Új privát üzeneted érkezett!

Andy!
Hát igen, azt hiszem Dóri nem úgy gondolja mint én. Bár tényleg jó lenne még vagy két hetet kibírni 2 az 1-ben.
Igaz kicsit megijesztettél ezzel a derékfájással, mert nekem két-három napja borzasztóan fáj, fõleg a keményedéseknél, de úgy általában egész nap fáj a derekam.
Remélem Dóri hallgar ránk!
Ja, mail ment!

Hajni!

Mail ment!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Örülök, hogy nyugalmi állapotban OK vagy, talán Dóri megkönyörül rajtad még egy kicsit...
mindenesetre a mobilt nem kapcsolom ki, csak lehalkítom,
hátha éjszaka jön TÕled SMS.
Megtisztelõ lenne, ha én tájékoztathatnám a többieket.
Azt hiszem Rád is ugyanez vár majd, ha az én idõm eljön,
mert az én drága szerelmem azt sem fogja tudni napokig, hogy
õ most fiú-e vagy lány...
és nem gyakorló internet szörfös, mint én...

Te szegény, jobban jártál volna, ha ide a topicba teszed fel
az ominózus lisztes képet!
van még valaki, akinek nem kellett még elküldened??

...és micsoda kis hõs vagy: " két fájás között dobom az SMS-t Sheilának"

látod, nem is félsz már Te sem...
ügyes vagy, megcsinálod...és a Kispapa is Veled lesz!

Puszi
Sheila

36+5,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

BSzilvi!

Boldog szülinapot Nektek!!!

Gitta!

Neked is!!! Megjegyeztem ám, hogy ma van!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Szerintem nyugodtan kapcsold ki a mobilt. Én nem érzem úgy, hogy ma éjszaka szülnénk.

Tudod mit nem írtam az elõbb? Ma azzal kezdtük a napot, hogy reggel 9-kor UH. Kb. 10 perces videó, szóval nem futószalagszerûen ment. Utána megvizsgált jó alaposan a dokim, ici-picit fájt is, pedig nem szokott. Ezután NST. Bár nekem még nem kellett volna, de az érett méhlepény és a 1111 miatt elkezdték. Itt ugye alig találták a szívhangot. Már itt is feltünt, hogy nem gyõztem nyomkodni a gombot a mozgáskor. Na a lényeg ami kb. 1 órája tûnt fel, hogy Dóri ma egész nap nem aludt egyfolytában egy fél órát. Egész nap mozgott. Lehet ez a reggeli cécótól? Ráérsz reggel válaszolni, mert most fürödtem meg és le akarok feküdni, hátha akkor õ is megnyugszik.

Én is örülök, ha én tudósíthatom majd a lányokat a Ti nagy eseményetekrõl! Kép
A párodat megértem, mert mint tudod az én férjemnek is elsõ baba, és merem állítani, hogy jobban be van ijedve mint én. Legalábbis jobban látszik rajta. Ma voltunk anyosoméknál, és már az ajtóban látták rajta, hogy valami baj van. Pedig nincs! Kép Hamarabb lesz apa mint gondoltuk. Kép Ez olyan borzasztó? Kép

A képet tényleg jobb lett volna a topicomba feltenni. Kép

Mindenkinek jó éjt, remélem mi is alszunk a mai izgalomra egy hatalmasat! Kép

Pusssz! Kata

Ui: Sheila! A mobilt tényleg kapcsold ki nyugodtan!

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Ari a kep. Kép
Ja, es tenyleg nem ijesztegetni akartalak. Remelem meg Dorika varat magara 2 hetet, ahogy szeretned.

Andi
andysj

Szep jo reggelt Lanyok!

Ugy latom mindenki pihizik meg Kép jol is teszitek, csak en nem tudtam aludni tovabb, cicus ehes volt visszafekudni meg mar nehez.
Alig maradok ki maris mit latok, Kata szulni keszul, na ugye jol sejtettem en, hogy aprilis lesz a dologban Kép

A pocakmerettel kapcsolatban kispocakosok ezt csak en latom vagy reggelre nektek is kisebb aztan mintha delutanra felfujodna egy piciket. van hogy reggel meg majdnem fel tudnam venni a sajat gatyom estere meg a kismama nadrag kenyelmes persze a legkisebbre veve. Egyebkent a 9-10 hettol kezdve amikor hirtelen megnott mintha nem is valtozna a pocakom vagy csak nem vettem eszre. Kép most is ugyanugy 80 centi.

Sheila, Bubu, Kata!
Azt olvastam az en kis humoros konyvecskemben, hogy a mama a szules elott napokkal folyamatosan takarit innen tudja meg a ferj, hogy lassan menni kell. Nalatok csillog villog mar a lakas? Kép Annyira drukkolok mindharmotoknak!
Olyan izgalmasak lehetnek ezek az utolso hetek, napok, percek.

Bar utolag, de nagyon boldog szuletesnapot Szilvinek es Gittanak! Kép

Kata!
Azert azt a lisztes kepet en is megneznem, szabad? Kép az email-em : vasorru@mailbox.hu

Lanyok drukkoljatok nekem, ez az elso reggel, hogy nem emelyegtem Kép remelem igy is marad.

Edina (16)
edina

Tegnap elvonasi tuneteim voltak - nem volt netem KépKép Borzasztoan ereztem magam, ugy hianyoztatok!!!

Csilla,ha meg benezel, babaforditassal kapcsolatban probald meg ezt: Erazmusz doktorno tanacsolja: -A baba általában 28-32 hét között szokott megfordulni, de láttam olyan babát is, aki a kiírás napján fordult fejvégûbe. Elõ lehet segíteni a megfordulást a következõ "mutatvánnyal": egy poktrócot hosszában4 rétre hajtassz. Felgörgeted, így egy kb. 25 cm átmérõjû, 40 cm hosszú hengert kapsz. Reggel és este kb. 10 percig fekszel hanyatt úgy, hogy a derekad alatt legyen a henger. így a pocakod egészen kimagasodik. Nem mindenkinek sikerül így megfordítani a babát, de a legtöbbször igen.- Remelem, sikerulni fogKép!

Conti, te nagyon csini kismami vagy, biztosan!! Es valoban te leszel a csucstarto, akinek a szuloszoban mar le fog menni a pluszban felszedett suly! De jo! KépKép Azert ez egy kicsit vigasztalo, ugye KépKép

Kedves Gitta, turelem, probalj meg idejonni, es nekunk panaszkodni, mi itt vagyunk, s bizti megertobbek leszunk, mivel ugyanabban a pocos helyzetben vagyunk. Nagyon remelem, hogy a parod egyszeruen elfaradt, gondja van a munkajaban, vagy valami ilyesmi, egyeb problemak miatt ideges, s hogy teged szivbol szeret! KépKép

Kata, hadd nezzelek meg en is! KépKép noralib2000@yahoo.com Ha meg itt vagy, 2 in 1 KépKép

Edina, jajj de jo, hja, a -KépkozepidosokKép- mar sokkal jobban vannak, remelem, tartos lesz ez a jo kozerzet most mar nalad is KépKép

En tegnapelott ota olyan jol elvagyok a babammalKépKép. Eddig csak ejjel mocorgott, mikor mar nyugalomba helyeztem magam, erre tegnap delutan kosarlabda-meccs volt a pocomban... meg tegnap delutan is....olyan hihetetlen, mintha az elso babamat varnam...KépKép

Lella 17Kép
Lella

Tegnap elvonasi tuneteim voltak - nem volt netem KépKép Borzasztoan ereztem magam, ugy hianyoztatok!!!

