Szia!
Hát, elég nagy kálváriád volt. De el is hiszem, hogy megérte. Ezzel szerintem mindenki így van. Bármennyit szenved az ember, ha minden nap látja, mi vagy ki is az, akiért annyit küzdött, akkor hamar el is felejti. Mármint magát a fájdalmat. A fájdalomküszöböm nekem is a béka segge alatt van, utálom, ha bármi is fáj. Legyen az csak a fejem, vagy egy gyantázás, bármi. Jó, az tuti, hogy a szülés ezekkel még csak össze sem hasonlítható, csak az a baj, hogy ha már most félek, mi lesz akkor. Lehet, hogy mire odaérek, nekem sem a fájdalom lesz az első, csak bújjon már ki, és legyen velünk.
A teherbeesés nekünk sem "elsőre" jött össze. A fogamzásgátló után szépen okosan kivártuk a 6 hónapot, addig nem is volt semmi élesben. Az első hónapban teljesen biztos voltam benne, hogy összejön, hisz miért ne? Aztán le is lombozódtam egyből.. Bezzeg aki nem akarja, nem számít rá, védekezik stb., annak becsusszan. De aki családot akar, próbál egészségesebben élni, készül rá, annak nem jön össze egyből. Berkes írt fel peteérést elősegítő bogyókat, azokat szedegettem. Aztán történt olyan, hogy 6 napot késett. Fú, gondoltam ez tuti azért van! Vettem is egy tesztet, persze negatív lett. Párom volt andrológiai vizsgálaton, hogy nála minden rendben van e. Végülis nem lett olyan rossz az eredmény, de túl jó sem. Valahol valamilyen határon volt, amire azt mondták, hogy ilyen értékek mellett bármikor bekövetkezhet a spontán terhesség, de ha mégsem, akkor a jövőben mest. megterm. céljára is tökéletes. Étrendkiegészítőket kapott és vitaminokat. Nekem már olyat javasoltak, hogy ha még pár hónapig nem jön össze, beszélhetünk a petevezeték átfújásról is. Persze nem biztos, hogy ott a hiba, ezt így innen nem tudják, de azért átfújják, vagyis átjárhatóvá teszik, hátha korábbi gyulladások vagy fertőzések miatt a petevezeték el van kicsit tömődve. Ez egy kis műtét lett volna altatásban, két kis lyukkal a hasamon. Hát ezt azért szerettem volna elkerülni. Sikerült is. Mert most augusztusban, amikor is hét napot
késett (gondoltam az már több, mint a hat!) megcsináltam újra egy tesztet, ami pozitív lett. Az az igazság, hogy picit meg is lepődtem, mert nem nagyon éltem bele magam, mert előtte tök sokat görcsöltem azon, hogy mikor jön már össze, miért nem jött még össze, stb. Pedig aztán ha jobban belegondolunk, nem voltunk lekésve semmiről, hisz mindketten 25 alatt vagyunk, pár hónap próbálkozás az még nem sok azokhoz képest, akik évekig próbálkoznak. Az utolsó egy-két hónapban már nem is nagyon foglalkoztam vele, gondoltam, ha itt az ideje és jönni akar, akkor úgyis jön, és a természet majd megoldja. Ezért is lepődtem meg a teszten. Persze csak pár másodpercig, mert utána már ugri-bugri volt mindenki.
Tiszta lázban voltam, mert Berkes épp szabin volt. Jó, terhességet bármelyikük meg tudja állapítani, de gondoltam, ha már elkezdtem nála, akkor nála is maradok. Tudom, hogy attól, hogy más állapítja meg, én még ahhoz megyek, akihez akarok, de akkor is. Illetve az volt még döntő, hogy nem rohantam egyszerre dokihoz, hogy ha Õ úgyis ott van már a helyén, ne piszkálja már meg még senki 4-5 hetesen, tudok várni még másfél vagy két hetet. Akkor aztán elmentem, és közölte, hogy igen, ez van! Akkorra már látható volt az UH-on a szívműködés is. És azóta csak növünk, csak növünk.
Fáradékony csak az első 6-10 hétben voltam, most már az sem, és ezen kívül sincs semmi más bajom. Néha fáj kicsit a derekam, nem tudom ettől van-e, hisz úgy olvastam ez majd később jelentkezik amikor már elöl növekszik a csomag mérete/tartalma!
De ez is bírható.
Mivel szerencsére nyugis melóhelyem van, a lehető legtovább szeretnék dolgozni. Persze ehhez az is kell, hogy minden ilyen problémamentes maradjon.
Recepciós vagyok a hegykői fürdőn. Októberben még a gyógyászati részen is voltam, de mivel ott kicsit megterhelőbb a munka, egész nap megyek ide-oda, így megbeszéltük, hogy ott már nem leszek, csak a panzió és kemping recepcióján. Ez csak ülőmunka, bejelentkeztetés, fizettetés, stb. Kicsi ez a cég, kevesen vagyunk, mindenki ismer mindenkit, ezért olyan családias jellegű, bármi megoldható, bármikor cserélhetek, nem kell egyszerre szabadnapot kivenni. És ők úgyis örülnek, ha maradok, ameddig maradok. Meglátjuk meddig bírom. Neked milyen jellegű munkád volt és meddig dolgoztál?