Új privát üzeneted érkezett!

Csengő! Miért nem mehettek tücsökzenére?

Liv! Hogy megy Dávidnak a járás? Nem írtál róla, a talin meg nem láttam.

Megyek főzni. Zöldborsós csirkemell lesz rizzsel.
Tegnap spenótos halat sütöttem krumplival, Áronnak nagyon ízlett.

Andrea

KépKép
Áron

LányokKép
Köszi az alvás mennyiség válaszokat.
Ennél jobban nem tudom kifárasztani.
Állandóan megyünk, játszóház, barátok gyerekei, motorozás esténként 45-50 percet, szaladgálás a kutyával, kergetőzés a lakásban stb...
Tudtam én, hogy nagyon kevés az az éjszakai 7,5-8 óra, dehát nem tudok mit csinálni.
Tegnap végre sikerült újra este 8-kor elaludnia, mint egy hónappal ezelőtt rendszeresen, de hajnal fél 4-kor már fenn volt és tényleg fennvolt, nemcsak megébredt. Indult volna kezdeni a napot, mondogatta, hogy mammamm (reggelizni akart), dumált a játékoknak, hülyéskedett stb. Azért nagy nyűglődéssel sikerült visszaaltatnom 5-kor, és aludt még 3/4 órát.
Annyira szeretnék egyszer legalább 7-ig vagy 8-ig aludni és nem 1/2 6-6-kor kelni minden nap.....

Megyek visszaolvasok, mert csak az alvás válaszokat néztem. Persze, ha leesik a fejem, akkor alszom egyet itt a gép előtt Kép

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Hali

Csirkesz
JobbulástKép azért remélem nem tőlünk kaptátok elKép mert ugye nálunk is taknyos végül mind2 gyerek.
A kenőcs szupiKép

Edit
Kisgé este kb fél 9-től alszik reggel 7-8-ig. nappal meg kábé másfél-2 órát.
és éjjek kel kb 2 alkalommal ellenőrízni hogy megvan-é az anyja. meg a csatolt alkatrészei.

Beteg babócáknak jobbulástKép

szomszéd: nekünk az ikrünk van, de semmi zaj nem hallatszik át. meg ők se szóltak mégKép
pont tegnap mondta az anyukám, mikor itt volt, hogy milyen kár, hogy nincs alsó szomszéd. ugyanis Nagygé éppen motorozott, Kisgé pedig a járássegítő kutyát tologattaKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

TonticaKép

Én is csak azt tudnám írni, amit Beszti írt neked, úgyhogy nem ismétlem. A férjemnek már párszor elmondtam (pedig ő igazán segítőkész), hogy az itthoni monoton napok sorozata csak nehezebbé teszik a kiegyensúlyozott anya szerepet. Nem a munkát irigylem tőle, hanem a munka által hozott változatosságot, és igenis tudom, hogy ő is elfárad, de itthon ha tetszik, ha nem, segítsen, mert egy anya is tud az összeesés határán lenni estére.

tegnap pl éppen azt kezdte el ecsetelni, hogy felhívta az apja, hogy időpontot egyeztessen velünk, mikor leszünk nála a hétvégén, mert már végre akar botondozni. Annyira marha pipa lettem, mert hónapok óta csak annyi időre látjuk a csaja miatt, hogy belépünk az ajtaján, ő meg ugyanazzal a lendülettel ki, mert menni kell a nőhöz, nőért, stb. nem rajtunk múlott eddig sem.
Úgyhogy dühömben fogtam a kabátomat és elrobogtam otthonról, magára hagyva a hapsikat (hozzáteszem nagyon tuti bizniszeket hajtottam végre egy turibanKép).
Persze mire hazaértem már kihűlt a forrongó agyam, és megbeszéltük, hogy a férjem tálalta hülyén az egészet, mert az apja neki úgy adta elő a kérést, hogy tisztában volt azzal, eddig is rajta múlott a találkozások mennyisége.
Engem persze bosszant, hogy a nő (aki igyekszik mindenkit egyszemélyes főhatalom gyanánt madzagon rángatva irányítani) üzeni, ő is jön botondozni, de utána megy pestre. Mondtam a férjemnek, hogy nyugodtan menjen Bp-re, a nagypapát meg hagyja békén unokázni, mert ha ő is ott lesz, akkor megkapom a bemutatót a tökéletes "etetés, öltöztetés, pelenkázás" terén. Mert ilyenkor mindent ő akar csinálni, és mondja is, hogy mi miért jobb úgy. Én meg majd felrobbanok tőle, mert apóst úgy irányítja, ahogy kedve van, vagy amennyire ő hagyja magát, de hozzám, és a kölkömhöz semmi köze.

Na, idegrendszerem felborzolvaKépKép

JudyKép
Örülök, hogy a kence bevált. Nem hiszem, hogy tőletek kapta volna el, járunk boltba is stb, úgyhogy bárhol összeszedhette. Ha meg mégis, legalább ismerős vírusát kapta beKép
Suli milyen volt?

Bocs mindenki, de én megint megyek aludni, kész kóma vagyokKép De ehhez már hozzájárul szerintem az alacsony vasam is, pedig már a felnőtt napi adag kétszeresét szedeti velem a dokinénim, ezért emelni már nem fog. Azt gondolom, ha a következő hónapban is gyengus lesz a vasam, kérek tőle szuriban, azt mondják, az hatásos.

Kómacsirkesz
30+6Kép uh szerint
31+6Kép naptár szerint

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szasztok!
Beszti! MukkKép En csak kerdezni szoktam toled, de konnyu mert te csaltal ES nem az elso HannababaKép Most azt akarom megkerdezni, hogy ha olyan mintha a hust csocsalna, tehat nem valami joleso erzes a szoptatas, akkor mar nincs eleg tej? Mert ha megnyomom meg jon valamennyi. Igazabol az erdekelne, hogy baj e ha ilyenkor lerangatom a cicirol?

Csirkesz en most 2,5 orat aludtam. Szinte mas az egesz vilag.Kép Hajra! Mostohaanyos meg paroslabbal.........megertelek es igazad van.

Tontica! Mukk! Holnap van a szulinapja, de anyosek telefonaltak, hogy szeretnek meghuzni a fulet szegeny kicsi fiuknakKép Aki nagyon elsovanyodott a hazassagban....(+14kg) Nem is banom, hogy felhivtak tegnap negyed8-kor. Mondtam, hogy ilyenkor meg nincs otthon az uram. Lestek, mert alkifogasnak gondoltak, hogy hetkozben nem megyunk at. Legalabb rajonnek hogy tenyleg nem jar haza hamarabb a kisfiukKép

Ha az en ferjem egyszer is fujjogna a pelusra, de nem csereli ki, hat kapna a tartalmabol is!Kép NEhez lehet igy, de tenyleg vannak ilyen pasik tudom es ha jol tudom ezek vannak tobben. Ugyhogy akinek pelenkaz a ferje kerem megbecsulni!Kép

Andi! Azert nem mehetunk tucsokzenere, mert ilyenkor friss a nyalkahartya es ha osszeszed valamit sokkal betegebb lesz. (Reditkeeknel is ez volt.) Viszont csak a gyerektarsasagtol vagyunk eltiltva, igy setalni mehetunk!

Mindenki masnak mukk, most elindulunk vasarolni:
csengo
Vendég

Hat,a szunya kb.fel orasra sikeredett... na nem baj,egy kicsit jobb a hatam...
Szoval nekiugrom...

Nikk,
orulok,hogy egy profi is elismeressel nyilatkozik a tortamrol.Egyebkent Dabas-torta neven fut,jo reg irtam ki vhonnan.
Nektek se tul jok ezek szerint az ejszakaitok...engem az bosszant leginkabb,hogy milyen jogon szivat masokat valaki rendeszeresen? A pihenes mindenki alanyi joga!
Csanad mutete vmikor januarban lesz,dec.22-en hallasvizsgalat,utana 2 hetig semmit nem lehet lepni,utana meg egy par vizsgalat es aztan jegyzik elo...Ma elmentunk az ovis cuccaiert,megbeszeltuk az ovonenikkel,hogy Telapokor megy 2-3 ora hosszara,cirkuszba is mehet veluk es Karacsonykor gyertyagyujtasra.Azert ez jo,mar ugy varta.

Dino,
koszi a szulinapi gratulaciot! Nem konnyu a marcipant kinyujtani,talan ha melegebb lett volna,nem tudom,biztos van vmi trukk,hatha Nikk Kép segit... A lenyeg szerintem,hogy sok legyen,akkor nem szakad es lesz is mit rarakni. Nyugodtan ess neki,valami biztos sikerul.Kép
Jarmu-forma az tok jo! Van is formad,vagy ugy gondoltad,hogy kessel formalod?? KépAnyukam egyszer csinalt unokaocsemnek egy autot,nagyon szep lett. De csinalt mar hazat,babat is. Nagyon ugyes. Az en Anyukam be-be... Kép
Szoval ha jarmuvet tervezel,konnyebb,ha csak a tetejer raksz marcipant,azt pont ugy ki tudod szabni,de ha az egesz be van burkolva,az szebb persze,csak az tuti nehez.

Andi,
igen en is arra gondoltam,hogy ha nem emlexem oltas-mellekhatasra,biztos nem is volt... Kép Csanadnak a tobbitol se volt baja,akkor ettol se...???? KépDe most nagyon riogatnak,mar csak azert is lazas lesz a gyerek,mert tartok tole.Kép

Tontica,
hat ez ,mint a mesekben,komolyan . Kép Kép
Tenyleg nagy szerelem lehet,hogy igy itthagytal mindent erte!!!!
Kaptal allampolgarsagot?
A baratnom ferje kettos (brit es del-afrikai)allampolgar,itt elnek,de egyiket sem akarja feladni a magyarert(megertem),ugyhogy bizonyos idokozonkent ki kell lepnie az orszagbol. Ilyenkor hazamegy anyuhoz 3 napra. Kép
Nehez a ferfiakkal,az en ferjem se egy mintaapa,sokat piszkalom ezert,ilyenkor mar csak ezert se csinalja,amire kerem... POnt,mint a Te ferjed,hazajon,panasz,hogy o faradt(egesz nap a szamitogepe elott vagy meetingeken ul) es ott folytatja,ahol a cegnel abbahagyta.Csak itt a laptopot veszi az olebe es se hall,se lat...
Amikor Csongi megszuletett,nagyon sokat segitett, Csanad korul o csinalt mindent,mert nagyon-nagyon nehez volt az elso par honap. Egy ideje latja,hogy megy ez nekem egyedul is,szoval nyugodt szivvel hagy engem egyedul gyereket nevelni. Kép
De ha belegondolok,nem kene panaszkodnom ra,mert pl.mindket srac furdetese az ove,fektetes is,ha raer,o eteti Csongort. Csak az zavar,hogy amugy keveset foglalkozik veluk,jatek ilyesmi. Csanival folyton csak a birko-birko megy este,mar Csongi is beszallt,elhiszem ,hogy elvezik,de okosithatna is a fiait. Van egy tok jo matekkonyvunk,meses,4 eves kortol,azt is en csinalom Csanival,szerintem tok benan. Holott apa erdetileg matektanar,se ha ezt mondom,morcos,hogy o mar nem is emlexik semmire.Na mindegy,vegulis elvagyunk.De tobb gyereket epp miatta nem mernek vallalni.