Csilla,ha meg benezel, babaforditassal kapcsolatban probald meg ezt: Erazmusz doktorno tanacsolja: -A baba általában 28-32 hét között szokott megfordulni, de láttam olyan babát is, aki a kiírás napján fordult fejvégûbe. Elõ lehet segíteni a megfordulást a következõ "mutatvánnyal": egy poktrócot hosszában4 rétre hajtassz. Felgörgeted, így egy kb. 25 cm átmérõjû, 40 cm hosszú hengert kapsz. Reggel és este kb. 10 percig fekszel hanyatt úgy, hogy a derekad alatt legyen a henger. így a pocakod egészen kimagasodik. Nem mindenkinek sikerül így megfordítani a babát, de a legtöbbször igen.- Remelem, sikerulni fogKép!

Conti, te nagyon csini kismami vagy, biztosan!! Es valoban te leszel a csucstarto, akinek a szuloszoban mar le fog menni a pluszban felszedett suly! De jo! KépKép Azert ez egy kicsit vigasztalo, ugye KépKép

Kedves Gitta, turelem, probalj meg idejonni, es nekunk panaszkodni, mi itt vagyunk, s bizti megertobbek leszunk, mivel ugyanabban a pocos helyzetben vagyunk. Nagyon remelem, hogy a parod egyszeruen elfaradt, gondja van a munkajaban, vagy valami ilyesmi, egyeb problemak miatt ideges, s hogy teged szivbol szeret! KépKép

Kata, hadd nezzelek meg en is! KépKép noralib2000@yahoo.com Ha meg itt vagy, 2 in 1 KépKép

Edina, jajj de jo, hja, a -KépkozepidosokKép- mar sokkal jobban vannak, remelem, tartos lesz ez a jo kozerzet most mar nalad is KépKép

En tegnapelott ota olyan jol elvagyok a babammalKépKép. Eddig csak ejjel mocorgott, mikor mar nyugalomba helyeztem magam, erre tegnap delutan kosarlabda-meccs volt a pocomban... meg tegnap delutan is....olyan hihetetlen, mintha az elso babamat varnam...KépKép

Lella 17Kép
Lella

Lella 17Kép
Lella

Lella!

Orulok, hogy jol vagytok! Gondolom Te is nagyon izgulsz, ugye Ti is szerdan mentek dokihoz? Ugy varom mar, hogy ujra lathassam a babot. Kép

Edina
edina

Lella!

Ugy latom biztosra akartal menni, hogy haromszor is eljott az uzenet ;)

Edina
edina

bocsika KépKépKépKép tenyleg nagyoooooooooooon orultem nektek Kép
Lella

Igen, szerdan megyunk, mar alig varom KépKép

Faline, koszi a linket a hatfajos kismami-tornarol KépKép
Lella

Kata!

Látod ezt az éjszakát is "megúsztuk", de Bubura is kíváncsi
lennék!
Szerintem Dórira átragadt a tegnapi nap izgalma, azért nem aludt!!
ma még nem jelentkeztél remélem aludtatok rendesen Te is és
Dóri is!!
A párod és az enyém is hasonló helyzetben van , nem csak mi ketten, ugye milyen érdekes?
Az enyém is folyton aggódik, és tûkön ül, én sokkal nyugisabb vagyok, és ki merem jelenteni, hogy már szinte
nem is félek!!
Így is úgy is eljön most már a MI NAPUNK, ezen nem változtathatunk, viszont a hozzáállásunkon igen.

képzeld, már abba is beletörödtem, hogy Melissa esetleg
mégis Kos lesz, legyen minden úgy, ahogy lennie kell.
Tegnap este kifejezetten szülhetnékem volt, mert ma van a férjem névnapja és gondoltam milyen buli lenne, ha a lánya a születne...
de ahogy elnézem ma már nem jön össze...

Edina!!

Köszi, hogy szurkolsz nekünk, finiseseknek, nagyon jólesik!!!
Amit a könyvedben olvastál, lehet benne valami, ezt hívják
" fészekrakó ösztönnek".
Rajtam szakaszosan tör ki, mikor rám jön sikálok, vasalok,
pakolok, mint az õrült, aztán jön egy-két lusta nap, mikor
csak ücsörgök, olvasok, vagy fekszem.
Most éppen ez az idõszak van, úgyhogy a lakás nem ragyog.
Ilyenkor csak a " rutindolgokat" végzem...
a cicaetetés nálunk 6:30-kor van, akkor muszály felkelnem
ha nem akarok "koncertet" a hálószoba elõtt.
de utána szigorúan visszafekszem...

A pocim nekem is mindig sokkal kisebb volt reggel, mint este!

A hányingeredtõl reméljük most már elbúcsúzhatsz, most következik a pocakosság legkellemesebb része, élvezd ki ezt
az idõszakot!!

Sheila
36+6,5

Ui. Kata: éjjel gyakran ébredek arra, hogy " fájásom " van,
nappal viszont szinte semmi...
Te érted ezt?

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

..."ha a lánya ma születne..."

ezt akartam írni!

na, már én sem leszek kukább...

Sheila
Sheila

Edina!

Tényleg izgalmasak ezek az utolsó hetek? órák?...
és tudod miért?? : azért mert nem tudhatjuk elõre, hogy valójában még mennyi van hátra!

hidd el, akárhogy panaszkodunk, semmiért nem adnánk ezt az
idõszakot, hisz 1-2 hét múlva már nosztalgiával idézzük vissza...
szerintem ebben Kata is egyetért velem, és a Lányok az
" elsõ napok, hetekbõl..."

Kata!

Nem borzasztó, hogy elõbb lesz APA belõlük, csak szegények
nem tudnak felkészülni a nagy eseményre, mert Õk aztán tényleg nem tudják mi vár rájuk...
Éljenek a Hõsök, a szülõágy mellett izguló KISPAPÁK!!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Lella, nagyon szivesen! Kép
estee

Kata!
Anno nekem is voltak ilyenek. Emlékszel? amikor elment a nyákdugó, még az 5-6 perces méhkeményedések miatt sem tudtam aludni mégis több mint egy hét volt még hátra. Mondjuk nekem a betöltött 34. hét után voltak az elsõ jóslóim. Szóval ne izgulj, pihenj! (Utána már úgysem tudsz. Kép) Ja, és te fogod vezetni továbbra is a táblázatot?

Sheila!
Egyszer már engedtem Imhotepnek, hogy bekukkantson a bölcsõbe, mert kiváncsi voltam, mit reagál: benézett 2x, majd elment. Késõbb én is abban reménykedem, hogy jó játszótársak lesznek.
Menta és a 10 hetes Helen
menta

Sziasztok!

Edina!

Érdekes amit a takarítási lázról olvastál. Én a múlt héten egész héten pakoltam, mostam, vasaltam. Kész a kórházi táskám, kész a Dóri hazahozós cucca. Nincs mosatlan és vasalatlan ruha a lakásban. Igaz a szombati vizsgálat után semmit nem mertem csinálni, sõt nálam most lesz befejezve ez a fészekrakási mánia, mert nagyon szeretnék még legalább két hétig 2 az 1-ben maradni. Kép
Mellesleg a pocim nekem is nagyobb este, mint reggel. Reggel minden porcikáját ki tudom tapogatni Dórinak, este már nem.
Email megy!

Lella!
Neked is ment a mail!

Sheila!

