Új privát üzeneted érkezett!

Bori

Egyszerre jár az agyunk...Kép Nem vagyunk mi Kismamák???
Pingvinnek hívja férjem az A. Szilárdot a propelleres nyakkendõje miatt. Kép
Halacska
Halacska

Szép jó reggelt, pocakosok :-)

Nyuszi, ne törõdj velük! Mond azt, hogy a hajadat növeszted, nem a hájadat :-)

Krisztinka, Ilke köszi a telcsiszámot. Mennyi idõvel elõtte kell idõpontot kérni? Mi a 18-19 hét körül szeretnénk menni.

Szilicske szerintem ne aggódj. A pocak napközbeni mérete változik. Reggel kisebb, estére nagyobb. Nekem tegnap este 86-os volt, de szerintem ma reggel is akkora. Azt hiszem, most nagyot nõttem egy hét alatt :-o, de nem bánom, boldog vagyok! Nálunk a 26. héten kell menni terheléses vércukorra.

Pá, Lora

Sétáljatok sokat, kellemes idõ van.
Lora

Sziasztok!

Az adó:
Csak az összegek miatt (a terhesség 91. napja oké):
1. 1 gyerek után 3000 Ft/hó/gyerek (azaz havi 3000 Ft)
2. 2 gyerek után 4000 Ft/hó/gyerek (azaz havi 8000 Ft)
3. 3 vagy több gyerek után 10000 Ft/hó/gyerek (azaz havi minimum 30000 Ft) adókedvezmény jár, a gyerekszámba a magzatot is beleszámítva.
Ha valaki esetleg mégsem vette volna igénybe (mint pl. én sem), akkor a következö évi bevallásban érvényesítheti.

Gitta!

KépKépKép

Kata!

Nekem nincs leirva, hogy mikor mi kellene a vizsgálatok között, egyedül az UH-ra tudok magamtól rákérdezni, mert azt tudom, hogy mikor ajánlott. De a doki most csak annyit kérdezett legutóbb (26. vagy 27. héten,én már nem is tudom, ki hogy számolja, 26. hét pár naposan), hogy "mikor volt legutóbb?", mondtam, hogy régen, a 16. héten. Erre elküldött megint. De azt nem tudom, hogy ugyanez a doki a többieket hogy küldözgeti...
Nem mindha hiányolnám, mert mi Bp. környékén lakunk, és a MÁV kórház szakrendelöjébe kell menni ilyen vizsgálatokra. A férjemnek ez jó esetben egész délelötti program (behozni kocsival, megvárni, hazavinni: nem mindha lusta lennék, de be kell valljam, azért nem szivesen utazgatok haza 2-2,5 órát (a közlekedési eszközökkel + a várakozás rájuk ennyi ideig tartana!, kocsival kb. 3/4 óra) a 3 éves fiammal).

Most hogy állsz a méhösszehúzódásokkal és fájásokkal?

Nyuszi!

Pocakméret: 101 cm. Ami meg lehet, hogy másokhoz képest nagy. Nembaj, szivesen viselem, söt kidugom, hagy lássák!KépKépKép Kinek mi köze hozzá, hogy mekkora...
Nem én növesztem, hanem nö, kinek kisebbre, kinek nagyobbra!KépKépKép (Ja, és nem hiztam sokat sem, tehát az sem lehet a pocimon, mert az össz hizásom 3,5-4 kiló mostanra.)

Beszti
28+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
De ugyes vagyKép,en most tartok +4 kilonalKép

Lora
2-3 nappal eleg korabban telcsizni,majd meseljKép

Krisztinka/18+3/
krisztinka

Beszti!
Terheléses nem lesz, csak pisilni kell majd mellé.

Virág!
Köszi a mosószeres öblítõs tippet.

Nyuszi!
Szerintem csak irígyek, mond csak meg nekik, hogy persze hogy kicsi, mert te a terhesség elõtt egy törékeny karcsú nádszál voltál.

Lányok!
Na tegnap elmentem és megvettem a hordozó kendõt. Kicsit csalódás volt, mert egy méterszer négyméteres anyag beszegve. Na de van hozzá leírás is. Hát neki láttam kipróbálni. A Kispapa nagy örömére sikerült pár percen belül úgy gúzsbakötni magam hogy mozdulni se bírtam. Utána öt percig dõltem a röhögéstõl. A párom mondta nem baj hogy ilyen drága volt, mert késõbb lesz mivel összekötözzön, ha már nem kell a babának.
Egyébként a dokinál semmi új nem derült ki, még mindig csak egy ujjnyira vagyok nyitva. A gyerek természetesen nem nyüzsgött eléggé, már megint ébresztgetni próbálták. De hát hozzá van szokva, hogy az anyja nyüzsög, ahogy megmozdultam a gyerek pulzusa is megugrott - az ilyen kismamáknak jó lenne egy sétálós CTG Kép. De az orvos szerint ez rendben van. Egyébként meg tudtam egy fontos dolgot, a jóslófájások ritmikusságát jól lehet önszuggesszióval is befolyásolni. Tegnap reggel tudtam produkálni 5-6 perceseket Kép.
Jövõ héten, ha megérjük lesz uh. Már nagyon várom - jó lenne tudni mekkora a picur feje.
Egyébként cicó jól van, ma már ismét vígan sétált a lugason és onnan nézett bennünket, miért nem kelünk már fel és adunk neki enni. Meg se kottyant neki az utazás, meg a vaskivétel. Csak aznap este volt olyan kába még az altatótól, mint, aki belõtte magát. Láttatok már részegen kóválygó állatot? Az egyik kutyánknak másfélszeres adag altató után - amitõl nem aludt el - lett nagyon víg a kedve, mint másnak az új évi pezsgõtõl.

Bubu
bubu

Beszti!