Reditke,
hat,akkor nem tudom... bele kell torodnod,hogy Balint ennyit alszik es kesz. Gyerekdoki velemenyet kikerted mar?
Nem irigyellek,en majd' megpusztultam a faradsagtol Csongi szuletese utan. Neked meg egy pici meg egy kicsi... Lesz segitseged?

Csirkesz es KOrmi,
nektek lesz? Nem nagyon szeretnem az eszt osztani itt,de mindenfelekepp szerezzetek vki,aki barmikor tud segiteni.Sokszor eszembe jutottatok mar,hogy hogyan lesz veletek.En csak abbol indulok ki,ami velunk tortent,nem is gondoltam,hogy ennyire nehez lesz 2 gyerekkel az elejen.Az tuti,hogy fel ekll kotni alaposan. Kép

Csirkesz,
nem gondolja aposod,hogy esetleg o jojjon botondozni,mit ti szaladgaljatok hozza? Ennyi idos terhesen? Jo,nem betegseg,de akkor is.

Jaj,kitort a balhe a domperen!!! Kép

Inimma
inimma

Csengő, mije van ma a férjednek? Mert az enyém szülinapos. Kép Csaknem a tiéd is?

Áron-Andi, eddig csak néha tett meg pár lépést egyedül Dávid, tegnap és ma viszont már tök sokat ment/megy, látszik, hogy élvezi, hogy már milyen sokat tud menni 2 lábon! El se esik, nagyon ügyes! De azért még főleg négykézlábon megy, amit nem is bánok, mert tökre bírom, ahogy "négy lábon" kotor.

Sír, mennem kell

Kép

Kép
liv

Csengő, közben tovább tudtam olvasni, így már nem aktuális a fenti kérdésem.

Andi, jobbulást Áronnak!

Azzal kapcsolatban, ami most a téma: szerintem le lehet lépni ugyan fél v. egy napra, és otthon hagyni apát a gyerkőccel, csakhogy egy nap korántsem ugyanaz, mint egy hosszú időszak egy napja. Apának havonta 1 nap a gyerkőccel nem meló, hanem kikapcsolódás. Nekünk pont attól "meló", hogy folyamatosan csináljuk, egy évvel ezelőtt is, múlt héten is, ma is, holnap is.

Inimma, bocs, hogy ellentmondok, de szerintem ebben a korban sokkal fontosabb a gyerekeknek az esti birkózás apával, mint a játékos matekozás. Matekozni elég lesz a suliban (sőt, sok is lesz még), az esti hancúrozásra viszont mindig emlékezni fognak, elmesélik majd a gyerekeiknek, és szerintem ebből építkeznek is (lelkileg).

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Nem szeretnék vitatkozni veled, de szerintem az olyan férfinak, mint Tontica férje(bocs Tontica), nem kikapcsolódás a gyermek gondviselése egy napig. Főleg, ha még pelenkát cserélni sem hajlandó, és az a véleménye, hogy Tonticának CSAK a gyerekkel kell foglalkoznia.
Hiszen ez azt jelenti, hogy nem látja át, mennyi türelemmel, figyelemmel, gondoskodással jár ez. Ha pár órát egyedül töltene a lányával, és az sírna, mert az apukája nem érti mit szeretne(amire a mami ugye pár pillanat alatt rájön), akkor megtudná, nem sétagalopp a gyereknevelés.

Szerencsére az én páromnak nem kell ilyen lecke, de hidd el, én megtenném, mert az mindkettőnk érdekét szolgálná.
Persze csak ha már a szép szó nem segít.

Móni

Kép
sunimum

TonticaKép, LivKép
Természetesen fiával, csak bennem a Lili élKép

M.

Kép
sunimum

SziasztokKép

Napok óta nem jutok géphez, mert a törpém elkezdett nagy ütemben romhalmazt készíteni egyszerre a lakásból és az idegeimből. Így olvasó üzemmódban vagyok, és próbálom utolérni magam. Kornél degyedül képes bemászni, az etetőszékbe, az ágy felső támlájára, a szekrény polcaira, ettől aztán a szoba az atomtámadás utáni állpaot jeleit viseli 4 rendrakás után is. Ha rászólok, akkor frankón kiröhög.

Tontica Innima feladatmegosztás. Nálunk pelust a férjem tud cserélni, de a legritkább esetben csinálja. Főleg, ha nagyon muszáj. A fürdetés az ő melója, de általában ketten csináljuk( kivéve, ha ő esti programos, akkor rám szakad minden. A játékot ő sem viszi túlzásba Kornéllal, de mivel a gyerek szoba a számítógépes is, így kénytelen vele lenni Azért jól elvannak. Én ilyenkor kapok 10-15 perc gyerekmentes övezetet.Anyósom éss apám ugyan utálja a helyzetet, de én ragaszkodom az azonos szobához, mert így együtt vannak legalább. Érik a szobaátrendezés persze….

Kimenő Bevallom, nálunk ritka alkalom, de azért van. Én Kornéllal is mindenhova megyek. Ma ujságot olvastam a Libri kávézójában és végre újra nőnek éreztem magam( havi egy dőzsölés az jár)

Csirkesz Vigyázz magadra Botesz takonykór Anyósjelölt

Csengő Enyém Kornél már végleg felhagyott a cicivel, de én addig hagytam cicizni, amíg nem harapott. Utána már tutkó nem éhes.

Hullafáradt anyáknak sok sok pihit. Betegeskedőknek gyógyulást.
Ja, nekünk a 15 hós oltaás mikuláskor lenne aktuális, de asszem csak januárba kapja meg a mellékhatások miatt, amik nálunk tutoi lesznek sajna

Szülinapos babáknak ( Lbori Esztere) és apukáknak( Csengő, Liv) is sok boldogságot

Reditke Rengeteget gondolok rátok. Remélem elmúlnak a rémes éjszakák Nálunk baromi száraz a szoba levegője, de mióta párologtatok sokat javult az alvás. Ma csak 6 –kor ébredt és este 7.30-tól aludt, és utána ivott, és ráhúzott még egy órát.
Általában 7-től reggel 7-ig alszik, és napközben 1-2 * összesen 2-2,5 órát.

Betszi Néztem a képtárban a családi képeket Én is úgy szeretnék ilyen nagy családot. Sajna amíg apája dolgozik hétköznap és tanul szombatonként, addig tuti nem lesz új babaprojekt( irigy irigy kismamákra).

Ja, és Nikk kitartás a vizsgákhoz. Nálunk otthon apum és anyum ilyenkor mindig elmondták, hogy a jegesmedvék, meg a pingvinek kint flangásznak ilyenkor. Persze nem hittük el, de vicces volt elképzelni, és rögtön nem volt olyan depis az idő. Mi ilyen időben is 1-1,5 órát sétálunk, különben nem lehet bírni a fiatal úrral. Csak azt csodálom, hogy ennyi gyaloglás után még van rajtam súlyfelesleg

Bocs, ha valaki kimaradt.

Vera

hvera

Az en fiam egesz du. csak nyavajog, megallas nelkul, nem birom mar!!! Kép
Na jo azert nem olyan rosz a helyzet de nem ertem arra a kis idore amig itthon vagyunk (1-tol kb. 5-ig, mert 1-ig bolcsibe van 5-tol meg jatszoter, setalas, stb.) miert nem tudja lefoglalni magat. Ez az allando nyoszorges es sikitas mar az agyamra megy, miert nem tud vidam lenni es jatszadozni?! Kép

Sunimum: Kép Sajnos az en paromat mar par ora is lefarasztja a gyerekkel mert nem tud vele banni. Abban remenykedem, hogy amikor majd nagyobb lesz viszi magaval ide-oda es kialakul koztuk az az igazi apa-fia kapcsolat.

Amugy azert szokott segiteni csak nem eleget (vagy en vagyok telhetetlen?) Kép
Inimma: Kép a Te ferjed pelenkaz, furdet, lefektet, birkozik? Idealis! Kép Kép Kép Cserelunk? Kép
En nagyon bele voltam bolondulva a paromba annak idejen es otthagytam erte mindent de vegulis minden no es ferfi sokat aldoz a szerelemert, biztos Te is sokmindent feladtal erte.

Most muszaly mennem nem birom ezt a nyuglodest a masik szobabol. Kép

KépKép
KépKép
tontica

HaliKép
Nálunk a szunya kimerült 20 perces kiságyban fekvéssel, így anya-szunya és Boti szunya nukuKép

Sebaj, csinálok magunknak egy kis túrós-meggyes rétest vígaszdíjkéntKép És este kétpofára azt fogom tömni, amíg csak bíromKépKépKép

Anyosjelöltdiktátorasszony kriminális. A gond csak az, hogy apóssal az elmúlt 1.5 hónapban kétszer találkoztunk, és mindkétszer csak panaszkodott DulszíneáraKép Már el is küldte 2x, de a mostohának van esze, és nem ment el, mert tudta, hogy akkor, ha kiteszi a lábát nincs visszaút. Tehát nem csak dirigál, de élősködő módjára ragaszkodik is. Após meg változatlanul bevásárol neki, étterembe hordja (az antiházilédiről veszprém szerte mindenki tudja, hogy gyűlöl és nem is tud főzni, de nem is próbálkozik, ellenben az éttermezést elvárja), fuvarozza fel, s alá (holott a Miszisznek van saját kordéja). De apóst leginkább az bosszantja, hogy mindig csak vár a nőre, aki a hétvégi ewgyüttléteket mindig valami szupi-tuti koncertre cseréli, és bájolgó partikra rángatja Apóst. Szerintem ő szereti a nőt, és emiatt képes olyan dolgokra, mint koncertre-járás, és sznob-bulizás, holott szívesebben tekerne egyet bicajjal, vagy menne kirándulni. A Hölgyemény persze csak addig partner ezekben, amíg az elzavarás ténye fenyeget, utána jönnek újra az ő kis kedvenc programjai.
Elvárja, hogy őt és a fiait a teremtés tökéletes példányaiként tiszteljük, míg ő a másik családját semmibe veszi. Pl a sógornőm és apósom pakolt a fia és a Miszisz helyett, amikor a régi kérójukból az újba cuccoltak, mert Miszisz kijelentette, hogy egy nő nem pakol, kis-kedvenc fiacskája meg tök másnaposan csak a kacatkáit bírta símogatni. És még sorolhatnám.
Már várom, hogy após megkérdezze a véleményemetKépKép Magamtól nem akarom letámadniKép De az tuti, hogy most már a fia és a lánya is mellém állnak a véleményformázásbanKép

VeraKép
Látnád KisG-t mászniKépKép Lehet, hogy Kornéllal össze kéne eresztenedKép
Séta nélkül nekünk sem telhet el nap. De nem is bírnám idegekkel a bezártságot. Csak a szokásos útvonalaktól is herótom van már.

