Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!
Itt keresett valaki ilyet a múltkor, nem?
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=86616

Bea
Vendég

<font color="119911"> Tényleg képtelenség visszaolvasni!
Annácska,
gratula a félidőhöz!
Marainn,
megy a drukk az uh-hoz!
Nici, a pocakod szerintem akkor, mint a 27. héten. Csini vagy! Kép
Kata,
üdv itt! Jó pocakosodást!
Scullyx,
édes ez a Laura baba! Kép
Nyúlanyó,
aranyos a kisasszony! Igen, pont erre számítok! Kép

Most megyek angolra!
Puszi.
Angi
29+3</font>
angi79

Indianyo!

Majd akkor hétfőn egyeztetünk a Praxisról, ha már a találka nem jön össze.
A számítást nemigen tudom, egyszer ezt mondta a dokim, de majd még rákérdezek. Lehet hogy április eleje lesz?
Ti hol fogtok szülni? Én a Söfiben.
kata7778

Szia Kata!
Na, nem teszek úgy, mintha ebben a számítás-kérdésbenolyan nagy szakértő elnnék, de ez nem olyan nehéz ügy Kép www.pampers.hu - ott van terhességnaptár, egyszerűen beírod az utolsó menzesz első napját és a gép kiszámolja neked Kép és minden héten azt is megtudod, hgoy éppen mi történika a babócával. Egyébként nekem az elsó UH óta mindengyiken azt mondják, hogy ehhez képest előbb születik majd a baba - és én is így érzem Kép De hát, mint mondtam, nekem ez az első és csak átlagosan tájékozott vagyok Kép viszont it vannak nagy tapasztalatú és igen hozzáértő anyócák, biztos kijavítanak, ha butaságot mondok (szoktam Kép

Ja, fogalmam sincs,. hol szülök, mert elég fura a helyzetünk, lehet, hogy Indiában (ez a férjem miatt lenne fontos) de lehet, hgoy a Szent Imrében. Most egyelőre el vagyok foglalvan a babócámmal meg az ágyikóval Kép

indianyo

Indianyó!
Én a megadott 84 szemmel kötök, a megadott 4-es tűvel. A fonal persze nem olyan, mint a leírt, de találtam nyersszínűt és barnát.
Ha kész lesz, majd szemre kiszámolom, mennyivel csökkentsek. Ja és már annyiszor akartam írni: utánanéztél, hogy meddig enged repülni a légitársaság? Asszem van valami megkötés az utolsó két három hónapra. A malev.hu-n biztos írják.

Medike!
A magyar törvények szerint 8 centi a határ, de ez kétféleképpen számolandó: 8 centi pengehossz, vagy 8 centi vágóél. Aztán a repterek meg azt néznek (és vesznek el), amit akarnak. A párom egyik kollégája kb 40 centis fúrószárat hagyott a táskában, mert korábban azzal járt melózni, és nem nézte át.
Én egyébként agrárközgazdasági szakirányú leszek.

Nyúlanyó!
Nekem már kb 3 hete van valami lé. De ez teljesen átlátszó, csak olyan kristályosra szárad és szúr. Ezért már melltartóbetétet használok, mert naponta ötször nem tudok melltartót cserélni.

Pussz mindenkinek!
Megyünk apával az Árkádba kajázni, mert eddig pakoltunk (csináltuk a helyet a babának) és már az éhhalál és mi közel állunk egymáshoz Kép. És már nincs erőm főzni.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Nyúlanyó! Nekem már 16 hetes terhes korom óta van előtejem! Néha folyik, néha abbahagyja, de van! A hálóingeimet általában sikerül összefoltoznom vele! Kép

KépKép
nicika

sziasztok!

Olyan kár, hogy csak napi 1x tudok feljönni hozzátok. Kép Azért próbálkozom. Kép

Győr csodás volt. Nem volt nagy hó és nagyon hides se, szóval jól éreztük magunkat. Ádám analízisből vizsgázott. ez valami matek cucc,amiben minde féle érdekes deriválás, meg ehhez hasnoló szörnyűségek szerepelnek. (megrögzött bölcsész vagyok és matematikai analfabétaKépKépKép)

Terhescsíkok: Én avonos krémet használok és tudom is ajánlani. Kép Egyébként valami olyat olvastam, hogy hormonoktól függ, hogy lesz-e vagy sem. Én hiszek a krémek erejében. KépKépKép

Eszti!Mikor végeztek teljesen a költözéssel? Ugye pihiztél közben? KépKép

DOKI KERESTETIK! Ismerősünknek ikrei lesznek és a dokija azt mondta, hogy ha a 35dik hét előtt porbléma lesz, akkor átirányítja egymásik kórházba. Ezért keresne a lány magának egy jó orvost, aki nem Budán, hanem Pesten rendel. A legideálisabb a nyugati környéke lenne, mert vonattal járnak fel Dunakeszről. Olyan kórház kéne, ami színtén Pesten van és lehetőleg ne a Délpesti legyen. Ha tudtok valamit, írjatok légyszi!!!! Előre is nagyon köszönöm!!!!!

Angi! Örülök, hogy együtt tudtatok lenni egy kicsit. Kép Nagyon csini lett a hordozó. Kép Köszike a gratut. Kép Jól megvagyunk a törpvel. Mikor talizzunk? MÁr ooolyan rég láttalak. Kép Hova jársz angolra? Csütörtökön előtte egy tali? Vagy pénetekn délután?

