Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszi!
Jó, hogy tudom már, hogy kinek írok! Megnéztelek az albumunkban.
Szóval próbálok május végéig ha megy...Arra gondoltam, hogy májusban már csak heti 4 napot dolgozok. Majd meglátjuk mert elõre már tényleg nem tudok 100%-osat mondani.
Neked is fáj a derekad?! Akkor ez normális?!
Elöttünk járó lányok! A derékfájás az átlag probléma? Mitõl van? Ez már az lenne, hogy csúszik szét a medence? Szerintetek a napi 4-5 pocak keményedés az normális ebben a korban?
Bori
Nekem úgy rémlik, hogy Törpinek nincs otthon net elérhetõsége és már nem dolgozik.
Halacska 27+5
Halacska

Halacska!

Nekem már tizenhetes korunk óta fájdogál a derekam...Kép Sajna. A doki szerint ez alkat kérdése és hát tudom, hogy az anyukámnak is elég gyengék az izületei. Nameg olvastam is, hogy egyrészt az van amit Te is irtál, hogy a BAbci rendezkedik odabent, másrészt a terhességi hormonok is lazitják a szalagokat inakat. Hát ez van. Velem elsõ perctõl szedeti a doki a MagneB-t. De még igy is fáj néha.És egyre nyûgösebben ülök az irodai székben nap mint nap.Kép Nem baj, május 1-jétõl nem dolgozom! Juhéj!!!!! KépKépKép
De szerencsére otthon is van netem,Te tudod, hisz korábban már irtál egyszer magában. Még az elején.Orvosi tarifákról, ha jól emléxem.

Kato,

Én még ugyan csak a 27. héten járok, de bevallom már vettem néhány holmit (csak ruhaféléket), babona ide vagy oda. Meg az az igazság, hogy fogalmam sincs hogy fogom viselni az utolsó hónapot és inkább nem mászkálok 30 fokos melegben Xkg plusz súllyal magamon. És májusban megint elutazik a párom két hétre Ázsiába, úgyhogy nem lesz össz-vissz csak 6-7 hetem mindent beszerezni a bútortól a cumisüvegig.
Na most jól kimagyaráztam magam.KépKépKép hihi

Nyuszi
26+0
Nyuszi

Sziasztok!

Halacska,
ritkán írok, de talán emlékszel én is panaszkodtam a derékfájásra. Volt, hogy majdnem sírva fakadtam, amikor huszadszor nyilalt ugyanabba a pontba vagy amikor nem tudtam leülni a wc-re, vagy amikor menni alig bírtam. Aztán egyszercsak elmúlt. Nekem szerintem a baba úgy feküdhetett, hogy nyomott valami ideget, aztán megfordult és elmúlt. Néha még most is van amikor belenyilal, és elég intenzíven mozog a kicsim, ebbôl én azt gondolom, hogy oda-vissza fordul, bár lehet, hogy ez nem így van. Én nem tudom kivenni, mije az, amit kidug, ki tudok venni három kerekdedséget, mindig csak tippelek (könyök, térd, popsi). Úgyhogy kitartás, nekem nem sokat segített a haskötô (bár nem tudom, lehet, hogy jobban fájt volna, ha nem hordom), a tornát nem hagytam ki, azt jónak éreztem, de amikor nagyon fájt, arra gondoltam, kismiska ez ahhoz képest, ami szüléskor lesz, és máris nem éreztem tragikusnak (pedig piszkosul szenvedtem) Kép

Lányok,
biztosításba nem tudtok segíteni, mert senki se válaszolt Kép ?!
Május elsejével öt napra átmennék Ausztriába, csak nyugodt lennék, ha lenne biztosításom szülésre is.

Mia, Bubu, sok-sok gratuláció, és nagyon sok boldogságot!!! Kép

Margaréta 35+2
margaréta (margar&

Lányok, köszi a megnyugtatásokat! Már tudtam is aludni egy pár órát, így most kicsit jobb. Kata neked mi is volt a legjobb? Hársfatea mézzel, jól emlékszem?
A babarucikkal kapcsolatban és úgy hallottam, hogy a babona addig szól míg meg nem mozdul, ha már megmozdult lehet menni vásárolgatniKép)) Hát én addig voltam hajlandó várni, azóta apránként gyûjtögetem a babaholmikat.

Pusz, megyek visszabujok az ágyikóba.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Margaréta,
köszi az infót. Nekem nem nyilal hanem tompán fáj egész nap. Én is abban bízom, hogy elmúlik. Be is nyomtam egy fehér Magnumot és a lelkem már jobban van legalább.

Nyuszi, emlékszem mindenre. Tudod, lehet, hogy talizunk a szülõszobán. Kép
Halacska 27+5
Halacska

Margaréta!

Én momentán azért nem szóltam hozzá a biztositási témához, mert nincs tapasztalatom, és nem is ismerek ilyen biztositót... Lehet hogy a többiek se???
Telefonálgass körbe 1-2 biztosító társaságot, hátha akad valamelyiknél olyan amilyet te szeretnél..

sasha
sasha

Halacska!