Kedves ApukákKép Boldog szülinapot!

MacsKép
Mizújs? Befújta a hó a netet? Vagy tanulsz gőzerővel?

BesztiKép
Jó, hogy végre Te is alhatszKép Apája meg minek nézegeti hajnalban az órát? Úgyis csörög az a fránya, amikor kelni kellKépKép

Megjöttek a srácaim a sétából, muszáj kikapcsolnom a gépet, különben Boti itt fog tobzódniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszíKép
OksaKép Szerintem Kisgt( Judy engedélyével) Botessszel és Kornéllal beiratjuk egy katonai kiképzőtáborba és végigzavarjuk őket a pályán. Az itthoni gyakorlásból itélve simán menne neki.Éljen az önkéntes magyar haderőKép

Nálunk ugyan foggal, körömmel és összes végtagommal kell védenem a gépet, de Kornél megszokta, hogy be van kapcsolva. Tehát most is hátul gyilkolja a könyvespolcotKép

Ha új útvonalakra vágytok javaslom az Örs Vezér terét mint céltKép
Milyen lettt a túrós-meggyes? Összefutott a nyál a számbanKép

Nálunk mindjárt fürcsi tájm.
Üdv;
Vera

hvera

VeraKép
Túrós meggyes fincsi lett, csak még lassan bírom enni, mert kb 120 fokosKép De nem adom fel.

A katonai kiképzőpályával csak az lenne a gond, hogy Boti drága sosem arra akar menni, amerre kéneKép Így pálya ide, pálya oda, szabadon választott útvonalon kommandóznaKép

Megyek henyélni:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv,
en imadom ,ha birkoznak,csak ulo es boldogan nezem oket> Kép De a matekozast ne ugy kepzeld el,hogy lokdosom a gyereket,hogy tesek apavak szamolni. Ez egy mese,imadja. Mint minden konyvet,verset ,"olvasast". Ezt csak egy peldanak hoztam fel. Hogy odaviszi boldogan a konyvet apanak,hogy gyere meseld a KOckapacit,mar meg is epitette elotte a lovat es erre apa azt mondja:most nem. De kesobb se,ugyhogy szegeny tok csalodott. Ilyenkor nagyon-nagyon sajnalom.
De azert tenyleg gondos apa,nagyon szereti oket ,csak neha szerintem un minket. Persze mindent tagad. Kép

Tontica,
en egy kezdodo holland szerelmet adtam fel erte,de nem erzem feladasnak,mint ahogy szerintem Te sem. Kép Sohasem gondoltam volna,,hogy valaha huzamosabb ideig kepes leszek szeretni valakit. Aztan ez jol bejott-mar 9 eve. Kép Kép Kép

Csirkesz,
hogy csinalod a retest?
Anyos kuldott egy rakat reteslapot,de gozom nincs,hogy mihez kezdjek vele. Egyebkent nem is szeretem a retest,de a ferjem igen,meglepnem vele,ha leszel olyan kedves es ellatsz instrukciokkal. Kép KépKoszi elore is.
Apos nem tudja kerk-perec megmondani annak a perszonanak,hogy vegleg tunjon el? Lehet,hogy ha elbeszelgettek majd apossal,erosebb lesz es kozos erovel legyozitek a sarkanyt. Kép

Lanuok,
emlexetek,egyszer panaszkodtam a sogornoimrol,hogy csak Csaninak hoztak ajandekot, Csongit meg nem is koszontottek kesobb a szulinapjan??? Na kepzeljetek,mi tortent! Csani szulinapjara is nagy ivben tojtak!!! Kép Ezt nem gondoltam volna! Nagyon orult volna a fiam,ha felhivjak es megkerdezik,milyen a torta,az ajandekok. De le se sz;rtak. Kép Kép Nagyon kiakadtam,ilyen nagyneniket,mi???? Azt hiszem,nem fogom szo nelkul hagyni. De sajnos decemberben ketszer is el kell hivnunk az egyiket a baratjaval gyerekre vigyazni,mert ejjel lesz programunk. Kép Kép

Tobben irtatok,hogy babok tobbszor felebrednek ejjel. Hat...azt hittem egyedul vagyunk,de akkor nem . Kép Csongi eddig ketszer aludta at az ejszakat. Ha sirni kezd,atpakoljuk a nappaliba a jarokaba,mert Csanit is felebresztene es akkor o is sir. Inni csak neha kap,mert Csanadnal nagyon elcsesztuk,meg mindig minimum egyszer iszik ejjel vizet,pedig mar 4 eves! Nagy ritkan atalussza a z ejszakat.
Ti (akik nem szoptatnak mar),mit csinaltok,ha felebrednek ejjel? Nem unjatok mar? Kép Mi kifogytunk az otletekbol,nem tudom,meddig tart meg.

Macsek,
bocs,hogy nem irtam meg a Lostrol. Nem tudom ,hol tartanak. Penteken belekukkantok es hetvegen kuldom a mailt. Kép

Kormi,
hogy vagy???? Irj!

Inimma
inimma

CsirkeszKép
Túrós-meggyes rétesKép Nyamm!
Holnap délelőtt Bikás domb, mint megszokott útvonal elterelés?
Lenne kedved?
És a többi kerületi anyukának és babának?

InimmaKép
Lilit itatom, de csak pohárból és csak vízzel, vagy bekenem az ínyét. Vagy csak kiveszem, büfi, simi, puszi, gügyögés, aztán előfordul, hogy ő kéretőzik vissza az ágyábaKép
NagynénikKép Elbeszélgettél már velük erről?Vagy nem érdemes?

Lili megint tök fáradt volt este hétkor, aztán fürcsi kaja, kaja közben aludt, aztán most felébredt és pörög ezerrelKép
Megyek, kezdek vele valamit, mert apája kezd türelmetlen lenni(pedig nem szokottKép)

Jó éjt!
CsirkeszKépés a többiekKép
még benézek, várom a reagálást!
Móni

Kép
sunimum

SziasztokKép

Igyekezhetek utolérni Titeket az olvasásbanKép

Tontica: tudod, azt szokták mondani, hogy a kismamák nem csinálnak egész nap semmit, csak otthon vannak a gyerekkel. Ettől függetlenül egész nap szinte meg sem állunkKép

MóniKép Reggel negyed 8 után ébredt, mi Ákossal már fel voltunk öltözve, gyorsan kapott egy kis tápit, majd nyomás a sulibaKép

Inimma: hát, ez remekKép Szegény gyerekek, ezzel csak őket büntetik.
Remélem, azért javul majd a helyzet.
Ha éjjel felébred Bazsi, amire már én sem igen emlékszem, akkor vizet kap és alszik tovább.

Dino: igen, ebből sosem engedtünk, mindig 8-kor ágyban volt a helye, még ovis időszakban is. Mostanra meg már annyira megszokta, hogy nem is tud fennmaradni továbbKép
Ez alól persze kivétel, ha a barátnőmnél alszik, neki is van 3 gyereke, na, akkor fent voltak fél 11-ig. De az más, akkor fel vannak spanolvaKép

CsirkeszKép túrós-meggyes rétesKép Ahogy Ákos szokta mondani: nyamiKép
Nektem sem lehet könnyű dolgotok apósod barátnőjével. Én is baromira utálom, mikor valaki meg akarja mondani, ill. meg is mondja, hogyan neveljem a gyerekeimet.

Lau
lau

Tontica!

Azt hiszem, írtad!KépKép És igen, szerintem is az. Nagyon jó dolgom van vele, pedig időnként biztosan nem egyszerű velem sem. De elég jól egy hullámhosszon vagyunk.KépKép
Hanna előtt tudtam aludni, kb. 1 évig (Nátán 13 hónaposan aludta át az éjszakát és 26 hónapos volt, amikor Hanna megszületett). Már kezdtem megszokni az éjszakázást, inkább csak akkor volt rossz, amikor óránként ébredt Hanna néhány hete, de akkor is csak azért, mert ugye nappal ugyanúgy teljesítenem kell, nem alhatok.

Csengo!

Az soha sem normális, ha nem kényelmes a szoptatás. Ez nem függ szerintem attól, hogy mennyi tej van, mert "üres" mellett is úgy kéne szopnia, hogy azzal neked ne okozzon kellemetlenséget. Én biztos nem ahgynám fájdalmat okozni, kivenném a szájából és visszaadnám (hátha ha újrakezdi, akkor megint jól csinálja). Ha meg nem, akkor inkább hagynám, és kapná legközelebb. Ha a problémád állandósul, akkor érdemes vele szakemberhez fordulni, hátha van valami egyéb háttere is a kellemetlen szopinak.

Inimma!

Én úgy tudom (lehet, hogy hülyeséget beszélek), hogy porcukor kézzel át kell gyúrni a marcipánt, hogy a kezed melegétől jobban formálható, nyújtható legyen. Persze az nem tudom, nagyüzemileg ezt hogyan csinálják, de nekem házilag bevállt.

Liv!

Az a gond, hogy apukák nagyon sokszor nem értik, mi is a gond az itthonléttel. Aki nincs hozzászokva (mint időnként az apukák), azokat egy-egy ilyen nap, félnap sokkal jobban kifáraszt, mint az anyukákat. Nem hiszem, hogy sokszor kikapcsolódásként élik meg.
Nem az elrettentés a cél, hanem az, hogy egy kicsit belelássanak a hétköznapokba. (Ja a jó tanács, aki ilyesmit szeretne csinálni: mobil szigorúan kikapcsolva, elérhetetlennek kell lenni!KépKép)
Az én párom már jól belejött, és nálunk ez nem is gond...

Csirkesz!

Fogalmam sincs róla, hogy minek nézegette, de neki sincs. Délelőtt, mikor kérdeztem, nem is emlékezett rá, hogy ő ilyet csinált volna!KépKép ma saját ágyába tettük le Hannát (olyan is van, de lényegesen többet tölt a mi ágyunkban, mint a sajátjában), meglátjuk mikor ébred.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Inimma, "matekozás": így már egészen más, ahogy most leírtad.
Un? Az is valami, ha tagad. KépKép
Sógornők: nem az a bajuk, hogy ők nem lettek meghíva a szülinapra? Nincsenek megsértődve, vagy ilyesmi?

Csirkesz, ha apósod nem tudja elküldeni a nőt, küldd el te. Szerintem neked menne a dolog. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Annyira megtettszett ez a 'mukk' hadikialtas, hogy nem tudok leallni vele. MUKK!MUKK!MUKK!