Na akkor mégis jó valamire a védõnõ! Legalábbis a miénk. Õ rögtön a legelején adott egy "menetrendet", hogy mikor, milyen vizsgálat esedékes. És számon is tartja Kép! Megírja a beutalót, elmondja hova, mikor, miképp kell menni. Pl. terheléses cukor elõtti napon nálunk van egy elõírt diéta. És a kapott eredményeket is jegyzi, meg lehet kérdezni is tõle Kép. És általában értelmes válaszokat ad Kép.

Nagypocakos társak!
Nektek is van olyan, hogy amikor feszeng a baba, akkor beleszurkál a fájdalom a méhszájba? Roppant kellemetlen Kép.
Bori 34. hét
Bori

Bubu!
Azért ne add fel a hordókendõs próbálkozásaidat! Csaknem mindenki így kezdte. Egy kismamától megkérdezte nagyobb gyermeke, látván annak elkeseredett kísérleteit: "Anyu ez most neked torna?" Kép. Én is szeretnék majd Liesel-tõl rendelni kendõt, úgy hogy értesíts, ha mégis sikerülne valami használható formában magadra ölteni.
Bori
Bori

Kata!

Email ment.

Gitta!

Ez szuper, végre jó hírek!

Bubu
bubu

Sziasztok!

Még egyben vagyunk! Kép
Keményedünk, fájunk, de elviselhetõ. Bár ma oviba menet meg kellett állni egy fájás miatt. Keményedés miatt már elõfordult, de fájás miatt még nem. Azóta viszont semmi! Kép

Szilvi!
Képeket megkaptam, majd megy a mail. Az ötleted tényleg jó, hogy jobb úgy "beszélgetni" ha arcot is tudunk rakni a névhez.
Az, hogy mindenkirõl legyen képünk, szerintem úgy lehetne megoldani, mivel senki nem rakja fel szívesen a netre a kisbálnás képeit, hogy aki képeket kér, adjon mail címet. Csak mert, hogy egyvalaki összegyûjtse és továbbküldje az összes képet az nagyon sok egyszerre. Vannak postafiókok ahol a méret korlátozva van, s szerintem senki nem szeretné, ha leszakadna a postafiókja.

Szóval én nagyon sokatotoknak küldtem a lisztes képbõl, de van nem lisztes is, tehát aki kér adja a mailt és megy.
<U>Én viszont kérek mindenkitõl aki úgy gondolja, hogy megismerhetem Kép A címem a profilomban is benne van, de így feltûnõbb: kata@kgb.hu </U>

Gitta!

Örülök, hogy jobban vagy. Kép Pihenj sokat, és nem lesz semmi baj!
Szerintem az ötleted, hogy felrakd a netre jó, de mégsem fog vele élni szerintem sok ember itt. Én sem mutogatom szívesen a kisbálnás képemet. Kép Magánban bárkinek, de a netre nem! Aki már mindkettõt látta, az megérti, mert tényleg óriási különbség van a kettõ között. Kép

Csics!

Én már nem értem ezt a vérvétel dolgot. Ez mindenhol más. Nekem is volt már egy olyan ahol cukrot néztek, de nem tudom hanyadik héten, akkor kellett megennem a zsemle+tejet, aztán a 26. héten volt a terheléses, amikor a cukros lötyit kellett meginni. Kép

Beszti!

Nekem is csak a vérvételekhez van ilyen nyomtatványom. Egy A4-es lap volt, perforálva az egyes vérvételek között.
1. I. trismester 12. hét
2. AFP 16. hét
3. II. trimester,
4. 26. heti terheléses,
5. III. trimester 32. hét
Na ezt a papírt nem nézegettem én, és nem vettem észre, hogy a 32. héten kellett volna menni.

Mint írtam feljebb, van mindkettõ. Kép Keményedés is és fájás is, de a fájás nagyon gyenge, legalábbis egy fájáshoz képest, hiszen már tudom milyen is az Kép és kb. fél percig tart. Viszont nagyon gyakran járok WC-re, pedig még tuti nem illeszkedett be, mert mindenhol mozog. Egyszer fenn van a lába, egyszer lent. Mondjuk mivel nekem 3. baba, lehet, hogy csak közvetlenül szülés elõtt fog beilleszkedni.

Bubu!

Ugye Te küldted a kutyás képeket? Bocsi, de a rendes keresztnevével írta alá az illetõ, és csak tippelek, hogy Te vagy az. Kép

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok,
Ha holnap mindent rendben talál a doki akkor feliratkozom a listára! Ugye jöhetek?Kép

Viszont addig is lenne egy kérdésem.

Ha jól számolom ma vagyok 9+2. Kb. 4 hete kezdödött nálam egy olyan valami amit megnevezni nem tudok csak leírni.
Nyugalmi állapotban, ha csend van körülöttem érzem a szívem minden dobbanását. Érzem ahogy ver, és szinte hallom is! Akár ülök, akár lefekszem, hallom, hogy dobol. Olyan mintha egy fonendoszkóppal a füledben járnál. Iszonyatosan idegesít. Szerintem ez nem terhességi tünet, hanem valami kórkép. Eléggé be vagyok tojva. A dobbanások számát már rendszeresen mérem 63-66 között mozog (régebben is ennyi volt a szívverésem/perc). Venni fogok vérnyomásméröt is, hogy rendszeresen ellenörizzem magam, nomeg holnap megyek vizsgálatokra is!

Szóval a kérdésem az lenne, hogy volt már valakinek ilyenje és ha igen akkor mi volt ez? Nem érzem úgy, hogy ez az állapot természetes lenne. Mindezek tetejében nagyon fáradékony is vagyok.

Kérlek válaszoljatok, ha tudtok.
Nagyon köszönöm,
Moni
mj

Kata!

Bocs, az aláírás miatt, persze hogy én vagyok a kutyás.

