Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi

hát mi is betegen...Bulcsú éjjel befulladt,sokat nem aludtam.Még most sem igazán jó,pedig kapott kúpot isKépKép...
Villő hajnalban tekergett,szóval én szívtam a legjobbanKép...A jövő hét is jó lesz,mert Bulcsú biztosan itthon lesz,öröm lesz a két gyermek..Kép

BöfizésKépKép,hát igen,néha igen komolyan tudják művelniKép!De legalább már megy neki!

Sírás:lehetett ám a fronttól is,vagy csak kicsit besokallt már aznapra és kieresztette a fáradt gőztKép...de legalább nem tartott sokáigKép!

barátnőzés szuper volt,Bulcsú is nagyon élvezte,Esztert amúgy is nagyon szereti,mert nagyon kedves csajsziKépKép...
A gömbös játékra gondolsz?Azt már kivágtam a kukábaKép!

Õsziek:igen,olvastam,akartam is írni,hogy nnna,elkezdődött,amiről beszéltünkKépKép...
Úr Isten,az én gyerekem ugyan 10 nappal fiatalabb,de nem csinál semmit,jaj,nem ült fel pontosan 6 hónaposan,és csak a bal kezében fogja a csörgőt!KépKépNa,nem gúnyolódok,de mi lesz itt...KépKépKépÉn is összeszereltem tegnap a bébitornázót Villőnek,most azt nézegetiKép...

Espumisanra kiváncsi vagyokKép...

Na mentem reggelit csinálniKép!

Pusz,Anyapoc

Ui:tényleg,többiek???????

anyapoc

Tele van a hócipőm a frontokkal!KépNem lehet bírni a gyerekkel!Az utcán nem volt semmi baj, olyan szépen aludt amíg Füreden voltunk!Még az ebédünket is végig kumta.De mióta itthon vagyunk olyan mint aki megbolondult.
Anyapoc
nálad ,hogy viselkedik a két gyermek?Hogy telt a napotok?
Bulcsú, hogy van?

Mondtam, hogy megbolondult a gyermek. A kezünkben ordított, a kiságyban nézegeti a forgótKép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Frontok erősen kihatottak a Gergőre is, én is és apa is kétszer indult el altatni, az első próbálkozás után 2 órával kb. 15 perces ordítás után elaludt. Én már nagyon kész voltam.Kép
Vérvizsgálat eredménye jó lettKép, az alapján semmi, de semmi bajom, hála Istennek. Most már biztos, hogy idegi alapon vagyok kész.
De még egy jó hír, apa holnaptól dolgozik!KépKépKép Rossz hír a jóban, hogy most csütörtökig betanul Pesten, így nem sokat látjuk, de ez most egy nagyon kicsi probléma. Csak furcsa lesz, hogy majd 3 hónapig itthon volt, most meg egyszeriben "sokat" nem lesz itthon. De annyira örülök! Úgy néz ki, hogy az új munkával párhuzamosan elindítunk egy vállalkozást is, társként, remélem ez is összejön, és akkor teljesen megnyugodnék.

Alvás: Gergő most júniusig mindig kint aludt a babakocsiban, ha fújt, ha esett. Egyszerűen nem tudott itt bent a lakásban aludni. Babakocsiban aludt mindig 2 órát legalább, ha hideg volt, jól bebugyoláltam, szerette nagyon. Amikor jött az a 2 hét kánikula, akkor szoktattam be, a szobában mégiscsak jobb volt a hőfok.
Másik gyerekkel nem teszek így, mert azért elég macerás volt, főleg a hófúvásban, azt sem tudtam, hogy védjem az idő viszontagságaitól.

Infacol: mi ezt szerintem legalább 4-5 hónapig használtuk, először napközben is, aztán már csak lefekvés előtt. Nekünk nagyon bejött, jöttek a pukik rendesen, böfizéssel sem volt gond. Az igaz, hogy nagyon drága, de a kínlódásmentesség megért nekünk ennyit.

AnyapocKép: Bulcsú jobban van? Kérdezni akartam már korábban, csak elfelejtettem, hogy hol csináltattad a szülinapi tortáját? Nagyon-nagyon tetszik.

SzilviKép: benéztem az őszis topicba, nagyon jó a kép Márkról, tényleg teljesen felszívódott már a púpja. Ezzel tényleg lavinát lehet elindítani, hogy kinek a gyereke mit tud már. Pedig tényleg minden gyereknek más a fejlődési üteme. Gergő például csak 9 hónaposan kezdett el mászni, 3 hétig művelte ezt, aztán meg elindult. Szóval mindenki másképp és máshogy csinálja.

Sziasztok: Móni

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Írtam már vagy 2 órája és nem látom seholKépKép...

Szilvi

Nálunk nem volt nagyobb gond,bár Villő most éppen nem laszik.Amúgy egész nap szinte aludtKép,most bent van az ágyában,de 10 percenként megyek betenni a cumit...remélem,azért elnyomja az álom,mert én már aludnék a tegnapi éjszaka utánKép...
Na jó,ha nem ölben volt,akkor nyafka volt ő is,pedig nem szokott újabbanKép.Igaz,mpst az eseti szopi után sokat beszélgetett velem,már kezd rikoltozni,olyan édes!Kép
Nap közben átvágtam,mert jól felöltöztettem és a nyitott ablak alá tettem a ringatóban,így aludt szinte folyamatosan.Délután meg leruccantunk anyuékhoz,mentünk sétálni,így megint csak aludt!Kép
Márknak is megvan a magához való esze ám!Nem gondoljátok,hogy lassan uncsik vagytok már nekiKépKép?
Bulcsúval nem volt gond,ő már nem "frontos"Kép..
Csak a megfázás.Most kezdett megint elmenni a hagnja,meg is jegyezte,hogy "retek hangja van"..KépEgyébként semmi láz,egyebek,csak folyik az orra és néha köhögKép...Azért köszönjük kérdésedKép...
Esti alvás hogy ment?