Tegnap elmentunk apanak ajandekot venni, meg valami extra kajat akartam. (anyos ma ugyis uberelni fogKép) Hat jelentem, a gyereknek mar megint vettem egy csomo mindent, de apanak semmit. Igy apanak azt mondtam, hogy a fisher pric-os elefantot o kaptaKép Vettem neki azert tobleronet egy hatalmas csomaggal, de sajnos a nagy ajandek igy elmaradt. Semmi extra kajat nem vettem, igy az otthon fellelhetokbol csinaltam extrat. Szezammagos krumpli+dios csirkmell+kinaikel sali. Apa annyira beevett hogy mozdulni sem tudott. Pedig mig eltakaritom a vacsi romjait, addig o szokott birkozni a gyerkoccel. Hat kerem a gyerek a hasara ugrott, majd belehalt a nagy hancurba. Aztan a hasara rakott egy teli csomag pelust, de Miki erre is felmaszott. Apa kesz volt teljesenKép A gyereknek meg nagyon tetszett, hogy apa hangosan nyog.Kép

Inimma, matekozas igy tenyleg ertheto, mar en is megijedtem, hogy szegeny gyerek hazit kapKép

Liv, sok boldogsagot a Te parodnak is!

Csirkesz, mi lenne ha elkuldenem az anyosodnak az enyemet? O is nagyon eros szemelyiseg, remelem finoman fejeztem ki magam. Nekem neha majd szetdurran a fejem ha ott vagyunk. Amikor terhes voltam, mondtam a ferjemnek, hogy hozassa elo a vernyomasmerot, mert majd szetdurranok. 180 volt kerem, ekkor o is belatta, hogy a jovonk szmpontjabol ritkitani kell a latogatast, mert sajnos ez a kedves tipus nem ert a szobol! Ugyanakkor nalatok is ott van apos, akit kedvelsz. Nalunk is igy van es raadasul ugye ott lebeg a levegoben, hogy rakos... De csak egyutt kapom meg oket....

Beszti, akkor nem hagyom a ragcsat. Igazabol lusta vagyok a tejhez szoktatni, mert ugy gondoltam ameddig akarom lesz eleg tejem. De tegnap este nem volt gond. ..

Hu lehet hogy banto leszek, de nem azert irom le, csak jobb tobb velemenyt is meghallgatni. Ha ugy gondoljatok nincs igazam akkor sorry. Az egyik dolog a villanyora lekapcsolasos. Elnezest, de tenyleg ugy van, hogy reggel 8- este 10-ig azt hallgat a lako amit akar es olyan hangeron sajnos ahogy akarja . (na jo erre van korlat, de nem hiszem hogy olyan technikaja van) A villanyora lekapcsolas viszont komoly kovetkezmennyekkel jarhat. NEm ez a modja. MErt akkor elkezdheti os is a jatekat, auto vagy barmi es nagyon elmergesedhet a dolog. Ja es azert is kell vigyazni, mert ha veletlenul, egyszer a tiz evben nalatok valami buli fele lesz, o lesz az elso aki hivja a zsarukat.

A masik dolog pedig a sogornok esete. Nalunk hatalmas a csalad (pl. mikinek mar 11 uncsitesoja van) Mi nem varjuk es nem is varhatjuk el a koszontest mindenkitol, mert en sem tudom mikor szulettek a tobbiek. De ha nalatok igy szokas akkor jogos a felhaborodas. Ha messze foldon csak a ti gyerekeitek vannak akkor mas a helyzet, csak en nem igy nottem fel. (persze az en szulinapomat konnyu megjegyezni, pont egy honap mulva leszKép )

Tenyleg nem akarlak megbantani benneteket, csak leirom azt is ha mas a velemenyem.

Csirkesz meg eszembe jutott, hogy Veszpremben zsaru a tesom....rallitjuk az anyosjeloltreKép

Ja tenyleg korababajuk gyonyuruen fejlodik, mar 2200g!!!

mukk:
csengo
Vendég

Beszti,
tuti jo tipp a marcipan kezzel valo formazasa! Kar,hogy nem elobb irtad. Kép No,majd legkozelebb. Bar szerintem marcipanos nem lesz tobb,tegnap dobtam ki a torta felet. Nem kellett senkinek,pont a marcipan miatt,foleg az unnepelt nem evett belole.
En szulinapomra tiramisu torta lesz,(persze en csinalom) Apaera oroszkrem. Mi ilyen jo kis teli csalad vagyunk,csak Csonguz log ki a sorbol,legnagyobb oromomre,mert mindig szerettem volna szulinapon fagyitortat enni. Majd 2-3 ev mulva o kap!

Liv,
Csonginak nem is volt bulija,csak negyesben voltunk. Csaninak is csak azert,mert Apukam egy nappal az o szulinapja utan lett 60 eves es vegre egyszer egyutt tudtunk unnepelni. Szoval sertodes kizarva. Ezeknek semmi sem jo. Kép

Csengo,
Nalunk az en fiaim e legkisebbek,utanuk a legfiatalabb 10 eves.Nem mi kezdtuk el a szulinapozast ,sot nevnapozast,anyosom mindig van olyan kedves,hogy elore figyelmeztet minket,nehogy veletlen elfelejtsuk. Sot,neha meg is mondja,mit vegyunk ajandekba. Aposnak es neki 1 het kulonbseggel van szulinap,egyszer kozolte,hogy o egy szep kendot ker,apos meg orulne 1-2 cd-nek!! Jo,mi???? Pl.cd-t szaz eve nem vettunk magunkat,csak irjuk.
Szoval naluk boldog-boldogtalant meg kell ajandekozni,igen nepes a csalad,18 emberre kell szamolnunk Karacsonykor is. Volt olyan Karacsony,hogy Ujevig kb. 5ezer forintunk maradt. De ezt mar befejeztuk,szerencsere ferjem meg is mondta nekik. Ugysem jarunk haza Karacsonykor. Sogornok meg egyebkent tok ritkan jonnek hozzank,de vmilyen rejtelyes oknal fogva a szulinapjuk korul mindig bevagodnak. Kép OKtober,ugyhogy pont a ket fiunk kozott. Most volt eloszor,hogy nem kaptak semmit,pont Csongi miatt reszemrol. A ferjemet meg sose erdekeltek a csaladi unnepek.Mindig nekem kell agyalnom,kije minek orulne. Meg is mondatm neki,hogy en tobbet nem vagyok hajlando ezzel foglalkozni. Ezt apos egyik szulinapja utan kozoltem vele,amikor is vettunk ofelsegenek igen draga es szep cuccot es nem is orult neki,alig koszonte meg es haza se vitte> (a nyaralojukban adtuk oda kellett menni unnepelni).
Ja es nyaron meg azon akadtam ki,hogy be kellett szallnunk penzzel a dedik (anyos szulei)hazassagi evfordulojara befizetett nyaralasba.
Sogornokre visszaterve,en nem azt vartam,hogy ajandekot hozzanak,hanem irjanak egy sms-t,hogy pusziljak Csongit es Csanit felhivhattak volna,vele lehet beszelgetni.De eszukbe se jutott.Kép Az en csaladomban mindig a gyerekek a fontosak,en igy lettem nevelve,a felnotteket mar nem unnepeljuk annyira es senki nem is varja el. Nekem ez a termeszetes.

Orulok,hogy Luca (jol emlekszem? ) jol van,biztos teljesen rendbe jon. Ugye van nagytesoja? Mit szolt a babahoz? Kép
Neked is egy jo nagy mukk . Kép

Inimma
inimma

Csengo!

Részben igazad van. Viszont nálunk az a helyzet, hogy egyik testvéremnek sincs még gyereke, így azért 3 dátumot pluszban egy évben nem olyan nehéz megjegyezni (ahogy ez látszik is, mert nálunk nem szokták elfelejteniKépKép). Ha lesz valahol gyerek, akkor természetesen mi is meg fogjuk jegyezni és köszönteni. Ezek olyan események egy családban, amikre érdemes figyelni, és ha erre nem, akkor mire???
Én egyébbként nem várok el semmit se magamnak, se a gyerekeimnek, csak azt az egyet, hogy köszöntsék fel. Egy telefon is bőven elég, csak én is tudom, hogy milyen jó, ha az az egy nap az "én napom", ebből gondolom, hogy a gyerekeimnek is jólesik.

Másik: a villanyóra lekapcsolásban igazad van. És abban is, hogy lehet, hogy törvényileg tényleg azt hallgat és olyan hangerőn, ahogy akar. De ugye emberek vagyunk, jó esetben nem az a cél, hogy önző emberként végigéljük az életünket (bár sajnos sokan azt gondolják), hanem az se gond, a időnként figyelünk a másikra. Talán úgy egy kicsit jobbá lehet tenni mindannyiunk életét.
Pl. mi építkezünk, az egyik szomszéd telken viszont már laknak. És mivel ott is kicsi gyerekek vannak, számunkra természetes volt, hogy megkérdezzük őket, hogy nem zavarja-e őket az építkezés zaja.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Inimma!

A marcipános torták tényleg nagyon tömények még úgy is, ha valaki szereti a marcipánt (mint énKépKép).
Viszont van egy marcipános sütireceptem (évek óta csinálom karácsonykor, szerintem már tavaly is ajánlottam a topikbanKépKép), ami eddig mindenkinél nagyon bejött. Nem egyszerű, de érdemes megcsinálni. Ennél a sütinél nem annyira hangsúlyos a marcipán, a tészta és a csoki sokat elfed belől, de azért még éppen élvezhetőKépKép.
Mandulás-marcipános korong:
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=39&post=216372#POST216372
Itt a tavalyi sütés eredménye:
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Inimma!
Jo igy ertheto. Hat nekem is elegem lenne, ha ott minden unnep szamit. Persze igy mas a helyzet. Igenis, hogy sz@rd le nagy iveben a kivant ajandekozast. Meghogy ezt meg azt ker, Ti meg semmit. Hat jo vicc....Persze mondthatnam, hogy a ferjednek kell rendet rakniKép

Beszti es a tobbiek! Tenyleg a figyelmesseg ami a legkevesebb van az emberekben. Persze en is probalok odafigyelni masokra, es jol esik ha masok is ram. Igazatok van, nem lehet ugy elni, hogy valaki egesz nap zenet bomboltet. Csak azt nem latom mi a megoldas, mert az nem hogy fegyverkezunk. Tudom az ilyen parasztoknal a szep szo nem szamit, sot olaj a tuzre.
Nekem jo helyzetem van, mert a szomszedok normalisak, persze kertes hazaknal ez nem is szamit annyira. Viszont kisebbseg lakik kethaznyira. Hat ok ha buliznak akkor az egesz telep nem alszik. Es mint tudjatok gyakori a 3 napos ejjel nappal bulaj. Most szerencsere epitkeznek. Igy nem laknak itt.Kép De a tobbiekkel szoktuk mondani, hogy bizony itt mi vagyunk kisebbsegben.....mert ok tehetnek meg barmit, mi nem.....

