Új privát üzeneted érkezett!

Viki,
Ja igen, Aranytízbe járok hétfőnként.Kép

KépKép
connie

Bea,
www.minimano.hu , szombaton 14-ig van nyitva.
www.astikids.com

A BabyBell (Kenguru Gold) az Árkádban a legalsó szinten van, ha kiszálltok a liftből, jobbra, a zöldséges fele kell elindulni, ott is jobbra tartani, és pár lépésre van a szemben levő oldalon. A C&A pedig eggyel feljebb, majdnem szemben a BabyBellel.
Etetőszék sztem tök jó, ami az Ikeában van, ha nem kaptunk volna ajándékba, mi is olyat vettünk volna.

KépKép
connie

Sziasztok!
Hehe azt hiszem a tescótól jutalékot kérek majd.Örülök,hogy tetszik nektek ez a könyvecske,Pécsen vettük,ott nagyobb a választék mindenféle téren úgyhogy nem tudom melyikekbe lehet venni.

Vaktyúk
Nestléről mit kell gyűjteni és mit adnak érte?
Maja is erőszakon végzett pulcsi,body,kinti rugi,sapka üvöltéssel és közelharccal történik.

Dóri
Nem volt a szülés rossz,tudtam mire számíthatok,hogy rutin és nem én tojtam a spanyolviaszt,hogy a dokim lesné minden fájásomat,csak rossz volt megélni.És utólag kérdezgettm a scajokat,hogy ők is kaptak-e szurit meg fájásgyorsítót és ők nem ,pedig volt aki 10-12 órát vajjúdott.Inkább ami után történt,nem készültem fel rá,hogy alig fogom látni a picikémet.

Virág,Vizimanó
Igen-igen,a legújjabb találmány a szép hosszú hajacska,amit gyengéden tépeget,nem úgy mint az arcom és a szám.

Átment a lányom hurrikánba,alig lehet megfogni gy ugrál
Kép

komolyan,mi lesz ,ha mászik vagy ha megy????

Juszti
Szuperek a képeidKép
Elvileg ma megkapod a figurákat.

Vezso
A páromnak is nagyon tetszett a lavóros képek.

Ildi
Én nem igazán értem az orvoslást,anyi ilyet hallottam már,hogy napokig láz stb. és egy hét múlva látnak valami betegséget,ez így működik??

Connie
Ákosnak gratula!Kép

Timurr
Vendég

Connie!
Kecskeméti alma-barack, és Hipp alma barack. Ezekben nincs hozzáadott cukor. De a Hipp sütőtök-almájában sincs. Vigyázni kell viszont a Kecskeméti őszibarackkal, Hipp sárgabarackkal, azok cukrot is tartalmaznak.

Most csak ennyit írok gyorsan, mert kezdődik a nap, Viola is felébredt.
zitmi

Sziasztok!

csak egy képet dobok fel, Bea reklamálta tegnap Kép
Aztán húzok tanulni, mert csütörtökön megint vizsgázom....

Kép
lirian

Zitmi,
Köszi, akkor ma meg is veszem ezeket.Úgyis kell páromnak kagylókonzervet keríteni a holnapi vacsihoz.Kép

Na indulunk is, de délután még leszek!

KépKép
connie

Ezt még gyorsan beteszem ide, most találtam véletlenül:
http://www.szoptatasportal.hu/node/430

KépKép
connie

Jaj köszi Mindenkinek! nem gondoltam hogy ilyen sikerem lesz! Hú de jó Kép

Vezso: az a 15 kép az enyém. Lehet hogy félreértettelek. tényleg valamelyik jól sikerült pl. méhecske , gyík, kökörcsin. De nincs annyi önbizalmam hogy egy újsághoz forduljak vele. SZóval ne írj ilyet hogy kissebbségi érzésed van Kép ezek a képek egy hobbi eredményei , ne hasonlítsd egy gyorsan elkészült képhez. Pl én odavagyok a lavóros képedért. Itt a pillanat számít, ott a pontos munka Kép és a tökéletesre való törekvés. De azért még sok tanulnivalóm van.

Majd tervezem egy fotósuli elvégzését mert nagyon szeretem csinálni. a nászúton csináltam nagyon jó analóg képeket napozó , szárnyát bontagató és szárító kacsáról, majd ha végre sikerül eljutni egy talira ,elviszem.

KÉpzeljétek ma Boldi 2 óránként kelt éjjel. Olyan mintha félne , vagy bántaná valami. Magam melllé veszem ott se jó neki . Nagyon dudoros az ínye , lehet hogy a fog bántja ennyire? Olyan rossz.

Timurr : várom a postást. Kép Maja alszik mostanában?

Dorka: igen , valóban így jobban megnézve tuti hamis a kép. De azért jóKép

Ákosnak gratula!

