aktivitással fejlődik, mint másnál, de az is lehet, hogy nyom ott lent valamit a babóca. Együttérzek Kép Vigyázz magatokra, már amennyire egy kisgyerek mellett ez lehetséges KépKépKép

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?