Beszti, igen nekem is jol esett volna ha valaki felhiv nevnapomon, de csak az egyik sogornom tetteKép HAt en meg ot felejtettem el....Kép Telefonalni mi is szoktunk egymasnak. Azt tudom, hogy a szulinapokat lehetetlen megjegyezni, nevnapokat meg neha kis kesessel szurom ki a naptarbanKép Azert a ferjem meg midekit felhivott a mi csaladunkbol, de ot meg nem koszontottek meg neve napjan, pedig eleg egyszeru: Miklos. Szerintem is nem a nagy ajandekozason van a hangsuly, hanem a figyelmessegen.

A ferjembol teljesen hianyzik ez genKép Nem igazan orul semminek, szerinte teljesen felesleges, hogy vegyek neki valamit, eleg ha fozokKép Ez nem baj, de mindig bajban vagyok. Szulinap, nevnap es karacsony nala egyben van. O sme akar smemit vacakolni ezzel. Mindig azt mondja, hogy bujjunk osszeKép Altalaban megker hogy vegyek magamanak valamitKép Azert jo lenne, ha valami kis meglepi varna karacsonykor, de neki ez a legnagyobb kin. Utanajarni...hu ez faraszto. En beletorodtem, hogy ha meglepetest akarok eldugok valamit a fiokba es karacsonykor kiveszemKép Sajnos ezen nem lehet valtoztatni, nem igy neveltek. Remelem az en gyerekeimnek mashogy lesz.

Inimma! Igen kicsi Luca jol van, de meg a korhazban. Nagyteso 17 honapos, o most teljesen kivan. Nem erti az egeszet. Anya helyett, apa van otthon egesz nap. Anyahoz delutan bemennek a korhazba es egyutt mennek haza. Sokat nyugoskodik, pedig a vilag legnyajasabb kisgyereke volt. Apat anyanak hivja, a korhazat meglatva is felkiallt: anya! Szegenynek nehez lesz, ha hazakerul a baba. Nalunk is egy gyerekszoba van. ELeinte anya lesz a kicsivel, apa meg a naggyal. Hat ez van.

mukkk
csengo
ha meg nem foglalt regisztraltatom a mukk nicket
Vendég

Inimma! NE suss a Beszti fele marcipankorongokbol. Masfel orat szenvedsz vele es 2 perc alatt elfogy! Csak sajat felelossegre! Nekem a hugom vett 3 csomag marcipant hogy mi lenne ha az iden is sutnek....

na jo, nagyon tuti!!!
Mukk
Vendég

HellóKép

MukkKép Köszi, hogy szólsz, már épp tervezgettem, hogy Ákossal nekifogunkKép Ma itthon maradt, mert csúnyán köhög és fáj a torka. Mi már átestünk ezen, most ő kapta el, délután megyünk az orvoshoz.
Férjemmel már 13 éve vagyunk itthon, 9 éve házasodtunk össze....de kb. akkor jegyezte meg az ünnepeket, mikor megszületett Ákos 7 éveKép Azt hiszem, még a mai napig is van olyan dátum, ami fel van írva neki a telefonjába, és csipog az időpont előttKép Egyszerűen így vannak összerakvaKép Mondjuk meglepiket imád hozni, és ez nem mindig virágot jelentKép Tudja, hogy imádom a Milka csokit, így sokszor azt kapokKép
Ez oda-vissza működik, mondhatnám, hogy nálunk minden héten van ajándékozásKép

Érdekes ez az ajándékozás. Tényleg minden családban máshogy működik,nálunk most már úgy, hogy megbeszéltük sógornőmékkel (férjem részéről), hogy egymásnak ne vegyünk, inkább a gyerekeknek. Ez már pár éve működik karácsonykor, szülinap ill. névnap alkalmából meg úgy ajándékozzuk egymást, hogy összejövünk és egy jót beszélgetünkKép
Viszont bátyáméknál ez nem vált be, mert szerintem megsértődtek, és úgy vették, hogy azért ajánlottuk fel ezt, mert nem akarjuk őket megajándékozni. Erre idén már semmilyen ünnepre nem akartak eljönni...Kép Hozzá kell tenni, hogy ők süketek, így minden, amit a halló társadalamtól kapnak, személyes sértésként jön le náluk. Sajnos, gyerekük sem lehet, így nagyon sokszor kaptam meg azt, hogy anyukám engem jobban szeret, mert én halló vagyok, és gyereket is tudtam szülniKép...mindegy, ez hosszú történet, és sajnos hiába teszünk meg mindent, tök természetesnek veszik, de ha véletlenül ő bántja meg a másikat, azt el kell viselnünk, mert ők süketek. Ezt csak az tudja igazán átérezni, akinek a családjában van süket.

Lau
lau

MóniKép
Bocs, most jutottam géphez, a mai napi sétát meg már letudtuk az ominózus egyetemkertben. De jó is, hogy ilyen közel voltunk, mert a vizes cuccokban legalább hamar hazaértünk, bár a nagyfőnök így is méltatlankodottKép
Persze a kabát eleje tiszta fika, mert a takonykór még tart, a hidegben meg csak jobban folyikKépKép

InimmaKép
Én is most csináltam életemben először rétest, íme a recept, ami alapján nekiláttam.

"A töltelékhez keverjünk ki 3 dkg vajat, 10 dkg cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és 3 tojás sárgájával. 1/2 kg túróhoz keverjünk 2 ek tejfölt. Verjünk fel 3 tojásfehérjét és 1-2 tk citromlevet kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a túróba. A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg 2-3 ek darált mandulával, kenjük rá a túrós masszát, a meggyet pedig szórjuk a tetejére. Tekerjük fel a rétest, a tetejét is kenjük meg vajjal. 180 fokon (légkeverés: 160 fok) süssük kb 1 órán át."

Annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a túrós masszát én egy csíkban kentem a tésztára, úgy könnyebbnek tűnt a tekergetésKép

BesztiKép
Ez nem fair!!! Már napok óta mondogatom magamban, hogy karácsonykor nem lesz nagy sütizabálás itthon, erre felrakod ezt a szemtelenül csábító képetKép Na mindegy, elgyengültem, a receptet elmentettem, és azt hiszem feláldozom magam, és megcsinálom...

LivKép
Elküldeném és a nőt, de szerintem nincs hozzá jogom. Nem az én "barátnőm", nem velem él. Mindenkit az bánt leginkább, hogy amióta "van", azóta apóst nem engedi a családjáhozKép
Apósnak már pedzegettük, hogy szeresse már magát annyira, hogy csak olyan programokra megy, amihez kedve van. De tényleg megmondom neki legközelebb, ha kérdezi, hogy én nem nagyon szeretnék közös programokat Eszterrel. Idén már sikerült kisiklanunk a közös karácsony alólKépKép

CsengőKép
Tök jó, hogy a pici baba ilyen gyorsan gyarapodik márisKépKép A nagytesónak tényleg nehéz lehet,de egyszer úgyis utoléri magát babóca, és akkor tényleg tesók lehetnek a szó szoros értelmében.
Ha a tesód rendőr Vp-ben akkor tuti ismeri a nőt, mert a férje tavaly lett öngyilkos, doki volt a kórházban, és a vezetékneve Csillag. remélem após nem jut szegény megboldogult sorsára.
Anyósod jöhet, de ne nekem küldd, hanem személyesen a címzettnekKépKép

Megyek szunyni (hi-hi, má' megintKép). Kezdem gyanítani, hogy én is hadilábon állok az egészséggel, mert a torkom kezd rendetlenkedni. Fagyi kéne rá, meg fagyasztott meggyKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

LAu, jo hogy irsz, akkor hetfon jelentkezz az eredmenyekkel. Nyugodtan csinalj sutit, hatha nalatok nem hiabavalosagKép

CSirkesz. Hat igen szegeny apos. Mi var ra? Igazad van, mindenki maga valasztja meg a parjat. En sem szolok semmit. De ha kerdezik...........
Mar megint alszol???? Fogadjunk, hogy te leszel a kovetkezo hozzaszolasKép

MOst ne dobaljatok meg, de hujeseget kerdeznek. Ugye mint koztisztviselo hozzaszoktam a 13. vagyis mar 0. havi berhez. Van ilyen gyedre is? Vagy almodik a nyomor?

Mukkk-mukkk
csengo
Vendég

Hu lányok, tisztára extázisba jöttemKép Jövő héten advent és nem tudom, hirtelen mihez kapjakKép Van valami jó kis bevált receptetek mézeskalácsra? Mert Ákival szeretnénk csinálni, van hozzá formánk is, és jó lenne olyan, amit díszíteni is kell.
Nem tudom, hogy vagytok vele, én karácsony körül mindig bezsongok, és rengeteg ötletem vanKép
A héten voltunk Mosziéknál, tőle is loptam egy csomó jó ötletetKép Már csak meg kéne valósítaniKép

CsirkeszKép Ebben az időben biztos élvezte Boti a sétátKép Bazsi alszik, de ha felkel szerintem én is lemegyek vele, velük, mert persze Áki is akarna jönni. Mivel nincs láza, jól felöltözve lejöhet, itt van nem messze egy hobbibolt, úgyis be akartam kukkantani, üvegfestéket nézünk, meg megnézzük, hogy mi minden van, most nyílt nemrég.

Lau
lau

lau, ha ez jo este bepotyogom a receptet
Kép

adventi koszoru akar lenni, de meg nincs rajta szalag meg gyertya. Az uvegfestes klassz! Mar egyszer csinaltam, ugyhogy profi vagyokKép

csengo-mukk
Vendég

CsengoKép Jó, ez nagyon jól néz ki, jöhet a recept!!Kép
Üvegfestés meg cserépfestés nekem nagyon bejönKép
Adventi naptárat akartam csinálni piros anyagból kis csomagocskákat, meg átkötni, meg telepakolni, csak úgy elment az idő, hogy lehet, nem lesz időm megcsinálni. Már jövő hét csütörtökön dec. 1-je van, addigra kész kéne, hogy legyek vele. Majd meglátjukKép

Lau
lau

Lau!

A fenti linken a "Mézespuszedli" az igazából mézeskalács, csak ilyen néven írta az eredei recept. Én ezt szoktam megcsinálni.
De itt van egy másik, amit sokan dícsértek korábban:
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=39&post=223709#POST223709
Üvegfestés: én is. Nagyon szeretem, csak szokszor nincs időm. Ill. én nem is üvegfestek igazándiból, hanem matricafestek (lehúzható üvegfestékkel). Szeretnék majd üvegfesteni is, de az majd csak az új házban.
A marcipánost csináljátok meg!Kép Kicsit munkás (ki kell szaggatni a tésztát és a marcipánt is), de Ákos is tud segíteni és a végeredmény nagyon jó!

Csengo!