A keményedés normális lehetKép, nekem is van, de nem egyformán minden nap. Szerintem összefügg az aznapi tevékenységemmel (pl. akkor több van, ha aznpa vagy elötte való nap sokat tevékenykedek), söt azt is észrevettem, hogy még a lelkiállapotommal is! (A múltkor valami számomra ijesztöt hallottam a tévében, és azon nyomba ugy bekeményedett...)

Nyuszi!

Sokan nem vesznek babonából rucikat...
De: én nagyon szeretek vásárolniKép (gyerekholmit meg különösenKépKép), és mégis mostanában többször nyüg az, hogy vásárolni megyünk. Mert valahogy fáraszt.
Nem tudom, hogy mi lenne velem, ha most kellene minden elkezdeni vásárolni, és persze nem egy helyen... Mert hát olyan nincs, hogy egy helyen minden szép és jó lenne...
Ezért nagyon egyetértek, hogy nem lehet kellemes még nagyobb pocival, esetleg melegben vásárolgatni. Ha teheted, akkor kezd el!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Igazad lehet, nagy hassal 40 fokba nem leányálom a mászkálás és a vásárlás. Úgyhogy aki nem babonás mehet vásárolni. Ezek szerint én is mehetnék, de most úgy õszintén 17 hetesen hova menjek még vásárolni, még olyan pici, és annyi minden mást kell még elintézni. Pl a babaszobát kitapétázni leparkettázni a bababútort beszerezni és majd csak utána jöhet a ruciKép Ez van...
Tudom hogy nem nekem szólt a leveled...Kép

Jaj lányzók sikerült megcsinálni a profilomat, még egy 2 évvel ezelötti képet is felraktam, csak baromi nagy lettKép

sasha
17+5

Kép
sasha

off:
Nem lett jó a profilom, elõször is nincs honlapom másodszor hol a kép rólam?KépKépKép
na mindegy majd megcsinálomKép

sasha

Kép
sasha

Beszti!
Akkor normális a keményedés csak én nem vagyok az. Kép Olvastam egyébként én is, hogy így készül a szervezet a szülésre és a babát is edzi ezáltal. Csak azt nem tudtam, hogy van-e vmi felsõ, számszerû határa.

A vásárlásról osztom a véleményed. Egyébként sem tudja szerintem megvenni az ember azt amiért elindul. Kata erre a legjobb példa! By the way hol vagy Kata 007? Minden ok?
Sziasztok! Megyek haza!
Halacska 27+5
Halacska

Sziasztok lányzók!

Most nézegettem az archivumban, hogy hogy indult ez a topik, és örülök hogy megnéztem mert nem tudtamhogy a Már megint megjött-bõl inditották. Érdekes volt a pocakos táblázat kialakulása isKép
Láttam Kata 007-et utolsónak a táblázatban lányzók, úgyhogy aki most utolsó ne aggódjon mert utolsókból lesznek majdan az elsõkKép Igaz Kata sem elsõ még, de már közel járKép)

puszi
sasha

Kép
sasha

Margaréta!

Alianz biztosítónak van ilyen utazási biztosítása!

Halacska!

Napi 10 keményedés számít "normálisnak".

Pucúr 31+5
Pucúr

sziasztok pocakosok látom nem vagyok egyedül pocak keményedésel szerintem nincs felsö határa bár eben nem vagyok tejesen biztos nekem inkább reggel és este felé szokot keményedni a pocim de lehet hogy csak én nem veszem észre ha többször is kemény mert én szeretek mozogni fökép ha szép az idö és jol érzem magam. ÜDV csics 26+
csics

Lányok a hetek számolásába már én is belezavarodtam ezért nem tudom pontosan hogy hány napos vagyok csak a hetet tudom most 26 hetes vagyok de nekérdezétek hogy hány napos vagyok mert sajna nem tudom majd a pontos adatot csak jövö héten tudom szolgáltatni akor megyek az orvoshoz na megyek mert egy nyügös kispapa TVni szeretne .ÜDV CSICS 26+
csics

Sziasztok

Bori

Köszi a tájékoztatást, tényleg oda fogok figyelni hogy amennyit lehet pihenni tudjak. Május 01-jétõl úgy is itthon leszek, csak vizsgázni kell bejárnom a suliba, az meg megoldható.

Lányok
Tök jó látni titeket! Kép
Ez nagyon jó 5let volt, hogy felrakjunk képeket magunkról. Egy fokkal személyesebb lett az egész!

Forti
(24+4)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Kata - köszi a mailt Kép Feltettem egy képet én is Kép

Sasha - Én is voltam utolsó anno... és most látom hogy lassan beérek a táblázat elsö tizes körébe... nem semmi... igaz már csak jó bö négy hetünk van a papírforma szerint hátra...

