Új privát üzeneted érkezett!

Azért csak elfelejtettem vmit. Kelérõl tudunk valamit?
Halacska
Halacska

szisztok pocisok!remélem még beférek közétek és befogadtok én most 25 hetes vagyok és nekem is szokot keményedni a hasam napjába többször is én nagyon megijedtem mikor ezt elöször észre vetem mert nekem ez lesz az elsöbabám.meg nekem volt egy sokáig nem kezelt fölfázásom .remélelem beférek közétetek adigis üdv csics.
csics

Csilla1!

A Kikában sajnos nem láttuk a bölcsöt (csak mondták, hogy elvileg van, csak éppen most...), de az a helyzet, hogy amikor mondták, hogy fehér, a férjemet már nem is igazán érdekelte. Elsösorban azért, mert a szinéböl az anyagára következtet, és soknak találta az árát, azután, hogy az asztalos a fenyöre mondott 20-25 ezret (a fenyö bútorhoz meg azért vonzódik, mert a hálószobánk bútorainak (ágy, éjjeliszekrény) is fenyö az anyaga).

Mi azóta lefoglaltuk a gyönyörüen kifestett, romantikázott hálószobánkat (csak a sötétitöfüggöny hiányzik, még nem varrtam meg). Mindha nem is festettünk volna (nem a szine miatt Kép).

Remélem a baba még birja azt a pár napot.KépKép Bocs, hogy nem emlékszem rá, de miért kell programozott császár?
Ha beszedted az antibiotikumot, akkor megcsinálják ujra a vizsgálatot? És ha az negativ lenne, akkor elvileg lehetne hüvelyi úton szülni, vagy ha egyszer valakinél megállapitották a fertözést, akkor mindenképpen császár?

Pucúr!

Szia!Kép
Tegnap én is elég magas számot értem el a keményedésben elsösorban ülve (lehet, hogy az idöjárás?, nekem eddig csak elvétve volt egy-egy) pedig hát nekem aztán tényleg nagyon korai. De mivel sokan erröl panaszkodtak, már nem ijedtem meg, ittam magnezium pezsgötablettát.

Halacska!

Nem tartom drágának az asztalos ajánlatát a bölcsöre. Csak szeretnék egyet elöbb élöben látni!KépKép (Az asztalos természetesen nem tudja elöre megmutatni!Kép)
Azért ugy tényleg nem szeretnék csináltatni semmit, hogy nem tudom, hogy kb. milyen, mekkora, ha már bölcsö, akkor a mi szobánkban is ki lehet-e majd használni a ringathatóságát. (Elég furán hangzik, de mekkorára ring ki oldalra, mennyivel nagyobb hely kell?) Lehet, hogy ez igy elég nevetséges (hogy ennyit problémázok rajta), de az ember csak annyi hellyel gazdálkodhat, amennyi van.Kép Ha nem férne esetleg rendesen be ugy, hogy tudjuk ringatni, akkor csináltatok egy egyedi méretü kiságyat. Szóval ezért dilemma ez az egész.

Bocsi mindekitöl, lehet, hogy már mindenki unja a kérdést! Hiába, micsoda nagy problémák foglalkoztatnak egy kismamát.KépKépKép Ahogy keztünk kicsit közeledni az idöponthoz (pedig azért messze van még), türelmetlenebb leszek, hogy mindene meglegyen idöre a babának. Valahogy olyan közelinek tünik, mi meg annyira felkészületlenek Kép vagyunk (hiába, ö még csak a második gyerek KépKépKép, ugyan tele van a babaszekrény a ruháival, meg nagyon sok egyéb kiegészitö megvan...)
Ti nem tapasztaltatok hasonlót?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SzijasztokKép

Kata
mostmar en is szeretnek abbol a liszteskepbol!!!
lien@mailbox.hu,de azt hiszem neked a cegescimem is megvan.

Pucur
nem valaszoltal a multkor nekem arra,hogy sikerult-e varrnod valamit??Kivancsi lennek raKép
Koszi a roviditeseketKépKép

Bubu

Engem is erdekelne a zsele,en az elsonel barmivel kentem semmi nem hasznalt szornyen neztem kiKépKép

Csilla
jelentkezz meg,hogy hasznalt-e a kura,nagyon kivancsi vagyok!nem lesz semmi bajKépKép

halacska
Nem tudok joslofajasban semmit segiteni mert ugy szultem ket gyerkocot,hogy egyetlen joslom sem volt.

Edina
SOSEM eszem hambit,nem veletlenul.
A neme most tenyleg nem fontos,talan kesobb mar jobban fog erdekelni,pedig az elso kettovel annyira kivancsi-fancsi voltam.

Gitta
????????????Aggodom erted!!!!!

Pucur,Kata
nalunk is Dori lesz ha lany lesz a baba,akkor most en is szamitsak ilyenekre??Foleg harmadikra???Kép

meg jovok
cupppppp,Krisztinka
krisztinka

Sziasztok,

Már csak két hét! Mármint a munkából.Kép

Edina!

Az már nekem is eszembe jutott, hogy hogyan foglak Titeket tudósitani az eseményekrõl, mert az én párom sem magyar...Kép Beszél ugyan magyarul, de helyesen irni azt nem tud.Kép Úgyhogy vagy leirom neki papirra az üzenetet, vagy jót fogtok mulatni...Kép

Bubu!
Alvási illetve nem alvási élményeim kisértetiesen hasonlitanak a Tieidre."kis boxoló, nagy szuszogó"KépKépKép
Az éjjel is felébresztettek 3-kor, 5-kor, 7-kor...Kép
Szóval elég mosogatórongynak nézek ki.

