Új privát üzeneted érkezett!

Szia Réka!

Bocsánat a hosszú hallgatásért! Az "Uram" mostanában esténként dolgozik a gépen, napközben meg nincs idõm.
Pedig már gondoltam rád, hogy nem sokára szülni fogsz.
Mikor is kb.? Mennyivel elõtte akarsz Pestre menni? Megy veled Zsófi is? Ki fog rá vigyázni amig Kórházban vagy? És jól vagy? Tudod hogy fiú lesz vagy lány?
Na jó többet nem kérdezek.
Kishugom is babát vár július elejére, lesz unokatesonk.
Melyik kórházban fogsz szülni?
Én az 1. sz. nõi klinikán szültem. A kórház nem olyan szép mint itthon, de hát nem ez a lényeg, hanem az orvosok.
Ha olvasod az Anyák Lapját biztos láttad már a dokimat, ir mindig, Dr. Ádám Zsoltnak hivják.
Hogy fogják hivni a babát?
Jelentkeztem az ELTE-re, tiszta hülye vagyok, igy sincs idõm semmire nem tudom, hogy tudnék tanulni.
Többet nem birok irni, mert még fejnem kell.
Ja még annyit, hogy Ábi 10 hónapos lett, egész nap állni akar olyan édes. Integet ha kérjük, és odaad mindent ha azt mondom kérem.
Vigyázz magadra!
Szia: Zsanett
Zsanett

Sziasztok!

Nagyon régen nem írt már senki, de hátha mégis idetalál valaki.
Szóval, olyan kismamákat, anyukákat keresek, akiknek van tapasztalatuk a soproni kórházzal kapcsolatban. Okt. végére várom a Babóca születését, de a kórházról ill. orvosokról nem sokat tudok.
Egyébként Fertődön lakom.

Sziasztok, Katica
Katica

Szia Katica!

Sajna én nem tudok semmiféle hirrel szolgálni a soproni szülészetről, mert mindkét bébimet Pesten szültem, de remélem sikerült már megismerkedned a terhesgondozáson vagy esetleg terhestornán valakivel, aki már rendelkezik tapasztalatokkal.

Drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen, én is októberi vagyok (14) és a kislányom is októberi, Ő 2001 okt. 26-án született.

Talán éppen 26-án bújik ki a Te pocaklakód is!
Tudod, hogy mi lesz, fiú vagy lány? Nem mintha bármi jelentősége lenne, de én mindkétszer megkérdeztem és nagyon hamar meg is tudtam, mindkét gyermekem nemét. A kisfiam lassan 6 hónapos.

Remélem, minden OK volt eddig a terhességed során és ezután is minden rendben lesz! Könnyű szülést kivánok, nekem szinte mindkettő az volt! Kinél szülsz?

Ha van kedved, irj, bár én csak ritkán jutok ide, mert sokszor lemerülök estére a két gyerkőctől, de azért igyekszem!

Zsanett!

Bocs, hogy akkoriban nem válaszoltam!

üdv: Réka
Walacky

Szia Reka!

En is most Sopronbol irok, mert itthon vagyunk latogatoban. Sajnos mar csak 3 nap es megyunk vissza, de juli 23 ota itthon voltunk mar.
Hogy repul az ido, mar a fiad is 6 honapos! Milyen volt a szules masodszorra?

Agi

Kép
Kép
agi

Ja, megvalami. Feljebb irtad, hogy anyukad baratnojenek a lanya is Calgaryban lakik. Ki o? O is soproni?

Kép
Kép
agi

Szia Réka!

Gratulálok a kisfiadhoz és a kislányodhoz!Kép
Az én kisfiam is 2001.okt.-ben született, 9-én. Úgy néz ki, hogy most is kisfiunk lesz, bár Zolikánál meg végig kislányt mondtak, úgyhogy majd ha megszületett az a biztos.Kép
Zolika is Pesten született, most minden nehezebb mint akkor volt. Elég nehezen alakultak a dolgok az orvossal kapcsolatban, szívem szerint visszamennék a MÁV-ba, de remélem, hogy itt is rendben lesz minden.
Ami a Pocaklakót illeti rengeteget ficánkol, nekem viszont elkezdett kinyílni a méhszájam, úgyhogy elvileg sokat kellene feküdnöm, ami néha megy néha nem. Bízom benne, hogy legalább szept. végéig kihúzom valahogy, az már csak két hét.

Örülnék, ha tudnál írni, én sem sokat netezek, főleg mostanában, hogy nem annyira jó az ücsörgés.
Miért szültél Pesten, ha Sopronban laksz?
Hogy telnek két kicsivel a napjaitok? Van segítséged?

Szia: Katica
Katica

Szia Ági!

Hát ez hihetetlen, hogy ennyi idő alatt egyszer sem láttalak a városban, mert ha láttalak volna, biztos, hogy megismertelek volna. Na mindegy.

Anyukám barátnéjának a lányát Binder Gabriellának hivják , igen Ő is soproni és úgy tudom, éppen mostanában kapta meg a letelepedési engedélyt. Kb. 33-34 éves, de még nincs férje.

A szülés nem volt túl nehéz, csak annyi gond volt, hogy este 11-kor elfolyt a magzatvizem és reggel fél6-ig nem nagyon voltak fájásaim (csak nagyon gyengék) és nem is tágult a méhszájam, de aztán fél7 után bekötöttek egy oxytocin infúziót, attól aztán úgy megérkeztek a fájások és úgy kitágultam, hogy 7.05-re ki is bújt Botond. Csak kicsit elfáradtam abban, hogy nem aludtunk egész éjjel. De azért nem volt semmi gond, ráadásul most a szoptatás is jól megy, még mindig csak szopik Botond, most kezdjük a gyümölcsöket, krumplit!

Katica!

Akkor Ti sem vártatok túl sokat a tesóval! Nekem tetszik ez a kis korkülönbség, csak eleinte kicsit nehéz volt velük. Na most se egy álom néha!

Én azért szültem Pesten, mert amikor Zsófival terhes lettem, akkor még Pesten laktunk és dolgoztunk a férjemmel együtt, de aztán elegünk lett a fővárosi életből és hazaköltöztünk, de nem akartam orvost váltani, mert annyira elégedett voltam és mert annyi rosszat hallottam a soproni szülészetről.

Az anyukám szerencsére sokszor vigyáz Zsófira, néha mindkettőre, de azt azért kitolásnak érezném vele, ha gyakrabban rábiznám mindkettőt. Botonddal elrohangászok kocsival mindenhová, ha úgy alakul, megszoptatom a kocsiban és megyünk tovább.
Na megyek mert itt az anyósom és már hangot adott annak, hogy akár haza is mehet, ha nem érek rá. Hát erre nem mondok inkább semmit, megyek kicsit bájologni, aztán megyünk a Deák térre a többi anyukához, babához.

Botond ma fél éves! Hát ezért jött!

üdv mindenkinek, ha este lesz időm, még jövök!

Réka
Walacky

Hello Katica!

Én sem Sopronban szültem, szintén Pesten, igy én sem tudok segiteni. Nincs szerencséd, akik Sopronban szültek úgy látszik nem neteznek.
Gyere ki valamelyik délután a Deák téri homokozóba, ott sok anyuka van, akik itt szültek.

Szia: Zsanett
Zsanett

Sziasztok lanyok!

Hat mar megint kanadabol irok. Kép Igen, az jo lett volna, ha elobb tudjatok, hogy otthon vagyok es akkor talalkozhattunk volna. Majd jovore. Kép

Reka!