Puszika:
Eszter
20+1

Eszter
Kép
Kép
vok

Livi!
Először persze én is követtem az utasításokat, a szemszámra és kötőtűre vonatkozóan, de rájöttem, hogy ez így kb. egy óvodásnak lesz jó, ezért váltottam. Msot már először minding centizek és csak azután kötök Kép

Idáig minden légitársaságtól azt a választ kaptam, hogy orvosi igazolással lehet csak utazni a terhesség egész ideje alatt (gondolom, amíg nem látszik a pocak, ez tárgytalan). Egy igazolást meg nem nehéz beszerezni, ha csak nincs gáz, akkor meg úgysem utaznék. Pillanatnyilag sajnos nem tűnik aktuálisnak a dolog Kép Most már valami csoda kéne asszem.

indianyo

Nyúlanyó: én akkor inkább dévényes gyógytornászhoz vinnék egy oxigénhiányos babát, de még véletlenül sem kompoznék. És leginkább a sérülésveszély miatt.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Megjöttünk az UH-ról, de sajnos nem a legjobb hírekkel. Kép

Babónak a pyelontágulatai tovább nőttek, a korábbi 5 mm-ről 9-re, illetve a másik veséjében 9 mm-ről 11-re. A szonográfus szerint a felső határ 10 mm, ezért genetikai UH-ra kell mennünk. Ennek a szónak már a hallatától is irtózom, de mindent meg szeretnénk tenni annak érdekében, hogy ne legyen semmi gond.

A kezelőorvos szerint ezért még nem feltétlenül kellene menni genetikai UH-ra, de mégis jobb, ha többen látják. A lehetséges kockázatokról és veszélyekről persze senki semmit nem mond, és ezt utálom a legjobban. Tiszta hülyeség, én meg nem bírok napirendre térni a dolog felett. Egyszerűen csak sírok, mert semmi másra nem vagyok képes. Kép Hullanak a könnyeim, mert annak ellenére, hogy Babó még meg sem született, már most ő a legnagyobb kics az életünkben.

Mariann
27+1

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Lányok mindenkinek köszönöm a hozzászólást, a komphoz és a mózeshez egyaránt.!!!!Kép

Megfogadom a tanácsot, kompot nem veszek,(legalábbspórolok 15 ezer ft-t), viszont sportbabakocsit veszek, amibe belepasszol egy jó minőségű hordozó. Sluszz-passz.
Köszi mégegyszer.

Indianyó: bocsi, valamit nagyon félreértettem, azt gondoltam talán 40 körül vagy, és ezért mondod az én időmben kifejezést, amit általában nem tudom miért Kép a 20-25 évre szoktunk használni.Bocsesz!!!!Kép De ha venném a fáradtságot és megnézném mit írtál pontosan 4 oldallal korábbanKép, és figyelmesebben olvasnék mint pár órával ezelőtt, (most épp dorgálom magam)tuti hogy mindenki számára világos volt ahogy írtad.Kép

Ja és ha valaki szorított a fogorvoshoz a kiesett tömésem miatt, hát azt elteszem későbbre, mert nem jutottam el oda, sajna berezeltem.. én ilyen fogorvostól félős tyúk vagyokKép

Nyulanyó: Tök jó fej a kiscsaj!!!

A kötéshez sem tudok hozzászólni (varrás a másik), mert soha nem ment. Pedig esküszöm próbáltam, sőt tanítottak, de egy négyzetet sem tudtam kötni soha, mert az egyik oldal mindíg "elment".Kép Ez van. Még jó hogy fiam lesz!!!Kép
Vendég

Sziasztok!
Azt hiszem mégis csak jól sikerült a babák hízlalása, mert 4 nap alatt egy csomót nőttek és fejenként 200 g-ot gyarapodtak (1,8 és 1,7 kg-osak). Igaz, a lepények elég érettek, de minden rendben van a keringéssel. A méhszájam továbbra is 3000-es. Nem kell kórházba feküdnöm, és ha továbbra is ilyen szépen híznak a lurkók, akkor lehet, hogy itthonról megyek szülni. Az uh-os doki ugyan karácsonyi időpontot mondott, de az orvosom szerint a babák megvárják a betöltött 37. hetet (jan. 2) - uh-ra is előjegyeztetett erre a napra. Így legyen! A következő kivizsgálásokra (uh, flow, ctg) 2 hét múlva megyek. Ja és készült ma pocikép (32+0):
Kép
Összehasonlításként - Annával közvetlen a szülés előtt (40+0):
Kép

Medike!
Sajnálom, hogy megrepedt a pocakod. Szerintem is alkat kérdése. Én semmivel sem kenem, nem is repedt meg, bár a sógornőmnek 2 nappal a szülés előtt lett csíkos. Senkit sem akarok ezzel riogatni, de ez is előfordulhat!

Kata!
Üdvözöllek! Nekünk a babakocsink volt mózeskosaras, de a sétáláson kívül nem használtuk. Autóba pedig egyértelműen a hordozó a legbiztonságosabb.

Bébikomp: a felsorolt okok miatt mi sem használtunk, most sem fogunk.