Kata007

Mostmár aztán nagyon irigykedem azokra, akik láttak lisztesen.Én is kérnék abból a képbõl!
mcurt@mail.matav.hu
És igérem küldök magunkról. Elsõként azért lehet hogy mást küldenék...Megvettük ugyanis az elsõ rugit és a párom gyakorlásra hivatkozva rögtön ráadta a plüssmacinkra...KépKépKép Mindegyik pasi ilyen gyagyás mielõtt elõször lesz apa? Vagy ez még tud esetleg fokozódni?Kép

Csilla1

Nekem is programozott császár lesz, mint azt már korábban kifejtettem, csak eddig olyan egyedül éreztem vele magam. Azon gondolkodtam hogy milyen szüléstörténetet fogok a Többieknek irni...unalmasat. Mindegy, a Tied viszont nagyon érdekelne, úgyhogy ha van kedved majd ird meg nekem akár magánba is. A cimem fentebb.Elõre is köszi.Kép

Nagyon kiváncsi vagyok mi a helyzet Kelével!!!! Már biztosan babázik.Kép
És Gitta, ugye minden rendben van?Kép

Üdv. az új Kismamáknak. Majd meglátjátok milyen gyorsan száguld az idõ!Kép

Na jó, most eldugulok egy kicsit.

Nyuszi
25+1
Nyuszi

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy csak így mindenféle elõzmény nélkül betörök, de nem sikerült rájönnöm, hogyan is mûködik ez a társalgó.

Viszont Zuzu-nak mindenképpen szeretnék üzenni a baba szoptatásával kapcsolatosan. Az akupresszúra sokat segíthet, van megoldás arra, ha nincs elég tejecske. Otthon különösebb szakértelen nélkül is elvégezhetõ.

Zuzu! Gratulálok - megkésve - a babához és ha van egy kis idõd, írj priviben és megbeszélhetjük. Mi egyébként Buborkával jól vagyunk.

Lányok!

Köszi a türelmet!
Szilvi

sziszike

Csilla!
Zsu írt a streptococcusról, ha beírod a keresõbe megtalálod.

Zselé: Apotheker- Thermo Body Gel /anticellulit testkontúr/

Bubu
bubu

Nyuszi!

Hát igen és ez ellen nincs mit tenni, csak viselni lehet. Én ha nem bírom akkor inkább felkelek, szerencsére most megtehetem hogy napközben is alszom, majd két hét múlva már neked is lesz rá módod.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Még mindig egyben. KépKépKép
Igaz kicsit mosolygok most magamban, mert a pocim pont a kihúzható klaviatúra tartóig ér. Dóri csak nyomogatja. Kép Ha elõrébb tolom, akkor viszont nem tudok 10 ujjal írni, mert kényelmetlen. Kép

A tegnapi örömöm okozóját, csak ezért nem neveztem a nevén, mert nem akartam zavarba hozni az illetõt, hogy mennyire meghatott.

.......! Ha úgy gondolod áruld el, bár lehet, hogy már sejtik a lányok! Kép

Bubu!
Nem baj, hogy nem a legfrissebb a kép, jöhet.

Csipkebogyó!
Semmi gond, kivárom amíg elkészül a kép. Kép

Pucúr!
Ilyen keményedések nekem is voltak amikor olyan idõs voltam mint Te.
Szurkolok Nektek, hogy Dóritok kivárja amíg a saját lakásba át nem költöztök.
A kiírás dátumát, azt hiszem már Sasha fogja javítani.

Krisztinka!
Mail ment!

Nyuszi!
Ok, mail megy, és várom én is Tõled.
Sajnos ha még dolgozol, akkor el kell viselned, hogy kissé gyûrött vagy reggelente. Én már nem igazán bírom ki, hogy napközben ne aludjak egy picit, de hát én itthon vagyok.
Sajnos az én Dórim már Kokot is kiütné, szóval nem igazán hagy aludni. A párom meg ha nem szuszog, akkor a kezét teszi a pocimra és álmában azt simogatja. Egyszerûen nincs szívem levenni onnan. Úgyhogy amíg bírom, hagyom.

A gyagyasággal kapcsolatban: Szerintem minden boldog leendõ apuka ilyen gyagya! Kép Az én párom minden kisruhát a pocimra rak, és nézegeti, hogy jól áll-e Dórinak. Aztán ha leveszem, még engem tol le vigyorogva, hogy tegyem vissza, mert azt még nem nézte meg, hogy a méret megfelel-e. Kép

Sasha!
Mailt megkaptad?
Akkor pénteken már Te csinálod? Mert ha igen, akkor Pucúrt javítani kellene.

Gitta!
Mi van veled? Ne csigázd az idegeinket! Remélem orvosnál vagy és nincs semmi gond! Szorítok neked nagyon.

Sheila!
Tegnap este óta nem hallottam rólad!!!! Kép Hiányzik a "hangod"! Kép

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Huh hát ilyet!Kép
Már megint mire végigolvasom a dolgokat mennem kellKép

Kata megkaptam a mailt köszike! Kipróbáltam a próbaterületen, (utolagos engedelmetekkel) egy pár sort.
Ja és még valami, eddig is kiváncsi voltam a lisztes képre, de én kis naiv azt hittem kibirom, de NEM! Az oldalamat úgy furja a kíváncsiság hogy nagyonKép Léci küldd el nekem is a képetKép
Most rohanok a dokihoz, utána jövök majdKép

Gitta!
Nagyon izgulok ám érted hol jársz, remélem minden rendben és csak feküdnöd kell és ezért nem irsz!

sasha
15+6
sasha

Sziasztok!!

még mi is itt vagyunk , 2in1!

Kata!
Mail ment!

Halacska!

Biztos vagyok benne, hogy felismered majd az "igazi" fájásokat, bár lehetnek egyéni különbségek, de általában
erõs menstruációs görcsökhöz hasonlít, a fájdalom egyidejûleg derékba sugárzik, esetleg a hátad is fájhat.
Ja, és járkálásra erõsödik, és valamilyen rendszert fedezhetsz fel pl: 20perc, 10 perc, 5 perc stb.
ötpercesnél ajánlott célbavenni a kiválasztott szülészeti intézményt elsõ babás kismamáknak is!
Egyébként lehet, hogy Nálad épp a magzatvíz fog elfolyni, az meg egyértelmûvé teszi a helyzetet.
Ha fájdogál a pocid, lepihensz és elmúlik, akkor ez még
nem AZ...