Hát ezt az éjszakát mi is megúsztuk! Kép
Igaz nem aludtam valami jól, mert elszórtan ugyan, de fájásaim voltak. Aztán reggelre minden elmúlt. Most délután viszont aludtam 3 órát!!! Szinte egyhuzamban. Na most ki vagyok pihenve.
Ez az izgulós téma nálunk is így van. Én sokkal, de sokkal nyugodtabb vagyok mint a párom. Azt hiszem azt is bátra kijelenthetem, hogy már nem vagyok betojva! Kép
Olyan érdekes, tegnap óta a szokásosnál is figyelmesebb, szerelmesebb a párom. Na én eddig sem panaszkodtam rá, de szerintem beijedt. Lépten nyomon simogat, nézegeti a pocimat, sõt, tegnap óta mintha még a számítógépet is lepipáltam volna! Kép Pedig ez nálunk nagy szó, hogy fontosabb legyek mint a PC. Kép Persze ez engem sosem zavart, inkább ez elõtt üljön mint a kocsmában a haverokkal, de most feltûnt, hogy a gép hanyagolva van. Kép

Érdekes olvasni nálad is, hogy milyen terveid vannak, mit szeretnél a szülési idõvel kapcsolatban, és csak mosolygok, hogy de lököttek vagyunk, hiszen úgyis úgy lesz ahogy majd a babák akarják, nem?

Ahogy a heteidet nézem neked már minden mindegy, nem? Kép Melissa már bármikor jöhet, semmi gond nem lehet. Én azért kicsit félek, fõleg az érett méhlepény miatt. Szurkolok neked nagyon, hogy ügyes legyél, és a kislányod pedig ne vacakoljon sokáig odabent!
Ja az éjszakai fájás: én tegnap éjszaka éreztem elõször, de ma napközben már nem, úgyhogy nem tudok mit mondani rá.

Edina (mégegyszer! Kép )

Azért azt hozzáteszem, hogy bármennyire panaszkodom, azért tényleg ez az idõszak a legizgisebb, hiszen nem tudjuk, hogy mi lesz 1-2 óra múlva. Most Ti irigyeltek minket egy kicsit, de ha Ti jártok majd itt, akkor mi fogunk izgalommal olvasni titeket, hidd el. Látod a régiek sem tudnak innen elszakadni. Azért csak együtt élünk itt meg egy pár hónapot, nehéz innen elszakadni, na meg ritka az olyan topic, ahol nincs vita, egymás cikizése, szóval olyan klassz itt a hangulat mindig. Együtt könnyezünk ha valakivel valami gond van, de együtt könnyezünk örömünkben is, ha valakinél eljön az a csodálatos nap!

Menta!

Annyira szeretném ha igazad lenne, és tényleg kihúznánk még 2 hetet. Viszont nagyon félek a C:1111 és az érett méhlepény miatt. Bár már az is eszembe jutott, hogy én azért szeretnék még 2 hetet kapni, hogy Dóri addig is sokat fejlõdhet, de ha egyszer érett a lepény akkor az már ugye nem táplálja tovább, tehátt jobban fejlõdne akkor már idekint. Szóval nem tudom mi lenne a jobb.
A táblázatot átveszi tõlem Sasha. A jövõ héten akarom neki átadni, mert jobban lesz idõm részletesen leírni neki a dolgokat, ha nem kell osztozni a PC-n a férjemmel, mert õ dolgozni fog. Kép

Bocsi, hogy "kicsit" hosszú lettem, de most olyan jól érzem magam, hogy szinte maguktól mozogtak az ujjaim. Kép

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Bocsi!
tehátt=tehát

KépKép

KépKép
kata007

Hahó Lányok!

Mi még sülve-fõve együtt vagyunk a lányommal, bár elég sokat keményedik a pocakom, fõleg éjszaka - olyan mintha egy nagy kõ lenne az egész. De semmi fájást nem érzek közben. Néha nyomja csak a méhszájat a babuci, na meg szokás szerint a jobb oldali ideget a medencémben.

Én még kértem egy hetet a babától, de kezdem egyre jobban várni már a végét. A hólyag kapacitásom kb. fél max. egy deci lehet és reggelre egy egész kiló lemegy rólam vízben. A párom meg is jegyezte, hogy a wc-papír nagyon gyorsan fogy, mi történt nálunk. Már álmomban is eltalálok a ház másik végéig Kép. Csak akkor van baj, ha késõn ébredek, mert a visszintesbõl függõlegesbe "lendülés" igen csak ront a helyzeten és sietni meg pingvintempóban elég nehéz. Szóval a fizikai részérõl elég nyavajgós vagyok. Azt hittem itt a végén majd kint fekszem a hintaágyban és napozok -élvezem az életet - hát élvezném ha nem jönne mindig valami közbe, a jövõhéten talán lesz még egy kis napsütés is...

Egyébként nem tapasztaltam meg a tisztaságmánia kitörését, mert a párom miatt ez reménytelen - még mindig nem sikerült véglegesen átrendezni a dolgozó szobát, szeény állandóan adolgozik, hogy tényleg itthon lehessen velünk majd abban a két hétben. A festés utáni takarításban szerencsére a párom anyukája a többi helységben teljesen kikergette a pókokat Kép. A babának csak az éjszakai helye készült el melletünk. Ma megvarrtam a fejvédõket, meg a beszegtem a bölcsõbe való lepedõket. De én ma is inkább szívesebben lettem volna kint a kertben.

Kitaláltam, mindig többet fõzök és így mindennap tudok betenni valamennyi kész kaját a mélyhûtõbe. Nem tudom a motiváció miatt-e, hogy majd milyen jó lesz az elsõ héten finomakat enni, minden olyan jól sikerült, hogy nem maradt belõle Kép. De mostantól szigorú leszek, és remélem egy hét alatt megtelik teljesen a mélyhûtõ.

Kata, Sheila akkor még ugye mindannyian inkább maranánk még egy kicsit Kép.

Bubu
bubu

Bocs! - Mostanában rohamosan romlik a helyesírásom.

Bubu
bubu

Ugy latom, a vegzos pocakok elfelejtenek lassan-lassan gepelni Kép
hihi

Nalam semmi ujsag, Kicsim jol van, gondolom, mert eleg elenk. Voltam sebeszeten, aszonta a sebesz nagyon helyes vagyok, es turjem szepen az aranylelohelyet az alfelemen Kép

Nem mut meg, csak majd a szules utan, amikoris ugyis roszabb lesz, viszont megigerte hogy meglatogat majd a szuleszeten Kép
hat nem ari?

na jo pihit
m
martina

Kata,
örülök, hogy még egyben vagytok. Légyszi, áruld már el, hol lehet ezeknek a vicces forgó, ugráló valamiknek a leírását megtalálni! Tisztára fúrja az oldalamat!

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Nyammmmm!

Csak azért, hogy lássátok micsoda pocakcentrikus lettem:
Nagyon finom "gyümölcsös Milupa utánérzés" sütit találtam ki. Nagyon könnyû, finom és nincs is benne Milupa -könnyû elkészíteni is! Két pisilés között kész - 10 perc az egész.

Bubu
bubu

Kata!

Nagyon izgi volt, amikor majdnem két nap elteltével végigolvastam a termést!KépKépKépKép
Nem hittem volna, hogy esetleg ennyivel megelözöd a többieket. De ha azt szeretnéd, hogy Dóri bent maradjon még két hetet, akkor kivánom neked, hogy ugy legyen!KépKépKép

Bubu!