Bubu
bubu

KépGittaKép

Már aggódtunk miattad, még jó, hogy nincs semmi gond! Azért a hormonpótlót már korábban is adhatták volna!

KépKrisztinka!Kép

Mivel marhára dagad a lábam és csak sportcipõt tudok felvenni, ezért a szoknya varrása elmaradt. Kép
Mailt megkaptam, ígérem neked, hogy még ma írok!

KépKataKép

A lisztes kép elveszett az éter és a postafiókom között. Elküldenéd mégegyszer? kilsteve@hotmail.com

Lányok!

Látom, hogy mindenkinél más idõpontban van a terheléses vércukor + egyéb nyalánkságok.
Szóval tegnap kiokosodtam a szüléselõkészítõn és ott hallottam (most elõször), hogy van egy külön törvény a kismamák számára, amely elõírja, hogy milyen vizsgálatokat kell kötelezõen megcsinálni és mikor. Ebben benne van a min. 2x-i terheléses vércukor is az egyik, ha jól emlékszem a 24-26 héten a másik pedig a 23. héten. Lehet, hogy ez a tv. elõírja a szülés elõtti kenetvizsgálatot is, de ezt nem tudom. Viszont meg fogom kérdezni, hogy mi a tv. száma, hogy megnézhessük.

Ja, és a másik dolog, amin egy kicsit felháborodtam, mert szerintem hülyeséget mondtak. Akinek nem az elsõ babája az legyen szíves véleményt mondani!

A szülés után ne csak a kötelezõ 6 hetet várjuk ki, hanem legalább 6 hónapig ne szeretkezzünk, mert a szex beindíthatja a peteérést, újra mensizünk és az elapasztja a tejet. Különben is az apukák addigra kiéheznek, és nem lesz gond a házasélet elõtt élt szex visszaállításában. Hát, nem tudom... Nektek mi a véleményetek?

A másik dolog, amit viszont nem tudtam (de lehet, hogy ti igen), hogy a szülés után még legalább 3 hónapig ugyan úgy kell krémezni a pocit és a cicit, mint elõtte. És erre bármilyen testápoló jó. Ha valakinek terhességi csíkja lettek, akkor 3 hónapig nem szabad azt a részt napoztatni, mert csak sötétülnek a csíkok, így pedig megmaradnak legfeljebb gyöngyház fényûnek, amit nem is lehet észrevenni.

Na mostmár eldugulok!

Pucúr és Dorci 30+6
Pucúr

Gitta! Szupi, hogy minden rendben! Pihenj sokat!Kép

Móni!
Én nem hiszem, hogy ez kóros lenne. A szíved is - mint az egész szervezeted - többet dolgozik most, hogy kismama vagy. Egyébként én is szoktam érezni a szívdobogásomat. Ne aggódj, minden rendben lesz. Boldog pocakosodást! Kép

A kispapa megígérte, hogy csinál rólunk is képet. De csak pocakos van, és egyébként is ma reggel azt mondta, hogy mióta kismama vagyok, nagyon megszépültem. Ugye milyen drága? Aztán gyorsan hozzátette, hogy elõtte sem voltam csúnya...Kép

Mindenkinek kellemes napot, sétáljon, aki tud, mert nagyon szép idõ van!

Dió (és Almamag 27+6)
Dió

Pucúr!

Ezt tuti valami olyan nõ mondta aki maga nem nagyon éhezik ki. Kép A megvonási tünetek nem csak a férfiakra igazak. De különben hülyeség. Van akinek már a 6. héten meg van a mensije pedig még nem is szeretkezett.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Én ezt nem értem! Mindenkinek máskor van a terheléses? Nekem most az AFP mellé volt a terheléses, de ez igy oké nem, hogy döntik el a dokik hogy akkor most kinek hogy mikor és miért? Szerencsére kivételesen az SZTK-ban "csak" háromnegyed órát vártam a soromra, de ebbõl fél óra volta sorbanállásKép Ja és a zsemle+tej változatban volt részem.

Gitta!

Nagyon örülök hogy már jobban vagy és megnyugodtál,és fõleg annak hogy ilyen jó hireid is vannakKép 4x-es pociKép
Jó ötletnek tartom azt a honlapot küldök is pár képet, válaszd ki léci amelyiket úgy gondolod...Kép

Nyuszi!

Csicsnek és a többieknek igaza van! Nem kell odafigyelni a "hozzánemértõ" emberkére, a lényeg hogy a baba a korának megfelelõen jól fejlõdik és hogy az orvos szerint minden rendben, a többivel ne is foglalkozz, csak keserü lesz tõle a napod

Bori!

Az az igazság hogy én nem tartozom azokzoz a kismamákhoz akik pontosan tudják, mikor fogant a baba. Nekem február közepe felé tünt fel hogy januárban nem kellett venni tampontKép Addig nagy bajom nem is volt leszámitva hogy a nagy áruházakban pl. Auchan-ban a sok szag a grillcsirke a hal és egyéb dolgoktol rosszul lettem de mivel oda csak 2 hetente megyünk igy nem tulajdonitottam nagy dolognak. Az utolsó mensi idõpontja meg úgy született, hogy a hasamra csaptam, mert nem emlékszem rá és kb 1 éve meguntam jegyezni.

Krisztinka!

Valami van velem, mert valahogy nem értem ezt a hosszulábu démontKép Itt töröm a fejem de csak kong az ürességtõlKépKépKép

Bubu!