Kata!

látod milyen "kiselõadást" vázoltam Halacskának a fájásokról?
/ aztán majd a saját szülésemet nem ismerem fel, ha kezdõdik.../

Bubu!

Jót derültem azon, hogy miért kell kimosnod újra a babaruhákat!!
Jól összetapizták vagy fel is próbálták??
nem baj, a következõ babánál majd rutinosan mosás elõtt
mutogatod!

Csilla!

Zsu történetét én egész pontosan márc. 6-án olvastam.
Azért jegyeztem meg, mert pont aznap mentem dokihoz,
és teljes pánikban mutattam a cikket az orvosnak...
úgyhogy márc eleje körül nézegesd az archívumot!
egyébként ne aggódj, a gyógyszer biztosan használ, és jó
esélyed van arra, hogy kivárja a baba a tervezett császárt!

Üdv az Új Kismamáknak!!!

Gitta!!

Most már tényleg nagyon aggódunk!!!

Puszi Nektek ezen a szép tavaszi napon!

Sheila
37+1

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Kata!
Tudod mit érzek most, hogy adod át a táblázatot KépKépKép
Minden jót kívánok Nektek! KépKépKép

Azért jöttem egyébként, hogy elmondjam, KRita még mindig egyben van. Kórházban van már egy hete, ha péntekig nem indul be magától a szülés, akkor megindítják neki. De már nagyon türelmetlen Kép írok, ha meglesz a picibaba Kép

Mindenkinek jó pocakosodást Kép

BGabi
bgabi

Hello!
Tegnap a frászt hozta ráma az orvosom. Az AFP-m magasabb lett jóval a normálnál. Mire én kérdeztem ez most mit jelent, õ meg csak nézett (de olyan képpel mint aki nem tudja mi van) hogy menjek el genetikára, és majd ott kiderül, lehet hogy nyitott gerinc. Hát gondolhatjátok. Végig bõgtem az éjszakát, de hálisten reggel elrobogtam a Scöpf-Méreibe (vagy hogy írják) és megnézték, ÉS semmi baja. Ez a pacák meg ilyesztget engem, hát legközelebb jól meg is mondom neki!!!
De ami még izgibb úgy néz ki fiú! Hát a párom teljesen oda van. Én már régebben úgy éreztem hogy fiú lesz, de azért reménykedtemKép De a lényeg, hogy nincs is nyitott gerince, 3 lába stb.

Ami a bölcsõ témát illeti én a Megatoys-ban (Soroksári út) többfélét is láttam. + a Reiter sarok nevû bútorboltban is láttam (www.rs.hu). De az árára nem emlékszem, de nagyon szépek és romantikusak voltak.

Pucur köszi a rövidítéseket, végre értem mi van a leleten. Hogy lehet ezekbõl kiszámolni, hogy milyen hosszú a babó?

Üdv mindenkinek, mennem kell dolgozni Kép(

dec8 (18)
dec8

BGabi!

Igen! KépKépKép
El bírom képzelni, hogy mit éreztél Te, amikor nekem adtad át. Kép
Olyan mintha meg kellene válnom valamitõl ami csak az enyém volt eddig. Hidd el, nem gondoltam anno, hogy neked ez milyen érzés. Olyan vegyes! Kép Örülök nagyon mert tudom, hogy miért kell átadni, de azt is tudom, hogy hiányozni fog.
Erre mondják azt, hogy ez az élet rendje? Kép
Köszönöm a jókívánságot, és viszont kívánom neked is!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Dio, orulok, hogy jobban vagy! Kép

Gitta, mi van veled, remelem, mar jobban vagy! Kép

Kata, nekem nincs pocis kepem, megy egy masik! Kép

Csilla1, Zsu valamikor marcius elso heteben irt, en ugy emlekszem. A kezeles nem mulasztja el 100%-ra? Volt valami jel, ami esetleg utalt ra...? En itt rakerdeztem, s csak a legspecibb korhazban vegzik el, -indokolt esetben-Kép Hogy mi az indokolt eset? -jo kerdes. Azert elmentem, a doki azt mondta, jol van, megcsinalja a 30.het korul, de szerinte /es ramnezett/ nekem nincsKép. Hat ezert kerdezlek, van ennek valami, akarmilyen erre utalo tunete? Pls, irj rola!

A mai randevum a dokimmal elmaradt, csaszarja volt. Ugyhogy valamikor maskor lesz. Sebaj, addig is biztatom a csemetet, hogy rugdalozzon sokatKép. Mert az boldogitja a kozepso harmados mamikatKép.
Pocakmeret- tudjatok, nekem alapallapotban is 90-es a pocim kormerete..KépKép.. most meg eppen 96 cm, s eddig hiztam masfel kilot, gondolom, a pocimra mindet. Ez nalam valami 110-en feletti pocoka igeretet rejtegeti a finish fele KépKép. Annyira egyeni!!! KépKép A fo - egeszseges legyen a kismami is es a baboca is, es a kispapi is KépKépKépKépKép!

Pusszancs neketek, Lella 17+2
Lella

Kata
Kuldtem mejlt!

Krisztinka/18+2/
krisztinka

Lányok!
Szedtem össze képet a páromról is, magamról is liszt nélkül. Ha valakit érdekel elküldöm magánban, hogy ne csak a lisztes képem jusson eszetekbe, de a netre nem akarom feltenni.

Halacska!
Én sem tudtam volna jobban leírni, hogy milyenek a jóslófájások mint Sheila tette. Tehát nyugi, tudni fogod, hogy ez már azKép

Sheila!
Mailt megkaptam, majd írok.
A kiselõadásod tényleg tetszett. Aztán lehet, hogy ennyi fájdogálás után majd éppen mi nem ismerjük fel, hogy ez már az igazi? Kép

Lella!
Ok, várom!
Már van egy pár név, amihez tudok arcot is tenni. Tök jó! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Lella, Kriszti!