Ma voltunk intézni az apasági nyilatkozatot is, mert ugye mi nem vagyunk házasok... de legalább már ez is megvan...

Most pakolgatjuk a kórhézi cuccot is... ki tudja mikor kell majd megint...

Pocakkeményedés - az orvosom mindig azt mondja napi 10 az normális, de egye az ember a Magne B6-ot...
Na nekem mostmár elég megmozdulnom, sétálnom pár métert, vagy Manónak rúgdosni pár percig és máris kökemény a pocak... pedig én még a göcsoldó gyógyszert is szedem a héten...

Üdv. Dojika 35+4

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dójika!

Igen szerintem is lehettél utolsóKép Csak azt nem látam, biztos valahogy átsiklottam felette, mert már akkoriban is nagyon ment a duncsi;-)Kép

sasha
sasha

dec8!
Mailt megkaptam, várom a képeket!

Lora!
Mail ment!

Edina!
Holnap felrakom az új képeidet!

Beszti!
Én akkor lettem tisztában ezekkel a dolgokkal amikor Debrecenbe a DOTE-ra jártam. Ott magyarázták el a terhességi kor számítását.
Ott úgy kérték az AFP-t, hogy betöltött 15. de még nem betöltött 16. hét.
Ha kérdezik én is azt mondom, hogy mennyi van még hátra. Ez az egyszerûbb. Kép

Ilke!
Én tényleg nagyon sok mindent kipróbáltam. Ami a legjobban használt, mert még soha nem jöttem ilyen hamar rendbe egy náthából, az a hársfatea+méz. Ez aztán egész nap, amikor csak eszembe jutott. Emellett rengeteg citromot elnyalogattam cukorral. A végét mindig beáztattam egy csésze teába. Jobbulást! Kép Tudom mit érzel most. Kép

Sasha!
Én látom a profilod! Kép A képet tényleg cseréld ki kisebbre, mert a modemeseknek estére sem fog bejönni. Kép Ügyi vagy!!!! KépKépKép

Halacska!
Köszi az érdeklõdést! Kép Vagyok! Nem érzek jól magam, úgyhogy most karácsony volt ma a férjemnek, nem küldtem el a gép mellõl! Kép

Kata és Dóri (35.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, de búcsúzni jöttem! Az UH-n gyönyörû szép kisbabát láttam, pont akkora, amekkorának lennie kell, de a szíve sajnos már nem dobog! Kép Kép Kép Elkellett telnie egy pár órának, mire ezeket le tudom írni. Most is csorognak a könnyek a szemembõl. Nagyon köszönöm mindenkinek az értünk érzett aggódást!!! Csak azt tudom mondani, hogy KÖSZÖNÖM! Nagyon jólesett az együttérzésetek!

Sasha!
Légyszíves törölj ki a táblázatból! Így lesz a legjobb!

Sajnálom, nem volt erõm hozzá, hogy végigolvassam a hozzászólásaitokat! Elkezdtem, de nem bírtam...

Mindenkinek sok-sok boldogságot, és sok-sok örömet kívánok a babájához és az egész családjának!

Még talán vissza vissza nézek néha, de holnap este biztosan!

Üdv:
Gitta
gitta

Úgy bíztam... Gitta, gondolom nemfogod olvasni, de tiszta szivembõl kivánom hogy hamarosan megint ellátogass ide...

sasha

Kép
sasha

Kata! Én is kaphatnék egy jelszót? Persze cserébe küldenék képet is! Köszi!
Menta
menta

Hellóka,

milyen jó sokat írtatok. Sajna én sem tudom megnézni a képtárat, pedig Mo-ról netezek.

Edina, biztos hogy iszok eleget, mert vesekövem van, és hozzá vagyok szokva a napi 2-3 liter folyadékhoz. Most almakúrával próbálkozom. Azt olvastam, hogy a héjjában van valami, ami gátolja a fejfájás kialakulását.

Gitta, mi van veled?
Lora

Drága Gitta!

Nekem is kijöttek a könnyeim...
Annyira annyira sajnálom...úgy vártam, hogy jelentkezz, és úgy bíztam...
szívbõl kívánom Neked, hogy miután meggyászoltad Õt, visszatérj ide egy új kisbabával, és egy végig boldog terhességgel!!

Vigyázz Magadra és ne feledd: Veled leszünk lélekben és visszavárunk!!
Ha kell néhány baráti váll, hogy kisírhasd magad, GYERE VISSZA!! Várni fogunk...

Sok-sok puszi: Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Zsóka!

Nagyon sajnállak, hogy ennyit kell szenvedned, de azért remélem, nem tart ki végig a rosszulléted...
az, hogy még nincs nagy pocid ne zavarjon, lesz még olyan, mikor minden mozdulat nehezedre fog esni miatta!
az elõtej miatt irigyellek Neked biztosan lesz mit adnod a babucinak már a szülõszobán...
szerintem a védõnõdnek igaza van, az átlagnál érzékenyebb lehetsz a hormonális változásokra...
ez a szülésnél elõnyödre válik majd, tehát:FEL A FEJJEL!

