Sziasztok!
Megakadt a szemem a topik címén és mivel én is hőmérőztem régebben (és sokat foglalkoztam görbékkel), ezért belenéztem. Ill. tegnap óta megint mérem.
Remélem nem haragszotok meg, ha időnként bekapcsolódok a társalgásba (már amennyire tudok).
Van 3 gyerekem (remélem ennek ellenére egyikőtök sem haragszik meg, ha írok), a legnagyobb után nem sikerül több, mint 1 évig teherbe esni, ezért is kezdtem el hőmérőzni, amivel kiderült számomra, hogy valószínű csak minden második hónapban van ovulációm (ami persze akkor rosszul esett nagyon, mára már elfogadtam). Ennek háttere az lehet, hogy UH vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy csak 1 petefészkem van.
Azért is kezdtem el hőmérőzni most megint, hogy kiderítsem, hogy most mi van, de mivel a 20. ciklusnapon 36.6 volt csak a hőm, nem tartom valószínűnek, hogy lenne peteérésem ebben a ciklusban. (Ami nagyon érdekes, hogy ciklushosszban nem látszik a különbség, van 28 napos anovulációs ciklusom is...)
Kriszti, Kamilla!
Régebbi adataimmal kitöltöttem a Fertility-t, és azt vettem észre, hogy azért nem teljesen pontos ha csak a hőket írja be az ember. Nekem volt olyan ciklusom, amikor tuti a 16. nap környékén volt ov. (UH is volt), és ő az adatok alapján a 20. napra tette. Pedig ha akkor lett volna, akkor most nem lehetne meg a kisebb fiam.
Szóval kell hozzá mindenképpen valami plusz adat (méhnyakhelyzet, hüvelyváladék), amivel tud pontosítani (amikor már a hüvelyváladékot is beírtam a ov. körüli napokra, akkor ő is helyesbített és visszatette a 17. napra).
De amúgy meg tök jól elszórakoztam vele, legfőképpen az "Intercourse Timing Analyzer" tetszett
. Volt olyan ciklus, amire "High"-ot kaptunk
(csak akkor épp baba nem lett belőle), a babás ciklus csak "Good" értékelésű.
És nem tudom ki írta korábban, de tanultam én is új dolgot: az én babás görbémen is van a pé után 10. napnál egy leesés (emlékszem akkor azt hittem, meg fog jönni), de aztán visszment és nem jött meg...
Kriszti!
Szerintem a Fertility neked nem jó időpontot ad. Főleg azok után gondolom ezt, amit az én görbémmel csinált. Nekem is lassan megy fel a hőm pé után (7 nap alatt érte el föl-le ugrálásokkal a 37 fokot, igaz akkor ott is maradt), és emiatt a Fertiliy az utolsó alacsony hőre teszi az időpontot, pedig a tényleges pé napokkal előbb volt. Szerintem korábban, inkább a 37. napon volt pé neked. Ahogy olvastam az archivot, neked már máskor is előfordult ilyen késői ovuláció...
Tontica!
A 37 és feletti érték csak a menzesz esedékességességének napján és utána ad okot reményre, mert 1-2 nappal előtte is leeshet. Én úgy olvastam, hogy ált. egy várandós görbe 3 fázisú, azaz a két fázis után (ov. előtti és ov. utáni) terhesség esetén még emelkedik 1-2 tized fokot és ott is marad (ez a 3. fázis).
Na de amit a Fertility-n láttam aszerint bármilyen is lehet egy ilyen görbe!
Beszti