A Zsofira ki vigyazott amig szultel? Es este 11-kor indultatok neki az utnak Pestre? Vagy mar fennt voltatok? Hogy lehet ezt megoldani ekkora tavolsagan?
Anyukad ismerosenek a lanyat azt hiszem nem ismerem (marmint innen biztos nem, de anno Sopronbol sem ismeros a neve). Miota van itt? Es mit csinal? Csak azert erdekel, mert amugy szinte alig ismerek magyarokat itt es soproniakat meg plane. Szivesen talalkoznek vele, ha itt van a varosban es valahogyan elerheto. (?)
Most megyek, de majd meg jovok.
Sziasztok!

Agi

Kép
Kép
agi

Szia Ági!

Szomorúan vettem tudomásul, hogy a kb. két héttel ezelőtti válaszom elveszett!

Szóval március 23-ra voltam kiirva, ezért úgy gondoltuk, egy héttel előtte elmegyünk Pestre a nővéremékhez és ott várjuk a nagy napot. Igy 16-án összepakoltunk és mentünk is a terv szerint. 17-én délelőtt még elmentünk a nővérem fiaiért a suliba (gyalog nincs messze tőlük), útközben kétszer kellett pisilnem, pedig előtte nem is nagyon ittam, mert már baromira elegem volt a sok vetkőzés-öltözésből, bedagadt a lábam, ami nem volt jellemző és egy centis repedésem lett a hasamon, amit éreztem, szinte hallottam, amikor történt, mondtam is a férjemnek, hogy ez már a vég!
Este a nővéremmel beszélgettünk a fürdőszobában, egyszercsak ismét pisilni kellett és aztán nem tudtam felkelni, mert elkezdett ömleni a magzatviz. Éjfélre a kórházban voltunk, a magzatviz csak jött vizsgálat közben is, két ujjnyi volt a méhszáj. Gondoltam, hogy hajnalban már túl leszünk mindenen, de sajnos nem tágultam reggel 6-ig, ugyanúgy két ujjnyi volt a méhszáj, aztán kaptam oxytocin infúziót kb. 3/4 7-kor, 7.05-kor pedig végre előbújt Botond. A férjem kb. 8-ig ottmaradt velem, aztán mivel baromi álmos voltam, hazaküldtem, mert közben a nővérem volt Zsófival.
A nővérem éjszakája nagyon kalandos volt Zsófival, mert Zsófi kb. 3/4 1-kor felébredt és mivel nem volt ott anya és apa, ezért a lakásban körbejártak fél órát, aztán 2-kor nagynehezen visszaaludt. Állitólag majdnem kiugrott a bőréből, mikor a férjem hazaért.
Gondolhatod, egy át nem aludt éjszaka után a férjem volt Zsófival, mert a nővérem ment dolgozni, szegény mondta, hogy többször elbóbiskolt. Végülis végig a férjem volt vele, nagyon jól elvoltak, szerencsére kedd reggel szültem és pénteken délben már jöhettünk haza, pénteken este már itt voltunk Sopronban.

Nekem sajnos a második szülés hosszabbra nyúlt, mint az első, kicsit az infúzió miatt a végkifejlet gyorsabb volt, ezért talán picivel fájdalmasabb is. Az volt a baj, hogy egész éjjel a szülőszobán mászkáltam, ücsörögtem, ahelyett, hogy aludtam volna egy jót.

Anyu barátnőjének a lányáról majd szerzek infot!

A kisfiadnak igy utólag kivánok boldog szülinapot!

Botond szombaton lesz 7 hónapos, 8 kg és 71 cm, Zsófi 26-án lesz 2 éves, Ő 13 kg. és 88 cm. Már beszélget, de még nem viszi túlzásba, kezdi utánozni az egyszerűbb dolgokat vagy ha mondom neki, hogy mondja, hogy ..., akkor ismétli, amit tud. Hát ez van velünk!

üdv: Réka
Walacky

Szia Reka!

Ne erezd rosszul magad, mert en is az elobb irtam meg egy hosszu uzenetet es elszallt az egesz. Amiket mondtam nem irom le, mert nem hiszem, hogy szeretned olvasni. Kép
Akkor ujra, de most mar rovidebben, mert nincs kedvem mindent ujra irni.
Szoval jo kalandos volt a szulesed, de igy mar ertheto, hogy ha elobb mentel fel. Azt nem tudtam elkepzelni, hogy mondjuk mikor mar folyik a viz indultok? Kép Hogy erted azt, hogy elrepedt a hasad?!
En nem is tudom hogy oldanank meg a Bencere vigyazast egy masodik szulesnel, mert nincs senki akit hirtelen lehetne ugrasztani. Egyelore amugy fefuggesztve a tema, mert aprilisban koltozunk egy masik hazba, addig nem lesz teso.
A Zsofi egyebkent nem volt feltekeny?
A Bence eppen most 3 eves. (majdnem percre pontosan) 100cm es 15kg, dumal ket nyelven (nagyon jo, hogy tobb honapot tudok otthon lenni vele evente), ismeri az abc-t, viszont meg mindig a gatyajaba kakal. A pisinel szol, a kakinal is, de ker pelenkat es csak oda hajlando nyomni. A bilire, wc-re nem hajlando raulni, ha eroltetem inkabb visszatartja. Egyszeruen nem tudom mit csinaljak vele.
Ti melyik gyerekorvoshoz jartok? Mi a Barna Krisztahoz, ot ismerjuk jol es persze a Bence gondoskodik rola, hogy mehessunk hozza minden alkalommal amikor otthon vagyunk. Mindig van valami baja ami miatt vihetjuk az orvoshoz.
Na megyek sutok egy tortat a szulinaposnak. Majd teszek fel ujabb kepeket, de egyelore a fotoalbumban az Agi es Bence kepei alatt van nehany fennt. Te meg nem csinaltal albumot? Csinalj egyet, hogy lathassalak titeket! Kép
Merrefele laktok a varosban egyebkent?
Na tenyleg megyek, mert ha felebred nem lesz torta sutes.
Az jo, ha megkerdezed anyukadat arrol a Calgaryban elo ismeroserol.
Szia Reka, irjal!

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Most bukkantam rá erre a topicra, én itt élek és mindig is itt éltem Sopronban és van egy 4 hónapos kisfiam, Árminnak hívják és maga a tünemégy Kép
sonia

ja és akit érdekel, én itt is szültem Kép
sonia

Szia Sonia!
Nekem egy hét hónapos kislányom van,Mirának hívják,és imádnivaló!
Gondolom,hogy Armin baba milyen tüneményes lehet,olyan édik ilyenkor!
Es jó kisfiú?
Mira szerencsére jó kislány,este hagy minket aludni,8-kor fekszik,és 5-6-kor ébred,akkor szopizik,majd 9-ig még visszaalszik. Ugyhogy az alvókájával nincs gond!
Van már két kis foga,tök ari vele!
Imád ülni,egyre ügyesebben is tud,bár néha még eldöl. Amióta tud ülni,azóta fekve már nem is jó neki.
Ebbe a topikba még nem írtam,de van egy másik,ahova szoktam,a Szülészetek,kórházakban,soproni Erzsébet Kórház címmel. Nem nézted még? Ott talán frissebbek is a hozzászólások!
Üdv: Mirama

KépKép
KépKép
mirama

Hova tüntetek soproni kismamák,anyukák?
Olyan nagy a csönd! Mindenki karácsonyi lázban ég?
Mirama

KépKép
KépKép
mirama

Kedves soproni és környéki anyukák!
Gyermekfoglalkozások megtartásához avagy szervezéséhez keresünk szervezni szerető anyukákat avagy óvodapedagógusokat!
70-559-83-89
S.o.S
kriszta13

Ébresztő!!!!