Megkaptam, válaszoltam! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok lányok!
Olyan sokat irtatok a hétvége ota hogy csak több részletben tudtam elolvasni.
Byk,Dojika
Már nincs sok és itt a hétvége, remélem otthon töltitek.
Gitta
Hol vagy!
Ilke
Anyit irtatok a pociméretrõl hogy fogtam magam és megmértem jelentem a 31. héten 84cm de ehhez hozzátartozik az is hogy alapállapotban nekem nem volt pocim.
Véridõsök
Sokat gondolok rátok és szoritok mindenkinek.
Kato
31
katalinka

véridõsök=végidõsök
kissé morbid lett bocs
Kato
katalinka

Sziasztok,

Szilicske, engem is érdekelne a Mammut telcsiszáma,az Uh-ra jelentkezés miatt.

Úgy tudom, hogy Mo-n a 91. naptól van bejelentési kötelezettsége a kismamának. Külföldön nem tudom hogy van. Tiztos országonként más-más.

Csilla1, a védõnõm azt mondta, ha úgy szül valaki, hogy a fertõzés még fennáll (és tudnak róla), akkor a bébi erõs antibiotikus kezelés mellett semmi károsodást nem fog szenvedni.

Kellemes gömbölyödést, Lora
Lora

Sziasztok Pocakosok!

Ma délelõtt jó korán beültem a rendelõbe, hogy idõben végezzek a dokimnál. 1,5 óra után (mikor kezdõdne a tanácsadás)szól a védõnõ, hogy mûtét van, egy óra múlva jön a doki. Eltelt 40 perc és kiszóltak, hogy egyáltalán nem tud jönni, másik mûtét... Kép Gyönyör a köbön, fele napom elment, dolgom lett volna tenger, jövõ héten ezren leszünk. Sebaj, a Baba lelkesen mocorog, panasz egy szál se. (Eltekintve hányinger, fáradékonyság, elszórtan keményedés és tömény munkaundoritisz jelentkezésétõl Kép).
Elsõbabás nem alvók!
Jó Nektek, egy boxolóval és egy szuszogóval. Nekem az elõbbi ugyan nem nagyon piszkál, de van még két nyekergõm is, hol az egyik, hol a másik rendez éjszakai mûsort.
Na, jól kipanaszkodtam magam. Szeretnék már otthon lebzselni, ehelyett utazhatok Pestre.
Bori 33.hét (rém zsémbes állapotban)
Bori

Sziasztok!
Látom rajtam ragadt a Szilicske név:-)))) Sebaj:-)))))
Ma voltam a védõnõnél. Ketten voltak elõttem, mégis vártam 1,5 órát. Nem mondtátok, hogy ez ennyi ideig tart.....................:-))))
Mindenesetre a védõnõ mindenre kíváncsi volt, azon csodálkoztam, hogy a nagymamám vizeletvizsgálatát nem kérte tõlem....... Egyébként bevált a félelmem, ez a nõ tényleg nem egy hozzáértõ típus. Az egyetlen közlendõje annyi volt, hogy ha vérzek irány az orvos. De felülbírálta az orvos számítását, és szerinte már a 12. hét felénél járok, ja és a mérlege hihetetlenül jól mér, kb 4 kg-val több vagyok ott, mint egyébként.

Lora
Köszi a bejelentési kötelezettséges hírt, most szedhetem össze minden lelki erõmet, és szólhatok a drága fõnökeimnek..... Jajj, de nincs kedvem hozzá. Lesz majd néhány hülye kérdésük biztosan......

Ja és a pocakom a 81-es számot kapta. Ez akkor most tényleg nagy pocaknak számít??????????? Nektem mennyi volt 12 hetesen?

További szép napot!

Szilcsike (nemsoká 12 hetesen)

Gitta, jelentkezzzzzzzzzzz, aggódunk érted!
szilcsike

Sheila
Köszi az érthetö magyarázatot. Kép A mestruációs görcsrõl tuti, hogy felismerem. Titeket meg nem féltelek, mert biztos tudjátok már csukott szemmel, hogy mit kell tenni.
Kata
Nem árulkodok, mert szerény vagyok mint az ibolya. Kép Jöhetnek még képek!
Bori
Küldök egy kis jókedvet az enyémböl mert tornán feltöltõdtem. KépKépKép
Halacska 26+6
Halacska

Szilicske, nekem nem tudom, hogy mennyi volt a pocakméretem a 12. héten, akkor még nem mértemKép). Most is csak azért, mert többen mondták, hogy olyan kis picike. Hát hazamentem és megmértem, ez volt 1 hete akkor 96 volt. De ha jól visszagondolok 12 hetesen csak olyan voltam mmintha jól belaktam volnaKép.

Bori, átérzem a várakozásodat. Én ha a kórházba megyek vérvétel, vizelet, vércukor... vizsgálatokra, ,akkor 8-ra ott szoktam lenni. Kb.9-kor szoktam bejutni, 11 körül leveszik a vért, elmenni persze nem merek, mert elég ájuldozós típus vagyok, minimális vérnyomással..., szóval 2 óra csücsülés, aztán már nem szoktam elmenni, mert 12-tõl rendel a dokim. Még rá is várok egy keveset, így jó esetben 1-2 körül szoktam eljönni, de volt már 3 is. Enni-inni valóval egy táskányival szoktam érkezniKép De ha minden igaz, akkor több vércukor már nem lesz, így elmarad a reggeli éhgyomros, 3 órás tortúra.Kép

Lora, nekem megvan a Mammut tel.száma: 315-2018, 315-2069 Biovital Központ-Mammut II.5.emelet.

Kata, megpróbálok én is egy képet összehozni magamról-magunkról. Amint megvan küldömKép, szívesen megnézném a másik képeteket is.