Még irok majd mélben, nem felejtettem elKép, csak hétvégén vendégeink voltak, ugyhogy szorgoskodtam rendesen.KépKép
De van közben egy kérdésem: bölcsöt kaptátok, vagy vettétek? És ha vettétek, akkor hol, mennyiért? Szombaton megpróbáltunk nézni, de sehol se volt, azt mondták ált., hogy nem keresik.Kép De nekem van kiságyam (amiben most még a fiam alszik, majd ö kap másikat néhány hónap múlva), nem kell másik. Föleg azért, mert a kiságyak legalább 60*120 méretüek, nekünk a hálószobánkban (ahová az elsö hónapban fektetni akarom) nincs ekkora hely.
A bölcsöre az egyetlen megoldás, ha asztalossal csináltatjuk... (De mennyiért lenne reális, mekkora méretü a szokásos?)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata!

Annyira aranyos vagy,nagyon jólesnek a szavaid, erõt merítek belõlük!! Köszönöm!!
Én is úgy vagyok vele, hogy most már Melissa bármikor jelentkezhet, nagy baj talán már nem lehet, holnap kezdjük
a 38.hetet.
Igazad van, tényleg akkor jönnek ezek a kis Törpillák, amikor akarnak...csak az a kérdés: mikor???
Én is nagyon szorítok Neked, és örülök, hogy már Te sem félsz!!
Ugye milyen bölcs a természet, azért a végén minden a helyére kerül, és mi ügyesen fogjuk venni az akadályokat,
meglátod!
Bízzunk magunkban, a mi testünk aztán tényleg tudhatja már,
mi a dolga hiszen a szituáció így harmadszorra több, mint ismerõs!!
Ne aggódj a kis Dóri miatt, biztos vagyok benne, hogy már
Õ is erõsen készülõdik a NAGY TALÁLKOZÁSRA mint Melissa.
Azt mondták Nektek tegnap az UH-n, hogy Dóri már elég fejlett, nem??
ha jönni akar: ISTEN hozta idekinn, ám legyen!

a méhlepényem állapotára én is kíváncsi lennék, az elõzõ két
gyereknél katasztrofálisan nézett már ki a szüléskor a doki
szerint...és folyton csak arra gondolok, hogy a második kisfiammal kb. ilyenkor jöttem haza...
a méhlepényt nálam 3 hete nézték a Mammut UH-n, akkor azt
mondta a doki, hogy 1-2 apró mészszemcse látható...
azóta már az enyém is bõven lehet vacak állapotban.

Bubu!

olyan jó, hogy Te is itt vagy még!!!
jókat derültem az írásodon, a humorodat megõrizted!!
a pisiléssel én is ugyanígy vagyok, a WC papír fogyasztás
nálunk is rekordokat döntöget!
nekem is fájdogál a pocim éjszakánként / naná, miért ne épp akkor /
ilyenkor filózok, hogy kezdjek -e stopperolni, de aztán elmúlik...
és nekem is ráfeszül a kisasszony idõnként a méhszájra...
hát az nem éppen kellemes...

Menta!

megnyugtattál,hogy Neked a 34. héttõl voltak jóslófájásaid,
talán én is remélhetem, hogy még 6 napot kihúzok...
csak annyit szeretnék...viszont jövõ héten ilyenkor már
szeretném Melissát magamhoz ölelni!!
" ember tervez...."

Martina!

Jó hallani Rólad, az aranyér miatt ne aggódj, túlleszel
rajta nemsokára, csak kitartás!!

Kata!

Az én párom is sokkal-sokkal figyelmesebb, bár mindig is az volt!
Ma szinte mindent Õ csinált helyettem /is/
Észrevetted, hogy szinte ugyanaz fogalmazódott meg bennünk?
/ lásd a hozzászólásodat Edinának/
engem az sem lepne meg, ha Dóri és Meli egyszerre érkeznének!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Beszti!

A miénk õsi családi darab, még a kipapa is ebben feküdt. De láttam a Központi Fõv. Könyvtár mellett a Kálvintérhez közel van egy baba bolt, azt hiszem huszon valamennyi lehetett és nagyon hasonlított a miénkre.

Bubu
bubu

Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de vacak egy délutánom volt, a klassz ébredés után. Kép Keményedtem, fájások voltak, de nagyon rendszertelenek, úgyhogy a dokit nem hívtam, de inkább feküdtem. Szerencsére elmúlt.

Bubu!
Milyen sütit csináltál????? Vagy én voltam figyelmetlen? Félkész, vagy kész, vagy te kutyultad???

Virág!
Ejnye-bejnye, kis kíváncsi! Kép
Na jó, mail megy! Kép

Beszti!

Én sem szeretnék ám itt senkit jogtalanul leelõzni, de hát Virág után szabadon: "ember tervez, baba végez..." Kép
Azért ha megkérlek elovasnád amit 16.45-kor írtam Mentának? Kíváncsi lennék a véleményedre!

Sheila!

Igen, ezek a dolgok, már több mint érdekesek! Kép Ez az "erõt merítek dolog" meg aztán fõleg érdekes.
Csak mert bevallom "férfiasan" du. az elsõ fájásnál úgy megijedtem, hogy rendesen gyomoridegem lett. Aztán hiszed, nem hiszed, Te jutottál eszembe. Valahogy arra gondoltam, hogy a francba, du. írtam Sheilának, hogy már nem félek, és tessék, gyomorgörcsöt kapok az elsõ igazi fájásnál, és majdnem elsírom magam??? Kép Szóval összeszedtem magam, mert nem akartam, hogy a férjem, vagy a lányom érszevegye. Igaz majdnem átestem a ló másik odalára, mert úgy vigyorogtam utána, hogy ne tojjanak be, mintha én lennék a hõs, akinek áááááá ez nem is fáj. A francot nem fájt! Kép

A lényeg, hogy ha nálad is elkezdõdik majd valami, még ha ideiglenesen is mint nálam ma, akkor gondolj az írásainkra! Meglátod majd a hatást! Kép
Kicsit irigyellek, hogy neked még elég jó állapotban volt 3 hete a "babaház"!
Na és, hogy Melissa és Dóri egy napon szülessenek, hát az már a csúcs lenne, nem???? Akkor azt mondanám, hogy ilyen a mesében sincs! Azért rá ne szólj! KépKépKépKép Na jó, ebbe ne menjünk bele, mert feláll a szõr a karomon! Kép Ne értsd félre, nem rossz értelemben! Kép

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Sheila, Edina!
Köszi, már minden rendben van!

Bori!
Az azért nem egészen úgy van, hogy csak panaszkodik az ember. Nektek sokkal többet panaszkodtam, mint a páromnak és bárkinek összessen!!! Na mindegy, elmúlt!
Majd csak mocorog a babóca, csak gyõzzed számolni!
Igazad van, nem jó senkire rossza mondani! Én nem is akartam, és nem is ez volt a szándékom!

Sheila!
Nagyon aranyosak lehetnek az állataid! Sajnos az én két kutyám semmi ilyesmit nem produkál. Csak még szemtelenebbek!
Köszönöm a jókívánságodat!

Andi!
Rendben nem szomorkodok, majd csak jönnek már utánam is! Kép

Menta!
Aranyos a cicód!

Zita!
Gyógyulj meg mielöbb!

Csipkebogyó!
Bár csak ott járnánk már!!! Kép

Kata!
Ez szuper! Lehet, hogy te egy hónapot nem is csinálsz végig?! Kép Tudtodon kívül megvolt! Kép
Kata! Lehetek én is kíváncsi? Megnéznélek lisztesen!

Szilvi, Petike!
Boldog szülinapot! Ilyen a véletlen, én is ápr. 13. születtem!