Ennyire elfoglaltak lennétek soproniak?
littu

Látom, hogy elég kihalt a topic, de azért megkockáztatok egy újjáélesztést Kép.
Csak van még Sopron környéki netező kismama?!

Csilla
csillahbabe

Szia CSilla!
Néha én is idekukkantok, de eddig semmi mozgás nem volt. De már ketten vagyunk. Kép
Magamról röviden: Most járunk a 28. hétben, már nincs túl sok hátra. Január végére vagyok kiírva. Még nem tudjuk ki lakik odabent, nem mutatta meg magát az uh.-on. De nemsokára újra megyek, talán akkor kiderül. Kíváncsi is vagyok, de már azon is gondolkodtam meg se kérdezem, legyen meglepi. De szerintem ennél kíváncsibb vagyok.
Írj te is magadról, addig is minden jót:
Erika Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!
Akkor már hárman vagyunk. Egy másik topicon voltam eddig, de ott két hete semmi mozgás. Itt ezek szerint van valami! Kép Mi a 16. héten vagyunk, ma voltam az ominózus vérvételen. Kíváncsi vagyok mi lesz, hívnak-e Győrbe. Valahol jó lenne, ha nem, hisz akkor semmi probléma, de néha azt gondolom, nem is lenne olyan nagy baj, ha egy másik doki egy modernebb ultrahanggal is megnézne. Fene tudja. Bár azt is hallottam/olvastam, hogy akiket hívnak, nem biztos, hogy gond is van. Állítólag csak 5-10%-nál találnak valamit. Ez is változó, gondolom. Ti voltatok? És hogy viselitek a terhességet? Nálam eddig minden OK, még csak hányingerem sem volt egyszer sem. Remélem már nem is lesz! Kép Meg más sem. Mivel kis pocakom mindig is volt, még nem látni nagyon, hogy van ott bent valaki. Talán kicsit más a formája. Talán keményebb... Nem tudom. Így szerintem még a mozgást sem fogom egy darabig érezni. Meglátjuk. Csilla, te hányadik héten vagy? Nercsi, a fiú vagy lány kérdéssel én úgy vagyok, hogy épp annyira vagyok kíváncsi, hogy ki van odabent, mint amennyire szeretnék meglepődni majd akkor, amikor kipottyan: Kép De néha meg úgy gondolom, ha már ott tart az orv.tud., hogy meg tudja mondani, akkor meg miért ne? De nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem csak az tudja megállni, hogy ne kérdezze meg, aki már az elején tutira elhatározta magát, hogy ő aztán nem kérdezi meg. Ha valaki picit is határozatlan (mint én), akkor ott elbukott az akaraterő. Kép És kihez jártok? Én Berkeshez. Eddig elégedett vagyok, úgy érzem mindent elmondott, amit kellett, és jópofa is. Gondolom én. Ti? Kit választottatok?
Remélem hárman már jutunk itt valamire! Talán leszünk többen is! Legyetek jók, gyarapodjunk! Sziasztok!

nadine81

Jujj, és még valamit szeretnék kérdezni. Terhességi csíkok! Ugyan még nincsenek, de annál inkább tartok tőlük. Attól, hogy ezeket aztán nem kerülhetem el. Épp készülök megrendelni valami csodát az Avontól. Próbálom valamennyire megelőzni őket. Ugyebár ezek legfőbb jellemzői, hogy kicsi tubusban vannak, de annál drágábbak! Kép Szerintetek érnek valamit, vagy érdemes kipróbálni valamilyen más terméket? Ti ismertek valamilyet, ami be is vált? Köszönöm!

nadine81

Sziasztok!

Most találtam rá erre a topikra és örülök neki,mert így tudok csevegni hazaiakkal.
Rolunk csak annyit,hogy én már megszültem május 24-én.Kisfiúnk lett Levente.Bár én már nem vagyok kismama,de azért írok ha nme zavarok.Én Nagykanizsán élek már 5-éve,de amióta megszületett a pici iszonyú honvágyam van.Talán azért,mert már nem ülhetek csak úgy fel a vonatra akár mikor,hogy haza menjek.A picivel eddig egyszer voltam otthon egyedül amikor 3-hónapos volt,de iszonyú fárasztó volt az út úgyhogy legközelebb csak karácsonykor megyünk kocsival.Elég rossz,hogy a családom így alig látja az első unokájukat,de amikor van egy kis idejük megpróbálnak ide utazni.Most szombaton pl.jön a nagyi.November végén anyu.Aztán valamikor a bátyámék.Így,hogy megróbálnak jönni kicsit könnyebb elviselni a távolságot.De mégegyszer választás elé kellene állnom nem költöznék el sopiból.Na röviden ennyi rólunk.Teszek fel képet a picurról.

Nadine!Jó az avon krém.Én kéthónaposan kezdem el használni és egy darab sem jött ki.Bár mondják,hogy ez változó.Én hál isten megúsztam pedig féltem tőle.Kicsit drága a krém,de érdemes kipróbálni.Olvasom,hogy a Berkeshez jársz.Amíg nem költöztem ide én is hozzá jártam és nagyon megvoltam vele elégedeve.Így mikor költöztem sokáig nem is tudtam megtalálni az orvost akiben megbízhatok és emberszámba vesz.De aztán sikerült.

Most mennem kell,mert felébredt a picur.

Sziasztok Gabi
Vendég

Itt vannak a képek!Kép
Vendég

Küldök mégegyett!Kép
Vendég

A képek!Kép
Vendég

Gabóca!
Gyönyörű kisfiad van! Erős, egészséges kis pofija, teste van! Akkor nemsokára fél éves lesz, igaz? Ha jól számolom... Kép) Hány kg? Hogy bírsz vele? Jó kisfiú? Éjjel sokat fent van?
Megértem, hogy honvágyad van picit. Korábban mi is Sopronban laktunk szüleimmel a Jerevánon, de most már lassan hetedik éve, hogy Hegykőre költöztünk. Fú, akkor utáltam mindenkit, hogy "falura" kell költözni, de most viszont már nem mennék vissza. Itt nyugodtabb, csendesebb, jobb a levegő, van terasz, kert, stb. Ami kicsit zavar, hogy ha bármi komolyabb vásárlás, vagy most éppen doki, vizsgálat van, állandóan be kell mászkálni. Télen pedig valahogy a vidék mindig a végére kerül a hóeltakarításban, kész akadálypálya bejutni Sopronba. De mindezekkel együtt azért jó itt.
Megnyugodtam, hogy van valaki, aki Berkeshez járt, és jót mond róla. Nem mintha eddig rosszat hallottam volna, csak nem volt konkrét személy, aki hozzá járt volna, csak annyit tudtam, hogy normális, nincs vele gond, stb. Voltam Tiboldinál is magánrendelésen, de amikor azzal kerestem fel, hogy babát tervezünk, még csak meg sem vizsgált. Megkérdezte van-e valamilyen panasz, és ennyi. Ezután kinéztem egy szabadnapot, elmentem a kórházba, gondoltam ott úgyis boldog-boldogtalant megvizsgálnak. Elhatároztam, hogy aki aznap lesz, ahhoz fogok járni. És ő volt. Elküldött egyből vér- vizeletvizsgálatra, kenetet vett, stb. Valószínű más is ezt tette volna, de akkor úgy gondoltam, de jó, milyen körültekintő, figyelmes, hisz ilyenkor mindent ki kell, vagy érdemes kivizsgálni. Így maradtam nála, és nem bántam meg.
És akkor megrendelem a krémet is! Ha azt mondod, bevált, akkor talán jó lesz nekem is. Persze mindenkinek más a bőre, de attól még segíthet nekem is, illetve megelőzheti nálam is azokat a rohadt csíkokat.
No befejezem, mennem kell. Bár engem nem gyerkőc vár Kép, dolgom azért akad.
Sziasztok!

nadine81

Szia Nadine!