Igen a hordozókendõ az csak egy darab anyag, nem tudom mennyi a bolti ára de szerintem olcsobb ha az anyagot vesznek és beszegik, a neten meg valahol láttam kendõkötési tippeket isKép Jaj már megint csak a szám jár azt szerettem volna kérdezni ha nem indiszkrét hogy mennyibe került készen?Kép Ja és ne sértõdj meg én is szerintem boltban veszem mert a várrási tehetségem egyenlõ a nagy 0-valKép
Ha érdekel valakit a kendõ használati utasitása megkeresem (márha mégegyszer megtalálomKép) és beirom a linket.

sziasztok
sasha
szerintetek akkor most 16+0 vagy 17+1????? (a doki az utolsót állapitotta meg)
sasha

Kata!

Megértem hogy nem szeretnél nagypocisan a netre kerülni, de ne haragudj meg! úgy sem lenne jó ha egy csinos képet rakna fel a Gitta??? Mert ha jól tudom az a lényeg hogy a nick mellé arcot rakni....Kép

cuppi
sasha
sasha

Sasha!

Nekem megvan lementve a megkötés és több is mint amit adtak a leírásban. Lehet hogy érdemes megvenni, de most nem vagyok róla meggyõzõdve, majd ha használom kiderül. De tekintettel a gyermekem mozgatási igényére, amire ugye ügyesen rászoktattam 9 hó alatt, Kép úgy vélem szükség is lesz rá. Ja különben 5800 Ft volt, de benne van az ára a Kismamában is.
Tetszik ahogy megállapítottad a baba korát. Nekem is csak úgy van meg a mensio, hogy kikövetkeztettem a naptár alapján. Persze egy hét a végén már nem mindegy. Nincs valami konkrét emléked, ami akkoriban történt, amihez köthetnéd? Gondolom kellett csináljatok valamit, hogy összejöjjön a babóca ;).

Bubu
bubu

Móni!

Szió! Nekem ilyen füldobolás csak akkor van amikor kifulladok és gyorsabban keringeti a vért a szivem. A doki biztos tud majd mondani valami okosat ha megkérdezed, bár szerintem csak arról van szó amit Dió is mondott hogy a szived többet dolgozikKép
A listára szivesen felirlak, és persze hogy szivesen látunk, csak minél többször.Kép Viszont kéne 1-2 adat rólad. Mikorra vagy kiirva , hányadik babó, melyik város, hány éves vagy és hol fogsz szülniKép

Bodog babavárást és még gyönyörübb napokatKép
sasha
sasha

Bubu!

A mensit úgy állapitottam meg hogy mindig hó végén jön és épphogy átcsúszik a köv. hó.-ba. Nos a baba készülte elég kritikus dolog mert csak akkor nem szeretkezünk a párommal ha megvanKép különben...Kép egyszóval minden nap lehetséges nap ababa foganását illetõen. köszi az infót a babahordóról

szia
sash
sasha

Bubu!

Ok, köszi, és bocs! Kép

Lella!

Mailt megkaptam! Mi volt a dokinál??????

Pucúr!

Ok, azonnal küldöm.
A szex-el kapcsolatban szerintem egy nagy baromság, már bocs! Kép
A nagyobbik lányommal kissé emlékezetes az elsõ szex, mert nagyon féltünk, hogy újra terhes leszek, de a lényeg, hogy még a 6 hetet sem bírtuk kivárni. Tudom van gumi, de mivel mi még sosem használtunk elõtte, így elbénáztunk egy kis idõt a gumival, aztán inkább félre tettük, és ment a dolog élesben.
A kicsinél sem! Kép A kicsi 6 és fél hónapig ette a tejcsimet.
A mostani baba után sem tudom elképzelni, hogy többet várjunk mint 6 hét. Sõt! Kép Szerencsére a szex terén is éppúgy megértjük egymást mint a hétköznapokban, tehát nem fogom elrontani a kapcsolatunkat ilyen hülyeséggel.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy férfitõl vagy nõtõl származik-e ez a kis eszmefuttatás. Kép
Ja és bizisten felolvasom ezt a részt a férjemnek, kiváncsi vagyok a válaszára. KépKép

Kata és Dóri (34.)

Ui: tetszik a Pucúr aláírása azért írtam így én is! Kép

KépKép

KépKép
kata007

Sasha!

A nem kisbálnás képnek semmi akadálya. Így én is benne vagyok! Kép

Bubu, Sasha!

A kendõ megkötés engem is érdekel. Valahol már láttam, de nem tudom hol, mert nem érdekelt a dolog. Most viszont, hogy ennyire népszerû lett a téma.... Kép
Azért egy hülye kérdés. Mire jó az a kendõ??? Tudom a babát magunkra kötni, de miért? Úgy fõzzek, mossak, vasaljak, hogy rám van kötve a Dóri??? Kép

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

szija PucurkaekKép

varom a leveled,irjal magatokrol is lecciKép
Amit a sexrol olvastal ezzel a slunggal felejsd is el,eleg azaz 5-6 hetKépKépKépKép

Sasha
Asszem nem neked kellett volnairnomKépDinka vagyokKépKép
Mindjart megkeresem kinek kellett volna cimeznem,szoval arra gondoltam,hogy azt irta valaki,hogy a combhossz szerint 29 hetes a fejkormeret szerint meg 33 hetes terhes.A lanyomnal is igy volt,hat most sem egy `hosszulabu demon`KépKép
Ne hariKép

MJ
mar nagyon vartalak csak nem akartam direktbe rakerdezni mikor jossz.szerintem itt az is kozrejatszik az embernel,hogy 100-szorosan elkezdi magat figyelgetni.de tan a gyorsabb szivvesres lehet az oka.

cupp,Krisztinka18+3
krisztinka

Sziasztok!

Jó hír: Ha minden igaz, holnap délután ismét Dojika fog már írni nektek (ha lesz ereje, kedves, stb.) hozzá, mert hazaengedik.

Én további jó babavárást kívánok mindenkinek, egy ideig biztos nem leszek. Remélem, a Manó érkezéséig Kép

Byk (34+6 kispapa)
Byk

MJKép

Szia!! Jó, hogy itt közöttünk! A fáradékonyság, fülzúgás természetes! Semmi gond, pihenj sokat az elsõ harmadban!