Pusz,
Ilke 27

KépKép
KépKép
ilke

Szilcsike
Remeljuk a baba erkezesenel nagyobb hasznat veszedKép

Bori
Te meg mindennap az IC-n??33 hetesen??Tudok neked irni maganban,lenne par OFF kerdesem ha nem problema!?Kép

Csilla
En is igy hallottam,hogy ha a ababa idejeben kap kezelest kutyabaja sem leszKépKép

Lora
315-2018

Butortema:Az RS aruhazat nekem is tobben dicsertek mar de en meg nem lattam.

cupp,Krisztinka
krisztinka

Lányok!
Tudja valaki hol lehet utolérni Dr. Papp Zsófiát, aki a biobaba programmal foglalkozik Pesten? Itt olvastam róla a babaneten, de a címe nem volt megadva. Köszi
artemis

Szilcsike!

A védõnõvel én is hasonlóan vagyok, mindig a kezdésre megyek és mégis egy csomót kell várnom. Ráadásul pénteken voltam a kórházba vércukor meg vizelet vizsgálaton, amit a doki írt, nem a védõnõ. Az eredmény nagyon jó lett, minden a normál értékhatáron belül. Erre hétfõn a védõnõ azt mondja, hogy az elõzõ laborhoz képest romlott a vérképem, mire én, hogy a doki szólt volna, meg az értékek a normál határon belül vannak. De , hogy igenis romlott a vérképem. Azt már nem tettem hozzá, hogy az elõzõ az csak éhgyomri eredmény volt, a mostani meg a terhelés utáni eredmény, szóval értehetõ a pár tized eltérés. Mindegy, én inkább hiszek a dokinak, meg a két szememnek, ami a papíron van.

A mérleg nekem is mindig mást mutat, pl. most pénteken 58 kg mértem, a védõnõ meg egy 1000 éves mázsáló mérleggel 60-at. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy én mindig a hétfordulókon szopktam magam mérni, reggel és ruha nélkül. ezzel szemben volt rajtam egy csomó pulcsi, egy jó kis ebéd után voltam. Mindenesetre az otthoni mérlegemnek hiszek ez ügyben, de különösebben nem izgulok a kilók miatt, mert nem nagyon repkedtek rám sem azelõt, sem most, a doki szerint pedig minden adatom nagyon is jó, nem kell aggódnom.

A védõnõ, mikor elõször nálunk járt, akkor azon kezdett el agonizálni, hogy hogyan fogom felvinni a 2. emeletre a babakocsit + le, ha nincs lift. Erre mondtam neki, hogy jóanyám is levitt valahogyan a 4.rõl, ahol szinténnem volt lift a nagy batár babakocsival, gyerekestõl, testvérestõl, bevásárlócuccal együtt. Szóval ez nem fog nekem gondot jelenteni. Aztán a férjem kivágta magát, és mondta, hogy majd a tárolóban fogjuk tartani a kocsit, ami a lépcsõház alján van, erre megnyugodott. De persze nem fogjuk ott tartani, hogy majd jól ellopják a méregdrága babakocsinkat, meg valami bogár belepetézzen.

Szóval én meghallgatom, persze mond jókat is, de néha úgy érzem, hogy túldramatizál rém egyszerû dolgokat is, pedig már van neki egy gyereke. _Na mindegy, ennyit errõl!

Üdv minden babásnak és pocakosnak!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
en is itt vagyok meg Kép
Pockom meg mindig intenziven mocorka, es szeret nyujtozkodni Kép ezzel csak az a baj, hogy en rovid vagyok neki Kép

kivancsi leszek, mikorra szuletik meg es mekkora lesz okelme Kép
m
martina

Lányok!
Jön valami idõjárási front, majd szét megy a fejem.
Kato
katalinka

Szia Krisztinka!

Nem, nem ülök mindennnap az IC-n, már összesen csak két alkalommal. A tanárom székhelye ott van az enyém meg Mosonmagyaróváron. Az e-mail címem (egyébként a fõnökömé), így ha nem gond inkább csatolt fájlban küldj levelet: porpaczy@mtk.nyme.hu Most rohanok, holnap jövök.
Bori
Bori

Kato
Esõ jön állítólag holnap. (A pingvin mondta az RTL-en. Hi-hi)
Martina
Jó, hogy minden rendben. Hogy telnek a napok? Bevásároltál már?
Halacska
Halacska

Sziasztok!

Szia Csics!

Még szép hogy beférsz, annnnnyi hely van itt a neten és benne a babaneten hogy még!!!Kép Pocikeményedésben még nincs tapasztalat, de azért üdvKép

Pucúr, Csilla1!

A táblázatban javitottam!Kép

Kata!

Mailt megkaptam meg a többit is köszi, és javitottam isKép Nagyon cuki vagy talpig lisztesenKép És nem nevettem!, csak mosolyogtam azt szabad ugye?Kép

Bgabi, Kata!

Olyan arik vagytok, és jelentem hogy még tényleg nem tudom milyen érzés lesz a táblázatot "leadni", de azért biztos megériKép Márha figyelembe vesszük azt hogy helyébe kaptok egy csöpp kis emberkétKép

Kato!

Kép Rögtön gondoltam ám hogy a "véridösök" mit jelent, és megmondom õszintén, nagyon jót mulattam rajtaKép Egy billentyû és egészen mást jelentõséggel bir a szóKép

Szilcsike!

Ez roppant érdekes mert én is ma voltam a dokinál és 2-en voltak elötem és 30 perc múlva már jöttem is hazafelé, a védõnõnél meg eddig 2x voltam és egyszer sem kellett várnom...