Kép

Kép
juszti75

és bocs hogy offolom a topikot a képeimmel, de szerettem volna Nektek megmutatni.
Kép

Kép
juszti75

http://gportal.hu/portal/kismamalap/

itt találtam a babaneten

Kép
juszti75

Nagyon Boldog Névnapot Blankának!Kép
Vendég

Bizony, Isten éltesse Dóri Blankáját!

Kép
zitmi

Ildi,
hogy van ma Marcipán? Remélem, hogy sokkal jobban, mint hétvégén!
zitmi

Sziasztok!

Na végre rendbejött Manó(úgy néz ki).Reggel óta be nem áll a szája; ez az én egészséges kisfiam!
Kép
Még holnap ugyan vissza kell mennem;mert a széklete még mindig nagyon híg(bocs de nem tudom szebben leírni); de ezen kívűl minden oké!

Blanka!
Mi is nagyon boldog névnapot kívánunk neked; sok sok puszi!
Kép
Kép

Ildi

delfinke

Ildi
Nagyon nagy puszi a cserfes Marcipán manónakKép

Dóri
Mi is sok puszit küldünk a névnapos Blanka babánakKép

Connie
Én is Hipp-et adok Vincének(sárgarépa és sütőtök a kedvenc),de mostanában Kecskemétit is kap,abból a banán-alma-pipihusi a number1.Ezekben nincs cukor.De mindenképp érdemes elolvasni,melyikben mi van,mert pl a Hippes spenótban tejszín(!!)van-mi a fenének???-pedig nagyon szerettem volna megkóstoltatni Vincével.Illetve van mindkét gyártónak olyan terméke is,ami cukrozott.

Dorka
Bár én sokszor küzdök ezzel az egy Manóval is,de téged olvasva garantáltan kedvet kap az ember a több gyerekhezKépBiztos hogy nagyon sok örömet tudnak adni!!

Timurr
Klassz a táblázat!Betennéd még Vince adatai közé,h 3900g és 60cm volt születéskor?Köszi! Ahogy elnéztem az anyukák születési adatait,leszámítva egy-két kakukktojást(mint pl. énKép ),lehetne a topik neve tavaszi babák és mamák,annyi tavaszi születésű van közöttünk.Kép

Lir
Liló egyre szebb!Igazi nő,már most incselkedik,villogtatja a harisnyájátKépNagyon édes!Ugye a Liluciból lett Luci a beceneve?

Tegnap milyen mérges lett a férjem,őrület,a kis pukkancs.Ahogy felálltam a géptől,odarobogott és kikapcsolta,majd közölte h a gyerek is a klimpírozásomra ébredt fel(nem az ő eget rengető orrfújására,ááá dehogy ha,haKép )majd közölte,h HA(ezt kihangsúlyozta erősen)hozzáférne a géphez,nyitna egy topikot a tavaszi babák szegény hátrányos helyzetű apukáinakKépAz lenne csak a jó móka!Mindenkinél este közelharc folyna a gépértKép De én azért beleolvasnék-disznó módon-miről csevegnének a fiúkKép
Na megyek,mert sose készülök el a sétához.
Szép napot Nektek
Virág
villes

A mi lavóros képünkKép

Kép
villes

és még egy:
Úrnak születni kellKép
Kép
Virág
villes

Virág
ez jó:-))))))))))))))))szegény hátrányos helyzetű apikák.Hahaha
Nagyon édes Vinvce a lavórbaKép
Persze beírom,de nem írtam ,hogy hiányzik?Meg a képek is rólatok?

Lirien
Gyönyörű Lilóca ezen a képen.Kép

Marcinak pusszantások,a kis hős arcocskájáraKép

Juszti
Ma éjjel is két óránként kelt leányom.Képzeld itt a gyógyszertárba azt sem tudják mi ez a bogyó,röhej,itt semmit sem lehet kapniKép

Kép
Mostanába így beszedem a számat,vigyorgok,mint állat és halkan sejtelmesen búgok,mint a galamb.
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Komolyan kezdek kikészülni.Manócska arcán megjelent egy csomó piros kiütés, ami terjed a nyakára is.1 órára viszem a dokihoz; szerinte lehet hogy a vírustól jöhettek ki; de lehet valami fertöző betegség is!
Jajj, lányok szorítsatok; annyira el vagyok keseredve!
KépKép

delfinke

Sziasztok!

Lir: Gyönyörű ez a lány, mégmégmég Kép
Nagyon szép arca van!
Olyan nagy már Grétihez képest Kép Hihetetlen, hogy enyém lány is lesz ekkora. Bár az is hihetetlen, hogy mekkora az 5 hónappal ezelőtti önmagához képest!

Csütörtöki vizsgához sok erőt és kitartást és szerencsét kívánok!

Vezso: Én 2 hét múlva írok megint zh-t. (egyszer kérdezted) Vizsgaidőszak majd karácsony előtti héten kezdődik. Kép Ez a legundorítóbb szerintem az egyetemben, a téli vizsgaidőszak. 6 éve nem volt nyugodt karácsonyom meg szilveszterem. Na de majd jövőre!