Zuzu!!

Olyan édes vagy, hogy bátorítasz minket, nekem így a szülés
kapujában ez nagyon sokat jelentett!

Halacska!

Köszönöm a dicséretet!
Derékfájás: sajnos ez az egyik legkellemetlenebb vissza-visszatérõ probléma.
Oka valószínüleg a meglazult ízületekben keresendõ...
nekem is milliószor elõjött, pl. most is, ha 100m-t megteszek, majd leszakad...
de én már nem panaszkodom, megadtam magam a sorsnak és
Melissának...

Bori!

Olyan jó, hogy valszeg Neked is kislányod lesz!!!
Meglátod a férjed lesz a legboldogabb és a legbüszkébb a lányára...
lehet, hogy igazad lesz, és úgy kell majd Melissát kicsalogatni a kuckóból, úgy tûnik tényleg jól érzi magát!!
éppen az elõbb feszegette szét a pocakomat és úgy fejelgetett a méhszájamba, hogy a csillagokat láttam...
baromira szeretnék már "túllenni" a dolgon minden félelmem ellenére...

Edina!

Mint látod, szó sincs babázásról...sajnos...
olyan hülye helyzet ez, az ember nem tudhatja, mikor mire készüljön, legalább tudnánk elõre...na, mindegy.

Lella!

Köszi a kedves invitálást, de valószínüleg épp elég lesz itt is elviselni a "vendégséget".

Puszi Nektek!!

Sheila
39. hét

Kata!

Írok Neked mailt!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Gitta!!!!!!!!
VELED VAGYUNk

Kato
katalinka

Gitta,

Nagyon-nagyon sajnálom ami történt, teljesen megrendülten olvastam soraidat. Nem is tudom, mit mondhatnék. Csak annyit, hogy mi itt vagyunk és várunk, gyere amikor csak szeretnél.

Edina,
igazad van, bocs a feledékenységemért!

Moni, Kamelia,
úgy néz ki, hogy egyszerre fogunk hajrázni! Kép

Moni,
örülök, hogy minden OK volt a pénteki UH-n!

Sasha,
köszi, hogy felvettél a táblázatba. Budapesti vagyok, a kórházat még nem döntöttük el.

Éppen most akartam kipanaszkodni magam a hülye hányás miatt, de olvastam Zsoka írását, és ezek után inkább semmit nem mondok. Sõt örülhetek neki, hogy csak esténként hányok otthon (és nem reggel vagy napközben a munkahelyemen), csak egyre rosszabb az egész. Már nagyon szeretnék egy jóízût enni, mint régen ! Kép

Üdv mindenkinek, Pilinke
pilinke

Sziasztok!

Azt hiszem, most már irhatnék többet is, csak mikor olvastam Gitta babájának szomoru sorsát, több nem tellett persze, nekem egy szavam sem lehet...
Ülök itt a táblázat felett és annyira nincs szivem kitörölni...
Lányok létezik egyáltalán vigasz erre?Kép

Pilinke!

Nincs mit. Javitalak a táblázatban.Kép

sasha
17+5
sasha

Gitta!
Annyira sajnalom! Kép De meglatod, nemsokara ujra itt vagy koztunk! Szeretnek valami okosat, biztatot mondani, de erre nem lehet. Veled erzek Kép

Edina
edina

Gitta!

Talán már ezt sem olvasod, de azért én mégis szeretném elmondani, hogy nagyon szomorú ami veled történt.
Egész nap kaptam a mobil után, hogy hátha Te vagy és megnyugtatsz, hogy semmi gond. És akkor most olvasom Sheila mailját, hogy mi történt. Már nem akartam ma belépni ide, de úgy éreztem, hogy ezzel tartozom neked. Kép Nagyon sajnálom.
Sírd ki magad, sírd ki nyugodtan a fájdalmat, aztán friss erõvel újra kezdheted.
Szeretnénk hamarosan itt látni a neved köztünk, és szorítunk majd, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sasha!
Veled is együtt érzek. Kép
Sajnos a pár hónap alatt amíg én vezettem a táblázatot, egyszer nekem is meg kellett ezt tenni.
Hidd el, hogy sírva nyomtam meg a del gombot, mint ahogy most is folyik a könnyem. Kép
Kívánom, hogy neked is ez legyen az utolsó, soha többé ne kelljen megtenned!

Lányok!
Valamit szeretnék elmondani: az, hogy most már kicsit személyesebb ez a topic a weboldal miatt nem nekem köszönhetõ. Én csak megvalósítottam amit Gitta felvetett.
Köszönjük neked Gitta!!!!!!!!!!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Bocs, az elsõ smile Kép ilyen akart lenni.
Nem vagyok komplett! KépKépKép

KépKép

KépKép
kata007

Gitta,

én is így jártam az elsõ babámmal... Tudom, milyen nehéz. Rettenetesen fájt, de hamarosan újra babás lettem, és lett belõle egy gyönyörû kisfiú. Már eszembe sem jut az elsõ. Hidd el, nemsokára újra itt leszel. Imádkozom érted.