Móni

AlvásKép..látom,nálatok se jó a helyzet ilyenkor..
Vérvétel!KépEz jó,csak az a kár,hogy idegileg kivagy.De ha már jóra fordultak a dolgok(és mindenhez külön nagy gratulaKép),akkor talán megnyugszol és nem lesz gond és jöhet a kistesó isKépKépKép!
Kintalvás:na igen,nem túl jó iylesmihez hozzászoktatni őket,mert akkor aztán sehol máshol.Nekem is hónapokig kellett az utcákat rónom hóban-fagyban,mert a babakocsiban aludt BUlcsú,de aztán mi egy huszárvágással elintéztük.Persze nála nem azért volt,mert így szoktattam,hanem amiért nem aldut,muszáj volt vhogy altatni,mert már teljesen kivolt szegénykém...KépNa meg aztán én is...le is fogytam 43 kilóra..Kép
Infacol:nálunk nem nagyon jött be,de azért még adom neki este,mert lehet,hogy tovább kell szedetni vele,hogy hasson...Igaz,most este kitornáztunk egy nagy adag pukitKép...
Bulcsú,köszi,jobban a körülményekhez képestKép...meg sem érzi az ilyen enyhe megfázásokatKép.
A tortát a Levendula üzletház mögött levő cukiban csináltattam(az Ady utcáról lehet odamenni),van nagyon sokféle.De most néztem a Cholnoky Spárnál levő cukrázdában is vannak nagyon szuperek!!!Talán jobbak,mint emitt!
És olyan gyönyörű esküvői torták,ha másért nem,hát ezért elvetetem magam mégegyszerKép!Mert ott láttam azt a tortát,amit szerettem volna,csak egyik cukrász sem vállalta el akkorKép...
Ki-mit-tudKép:igen,én annak idején Bulcsúval mindeig csak azt tudtam mondani,hogy hát igen,az enyém még ezt sem tudja..KépKépKésőn ért a drágám..Kép
Kitartás,az a pár nap hamar elmegy Apa nélkül!:9Nekünk is már csak 2 hét!!!!!

Pusszantás mindenkinek,remélem,ez elmegyKép!

Anyapoc

anyapoc

Móni

most már nyugodj meg!KépApának van munkája, új vállalkozást fogtok indítani, tehát több lábon fogtok állni.És Te is egészséges vagy !
Csak a tanulás idejére kell Pestre mennie?Ha igen akkor aztán tényleg nincs probléma.Az a pár nap hamar elmegy.Viszont visszaszokni arra, hogy egész nap újra kettesben lesztek Gergővel, hát....
KépÜdvözölet a NEGYT-ben(okt.14.péntek)Kép

Anyapoc
az esti alvás jól ment.Kb 1/4 9-kor bealudt és csak 1/4 2-kor evett.Utána reggel 6-kor.Igaz 5 órától hallgattuk a nyögéseket, nyomásokatKép, de nem sírt, így hagytam az ágyában.Jól el voltKép
Bulcsú és az arany köpéseiKépNem írogatod, hogy miket mond?
Örülök, hogy jobban van a kőc!Egyébként ezért nem megy bölcsibe?
Nem látszik, hogy későn ért volna!Kép
Espumisan: hát én nem tudom.... Ez mos mire jó tulajdonképpen?Kép
Ha megjött apa azért ide fogsz néha látogatni, vagy kénytelen leszek magammal beszélegtni?Kép
A többiek ugyanis ritkán járnak errefeléKépHalljátok többiek!Kép

Hali
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi

Én olyankor is itt szoktam lenni,ha Apa vanKépKép...
Az alvás nekünk is jól ment,mire mentem aludni,már a kisasszony is aludtKép.Aztán ébredt 1 -kor(Bulcsúval együtt,akinek orrot kellett fújniKép),aztán csak 5-kor.Aztán nálunk is nagy nyögések és evés fél 7-kkor,aztán szunya fél 8-igKép...Azért fél7 felé már volt sírdogálás is...Kép
Szoktam írogatni,amiket Bulcsú mond,de annyi minden van,hogy képtelenség megjegyezni és leírni!KépDe az elsők közül pár szitut feljegyeztem!
Igen,ezért nem megy bölcsibe,betegen nem lehet vinni...hát aki megteheti,az nem is viszi,de mindig van 1-2 beteg gyerek, a gondozók meg legfeljebb morognak érte,mert fertőzik a többitKépKép.
Későn érésKép:na igen,ebből is látszik,hogy ha normál határokon belül csinálja a gyermek,amit csinál,de nem éppen akkor,amikor XY gyereke,azért még nem kell kétségbe esni...Előbb utóbb mindegyik eljut odáig,ameddig kellKép!
Espumisan:ez is puffadásra,görcsökre jó,de azért egy darabig használni kell szt folyamatosan,hogy kialakuljon a hatása a babánálKép.
Jaj,megnéztem én is a képet Márkról,édes,ahogy játszikKép.
Én megint becsaptam Villőt és az ablak alatt alszik,mert délig már nem megyek ki vele,mert Bulcsú alszik...Majd délutánKép

Na megyek,mert Bulcsúnak pisilni kellKép!

Anyapoc

anyapoc

Hahó!

Voltam délelőtt Vp-ben, okmányirodában, lejárt a jogsim, meg kellett csináltatni. A héten küldik is postán.
Ja, azt nem is mondtam, hogy a páromnak az új álláshoz kocsi is jár, így a mienk itthon marad, tehát mehetek vele, amikor csak akarok, persze ésszerű keretek között, hiszen tankolni azt mégiscsak kell. Tehát, remélem hamarosan összefuthatunk Veletek.

Gergő is jól aludt az éjjel, igaz 3-kor megébredt, fel is állt, de visszafektettem, kicsit "sisegtem" neki, aztán aludt reggel 7-ig. Kapott kakaót, aztán nem aludt vissza, pedig ez a szokása. Úgyhogy nekem is kicsit korai volt a kelés. Anyu fél egy-kor lerakta aludni, még durmol.

AnyapocKép jó, hogy így be lehet csapni Villőt, olyan gondolom, mintha kint lenne. Bulcsúnak hiányzik ilyenkor a bölcsi, vagy örül, hogy otthon van? Amikor apátok hazajön, akkor nem is fog böcsizni?
És még egy kérdés: Bulcsú mikortól nem pelenkás? Engem mindenki kérdez, hogy hol a bili? Én meg nem akarok még ezzel foglalkozni. Sztem ráér.

SzilviKép szerencsére csak a tanulás idejére megy Pestre, aztán itt, a megyében furikázik erre-arra. Még nem tudja, pontosan melyik területet kapja. NEGYT-tag leszek ismét, az utóbbi 2 évben apa mindig annyit dolgozott, hogy csak na. Reggel ment, este 7 előtt nem igen ért haza. Most folytatódik ez a tendencia sztem, de majd meglátjuk. Főleg, ha összehozzuk a vállalkozósdit is, akkor aztán beindul a nagyüzem. Nem baj, nem panaszkodok, inkább ez, mint a munkanélküliség bizonytalansága.