Köszi a dicsérő szavakat.Imádjuk is ezt a kis lurkót.Igen lassan fél éves lesz.Két hete voltunk méreszkedni akkor volt 8kg25dkg.De hosszu kisfiú és nem látszik rajta,hogy ennyi kiló.Hát mondjuk mi sem vagyunk alacsonyak.Az elején nagyon sokat hízott,de amióta jár keze lába azóta pár dekákat hízik csak.Nagyon jó kisfiú azt hiszem szerencsénk van vele.Jó alvó a kezdetektől fogva.Igaz 3és fél hónapos kora óta velünk alszik.Ezt nem akartam,de jött egy olyan időszak,hogy óránként felsírt a kiságyba és én mondtam,hogy nem fogok kiugrálni az ágyból.Így pedig egyszer van fent éjjel.Minket nem zavar és én is nyugottabban alszom,hogy mellettem van.
Hegykő nagyon szép.Neked is csak a bejárás rossz pont most.És ugye jön a tél.Mi is kertes házba lakunk a várostól kocsival tíz percre.Csónakázótó fölött vagyunk a hegytetőn.Télen itt is rossz a bejárás,mert erre így hogy csak páran lakunk kint nem igen takarítják a havat.Van egy hapsi aki miután leesett a hó és már nem esik több traktorral szokott végigmenni az utakon,hogy legalább gyalog el tudjunk menni a buszig.A picivel egy kicsit féleg most a téltől,mert leesik a hó nem igen fogok tudni vele bejárni és valami baj adódna ide még a mentő sem talál fel.De énsem költöznék vissza a városba.Ezt a nyugalmat senki nem tudja megfizetni.Már több mint 3-éve lakunk kint.Mi is a jerevánon laktunk a Juharfa 5-be.Ti melyikbe?A krémet nyugottan megrendelheted szerintem nagyon jó.

Most megyek,mert lassan megyünk fürdeni és már nem bír magával!

Gabi
Vendég

Szia Gabó!
Mi a IV. László kir. 57-ben laktunk, a "barna" házakban. A Juharfa 5. az a lottózó oldalán van, vagy a buszvégállomás oldalán? Annyira már nem rémlik, hogy melyik volt a páros és a páratlan oldal.. Kép Vagy egyáltalán az e a Juharfa. Mert nagyon rég jártam már a Jerevánon. Mostanában inkább csak a városban. Attól függ mit kell intézni.
Ha jól értelmeztem a leírtakat, akkor te már jóval a szülés előtt Nagykanizsán éltél, és oda is jártál dokihoz. Tehát minden, ami a terheséggel kapcsolatos volt, azt már ott intézted. Mert engem marhára érdekel, hogy milyenek az itteni (soproni) szokások. Igaz még van egy kis időm, de én már most be vagyok sz...a a szüléstől. Hogy hogyan indul, mi lesz bent a kórházban, hogyan bánnak majd velem, mit szabad és mit nem, mennyire fog fájni, stb. Tudom, hogy ez is mindenkinél másképp van, mindenki másképp éli meg, de azért marha kíváncsi vagyok. Nálatok hogy volt? Könnyű szülés volt?
Megyek, mert most melóhelyről írok, és dolgozni is kell egy kicsit. Úgyis jövök még, ha van kérdésem. Sziasztok!

nadine81

Szia Nadine!

Mi a lottózó oldalán laktunk.
Igen én már itt intéztem mindent.Mikor ideköltöztem nagyon sokáig úgy volt,hogy sopiba fogok szülni,mert baromira nem volt szimpatikus a kórház.De aztán mire terhes lettem átgondoltam és mégis itt lett meg babu.
Nekünk nehezen jött össze a baba úgy volt,hogy nem is lehet aztán mégis.Igaz "csak" 10-hónap után sikrült,de nekem egy örökkévalóságnak tünt mivel már nagyon szerettünk volna babát.De aztán megfogant a picur.Viszonylag nehéz 9-hónapom volt.Az elején 3-hónapig 24-órás hányinger állandó hasfájások,görcsök.A 31-héttől a 34.-hétig bent is voltam a kórházba nehogy valami gond legyen.Maga volt a pokol.De aztán kihúztuk a 39.-hétig.Én már az elejétől be voltam sz...a,mert elég kicsi volt a fájdalom küszöböm.Aztán előtte pár héttel minden félelmem elszállt.És egy reggel hajnal 1/2 5-kor elérkezett az idő.Elkezdett szivárogni a magzatvíz.Be is mentünk a kórházba,mert egyből pár 5-perces és utánna végig 2-perces fájásaim voltak.Én 10-órán át vajúdtam ebből 3-órát tolófájásokkal,mert a pici nem akart lemenni a szülőcsatornába.Délelőtt 11-kor raktak fel infúzióra és onnantól egyfolytába jöttek a fájások.Nagyon megszenvedtem a Leviért.Aztán 3-kor elkzdtek körülöttem kapkodni lehívták a főorvost is ő sem tudta lenyomni a babát és robogtak velem a műtőbe,mert a pici már annyira elfáradt,hogy gyengült a szívverése.Már volt egy pont amikor azt mondtam a páromnak,hogy nem bírom tovább.Elfogyott minden erőm teljesen kivoltam merülve.Semmit nem tágultam a dokim tágított ki 4-ujjnyira.Szörnyű volt.Úgyhogy iszonyúan megszenvedtem a tökmagért.De így utólag megérte.Egyébként nem is tudtam volna megszülni simán mint 10-óra vajúdás elteltével kiderült,mert a feje tetején volt a köldökzsinór és ahogy bújt volna ki ráment volna kis nyakára.Így jobb is,hogy császár lett a vége.Hát tömören ennyi!
Meddig fogsz dolgozni??Nem vagy még fáradékonyabb?