Virág
Virág (fiore)

Mia!

Gratula Somahoz!

Krita!

Gratula Nellihez!

Bubu!
Gratula a kslanyodhoz!

Gitta!
Sajnalom ami tortent! Nem is tudom mit lehet ilyenkor mondani..... Kép

Sajna mostanaban csak olvasgatlak benneteket, mindig jovk kivancsiskodni, ki hogy van. Madison baba elegge lefoglal, foleg, hogy egyre tobbet van fent KépOlyanko meg igenyli az anyucit, egyutt jatszunk, .......

mindenkinek jo babavarast!
Andi+Madison, aki ma pont egy honapos
andysj

Gitta! bár nem tudom hogy olvasod e sorokat azért én még leirom szivböl sajnálak és részvétem Kép KépKép CSICS 26+
csics

Sziasztok!

Kata!
Küldtem a képeket!

Sheila!
Köszönöm, hogy gondolsz ránk, bár én még a héten sem igazán készülök szülni. Az orvosom is azt mondta, hogy valószínûleg a héten még nem kíváncsiskodik ki a gyerkõc.

Szeretnék én is köszönteni minden „friss” kismamát, jó pocakosodást kívánva!
A táblázatban elõrekerülésrõl pedig csak annyit, hogy olyan gyorsan jött el, hogy én is szinte csak azt vettem észre, hogy már az elsõ tízben vagyok. Most meg már…

Mia, Bubu!

Gratuláció a gyerkõcökhöz!

Gitta!
Hol vagy? Már úgy izgulok, hogy mi lehet veled? Remélem, azért nem fogtak bent a kórházban! Jelentkezz, ha tudsz! Nagyon várunk vissza!

Szilvi és Petike
38+3
bszilvi

Gitta, szomorúan olvastam a soraidat, nem lehet könnyû elfogadni. KépDe biztos vagyok benne, hogy hamarabb visszatérsz hozzánk sem mint remélnéd. Sok leányzót ismerek akivel uez megesett(pl. a nõvérem), és a következõ baba, mindent felejtetett velük, gondolj erre, a jövõre.

Lányok, a Strepsils bevehetõ ilyenkor? Egész éjszaka nem aludtam, a párom hajnal 1-kor nem bírta nézni tovább és elment egy gyógyszertárba, hogy kifossza. Most Bronhicum szirupot iszogatok, arra rá van írva hogy terheseknek mennyi a javallott, szóval az megbízható, de érdemben ez sem segít. Ma elmegyek a dokimhoz, remélem tud valamit adni. mert még egy ilyen éjszakát nem bírok ki. Nem is tudom mikor voltam ilyen beteg utoljára.Kép
Pusz
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ezt a hozzászólást az elöbb még olyan vígan írtam offline, most pedig nagyon el vagyok szomorodva. Ki kellett törölnöm azt a bizakodó sort, amit Gittának szántam. KépKépKépKépKépKép Tudjátok, mi együtt akartunk visszaszámolni...
Gitta, remélem nemsokára újra jelentkezel, szívböl kívánom, hogy hamarosan egészséges babád legyen! Biztosan nem olvasol minket, de valahogy mégis írnom kell...

Sziasztok,
végre én is újdonsággal jelenkezhetek!

(Bocs, hogy nem válaszolok egy hozzászólásra sem, de sajna már napok óta csak átfutom a topicot, arra sincs idöm, hogy a nagyját elolvassam...)

Szóval: tegnap voltunk a kispapával ultrahangon, ahol elöször elég félszegen szemlélödött, de ahogy megmutatta neki a dokinéni a kicsit, nagyon felragyogott a szeme! KépKépKép Megállapítottam, hogy elönye és hátránya is van a páros uh-nak. Az elönye az, hogy tovább mutogatja és magyarázza, hogy mi hol vanKépKépKép (persze, a babából is több látszik már), a hátránya, hogy nem fordítja teljesen felém a monitortKép, mert a kíváncsiskodó apuka különben nem látna semmit. Szóval a baba 6 cm, lábacskákkal együtt pedig úgy 10. Néha ugrott egyet, olyan jó volt látni, ahogy ficánkol!Kép Ez nekem olyan hihetetlen, hogy már ilyen nagy és én még semmit sem érzek! Tudom, hogy semmit nem várhatok a 13. héten és hogy ez mindenkinél így van, de mégsem tudom ésszel felfogni... Tehát nagyon úgy néz ki, hogy minden rendben van. A görcsök is elmúltak teljesen, csak néha fájdogál a pocim.
Holnap reggel megyek genetikai vizsgálatra. - Erre azért van szükség, mert a szüleim három babájukat vesztették el KépKépKép (így nincs is testvérem), az apu második házasságában is nagyon beteg lett volna a baba, aki így meg sem születhetett. - Ezt a történetet majd el kell mesélnem annak a dokinak is, aki végül majd eldönti, hogy szükséges-e a magzatvíz-vizsgálat. Nem tudom, hogy van-e rizikója ennek a vizsgálatnak, de talán tényleg megnyugodhatnék, ha megcsinálnák. Csak az ijeszt meg, hogy azt mondta a növér, hogy azután már nem mehetek vissza a suliba. Ez a holnapi tehát valami "nagyon nagy dolog" lenne???
Ha voltatok Ti is ilyen helyzetben, feltétlen írjátok a válasz elejére, hogy "Csipkebogyó" mert holnap reggel is csak átfutni lesz idöm a híreket... Kép