Kép
Kép
bogumil

Móni

Szuper,van kocsidKépKép..ja és jogsi is kell hozzá?KépKép
Kiváncsi vagyok,hogy jön be párodnak az új állás!Majd mesélj!Kép
Bulcsú is sokat aludt délben,bár nála ez megszokottKép...csak ilyenkor,amikor tele a nózija,könnyebben felébred...
Bölcsi:hát én ezt nem tudomKép...nem szokta mondani,hogy nem akar menni,meg ha itthon vagyunk,akkor sem,hogy de jóKép.Az biztos,hogy egy idő után hiányzik neki,mert én nem tudom már úgy lekötni,hogy elég legyen nekiKép.Kellenek a játszópajtások...
Bili:nálunk most nyár elején került le a pelus,de egyik napról a másikra.Én nem vagyok a szoktatás híve ezen a téren.Hiába erőlködnék,ha ő még nincs készen rá,akkor flesleges.Van ugyan bilink,de egyszer sem használta,hanem azonnal a wc-t.KépAnnak idején anyósom is mondta nem sokkal az 1 éves szülinap után,hogy de jó,hamarosan jöhet a bili...mire én megkérdeztem,ugyan hogy gondolja,amikor még beszélni sem tud a gyerek????hogy mondja el,hogy mit kell neki?Erre persze az volt a válasz,hogy neki mindekettő 18 hónaposan már szobatiszta volt..Hát az enyém nem leszKép.Nagyon ritka,hogy ilyen korán valódi szobatisztaság alakuljon ki.Nagyon hamar visszaeshet a gyerek(ami nagy kudarc lehet neki is) és sok lehet a baleset.Akkor minek erőltetni,Kb. 3 éves korára éri azt a testi feljettséget,hogy erősek legyenek a záróizmai és vissza tudja tartani a pisit vagy kakit.Én ezért nem erőltettem,majd tudja a gyerek,hogy mikortól nem kell.Nálunk a kaki sokáig elbújva ment a pelusba is.Így hogyan vegyem rá,hogy ráüljön a wc-re és előttem csinálja?Majd ha már ő dönt úgy.És egyik nap így döntött és másnaptól nem kellett.Éjszakára is azonnal levettem neki,mert már hónapok óta mindeig szárazon vettem le róla reggel.Azóta csak 1szer volt baleset,éjjel bepisilt és reggel nagyon sírt miatta.Szt vmit álmodhatott,ezért ment be,mert azóta sem volt ilyenKép.
Na,ezt jól kiveséztem neked,de ne hagyd magad!Ragaszkodj az elveidhez és magyarázd meg minden "okosnak",hogy miért teszed.Az biztos,hogy az esküvőjén már nem lesz rajtaKépKépKép!
Na és Gergő bőven ráér még!Hiszen még lehet,nem is tudatosul benne,mit is csinál,amikor pisil vagy kakil...

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc
Kész, kivagyok!Kép
Ez a front Márknak és nekem egy kicsit hosszúra sikeredik.A nappalok katasztrófákKépSzegényem (nekem úgy tűnik) folyamatosan sír.Már mondtam apának vegyen ki egy nap szabit,és legyen ő vele.Kép Már nem tudom eldönteni, hogy a hasa fáj-e, vagy valami más-e a probléma?Folyamatosan ásít, de az alvás az max fél óra. Most éppen a bkocsiban van, de már ott is nyüglődik... Folyt köv.Kép
Feladom a kiságyazást amíg ez a frontmizéria van!
Persze azért oda is beteszem, de ha én is akarok pihenni akkor a marad a kocsi.

Villő szeret a hasán lenni? Márk nem, nem is eröltetem,bár jó lenne a pocak miatt is,hát a mászás miatt is.Bár erre még ráérünk.Kép
Szted az gond, hogy már csak az oldalán alszik? kivéve ha megyünk sétálni.

Na nézzenek oda, a bkocsiban egy szó nélkül egyedül elalszik. Miért nem lehet ezt a kiságyban?
Na megyek én is egy kicsit aludni.

Majd jelentkezem.
Bocsi, hgoy csak magunkkal foglalkoztam most.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

SzilviKép

Szegénykém!KépÉn ezt a frontot megúsztamKép...
hogya altatod a babakocsiban?Nem tudod azt megcsinálni,amit én?Hogy felöltözteted és úgy rakod bele,nyitott ablaknál?(anno én Bulcsút is altattam így a panelben).Villő nagyokat alszik így,tk szinte egész nap alszik,mióta ezt bevezettem és csak kicsiket van fent.beszélgetünk,amint nyügös lesz,irány a rongatóKép...Délután meg séta,tegnap sokat nézelődött közbenKép.
Attól is lehet ám nyűgös,hogy álmos,de már nem tud elaludni.Túlpörgeti agát,aztán hiába álmos,nem megy...Ez a felnőtteknél is van így...
A másik,hogy telihold is van és az is megzavarja ám őket...ugyan az okát nem tudom,de az biztos,hogy sokan nem tudnak aludni ilyenkor...Kép
Kiságy nálunk csak este-éjjel van,ha már nagyobb lesz,akkor fogom átszoktatni..illetve ahogy majd adja magát a dolog,amikor már meglesz a napi két alvás iedje.Most még olyan rendszertelen a dolog,hogy örülök,ha alszikKép...
Villő UTÁL a hasán lenni,ezért eddig csak 1-2 szer aludt úgy,de nem volt jobb neki tőle.Õ nem igazán hasfájós,így értelme sincsKép.Bulcsú szinte az eslő otthoni naptól kezdve úgy aludt,ő meg hanyatt nem tudott,met az első összerezdülésmél,amikor beindult a Moro-reflex,már fel is ébredt.Ha a hasán volt,akkor nemKép.
Szt nem gáz,ha oldalt alszik,de talán már ne támaszd ki,így meg tudja találni magának azt a pozíciót,ami neki jó...Vagy ha úgy látod,hogy hanyatt nem érzi jól magát,akkor fektesd úgy,ahogy neki kényelmes...Aztán ha megtanul forogni,már úgyis mindegy lesz,hogy mit tezsel odaKép.
Egyébként az oldalt fektetés puikzás szempontjából jó,erre kellett a napokban rájönnömKép.Most oldalt fektetem éjjeli szopinál és hatalmasokat durrogtat ígyKép.Aztán ált. hajnal felé is oldalt teszem le,kitámasztom,így nem is kel olyan korán fel nyekeregni,így ma 6-ig aludtunk a szopikkal együtt,akkor is enni kelt felKép...
És nyugi,hamarosan sokkal jobb lesz!!!!Kép

Na,ha kialudtad magad,akkor gyereKép!