Szia Gabó
Vendég

Szia!
Hát, elég nagy kálváriád volt. De el is hiszem, hogy megérte. Ezzel szerintem mindenki így van. Bármennyit szenved az ember, ha minden nap látja, mi vagy ki is az, akiért annyit küzdött, akkor hamar el is felejti. Mármint magát a fájdalmat. A fájdalomküszöböm nekem is a béka segge alatt van, utálom, ha bármi is fáj. Legyen az csak a fejem, vagy egy gyantázás, bármi. Jó, az tuti, hogy a szülés ezekkel még csak össze sem hasonlítható, csak az a baj, hogy ha már most félek, mi lesz akkor. Lehet, hogy mire odaérek, nekem sem a fájdalom lesz az első, csak bújjon már ki, és legyen velünk. Kép
A teherbeesés nekünk sem "elsőre" jött össze. A fogamzásgátló után szépen okosan kivártuk a 6 hónapot, addig nem is volt semmi élesben. Az első hónapban teljesen biztos voltam benne, hogy összejön, hisz miért ne? Aztán le is lombozódtam egyből.. Bezzeg aki nem akarja, nem számít rá, védekezik stb., annak becsusszan. De aki családot akar, próbál egészségesebben élni, készül rá, annak nem jön össze egyből. Berkes írt fel peteérést elősegítő bogyókat, azokat szedegettem. Aztán történt olyan, hogy 6 napot késett. Fú, gondoltam ez tuti azért van! Vettem is egy tesztet, persze negatív lett. Párom volt andrológiai vizsgálaton, hogy nála minden rendben van e. Végülis nem lett olyan rossz az eredmény, de túl jó sem. Valahol valamilyen határon volt, amire azt mondták, hogy ilyen értékek mellett bármikor bekövetkezhet a spontán terhesség, de ha mégsem, akkor a jövőben mest. megterm. céljára is tökéletes. Étrendkiegészítőket kapott és vitaminokat. Nekem már olyat javasoltak, hogy ha még pár hónapig nem jön össze, beszélhetünk a petevezeték átfújásról is. Persze nem biztos, hogy ott a hiba, ezt így innen nem tudják, de azért átfújják, vagyis átjárhatóvá teszik, hátha korábbi gyulladások vagy fertőzések miatt a petevezeték el van kicsit tömődve. Ez egy kis műtét lett volna altatásban, két kis lyukkal a hasamon. Hát ezt azért szerettem volna elkerülni. Sikerült is. Mert most augusztusban, amikor is hét napot Kép késett (gondoltam az már több, mint a hat!) megcsináltam újra egy tesztet, ami pozitív lett. Az az igazság, hogy picit meg is lepődtem, mert nem nagyon éltem bele magam, mert előtte tök sokat görcsöltem azon, hogy mikor jön már össze, miért nem jött még össze, stb. Pedig aztán ha jobban belegondolunk, nem voltunk lekésve semmiről, hisz mindketten 25 alatt vagyunk, pár hónap próbálkozás az még nem sok azokhoz képest, akik évekig próbálkoznak. Az utolsó egy-két hónapban már nem is nagyon foglalkoztam vele, gondoltam, ha itt az ideje és jönni akar, akkor úgyis jön, és a természet majd megoldja. Ezért is lepődtem meg a teszten. Persze csak pár másodpercig, mert utána már ugri-bugri volt mindenki. Kép Tiszta lázban voltam, mert Berkes épp szabin volt. Jó, terhességet bármelyikük meg tudja állapítani, de gondoltam, ha már elkezdtem nála, akkor nála is maradok. Tudom, hogy attól, hogy más állapítja meg, én még ahhoz megyek, akihez akarok, de akkor is. Illetve az volt még döntő, hogy nem rohantam egyszerre dokihoz, hogy ha Õ úgyis ott van már a helyén, ne piszkálja már meg még senki 4-5 hetesen, tudok várni még másfél vagy két hetet. Akkor aztán elmentem, és közölte, hogy igen, ez van! Akkorra már látható volt az UH-on a szívműködés is. És azóta csak növünk, csak növünk.
Fáradékony csak az első 6-10 hétben voltam, most már az sem, és ezen kívül sincs semmi más bajom. Néha fáj kicsit a derekam, nem tudom ettől van-e, hisz úgy olvastam ez majd később jelentkezik amikor már elöl növekszik a csomag mérete/tartalma! Kép De ez is bírható.
Mivel szerencsére nyugis melóhelyem van, a lehető legtovább szeretnék dolgozni. Persze ehhez az is kell, hogy minden ilyen problémamentes maradjon.
Recepciós vagyok a hegykői fürdőn. Októberben még a gyógyászati részen is voltam, de mivel ott kicsit megterhelőbb a munka, egész nap megyek ide-oda, így megbeszéltük, hogy ott már nem leszek, csak a panzió és kemping recepcióján. Ez csak ülőmunka, bejelentkeztetés, fizettetés, stb. Kicsi ez a cég, kevesen vagyunk, mindenki ismer mindenkit, ezért olyan családias jellegű, bármi megoldható, bármikor cserélhetek, nem kell egyszerre szabadnapot kivenni. És ők úgyis örülnek, ha maradok, ameddig maradok. Meglátjuk meddig bírom. Neked milyen jellegű munkád volt és meddig dolgoztál?

nadine81

Szia!Látom nektek sem volt zökkenőmentes a fogantatás.De most már az a lényeg,hogy ott van.Hát örülhetsz,hogy semmi bajod nincsen.Így is maradjon a végéig.Én is végig mentem volna ugyanezen a dolgokon,de hál isten nekem sem kellett,mert ugy döntött,hogy megfogan.Ez a világ legcsodálatosabb dolga.Majd meglátod,mert olyan hamar elmegy az idő,hogy csak azt veszed észre,hogy már ott állsz a szülés küszöbén.
Én a kereskedelembe dolgoztam otthon a Billába meg mikor idejöttem itt is.Csak most már spár lett.Mikor megtudtam,hogy terhes vagyok a doki egyből kiírt,mert sokat kellett emelgetni és a derekammal is rengeteg baj van.Õ jobbnak látta ha nem dolgozom én meg megfogattam a tanácsát.

Most bocsi mennem kell,mert itt trónol az ölembe és jönnek a kellemetlen szagok lentről.

Szia Gabó
Vendég

Hát igen, van hogy illatozik a baba! Kép Az idő tényleg rohan, mintha tegnap lett volna, hogy közölték... Mondjuk az is durva volt. Fent fekszek az asztalon, bámulom a plafont (mert mi mást csinál az ember lánya a nőgyógyásznál...), amikor is a doki közli az asszisztenssel a függöny mögé, hogy ezen meg ezen az oldalon, ennyi meg ennyi mm-res hármas ikerterhesség látható, két fiú, egy lány... A hármas ikerterhességnél egy picit meglepődtem, mert azt tudtam, hogy az UH azt kimutatja, ha esetleg egynél több van, de amikor hallottam, hogy két fiú, egy lány, no akkor gondoltam, hogy itt valami nem stimmel. Felnéztem és a doki vigyorgó fejével találtam szembe magam. A függöny mögött is nagy csend. Akkor szólalt meg a nő, hogy na akkor ugorjunk neki mégegyszer doktor úr, mit is látunk? Gondolhatod... Kép
Szóval tényleg megy az idő, mindjárt isz lesz 28-a, akkor megyünk legközelebb UH-ra. Akkorra már betöltöm a 19. hetet, remélem meg tudja már mondani, legényke lesz, vagy leányka. Videokazit most érdemes vinni, vagy majd később? nektek van felvétel? És 3-4D-s UH? Csináltattatok? Vele valahogy úgy vagyok, hogy amiket eddig láttam 3-4 D-s felvételeket, nem nagyon tetszettek. Olyan nagyon barna, olyan furcsák bent a picik. Fene tudja. Biztos, ha az enyémet látnám, elolvadnék a gyönyörűségtől, de most valahogy úgy gondolom nem biztos, hogy lesz.
Párod bent volt veled, amíg vajúdtál? Mármint a császárnál. Oda is bemehet? Csak mert az már műtétnek számít. Én férjuram még nem döntötte el, most úgy érzem nem nagyon hajlik rá, de erőltetni meg nem akarom. Talán, ha látja UH-on, változik picit a véleménye. De azt mondom csak akkor jöjjön, ha teljesen biztos, hogy ott akar lenni, nehogy fordítva süljön el a dolog. Mert van, hogy valamelyik pasi nem úgy éli meg, mint az eddigi legnagyszerűbb élményt életében. Meglátjuk.
Megyek lassan, mert aludni is kell valamikor.
Sziasztok!