Bori 32+0

Bori

Kép
borkadorka

Mariannka
Sajnálom hogy rossz híreket kaptál..okvetlen mennyetek genetikaira uh-ra.
Szerintem ne akarjad tudni a lehetséges veszélyeket, mert amíg az orvosod sem tud biztosat, feleslegesen ne rémiszgessen titeket.
Így is gondolom tiszta ideg vagy...de próbálj megnyugodni, és bízni hogy minden rendben lesz.
(tudom könnyű mondani)
Sajna a pyelontágulattal kapcsolatban nem tudok semmi okosat írni, de végülis alíg lépi át a 10mm-es határt, nem?Olyan nagy baj nem lehet.

puszi Alina
Vendég

BorkaKép
Ez aztán a jó hír!!! szuper, úgy látom jól drukkoltunk neked és a babáknakKép

A pocid nagyon szép kis formás, és tök jó hogy raktál fel összehasonlító képet. Már most nagyobb mint akor 9 hónaposan voltKép
Vendég

Alina!
Nem tesz semmit a félreértés Kép Bár 38 éves vagyok, ami ugye mégiscsak 40 körül van, még soha nem jött ki a számból a ...bezzeg az én időmben!... Kép

A kötés miatt ne bánkódj, biztos másban vagy nagyon ügyes KépKépKép
Ja, én az egész szeptember+október első felét a fogorvosnál töltöttem és még kéne visszamenni... Hát igazán megértelek Kép De gondolj arra, ha meglesz a babó, ilyeneket nem tudsz majd egy darabig, a fog pedig nem vár Kép

Borka! ÉLJEN!!!!!!!!

Mariannka! Azt hiszem, most mi nemigen tudnánk megnyugtatni Téged - bár látod a kezelőorvosod sem aggódik! Viszont sok szeretettel és odagondolással mindannyian szolgálhatunk! Vigyázz magadra, egy fincsi forró zuhany és szép zene tud segíteni Kép

indianyo

Kedves Ianyó!
Te engem teljesen tönkre teszelKép. Az előbb nem írtad volna...megvártad míg szétmagyarázkodom magam...Képez nem volt szép tőled.Kép

Fogorvos: Tudom, tudom. Csak sajna a történethez az is hozzátartozik, hogy 2004 január-februárban, elkezdtek nőni a bölcsességfogaim, (mind a 4 egyszerre), és feltorlódott a fogazatomKép, emiatt lent-fent 2-2 fogamat húzni kellett( ne tudd meg), és másfél évre "bilincsbe" verték (fogszabályzó) a számat. Borzasztó fájdalmakkal jár minden hónapban amikor húznak rajta, volt hogy 1 hétig szedtem fájdalomcsillapítot!(persze nem terhesen). Olyan mintha egy rossz protkó lennne felrakva másfél éve. Szülésig biztos leveszik, úgy január elejére saccolok, mármint a levételre. Na szóval nekem is kijár a jóbol a fogaimmal kapcsolatban, talán most egy picit megérted, mér utálom ennyire a fogdokit. Már írtózom tőlük!
Vendég

ez itt egy sajátkezűleg elkészíthető szopipárna , szabásmintával és készítési leírással.

http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&orderby=0&func=blog&szakerto_id=300002

indianyo

Kedves Alina! Én nagyon megértelek... nekem úgy kezdte a el a fogtoktor a gyökérkezelést, hogy nem is voltunk benne bizotsak, melyik a beteg... mert ilyenkor nem röntgeneznek ugye Kép

Hát, okosnak lenni itt nem lehet... esetleg erősnek Kép sok sikert Kép

indianyo

Mariannka! Nagyon sajnálom hogy rossz híreket kaptok, de hidd el a genetikai uh-on majd már többet tudtok!

Bori! Tényleg hatalmas a pocakod! Hihetetlen a külömbség az előző pocakod és a mostani között! Annyit izgulok értetek! Kép Kiváncsi vagyok a babócáidra! Kép De persze türelmes vagyok és kivárom akár a január 23-át is! Kép

Indi! Hogy te milyen ügyes vagy! Ezen az oldalon tök jó dolgok vannak! Köszike!

KépKép
nicika

<font color="119911"> Bori,
szuper! Ma többször is eszembe jutottál! Nagyon jó, hogy nem kell kórházban lenned! A babaházad pedig nagyon szépséges!!! Kép
Vok,
ok, találkozzunk!!!! Kép Angolom itt van Csepelen, de szerdán és hétfőn. A péntek du jó lenne nekem is. Majd dumáljuk még, hogy hol. Eljöhetsz hozzám is. Na? Kocsival minden oké?</font>
angi79

<font color="119911"> Mariannka,
sírd csak ki magad! De utána bíznod kell! Nagyon drukkolok Nektek! A dokid pedig biztos nem akar idegesíteni, ezért nem mond semmit. A genetikai után majd többet tudtok! Mikor lesz?</font>
angi79

Sziasztok!

Holnap reggel megyek hétre dolgozni, ott lesz sok-sok időm visszaolvasni titeket, mert most csak átpörgettem, de rengeteg! Kép
Most csak annyit írok gyorsan mi volt UH-n! Kép
A legfontosabbat, a nemét, amit én nagyon vártam, nem tudtuk meg. Nem mutatta a Drága! Kép De nem vagyok letörve, egy ideig marad a meglepi. Szerintem ez biztos azért van, mert én valami borzasztó kíváncsi vagyok amúgy is, és most így büntet! Kép
Íme néhány adat Róla:

BPD (falcsontok közötii távolság): 46 mm
THQ (fogalmam sincs, aki tudja, szóljon Kép): 47 mm
FL (combcsont hossza): 28 mm
fekvés: medencevégű (azt mondta a doki, ezért nem látszik a neme..)
lepény: hátsó fali
Amúgy minden normálisnak, szabályosnak, ritmusosnak (kicsi szíve.. Kép), épnek van beikszelve.