Anyapoc
Ui:Apa kivette a szabitKép?

anyapoc

Nem vette ki a szabit, csak mosolygott, és sajnálkozott.Kép

Magától alszik a bkociba, nem kell altatni.KépLegalábbis ma nem kellett, és már másfél órája alszik, bár volt, hogy felsírt mert fájt a poci, de minden további nélkül visszaaludt.
Örülök, hogy jó éjszakátok volt!
Képzeld este ugye szokás szeritn nyügi volt, így már 1/2 8-kor fürdettem, aztán evés, és újra sírás, de úgy hogy már apa is bejött és átvette Márkot(nem tudom mennyi idő volt a sírás), hogy tudjak legalább vacsizni.Aztán valahogy megnyugodott (nem tudom, hogy a hasa fájt-e???Kép).Letettem a kiságyba nyitott szemmel, és csendben volt, végül valamikor elaludt, azt hiszem talán 1x mentem be a cumi miatt.Reggel 1/4 4-kor kelt előszőr, aztán 3/4 7-kor!KépHa ezt tudom, akkor 9-kor én is már alszomKépKépKép, mennyit aludhattam volna egyhuzamban.....!Álmodik a nyomor.
Ma elővettem a téli dzsekimet, mert tegnap is csak 1 rövid órácskát bírtam vele lent lenniKép
Õ persze jól érezte magát a jó melegben.Kép
Erről jut eszembe! Melegfront jönKép Próbálom magam felkészíteni, de nem tudom mi jöhet még!KépKép

Jó neked, hgoy ilyen nyugodt vagy,mindent úgy ahogy Villő igényli(húúúú most volt egy hosszú pukiKép).Azért próbálom eröltetni a kiságyat, mert nem szertnék úgy járni ahogy ti Bulcúval, és még sokan mások.
Úgy döntöttem, hogy délelőtt marad a kiságy. Alszik amennyit alszik benne.Ha meg már nagyon nyügi akkor bkocsi lesz (tologatás nélkülKép).Aztán majd alakul.
Villőt a ringatóba csak beleteszed és hagyod, vagy ringatod is és úgy alszik el?

Felettünk lakásfelújítás van.Nem tudtam mi hiányzik!!!!!Kép

Szilvi

Ui: Voltál fodrásznál? És kontrolon?Találkoztok apával holnap?Kép

Kép
Kép
kismama2004

Nem vette ki a szabit, csak mosolygott, és sajnálkozott.

Magától alszik a bkociba, nem kell altatni.Legalábbis ma nem kellett, és már másfél órája alszik, bár volt, hogy felsírt mert fájt a poci, de minden további nélkül visszaaludt.
Örülök, hogy jó éjszakátok volt!
Képzeld este ugye szokás szeritn nyügi volt, így már 1/2 8-kor fürdettem, aztán evés, és újra sírás, de úgy hogy már apa is bejött és átvette Márkot(nem tudom mennyi idő volt a sírás), hogy tudjak legalább vacsizni.Aztán valahogy megnyugodott (nem tudom, hogy a hasa fájt-e???).Letettem a kiságyba nyitott szemmel, és csendben volt, végül valamikor elaludt, azt hiszem talán 1x mentem be a cumi miatt.Reggel 1/4 4-kor kelt előszőr, aztán 3/4 7-kor!Ha ezt tudom, akkor 9-kor én is már alszom, mennyit aludhattam volna egyhuzamban.....!Álmodik a nyomor.
Ma elővettem a téli dzsekimet, mert tegnap is csak 1 rövid órácskát bírtam vele lent lenni
Õ persze jól érezte magát a jó melegben.
Erről jut eszembe! Melegfront jön Próbálom magam felkészíteni, de nem tudom mi jöhet még!

Jó neked, hgoy ilyen nyugodt vagy,mindent úgy ahogy Villő igényli(húúúú most volt egy hosszú puki).Azért próbálom eröltetni a kiságyat, mert nem szertnék úgy járni ahogy ti Bulcúval, és még sokan mások.
Úgy döntöttem, hogy délelőtt marad a kiságy. Alszik amennyit alszik benne.Ha meg már nagyon nyügi akkor bkocsi lesz (tologatás nélkül).Aztán majd alakul.
Villőt a ringatóba csak beleteszed és hagyod, vagy ringatod is és úgy alszik el?

Felettünk lakásfelújítás van.Nem tudtam mi hiányzik!!!!!

Szilvi

Ui: Voltál fodrásznál? És kontrolon?

Kép
Kép
kismama2004

Látom a babanet újfent a dolgok magaslatán áll!Kép

Kép
Kép
kismama2004

SzilviKép

Szundiztál?KépÉn megint kihagytam,pedig minden nap megígérem magamnak,hogy na majd holnap...KépDe mindeig akad vmi fontosabbKép.Na,nem mintha különösebben fáradt lennék,lehet,nem is tudnék elalduni..