Lányok!
Már megint kétségbe vagyok esve! Már megint vérzek, pedig szinte semmit nem csinálok, csak fõzök, takarítok, és kutyát sétáltatok. Mit csináljak? Nagyon féltem a babát! Már azt hittem, hogy minden rendben lesz, erre tessék! Kép
Most rosszabb mint az elõzõ, bár nem görcsölök, csak fáj néha oldalt. Szerintetek mi lehet ez? Lehet, hogy tényleg menstruáció? De miért nem fogadja el a szervezetem a 11 hetes babócát akkor? Én annyira szeretném Õt! A szívem szakad meg a gondolattól, hogy esetleg el is veszíthetném Õt! Én akarom Ót!
Bocs, hogy már megint ilyesmit írok, de kivagyok teljesen.
Úgy irigyellek benneteket, hogy már az utolsó hetekben, napokban jártok!

Na hagyjuk a gondjaimat, boldog pockosodát, és ha esetleg itt az idõ, akkor jó szülést!

Üdv:
Gitta
gitta

Beszti!

A miénk õsi családi darab, még a kipapa is ebben feküdt. De láttam a Központi Fõv. Könyvtár mellett a Kálvintérhez közel van egy baba bolt, azt hiszem huszon valamennyi lehetett és nagyon hasonlított a miénkre.

Bubu
bubu

Gitta!

Hát nem is tudom. Eljátszottam a gondolattal, hogy talán mégis idõsebb vagyok egy hónappal, de aztán elvetettem. Nem létezik, hogy egy UH-on sem figyeltek fel rá, hogy esetleg fejlettebb a baba. Na meg az AFP-m is tökéletes volt, márpedig azt a 16. héten jó levenni. Szóval én nem hiszem. Szerintem mivel kinyílt a külsõ méhszájam a 25. héten, aztán jött a sasszém a fürdõszobában, ami után alig mertem felállni. A lényeg, hogy a babát fejlettnek látták és sem az UH-os adjunktus, sem az én dokim nem aggódott, hogy hamarabb szülünk. Sõt amikor rákérdeztem a dokimra, hogy "szerinted kihúzzuk még egyben ezt a 6 hetet?", csak mosolygott és annyit mondott a fejét ingatva, hogy "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!"

Veled kapcsolatban: Mi az, hogy hagyjuk a gondjaidat????? Irgum-burgum!!!!!!!!!!!!!!!
Azért van ez a topic, hogy mindent megbeszéljünk. Tanácsot kérjünk és adjunk! Kisírjuk, pontosabban kiírjuk a gondjainkat olyan embereknek, akik ugyanebben a cipõben járnak. Nekünk nagy pocisoknak pár hónapja, borzasztóan jól esett, amikor az akkori nagypocisok vígasztaltak minket, és hidd el most mi tesszük ezt örömmel, mert tudjuk, hogy nekünk is milyen sokat jelentett a bíztatás.
Te ugyanígy fogod majd vígasztalni nagypocisan a fiatal kismamákat, nem????

Tehát én annyira sajnálom, hogy egyik gondod a másik után jön. Legutóbb a férjed kafakadása, most meg újra vérzel. Milyen a dokid? Én a baba érdekében, nem szégyellném, és nem is érezném kellemetlenkedésnek felhívni, hogy nézzen meg, és csináljon egy UH-ot. Gondolj a babára, és ne habozz!!! Hívd fel!!!!!

Kata

ui: mail ment!

KépKép

KépKép
kata007

Lányok!

Még egy ötlet annak, aki szeret varrni és spórolni szeretne - nem is kis összeg! Szóval a frotír kifogót nem nagy kunszt megvarrni és általában 2000 Ft körül van métere az anyagnak, amibõl a fejrész is kijön, sõt lehet fürdetõ kesztyût, vagy kis törölgetõ kendõket gyártani a maradékbõl. Ha van akár maradék pamut vagy vászon abból meglehet csinálni rá a szegélyt. Egy-másfél óra alatt kész az egész és kettõnél ez már jelentõs összeg. És ami fontos, hogy nem érdemes a kisméretet varrni, mert azt félév alatt kinövik a babák a nagyobb meg évekig jó lesz még. Én különben a hálózsákot is frotírral béleltem, amitõl puha és elég meleg is ehhez fél méter elég volt.

Mindenkinek szép álmokat és tervezgetést!

Ja ha már a humornál vagyunk : "Mennyi idõ alatt teszi meg a kismama a százat? - Az attól függ kifelé jön vagy befelé megy a mosdóba."

Bubu
bubu

Gitta!

Szegénykém...úgy sajnállak!
Imádkozni fogok, hogy ne legyen semmi baj...
emlékszel arra, amit a barátnõmrõl írtam 1-2 hete??
/ tudod, Õ is vérezgetett a 18.hétig /
nem lehet, hogy Neked is a sárgatesthormon hiánya okozza??
holnap menj azért el a dokidhoz, és próbáljátok kideríteni,
mitõl lehet...
és pihenj sokat, ne idegeskedj, a Babóca az elsõ, a házimunka megvár!!!
én is ezt az elvet követtem, mikor problémám volt, mert
valami gondja mindenkinek van idõnként, azért nem adják
ingyen a babákat...SAJNOS.

Kata!

Nahát...ha hiszed, ha nem én is Rád gondoltam estefelé
folyamatosan, ugyanis volt néhány "fájásféle" vagy hogy
nevezzem, aztán elmúlt...
be kell valljam engem is a hasmenés kerülgetett hirtelen,
szegény férjek is bestresszelt rendesen!
aztán elõkészítettem a fiam ruháit, tízóraiját stb.
holnapra, hogy erre se legyen gond, ha esetleg indulni kell
ma éjjel...
nemrég lezuhanyoztam, és azóta...SEMMI
mármint semmi fájás...azért az éjszakától tartok egy kicsit!

képzeld, a férjem megkérte Melissát, hogy jövõ vasárnapig
még bírja ki...jó lenne, mert még rengeteg mindent el kell
intéznem / nálam sajnos van még szennyes és vasalnivaló ruha,meg egy csomó papírmunka a számítógépen, de ha leülök
a monitor elé, nem tudom megállni, hogy ne "nézzek" Rátok /

mindenesetre ha bármi történik, én is az írásainkra gondolok
majd!

rájöttem, hogy minket az is feszélyezhet, hogy annyira meg
akarjuk mutatni a kispapáknak, hogy mi milyen bátor klassz
csajok vagyunk, nem?

Puszi és jó éjt Mindenkinek!!

Jelszó: nem aggódni, ellazulni...

Sheila
másfél óra múlva betöltött 37. hét
/milyen jó leírni/

Apropó, Kata: a Te méhlepény leleted sem tükrözhet 34. heti
állapotot,/ ha mint kiderült /elõbbrejársz 1 hónappal!!
akkor kb. Dóri egyidõs pocaklakó lehet Melissával...
/ szerény számításaim szerint, bár a matek sosem volt az erõsségem...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Gitta!

Most olvastam amit írtál. Orvoshoz azonnal! Miért nem írt fel neked még semmi hormonpótlót?

Kata!

Hát bevallom a kész gyömölcstorta lapra kentem rá a masszát: Illetve kettévágtam és felét bele, a másik felét meg rá. A massza tényleg tíz perc: Vajon 3 kanál lisztet megpirítasz majd beleteszed ezt: 4-5 alma lereszelve+egy citrom leve és fele héja + 2 kanál vaníliáscukor + fahéj -kevés vízzel fel lehet engedni, ha nem engedne az alma elég levet. Szétturmixolod és egyszeri rottyanásig fõzöd. Betöltöd és valami finom dzsemet még csepegtethetsz bele kiskanállal, pl. cseresznye vagy áfonya - ki mit szeret.