Fotóm sajnos nincs, csak videófelvétel, de arról nem tudok ide feltenni semmit.. Kép Csak mi gyönyörködhetünk benne.. Kép Én már háromszor megnéztem délután óta! Kép

És tök érdekes volt minden. A legjobban a gerince tetszett, azt nagyon lehetett látni, és a kis lábai! Volt, hogy felhúzta mindkettőt, volt, hogy az egyiket kinyújtotta! Kép Volt pár másodperc, amikor még a kis lábfejét is lehetett látni! Húúú... Izgi volt. Amíg vizsgált, én nem láttam, mert nem felém volt a monitor, csak utána, de Apa szemben állt vele. Nem tudta, hogy én őt figyelem és nem a plafont bámulom.. Néztem, ahogy mosolyog.. Kép Háát.. Nem cserélném el semmivel ezt az élményt!

Szóval holnap reggel szorgalmasan végigolvasok mindent, ígérem! Kép Nem hagynék ki egy napot sem, olyan sok érdekes dolog "hangzik" el itt! Kép És próbálok írni is mindenkinek! Remélem sikerül!
Addig is jók legyetek, kitartás! Babók nőjjetek! Kép

Sziasztok!
Nadine 19+4 Kép

nadine81

A narancskarika szárításáról sokan kérdeztetek, s bár mindenkinek van egy jól bevált saját receptje, most én közreadok még egyet, amit a neten találtam.
két csempelapocska közé rajzlapokat helyezz és ebbe ágyazd be a narancskarikát. 2-es fokozatra álítsd a mikródat, 3 percre. Amennyiben ez kevés, próbálkozz hosszabb idővel.

indianyo

Csak egy rövidre ugrottam be... nem nagyon tudok visszaolvasni... Kép

Nadine
Gratulálok a kisemberhez!
Olyan hatalmas élmény ez!!! Kép Kép Kép Kép

Borka
Gyönyörű a pocakod! Kép
Döbbenetes ,hogy már nemsokára szülsz!

Mariannka
Nyugodj meg nem lesz semmi baj a kicsivel... rákerestem a szóra, hátha találok valami megnyugtatót neked...
Ezt egy másik tapasztalt kismama írta le egy hasonlóan aggódó kismaminak!
Bemásolom, hogy megnyugodj!

"Szia Barbi,

gyorsan szeretnélek megnyugtatni, hogy az a 9mm-es izé, az az úgynevezett pyelontágulat a vesében, ami manapság minden 10ből 8 fiúnak van (Zsebinek is és Bencének is volt!!!!). Zsebié 9,3mm a bal veséjében. Ezzel nincs semmi teendő, mert az esetek 99%-ban ez magától elmúlik a születés után néhány héttel. Ezt tényleg UH-al fogják ellenőrizni, amikor a kutacsával is vissza kell menni (talán 6-7-hetes korban, ha jól emlékszem).
A másikkal kapcsolatban nem tudok hozzászólni, mert nekem olyat bencével és Zsebivel sem néztek, de remélem, hogy legalább az első kérdsedre megnyugtató válasszal szolgálhattam..."
Az a baj, hogy a dokik nem mérik fel mennyi izgalmat okoznak az anyukáknak egy-egy eldobált mondattal!
A genetikai UH-nak pedig inkább örülj! Hiszen megint láthatod a kismanódat! Kép

Vok
Ha a doki azt mondta, hogy átküldi egy másik kórházba az azt jelenti, hogy ott nem megfelelő a felszereltség jobbat keres! Ezt ti lehet nehezebben látjátok át mint ő!
Problémás esetekre én mindenképpen a Sote I. klinikát ajánlanám! Nem az a fontos, hogy mihez van közel, hanem, hogy milyen kezekben lesznek!

A vásárt ne felejtsétek!...persze ha érdekel...

Iparművészeti múzeum
Dec. 3-4 gyerekprogramos
Dec. 9-11 normál!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok csajok!

Köszi hogy ilyen sokan írtatok nekem,olyan jó volt olvasni!Kép
Mariannka,drukkolok nektek,tudom milyen a rossz híreket hallani,nekünk is van épp elég gondunk (a babában láttak az uh-n kétoldali vesetágulatot és két cisztát a fejében),ezért csináltak is magzatvíz vizsgálatot,még 2 hetet kell várni az eredményre (Down-kórral és egyebekkel "riogattak"...)gondolhatod!
Bízz a pici babádban és Istenben,hogy minden rendben lesz!
Szorítok nektek!

Lányok,a pocitok szépen nő,jók a fotók!
Nem akarok fogyózni,csak "muszály" diétáznom,eddig 21 hetes koromra 6 kg-ot híztam (pocira+meglöttyedt a popóm,dehát még nem kezdtem el tornázni).
Ki tudja előre közületek hogy fog szülni?
Mivel nekem rossz a szemem,a dokim szerint lehet csak császárral szülhetek,még ki kell vizsgáljanak.
A barátnőm a labdát javasolja vajúdáshoz,állítólag nagyon jó.A zuhanyt viszont rossznak tartják.