Nagyon ügyi volt Márk akkor az éjjel,úgyhogy csak semmi panaszkodás!Ennyi kijárt akkor nappalraKépKépKép!
Asszem nekem nagyon furi lesz,ha éjjel nem lesz már "ennyi" kelésKép...
Nem akarok beleszólni,de nem akarod a fürdetést egyre korábbra hozni,Mert ha utána ő is megnyugszik(ált. a babák) és le tudod így tenni és csak cumi miatt kell visszarohangálni(mint nálunkKép),akkor nyugodtabbak lennének az estéitek...És mivel már hamar sötétedik,ő is érzékeli,hogy éjjel vanKép.Nálunk nagyon működik...bár muszáj is,mert különben Bulcsút nem tudnám rendezniKép!
Ne éld bele magad a frontokba!Egyáltalán nem bizti,hogy az a baj,csak ha rajtad érzi már,hogy feszült vagy emiatt,ő is idegesebb lesz!Ne is nézz időjárás jelentést,max azt kérdezd meg Apától,hogy fog-e esniKép!De komolyan!Nálunk nem is zavar be a front igazából,mert nem is tudom,hogy van-eKép.Ha tudom is,azt is az ősziektőlKépKépKép(jaj,ott megint milyen ramazuri van..Kép)
Na,én sem azért csinálok mident úgy ám,ahogy ő igényli,mert ennyire liberális vagyokKép.inkább mert így van időm mienre...aztán ha már nagyobb lesz és nem leszek egyedül(magyarul nem a legnagyobb ordítás közepette közli a fiam,hogy neki bizony most kakálnia kellKép),akkor már lesz azért váloztatás,mert szeretném,ha rendesen megszokná a helyét.De ez még amúgy is korai..Kép
Ringató:nem ringatom,elalszik magától ált..Na jó,néha kicsit ringatom az elején,ha nagyon fészkelődik,de ált. nyitott szemmel alszik el benneKép...ringatás nem tartozik a favoritjaim közéKép!
LakásfelújításKép.Na ,többek között ezért költöztünk el..pedig nálatok nincs is sok lakás..nálunk a 3 lépcsőház miatt állandóan költözött valaki,ebből eredően volt utána kopácsolás,fúrás-faragás..KépKépMár nem bírtam...De hogy örüljek,itt isKép!De már vége...
Igen,voltam fodrásznál ma,rövidebbre is vágattam,hogy ne kelljen annyir bíbelődni vele,egész jó lettKép!
Kontrollon nem voltam,azzal asszem megvárom Apát,mert úgy könnyebben mozgok.Ráadásul most ugye Bulcsú is itthon van,akkor meg majd együtt bmegyünk a kórházba és ha várni is kell,ott tudok szoptatni...Na meg a lustaságomKép!
Te voltál már kontrollon?
Jaj,tényleg nagyon hideg van már,tegnap alig voltunk kint másfél órát és Bulcsú már szólt,hyg fázik,pedig nagyon felöltöztettem.Ma már kesztyűt is viszünkKépKépKép!
Jut eszembe,szerda délután?Most nem megyünk Apázni,majd csak a jövő héten,erre az évre befejezőlegKépKépKép!
Na és milyen a 7.héten?KépKépKép
Mosolygás?Beszélgetés?Kép
Apa és a szabiKépKép....pasikKép!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc
ma nem jó!Csütörtök vagy péntek?Ma megyek fodrászhoz!KépÉn is (ill.a hajam) rövidebb leszek.
Kontrollon még nem voltam.Nem füllik hozzá a fogam.Te tényleg csak elkapod a dokit a kórházban? És mi van ha épp a műtőben van? Az több óra is lehet!

Nem az a baj, hogy nyügi, hanem az, hogy több napon keresztül.Ez így húzós volt.KépMárkot sajnálom,azt sem tudja mi vanKépCSak érzi, hogy valami nem stimmel.
Amikor nem néztem az időjárás jelentést, akkor is nyügi volt sokkal Márk, csak épp váratlanul ért és másanp esett le, hgoy miért volt az egész napos sírás.Most pl. simán elaludt a kiságyában.De lehet, hogy csak félórára, akkor viszont sietnem kell, mert félkor kelés vanKépKépKép
Látod, már 3/4 órája alszik az ágyában!Azért csak lehet valami ebben a frontérzékenységbenKép
Na elszóltam magam!KépFutok megvígasztalni, hátha visszaalszik!

Mi tegnap nagyot sétáltunk! Jó idő voltKép.
Vittünk apának sütit, mikor ott voltam a cég előtt felhívtam, hogy itt vagyunk és itt a süti is.Akkor mondja, hogy ő meg Harasztiban vanKépNa gondoltam, volt egy felesleges utunk Márkkal!Ez a meglepi nem jött be.Kép

Látom te is figyeled az őszieketKép.Tudod mi ez az oltásmizéria?

Tegnap éjszaka felkelt fél12-kor.Sírt meg nézelődött.Ilyen sem volt még.
Nem hozom előrébb a fürdetést, mert akkor nem fárad el eléggé.KépA Vészhelyzetet így is simán megnézhettem volna, ha nem lettek volna itt a sógorék.

A 7.hét valami fordulópont?
Nekem még az sem tűnik fel, hogy többet enne (fejlődési ugrás).Igaz délelőtt van, hogy 2óránként eszik, de olyan is akad, hogy 3és fél-4 óránként.Bár úgy érzékelem a tejci mennyiség nő, mert néha ha megmérem, 80-90-et bizti szopizik.Kép

Én sem aludtam tegnapKép.Pedig a Petra is megjegyezte, és a sógorék is, hogy milyen fehér vagyok.

Petra
örülök, hogy összefutottunk!Nóra baba nagyon sokat válltozott nyárhoz képestKép.(Most néztem meg a talis fényképeket a fotoalbumban.)
Olyan kis édes és értelmes!
Remélem hamarosan itt is jelentkezel!

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Szilvi

Most volt nekem is látogatóm,egy kolléganőm,idősebb,jót dumcsiztunkKépKép...
A Vészhelyzetet megnéztem helyetted isKép!Majd elmesélem!Akkor maradjunk péntekben,mert a holnap nekem nem jó,meg ma is be kell mennem a városba a bankba....
Hát én tényleg csak el akarom kapni a dokit.Elég kicsi az esélye,hogy műtsön,mert azt általában az öregek csinálják,ezért nincsenek szülőszobán...Majd felhívom a kórházat,hogy mikor ügyeletes,aztán bemegyünk...
Te jössz ide a magánrendelésre?
Frontok:akkor lehet,hogy mi szerencsések vagyunk,vagy kinőttünk a frontokból,mert Villő nem érzi meg,vagy legalább is nekem nem tűnik felKép...Most is alszik a levegőn,csak enni,meg
beszélgetni kel felKépKép...csak el ne kiabáljam...
Most ő is gyakrabban eszik,2,5 óránként is,de szt nem olyan nagy mennyiségeket,bár én már nem mérem...
Ja,nem forduló a 7. hét,csak érdeklődtem..Kép
A 6 hetes növekedési ugrást én sem vettem észre Bulcsúnál,annál inkább a 3 hónapost...akkor 1 hétig szenvedtünk,mire elég lett a tejciKép...de túléltük...
Az oltásmizériát nem egészen értem,vmelyik oltással van gondjuk,hogy állítólag betiltották.Aztán arra pályáznak,hogy akkor majd az új oltási rendszer szt oltatják a babát,vagyis a kombinálttal,csak az a gáz,hogy azzal csak a január 1.-től születetteket oltják,nem azokat,akik éppen beleesnek...Legalább is a mi dokinénink ezt mondta...
Apa és a sütiKép..hát ez tényleg nem jött be...Kép
Mi minden délután sétálunk,mert begolyóznék itt bentKép.Jó nagy túrákat csinálunk,így legalább a felesleges kilókat is ledolgozom.Villő édesen nézelődik közben,ma már viszek neki felakaszthatüt,hadd nézegesseKép...
Na megyek,mert a nagyobbnak is ebédet kell adni...Kép