Rozi nagyon édes és ügyes ahogy ül, igazi csibész feje van neki is Kép!

Juszti: Szerintem is nagyon ügyes vagy, fantasztikusak a képek!

Connie: Gratula a négykézlábazáshoz! Forgás még sehol? Védőnő is közölte velem tegnap, hogy lehet Gréti is előbb fog mászni mint forogni. Ha leteszek nem elérhető távolságra mellé dolgokat vagy elé, pár percen belül simán eléri, megfordul, meg valahogy halad, meg nem tudom mit csinál. De forgásra nem tudom ösztönözni.
Dévényes gyógytornász majd jól ki fog akadni ha 2 hét múlva eljön, már ide látom. És közli, hogy Gréti el van maradva 2 hónappal a koránál és én meg ki leszek borulva. Kép
Köszi a babaáruházas infókat, szerintem csak az Árkádban fogunk szétnézni majd vasárnap meg az Ikeában. Nekem nem jön be az Ikeás etetőszék Kép
Ja meg a biztonsági övet etetőszékre, hol vettétek?

Hüpi: Nem semmi a kiscsávó! Kép

Na én is lépek tanulni meg főzni, és Gréti is fölébredt.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Blanka: Boldog névnapot kívánunk! Kép

Ildi: Uhh, épp írtam, hogy de jó, hogy meggyógyult Marcika, erre látom bepöttyösödött Kép
Õszintén remélem, hogy semmi komoly!
Nem lehet hogy allergiás valami gyógyszerre amit kapott, vagy valami kajára???? Csak nem fertőző már!

Virág: Nagyon jó a második kép a képaláírással Kép
Amúgy jót nevettem, Gergő is úgy fújja az orrát, hogy a halottak is felébrednek.
Amúgy nekünk a harcok miatt volt egy időszak amikor 2 számítógépünk volt. Mindketten diplomamunkát írtunk, stb. Lassan megint odáig fajulnak a dolgok, hogy ismét kell 2 gép. Mondjuk csak idő kérdése a sok alkatrészből összedobni egy gépet, mindig tele vagyunk monitorokkal, winchesterekkel, ramokkal, és társaival. Gréti előbb fog tudni összerakni egy számítógépet mint házat építeni kockából.
Ja meg mindenki azzal cukkol minket, hogy első mondata az lesz, hogy: Hello World! Kép (számítógépes nyelveknél, ha új nyelvet tanul az ember, ez az első amit leprogramoz, hogy írja ki, hogy hello world Kép)

Én is elolvasnám mit írogatnak a pasik Kép

No meg majd 7 év múlva a csemetéink: 2005-ös tavaszi gyerekek topikban Kép

Na tényleg bedugulok!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok! Nemrég értünk haza. Apának vettünk kütyüket az újdonsült íróasztalára. Meg koccantunk is egyet, valaki kinézte, hogy sávot akarok váltani, és bevágott a helyemre. Csak én még ott voltam. De férlerántottam a kormányt, úgyhogy csak a tükörnek csattant neki, ki is esett, de utánam jöttek, és visszarakta a pasas.

Bea
A biztonsági övet a Lehel utcai diszkontban vettük, Lehel u. 1/b, de sztem minden bababoltban van, ahol nem csak ruhákat árulnak.
Forgás semmi. De tegnap kifigyelte a többi babákat, és most már félelmetes sebességgel halad a földön összevissza, ismeretlen technikával.

Lir,
Liló milyen aranyos! Ákos is szokta mutogatni a szexi lábát a népnek.Kép

Ildi,
Ez nem igazság, szegény Marcipán. Pedig már úgy örültem, hogy meggyógyult.

KépKép
connie

Boldog névnapot kívánunk mi is Blankának.
Kép

Virág,
Akkor a férjed azért nem szereti ha klimpírozol, mert ő nem tud?
Páromnak van laptoja, úgyhogy mi nem harcolunk.

KépKép
connie

Na itt vagyok én is! Reggel lefőztem a kávét, úgy, hogy nem tettem be a gép alá az edényt.KépKépKép Nagylány is lettem, és azt hiszem ez nem teljesen az én napom.Kép

Ildi,
ezmánemigasság! Követelem, hogy összes vírusok, bacik, nyavalyák távozzanak Marcipán közeléből.Kép

Dóri,
Blankának boldog névnapot.Kép

Connie,
párodnak boldog szülinapot, és fincsi vacsit kívánok, és Ákosnak gyors és ébredésmentes alvást.KépKépKép Nekem sem volt még jó a hajam anyu szerint. Amikor rövid, akkor hosszan jobb volt, amikor hosszú akkor ezmegmilyen.Kép

Virág,
biztos jól kidumálnának a pasik bennünket.Kép Párom is olvas néha bennünket, méghozzá az idodában szerintem, mert volt olyan amiről tudott, pedig nem mondtam neki, csak itt írtam le.KépKépKép