Kata!

Hát persze, hogy nõtõl, aki ráadásul pszihologus. Volt ott 3 kispapa is, de ennél a témánál nagyon lapítottak!KépKép

És ha valakit érdekel bõvebben a dolog, hogy kinek mikor milyen vizsgálatot kellene, hogy végezzen:
33/1992 (XII. 23.) NM rendelet + a végén a mellékletek 1-5-ig. A lényeg ott van tételesen felsorolva.

Puszi Pucúr és Dorci 30+6
Pucúr

MJ!

Szia itt közöttünk. Nekem is volt az elsõ idõkben ilyen szívdobogásom. Szerintem csak egyfajta kismama tünet. Orvos apukám szerint a kismamák képesek mindenféle bolondos tünetet produkálni pl. van akinek a nyelve hegye zsibbad Kép. A fáradékonyság meg tipikus elsõharmados tünet. Az ember lánya alig lézeng, képes 12 órákat aludni és folyton fáradtnak lenni. Majd elmúlik.

Pucúr!
A 6 hónapnyi várakozás egy nagy-nagy butaság. Ép elég a szülés elõtti+ a szülés utáni 6 hét. Aki ökologikusan szoptat az meg ismeri az összefüggést, hogy azzal kiválóan el lehet tolni az elsõ peteérést. Nekem pl. csak 10 hónap után jött meg elõször a mensim és 2 évig szoptattam (aki szerencsés akár 1,5 évig se kell betétet vennie.) A terhességi csíkos dologban viszont lehet valami. Nekem is szép gyöngyházfényûek. Neonfényben viszont rémesen lilák!

Sasha!
Én nem azt írtam, hogy MINDENKI tudja. Jó Nektek, ha azt se tudjátok melyik volt Kép. Hordozókendõrõl van info a címlapon a Termékbemutatóban. (Fõ címlap, jobb oldalt, lejjebb.) Ott meg is lehet rendelni. Nekem vidékinek Kép ez külön elõny, itt nálunk szerintem azt se tudják mi fán terem a hordozókendõ Kép.
Kata! Ez Neked is szól, mert ott le van írva a kendõ minden elõnye. Hasfájós kisfiam nagyon értékelte a kengurut is, de a kendõ még jobb, mert már újszülött kortól használható. Van Hordozókendõs topic is, ott nagyon lelkesednek érte az anyukák. És így lehet a nyügis babával együtt pár dolgot csinálni. Én leginkább vasalni tudtam.
Bori 34. hét
Bori

Kata!

Email ment.
bubu

Tegnap nem sikerült elolvasnom a tegnapelõtti leveleket (nem találtam) úgyhogy most köszi Bori a levelet meg a biztatást. Egyébként a becenév még gyermekkoromból származik. Egyébként az én kis pocaklakóm szent karácsony estéjén fogant.Kép Persze ezt mostanáig senki nem hitte el (összevissza menstruáltam), de az UH bebizonyította.
Olyan jó olvasgatni a nagypocisokat, hol vagyok én még ettõl. Persze én most a mozgásokat figyelem, az apja meg teljesen ki van, hogy õ miért nem érzi, és neki miért nem csinálja. Szerintem ez még korai, de nem tudom mikor lesz elég nagy hogy kívülrõl is érezni lehessen?
Moni üdv köztünk. Ne izgasd magad mindenfélén. Az elején én is mindig paráztam minden miatt. De nem éri meg. Folyton figyeltem minden hülyeséget, mert azt hittem a terhesség minden baromsággal jár együtt. (a hányáson túl) Aztán kiderült, hogy baromi ügyesen tudom hergelni magam és valós tüneteket produkálni. A fáradékonyság az nekem is volt az elején.
A táblázathoz az adataim, 24 éves vagyok, elsõ baba, 18+2, szept. 17-re vagyok kiírva, a Szent Imre kórházba tervezem magam.
Én már két védõnõt láttam (elköltöztünk és váltani kellett) az elsõ a 11.ker-ben volt ott nem volt senki, és örültek ha végre kisamamát láttak. A második a 21.ker.-ben, itt mindig várni kell, és tömeg van, de a nõ normális. Viszont a hasznát nem nagyon látom, de csak 6-8 hetente kell menni (már ha sikerül).
dec8 (18+2)
dec8

Móni!

Üdv köztünk! Kép
De jó, hogy itt vagy! Már én is kérdezni akartam, hogy mikor jössz át, de úgy voltam vele, hogy várok a 12. hetedig. Kép Olyan jó lenne azt a másik topicot elfelejteni. Úgy szeretném, ha mindenki átjönne ide, mondjuk nem vagyok telhetetlen, szóval karácsonyra mindenki itt lenne! Kép

Amit írtál szerintem természetes. Én is éreztem ilyet, de elmúlt.
A 12. heti UH-on külön mutatta a doki, hogy a baba az egyik éren feküdt és olyan volt mintha direkt arra feküdt volna, hogy ringassa õt. Kép
Esetleg nem figyelted még meg, hogy nem gyorsabb-e mint a Te szívverésed? Csak mert a babáké sokkal szaporább. Elvégre már rendesen ver a szive, talán olyan helyen, vagy éren fekszik, hogy az övét érzed. Pár nap múlva biztosan elmozdul onnan és nem fogod már érezni.

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Bori!

Hát nem is tudom. A kicsilányom nagyon hasfájós volt, talán jól jött volna egy ilyen kendõ. Azt hiszem veszek anyagot és megvarrom. Legfeljebb olyan anyagot veszek, ami utána másra is jó. Kép

Bubu!