Puszi mindenkinek és írjatok! Kép

Vikó,köszi hogy írtál,ari vagy!

A Dorka név nekem is tök tetszik,csak a férjemnek nem... Nekünk fiú név:Dominik,lánynév Anna.

Vikiék
visigo

Mariannka Kép
Sajnálom, hogy nem kaptatok jó híreket Kép Tudom milyen nehéz, így csak sok-sok erőt küldök neked.
Kitartás, a genetikai uh után többet fogtok tudni. Hová mentek?

Bori Kép
Gratula a lányokhoz Kép Nagyon örülök, hogy minden rendben veletek KépKépKép
Drukkolok, hogy így is maradjon legalább az év elejéig Kép

Vok Kép
Nekem van egy doki ismerősöm, régen jártam hozzá. Pont a Nyugati-nál van a magán rendelője, sajna nem tudom mennyiért. Egyébként a II. nőin orvos, az pedig a Nyugatitól csak néhán metro megálló. Dr. Bánhidy Ferenc elérhetőséget nem tudok.

Csíkok:
A védőnő váltig állítja, hogy alkati kérdés. Valakinek lesz valaki nem Kép

Nadine Kép
Örülök, hogy veletek is minden rendben van Kép
Az apucik ilyenkor szembesülnek igazán, hogy lesz egy gyerkőcük Kép

Annácska 22+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Azért írok jó híreket is. Babó elég sokat nőtt két hét alatt, a súly most már 1096 gramm. A korábbi lemaradását teljes egészében behozta, és szépen hízott is egy kicsit. (bizonyos számítások szerint még egy héttel nagyobbnak is tűnik. pl. pocakkörméretben.) Az arcocskáját megint szépen megmutatta, azon nem látszik semmilyen elváltozás. Viszont amikor átkapcsolták a gépet 4D-re, teljesen megriadt, és nem akart megmutatni semmit. Ezért eldöntöttük, hogy nem csináltatunk 4D-t, hiszen teljesen megijedt tőle most is.

Igaziból csak azon akadtam ki, hogy most küldenek genetikai UH-ra, a 28.(!) héten, amikor már nem lehet tenni semmit akkor sem, ha tényleg genetikai gondok vannak. Csak bízhatunk a Jóistenben, és tudomásul kell venni, hogy az Õ akarata él.

Nlunk van fogyatékos a családban (nem genetikai probléma, hanem szüléskor elkövetett műhiba miatt), és nem vagyok biztos abban, hogy még egy beteg embert kibír-e ugyanez a család. Ennyi.

Sikerült kiküzdeni egy újabb, genetikai UH időpontot holnapra. Csak bízom a legjobbakban.

Mindenesetre nagyon jól esik, hogy megnyugtató szavakat írtok, hiszen ha valaki megérti, hogy mi van most a lelkemben, akkor azok Ti vagytok.

Mariann
27+1

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Mamacka: Azért nem mindegy, hogy hol van, mert azért be is kell jutni. Egyébkén eddig tök egészséges mindenki. Azért akar másik orvost, hogy ne kelljen hírtelen valaki idegenhez menni. Szerintem ez is normális. Én el se vállalok olyan dologt, amit nem biztos, hogy be tudok fejezni. Akkor inkább átriányítom máshoz, nem? Kép

Vikó! Hát, nem is tudom megmondani mennyire örülök, hog itt vagy. Annyit kerestem már a szopipárna leírást és nem találtam sehol... és hála neked, megvan!!! Olyan jó! Meg is varrjuk anyuval a 2 ünnep között. Kép Köszönöm!!!!

Angi! Oksa a péntek nekem is. Kép Holnap este felcsörgetlek majd. KépKépKép

Mariannka! Sokat gondolok rátok, hogy minden rendbe legyen! A genetikain úgy is kiderül minden!

Jó éjt mindenkinek!

Eszter
20+1

Eszter
Kép
Kép
vok

Viki és Mariannka! Egy gyors megnyugtatást a nók lapja café szülész-nőgyógyászától is kaphattok, msot olvasgatok, rendkívül emberi a hozzáállása. Hátha sikerül egy kicsit megkönnyebbülnötök...

http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&szakerto_id=426278&func=kf

Mindenkinek kívánok aggodalmaktól és fájdalomtól mentes várandós állapotot és sok örömet a pocaklakóval KépKépKép

indianyo

Vok
Lehet félreértettél, ezt én is így gondolom! Kép Ha nálunk korababa gyanúja merülne fel akkor a Sote I. klinikát választanánk, ezért ezt ajánlottam neked is! De olyan kórházat nem érdemes választanotok ahol ugyanúgy nincs meg a megfelelő felszereltség, pl. korababafogadására, vagy egyéb probléma esetére. A schöpfi ilyen még, de arról csak rosszakat hallottam, rém gorombák a kismamikkal! És talán a Sote II. de az szinte ugyanott van. Én többet nem ismerek ahol a problémásabb eseteket is fogadják.
Nem akartalak megbántani, ne haragudj ha úgy jött ki! Kép
...csak kérdezted, hogy ki tud valamit ajánlani...
...gondoltam leírom, hogy én mit tudok...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Indianyo: köszi, írtam is neki gyorsan, hátha válaszol.