Timurr, Virág, Lir,
a gyermekeitek nagyon aranyosak.Kép

Ákos hivatalosan is tud felülni. Ma reggel apjának is megmutatta.Kép

Még egy élmény a szülőszobáról. Doki vizsgál. Csörög a telefonja, beszél bele, majd átnyújtja nekem egy széééles mosollyal, és azzal: az aggódó nagymama.KépKép Égtem egy csöppet. Így vajúdás közben kellett letiltani anyut arról, hogy odarohanjon és mittoménmicsináljon.KépKép

Kép

Kép
vizimano

Timurr,
ha bármilyen homeobigyó kell, írd meg, és igyekszem beszerezni s potázom. Tudom, nem túl gyors, de a semminél többet ér.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Nagy kő esett le a szívemről, ˝csak˝víruskiütése van, semmi komoly!Vért is vettek tőle a biztonság kedvéért, de a gyorsteszt negatív lett!
Húúúúúúúúúúú, nagyon megkönnyebültem.
1 óra előtt értünk oda; és az ápolónő egyből az elkülönitőbe rakott minket.Ránézett a csemetére, és közölte, hogy ez kanyaró!A víz levert egyből,majdnem elbőgtem magam.Ekkor jött a dokinő, és mondta, hogy ez víruskiütés.
De sajnos ez azt jelenti, hogy még fertöző!Kép
Remélem szombatra rendben lesz!

Na pusz nektek!

Ildi

Ui: Vizímanó!Jót mosolygtam a nekem írt mondatodon; tök jó fej vagy!
Kép

delfinke

Ildi
Jó hír, hogy "csak" víruskiütése van Marcipánnak, nem vmi még csúnyább, de hát ez sem vidám dolog. Kitartás, gyógyuljon meg Marci minél hamarabb!

Virág
Nagyon jók a lavóros képek! Nekünk is vannak, csak nem tudom hol, így nem tudom felrakni.

Timurr
Maja baba milyen hosszú! Aranyos nagyon.

Az én férjem este 11 körül szokot bemorcizni, hogy végre feküdjek le, mert nélkülem nem tud aludni. De amúgy nem problémázik amiatt, hogy netezem. A munkahelyén annyit ül a gép előtt, hogy itthon mérsékelten kell neki a gép, így nincs harc kettőnk között a gép miatt.

Ti hogy főztők? Nálunk a konyhában van a járóka, és ha ott vagyunk, abba teszem a leányzót. De egyre kevésbé viseli a benne tartozkódást, és folyamatos, egyre erősődő reklamálások, majd sírás következik, miközben én próbálom az ebédet gyártani. Ma kicsit rosszul bírtam cérnával, hogy folyton nyivákolt, hiába beszéltem, énekeltem stb. neki, csak a kezemben volt jó. Úgyhogy csodálom Vezsot, hogy ennyi mindent tud főzni, sütni, háztartást vezetni és három gyereket nevelni.
pviki

Timurr,

Te kérdezted, hát megvan az eredmény. Ma voltunk oltáson, Gréti 68 cm és 9,5 kg. Jó nagy igaz? Bár 2 hét múlva 6 hónapos lesz, úgyhogy ezek bő 5 és fél hónapos méretek.
A kakival minden rendben, eredmény NEGATÍV. Most már teljesen nyugodt vagyik, de már nem is zöldül Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!

Előszőr is a betegeknek jobbulást.
Maig én is aggódtam, mert nálam találtak vmi bacit, és izgis volt, hogy manó vajon elkapta-e. de szerencsére nem, és már én is meggyógyultam Kép

Sajna nem tudunk menni a szállodás talira Kép, mert családi program van, Aligára megyünk anyósomhoz.

Azt szeretném kérdezni, hogy kinek mennyit van kézbe a manó, mert én mostanában nem nagyon tudom letenni, mert rögtön kiabál. illetve alvás után van egy fél óra amikor elvan magában, de akkor is ott kell legyek 2 m-en belül.
Lassan ott tartunk, hogy ebédelni nem tudok rendesen, mert tök rossz hallgatni, hogy sír.
Szóval ti, hogy csináljátok, hogy mást is tudtok csinálni mint, manót fogni?
már gondolkoztam a sírni hagyáson is, de nem hiszem, hogy bírnám. viszont így is eléggé nehéz.

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok
Connie te mint hozzaerto szted Tamiflu-t honnan lehetne szerezni?

Kép
vaktyuk

Zuzsi
Nálunk dettó ez van.Mindent fél kézzel csinálokKép

Akiren
Hát igen jó nagy Gréti,nade szerintem,ahogy elezd majd ülni,mászni,mozogni már nem hízik ennyire (félre ne érts nem baj,hogy ilyen szép súlya van)Szerintem az én lányom vékony kislány lesz,mármopst cingár 66 cm körül van és ehhezz 6.35 dkg csak.De én nem látom soványnak.
Örülök a kakinak!Mrmint az eredménynekKép
Miket csinál Gréti?