Kézeljétek , mint már emlitettem fentebb ma voltam a dokinál és volt UH, ami szerint 17 hetes babóca van bennem!!! Ez azért nagyon érdekes, mert a múlt héten kedden csak 14+6 hetes volt!!! Na mikor ezt kimondta a doki onnantól én nem hallottam semmitKép kétszer kellett mindent elmondania. Ez ugynis számomra két dolgot jelenthet (javitsatok ki ha nem jól gondolkodomKép) 1: nagyot nõtt a baba hirtelen, 2: eddig kissebb volt mint valójában. Mindenesetre megdöbbentõ volt hallani hogy elvileg 3 hét és félidõs leszekKép
Holnap mennem kell vérvételre és utána terheléses vércukor, vinnem kell zsömlét meg tejet, hát nem viccesKép Elõre utálom a holnapi napot mert az éhgyomri vérvételnél mindig ezren vannak....Kép
Na jó nem panaszkodom hisz nincs is nagyon okomKép

Mindenkinek nagyon boldog babavárást!

sasha
17+0
sasha

Halacska!
Ok, akkor én sem mondom el, hogy Te voltál! Kép

Ilke!
Ok, mail megy és várom a tiédet!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sasha!

Ok, mososlyogni szabad! Kép

A táblázat átadásakor majd emlékeztetlek, mint ahogy most engem Gabi! Majd meglátod, furcsa érzés lesz! Kép Most már én is tudom mit érzett Gabi!

Gratulálok, hogy nagyobb a babád. Az még mindgi jobb, mintha kisebb lenne, nem? Bár, hogy most mitõl látszottt nagyobbnak, passz!
Viszont akkor nem veszik le idõben az AFP-t, ugye? És mi az, hogy Te a 18. héten mégy terheléses vércukorra? Nekem 26 hetesen kelllett a terheléses!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Hát már le sem merem írni, hogy hány elütés volt az elõzõ pár soromban! Kép

Juszt sem javítom ki!!! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata

megkaptamKépPici mosoly voltKépedes vagyKépvagy lisztes vagyKépKép

Bori
Akkor inkabb a `keres-kinal``ingatlan`-ban irok neked!majd holnapKép

cupp,Krisztinka/18+2/
krisztinka

Kata!

Ez szintén összevissza van. Mármint mindenféle vizsgálat.
Pl. én 16 hetesen voltam terhelésesen, azóta sehol (ezen már csodálkoztam is, pedig nem hiszem, hogy valami elrontás lett volna, mert természetesen dokinál voltam közben kétszer és mondta volna)! Most kell majd a 29. héten mennem megint. Az biztos, hogy éhgyomorral, de azt nem tudom, hogy dupla szuri (terheléses) is lesz-e...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halihó,

Pocakméret

Próbálom nem idegesiteni magam, de mostanában egyre többen fitymálják le szerintük pici pocakomat....Kép Ez a 25. héten 86cm volt.Úgy döntöttem nem foglalkozom vele...A gép pont annyinak méri Kisnyuszit amekkora a napra pontos kora, addig pedig nyugodt vagyok.Mondjátok, hogy igazam van!!!Kép
Azzal szoktam elütni a megjegyzést egyébként, hogy befelé növök...Kép

Terheléses vércukin a múlt héten voltam, azaz a 25.-en és háromszor szúrtak meg! De nem kellett várni soromra, mert a terheléses kismamákat pont az éhgyomorra való tekintettel legalább is a Kútvölgyiben soronkivül beengedik.

Katalinka

Nekem is fájdogál a fejem...Kép

Úgyhogy megyek is haza Kép

Nyuszi
25+1
Nyuszi

Sziasztok, szia Halacska!

A helyzetembol adodoan nem kell neki bevasarolnom, csak aprosagokat, mert minden alapveto felszereles megvan Nanditol, tavalyrol.

Azert ma voltam bababoltban. Es ismet rajottem, hogy ugyanugy el tudnek kolteni vagy 100ezret ra, mint tavaly a batyjara.
Egyelore azt szervezem, hogy anyosomektol visszakeruljenek a felszerelesi targyak. Persze fel fognak, hiszen az mind Pockot illeti, csak ossze kellene szervezni hogy vegre mikor hozzak a cuccost Kép

Beszti, Kata nekem a 12 es a 26. heten volt cukros vervetelem...

na csok csajok!
m (33-34?)
martina

Kato!

Köszi, hogy leírtad a multkor a méreteket. Most jöttem rá, hogy tényleg egy napra vagyunk kiírva.
Megvolt nekem is a 32. heti UH, minden rendben.
BPD:81, a súly 1700gr körül. Mindegyikre azt mondták, hogy teljesen normális.

Nem is értem amikor olyasmiket írtok, hogy az UH ennyi meg ennyi korúnak ír ki benneteket. Hogy van ez? Hiszen minden hétre értékhatárok vannak megadva, ugyanis természetesen minden baba másképp fejlõdik. No meg elég sok méretébõl következtetnek a korára. (fej, combcsont, haskörfogat...stb.) De ezek általában különbözõek.
Az én babám pl. a combcsontja szerint kb.29 hetes, a feje szerint meg 33. De egyikre sem lehet ráfogni, hogy na akkor annyi hetes vagyok. Azt nem szokták megváltoztatni. Azt mondják, hogy ez így teljesen jól van.)
Szoval van ahol nem így mûködik?

Kata!

Neked mondták most az UH után, hogy Dóri mekkora, vagy csak azt, hogy fejlett baba? És azt meghatározták, hogy hanyad fokban érett a lepény? nekem ma (31/1) elsõ fokot mondtak. Tudja valaki, hogy általában mikorra "szabad" neki 3. fokúra érni?

Na úgy látom ma nekem volt szájmenésem.

Mindenkinek jó pocakosodást és kitartást a végéhez. (Utálom az éjszakákat!!!!)

any
any

Sziasztok!

Újra itt fogadóóra után, fáradtan.
Úgy tûnik, ha kiteszem a lábam itthonról, már húzom is
a belemet, tehát:

Kato!

remélem a "véridõ" szombat után hamarosan bekövetkezik...

Halacska!

Örülök, hogy sikerült szemléletesn leírnom!

Kata!