Kamelia, Edina,
nagy kár, hogy mi nem láthatjuk a többieket. Bár nem szeretnék igazságtalan lenni, mert még a maileket sem volt idöm megnézniKép, talán jövögetnek is a fotók. (csipkebogyo@index.hu)

Köszönöm, ha tudtok segíteni a magzatvíz-vizsgálattal kapcsolatban!
Csipkebogyó 12+4
csipkebogyó

Gitta!

Veled vagyunk és visszavárunk!

Ilke!

Igen, be lehet venni a Strepsils-t. Én sem voltam az utóbbi években annyira megfázva, mint a tizenvalahanyadik héten, még antibiotikumot is kellett szednem, mert nem akart elmulni. Azt mondták jobb, mint ha tovább kinlódok, a 12. hét után már van ami igazán megbízható.
Javulást neked!

üdv

any(32.)
any

Gitta!

Hát, hiába volt a sok szurkolás, meg drukkolás? Nagyon sajnálom!Kép De ezen túl majd azért szurkolunk és drukkolunk, hogy minél hamarabb újra csatlakozhass hozzánk!

Nyuszi!
Kicsit felgyülemlett a munkám, azért írok kevesebbet, de mindent elolvasok! Meg aztán otthon nincs internetünk, bár a kispapa megígérte, hogy mire otthon maradok, addigra lesz. Tudja, hogy milyen fontos neki, hogy veletek legyek, pláne, hogy mindig elmesélem neki, hogy kivel mi van. Kép

Kata!
Van képem, megpróbálom neked elküldeni, mert hogy én nem tudom feltenni, az biztos. Cserébe kérek szépen jelszót! Köszi.

Dió (és Almamag 28+4)
Dió

Gitta! Kép
Nagyon nagyon sajnalom ami tortent es egyutterzek veled.... De hidd el, a termeszet a maga kegyetlen modjan - bölcs. Ha nem hagyta hogy eljen az a kicsi, arra megvolt az oka.
Ettol nem lesz konyebb sem a te szived, sem a mienk.

De kaptal egy uj lehetoseget (mint ahogy en is, csak en 9 honap terhesseg es 2 honap anyasag utan), hogy egy egeszseges babad legyen.

Ehhez meg annyit tennek hozza, hogy pont a masodik ehetoseg miatt, en ma megyek a gyereksebeszhez, hogy megbeszeljuk, milyen jellegu vizsgalatai lesznek majd a KicsiPocoknak, ha megszuletik. Mert en addig nem nyugszom meg, amig ki nem derul, hogy egeszseges, es nem beteg, mint a batyja volt.

Draga Gitta... hulyeseg talan, de ha ugy erzed tudok segiteni, irj! trilla@mailbox.hu

m
martina

Csipkebogyó!

Nekem is volt magzatvízvizsgálat. De szerintem azt a 18. hét körül végzik (legalábbis itt nálunk). Ez egy néhány perces beavatkozás. Le kell feküdnöd és az orvos egyik kezében az ultrahangvizsgáló a másikban a tû. Hasfalon keresztül mintát vesz a magzatvízbõl. Nem mondom, hogy teljesen fájdalmatlan, nekem inkáébb az volt rossz, hogy nem tudtam mire számítsak, elképzelhetetlen volt, hogy csak úgy átszúrja a hasamat. Azért írom, hogy engedd el magad, számíts egy rövid ideig tartó, nem túl erõs fájdalomre és így nem fog meglepetésként érni. Utána már szinte semmit nem érzel, legfeljebb az ijedtséget. Azért mondják, hogy nem mehetsz vissza az iskolába, mert javasolják minimum arra a napra a fekvést. Én ezt a fokozott pihenést kihúztam egy hétre, nem volt semmi gond!

Úgyhogy ne aggódj, ha meg kell csinálni, ne félj tõle. Inkább csak azért írtam, hogy tudd kb. mire számíthatsz, úgy talán könnyebb.

any(32.)
any

Gitta!