Vizianó,Viki
kösziKép
nálunk méretileg úgy van,hogy a 68-as rugik,nadrágok áéppen jók,felsőkből meg 62-68-as bőven elég.Mellbe még nagy a 74-es,de nacikat,rugikat már csak akkorát veszek,kis hosszúlábúmnakKép

Vizimanó
Köszönöm szépen,hogy felajánlod a segítséged,azt mondták megrendelik amit kérünk,majd rákérdezek a páromnál,hogy akkor most mi van lesz nem lesz,mert ma is elég nyügi a csaj.

Gratulálunk Ákosnak a hivatalos felüléshezKépKép
Maja sok-sok gratuláló puszikát küld neki!
Kép
Timurr
Vendég

Timurr,
majd bezsebeljük a puszikákat.KépKép Maja nagyon édes, sőt ellenállhatatlan a kis sapijában.Kép

Zsisske,
Ákos változó. Van, hogy tök jól eljátszik, és hiába megyek oda bohócolok, énekelek, rám sem bagózik. Akkor bármit csinálhatok.Kép Ha nyügi van - fogzás, nátha, front, vagy mittudomén - olyankor vagy akkor tevékenykedem, amikor alszik, vagy magamra kötöm és hajrá. Most azért már így is nehezebb, mert "segít".Kép De vannak olyan napok, amikor "csak" Ákosozok, ezt a férjem is tudomásul veszi, mert nálunk sem működne a sírni hagyás. Előbb bolondulnék meg.Kép

Ma voltam a barátnőmnél - Vaktyuk, tudod, annál aki a Humanat is forralja. Én olyan gyereket nem láttam még! Nem csoda, hogy majdnem kórházba került éhezés miatt. 1 hónappal fiatalabb Kőcnél, de csak feküdt, morzsolgatta a pelusát, egy hangja nem volt. Anyja felvette, mosolygott. Az én fiam meg... Elkúszott a tükrös szekrényhez és azzal szórakoztatta magát, hogy a fejvel buccolta a saját képmását. Közben hangosan röhögött.Kép Kérdem, mindig ilyen a kiscsaj, mondja anyja, jaja, ma egy kicsit nyügi. Kölcsönadnám a fiamat... Az jól lekiabálná a fejét bármilyen késedelem, vagy téves jelértelmezés esetén azonnal.KépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Timurr,

Maja szép nagyra ki tudja nyitni azokat a csodás kék szemeit Kép

Gréti most ott tart, hogy ha felültetem nagyon jól tartja magát, sokáig játszadozik így.
Lábát bekapja kb. 3 hete.
Hasra fordul 4 hónapos kora óta.
Hátra először 1 hete fodult.
Hétvégén forgott egyet, először hasra aztán tovább hátra. Tegnap pedig 2 kört csinált ebből Kép Mindezt balra csinálja, jobbra nem akar mozogni, csak néha, nagy-nagy csábításra. A dokinak mondtam, és azt mondta nem gond.
Hátrafelé mászik általában fél métert, mielőtt elkezd visítani Kép
Fenekét emelget jó magasra felnyomja, és ma vettem észre, hogy már a hasát is megemeli egy picit, mikőzben az orrával a földet nyomja Kép
Hát kb. itt tartunk, szerintem egész jó ilyen a súlycsoportban Kép Kép Kép
Viszont nagyon keveset beszél, talán azért mert az izommunkára koncentrál Kép
Sokat mosolyog, kacag ha szórakoztatom. De azért még mindig sok nyafi is van.

Akiren
akiren

Timurr,

Még eszembe jutott, hogy Gréti még azt is csinálja, hogy mindent meg akar fogni. Ha iszok, és a közelemben van, akkor a pohárért nyúlkál. Asztalnál belecsap a kajába Kép Mindent meg akar fogni, amoi nem az ő játéka, telefon, távirányító, újság, popsikrém stb.

Akiren
akiren

Ildi!!!!!
Tudom, mi lehet Marcipán baja!!!! Nálunk is volt mindkét nagynak. Három napig láz, utána kiütések. Semmi komoly, majdnem mindenki átesik rajta. Azt hiszem, valahanyadik gyerekbetegségnek hívják. Azért nem találgatok, mert van ezek között durva is, de ez egy ártatlan!
Nem mindig jut eszébe a dokiknak elsőre, de a kiütés, és a három nap láz erre utal. Remélem, eltaláltam, és akkor holnapra kutya baja.
A kiütések hirtelen (fél-egy óra alatt teljesen elborítják a babát/gyereket, de nem viszket), aztán ilyen hamar el is múlik egy-két nap múlva.
Puszi, Dorka

Most nem olvastam vissza, lehet, hogy írtad, hogy mit mondott a doki? Akkor bocs!
dorka

Akiren
Nagyon ügyes gréti,nálunk csak véletlen forgások vannak,ülni percekig megy magától,ha kipihent jár keze-lába lovacskázik a térdemen,mint akinek sajtkukac van a fenekében.Mászás nálunk is inkább hátra,ez a struccpolitikai is jelen van.Röhögés szintén megy.Rikogatás,sikítozás és rengeteg duma.Kép

Vizimanó
Hú Maja leordítaná a haját a néninek,szerintem.Örülhet anyuka,ha ilyen kis angyalkája van.

Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok! KépKép

DelfinkeKép
Komolyan mondom, hogy már dühös vagyok az összes bacira ill vírusra, és igaza van Vizimanónak, hogy mehetnének már a bányába, ahelyett, hogy Benneteket zaklatnának!! Marcipánnak nagyon sok puszit küldünk és biztosak vagyunk, hogy meg fog gyógyulni hamar.
Eszembe jutott, hogy egyszer pár éve Karácsonykor
a férjemen és a nagyiján kívűl a családban mindenki beteg volt. Neke pl Szenteste 39 fokos lázam volt hányással, félrebeszéléssel és ájulással spékelve, ugyanez mindkét kislányunknál, a szüleim hasonló állapotban, anyósom is. Csak a 90 éves nagymama és a férjem volt egészséges. Egymásnak telefonálgattak, a férjem meg átment nővérkébe. Most már nevetünk rajta, de én sose fogom ezt a Karácsony elfelejteni. Ilyen is van.
Szóval, Delfinke, kitartás!!!! KépKép Ennél már csak jobb lehet. Marcipán tud már enni meg inni, nem hányja ki? És a láz?
Vezso
vezso

Akiren
Rozi is mindent meg szeretne kaparintani, ami nem játék kategória, meg másodpercek alatt tudja lekapni a szemüvegemet és földhöz vágni.
Aztán ha az ágyon ül, és mi elé fekszünk, akkor jön az arcműtét (ezt a lányaim találták ki), vagyis szájtépés, szemátültetés Rozi által Kép Mindezt angyali mosollyal , persze.

Írtátok többen is, hogy nehéz a baba mellett főzni, meg kézben kell sokszor tartani. Nem könnyű, az biztos. Apróságok segíthetnek pl:
1. Zenehallgatás, amikor fontos dolgot csinálsz, be lehet kapcsolni vmilyen szép zenét (nálunk a lányok így hívják a komolyzenét), Vivaldi, Beethoven, Csajkovszkij,Mozart mind alkalmas. Persze a popzenék is,vannak köztük olyanok, amiket szeretnek a babák. Viszont, meg kell figyelni, melyik tetszik nekik, pl Veronika Demis Roussos-tól mindig sírt, de pl a filmzenéket imádta. (Most is). Rozi Beethovent szereti, olyan elmélyülten hallgatja. Popzenére táncolni is lehet neki, elég vicces, fakanállal gitározni, meg ilyenek.

2. Ha főzök, akkor adok a babának a főzőszerszámaimból, a lavórban pl volt nála szedőkanál, meg műanyag dobozfedél is. A szedőkanállal jól püfölte a lavórt és elvolt vele sokáig. Minél nagyobb, annál több dolgot lehet a kezébe adni, ami alapvetően nem játék. Pl linzertésztát begyúrva, lábos, egy darab alma stb.

3. A vastagabb papírból készült áruházi katalógusok, reklámanyagok is jó szórakoztatóeszközök. Azért árgus szemekkel kell figyelni, hogy nem eszi-e meg. De ha vastag papírból van, akkor nem szokták megenni. Viszont összegyűrik, figyelik a papír hangját közben.

4. Játszani a járókába mindig evés után teszem a babát, mert ha nem éhes, akkor nyugodtabb. És az első álmosság jelre lefektetem, elringatom. Õ az első. Akkor abbahagyom, amit csinálok, bármi is az és csak vele foglalkozom. A sorrend tehát: ébredés, tisztábatevés, evés, esetleg megint tisztábatevés, játék, alvás.

Ezek csak ötletek, nálunk beváltak, ha még eszembe jut vmi, leírom. Próbálok elsősorban én Rozihoz alkalmazkodni és cserébe ő ezt meghálálja, eljátszik sokat magában. De mindig a közelemben van, mindig beszélek hozzá, bevonom a dolgokba. Nem biztos, hogy mindenkinél működik ez, vannak sírósabb babák, de ki fogják nőni. Majd visszafelé azt fogjátok mondani, hogy sajnos, igen hamar elmúlik ez a korszak is és megnőnek hipp-hopp. Közhelynek hangzik, de annyira igaz.