Puszi,Anyapoc

anyapoc

Hallottátok,hogy elcseréltek két csecsemőt Győrben?...KépÉn el sem tudom kpzelni,hogy ne ismerjem fel a sajátomat,már 4 nap után!!!Pláne,ha alaposabban megnézem..Kép

Szilvi

Látom,kinézted a SnuglitKép...én is kacérkodom vele,mert télen a kendőt már nem nagyon lehet használni,pedig szuper,nagyon szeretem....És nem is olyan drága,mert ennyi a egy kendő is,ha úgy veszem meg....Aztán télen van,hogy egyszerűbb így közlekedniKép...Te meg akkor nem fázol,mi?KépKép

Anyapoc

anyapoc

Anyapoc
A Tallaihoz akarok visszamenni, mert szeretnék adni neki valamit.Majd felhívom a szülésznőt akinél szültem.
növekedési ugrás:az mit jelent, hogy szenvedtetek?

Mi is sétálunk minden délután, csak kedden olyan hideg volt és fújt a szél, hogy nem bírtam ki, csak egy órát.Kép

Már én is úgy rendelem a kajátKép

Tegnap egyedül fürdettem.Gondoltam amíg gyorsan behozom a szobába a vizet (2 lépés), addig a kiságyba teszem Márkot.Sajnos meztelenül tettem oda, és hát bepisilt, annak rendje és módja szerintKépNagyon örültem neki!
A másik "jó hír" számomra: pénteken megy Ati Nyíregyházára, csak szombaton jön megKép

Jó a pének!Nem unod még, hgoy mindig ide kell cuccolni a 2 gyerekkel?Nem fárasztó?Kép

Szia

Kép
Kép
kismama2004

Én sem bírom elképzelni, főleg, hgoy Márk meg is volt "jelölve"

Fázás: a baj az, hogy ha én nem is érzem, hogy fázom, az allergiám akkor is kijön.Mellesleg a combomon elsősorban, így oda nem köthetem a gyereketKépKépVagy tudsz valami jó módszert?Kép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Délben írtam egy extra hosszút, erre elszállt az éterben! Majd szétrobbantam az idegtől!

AnyapocKép Köszi a bilizésről leírtakat, nagyon egy véleményen vagyunk. Megvárom, míg kéri esetleg, de jövő nyáron mindenképpen megpróbálom, addigra már betölti a 2. életévét.
Durva, ami a gyerekcserével történt, én annyira megfigyeltem a Gergőt, már az első nap, hogy kizárt, hogy ne ismertem volna fel. 3. naptól aztán neki is volt egy jele, a fején lett egy szép nagy anyajegy, legalábbis azt hittük. Most nyáron aztán a bőrgyógyász tanácsára nekiestem olajos vattával, és eltűnt. Majd rakok fel róla képet, hogy milyen volt, most meg semmi.
Mi is sétálunk minden nap, csak itt nem annyira eseménydús és látnivalókkal teli, mint nektek bent a városban. Annyiból jó, hogy mindenki sétál a gyerekével, így dumálunk.
Nyitott itt egy csaj bababizományit, hát annyira édes kislányrukákat tart, hogy csak na. A férje kamionos, így újonnan hozza a rucikat, gyönyörűek és olcsóak is. Fáj a szívem nagyon. Legénykéknek nem annyira van választék.

SzilviKép Hason fekvés - Gergőt az elejétől fogva az oldalán altattam, arra figyeltem, hogy minden alkalommal másik oldalára tegyem le, így akartam elkerülni, hogy "elfeküdje" a fejét, ami sikerült is. Hason nagyon nem szeretett lenni, ha így raktam le, akkor 2 perc múlva sírt. Erőltettem azért egy kicsit, mert olvastam, hogy fontos, hogy erőltesse a karját is, amikor kinyomja magát és emelgeti a fejecskéjét. Minden nap egyszer próbálkoztam, nagyon nem akartam neki rosszat. Most is oldalt alszik általában, de a hason alvást is nagyon szereti, de csak kb. fél éve.
Kaját én is hordom, innen az oviból, nagyon nagy segítség nekem, a főzéssel sok időt el bírok használni.
Növekedési ugrásnál azért van szenvedés, mert hirtelen megugrik a babó étványa, és hát kell pár nap, mire a cici ehhez igazodik. A Gergő is ilyenkor gyakran szopizott, majd szétrágta a mellemet. Ezekben a napokban 2 mellből szopott, aztán visszatértünk a váltott cicizésre.

Jövő héten, ha nem bánjátok, mi is csatlakozunk hozzátok egy sétára, már amennyiben az idő is úgy akarja.

Na, még egy csomó dolog van, amit délben írtam, de már nincs energiám még egyszer beírni.

Móni

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Na,ma éjjel volt nagy nyüglődés,de meglett hajnalra az eredménye,egy óriási kaka,ami persze mindenhol volt,csak a pelusban nemKép!
Ti hogy aludtatok lányok?Én olyan pocsékul...hiába aludt Villő..KépLehet,hogy délben nem kellett volna aludnom?Meg is fájdult tőle akkor a fejem...Kép

Szilvi

Növekedési ugrás:kb. 1 hétig tartott,mire rendeződött és minden szopinál üvöltés volt,mert nem úgy jött atej,mint eddig.na és mindez kb másfél óránként imsétlődöttKép...akkor sokat bújtam a Kismama magazinjaimat,és sorkiemelővel aláhúztam azokat a sorokat,ahol erről írtak és így nem adtam fel,ezek erőt adtak(szopis dolgokban tényleg jó ez az újság...Kép).Aztán rendeződött és még 15 hónapig ment isKép!
Na igen, a Haszkovó egyébként is nagyon szeles..Kép

KajaKép..ugye-ugyeKép...Totalfood?

FürdetésKép..akkor ebből is tanultálKép...Én mindeig legfeljebb pelusban teszem leKép...Mert ugye a meztelen popó csábítóKépKép!

ApaKép...Hát akkor péntek a mi napunk leszKép!

Cuccolás:dehogy!Van még pár kiló,amit le akarok adniKép!Tavasszal majd jöttök Ti!KépKép
Hideg:hát milyen ötletre gondolsz?Hogy ne fázzon a combod?Vagy úgy cipelni,hogy ne fázzon?Vagy mi?Kép
Csere:neked legalább volt különös ismertetőjegyed MárkonKép!De szt elég gáz,ha vki nem ismeri fel 4 nap után a gyerekét...vagy mégsem...?KépÉn már a sírását is felismertemKép!