nadine81

Szia!Hát jól elnézte a doki.Én menten gutaütést kaptam volna ha nekem ilyet a doki.Azt hiszem lefordultam volna az ágyról.Egyszerre bőven elég egy gyerek is.Nálunk hál isten ikres veszély nem áll fent.Meleg helyzet lehetett.Mi már ha jól emlékszem a 12-héttől vittük a kazit.A 36-ra is vittem,mert apa nem tudott ott lenni,de azon már akkora a babu,hogy nem látszik semmi.De vigyetek kazit,mert otthon olyan jó ujra meg ujra végignézni.Mi 4D-is voltunk a 27.-héten.Baromi jó máe látni mindent.A picur nyujtogatta a nyelvét emelgette a kezét meg a lábát.De éredemesebb a 30-
33.-hétig menni,mert akkor már olyan a pofija mint amikor megszületik egy pici eltéréssel.A másodiknál már mi is később fogunk menni.
A párom bent volt 11-től amíg be nem vittek a műtőbe.Én szerintem jó ha ott van,mert próbál segíteni már csak a jeleléte is megnyugtat.Bár engem egy idő után amikor már nagyon kivoltam a fájdalomtól nem igazán érdekelt,hogy ott van vagy nincs ott.Szegényem próbált segíteni homlokborogatás,oxigén lélegzés,de a végén már nem nagyon hatott meg,hogy ott van.Azzal voltam csak elfoglalva,hogy már vége legyen az egésznek.Szegény amikor elkezdtek már a végén kapkodni iszonyúan megijedt.Csak ült a széken teljesen el volt sápadva.Soha nem felejtem el azt az arckifejezését.A másik meg hogy jó ha látja,hogy mennyit kell szenvedni a szerelmünk gyümölcséért.Bár aztán van aki bemegy és 1-2 óra alatt kipottyan a gyerek belőle.Én nem ezekhez a szerencsésekhez tartozom.De mindent össze vetve azért jó ha ott van melletted.A császárhoz nem jöhetett be.De ha nem akar bemenni nem szabad erőltetni.Az meg különösen jó ha minden uh-ra el tud veled menni,mert a végére teljes extázisba esnek.Én lányt szerettem volna apa persze fiút és mikor megtudtuk,hohy fiú lesz teljesen a föld felett kezdett lebegni.Madarat lehetett volna vele fogatni.Ti mit szeretnétek?
Most megyek,mert nemsokára ide ér a nyagymamám.Este megy haza.Eljön egyett dédunokázni.

Szia
Vendég

Helloka!
A doki végülis nem elnézte, hanem próbált roppant de roppant vicces lenni, gondolta jó poén lesz. Tulajdonképpen az is volt.
Kazit akkor mi is viszünk már most. Azt én is hallottam, hogy ha már a vége felé, az utolsó hetekben jár valaki, akkor már nem olyan jól látni a csöppöt, ezért gondoltam én is, hogy talán már lehetne vinni. Tényleg biztosan jó, ha ott van Õ is UH-on, mert bár 2 db pici képünk már van, az azért más, ha nagyban, mozogni is látja. Az első képen még szinte semmit sem látni, csak egy sötét foltban egy pici világos folt. Akkor gondoltam biztos ő az. A másodikon a fehér folt már nagyobb, kicsit bab formája van, tehát biztos voltam benne, hogy amit az előző képen láttam, az tuti ő volt. Kép Nekünk persze ezek a képek is nagy élmények, hiszen ez az elsó fotó, vagy kép, vagy mindegy minek nevezzük, amin lehet már látni.
És hogy fiút vagy lányt? Közhely, de most még tényleg mindegy, hogy ki lesz. Nincs semmi komolyabb érvem amellett, hogy miért lenne jó lány, és miért a fiú. Úgy is mondhatnám, hogy nem szól több érv a fiú mellett pl., mint a lány mellett. Mindegyiket más miatt akarom. Én legalábbis. Lányt magam miatt, mert nő vagyok, és de jó, hogy "van egy gyönyörű kislányom". Fiút Apa miatt, mert de jó, milyen büszke lesz majd, hogy "van egy stramm, tökös kisfiam"! de nekem is ugyanúgy jó a "fiam", mint Apának a "lányom". De eddig úgy voltam vele, nem biztos, hogy meg kéne kérdezni, hisz jobb a meglepi, de most már azt mondom megőrülök a kíváncsiságtól, mindenképpen tudni akarom, hogy mi lesz. Remélem 28-án okosabbak leszünk. Kép
A "bemegyek veled" vagy "nem megyek be veled" kérdés meg majd előbb-utóbb úgyis kialakul benne. Szerintem most még nem olyan kézzel fogható a dolog, nem élte bele magát annyira, stb. Majd jön a videó, az első rúgások, amit majd ő is érezhet, babaholmik beszerzése, meg hasonlók. Akkor szerintem változik majd picit a véleménye. De ha nem, akkor sincs semmi baj, teljesen rábízom a dolgot, azt is megértem, ha végül nem jön be. Ha tényleg nem érzi azt még az uccsó pillanatban, hogy "mindenképpen ott akarok lenni", ha még a végén is van valami pici dolog is, ami visszatartja, akkor inkább ne jöjjön. Nagy élmény az is, amikor majd kihozzák, és először veszi kézbe. Meglátjuk.
No, megyek én is, mert hozzánk is vendégek jönnek. Sógornőmék jönnek két kislányukkal, megnézni a Ludas Matyit!
Szia!

nadine81

Sziasztok lányok, asszonyok!
De jó hogy beindult az élet itt a soproni mamák kismamák körében is.Kép
Egy hétig nem voltam, és már egy csomó mindent kitárgyaltatok.
Én is itt fogok szülni Sopronban, remélhetőleg január végén. Holnap töltöm be a 29. hetet, úgyhogy lassan kezdődhet a visszaszámlálás.
Gabi, teljesen megértelek a honvággyal kapcsolatban, én Győrből költöztem 3 éve Sopronba, és nem volt egyszerű megszokni. Bár közelebb van mint Nagykanizsa, de akkor is. Mondjuk már elég jól megszoktunk itt, és szeretjük is a várost. A József Attila ltp-n lakunk, szeretem ezt a környéket, de a vágyunk nekünk is egy kertes ház lenne. Majd talán pár év múlva...
Nadine, a Berkesről én is jókat hallottam, bár én a Tiboldihoz járok. Egy kolléganőm ajánlotta, mivel nem ismertem senkit elmentem hozzá, és szimpi volt, így mikor terhes lettem, hozzá mentem akkor is. Nekem eddig bejött, de a szülésnél dől el igazán hogy milyen. Nov. 17-én megyek uh-ra, remélem megmutatja magát a kismanónk. Bár jó izgulni is, de kíváncsiak vagyunk. Eleinte meg voltam veszve a fiúért, most már a lánykát is el tudnám képzelni, szóval mindegy mi lesz pláne elsőre.
Gabi, gyönyörű a kisfiad, igazi vasgyúró. KépGratulálok hozzá! El sem tudom képzelni, hogy pár hónap múlva nekem is lesz ilyenem.
Most megyek, de igyekszem írni még.