KépKép
mariannka

Mamacka Kép
A mostani várandóságom előtt én is úgy választottam kórházat, hogy ha lehet tudjanak a problémás, korababákkal is foglalkozni. Már vannak jó PIC álomások, de a Söfibe én sem mennék.

Annácska 22+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Drága Eszterem! Igazán nagyon szívesen Kép

Én pénteken megyek az I. Szülészeti klinikára a sógornőm orvosához, mert az enyém most nyaral, esetleg megkérdezem tőle, hogy ott kit javasol, jó? Dr. Gyimesinek hívják egyébként és nagy szaktekintélynek számít, bár többet nem tudok róla. Vigyázzatok Rátok Kép

indianyo

Mariannka, remélem, gyorsan kapsz választ és megnyugvást!

indianyo

Sziasztok!

Mariannka!
Szerintem ne aggódj nagyon, mert az nem jó a babának se. Tudod régebben nekem azt mondták, hogy minden orvos máshogy mér. Lehet, hogy a genetikain kiderül, hogy nem is olyan nagy a tágulat. Lehet, hogy azért nem mond semmit a doki, mert nem akar ijesztgetni, meg a jó oldalát ott hirtelen nem is hallanád meg.

Alina!
Nem vették le a fogszabályzót, mikor terhes lettél? Egyik ismerősöm azért nem akart évekig babát, mert a fogorvosa azt mondta, hogy szabályozás alatt nem lehet, mert szüléskor sokat romlanak a fogak. Én is akarok egyébknt szabályozót, csak még nem szántam rá magam anyagilag.

Visigo!
Hát én majd úgy tervezem, hogy ahogy éppen tetszik (és persze hagyják). Remélem minél tovább észnél leszek.

Kép
szelivi

Mariannka!
Kerestem neked a Google-n a pyelon-ra. Ezek a magyarul érthetők, de van nagyon sok.

www.babanet.hu/faq/sebesz12.php
www.medlist.com/HIPPOCRATES/IV/2/091main.htm

Kép
szelivi

Szelivi:Akkor az a fogorvos butaságokat beszélt. Ugyanis a terhességnek a szabályzóval semmi köze sincs egymáshoz. De tényleg. SZabályzóval vagy anélkül, arra kell figyelni hogy elég kalcium legyen a szervezetedben, és akkor semmmi baja nem lesz a fogaidnak. Hidd el.
Viszont én rábeszélnélek, hogy minnél előbb gyűjts rá, mert amelett hogy a szenvedő oldalát leírtam, írtó nagyon extra boldog vagyok hogy rászántam magam. Olyan szép lett, és tök jó érzés teliszájjal mosolyogni. Majd meglátod!Kép
Szánd rá magad!!

Jó éjt mindenkinek, babáknak mamáknak egyaránt!

A. 28+5
Vendég

Köszi szépen, Szelivi.

Jó éjt mindenkinek.

Mariann

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Mariann, sose felejtem el, hogy amikor nekem a genetikai UH-t csinálták még Katával (rossz AFP miatt), akkor ő "kifele" nézett, és mosolygott. Mintha azt üzente volna: "Nyugi anya, minden rendben."

Borka, hurrá, hurrá!
Nadine, hurrá, hurrá!
Rövidtávú memóriám másra már nem terjed ki, de aki még érintett: hurrá, hurrá!!! Kép Kép Kép

A mózeskosárhoz újabb szempontok: én is imádtam, de tényleg nem nagyon használtuk (fonott). Viszont barátnőméknél (nekik adtuk kölcsön) nagyon sokáig abban aludt a baba. (Egyre feljebb lehet párnázni, akkor egyre nagyobb hely lesz.) Kata egy kölcsön bölcsőben aludt, ami most nem lesz, viszont a Kikában állítólag lehet kapni olyan "bölcsőt", ami mózeskosaras. Látta valaki? Majd megnézem.

Én kimásoltam anno a turicímeket (hozzáírtam, amit azóta írtatok):
Ármánia: a körúton van a Rákóczi térnél, ha elindulsz a Blaha fele, szinte a sarkon. A bal oldalon, ha a Boráros felől jössz. a 4-6 villamos Rákóczi téri megállójánál 3000ért lehet kismamanacit venni egy turiban
ha leszállsza Rákóczin és a Blaha fele indulsz akkor a körút bal oldalán van.
Ruhagaléria - Baross u.6
Ruhagaléria - Nagymező u.10
Ruhagaléria - Deák térnél, Petőfi S. u-ra merőlegesen, a parkolóházzal szemben (sajnos nemtom, milyen tér az)
Ruhagaléria - Népszínház u.
Gardrobe - Október 6. u. 19 - ez gyerekbolt
Gardrobe - Arany János u.15
Gardrobe - Jókai u.24
Gardrobe - Nagymező u.36
Gardrobe - a legújabb üzletük a Madách Színház mellett a körúton
OKÉ - Nagymező u.47
Somnifer - Keleti pu. mellett
a Keletinél (Thköli asszem 5 szám)találtam egy angliai turit, 1500 ft/kiló MINDEN. Tele vannak bébiruhával IS. Mút pénteken vettem összesen 15 db babaruhát (8 rugdalózó, és 7 egyéb: nadrág, póló, body) és ezekért fizettem 2100 ft-ot. Ha a Blaha felől megyünk a Keleti felé, akkor a keletinél kell leszállni a piros 7-esről, és jobb oldalt tovább sétálva előre asszem a 2. sarok. Sarkon van bejárata a boltnak, biztosan belebotlasz. A babaruhák az emeleten jobb oldalt vannak 2db 4 részes "ládában". Válogatni kell ezerrel, de nagyon jókat elhet kifogni. Nekem a 8 rugiból 4 vadi új volt, még a cimke is benne volt
Csinibaba - Thököly út - Murányi u. sarok
Renoválás - Erzsébet krt. és Dohány u. sarok, volt Bástya mozi mellett
Humana - Erzsébet krt. - Dob u. sarok
Exhumálás - Rákóczi út 68
Luna - Karinthy 26
Rákóczi és a Szövetség utca sarka, ez egy agol turi. (a Keleti pu fele van)
Tátra u. és Radnóti u. sarka: Pöttöm Panna