Kispapa szerint a licensz díj neki jár - egy vagy több szelet Kép.

Bubu
bubu

Sheila!

Ez tök jó! Kép
Én is elkészítettem a lányom ruháját holnapra. Elbeszélgettem vele, hogy ne izguljon holnap ha mégsem én megyek vele, ugyanis nagy nap lesz neki a holnapi. Felvételi elbészélgetés az iskolában. Itt dõl el, hogy felveszik-e a kéttannyelvû suliba, ahova mi szeretnénk. Gondolhatok mennyire izgul. Kép
Az elõbb én is lezuhanyoztam, és azóta semmi. Kép Én azt hiszem Melissa és Dóri már most nagyon jó kislány és szót fogad az anyuéknak! Kép Néha kicsit játszanak az idegeinkkel, de talán csak huncutságból, nem? Kép Úgyhogy én is megyek és lefekszem.
Az, hogy idõsebb vagyok egy hónappal, már elvetettem. Olvasd el légyszi, hogy mit írtam Gittának az elõbb. Szóval szerintem nem létezik.

Bubu!

Jól hangzik! Holnap azt hiszem kipróbálom! Kép

Na szép álmokat mindenkinek!

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Nagyon elképedtem, hogy lehet ilyen is! Ha Dóri 4 héttel idösebb a feltételezettnél, akkor ez a rendszeres UH-vizsgálatokon ne derüljön ki, csak a legvégén... Akkor az is érthetö, hogy miért van már jó pár napja olyan szülésközeli hangulatod! Hiába, gyakorlat teszi... Kép Szurkolok, hogy minden OK legyen és elkerüljétek a kényes napokat!
Köszönöm a képet, hát, ugyan engedély nélkül, de azért mégis jót derültem. Elgondolkoztató, hogy mi minden vár még ránk is... Kép
Olyan tehetséges vagy, hogy ezeket az animált gifeket magad gyártod, vagy mind letöltött? A breki nekem is nagyon bejött!

Utóalg is: MINDEN SZÜLINAPOSNAK SOK BOLDOGSÁGOT!

Szilicske,
persze, hogy megkaphatod, írtam Neked a címedre. Bocs, elfelejtettem témát megadni.

Csipkebogyó
11+4
csipkebogyó

Csak most olvastam végig az új híreket, akkor Kata, mégsem vagy idösebb, mint gondoltátok? Kezd bonyolult lenni...

Gitta,
nagyon vigyázz Magatokra és irány azonnal a dokihoz. Én a helyedben talán egy másikhoz is elmennék, nem bizalmatlanságból, de legalább, hogy megnyugodhassak. Nagyon szorítok, biztosan minden rendben lesz!

Csipkebogyó
csipkebogyó

Hahó minden Kismamának!

Ma nagyon sok dolgom lesz úgyhogy gyors leszek - jöhetnek végre a kerti munkák, meg jön a bácsi is. "Átrakom a két tonna homokot, hátra hordok 150 téglát a kertbe és feldobok egy nagy vaskádat a szomszéd kocsijára." - Ez a párom megjegyzése volt. Na azért sajnos nem vagyok ilyen jó erõben.
De a mai nap szép naposnak ígérkezik.

Ma reggel megvarrtam a fentebb említett frotír babatörölközõt. Fehér és szép sárga virágos szegélye van.

Kata!

A gyors képeket a digitális technika vívmányainak segítségével készítetted? Fényképezõ vagy videó?

Mindenkit szeretnék kérdezni, fõleg a már tapasztaltakat, hogy ugye nem kell túlzásokba esni a babakelengye mosása és fertõtlenítése kapcsán? Ti milyen megoldást választottatok - sima mosás, mosás 90 fokon, mosás+casalás, mosás fertõtlenítõvelÍ? Megvallom magam az ésszerû illetve kényelmesebb minimális megoldások vonzanak.

Egyéb a cicánk ma utazik egyet, kiveszik a lábából a beültetett vasat, mert elkezdett a vége magától kibújni. Szegény pára ma az egész napot a párom munkahelyén tölti és utána még mehet az orvoshoz - persz e már tegnap este sem ehetett emiatt. Hát nem lennék a helyébe. Egyébként utálja az idegeneket és tuti hogy a nõk mind meg akarják majd simogatni - már ha magamból indulok ki. Úgy tûnik nem lesz könnyû a befogása, éppen most sétált el a két méternél magasabb rózsalugason az ablak elõtt. Kép Megyek és ezt megnézem!

Mindenkinek szép és vidám napot!

Bubu
bubu

Gitta,
Ja, benéztem a szomszédba (a megintbe) és úgy látom, hogy nemsokára leváltanak, hogy végre ne te legyél a táblázat alján! KépKépKép Szóval: KITARTÁS!!!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Csipkebogyó!

Hát már magam sem tudom, hogy mi van. Az biztos, hogy nagyon sûrûek a keményedések, és egy gyakoribbak a fájások. Viszont nem szabályosak és nem erõsödnek, úgyhogy remélem bírjuk még egy pár napig. Az az egy hónap csak feltételezés volt a doki részérõl is. Szerintem õ sem gondolt bele hirtelen, hogy azért ezt észre kellett volna venni az UH-okon.
Azokat az animált GIF-eket pl. innen töltöm le:
[url=http://natloz.znet.hu/gifmenu/allatok.htm" TARGET="_top]http://natloz.znet.hu/gifmenu/allatok.htm[/url]
Persze nagyon sok helyen van még a neten.

Bubu!

Én digitális fényképezõvel csináltam. Ha tudsz te is készíteni, szívesen megnézném azt a törölközõt. Kép

Nekem eszembe sem jutott ilyen varrni, mert én a két lány után sokkal, de sokkal jobban szeretem a Tetra kifogót. Jó nagy, sokáig bele tudom csavarni a babát és klasszul szívja a vizet. Most is csak olyan vettem, frotírt nem.
A kisruhákat én a múlt héten mostam ki, csak úgy simán az automatában. 40 fokon, mivel voltak benne olyanok amit nem lehet melegebb vízzel mosni. Aztán amikor kiszedtem még egyszer a kádban jól átöblítettem, majd visszaraktam a gépbe egy centrifugálásra, ami elõtt az én gépem öblít még egyet. Ennyi. Ja, az utolsó két öblítés, öblítõ nélkül volt. Száradás után, MINDENT átvasaltam, azon az oldalán, ami majd a baba bõrével érintkezik. A két lánynál is így csináltam, most sem vittem túlzásba. Kép

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Akkor én dobom a mai friss pocakos táblázatot. Azt hiszem a következõt már Sasha fogja "elkövetni"! Kép

Kele és Kristi már elég régen írt, s mivel beléptek a 43. hétbe, õket már kivettem.