Nagyon sajnálom a mi veled történt.KépKépKép
Nem tudom, mi lehet ilyenkor a vigasztaló...KépKép
Nagyon várunk vissza!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jo reggelt

Gitta
Nagyon sajnalomKépKépNem is tudom mivel vigasztalhatnalak.
Ugy gondolom hamarosan felepulsz es egy kisbabaval fogtok vigasztalodni.

En is elkaptam valami nyamvadt virust,faj a torkomKép
Holnap asszem mar nem is jovok dolgozni mert a gyerkoc is beteg legalabb otthon maradok veluk egy kicsit.

OFF:Szurkoljatok +kerlek,holnap vizsgazom rutinbol!!!

puszi Krisztinka/19+2/
krisztinka

Drága Gitta!

Sajnálom, hogy veled is az történt ami velem. Tényleg nem akartam elõre károgni, de az hülyeség, hogy ha nem vagy lázas, nem görcsölsz és nem vérzel élénk pirosan, akkor semmi gond nem lehet. Hát én egyik tünetet sem produkáltam csak egy kis minimális barna trutyit. MégisKépKép
Pedig értem mindent megtettek, mikor a trutyit felfedeztem, rögtön hívtam a drnõt, õ azonnal berendelt a kórházba és telefonon meghagyta, hogy milyen szurit kapjak + hormonpótlást.
A szövettanon kiderült, hogy a babának semmi baja nem volt, csak a progi volt kevés.

Ne hagyd magad és tessék kierõszakolni a hormonvizsgálatot a mensi utáni 3. napon, azután UH-val követni kell a peteérést és a peteérés utáni 3-5-7 napon vérvétel a progiszint megállapítására! Ha alacsony a progid (szerintem az) akkor kezelésre van szükséged és ha újból teherbe esel, akkor annak ellenére is kellene hormonpótlás, hogy rendbe hozták a progiszintedet.

Hogy lehet egy baba elvesztését túlélni? Nehezen... Én is ebbõl a topicból mentem át a ma megint megjöttbe és ott nagyon sokat segítettek a lányok, na persze az itteniek is.
És van egy nagyon rendes dokinõm, aki tartotta bennem a lelket. Õ mondta, hogy a mai gyakorlat szerint az elsõ mensi megjövetele után 3 ciklust kell kivárni, addig a progiszintet lehet rendezni, viszont utána ha lehet minél hamarabb teherbe kellene esni, mert a méhed és a nyálkahártya ilyenkor különösen kedvezõ a következõ babóca befogadására.

Sírd ki magad, szomorkodj még egy kicsit, de az élet megy tovább... Próbálj készülni a következõ babára és pozitívan felfogni a dolgokat. Ne irígykedj a mások babájára, hanem csodáld meg és gondolj arra, hogy neked is nemsokára lesz egy, sõtt még szebb, okosabb, aranyosabb, stb...

Csak pozitívan és meglátod hamar túl leszel rajta!!Kép

Puszi Pucúr és Dorka 31+6

Ha bármiben segíteni tudok írj! kilsteve@hotmail.com
Pucúr

Gitta,
nagyon-nagyon sajnalom, ami tortent veled. A meh ebben a koru terhessegben nagyon hamar regeneralodik, mar egy-ket het alatt visszanyeri eredeti formajat. Es azt hiszem, mar ketto honap utan ujra lehet probalkozni /nekem az elso babamnal, aki 14 hetesen halt el, meg 6 honapos varakozasi idot rendelt el az orvosom/. Aztan meglatod, milyen hamar kismami leszel megint!!!Kép Szerintem en meg javaban itt leszek, ebben a topicban, mire ujra visszajossz!Kép Addig is, ha beszelgetni szeretnel, gyere ide! Ha maganban tenned, noralib2000@yahoo.com , szeretettel varom a leveledet! Egy valamire oda kellene figyelni, amikor ujra jon a mensid, a ciklus 21.napjan kene egy hormonvizsgalat progeszteron-szint nezese vegett! A normalis ertek magasabb 21 ng/ml illetve 64 nmol/l értéknél, ha alacsonyabb, akkor Duphastont kell szedni, ami elosegiti a baba jo tapadasat. Tudod, az en babam pont ilyen jeleket produkalt, mielott elment. En -persze semmifele vizsgalat nelkul- kaptam ra progi-gyogyszert, s amikor elmult a verezgetes, abbahagyattak velem, mondvan, minden rendben van, ez volt a 12. heten. Hat a 14.heten mar nem elt sajnos o sem. DE a masodik terhessegem hipp-hopp, ilyen gyorsan osszejott, mint ahogy neked is fog!KépKép Eppen volt progi-potlas vegig, de sikerult, es most 5,5 eves a nagylany! Meglatod, te is hamarosan ujra kismami es utana meg boldog anyuka leszel!KépKép
lella

Gitta,

En .. en nem is tudom mit mondjak...ulok itt a szamitogep elott es potyognak a konyeim :-(((

MIERT kell ilyen dolgoknak tortennie ?!?
Bar tudom sokat nem segit, de tudd, hogy gondolunk rad es egyutterzunk veled !