Aha, akkor a te családodat is sikerült "bezsongatni" a marcipánossal!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

CsirkeszKép
Jó hunyástKép
Nem gond, én is elbíbelődtem a kajával, meg sütök muffint(most sül), a séta nálunk délutánra marad. Jön a hugom, ha minden igaz, majd őt is befogom Lilit kergetni a hóbanKép
TakonyKép Vizuális vagyokKép
De azért szegény BotiKép
A bikás dombi séta bármikor (előzetes időpontegyeztetés utánKép)bepótolható, és jöjjenek ám a többiek is!!!Hope, Inimma, Smiley(ha jól emléxem)

Ma nyolctól délig nem volt nálunk fűtés, már majd meg fagytam, amikor felvettem még egy pulcsit, aztán most már fűtök ezerrel.

Hú, lányok!
Kéne szervezni egy kreatív klubbot nektek/nekünk, mert olyan ügyesek vagytok, hogy csak ámulok, bámulok! Nekem se ötletem, se fantáziám, a klubban legalább ragadna rám valamiKép
Pedig szívesen csinálnék ilyen dolgokat!
Férjemmel együtt töltött első karácsonyunkra együtt csináltuk az adventi koszorút. Később már csak megvettük...most vasárnap már gyújtani kell az első gyertyát? Akkor bele kell húzniKép

CsengőKép
Asszem nincs, de nem vagyok benne biztos. Az interneten szerintem megtalálod.

Móni

Kép
sunimum

LauKép Csak gyorsan. Üvegfestésben én is profi vagyok. De nehogy vegyél mintaívet!!!! Egyrészt a netről le lehet tölteni ezer félét, másrészt én már rengeteget letöltöttem, és szívesen átküldöm mailben, ha gondolod. Én egyébként karácsonyi ajándékba mindig igyekszem mindenkinek kézzel készíteni. Nálunk a nagycsaládban nem dívik az ajándékozás, csak a nagyszülők, dédszülőkig. Én horgoltam rengeteg hópelyhecskét és fűzök gyöngyangyalkákat meg csinálok száraztésztából. Mindjárt jól lefotózom az eddigi műveket.

Kornélnak már annyi karácsonyi ajándéka van, hogy jövő télig ellene vele.

Szomszédok. A társasházi törvény előírja házirend készítését, amibe a hangoskodást szabályozni lehet. Nálunk reggel8-este 8-ig lehet fúrni, szombaton 2-ig, vasárnap meg csak ha a veszélyelhárításhoz kell. Tévé rádió hallgatása soha nem zavarhar senkit. A betartást a gondnok és a közös képviselő ellenőrzi. Nálunk bevált eddig.

CsengőKép Tesódék babájaKép NagytesóKépAdventi koszorúd gyönyörűKép

CsirkeszKép Mi is eláztunk, de ma vettem potom ezerért egy vadiújnak kinéző vastag talpú kiscsizmát Kornélnak. Éljen a babaszoba. Plusz kaptam egy tippet. Akinek már van, az ne is figyeljen. A Renoban lehet kapni univerzális impregnáló sprét( textilre is jó), hogy ne ázzon be a cipő és a ruha télen. Állítólag használ.

BesztiKép Marcipááááááááán. Nekem az összes tortám abból van. A csokit nem szeretem nagyon, de a marcipán a gyöngém. Sütit meg fogom sütni, kösz a receptetKép

InnimaKép Én is imásom a Kockapacit!!!!!!

Üdv;

Vera

hvera

Sziasztok! Egyszer szeptember végén írtam nektek, aztán a net szolgáltatómal volt némi csatám és két hónapig net nélkül éltem. Akkor kedvesek voltatok, gondoltam visszatérek. Emlékeztetőül: 3 fiú 12, 14 éves és 14 hónapos. Ákos manóm már végre elindult és eleget téve dr néni felszólításának, abbahagyta a szopizást. Persze nem erőltettem, néhány hete lasan de biztosan leszokott rólam. Annyira, hogy azóta lefeküdni is csak apával akar.
anyuszi3

Sziasztok!

Pár napig apa sürgős-sürgős munkát végzett a gépen, így olyan hosszan nem tudtam este leülni hozzá, hogy írni is tudjak.

Úgy néz ki, depi kilőve, elviszi az ünnepi hangulat, van helyette terhességi elbutulás. Olyan az agyam, mint egy kifacsart szivacs, csak bambulok ki a fejemből, átaludnám a telet, s örülhetek, ha a saját nevem az eszembe jut. Érekes, Benedeknél is kb ilyenkor butultam el.

görik: beszéltem a barátnőmmel, volt meglátogatni Szigfridéket, nagyon jókat mesélt róluk. Most költöznek az új gazdikkal vidékre, kertes házba, tavasztól-őszig kinti, télen benti görik lesznek. Gini még harap, ellenben Szigfrid már az új gazdikat is őrületbe tudja kergetni a kunyerálásával. Egyszóval olyan körülmények közé kerültek, ami csak az álmaimban szerepelt, s nemigazán volt rá esély, hogy bármikor megadjam nekik.

Hm, a végén kedvet kapok tőlete sütisütésre, tejespitén kívül nem tudok mást gyártani. Mondjuk az én karácsonyi specialitásom a hatalmas marha egybesült, rozmaringgal, meg mindenféle finomsággal megtűzdelve, s sok-sok óráig sütögetve (pár éve már inkább disznótarját csináltam), s akkora adagokban tálalva, hogy édességnek úgyse jutna hely. Nomeg úgyis el kell jutnunk anyósomékhoz is, őt meg úgyse lehet süti téren lepipálni.
Az a baj, hogy csak falnám a sütiket, de már 9 kiló plusznál tartok, a régi dokim már rég leszedte volna a fejem. Mi lesz itt az ünnepek végére! Kedden voltam dokinál, ketteske lába már a bordáimat böködi lassan, de legalább neki idejében eszébe jutott irányba állni. Mennem kell majd terheléses cukorvizsgálatra, de legalább nem cukros víz verzió van itt, 20.-án meg majd meglessük újra UH-n.
Ünnepi hangulathoz még: 2003. karácsony... Már elmeséltem, de sokan később csatlakoztak, így lehet, hogy valaki még nem olvasta. 2003. dec. 23., már késett egy ideje, elkezdtem poénkodni a párommal, hogy majd veszek egy terhességi tesztet, és ha pozitív lesz, majd becsomagolom a fa alá, s az lesz a karácsonyi ajándéka. 24.-én megvettem életem első tesztjét, ami pozitív lett, s Benedek lett a végeredmény. Csak az a kár, hogy a poént előre lelőttem. Rajtam nem fognak a tesztgyártók meggazdagodni, a második (és harmadik, mert nem hittem a szememnek) tesztem eredménye itt rugdos a pocakban.

Mi is szoktunk üveget festeni, karácsonyi ajándéknak. Tavaly csináltunk ablakra rakható üvegmatricákat is, lehet, hogy neki kellene állnom, legalább csinálnék valamit.

Itthoni segítség: A párom inkább a házimunkában segít, valószínűleg életében nem fog pelust cserélni, volt hogy itthon volt, s vigyázott Benedekre, míg én aludtam, s inkább hagyta vagy egy órát bűzölögni, de ő nem cserél pelust, engem meg nem akart felkelteni. Fürdetni se szokott, bár ha itthon van, és megkérem, akkor kiveszi Benedeket a kádból, hogy ne kelljen nekem hajolva emelni. Múltkor tök jó volt, hogy itthon volt, mert Benedek felállt a sarokkád belső sarkában levő ülőkére, s mivel előző napokban többször elcsúszott, amikor lejött onnan, rájött, hogy nem mer lemászni. Én meg nem tudtam annyira behajolni, hogy onnan levegyem, de szerencsére a párom le tudta szedni. A nyereség a dologból az, hogy azóta nem mászik fel. Tegnap meg kitaláltam egy tuti módszert Benedek kádból kikapására: amúgy is egy sámlin ülök, amíg fürdik, mert így nem kell lehajolnom, s rájöttem, hogy ülve ki tudom venni. Szerintem ez elég sokáig működni fog.
Amúgy a párom kötetlen munkaidőben dolgozik, ami nála azt jelenti hogy 12 után megy el itthonról (legalább 10-11 óráig aludva délben), s este 10-re jár haza. Egyszerűen így szokta meg. Már beszéltünk róla, hogy esetleg változtat rajta, hogy ne olyan későn jöjjön haza, utálok olyankor nekiállni kajagyártásnak, sokszor éjfélkor vacsizunk, egy előtt én se alszom, de reggel meg kelni kell Benedekhez. Most azért egy csomót itthon lesz, az nagyon jó lesz. Tervezem, hogy néha le fogok lépni.
Egyéb segítség: nagy dilemmában vagyok. Anyám kitalálta, hogy majd szülés előtt elviszi Benedeket Kecskemétre, s vagy egy hónapig ott tartja. Nekem ez nemigazán tetszik, csak nem tudom megfogalmazni, miért nem. Nektek mi erről a véleményetek? Tegnap volt nálunk vendégségben a kettővel felettünk lakó csaj a 18 hónapos kislányával, szerinte nem rossz ötlet, mert ugye egy újszülöttel is nehéz, míg belerázódik az ember. Párom szerint szó sem lehet róla. Csak anyám dolgozik, nem tud feljönni segíteni a kezdetekben... Nem tudom, belemenjek-e....

Kormi
UI: ez a mukk nagyon aranyos

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Lau, Inimma, Liv, Kata, Tcis, Áron Kép Remélem senki nem maradt ki! Köszi a hsz-kat az antibiotikummal kapcsolatban - megerősítettetek benne, hogy ne engedjem, hogy állandóan azt adjon a doki néni.

Alvás - Írigy a jó alvó babákra, de úgy látom azért legtöbben éjszaka is műszakban vagyunk Kép
Beszti Kép az én lányom is dettó úgy alszik mint a TiedKép hátha lassan Õ is átalussza majd az éjszakát Kép Bár Õ még csak 13 hónapos.

CsengőKép Szoptatás - nekem is szokott még mindig fájni az egyik mellbimbóm -lehet olyankor rosszul kapja be (mert persze közben akrobata mutatványokat hajt végreKép )Aztán hetekig semmi baja. De olyat is hallottam hogy lehet "tejkő" okozza, mert tényleg olyan mintha belülről szúrna valami. Ti hallottatok ilyenről?

CsirkeszKép
Mostohaanyós Kép
Nálunk is az van de azon túl hogy nem nagyon jönnek az unokához, pedig nem laknak messze, sok vizet nem zavar, ha találkozunk akkor rendes szokott lenni.

Na lassan letelik a déli alvásidő mennem kell.

Üdv Mindenkinek Kép
Mariann
kissmano

CsengőKép
Nyertél, nem aludtamKép Mire befészkeltem magam a pléd alá, a Fővezér hangosan kukorékolt. Most őt újra ágyba dugtam, mert a szemét majdnem kidörzsöli az álmosságtól.