És Timurr írta a múltkor a Storyban a Stahl interjút, hát, olvassátok el. Annyira csodálatos. Elraktam emlékbe a cikket. Köszi Timurr az ötletet, utólag is. Kép

Vezso, akinek már van szép frizurája KépKép
vezso

Csak beköszönök, mert már ott tartok a rohamfordítással, hogy akkor is ctrl s-t ütök (nehogy elvesszen valami), amikor a neten vagyok. és csodálkozom, hogy miért nem történik semmi Kép
Flóra ráadásul tegnap óta igen nyűgös: vagy egy újabb fog, vagy bekapott valami vírust, még nem egyértelmű (picit meleg a feje, szar az egész világ, a szokásosnál többet kakil stb.). Az előző fogaknál is ez volt, úgyhogy reménykedem benne, hogy nem a havernői hoztak ide valamit (az egyik bölcsis, azoknál meg sosem lehessen tudni).

Ildi: Nagyon örültünk, hogy MArci jobban van, remélem, ezek a pöttyök is gyorsan elmúlnak.

Vizimano: Gratula Ákosnak a hivatalos felüléshez!

Zsuzsi: nálunk is vannak napok, amikor állandón kézben akar lenni a lány, és többnyire ehhez még az is jön, hogy ki akar menni. Ott aztán rögtön megnyugszik. Ez télen elég vicces lesz, mondjuk -20 fokban vagy szakadó esőben Kép De vannak napok, amikor nagyon jól elvan a játszóterén. Az utóbbi napokban addig volt nyügi, amíg apja haza nem ért, utána kisangyal.
Legközelebb reagálok a többieknek is. MOst teszek fel képeket, aztán nyomom tovább Bonaparte és Josephine édesbús románcát.

Az irigy kutya: hihetetlen erővel felkapta a játékát, és magához húzta, amikor a barátnője szeretett volna játszani vele.
Kép

Azt hiszem, még nem tettem fel ezt a képet. Ez az egyik új kedvencem.
Kép

Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Vizimano
Reszben emlexem de miert akartak korhazba vinni arra nem

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
Nem tudom, megkérdezem aput, ő jobban benne van a napi történésekben.Kép

Flóra,
Nem csodálom, hogy kedvenced az a kép.Kép

Timurr,
Maja nagyon hódító abban a sapiban.

Ma végre Ákos is elkezdett forogni, gondolom, mert látni nem láttam, de letettem hasra, félrenéztem, és újra vissza és akkor már háton volt. Ezt kétszer is eljátszotta ma.

KépKép
connie

Ja, közben Kata (Panni2005) írt, hogy ha meggyógyulnak, jönnek ők is a talira, Zsana pedig írt, hogy ők meg nem tudnak jönni.

KépKép
connie

Ma volt Andor FEL EVES!!!!!

Tok jo, hogy mar EVEKben lehet merni a korat.

Vicces. Mire megszoktam, hogy van egy 6 hetes kismanom, aki mar nem ujszulott, hanem csecsemo, addigra 6 honapos es lassan a csecsemo kategoriabol is kino.

Connie, a forgasrol annyit, hogy egyszer a fraszt hozta ram a gyerkoc, mert elgurult a szoba egyik vegebol a masikba (jo nagy szoba) amig nem neztem oda, hirtelen megallt a szivem, hogy hol a gyerek, mert ugyebar nem ott volt ahova tettem. Azota lelustult, es nagyon ritkan forog. Erdekes.

Udv, lassan en nem is fel eves, hanem fel eves es egy napos.

Udv, BJ
babjag

Babjag,
Andornak gratulálunk a féléves szülinapjához és sok boldogságot kívánunk neki a további félévekre is.
Kép

Nekem ma ezer dolgom lesz, főzés, takarítás, ajándékcsomagolás.Kép
Gyors kérdés azoknak, akiknél már mozgékony a baba: ti mindennap porszívóztok-felmostok? ha nem, milyen időközönként?

KépKép
connie

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a segítséget és az aggódást!

Dorka!
A dokinő azt mondta, hogy ez egy ártalmatlan víruskiütés; semmilyen kezelést nem igényel!
Kép Kép Kép Kép Kép

Hányás már nincs(ill.erről később), láz sincs!
Csak szegénykém úgy néz ki, mint a túró rudi(tudjátok, a piros pöttyös az igazi)!Már mindenhol vannak kiütések rajta!
Kép
Tegnap jó lebírkozott MArcipán:
Kép
Marci és a pöttyök:
Kép

Ildi

delfinke

Ildi,
Jóképű masszőröd van.Kép

KépKép
connie

Tegnapi hányás története:
Tegnap délután muszály volt elmennem a fülészetre; iszonyúan fájt a fülem(kb.három hetente visszatérően begyullad).
Anyósom vigyázott Manóra.Mielőtt elmentem megtömtem Maci hasát; mondtam anyósomnak, hogy nem kell neki kaját adni egy óra múlva itthon leszek.
Mikor hazajöttem; mondta anyósom hogy a gyerek összehányta magát; majd utána közölte, hogy Törpe éhes volt(?) és adott neki banánt villával összetörve.
Már ezen kiakadtam, mert manó 2-kor eszik, utána 6-kor tehát 4-kor nem szokott éhes lenni.
A másik: dokinő mondta, hogy most csak pépes ételt adjunk neki, mert a darabos irritálja a torkát és ki fogja hányni(erről anyósom is tudott)
Annyira elegem van; hét hónapja nem mozdultam ki itthonról gyerek nélkül; kezdek begolyózni!
De ezek után kire merjem bízni a gyereket?????
Tibivel is összevesztem ezen; szerinte én túllihegem ezt a problémát, és anyja csak jót akar!
Kép