Megkaptam, köszi! Kép

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Köszi LányokKépKépKép
Tudtam, hogy hozzátok kell jönnömKépKépKép Most már nyugodtabb vagyok, mindenesetre azért kivárom a holnapi nap UH eredményétKép.
DrukkoljatokKép

Krisztinka,
Te nem jössz Fábiánhoz? Vagy valaki a Margitba? Akár tarthatnánk egy minitalit.

Pusszancs mindenkinek,
Moni
mj

Hello-hello!

dec8
Te is 21. kerületben laksz????? És hol pontosan? Mert én is, és a Szabadság útra járok védõnõhöz......

Üdv minden új Pocakosnak körünkben, és boldog Babavárást.

Gitta
Örülök, hogy végre újra közöttünk vagy. Aggódtunk ám érted....:-))))

Ma valahogy nagyon KO vagyok. Képes lennék elaludni itt az iróasztalom mellett ülve is akár, ha a kolléganõm nem próbálna meg ébren tartani. Szörnyû.... Bárcsak hazamehetnék.....

Szilcsike (és Babóca majdnem 12 hetesen)
szilcsike

Kata!
Azért olvassad el, ami a termékbemutatóban van. Dr Ranschburg Jenõ (remélem jól írtam a nevét Kép) is melegen ajánlja. Ja és egy kis reklám: a Nandu olcsóbb. Õk azt írják, hogy ez egy speciálisan szövött anyag, de biztosan ráérsz venni egy ilyen meglehetõsen drága spéci jószágot akkor is, ha nagyon beválik. Mert ha nem Kép, akkor kész pénzpazarlás. Nekem a közlekedés miatt tetszik, mert nemigen vezetek, a városba meg néha be kell jutnom. Vidéki buszon a babakocsis utazás egyedül viszont egy rémálom Kép.

Bori
Bori

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni tõletek, hátha már valamelyikõtök tapasztalt hasonlókat, mint én az elmúlt éjjel:

arra ébredtem, hogy fájdogál tompán a hasam, mint amikor meg szokott jönni, méghozzá úgy, hogy fájt egy kicsit, aztán abbahagyta, aztán megint elkezdte és megint abbahagyta, vagy úgy 2-3 percig. Szinte alig éreztem, de egy kicsit megijedtem, hogy nehogy megszüljek, közben mocorgott a bébi sokat, de tuti nem attól fájt így
azóta semmi....
a terheskönyvekben olvastam, hogy elvileg a jósló fájásokhoz hasonlót már lehet ilynkor érezni

most 28 + 6 idõben vagyunk, gondolom a szervezet ilyenkor már készül a nagy napra, csak még haloványan

nektek voltak/vannak hasonló tüneteitek? Lehet már írtatok errõl, de sajns nem mindig tudok visszaolvasni, elég sok a munkám így hébe-hóba sikerül belepillantanom az írásokba

Köszi és üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Bubu elküldenéd nekem a hordozókendõ használati utasításait, én megpróbálom megvarratni. Ezért van a nagymami. címem a profilban.
Köszi
dec8 (18+2)
dec8

Sziasztok,

Szilcsike,

Ma én is álomkórban szenvedek...Lehet hogy a melegfront...meghát ahogy azt a többiekkel megtárgyaltuk vala ,nem alszom valami fényesen..Kép És ez állitólag csak rosszabb lesz.Kép
Olyanja volt már valakinek, hogy a szive tája fájt? Mert most arra ébredtem reggel fél hétkor. Ha felültem ugyan abbahagyta, de ahogy visszafeküdtem megint rákezdte. És persze még úgy durmoltam volna egy kicsit...

Pocakméret

Igazatok van nem foglalkozom a megjegyzésekkel, csakhát furcsa, hogy mindenkinek KELL megjegyzést tenni. És fõleg már szült anyukák mondják nagy szakértõen, hogy kicsi a pocakom. Nem tehetek róla, idegesit. Akkor inkább ne mondjon semmit. Vagy mondja, hogy szép idõnk van...Kép

Bálnásképek

Én szivesen elküldök magamról/magunkról képet bárkinek akit érdekel, de a Netre nem szeretnék felkerülni.Kép

Kata007

Az álomszuszékságomból kiindulva csodállak, hogy majdnem mindig Te vagy az elsõ aki reggel beir, majd az utolsó aki este...KépMikor szoktál aludni?Kép Persze irtad korábban, hogy néha nappal szoktál egy kicsit. Én már alig várom, mert teljesen mosogatórongy arcot vettem fel mostanában..Kép
És ez nem olyan vicces mint Te lisztesen, mert sajna nem lehet letörölni...

Gitta

Tök jó, hogy jól vagytok.Kép

dec8

Ne izgulj, Kispapa is hamarosan érezni fogja a Babád mozgását...Kép Nálunk is jó pár héttel azután kezdte Õ is érezni kivülrõl miután én.Bezzeg most! Már kivülrõl is látni! Tegnap este heverek a fotelben TV nézés közben és azon vigyorgok, ahogy ugrál a hasam....Kép

Hogy én mennyit szóhasmegyek mostanában!

Nyuszi
25+2
Nyuszi

Bubu, kerlek, kuldd el nekem a hordozokendo megkoteserol az infot, mert nekem egy csomo 1x4m-es beszegett anyagom van KépKép kosziKépKép

Moni, udv, orulok, hogy te is atjottelKépKép, szivdobogasrol, nekem a mai napig eleg egy kicsit rakoncentralni, s erzem, hogy mennyire eroteljesen ver. Tok normalis a jelenseg! KépKép

Pucur, 6 honap....hihi....szegeny not sajnalom, aki ezt kitalalta, milyen szornyu lehet neki... errefele a nok 99%-a szoptatja a gyermeket, bo a tejelvalasztasuk, legalabb masfel, ket eves korukig szoptatnak, a gyermekek nagy resze eletenek elso 6 honapjaban nem kap mast, csakis anyatejet. Ja, es 100%-uk a szules utan kotelezo 40 nap varakozasi ido elteltevel aktiv nemi eletet folytat a parjaval. Egyetlen kovetkezmenyet lattam eddig ennek - bizony sokan teherbe esnek, ha nem vedekeznek, mielott az ujszulott baba betoltene az elso eletevet....KépKép Persze a terhes no meg nem folytathatja a szoptatast. De meghogy elapad a tej...hihi..