Jaj, lányok, ma megtörtént a NAGY CSALÁDI BESZÉLGETÉS nagymamámmal lakásügyben - nagyon megkönnyebbültem, hogy túl vagyok rajta. Mi vele lakunk (kétlakásos családi házban), de "most", hogy nekünk nagyobb lakás kell és ezért költözni kell, nem fogunk már vele lakni - és ezt most tudtuk megmondani neki. (Eddig úgy volt, hogy együtt költözünk.)

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu, és akkor most külön költöztök? Azaz hogy mit szólt a nagyi? És a család? brrr. ez iszonyú nehéz dolog....

vikó

indianyo

Szia Vikó!

Eddig abban a felállásban laktunk, hogy mi laktunk a nagyival egy házban, anyuék pedig a közelben. Most úgy szeretnénk, hogy anyuék és a nagyi lakjon közel egymáshoz (pl. lakótelepen egy tömbben). Mi is maradnánk a környéken, de saját lakásban, és anyuék vennék át a mi eddigi szerepünket. Hát lesz még ezügyben sok-sok beszélgetés, nagymamámat "hideg zuhanyként" érte az egész, mert eddig arról volt szó, hogy együtt maradunk, és egy másik kétlakásos családi házat keresünk, amiben a mi lakásunk nagyobb, mint a mostani. De aztán ahogy párommal átbeszéltem a dolgot, arra jutottunk, hogy külön, és ezt a szüleim is támogatták, és átvállalták a mi szerepünket. Csak amióta ezt tudjuk, rossz volt, hogy mindig csak húzódott ez a nagy beszélgetés, mert olyan volt, mintha titkolnánk valamit, mintha összeszövetkeztünk volna a nagyi ellen. Csakhát ezt tényleg nem lehet egy elejtett mondattal elintézni, egy ilyen beszélgetésre alkalmat kell találni, és eddig nem volt alkalom.

Ma megyünk tanácsadásra Katával, aztán a védőnéni gyorsan "leregisztrál". Meg gondolom szívhangot is hallgatunk Kép

GyeZsu
gyezsu

JÓ reggelt!

PIC-ügyben szerintem a Schöpfi nagyon jó, a szülészetét viszont hagyjuk.

Mariannka: nagyon drukkolok nektek!!!

Én ma 10-re megyek fogdokihoz, hát nem vagyok tőle boldog.

cory 24+5

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="119911"> Jó reggelt!
Gyezsu,
örülök, hogy túl vagytok a nagy beszélgetésen. Kép
Cory,
hajrá! Kevés fájdalmat!
Alina,
Te előttem vagy a táblában, akkor nem 29+x hetes vagy?
Nici,
ne írjuk be a táblába, hogy a haskörfogat 62-ről indult, mert nem 100%, viszont a 87 az tuti! Szerintem napról napra nő most. Kép És nagyon kis hiperaktív már 3 napja. Nálad mit csinál a kis Szinti?
Vok,
várom hívásod! Az ikres mamának pedig a Sote 1 nem lenne jó? Baross utca.
Mariann,
nagyon szorítok ma Nektek!
Anita,
merre jársz? Tanulsz?

Puszi:
Angi
29+4</font>

Kép
angi79

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">Sziasztok lányok!

Kicsit eltűntem, de még azért vagyok.Kép Remélem, jól van mindenki, minden tuti!

Itt egy kicsit besűrűsödtek a programok.
Lakásügyben semmi változás, kinéztük a burkolatokat, és majd egyeztetünk a kivitelezővel.
A CRP szintem még most sem jó, még most is magas, hétfőn újra labor. Minden hétfőn reggel a korházba fékezek, amiből egy kicsit kezd elegem lenni. Amúgy jól vagyunk, nem fáj semmim, Alex sokat rugizik, mi meg örömködünk apával, h milyen kis drága.
Szombaton lesz a nagy nap, amikor kimondom az igent a páromnak.Kép Igazi, Las Vegasi esküvő lesz.Kép Kicsit szokatlan a gondolat, h szombattól Stéger Anikó leszek, de majd megszokom.Kép

Most el, majd olvasok még vissza, ha engedi az időm.

Pusza!

Nancsika & Alex 24+1</font></font>

Kép

Kép
nancsika

Hú, Nancsi, de izgi Kép Kép Kép

Kata még mindig alszik (tegnap a szüleimnél volt és nem aludt délután) Kép

GyeZsu
gyezsu

Nancsi,
gratulálok a nagy naphoz!

Scullyx
26+1

KépKép
KépKép
scullyx

Nancsi!