Na ezt most gyorsan elküldöm,mert itt a TesómKép

Pusz,anyapoc

anyapoc

Na,itt vagyokKép.

Móni

WC:néha én is próbálkoztam,de nem erőszakkal és nem folyamatosan.Aztán amikor már tudta,hogy mi a pisi,kaki,rendesen beszélt,egyik nap(nyáron) levettem a pelust.Aztán persze totál bepisilt,olyan lett a szőnyeg,elázottKép,akkor kicsit mérges voltam és megbeszéltem vele,hogy ő már nagyfiú és milyen dolog az,hogy nem szól,pedig már tudja stb...Másnaptól szobatisztaKép...
És mi volt az az "anyajegy" a fején?Koszmó?vagy mondott vmit a bőrgyőgyász?
Itt sem olyan eseménydús ám mindig egy napKép..ha csak nem az,hogy sok idióta emberrel találkozol..Kép
Viszont nagyon örülnék,ha jönnél jövő héten,akár többször isKép.de ha a péntek jó neked is,Szilvinek is,akkor megegyezhetünk abban!Kép
Merre van felétek az a bababizományi?Lehet,hogy majd kiugrok oda,megnézem,ha itthon lesz a páromKép...
Egyébként jellemző mindenhol,hogy fiúknak kevesebb cucc van.Amikor nyáron pólókat kerestem Bulcsúnak a bölcsibe,csak lány ruhácskákat találtam...most azt se..Kép

Na mentem,puszi,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Móni
gyere nyugodtanKép
Én is folyamatosan forgatom ua megfontolás miatt mint anno te.Ha hátára fordítom, akkor a hadonászásával felébreszti magát.
Nem igazán eröltetem a hasonfekvést,pedig tudom, hogy kellene.De olyan keservesen sír.Napi kb 5-10 percet van így.Kép

Anyapoc
sajnálom,hogy nem aludtál jól.De a lényeg, hogy Villő igenKépKépKép
Mi jól aludtunk, bár kitolt velem MÁrk.Kivételesen időben lefeküdtem, hátha megint 2 körül ébred.De nem tette meg nekem ezt a szívességet.KépKép1-kor jelezte, hogy éhes, igen éles hangon.
Ok!Péntek a mi napunk.Ha nem Nyíregyháza miatt, akkor a suli miatt.Kép
Ha van még már kiló felesleged, akkor megengedem, hogy felvidd a bkocsit a 3.emeletreKépÜsse kő!Én addig vigyázok a picikre.

Sztem sem néznek ki uu. az újszülöttek.

Szasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!

Néztem,hogy eza a magyar babazsák nem olyan,mint Rókicáé...Most kíváncsi vagyok a képre,amit feltesz,de nekem szimpibb ez a magyar,mint amiket az angol oldaon láttam.Az nekem egy egyszerű kengurunak hat,ez a másik praktikusabb...Te mi alapján döntesz?
AlvásKép..ez mindig így van...KépHogy is lehetne másként,Ahogy ők akarják..KépKép
Na köszi,elég nekem a saját babakocsinkat ki-be pakolászni a kocsibólKépKép!De hogy te ne fázz,átadom ezt is neked!Kép!

Anyapoc

anyapoc

Még nem döntöttemKép
de szimpi,hogy fektethető is Rókié.
Sokat számít mások tapasztalata.
Te mi alapján döntesz?

Talizhatunk pénteken kívül is.Kép
lehet hogy vasárnap megyek Tobrukba.
Sz

Kép
Kép
kismama2004

Anyapoc
Jó volt a délelőtt.KépSokat aludt, és még most is alszik.Aludt, felkelt, evett és visszaájult.
tudtam pórszívózni, mosogatni, vasalni.Ja, igen netezni is tudtam!Kép
Délutánra pedig sétát tervezek.Megyünk apához is vinni az elmaradt rétestKép
Nálatok milyen volt a délelőtt?

Kép
Kép
kismama2004

Nekem az a szimpi a babazsákban,hogy a baba olyan jól el van benne dugva..inkább emlékeztet a kendőre..Kép
Igazából,mire használjuk,már elég nagy lesz Villő,így engem nem zavar,ha nem tud benne feküdni.Bulcsút is sokat vittem télen kenguruban és jókat szunyált úgy,csak nehéz volt beletenni ,mert ugye overáll volt rajtaKép...
És persze nem töltött benne túl sok időt,csak ha olyan intéznivalóm volt,amit babakocsival nem lehetett,vagy ha túl nagy hó esett és a babakocsival nem lehetett még közlekedni...
Na meg hogy hátra is lehet rakni,így simán mehetünk kirándulni isKép...
Szóval nekem ez nem annyira kengurus,mint a másik...

Mi szinte 100 %,hogy lent leszünk,majd szólj,ha ott vagytokKép!

Kipróbáltam a buksisimit:9...működik,csak még nem tökéletes az alvásKép.

Pusz

anyapoc

Ezt muszáj megmutatnom..így kakálta össze magát minap este a pici lányKép!

Kép

anyapoc

Jól néz ki!
De ha gondolod tudok brutálisabbat mutatni!Kép
Örülök, hogy bevált a buksisimi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

AnyapocKép hát, szépen elintézte a ruhájátKép a kiscsajod! Bevetheted a csodamosószereket!
Ruha: voltam délelőtt az új bevásárlóközpontban, a Takko-ban és a C-A-ban is nagyon-nagyon jó ruhák vannak a kisdedeknek. Jó sok pénzt ott tudtam volna hagyni. Komplett együtteseket is kínálnak, nagyon ízlésesek és az anyagminőségük extra jó. A Takko olcsóbb, C-A-ban nagyobb a választék.
Az itteni bababizományi egy garázsban van, nem túl kellemes környezet, de jó ruhát tényleg lehet találni. Főleg kilányruhát, mert aki csinálja, neki két kicsi lánya van.

SzilviKép akkor most nagyon jó napod van, remélhetőleg a délután is így folytatódik. Apának szólj ám előre, hogy mentek, különben megint Te fogsz meglepődni, nem őKép.