Nem érti meg mi a bajom!
ELEGEM VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Mindig azt hittem, hogy ha itt lesz a gyerek tök boldogok leszünk; de egyáltalán nem érzem magam boldognak mellette.Marcit imádom természetesen, és örülök hogy itt van velünk;nehogy félreértsétek.

Na mindegy, panaszáradat befejezve!

Ildi

delfinke

Connie!

Nekem is tetszik a masszőr!
Kép

Kérdésedre: én mindennap felporszívózok és fel is mosok!

Ildi

delfinke

Connie,
én azokon az "útvonalakon" porszívózok és mosok fel naponta, ahol manókám megfordul.Kép A háló és dolgozó kivételével egész lakásKépKép

Vezso,
köszi a tippeket. Nálunk ákos Brahms rajongó. Meg szereti a Macskajaj c film zenéjét - én színjátszásommal, Halász Judittól sírKépKépKép

Vaktyuk,
azért vitték be, mert szopi ellenére csökkent a súlya, és aluszékony lett. A csajnak állandó mellgyulladása volt - 40 fokos láz, meg ilyenek. Aztán a kórházban mondták, hogy a gyerek ki van száradva és éhezik. Benn akarták fogni, csak azért engedték haza, mert apja orvos.Kép Végül a csajnak tályog lett a mellgyusziból és műteni kellett.Kép

Ildi,
tényleg létezik a 3napos láz c. betegség.KépKép Sosem tudtam milyen az. Lehet, hogy olyan mint nálatok?
Jóképű masszőröd van. Férjed nem féltékeny?Kép
Természetes érzés, hogy néha besokall az ember, nem értem félre amit írtál. Nálad ez nem csoda, nagyon rossz dolgokon mentetek át mostanában.Az, hogy hogyan fejlődik, lábköröm, láz, bunkó eü személyzet...KépKépKép Az ember még a dobostortát is megunná, ha minden nap csak azt kapna, hát még ezt a sok sz.rt amin ti átmentetek.Kép Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy az élet olyan mint egy kerék, és most vagyok lenn, ezután indul a felfelé tartó szakasz és csak jobb dolgok jöhetnek.Kép Lehet, hogy hülyeség, de nekem reményt ad, meg erőt, hogy összeszedjem magam, és tudjak mosolyogni, mert alapvetően ha tudok mosolyogni a Világra, akkor az is visszamosolyog rám.
Tudom, ez egy kicsit bugyuta filozófia, de ez csak a sommázata.Kép Fel a fejjel, és ne szégyelld, hogy eleged van.Kép

Ákosnak kinőtt a jobb alsó 2-es foga. Én meg a felsőket figyelem napok óta. Ennyit a szabályos fogzásról nálunk.Kép

Andornak boldog félévet.Kép

Flóra annyira aranyos, igazi bújós kislányKép

Kép

Kép
vizimano

Jó reggelt!

Delfinke
Először is nagyon -nagyon örülök a jó hírnek, hogy nincs láz, és a hányás is elmúlt. A fényképek tündériek a pöttyös Marciról, főleg a masszőrös. Kép
Viszont teljesen fel vagyok háborodva azon, hogy anyós tört banánt adott Marcinak. Főként, hogy felülbírálta a Te döntésedet. és hiába akart jót, rosszat tett, mindenképp.
Boldogság a baba mellett: teljesen normális, amit érzel. Az emberre rászakad a baba ellátásának felelőssége plusz a fáradtság és aggódás és ez eredményezi az érzéseidet. Me ugye a párkapcsolatot is ápolni kell. El fog múlni a rossz érzésed, hidd el. Sajnos, mire elmúlik, Marci is picit megnő, és akkor jön rá az ember, hogy milyen hamar telik el ez az idő. Hidd el, így van. Szóval vhogy ki kell élvezni ezt az időszakot is, akkor is ha hulla ideges és fáradt az ember. Ugyanevvel küzdök én is sokszor, meg sztem mások is itt. Egyébként az a Stahl cikk pont erről szól, hogy milyen élvezet a baba, annyira szépen leírja, és máshol még nem tapasztaltam ezt így leírva. Hogy móka az egész, akkor is, ha nem úgy érzed.
Te nagyon ügyes anyuka és feleség vagy, Marci szuper kissrác, Tibi is imád Benneteket. Minden rendben van (az is ami nincs ) KépKépKépKép
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?