Gratula!
Csak 2 tanú és Ti? Mit veszel fel?
Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!
Háát,egy kis munka mellett most értem a másfél napi termelésetek végére! Előre is bocsi, hogy nem mindenkinek írok..

Indianyó,
nekem nincs semmilyen repülős sztorim, mert még nem repültem! Kép És mivel én is első babás vagyok, sokszor én is értetlenül állok a dolgok előtt és sok mindent innen, tőletek tudok meg. Pl. kenőcs, pelenka, komp, stb...

Angi,
nagyon szép a pocakod, és az a felső is tök jó! Kép

Medike,
nekem még nem jöttek csíkjaim, de totál be vagyok sz...a, hogy mi lesz, ha jönnek. Nekem ez a rémálmom. Most várom az Avonos krémet, valakitől hallottam, hogy segített. Azt a pár ezer forintot megéri, hátha nem jönnek ki. Rendeltem külön a cicikre is, meglátjuk beválnak-e.

Andi,
az nagyon jó lehet (lesz is), ha majd Apát ráveszem a pocakkenegetésre.. Kép Sokat nem kell úgysem könyörögni.. Kép

Nyúlanyó,
nagyon aranyos a kislányod, igazi Hölgyike! Kép

Kata,
üdvözöllek itt nálunk, szerintem jó választás volt, én nagyon jól érzem itt magam! Kép

Mariannka,
sajnálom, hogy nem lett jó a vizsgálat eredménye.. Remélhetőleg a genetikai UH többet és jobbat mond majd!

Alina,
nekem is el kéne mennem fogdokihoz, de fájdalomcsillapítás nélkül nem merek belevágni. Kép Ezért most úgy időzítem (mivel nem égetően nagy a baj..), hogy ha meglesz a Baba, eltelik pár hónap, talán eljutok fogorvoshoz. Itt helyben van, gyalog is csak pár perc, talán jobban megoldható. Meg hát itt van anyu is, sok mindenben tud majd segíteni, pl. őrizni a Csöppöt.

Nancsi,
már én izgulok az esküvőd miatt, ezek mindig olyan izgalmas és meghitt dolgok (bárhol is legyen..)!

Legyetek jók, még jövök ma!

Nadine 19+5 Kép

nadine81

Sziasztok Lányok! Kép

Vikó! Mi csak két hét múlva megyünk a Praxisba, valakivel összekevertél... Kép

Kata! Üdv közöttünk! Akkor már egyre többen vagyunk március végére kiírva!!! Mi szerencsére az Uzsoki kórházzal szemben lakunk (ott is szülünk), így azt gondolom arra az 5 percre kocsival talán nem árt meg a kicsinek a hordozó. Kép

Mariannka! Remélem sikerült megnyugtatnunk itt, én is utána olvastam, tudom, hogy nehéz, de próbálj arra gondolni, hogy ha 10-ből 8 kisfiúnak van, akkor nem lehet olyan veszélyes dolog! És igaza volt valakinek, aki írta, hogy a genetikai UH-nak örülni kell, mert csak a neve olyan rémes, amúgy meg egy jó kis mozizás!!! Kép

Borka!!! Hipp-hipp hurrá!!!! Hihetetlen, hogy lassan elkezd a táblázat eleje szülni&#8230; hogy rohan az idő!!! Kép

Alina! Én is fogorvoshoz készülök, mert sokat begyullad az ínyem, ami tudom, hogy a terhességgel jár, de nekem felül korona van a fogaimon és így röntgen nélkül nehéz megállapítani, hogy most csak a terhesség okozza, vagy a korona alatti fog. Gondoltam egy pillantást jobb ha vet rá a dokim&#8230; Azt még hátha kibírom. Kép

Mamacka! Köszönöm a szopipárna címét!!! Ezt keresem két napja!!! Ma meg is rendelem, olyan boldog vagyok!!! Kép
Merre rohangálsz mostanában, hogy ennyire nincs időd jönni? A vásáron kint vagy egész nap? Azért pihizel is ugye? Kép

Nancsika! Gratula az esküvőhöz! Nem is mesélted!!! (vagy csak én nem voltam figyelmes?) Hirtelen elhatározás volt, vagy előre elterveztétek?

Nadine!! Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n! Ha ilyen szégyellős, akkor talán kislány lesz? Mikor mentek legközelebb, amikor kiderülhetne?
Esztipeszti tegnap írt arról a mandulaolaj és rózsafaolaj keverékről, ami nagyon jó pocakra. Én tegnap meg is vettem (ESZTIPESZTI! KÖSZÖNÖM! ANNYIRA TETSZIK AZ ILLATA ÉS NAGYON JÓ ÉRZÉS A BÕRÖMNEK) és csak ajánlani tudom. Nem is drága és elég kevés kell belőle, vagyis sokáig jó lesz. Pedig van méregdrága Vichym is, mégis ezt jobbnak érzem. Kép

Puszi mindenkinek:

Bartika+Pötty
22+1
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911"> Nancsi,
ez nagyon izgi. Akkor már csak 3 nap lányként. Kép Ott lesz a 14. kerületben?
Nadine,
köszi a bókot. A pocakkenegetés tényleg jó ha apa csinálja. Kép Jó munkát!

Légzésfigyelővel kapcsolatban lenne kérdésem. Akinek van/volt melyik típust ajánlja?</font>
angi79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?