Tuti az adventidKép Én most délután álltam neki Botival együtt, hogy jól haladtunk, az túlzás. Majd este befejezem, ha apa is itthon lesz.

MóniKép
FűtésKép
Kreatív klubban benne vagyok, lehetne akár nálunk is, mert a kéró - konyha jó nagy, lehet alkotni. Felváltva vigyáznánk a csöppökre a szobában, az anyukák meg kreatívkodhatnának... Mindenki jöhet, ha kitalálunk egy időpontotKép

KormiKép
Tök jó most olvasni a soraidat, örülök, hogy a búbánat messze szállt. A mormota-kismama és agy-nulla-kismama tüneteket én is produkálomKép
Szerintem állj neki bátran a süti sütésnek. Én soha nem voltam édes szájú, de az elmúlt időben egyre több sütit csinálok. Persze nem állok neki cukormáz-miniatűröket gyártani, de képes receptek alapján marha jól boldogulok. Vettem egy könyvet: A sütés alapkönyve címmel. Na, ebből garázdálkodom leginkább. Családom öröméreKépKép
Tényleg, milyen az új dokkerod?
Én elhatároztam, hogy idén karácsonykor nagyon alapjáraton fogok ténykedni. Tavaly a kórházban mondták a csecsemősök ls a dokik, hogy karácsonykor nagyon megugrik a koraszülések száma, mert a kismamák nem hajlandóak tudomásul venni, hogy kismamák, és nem bírják már úgy a fizikai terhelést, mint nem kismamaként. Nekem meg nincs kedvem egy hónappal korábban szülni, úgyhogy csak kényelmesen a takizással, sütés-főzéssel, stb.

VeraKép
Béléses gumicsizmája van Botinak, azt nem impregnálomKép Ellenben lehet, hogy fürdés után az ő bőrére kenem majd, úgy tuti lesz a hatásKépKép

MariannKép
Én még nem is hallottam olyanról, hogy "tejkő". Ha van ilyen, akkor nekem "torokkövem" van, mert belülről szúrKép

AnyusziKép
HaliKép Ki nyerte a net-csatát??

LauKép
Íme egy kép, hogy mi mire használjuk a mézeskalácsot: dísznek. Ezért aztán nekem kimondottan kemény mézeskalácsnak való receptem van. Magát a mk-ot senki sem szereti, de így keményen mindig marha gyorsan elfogyKép

<!--attachment: M_ZESKAL_CS-300335.doc*mime_msword.gif*application/msword*21.5**M%c9ZESKAL%c1CS%2edoc --><center><pre>
Kép
MÉZESKALÁCS.doc (21.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Adventi naptárat pedig gyufásdobozból csinálok mind a két krapekomnak. Viszonylag gyorsan lehet vele haladni, egy alvásidő alatt megcsináltam a felét (24 db). Gyufa kiborít, a tolós papírtálcát kivesz, "házat" piros (24 db), ill. arany (24 db) papírral bevon, tálcát visszadug. Ha meglesz az összes, filctollal megszámozom, és összevissza sorrendben egy szalagra ragasztom, függőlegesen felakasztom. A dobozkákba meg teszek milka kockákat, plusz apáéba haribo mackókat. Slussz. Tőlem és időmből ennyire telik, Nem is drága, és tényleg csak kis idő kell hozzá.

Csirkesz
aki talán most el tud dőlni, még ha aludni nem is...

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csak olvasó üzemmódban voltam és is pár napig,annyi mindent írtatok hogy nem bírom követni Kép

Kormi
Anyám is mindig el akarja vinni Bandót,igaz őcsak egy -egy napra,de én még annyira se szeretném odaadni.Hogy miért én se tudom Kép Az oké ha elviszik pár órára de hogy ne aludjon otthon velünk az nekem még sok Kép Kép Aztán lehet hogy eljön majd a pillanat mikor boldogan adom Kép

Anyuszi
üdv újra Kép

Mukk
13. havi Kép Én nem tudok róla Kép

Andi,Tcis
Köszi az orrszívós válaszokat Kép

Tontica
Nálunk apa szokott pelenkázni,de ált akkor ha kijelentem ez most az övé.Napi egy pelus neki is jár Kép Ezen persze jókat mosolygunk.Fürdeni eddig mindig együtt fürödtek,de most Bandó egyedül fürdik így a törölgetés öltöztetés az enyém.Meg játszani szoktak nagyokat,én elég sokszor elmegyek itthonról egy-egy órára a suli miatt is ,akkor mindig jól elvannak Kép

Inimma
A réteslapot megkenheted olvasztott vajjal,vagy akár tejföl és olaj keverékével.Én ált 3 lapot teszek egymásra majd jön a töltelék felcsavarom sütöm

Holnap megyünk le Zalakarosra egy hotelba és vasárnap jövünk haza.Már úgy várom Bandó cuccát már kedden összepakoltam Kép Kép Kép Jól fog jönni a páromnak és nekem is egy kis pihi.Ez a karácsonyi ajándékunk egymásnak Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok LányokKép

Csak egy gyors bejelentkezésKép

Becsszóra visszaolvastam minden hsz-t: beteg és gyógyulós babikról, fincsi sütikről, babanevelésben résztvevő és kevésbé résztvevő pasikról, meg ... szomszédokról, meg üvegfestésről, fúúú meg mindenről.
De egyszerűen nincs időm írni, pedig tényleg egy csomó mindenre reagálni szerettem volnaKépKépKép

Talán egyszer felzárkózom megint.

Alvás: nálunk az van, hogy mondjuk 3 napig alszik egész éjjel a lányka, 3 napig valamiért nem, illetve csak velünk. Napközben meg szerintem kezd átállni az egyszeri alvásra, de még nem sikerült teljesen a kivitelezés, mert hol ebéd előtt, hol ebéd közben alszik elKép, vagy esetleg nagyon sokkal ebéd után.

Nálunk Apának múlt héten volt a szülinapja.
Tegnap meg a 8 éves évfordulónk (nem házassági, hanem megismerkedési)KépKép

Én ma megcsináltam az ajtóra a díszt, szerintem nagyon helyes lett, holnap megpróbálom az asztali díszt is összehozni, aztán meg szép lassan az egész házat elkezdem díszítgetniKép Szerencsére időben elkapott az ihlet...Kép

No, megint megyek tovább...

Bocsi, hogy csak magunkról...

Puszi mindenkinek!Kép

Anita

Egy kép az ebéd közbeni kidőlésrőlKépKép
Kép

KépKép
KépKép
vasani

Szasztok!
Mai ezredik hozzaszolasom ellszallt.Kép Azert leirom ujra. De ma megallithatatlan vagyok!MUKK!
Mivel mar van egy par mezeskalacsrecept, ezert csak a csokisat potyogom be.
18dkg sima liszt-csipetnyi so-2 teaskanal orolt mezesfuszerkeverek- fel tk szodabikarbona-3 dkg kakopor-7dkg vaj darabokban-10dkg mez-1 egesz tojas. Ez jol formazhato, de en a kenyersutovel kevertettem osszeKép
Amugy ha enni akarod, akkor tenyleg a puszedli a finomabb, abban tobb a mez es lagyabb.

Csirkesz, sorry.

MAriann en sem hallottam a mellkorol, de eleg fura lenne....

Vera, te probaltad a sprayt?

Moni, neztem a neten, de nem talaltam ra utalast, ezert gondoltam hogy hatha csak az en almaimban szerepel a 13. havi gyedKép

Kormi!
Elore ne igerd be. En nem engednem anyamnak, hogy elvigye a gyereket, akarhogy is vigyaz ra. Szegenynek meg kell tanulnia, hogy van kisteso, de ti ugyanugy szeretitek, eleg lesz neki a par korhazi nap is. Es ha nem birod, meg az elso heten mindig mondhatod anyadnak, hogy vigye Benedeket. De az egy honap nagy ido es kb annyit szivsz ha visszakerul hozzatok. kepzeld el hogy akkor nemcsak a kistesot, de meg titeket is ujra meg kell szoknia. Raadasul lehet hogy neked is ismeretlen szokasokat alakit ki anyad...Nincs valaki aki eleinte fozne neked, vagy mosogatna, vagy vasalna?

Amugy en nem vagyok egy kreativ valaki. A praktikat sem veszem meg soha, de most megtettszett, hogy mezeskalacsmelleklete van. Abban van az adventi koszoru is. Persze az ottani kepen egy gyonyoru valami van. De en nem birom a pepecselest. LEgszivesebben a ruhakat sem varrnam meg, hanem tuzogeppel osszekapcsoznam, vagy ragtapasszal stb....

Tonticat illeti a mukk szabadalma, de en elloptam es nagyon tettszik:
mukk-csengo
Vendég

Sziasztok!

Ani! Eszti hajában a csat nagyon aranyosKép Áron is így aludt el kb. egy hónappal ezelőtt. Sokszor félálomban nyelte az ebédet, majd két falat között becsukódott a szeme. Boldog 8 éves fordulótKép

Bezzeg egy heteKép Egyre rosszabb. Egyre inkább az a gyanúm, hogy fél valamitől a szobájában. Ma is 2* próbáltam lerakni aludni, de ahogy leér a lába az ágyikójába, üvőlt. Biztos, hogy álmos, dörzsöli a szemét, nagyon nyűgös. Ma kínomban levittem ebéd után sétálni, elaludt. Óvatosan becsempésztem az ágyába. Még húzza...
Ti hallottatok már ilyenről? Mit csinálnátok? Este megy a lefekvés, eddig sírás nélkül. A napközbenivel van csak probléma. Az egész egy hete kezdődött, felsírt éjszaka. Apjával ketten tudtuk csak megvigsztalni, egy kis teával visszalaudt. Az volt az érzésünk, hogy rosszat álmodott. Azóta többször felsír éjszaka, de van hogy nem. Az éjszakaiakat tudom a fogára fogni, de a nappali hisztik?

Nikk! Irigy vagyok Zalakarosért. Várom a beszámolót, hogy milyen Zalakaros. Mi Hévízre járunk minden évben. Állítólag Zalakarost is nagyon szépen megcsinálták.

Mézeskalász: Én tavaly karacsányra kaptam egy dobozzal barátoktól, de nem tudtam enni. Áron pocija a mézeskalács fűszerkeveréktől nagyon fájt.

Móni, Csirkesz! Épp most akartam kérdezni, hogy merre van az a domb, mert mi sem lakunk ám messze tőletek. Villamossal is csak pár megálló a Feneketlen-tó. Látom lemondvaKép

Csirkesz! Hó viszont van elég, ízetlenebb a fagyasztott meggynél, de legalább hidegKép

Beszti! Húú, azok a korongok nagyon jól néznek ki. Tényleg másfél óra?

Andrea

KépKép
Áron

Hali!

