Sziasztok!
Persze, hogy ez egy nyílt fórum, bárki leírhatja a véleményét. De, ha v.ki objektív dologban téved, és aztán ezzel a tévedéssel további dolgokat igyexik alátámasztani, akkor a következtetés is téves lesz. Ez pedig nem segítség a kérdező számára. Természetesen nem a véleményeket kell megszűrni, hanem a tárgyi tévedéseket kell kijavítani.
Alice! Te még soha életedben nem hallottál olyat, hogy egy orvos tévedett volna? Szerencsés ember vagy! Akár belgyógyász, akár nőgyógyász, akár neurológus, mind tévedhet.
Talán figyelmetelün olvastál, de Sziamia babája nem csupán nem állt még fel-bár 1 évesen már ez is elvárható volna, de nem is mászik, nem is ül fel. Vagyis kb. fél évvel van elmaradva 1 évesen!
Hát, aki ezek után megnyugszik egyetlen negatív neurológiai szakvéleménnyel, az igen bátor.
Mint, ahogyan Sziamia is írta, hogy nem 100%-ig nyugodt.
Csilla!
Ne haragudj, de végülis nekem nem egyértelmű, hogy tőlem kérdezel-e, mert a hsz-od közepén megszólítod Monazsut is. Úgyhogy, ha segíthetek valamiben, akkor próbálj kicsit konkrétabban kérdezni, ha nem akarod kiteregetni, akkor a profilomban van egy mél-cím, oda is írhatsz.
Az éretlen emésztőrendszerről, meg egyáltalán a babáddal kapcsolatban az jutott eszembe, hogy igazából a korrigált kort kell neki számítani, vagyis az elvárásaidat max. az 5 és fél hónaposokhoz kell igazítanod. Sőt!
Ha egy baba születési súlya kisebb, mint az a születési hét alapján várható lenne, az azt jelenti, hogy már méhen belül nem voltak jók a kondiciók, nem tudott optimálisan fejlődni, tehát ezzel is hátrányba kerül szemben egy olyan babával, aki ugyanúgy 34. hétre született, de mondjuk azért, mert -hülye példa, tudom- a kismama megcsúszott, és olyan rosszul esett, hogy megindult a szülés. Akkor az utolsó pillanatig jó körülmények közt volt a baba, jól tudott fejlődni. A te babád azt a 34 hetet sem a számára legjobb körülmények között töltötte. Ez kihathat a későbbikeben, úgyhogy ne legyél türelmetlen, van mit behoznia
Nem tudom, érthető-e a különbség.
Amúgy köszönöm a hsz-at, és aki szeretné annak ezután is szívesen válaszolok, aki pedig mást szeretne hallani, arra is meg van a lehetőség