ErikaKép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi, hónapok?? Már csak Hetek!! Kép
Akkor még nem tudjátok mi lesz? Eddig nem mutatta magát? Vagy amikor legutóbb voltál az olyan rég volt, hogy még nem tudták megmondani? Vagy? Én most 28-án megyek, az lesz a 19. betöltött hét. Már viszek videokazit. Be kell azt valakinek előre jelenteni, vagy csak úgy aznap kezébe nyomom a kazit és közlöm bent, hogy na akkor nekem kell egy felvétel? Tudom, hogy a 3-4 D-snél kell előtte intézkedni, de ennél is?? Annyit tudok, hogy állítólag 800 Ft. De azt hol és mikor kell befizetni? Tudtok ti valamit erről?
Köszi: Nadine.

nadine81

Hűha,
csak most látom, micsoda lavionát indítottam be...
Nekünk modemes netünk van, ezért nem tudok túl gyakran jönni, előre sorry...
Nekem is megvan már a kisfiam, szept. 1-jén született. Én eleinte Kapuvárra jártam, de az orvosom (Ferencz doktor) meghalt váratlanué, ezután mentem át a Karazmához. A szülést viszont a Berkes bonyolította le, mivel Karazma szabin volt éppen. Szerintem jól csinálta, én elégedett voltam.
Vissza se tudtam mindent olvasni, majd talán a héten még rászánom magam egyszer. A messzelakásról még: én Bp.-ről költöztem Sarródra, mert itt kaptam állást. A férjem is onnan való, tehát rokonság semmi. Elég nehéz, nekem is rengetegszer van honvágyam, de nagyon szeretek vidéken élni, és a munkámat is szeretem (ami miatt ide költöztem).
Na megyek, mert már nagyon késő van... Ja, képet én is megpróbálok majd feltenni Bulcsúról!

Sziasztok!
Csilla
csillahbabe

Sziasztok!

Nadine!Otthon fizetni kell a viedófelvételért?Itt amikor megyek uh-ra csak odaadom a kazit és ő vesz is fel.

Nercsi!Úgy látom,hogy eddig igazi törzsgyökeres soproni még nincs köztünk csak akik vándorlunk.
Akkor itt mind tudjuk mi az a honvágy!
Csak az a különbség,hogy te szép városba költöztél ahol van étel.Itt Kanizsán semmi nincs és fele olyan szép mint sopi.Még szórakozási lehetőség sincs.De szó szerint semmi.Egész kanizsába a csónakázótó ér valamit az gyönyörű hely.De úgy haza költöznék.Eddig úgy tervezem,hogy nem itt akarok megöregedni.De jövő tavasztól már megpróbálok kéthetente hazajárni vagy legalább havonta arra a pici is már nagy baba lesz könnyebb lesz vele utazni és akkor talán enyhül a honvágy érzése.Haza megyünk majd nyaralni.Szép a József évekig jártam fel,mert a suliba a barátnőm ott lakik.Szerettem arra mászkálni.És közel van a Lőverek ahol már vagy kb.4-éve nem jártam.mikor haza mentünk soha nem fért bele.
Már neked sem sok van hátra.Lassan itt lesz a célegyenes.Tényleg miért költöztetek el Győrből?

Csilla!
Megmondom őszintén ha olyat hallok vagy olvasok,hogy valaki pestről költözött el más városba csodálkozom rajta.Hisz mindenki azt emlegeti,hogy pest a lehetőségek városa.Bár személy szerint én nem költöznék oda.De minden esetre ide kanizsára se jönnék mégegyszer.Én itt azt mondom ha valaki fiatal bárhova csak innen el.Én már nagyon nem ugárhatok,mert ide köt a fiam meg a párom meg persze az évek alatt szerzett barátok.
Várjuk a képeket!

Gabi
Vendég

Sziasztok!

Most csak egy gyors üzi!Van egy jó topik a fogamzás,várandóság,szülés majd a várandóság és ott a terhesség örömei.Ajállom nektek nagyon jó sokan vagyunk már én is egy éve bent vagyok.Kb.
Megosztjuk egymással a bánatunkat,örömünket tanácsokat adunk egymásnak.Tényleg nagyon jó.Ha van kedvetek nézzetek be.

Gabó
Vendég

Sziasztok!

Gabó!
Én is csak most nemrég érdeklődtem utána a kórházban a videófelvételnek. Valamilyen osztályos nővért kérdeztem meg, ő azt mondta csak vinni kell a kazit, nem kell előre szólni, és hogy 800,- Ft. Ennyit tudok most. Ezt is csak azért kérdeztem meg, mert nem akartam koppanni, hogy csak úgy viszem a kazit, és ott derül ki, hogy azért szólni kell valakinek vagy mit tudom én. Majd meglátjuk.
Csilla, Karazma fogadott orvosod volt, vagy csak hozzá jártál? Mert ha én pl. fogadok egy dokit, akkor ő bejön hozzám akár szabiról is? Vagy azt azért már nem teszi meg? Én különben Berkeshez járok, úgy tervezem, hogy nála is szeretnék szülni. Nálad a szülés végére pottyant be vagy ott volt minden előkészületnél, vajúdásnál is? Úgy érzed eleget foglalkozott veled? Én már most tiszta lázban vagyok, hogy mi lesz. És a szülésznő? Aranyos volt? Állítólag vannak morcosak is. Vagy attól függ mennyire hisztis a kismama... Kép

Helloka: Nadine.

nadine81

Gabi!!
Én ismerlek téged! Azt hiszem. Persze csak látásból, de... Amikor mondtad, hogy Juharfa, nekem beugrott egy arc, de persze abban az utcában lakhat sok-sok Gabi, így nem is foglakoztam a dologgal. A vezetéknevedre próbáltam emlékezni, de nem ment. Aztán ma megnéztem a profilodat itt a babaneten... Így lettem benne biztos. Lehet, hogy te nem emlékszel rám, mert ez nagyon régen volt. Általános iskolás koromban voltam két nyári táborban is. Szerintem onnan lehet az "ismeretség". Csak nem tudom melyikből. Az egyik azt hiszem Balatonmáriafürdőn volt, amit a Fenyő téri suli szervezett. Én ugyan az Erkelbe jártam, de egy fenyőtéris tanárnővel egy házban laktunk, és vele mentem ebbe a táborba. A másik azt hiszem Mikosszéplakon volt egy rozzant kastélyban, vagy valami hasonlóban. Az udvarán egy üres medence vagy szökőkút volt. Ezt azt hiszem az Erkel szervezte. Nem vagyok benne biztos. Neked dereng valamelyik hely? Melyik suliba jártál? Ha jól emlékszem, hosszú, szőke, göndör (vagy legalábbis hullámos) hajad volt akkor, és talán copfban volt. Te vagy az, vagy keverlek valakivel?

nadine81

Sziasztok!
Remélm mindenki jól van. Én eltűntem a héten, mert a férjem szabin volt, így otthon (Győrben) voltunk. Olyan jó volt kicsit anyunál.
Gabi! Azért jöttünk Sopronba, mert a férjem Ausztriában dolgozik, és Győrbe csak hétvégente tudott hazajárni. Mikor komolyra fordult köztünk a dolog, akkor döntöttünk hogy elköltözünk, hogy együtt élhessünk. Aztán szerencsére bejött a dolog, együttélés, esküvő, baba,...
Nadine! A 20.heti uh.-on nem mutatta magát, de talán majd csütörtökön. Most lesz a 30. hetes uh. Nagyon izgulok. Amúgy én nem vittem kazit, nem tudom mi a módja, csak fényképet kértem, az ingyen volt. De szerintem elég ott szólni a dokinak.
A héten kezdtem érezni éjszaka, hogy totál elzsibbad a karom éjszaka, főleg a kézfejeim. Akkor is ha nem fekszem rá. Szerintetek ez természetes ilyenkor, vagy valami bajom van? Majd megkérdezem a dokit is, de az csak csütörtökön lesz. Eléggé kellemetlen.