Sasha, ha megtalalod a kendokotesrol a linket, ird be nekunk, vagy kuldd el, legyszi! Kép

Kata, KépKép! Megvolt a dokiba', mind a ketto egymas utan, a baba jol van, meretek a koranak megfeleloek, magzatviz, placenta....stb.... minden rendben van. Orulok nagyon! Azt mondta az egyikuk, 60%, hogy lany KépKép.... De ennel pontosabbat nem arult el magarol a picinyke pocolakom.

Sziasztok, Lella 17+3
Lella

bocska, megegyszer - sokan teherbe esnek KépKép a terhes no meg nem folytathatja a szoptatast
Lella

Szia Lella!

Jó látni Kép, milyen jó a kedved. Egyébként van aki kismamaként is szoptat, legalább még egy darabig. Jó, hogy minden OK. a babáddal. De azt én látatlanban és UH nélkül is meg tudom Neked mondani 50%-os biztonsággal, hogy a babátok fiú-e vagy lány Kép Kép. Akarod Kép?
Bori
Bori

Pucur!

Ekkora marhaságot (bocs) régen hallotam. Biztos voltam, hogy nö mondta ezt, mert... Hát az én férjem biztos nem birna ki 6 hónapot.KépKépKép De én se!KépKép (Egyébként a 6 hónap nem menne a házasság kárára? Pl. a kiéhezett férj másutt próbálkozna...)
Mi azért a 6 hetet kivártuk. Igaz, hogy szülés elött viszont (pedig azt is ajánlják) egy picit sem szüneteltettünk, söt próbálkoztunk a kispapás szülésinditássalKépKép (eredménytelenülKép!
Amugy szerintem semmi összefüggés nincs a menzesz és a szex között. Ha emlékeim nem csalnak, az menzesz megjövetele (általában) inkább azzal függhet össze, hogy ki milyen intenzitással szoptat. Tehát ha a gyerek még egész nap kizárólag anyatejet eszik, akkor az idö alatt nem valószinü a menzesz (persze ellenpélda is van). Én pl. 5,5 hónapig szoptattam ugy, hogy a fiam kizárólag anyatejen élt, végül 8 hónap után jött meg a menzeszem.

Krisztinka!

A kilókkal nem ügyes vagyok, hanem óvatos. Hiába, aki túlsúllyal indul, az nem hizhat még tizenakárhány kilókat! De jó lett volna, ha amikor a fiamat vártam, akkor valaki figyelmezet!Kép Igaz, még én sem tudom jól (valószinü nem is lehet) szabályozni, mert az utolsó idökben 3 hetente 1 kiló feljött. Na mindegy, ha igy haladok, akkor kb. 10 kiló lesz, ami nem is olyan rossz!Kép

Bubu!

Köszi. Igy legalább a férjem hamarabb jutt el a munkahelyéig!Kép Már azt hittem, hogy terheléses, és akkor várhatunk egy csomót.
Láttam már kóválygó állatot!Kép A macskáinkat fiútlanittattuk (emeletes házi lakásban laktunk, nem kertesben). Hát mikor felébredtek!Kép
Az egyik megpróbált felugrani ilyen állapotban az ágyra, hát képzelheted! Melléesett!KépKépKép

Bori!

Nálunk erre nem kell a védönö (idöpontok). Márcsak azért sem biztos, hogy jó lenne, mert pl. az AFP-met (aminél ugye fontos az idöpont is) 1,5 héttel késöbbre ajánlotta, hogy levegyük, mert akkorra tudott volna idöpontot adni (helyhiány miatt). Mondtam, hogy nem, nem (természetesen nem akartam a rossz idöpont miatt tortúrán végigmenni), hanem majd a dokimnál megcsinálják.

Kata!

Kép Akkor remélem még egyben maradsz! Ha a súlya, méretei miatt ki is jöhetne Dóri, azért nem árt ha még "érik" odabent (tüdeje pl.)!KépKép

Sasha!

Nem tudom, hogy 16+0 vagy 17+1. ha te nem tudod, hogy mikor fogant (és ezt a dokival is közölted), akkor ö az UH alapján fog idöpontot mondani. Énnekem viszont köbe van vése az idöpont (hiába mutat akármit az UH), mert napra pontosan tudom az idöpontot. Egyébként a fiamnál ápr. 30-ra voltam kiirva, és az utolsó UH május 5 és 15 közötti idöpontokat adott a születésre (a méretei alapján). Végül május 10-én született meg, de biztosan túl lett hordva, mert burokrepesztés volt, és a magzatviz szinéböl ez kiderült. (Ha at ember jelentösebben túlhordja, akkor már olyan szép átlátszó).

Beszti

Most nem irok többetKép egyszerre, mert már igy is sok volt, de hiába, ha valaki egész délelött nem olvasgat és irogat, akkor sok lesz.
OFF:
Egyébként a délelött java részében megpróbáltam beüzemelni a szivattyúnkat (a frissen kinövö füvünk nagyon igényli a vizet, a szivattyú meg rosszalkodik, lakásból meg nem akarok locsolni, mert hát a vizszámla), ha ez igy megy tovább, akkor az öntözési szezon végére elmehetek vizszerelönek!KépKép

KépKép
KépKépKép
beszti

Nyuszi!

