Kedves lányok!
A kislányom 10 hónapos és még nem fordul át hátról hasra.
Hasról hátra is inkább csak véletlenül de visszafordulni már nem tud. Kúszni kúszik, de nagyon erõlködve! És csak akkor, ha csalogatom valamivel, amit szeretne elérni. Ez is egy nagy eredmény mert sokáig az sem érdekelte ha csalogatni próbáltam, inkább nyúlt valami másért ami közelebb volt, amit nem ért el, az hidegen hagyta. Ha felültetem megül már egyedül is, de csak 2-3 hete ül, addig csak támasztva tudott. Mászás semmi. Egyszer kétszer sikerült neki az a produkció, hogy felhúzta magát négykézlábra és úgy himbálódzott elõre-hátra.
A tartása is olyan furcsa, ha felemelem, mintha elhagyná magát, úgy lóg vagy nemtudom. 10 kilós! Vidám, kiegyensúlyozott, mosolygós, de nem túl aktív mozgás terén.
A tárgyakért is elég késõn kezdett nyúlni, 6 hónapos kora után! Hogy magától felálljon, felüljön vagy ilyesmi az szóba sem jön, el sem tudom képzelni mikor jutunk el oda!
A napokban múlt el 10 hónapos, mi a véleményetek? Állásban ha próbálom felállítani akkor sem nagyon tartja meg magát, behajlítja a lábát. Mostanában már néha kirúgja magát ha az ölembe állítom, de nem igazán akarja. Nem is próbál ülésbe húzóckodni ha a kezemet nyújtom, mintha egyáltalán nem érdekelné. A védõnõk szerint semmi baja, csak lusta! Meg azt mondják legyek türelmes majd csinál õ mindent szépen ha itt lesz az ideje, ez még belefér a normális fejlõdésbe... ezt mondják a védõnõk. Más ilyenkor már futkos a csemetéje után, én meg ahova leteszem, úgymarad ahogy letettem, szeretném már ha én is futhatnék utána, de mikor lesz az, ha két éves lesz?
Pedig nagyon mosolygós, állandóan a kaja érdekli, folyton enne, vidám, gagyarászós kislány!
Szerintetek vigyem szakorvoshoz? Lehet, hogy nincs igazuk a védõnõknek? Eddig türelmes voltam és vártam ahogy mondták, de lassan 1 éves lesz és még akkor is csak feküdni fog?
Mi a véleményetek? Legyetek kérlek õszinték, lehet, hogy már elkéstem az aggodalommal és hamarabb kellett volna már lépnem? Dehát mindig lebeszéltek róla! Lehet tenni valamit, vagy nincs is rá szükség és tényleg majd magától csinál mindent? Lehet ez jele valami bajnak? Lehet, hogy nem egészséges? Én azt nem tudom elképzelni, olyan jókedvû kislány! Kérlek írjátok meg mit gondoltok õszintén szeretném tudni a véleményeteket!
Köszönöm elõre is!
Saci