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Szia Erika!
Akkor ti babátok nem mutatta magát. Kép A kis szégyenlős! Kép De amúgy a 20. hét körül már meg lehetne mondani, igaz? Vagy rosszul tudom? Én már tiszta lázban vagyok, remélem lehet valamit látni. Az sem érdekel, ha nem tutira mondja a doki, csak mondjon már valamit! Kép
A kézzsibbadáshoz sajnos nem tudok hozzászólni, mert erről még nem hallottam/olvastam. Pedig elég sokat kutakodtam arról is, hogy milyen panaszok fordulhatnak elő, de ezzel még nem találkoztam.
Nekem a derekam szokott néha fájni, bár azt hittem ez majd csak később jön elő. Előtte sosem fájt semmim, ezt pedig úgy kb. a 7-8. héttől érzem. Azért gondolom, hogy a terhességtől van. Bár súlyt még nem cipelek elöl Kép, valami akkor sem tetszik a derekamnak. De hát ez van. Ennyit el lehet, el kell viselni még az elején is. Ha már szerencsére más problámám nincs.
Amúgy a zsibbadást azóta érezted máskor is, vagy csak egyszer? Ha igen, akkor ugyanazon a kezeden, vagy volt már a másikon is?
Remélem előbb-utóbb elmúlik majd. Ha más nem, a szülés után! De reméljük előbb!
Ha megvan az UH, írd ám meg, ha mutatta magát a poronty!
Addig is jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Sziasztok: Viol.

nadine81

Szia Nadine!

Jól emlékszel én vagyok az.Mikosszéplakon voltam.Én a Gárdonyiba jártam akkor Ferenczi volt és ha jól emlékszem 5-be voltunk.De ez nem biztos.Tudsz magadról feltenni egy képet?Jó buli volt.Akkor voltam először egyedül a szülők nélkül két hétig.Volt is honvágyam rendesen.Amikor elszoktam mélázni az eltelt éveken mindíg eszembe jut a tábor.Ez tök jó!!!

Nercsi!Az jó,hogy minden összejött.Szerencsés vagy.Így már érthető miért költöztetek sopiba.Így sokkal egyszerübb és kényelmesebb.A kezem nekem is szokott zsibbadni a vége fele.Nem dagad még a kezed vagy a lábad?Erre vigyázni kell,mert ha nagyon elkezdessz nagyon dagani be is fektethetnek a végéig.

Most mennem kell a picurt etetni.
Jóéjt mindenkinek!
Vendég

Szia Gabó!
Ezt a képet találtam, bár a tábor már kb. 15 - 16 éve volt! De ugye az elmúlt pár évben még nem volt dig. fényk.gép! Kép KépKép

nadine81

Szia!
Így már én is emlékszem rád.Hát igen jó régen volt.Amúgy jól vagy?Voltál mostanában dokinál?
Majd ha megszülettek a picik és egy kicsit nagyobbak lesznek összehozhatnák egy baba találkozót.Talán addig még csatlakoznak hozzánk többen is.Tök szupi lenne.
Röviden ennyi,mert ki kell teregetnem.

Szia Gabó
Vendég

Szia Gabó!
Köszönöm jól vagyunk, semmi változás. A derekam fáj kicsit. Nem vészes, csak hát eddig sosem volt. Mintha legalább 90 éves lennék! Most értem meg az idős néniket, bácsikat! Kép
Már tiszta lázban vagyok, mikor érzem először mozogni ezt a csöppséget! Ma vagyok 18. hetes.
28-án megyek UH-ra, 30-án terhesgondozóba. Remélem, hogy ott fogják majd közölni az AFP eredményét, és nem fogok levelet kapni, hogy indulandusz Győrbe! Azt mondta a védőnő, hogy ha jön, akkor még ezen a héten várható a levél. Később már nem. Mert kb. két hét, amíg megvan az eredmény.
Jó ötlet a babatalálka, csak az tényleg még nem mostanában lesz!
És ti hogy vagytok?

nadine81

Sziasztok!
Ez a babatali tök jó ötlet! én is benne vagyok.
Nadine! Szorítok az afp miatt, de biztos nem lesz semmi gond vele! Szerintem tiszta felesleges az egész, a védőnő azt mondta, nagyon nagy hibaszázalékkal dolgoznak, és akiket visszahívnak, a 90%-ának semmi baja. Tök jó, hogy már érzed a babókát.
Ma voltam uh-on. KISLÁNYUNK lesz.........Kép Kép Kép
Olyan furcsa érzés hogy kiderült. Olyan izgatott voltam utána, mint mikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Pedig én végig fiút éreztem. Szóval ennyit a megérzésekről....
A múlt héten voltam egy turiba, ahol olyan édes kiscsajrucikat hagytam ott, mert csak semleges színűeket mertem venni. De lehet még visszamegyek értük.
Holnap megyek terhesgondozásra, majd ott előadom a kézzsibbadásomat is. Ma el is feledkeztem róla.
Örülök hogy ti is jól vagytok Kép
Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Szia Erika!
Gratula a kislányodhoz!! Kép Kép Kép Tök jó! Én eddig úgy voltam vele, hogy totál mindegy rózsaszínű vagy kék angyalkát kapunk az égből, de most icipicit hajlok a fiú felé.. Nem tudom megmondani miért, csak úgy érzem. De természetesen ha lány jön, az is ugyanolyan jó!
A babót még nem érzem, csak szeretném már érezni! Azért vagyok lázban, hogy mikor érzem már! Kép De remélem előbb-utóbb eljön! Az UH most lesz 28-án, az lenne a legjobb, ha akkor meg tudná mondani! De ha nem, persze tudok várni.
Hol van az a turi, ahol a ruhákat nézted? Igaz én még nem kezdtem el, de jó tudni. Veszek néhány új dolgot is, de rengeteget kapunk. Van a rokonságban 3 család is, összesen 7 gyerkőccel egytől ötéves korig, szóval lesz mindenféle ruci. De attól még érdekel, hol van az a turi. Épp nemrég hallottam valakitől, hogy nagyon jó minőségű dolgokat lehet kifogni, viszont cipőt jó, ha újat és abból is jó minőségűt vesz az ember, arra érdemes áldozni, mert fontos, hogy miben nő fel a kis lábuk, hogyan fejlődik!

Nadine

nadine81

Szia Nadine!
Köszi a gratulát!
Én a babót kb. 18 hetesen éreztem először. De csak úgy épp hogy. Aztán napokig semmi, majd egyre jobban. Biztos te is hamarosan érezni fogod. Kép Valamit elértettem ezek szerint, ne haragudj!
Ha mész a 20. heti uh-ra, reméljük megmutatja magát, és kiderül mi alakul a lába közt.
Mire vagy kiírva? Ha jól emlékszem te a Berkeshez jársz?
A turi, amiről írtam Győrben van, angol használt ruhák vannak benne, szinte újszerű állapotban. Most láttam, Sopronban is nyílt egy, az Ötvös utcában. Bár nem voltam még benn, de a jövő héten készülök, majd beszámolok. Jó cuccok vannak még a Fűzfa soron is, az is használt, de jók szerintem. Ezeket a bébiruhákat nem igazán lehet pár hét alatt elnyűni, amig a baba hordja. A cipőkről a kismamatornán mondta el a védőnő, hogy az első használónak belenyomódik a láblenyomta, így ha más is hordaná, az már nem tesz jót a lábának. Ezért abból én is csak újat vennék.
Ma voltam én is t.gondozóba, de a dokim pont operált, így a Karazma volt benn. Elmondtam a kezem, annyit mondott, ha erősödik a panasz, menjek vissza. Szóval nem lettem okosabb.
Remélem te jól vagy! Kép

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?