Küldöm a képet, de mint említettem nem vagyok túl fotogén,
most ilyen " állapotban".

Képzeljétek Melissa majdnem kirúgja a " babaházat" hol itt
hol ott fészkalódik, érzem, hogy már alig van helye...
talán frontérzékeny?

holnap 10-re NST-re megyünk, ott produkciózhat!

és du. remélem azzal biztat majd a dokibácsi, hogy már nincs sok hátra...

Puszi,

Sheila

37+1,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Hát titeket végigolvasni...! Kép

Kata,
szívesen küldök, ahogy lesz végre szkennelve képünk. És persze alig várom a lisztmentes képet is! Kép

Sheila,
én az elsõ babámmal négyszer mentem szülni. A harmadik este, mikor bementem, kiszóltak a kórház portájáról, hogy megyek-e holnap is. Mentem. KépKépKép

Bori, Krisztinka, Bubu, Ilke,
lehet Mo-on kapni babamosóport. A forgalmazója az Amway. Vagy keressetek valakit a környezetetekbõl, aki amwayezik, vagy én is tudok nektek rendelni. 2,5 kilós, ha az egész család ezt használja, kb. 3-4 hónapig elég (koncentrátum a javából), és 6100 Ft. Az öblítõ is elég 3-4 hónapig, és 2200 Ft.
Ha valakinek kell, a profilomban megtaláljátok az emil címemet.

Puszi mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)

Beszti!

Akkor jó, nemcsak én csodálkozom. Kép
Nekem a 26. héten volt a terheléses, amikor kétszer vettek. Persze én legutóbb a múlt héten voltam. Tök jó volt, a tanácsadáson az éppen ott lévõ doki szólt, hogy a 32. héten menjek el vérvételre. Erre én elfelejtkezve magamról csak annyit mondtam, hogy "Ez szuper, már a 34. héten járok". Erre mosolygott és azt mondta, hogy na jó, akkor menjen most. Kép
Érdekes, senki nem szólt a 32. héten. Igaz utólag amikor elõszedtem, tényleg ott volt a papírjaim között, hogy a 32. héten menni kell, de ki a fene nézegeti állandóan a papírokat? Kép

Any!
Nem mondták, mert ez olyan soronkívüli UH volt és az UH-os gép nem volt összekötve a számítógéppel a hétvégén. Gondolom magát a számítógépet csak rendelési idõben kapcsolják be. Szóval a doki azt mondta, hogy csak saccolni tudja, mert ezt elvileg a gép számolja ki a fej, combcsont, haskörfogat, stb. alapján. De aztán végül mégis elfelejtkeztünk a súlybecslésrõl. A lepényre csak annyit mondott, hogy meg van érve. Szó szerint: "érett a lepény, de nem vészesen, de akkor is érett".
Ha Dóri is úgy akarja, én jövõ kedden megyek újra UH-ra, akkor viszont rendelési idõben, és ezekre külön rá fogok kérdezni.

Sheila, Sasha, Virág!
Mail ment!

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata, Sheila, Bubu, Csipkebogyó, Krisztinka, Edina, Lella Dió, Pucúr és akit még esetleg kifelejtettem Kép !
Remélem még egyben vagytok Kata, bár még csak a vasárnapi leveleknél járok! Kép Örülök neki, hogy minden rendben van veletek! Köszönöm az együttérzõ és bíztató szavaitokat. Most már sokkal jobban vagyok, úgy néz ki, hogy már nem vérzem. Kép
Voltam a dokinál is, azt mondta minden rendben van, sõt 2 hét alatt a 4 szeresére nõtt a pocim! Kép Egészen meglepõdtem rajta, nem gondoltam, hogy ennyit nõtt! Kép Kaptam hormonpótló gyógyszert, E vitamint, remélem most már nem lesz semmi gond. Kép

Szilicske!
Tudtommal a betöltött 12. hét után kötelezõ közölnöd a munkahelyeden a baba tényét.

Lányok! FONTOS!
Ha valakivel nem közölte volna a fõnöke, és nem tudja (vagy csak azt gondolom nem annyira közismert tény): most tudtam meg, hogy a betöltött 91. nap után havi 3000 Ft adókedvezmény jár! Érdemes szerintem kihasználni. Nem sok, de nem is kevés! Csak kell iratni egy igazolást a dokival a tényrõl és odaadni a munkahelyen!!! Remélem, azért mondtam valakinek újat a dologgal kapcsolatban!

Kamelia!
Szia! Üdv a körünkben! Örülök hogy végre valaki utánam jön a táblázatban! Kép

Dec8, Csics!
Szia! Üdv a körünkben!

Dojika, Byk!
Örülök neki, hogy már minden jobb! Remélem még egy ideig egyben marad a boldog kismama a picurral! Kép

Bubu!
De jót nevettem végre! Tetszett a rózsalugas és a blöki sétájának az ötlete! Ha mégis, akkor fotót feltétlenül küldj! Kép Kép

Lányok!
Jó ötlet a Katáé! Ha van kedvetek hozzá, akkor küldjétek el a címemre a képeiteket, és én felrakom egy honlapra, hogy megismerhessük egymást! Egyszerübb így, mintha mindenki mindenkinek küldözgetné a képeket! De ne várjatok valami nagy csodát tõlem!

Na, ez jó hosszú lett! Bocs, hogy nem tudtam korábban jelentkezni, de tegnap olyan fáradt voltam, hogy nem volt kedvem felkellni, mire szabad lett a gép. A drága párom ül állandóan elötte!