Ez talán csak azért van, mert én itthonról írok. Kép Chello-s vagyok, ami azt jelenti, hogy korlátlan az internet-elérésem, tehát akkor netezek amikor akarok. Nem kell megvárni az este 6 órát mint a modemeseknek, mert nekünk a net, kábelen jön.
Korán kelek, mert a lányomat viszem oviba, s mivel napközben alszom, késõn fekszem. Kép
Én kérek képekekt, és akkor én is küldök olyat ami nem lisztes Kép, a címem a profilomban.

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Na ma utoljára, ígérem aztán leszállok a netrõl.
Még egy kicsit a kihagyásról. Ha muszáj, akkor megy. Mármint a testi szerelem nélkülözése. Mi el voltunk tiltva az elsõ babával már a 9. héttõl fenyegetõ vetélés miatt. Nem volt könnyû Kép.
Egy abrátnõm meg megünnepelte a párjával a névnapját. Nos, rögtön utána megindult a szülés a 36. héten. Szóval csak óvatosan az utolsó idõkben! Kivéve, ha ez a cél Kép.
Bori 34. hét
Bori

Nyuszi!
Engem is folyton a hasammal cikiznek. Hogy nem is elég nagy, meg biztos van valami baja.
A Nagyanyám (már nem teljesen nomális) egyenesen közölte, hogy biztos elhagytam valahol a gyereket, azért nem elég nagy a hasam (szerinte nincs is). Hát erre persze úgy kellett lefogni, nehogy fölrugjam. Senki ne mondjon ilyet a babámra!!!
Egyetértek, hogy nem kéne minden nõnek kötelességének éreznie, hogy hozzáértését bizonygatva közölje, hogy ez túl nagy vagy túl kicsi. Fel kell fogni, hogy mindenkinél más, és nem kell idegelni szegény kismamát.
dec8
dec8

Nyuszi!

Hát nem hagyott nyugodni a dolog és utána néztem. Kép Ma nem is én voltam az elsõ!!! Kép Meg tegnap sem, meg hétfõn sem, meg vasárnap sem, meg szombaton sem!!! KépKépKép
Sõt ma egész regény lett az elsõ írásom, mert annyian írtak már elõttem. Kép
Ma megvárom az éjfélt, hogy holnap én legyek az elsõ! Kép
Ja azt még nem is kérdeztem, hogy ha már nem dolgozol, akkor fogsz tudni netezni? Van otthon netetek? Olyan rossz, hogy egész jól eldumálgatunk és egyszercsak nem fogsz tudni jelentkezni majd. Kép

Lella!

Gratulálok, hogy minden rendben van. Kép Akkor úgy néz ki, hogy nálatok is nõuralom lesz otthon? Kép

Beszti!

Én is remélem. Kép

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Sheila!

Mi van veled? Direkt hergelsz, hogy nem jelentkezel? Kép Állandóan a mobilt nézem, hogy jött-e sms, csak esetleg én nem hallottam.
Kíváncsi vagy, hogy hiányzol-e? Kép
Tudd meg, hogy igen!!!!!!!! Punk tum!!! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007

Van otthon netünk szerencsére...Aranyos vagy, hogy elõre hiányolsz...Igérem nem tünök el, sõt, sokkal több idõm lesz ezután irni. Csak mivel még dolgozom, 7-8 óra este mire hazaérek, akkor vacsi , fürdés, miegymás és már hulla is vagyok...(álomkóros, mint tudjuk Kép)Hétvégén meg elmászkál hazulról az ember lánya, próbálja a vásárlásokat intézni, ami ugye hétköznap nem fér bele,mert az orra elõtt csukják be a boltokat.Kép
És a babás holmikat is csak most kezdem majd beszerezni...

Ha hazamegyek este küldök fotókat!

Dec8

Nekem néha a saját anyukám mond ilyesmiket , de már kezd leszokni róla, talán látja, hogy csak idegesit vele. Mikor a legutóbbi UH-os videón fejjel lefelé aludt Kisnyuszi megkérdezte, hogy "és a doktornõ nem mondta, hogy az baj, hogy fejjel lefelé van? mert közvetlenül szülés elõtt szoktak úgy lenni" Persze azóta már hatszor megfordult...Na dehát azt is tudom, hogy 32 éve, mikor én születtem, még nem igen volt UH. És mi már sokkal többet tudunk a magzat életérõl , mint õk.(néha az az érzésem túl sokat is...)Például sose hallott arról sem, hogy szopja kicsi az ujját és csuklik az anyaméhben....Kép

Nyuszi
25+2
Nyuszi

Végre elaludt a pici fiam hurrá csak 1/2 órát nyavajgot.
Gitta
örülök hogy minden ok.
Szia Moni
Mikor mész a margitba?
Byk,Dojika
Nagyon jó hogy ujra otthon lehettek.
Lányok szerintem is jó ötlet "képesíteni" magunkat de nekem is csak régi képem van.
Kato
31+
ui:jó ez az aláirás most már nem felejtem el hogy hány hetes vagyok.
katalinka

Még egy hozzászolás a pocakhoz, nekem az elejétõl kezdve azt mondják uton -utfélen hogy milyen lent van a hasad.
Ha valaki még egyszer ezt mondja sikitani fogok.
Kato
katalinka

Kato!

Tényleg lent van a hasad!!!!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Kato
katalinka

Kato!

Szuper vagy! Kép Ok, értetted. Azt hittem rákérdezel, hogy hol láttalak! KépKépKép
Ne izgulj nekem is ezt mondják az oviban állandóan, hogy jaj de lent van a hasam. Erre anyósom tegnapelõtt: áááá, nem szülsz Te még, olyan fent van még a hasad. Kép
Nálam pedig ugye ezt már fölösleges nézni, hiszen 3. baba, lehet, hogy csak közvetlenül szülés elõtt illeszkedik be.

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?