Persze jöhetne már az utánpótlás, mert nagyon fogy a táblázat. Kép Olyan jó lenne ha a "megint..." topicos táblázat fogyna ennyire, nem? Kép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Helena 41 / 0 27 év/1.b. Komárom 04.08 [size=-2]Komárom Selye J. K./Dr. Rivera[/size]
[size=-2]2.[/size] Krita 40 / 4 27 év/1.b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]3.[/size] szanti 40 / 0 24 év/1.b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]4.[/size] Száva 39 / 5 29 év/2.b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]5.[/size] Katka2 39 / 5 27 év/1.b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]6.[/size] bubu 38 / 6 29 év/1.b. Bp.környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Robi 37 / 1 27 év/1.b. Budapest 04.29 [size=-2]Péterffy Sándor Kórház[/size]
[size=-2]8.[/size] BSzilvi 37 / 3 26 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
[size=-2]9.[/size] Szilvi 36 / 3 28 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]10.[/size] Sheila 37 / 0 35 év/3.b. Gyõr 05.06 [size=-2]Gyõri Petz Aladár K. / Dr. Fülöp[/size]
[size=-2]11.[/size] Mia 36 / 6 27 év/2.b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]12.[/size] Zsunya 35 / 5 25 év/1.b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]13.[/size] Csilla1 35 / 4 31 év/2.b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]14.[/size] Dojika 34 / 4 28 év/1.b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
[size=-2]15.[/size] margaréta 34 / 2 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]16.[/size] Mano 34 / 1 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]17.[/size] Vicamama 34 / 1 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]18.[/size] Bori 33 / 5 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]19.[/size] Kata007 33 / 3 35 év/3.b. Miskolc 05.31 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]20.[/size] Martina 33 / 2 28 év/2.b. Budapest 06.01 [size=-2]BM Kórház / Dr. Gerencsér[/size]
[size=-2]21.[/size] Norci 33 / 1 27 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]22.[/size] Törpi 33 / 1 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]23.[/size] Marcsi 32 / 0 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] blano 31 / 2 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]25.[/size] Any 31 / 0 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]26.[/size] Kato 31 / 0 27 év/2.b. Budapest 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]27.[/size] Pucúr 30 / 5 29 év/1.b. Budapest 06.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]28.[/size] Katesz 29 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]29.[/size] gumicukor 28 / 4 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]30.[/size] Beszti 28 / 2 26 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]31.[/size] Dió 27 / 4 27 év/1.b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]32.[/size] Conti 27 / 3 34 év/2.b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Ilke 27 / 1 25 év/1.b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]34.[/size] Halacska 26 / 5 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]35.[/size] Nyuszi 25 / 0 32 év/1.b. Budapest 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]36.[/size] Malacka 23 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]37.[/size] Forti 23 / 4 30 év/1.b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]38.[/size] Djeszter 23 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]39.[/size] zsani 22 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]40.[/size] Petra 22 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]41.[/size] Viktória 21 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]42.[/size] iddi 20 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]43.[/size] Nóra 20 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]44.[/size] lomis 19 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]45.[/size] Zsóka 17 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]46.[/size] Kriszti 18 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]47.[/size] Nyusza 17 / 6 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]48.[/size] Gyöngyöske 17 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]49.[/size] ParaZita 17 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]50.[/size] Lella 17 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
[size=-2]51.[/size] Edina 16 / 1 24 év/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]52.[/size] Sasha 15 / 5 23 év/1.b. Budapest 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] bolegajudit 14 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]54.[/size] sch_moncsi 12 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]55.[/size] i_ancsa 14 / 1 30 év/1.b. Budapest 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]56.[/size] Lora 12 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.2? [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]57.[/size] Szilcsike 11 / 4 26 év/1.b. Budapest 11.01 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]58.[/size] Csipkebogyó 11 / 4 26 év/1.b. Németország 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]59.[/size] Gitta 11 / 1 29 év/1.b. Tatabánya 11.05 [size=-2]Dr. Benya László[/size]
</pre>

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Azt én azért eléggé furcsállanám, ha a korábbi UH-n nem látták volna a baba méretbeli különbségeit. Föleg az elején még nagyon nagy az eltérés pl. egy 6 hetes és egy 10 hetes babóca között (a 6 hetes egy "babaszem", a 10 hetes már egy igazi emberke). Nem?
Meg hát ha a högörbékre visszatérünk (de rég is volt), szerinted lehetséges, hogy egy már 4 hete babás valakinek olyan legyen a görbéje, amiböl még a tüszörepi idöpontját is meg lehet állapitani? (Persze nem tudom, hogy milyen a terhesség alatt a görbe...)
Persze minden lehetséges, de azért én azt gondolom mégis, hogy Dóri annyi idös, mint amennyinek számolva van. Azt viszont minden további nélkül el tudom képzelni, hogy gyorsabban nöjjön, és már meglegyenek a szüléshez "szükséges" paraméterei!KépKépKép Emiatt ne izgulj!
Viszont az is lehet, még ilyen méhszájérték mellett is, hogy kihúzzátok a két hetet, de ahhoz biztos sokat kell feküdnöd, a legkisebb keményedésekre is rögtön lefektüdni.
(A fiammal bö egyujjnyi méhszáj volt már a terminus elött. Egyszer eljutottunk a rendszeres 5 perces méhösszehúzódásokig is a terminus után egy nappal (nem igazán fájt), aztán mégis 10 nappal túlhordtam, és még akkor se biztos, hogy megszületett volna, csak nem hagyták, hogy ne tegye. Pedig elhihetet, hogy nem kiméltem magam, hisz a terminus után én már szülni akartamKépKép...)
A méhlepény: szerintem ha kellene (mert annyira elöregedett, hogy a baba táplálása már veszélyeztetett lenne), akkor megindítanák a szülést mindenképpen. Szóval az még nem lehet olyan rossz állapotú (ez persze csak vélemény...), bizz az orvosodban!KépKép

Bubu!

Köszi a bölcsös helyet, megnézzük valamikor.
Mosás: én az egyszerübb hive vagyok. Egyébként a babaruhák többsége nem birná ki a 90 fokos mosást (legközelebb már tényleg játékbabaruhának használhatnád...). A fertötlenítés alatt mit értesz? mert szerintem az ált. együt jár a fehérítéssel (már ami fertötlentöszereket illeti), tehát az is lefújva.
Szóval: anyagtól függöen (bevarrt cimke) 40 vagy 60 fokon mosás (mosópor+öblítö), többször (a normál mosóprogram melletti) öblítés (2-3) öblítö nélkül (a mosógépünkön van külön öblitö program, azzal). Vasalás: amit csak lehet, de csak azon a höfokon, amit a ruha enged.
Egyedül a textilpelenkák (fej alá, stb.) kapnak komoly 90 fokos mosást + forró vasalást, meg az ágynemü 60 fokost + vasalás. Külön fertötleníteni és fehéríteni csak azokat a darabokat szoktam, ami "megsínyli" a használatot (kimoshatatlan foltok...), sajnos ez néha a ruha szinének a kárára válik (olyan módszert még nem találtam, ami bizonyos foltokat kivesz és mégsem árt a ruhának, akármennyire is hirdetik a különféle áztató vagy azt helyettesítö szereket, mosóporokat...
Nálunk ez eddig bevállt, a fiamnak soha semmiféle baja nem volt (igaz lehet, hogy nem is érzékeny). ja, még egy, természetesen a babaruha külön kezelendö (tárolás, mosás), nálnuk ez 1,5 éves koráig volt igy, azóta együtt mosom a mienkkel.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Köszi! Én is így gondoltam. Szerintem sem létezik, hogy nem vették volna észre, hogy egy hónappal idõsebb. Mert ugye én nem csak a szokásos UH-on voltam, hanem Debrecenben a Klinikán is. Szerintem a doki sem gondolta végig hirtelen ezeket, csak az látta és érezte, hogy fejlett baba. Szóval én tényleg bízom benne, mert ismerem elég jól, és láttam volna rajta, ha okunk van bármiért is izgulni. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Jo reggelt:0

Kata
Kizartnak tartom en is,hogy 4 hettel elszamoljanak,talan csak suprjol fejlett a babucidKépAzert pihengess ne ugraljKép

Gitta
ugye mar az orvosnal vagy!!??!!Mindenkepp mutasd meg magad biztosan csinalnak UH-t,ha ott nem latszik nagyobb baj akkor minden rendben lesz.En tudom,hogy minden rendben lesz!!!KépKép

Most elszaladok a 18 hetes UH-ra ha visszertem bekuksizok

cupp,Krisztinka/19/
krisztinka

Sziasztok!