Üdv mindenkinek:
Gitta
gitta

Kata nekem terheléses vércukrot 16héten csináltak az AFP vel együtt sajna nekem akor végig kellett várnom a soromat amig szolitanak mert ahová tartozom területileg az az IStván korházhoz tartozik már mint a rendelöintézet és ott nincsen olyan hogy külön kismamás vércukor nem fognak sanajna hamarab beszolitani .üdv csics
csics

Nyuszika netörödj azokal akik azt mondják hogy kicsi a pocid tudom hogy boszanto hogy álandoan ezen csámcsognak az ember "joakaroi"de szerintem nincs semi baj a pocidal ha baj lene az orvos mondta volna.engem is cukolnak csak engem a "az álitolagos nagy pocim miatt" pedig nincs is olyan nagy pocim csak átlagos az emberek föleg a "joakarok" szeretnek sületlenséget beszélni nem kell rájuk oda figyelni NYuszika.üdv csics
csics

Sziasztok Pocakosok!

Jó sokat írtatok tegnap délután óta.

Gumicukor!
Az én elsõ védõnõm (mert most éppen a harmadikat fogyasztom Kép) azt mondta, hogy mindegy mennyit mutat a mérleg, csak mindíg ugyanazon a mérlegen mérjék a súlyodat. Úgyis a plussz kg-ok számítanak. Így legalább nem kell rémüldözni. Szvsz a régi orvosi "mázsálók" sokkal pontosabbak, mint a digitális csodák, nem is beszélve a "mezei" szobamérlegrõl. Ez áll a babamérlegekre is.

Ilke!
Akkor én már nem is szólok várakozás ügyben. Nekem ilyen szép hosszú napom még nem is volt a rendelõben, mint Neked.

Nyuszi!
Ne törõdj azzal, hogy mit mondanak a pocakodról mások. Ha nagy lenne, akkor meg az lenne a bajuk. (Nekem ugyanis nagy Kép.) Az pont jó úgy ahogy van. A végefelé majd Te fogsz a legjobban örülni, mert nem fog annyit fájni a derekad Kép. Van egy Veled egyidõs kismama ismerõsöm, tegnap pulóverben volt és ha nem tudnám, hogy kismama, én meg nem mondanám róla.

Halacska!
Ki az az RTL-es pingvin?

Sasha!
Az UH-n mondott magzati kor, minél nagyobb a baba, annál bizonytalanabb. Én mindíg azt mondom, hogy a legtöbb esetben a kismama pontosan tudja, hogy mikor fogant a baba. A doki meg nem Kép. A lényeg, hogy szépen fejlõdik a kismanó Kép. De aggodalomra akkor sincs semmi ok, ha a következõ UH-n meg fiatalabbnak mondják majd. Lehet, hogy most egy kicsit gyorsabban nõtt, mint az átlag. De mint tudjuk, átlag emberek és átlag babák nincsenek Kép.

Virág!
Sajnos nagyon távol laksz tõlünk, így én nem tudok rajtad keresztül mosóport beszerezni. Nem tudnál segíteni, hogy valami Amway központban meg tudjam kérdezni egy közelibb tag címét?

Gitta!
Örömmel látom, hogy megvagy, jól vagytok és kaptál bogyókat. Most már biztos nem lesz több gond Kép. Köszi az adókedvezményes info-t, de ez vonatkozik a többedik babára is, pl. a harmadiknál a 91. nap után ez már havi 30.000Ft-ot jelent, mármint ha fizet valaki ennyi adót Kép. De meg is oszthatja a két házasfél, hogy teljesen ki tudják használni. Nálunk a férjem veszi igénybe.

Krisztinka!
Akkor majd keresem az üzenetedet. Ja, a fõnököm nem tud e-mail-ezni Kép, mindíg valaki kinyomtatja neki a leveleket (és persze nekem is Kép).

A vércukor és más vérvételekkel kapcsolatban úgy tûnik ahány (kór)ház, annyi szokás. Nálunk volt vérvétel a legelején, aztán 24 hetesen a terheléses vércukorral együtt (mi 3dl tömény cukoroldatot ittunk), a zsemlés változatot csak gyanús esetben csinálják és azt próbareggelinek becézik. Aztán a 36. héten megint jön minden csõstül.

Bubu!
Nem kell egész nap számolgatnom a Baba mozgásait, csak amíg össze nem jön húsz. Akkor kell feljegyezni. Ez azért megnyugtató, mert biztos vannak nektek is napjaitok, amikor úgy érzitek, hogy keveset mocorog. Egyébként a papírt a veszprémiek állították elõ és ott elég jó a szülészet. (De azért az elõzõ két lurkónak se lett semmi baja számolgatás nélkül sem Kép.)

Na, kibeszéltem magam. Csak olvasgassatok Kép. Én nagyon szeretem azt is Kép.
Bori 34. hét
Bori

Sziasztok!

Nyuszi!
A pocak mérete nem teljessen azonos a baba méretével. Attól Kisnyuszi még jól fejlõdik, hogy nem nagy a hasad csak elbújik bent a babaszobában. Kép Emiatt tényleg ne hergeld magad.
Lányok
Megint sikerült egy olyan témát találnunk amikor alig egyezik vmi. Kép
Nálunk az a szokás, hogy egyszer, a 28. héten küldenek el terheléses vércukor vizsgálatra. Hál Istennek a mamabarát változat lesz: sima tej és zsemle.

UH: Úgy tudom, hogy ahogy megyünk kifelé a terhességbõl annyira pontatlan heteket mér a gép. Maradjunk szvsz. az eredetileg kiírt dátumoknál.
Gitta
Örülök, hogy jobban vagy.
Halacska 27+0
Halacska

Jo reggeltKép

Bori
sziajKépMegyek es irok odaatKép
nekem sem kellett szamolgatnom meg az elso kettovel es halistennek tokeletesekKép

Gitta
JAJJJJJJ de jo,nagyon orulok,hogy jobban vagytokKépKépKép

Virag
Koszonom de mar az oblitot kiprobaltamKépA fogkremjuk viszont superKép

Sasha
Akkor nalatok se lesz egy hosszulabu `demon`KépKépKép

Ilke
Pingvin??????!!

Nyuszika
orulj neki,legalabb nem nyulik hatalmasra a borod mint az enyemKép

cup,Kriszitnka
krisztinka