Remelem mielobb sikerul feldolgoznod lelkileg es testileg is es ujra lathatunk ebben a topikban.

Egy dolog nagyon fontos, ne hibaztasdd magad !!! Mint mindannyian tudjuk, olvashattuk, te mindent megtettel, es en ugy erzem az orvosod is. Sajnos neha ez sem eleg , de ez nem a te hibad !

Vigyazz magadra , visszavarunk !

puszi,
kamelia
kamelia

Bori, atjott am a levelke, rogton el is olvastam, irtam is, de nem vitte at, nekem meg mennem kellett haza, bocsikaKép Koszonom szepen, derek munka volt ekkora listacskat osszeszedni! KépKép

Ilke, a fo, hogy ne legyel lazas! /a megfazasszeru betegsegeknel/ Sajnos, ez a kismamisaggal jar, az eddig tokeletesen mukodo immunrendszerunk egy kisse visszavesz, hogy a bebi is tokeletesen be tudjon illeszkedni, persze, csakis a pocolako erdekeben, s ezert vagyunk neha "nyavajasokKép"KépKépKép Kurald ki magad, tudod, harsfatea citromlevel /Katan is segitettKép/ tehetsz a forro vizbe a harsfavirag melle szaritott bodzaviragot is, meg fincsibb lesz -ha lehet ilyet mondani egy fantasztikusan aromas teara- es meg jobban segit a kuraban.

Valoban igyekezzunk minel nyugodtabbak lenni, dehat ez mar a masallapottal egyutt jar, hogy megkezdodik az "atallas" az anyasag nemesKép es egyben -neha idegfeszitoKép- allapotara is, ami bizony altalaban KépKépKépKép

Lella 18+2
lella

-allapotara is, ami bizony altalaban orokke tartKépKépKép
lella

Pucur,

Hat most, oszinten szolva , halalra remisztettel ! Ugyanis penteken nekem is volt egy kis minimalis barnas trutyi , meg teganp is ket csepp ( pont miutan leirtam ide, hogy minden ok) ... De engem a doki csak kezzel vizsgalt meg , azt is csak azert mert nagyon eroszakos voltam. Se ultrahang semmi ... es kozolte , hogy amig nincs eros verzes es gorcsok addig semmi gondd. Hat most agyon megijesztettel ! Nallad volt valami elozmenye ennek ? Pl.mensinel progihiany, pecseteles stb ? Es mennyi idos voltal akkor ?

Kerlek valaszolj ha meg itt vagy, hatha meg tudsz nyugtatni egy kicsit.

udv
kamelia
kamelia

Kamelia, sok kismami, es sok anyuci arrol szamol be, hogy a kismamisag miatt kimarado 2. majd 3. mensi idopontja korul barnas, egy-ket csepp ize jon ki beluluk, s ez el is mulik, semmiben sem zavarja a kismamisagot.

Van olyan is, akinek progi-hiany miatt cseppen a barnas trutyi, ha nagyon elhanyagolhato -ez nem igazan helytallo kifejezes, nem talaltam mast- a progi-hiany, a terhesseg megmaradhat, van ra jo esely. Ha nagyobb a progi-hiany, hat bizony progi-potlas nelkul elvetelhet meg ekkor, az elso 3 honapban. Ha nagy a progi hiany, arrol mar te is tudhatsz, mivel akkor regebben is a mensi megjovetele elotti napon/napokon eloszor keves barnas trutyi jott, s csak utana a rendes mensi - ez esetben feltetlenul szukseges a progi-potlas, mert enelkul a terhesseg elvetel.

Elnezest, hogy nem topic-temarol irtam, de a mailed nem elerheto. A -hozzaertesem- titka, hogy en is elvesztettem az elso terhessegem, s a 2. is majdnem rament erre, pedig nekem nem is volt a mensieim elott barnas trutyiKép.

Es amit utalok a nogyogyaszok tobbsegenel, az az, hogy ilyen esetben azt mondjak a kismamanak, ha el akar menni, hadd menjen, meg ilyesmiket, holott ilyen esetekben kutya kotelesseguk lenne hormon-vervizsgalatot vegezni azonnal, es nem hazakuldeni a kismamit, mint ahogy azt a Gittaval is tettek amikor elso alkalommal ment az orvoshozKép /en meg ragtam a szajam szelet, mondjam neki, vagy ne mondjam az en szemelyes tapasztalatomat, aztan nem mondtam, hisz ha ugysem kuldi el, akkor minek idegesitsem. Es most ezt konnyes szemmel irom, mert nagyon sajnalom, de mit tehetek en, hogy lehet egy doktor ennyire nem odafigyelo?!?! Miert? Miert? -csak- egy pocolako.... ezert, hat az nem -csak-!!!!!

Kamelia, ha van meg kerdesed, a cimem a nevemre kattintva megtalalod!
lella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?