AndreaKép
Bikás-domb:Kelenföld városközpontnál van, a közepén hatalmas bika szobor(asszem 3 bika), lehetetlen elvéteni. Időpont lehet bármikor, felőlem délutáni is, csak egyeztessünkKép
Alvás:ez nálunk is előfordul. Az én receptem vagy a Dentinox, vagy egyszerűen csak bujizni szeretne, akkor hagyom, hogy rajtam aludjon kb 10 percet, majd mikor érzem, hogy mélyen alszik, becsempészem a kiságyába. Eddig ez bevált. Ja, nálunk mind az esti, mind a délutáni torkomszakadtából üvöltök műsor oka az is lehet, ha még éhes(lehet, hogy pár falat, lehet, hogy néhány korty tejcsi hiányzik, de balhézik)

KormiKép
Örülök, hogy jobb a hangulatod, és hogy görénykéidnek jó gazdit talált barátnőd. Gondolom ez a tudat is sokat használt.

CsirkeszKép
kreatív klub helyszín nekem ok, mások, nem jelentkeznek? Hobbi bolt is van a közelbenKép

AnitaKép
Eszti tündéri így kidőlve is! Kis maszat manciKép

NikkKép
ZalakarosKép Jó pihit!

TonticaKép
MukkKép Mi újság? Apának elmeséled a véleményeinket? Ha igen, mit szól hozzá? (még jó, hogy nem tud magyarul, lehet, hogy engem pl utálna, látatlanban isKép)

Tápszeres kínjaim lehet, hogy megoldódnak hamarosan, már emeltem az adagot (összekeverem a kétféle tápot), és kutya baja tőle. Tegnap és ma pedig már este is vegyesen kapta, nem csak reggel.
Ha így haladunk, remélem hamarosan teljesen a normál tápszert tudom adni Lilinek.

Megvan a decemberi beosztásom, már tuti, hogy megyek dolgozni, nincs visszaútKép és Kép
Nehéz lesz 12 órát Lili nélkül tölteni, nappal is, éjszaka is, utóbbi talán jobb, mert tudom, akkor alszik. Amikor a férjem készült az államvizsgára, anyósomék elvitték Lilit, ált. 10-11-től, este 5-6 óráig. Amikor először elvitték, engem jobban megviselt, mint őt. Õ nem sírt, én viszont igen, olyan nehéz volt elengedni, pedig tudom, jó kezekben van, imádják Lilit, és a mi szabályinkat alkalmazzák. Mégis. Nekünk is nehéz az elszakadás...

Majd még kukkantok.

Móni

Kép
sunimum

Inimma Kép

9 eve vagytok egyutt? Igaz repulnek az evek nekem ez a 4 ev is soknak tunik kimondva de megelve egy pillanat volt. Kép
Sogornoidet nem irigylem Toled de en nem foglalkoznak veluk hisz ezzel csak ok vesztenek, engem csak az bantana ha az en csaladom csinalna ezt de hal Isten ok normalisak raadasul fiam az elso unoka ami jo is meg nem is mert majd irigykedhetek a kisbabas tesoimra amikor az en gyerekeim mar nagyok lesznek. Kép
Nalunk az a helyzet, hogy a fiamnak van ket testvere akik tojnak ra, egyszer sem lattak, a ferjemmel sem tartjak a kapcsolatot sot foljelentettek es le is csukattak volna ha nem fizeti ki a gyerektartast. A sajat tesojuktol vettek el 6 millio forintnak megfelelo osszeget, na mit gondolsz? Kép
De mondom ezzel ok vesztenek hisz a hulyeseguk miatt nem ismerik meg a testveruket soha.

En fiam is tobbszor felebred ejjel es a cumit akarja de ha berakom a szajaba legalabb visszaalszik. En nem banom, hogy cumizik, megnyugtatja. Ne aggodj 6 eves korukig biztos kinovik, marmint az ejszakazast. Kép

KisMUKK Kép

Tetszik az uj neved! Kép
Mi ajandekozasugyileg megbeszeltuk, hogy szulinapra, karacsonyra stb. a lakas kap ajndekot nem mi felnottek (atalakitjuk a konyhat, uj hevero, szonyeg, fuggonyok stb.) termeszetesn picurka megkapja a jol megerdemelt jatekait mert nagyon "jo" volt ebben az evben. Kép

Beszti Kép

Irto gusztik ezek a sutik, nagyon ugyi vagy, lehet, hogy en is megprobalom bar eleg bena vagyok sutes ugyileg. Ja kajarol jut eszembe, kepzeljetek en is csinaltam makos gubat es huuu de bazabaltam! Tegnap meg szekelykaposzta volt es Liv fele kuglofot is megcsinaltam, egy kicsit odakozmalt de azert megettuk. Kép

Sunimum Kép

Kreativ klubb nagyon jo otlet, de jo Nektek, legyszi rakjatok majd kepeket meg magyaraztot, hogy mi tavol elo kismamik is csenhessunk otleteket. En is nagy uvegfesto vagyok am. Ezen a kepen latszik valami a muveimbol. Kép

KépKép
Mar most vasarnap meg kell gyujtani, bizti? Nem december elso vasarnapjan? Nekem meg mindig nincs adventi koszorum. Kép

Anyuszi Kép

Irj meg tobbet magatokrol! Kép

Kormi Kép

Orulok, hogy jol vagy es a gorik is Kép
En ugy szamoltam, hogy mi pont karacsony estejen hoztuk ossze a fiamat. Kép Jo erre visszaemlekezni. Kép
Anyukad csak jot akar de en tutti nem adnam oda a fiam egy teljes honapra, talan egy hetre igen azalatt csak nem rontanak el annyira. Kép
Anyukad nem tudna szabit kivenni es Veletek lenni a Ti hazatokban? Ez lenne az idealis.

Kismano Kép

Tejkorol meg eletemben nem hallottam. Kép

Csirkesz Kép

En valahogy Teged nem tudlak elkepzelni tetlenul. Kép Szoval tutti Te pont az leszel aki karacsony alatt tesz-vesz de azert vigyazz magatokra! Kép

Nikk Kép

Becsuld meg a ferjed! Kép
Jo pihizest!!!

Ani Kép

Eszti tok edi, en fiam meg nem produkalt ilyet. Kép

Andi Kép

Ratico detto ugyanezt csinalta olyan 11-12 honapos kora korul talan emlekeztek ra irtam is, hogy most akkor mival megbolondult az en joalvo fiam?! Kép
Ugy vettem eszre fel es szerintem attol, hogy elveszit minket, hogy egyedul hagyjuk, nagyon turelmesnek kell lenni es meg jobban szeretgetni mint elotte, hogy erezze biztonsagban van. En este leraktam az agyaba es meseltem neki, megnyugodott es szep lassan visszaallt minden a regi kerekvagasba, kb. 2 hetig tartott. Kitartas!

Na most aztan mar nagyon faj a kezem! Kép
Sok puszi mindenkinek es majd irok meg mert van meselnivalom de most mar tenyleg faradt vagyok. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sunimum Kép

Nem beszeltem vele, valahogy lenyugodtam, nem akarom Ot megvaltoztatni ha nem akar furdetni ne furdessen, azert segit ha kell, peldaul hetvegenkent egesz de. aludhatok es addig o van a picurral, meg pelenkaz is olyankor. Kép
Biztos utalna Teged. Kép Nem utal senkit, nem az a komoly, megsertodos fajta, szeret hulyulni. Kép

Tapszervaltas? Mi mar rendes tejet iszunk Kép (Csokkentett zsirtartalmut.)

Bocsi nem emlekszem, mit fogsz dolgozni, lehet, hogy jot fog tenni egy kicsit kimozdulni otthonrol. En oszinten bevallom nem szeretnek dolgozni menni a gyerek olyan 13-14 eves koraig. Kép Bar mazlim van mert dolgozhatok a paromnak a kerteszetben meg a meheknel is. Ugy nez ki most kaptak egy nagy megrendelest, parkositas, en leszek a felugyelo, hogy minden ok legyen es dogozzanak az emborok Kép, jo mi? Hat igen aki a fonok csaja kerem szepen!? Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
tontica

Andi
Nálunk uez van csak az éjszakainál.Nappal be tudom rakni az ágyába,igaz úgy hogy már alszik,de éjszaka ha be akarom tenni hiába aludt addig mélyen egyből felébred.Azóta nem tudok vele mit kezdeni,de ahogy visszarakom a nagy ágyba egyből alszik tovább.Most a tervünk a gyerekszoba megcsinálása,igaz sose akar elkészülni mert a terv már egy ideje meg van Kép És arra gondoltam hogy kap egy gyerek heverőt abban talán elalszik,az ágyról mindig szépen lejön mikor felébred és kisétál .Az okára az ébredésnek én sem jöttem rá Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kormi!

Szerintem nem jó ötlet. Egy egész hónapra? Mit szólna Benedek vajon?
Ha gyakran látná, akkor pár napra talán, de szerintem egy ekkora gyereknek egy mégoly aranyos nagyszülő is csak idegen. (Más a helyzet, ha valaki együtt lakik a szülőkkel, vagy nagyon közel és rendszeresen talákoznak.)
Igen egy újszülöttel nehéz, viszont később is nehéz lesz, valamikor bele kell szokni.
Inkább az első pár hétre legyen segítséged, de akkor is csak annyi, hogy valaki jöjjön takarítani és főzzön. Ottlakó emberre szerintem akkor sincs semmi szükség.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Tontica
Főnök csaja Kép Kép Ez jó.A tervek jók,majd megbeszélem apával hogy mit szólna ha én is itthon maradnék Kép O Álmodozni jó Kép Üvegfestés nagyon jó lett

Csirkesz
Kreatív klub jó ötlet.Szeretek én is ilyenekkel foglalkozni,az adventi koszorút mindig én csinálom,de másra nem nagyon jut idő Bandó óta Kép

Móni
Köszi Kép TápszerKép Az jó hoyg igy ki tudtad cselezni Kép 12 órázás Kép Apa lesz vele otthon vagy bölcsibe megy?

Anita
Nálunk egyszer volt csak hogy elaludt evés közben Kép Kép Kép

Andi
Mi is most próbáljuk elöszőr Zkarost.Sajnos amit kinéztünk hely szintén itt egyszerűen mindig teltház van.Az azért lett volna jobb mert van gyerek pancsoló,itt sajnos nincs,de majd jön velünkKép

Mukk Kép
Milyen termelékeny vagy mostanában Kép Miki igazi jó kis fiú,hogy így hagy téged irogatni Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Tejkő:
http://www.lll.hu/node/190

Kormi, én azt nem értem, hogy ha anyukád el tudná vinni egy hónapra Benedeket, tehát nyilván az idő alatt nem dolgozna, hanem vele lenne, akkor azt miért nem tudja megoldani, hogy inkább elmenjen hozzátok.
Mellesleg én sem adnám még oda ilyen hosszú időre a gyerkőcöt a helyedben, szerintem biztosan nem értené, hogy miért nincs ott anya, és nagyon meg is viselné.

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?