Kata!

Örülök, hogy Te is egyben, ha nem bánod, írok néhány sort a mail-címedre is...

Bubu!

A babaruhamosásból tényleg nem kell " nagy ügyet" csinálni,
az elsõ babánál még én is azt hittem, hogy extra dolgokat
kell elkövetni a mosásnál...
most a következõket csináltam: a tetrapelusokat amiket a baba feje alá és büfizéshez stb. vettem, valamint a fürdõlepedõket, ágylepedõket, pólyahuzatot / azt is vettem,
hátha fázós lesz Melissa és a szopizásnál is könnyebb tartani benne, amíg olyan nagyon picike/
szóval ezeket 60fokon mostam és alaposan átvasaltam / az is
fertõtlenít /
a bodykat, kispólókat, hálózsákokat, stb. külön tettem a gépbe, de csak 40 fokon, utána vasalás.
a rugdalózókat, kocsikabátokat, kissapkákat kézzel mostam ki,kímélõ folyékony mosószerrel, utána 3x öblítettem: elõször öblítõvel, majd 2x tiszta vízben.
A pamut cuccokat kivasaltam, a plüssöket csak kisímítottam
és szépen összehajtva elraktam.
a fürdõlepedõvel kapcsolatban ugyanaz a véleményem , mint
Katának: nekem is a tetra jött be, azzal gyengéden lehet
"leitatni" a vizet a kis kényes bõrükrõl...
én is sokáig azt használtam a gyerekeknél, még ovis korban is...
egyébként a frottír is szuper és praktikus, én is vettem mindegyik gyereknek / most is van 1db /, de szerintem célszerû a használatával várni kb. 5-6hónapos korig.
Nekem ez a tapasztalatom...
de ne keseredj el, ügyi vagy, hogy megvarrtad, jó hasznát
fogod venni, csak picit késõbb.

A cicádat szívbõl sajnálom, az enyém is átélte ugyanezt
2 évvel ezelõtt, amikor kiesett a 4. emeleti albérletünk
ablakából.
Neki is összecsavarozták a csontocskáit, utána ki kellett
venni pár hónap múlva, altatás " hiszti" stb.
nem irigyellek így mindenórásan, nekünk akkor elég sok gondunk volt a ciccel...
lényeg, hogy maradéktalanul meggyógyult, remélem a Tiétek is...
a miénk azóta fóbiás, nem szállítható, szerencsére az egyre
gyarapodó bengáli létszám miatt már házhoz jön az állatorvos,így Firka is megkapja az oltásait...

Bocsi, ha hosszú voltam!

Lányok!

mostantól 2x jelentkezem naponta, reggel és este, ha valamelyik kimarad, akkor a szülészeten vagyok!!
/ de Kata errõl idõben értesül majd.../

Puszi Mindenkinek, szép napot, talán a Napocska is kisüt
ma!

Sheila
37+0

fokon, utána vasalás...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

nem tudom, az aláírás után, hogy kerültek oda azok a dolgok,
légyszi tudjátok be szülés elõtti " korlátolt cselekvõképességemnek"

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szép Jó Reggelt minden Pocakosnak és Kisbabásnak!
Sajna újra a munkahelyemrõl jelentkezem. Épp most akasztottam ki a fõnököm, mert szóltam, hogy holnap reggel orvoshoz kell mennem. Nehezen viseli, hogy ilyen sûrûn járok, igaz hogy még nem tudja, hogy miért. Mikor kell megmondani a munkahelyen, hogy Pocakos vagyok??? Van erre valami szabály? Vagy amikor én akarom???? Ti mikor szóltatok?

Kata
Köszi a képet, megkaptam. Azt azért nem mondom, hogy nem nevettem:-)))) Hogy van Dórika??? Remélem azért még egy darabig kibírjátok egyben.... beszéld meg vele, biztosan hallgat Rád. Ja, és örömmel láttam magam a táblázatban, köszönöm:-)))

Csipkebogyó
Mail ment. Ja és aranyos volt az elõzõ hozzászólásodban a megszólításom (biztos csak elírás, de azért nagyon tetszett) Szilicske :-)))))))

Gitta
Futás orvoshoz, biztosan mondd valamit, miért is vérzel.... Ezzel nem szabad várni....

Krisztinka
Mi volt az UH-n. Mekkora már a Babád?

Beszti
Voltunk a párommal felmérõ körúton, és láttam a Megatoysban bölcsõt, de sajna az árát nem néztem meg.

Szorítsatok nekem holnap reggel, meglátogatom a hárpia védõnõt......:-(((( Már a telefonban túlpörögte magát... nem tudom, hogy fogom lekezelni élõben...

Na megyek, mert a fõnököm egy cikkel nyaggat, de késõbb még persze benézek hozzátok

Szilcsike 11+4
szilcsike

Bubu,
én babáknak való mosóporral mosok (nem allergizál), öblítek(ugyanilyen öblítõvel, ami nem marad a ruhában, illatmentes, de finom puha lesz tõle a ruha - és ennyi. Pelenkákat vasalok, de azt csak azért, mert van kedvem hozzá. Szóval nem kell hermetikusan zárt, fertõtlenített teret létrehozni a baba körül. Kép (Az állandó fertõtlenítés a férjem szerint, aki mikrobiológus, az egyik okozója, hogy annyi gyerek allergiás.)
Mi az a kifogó???

Pusz:
Virág
Virág (fiore)

Jo reggelt Lanyok!

Tegnap elszoltam magam Kép meg nem fejezodott be nalam az emelygos idoszak, tegnap este is borzaszto pocsekul voltam ma reggel pedig...Kép De remenykdem, hogy mar nincs tul sok hatra es abbamarad.

Sheila!
Azert szerencsere az en cicusom nem hajnalban kel, hanem ugy 8 korul Kép

Kata!
En is ugy gondoltam, mint Bubu, hogy ilyen frotir turcsike~t varrok, azt talan meg en is meg tudom csinalni, viszont errol a Tetra kifogorol en tudatlan kezdo kismama meg nem hallottam. Mi ez? Milyen anyagbol van?
Megkaptam a kepet! Kép Koszi

Bubu!
Biztos nagyon finom lehetett a suti, de hogy nektek mi mindenre van meg erotok.

Kata, Sheila es Bubu!
Olyan izgalmas ez nem csak nektek de nekem is mielott elolvasnam a mai hireket gyorsan leellenorzom itt vagytok e meg Kép
Pont azon gondolkodtam mire en oda jutok ki fog benneteket ertesiteni? Legfeljebb elore megirom a paromnak mit kell begepelnie, vagy angolul megy Kép

Gitta!
Remelem jobban vagy mar es voltal orvosnal aki megnyugtatott. Tudom, hogy nehez de probalj meg nem rosszra gondolni, pihengess sokat, beszelj a babahoz. Fontos, hogy ne aggodj, ne legyenek benned negativ erzesek mert azt a baba allitolag erzi!

Krisztinka!
varunk vissza, aztan alaposan szamolj be mit is lattal Kép

Csipkebogyo!
Arrol nem irtal, hogy Veled mi ujsag!

Kispocakos lanyok! Mindig csak en panaszkodom, hogy emelygek meg ilyesmi, tenyleg mindenki ilyen szerencses ? Barcsak mulna mar az enyem is !

Edina
edina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?