Gergővel nagyon nehéz áruházban mászkálni, mert a kocsiban nem marad meg, ha meg kiveszem, akkor mindent pakol és rohangál. Ha meg fel akarom venni az ölembe, akkor lefekszik a földreKép, még szerencse, hogy nem kiabálKép. Mindig mondom neki, hogy mindenképpen én vagyok az erősebb, tehát jobb, ha enged. Nem tudom, érti-e, de mindenesetre lehiggad.
Megint küzd a kakivalKép, egész délelőtt nyomott, aztán még semmi. Nem tudom, miért csinálja ezt, visszatartja állandóan. Félek, hogy valami baja lesz tőle. Hiába mondom neki, hogy nyomjon, nem csinálja. Mit tegyek?

Kép
Kép
bogumil

Szia Móni.
A délután is jól telt, sőt az este is.KépAz éjszakát majd meglátjuk.KépTuti, hogy a front jobban kikészíti a gyereketKép mint a hasfájás.
Kaki ügyben nem tudok segíteni,de talán Anyapoc igenKépNekem jó tanácsokat szokott adni.A dokinénitek mit mond?

Holnap jössz velünk talizni?
Ha igen akkor pontosítunk.A mi házunknál szoktunk Anyapoccal találkozni, mert nekem körülményesebb a mozgolódásKép

Apa számított ránk, mert ő hívottKép

Anyapoc
Vasárnap én is Tobrukban leszek.Még nem tudom mikor érek le, de majd megcsörgetlek ebéd után.
Nektek mikor lenne jó?

Szasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Móni

Hűűű,bemerészkedtél a nyitás hetében a Stop Shop-baKép)Kép???Én még elnézni sem mertem arra,pedig itt lófrálnak az emberek mindenféle lufikkalKép.Néztem,hogy jó cuccok vannak,de most nincs lóvém és szomorú is vagyok,de talán méglesz 2 hét múlva is jó cucc,mert Bulcsúnak mindenképpen be kell vásárolnomKép....
Kaki:szt ne foglalkozz vele.Úgy értem,hogy hagyd rá,amíg komolyabb problémát nem okoz.Ha nem bántja a pociját,akkor úgyis elintézi magától.Ez az ún. anális szakasz,amikor sok baba nehezen válik meg a kakátólKép...Ha erőltetik,akkor pláne szorulás lehet a vége...Egyszerűen ne foglalkozzatok vele,ez teljesen normális szt.Látod,nem is lenne értelme a bilinek,csak harc és keserűség,meg persze sírás lenne a végeKép.
A kérdés még,hogy tényleg keményet kakil???Vagy csak szimplán nem akar kakilni...

Szilvi

Éjszaka?Kép
Nekünk kimondottan jó volt!Igaz,hogy most felkelt 11-kor is enni(meg amúgy is kb. 2 óránként eszünk),de nem volt szenvedés hajnalban,hanem evés és alvás.Sőt,sok tekegés sem volt,csak 1-2 pukiKépKépKép...
Nekünk úgy 3 után jó,mert Bulcsú akkor kel,ha nektek is jó.De ott könnyebben összehozzuk úgyis a talitKép.Akkor olyan 3 körül ma megyünk!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc
ok a 3 óra!KépRemélem nem fog esni.

Nekünk is jó volt az éjszakánk.Hajnal 6-kor pocifájásra keltünk.De csak 2 v 3 sírás volt.Aztán az ágyunkaban aludt tovább 1/4 8-ig.A kiságyba sztem nem tudtam volna visszatenni.Természetesen ebből nem lesz rendszer.KépNem is igényli, mert ilyen korán ritkán kelünk.

Móóóóni
Veled talizunk?

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Anyapoc
döntöttél snugli ügyben?

Kép
Kép
kismama2004

Anyapoc
koszmóügyben kellene sgítség.napraforgóolajat használo,úgy tűnik nem sok eredménnyelKép
Nálatok már megszűnt?

Sz.

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi

Koszmó:nem biztos,hogy azonnal el fog tűnni.Többször kell csinálni,minden fürdetés előtt bekenni és utána jó alaposan dörzsölni.Nem tudom,hogy szoktad,de a gyengéd simogatás sajnos nem elégKép...Szóval csak jó alaposan.Az olaj feláztatja és így le tudod dörzsölni.nekünk valódi koszmó nem volt,csak hámlás,de az lejött már szépen.Most a füle mögött alakult ki,most azzal küzdökKép!
Snugli:még nem tudom,hogy érdemes-e befektetni,Apát még megvárom vele.Nagyon megnézném ezt a babazsákot élőben...De ha veszek,akkor ilyen babazsákot szt...

Megyek kajálni,míg mindenki alszikKép!

Voltunk dokinéninél,már megjártuk a Haszkovót ma egyszer!Kép

Pusz,Anyapoc
És Te???

anyapoc

Sziasztok!

AnyapocKép Hát, igen bemerészkedtem, de egyáltalán nem voltak sokan, egy-egy üzletben kb. 15-20 ember lézengett. Délelőtt érdemes menni, akkor sokan dolgoznak, csupa kisgyerekes anyukával és nyugdíjassal találkoztunk. Este is visszamentünk, mert kinéztem egy cipőt, ami felpróbálás után felejtős lett, na akkor már többen voltak, de akkor sem volt tömeg. Sok az üzlet és elveszik az emberáradat.
Kaka: tegnap volt két nyúlbogyó, ma délelőtt aztán kakilt egy rendesnek mondhatót, de még van benne, láttam. Sajna elég kemény, mert hát napokig visszatartja, és annak ez az eredménye. Beszéltem a védőnővel, levolacot ajánlott napi 2x, meg zabkorpát minden kajába. Délután veszek, és remélem eredményes lesz az akció. Nagyon féltem, nehogy baja legyen.

SzilviKép Koszmónak ess neki valami puhább kefével, én a Gergőnek a babakefe erős dörzsölésével szedtem le az "anyajegyét", ami mint kiderült nem az volt, pedig nem egy orvos állította ezt. Ezzel tényleg nem szabad finomkodni. Öcsémék kisfiának volt nagyon vastagon koszmós a feje, neki mindig erős kefével távolították el.

Snugli: megnéztem, hogy miről beszéltek, nekem tetszik ez a babazsák, nagyon ötletes és praktikus, sztem nem is olyan drága. Kenguruk drágábbak, nem? A kistesónál én szerintem majd befektetek egy ilyenbe.

CSajokKép kocsi már van, jogsi még nincs. Szerintetek neki merjek vágni az útnak. Nem tudom, a rendőr elfogadná-e az okmányirodában kiadott papírt, miszerint a jogsi folyamatban van. Fénykép is van a papíron, meg az összes adatom. Persze nem sok esély van, hogy pont most igazoltatnak, de hát mégis. Én olyan beszari vagyok ilyen ügyekben.
Várok az albérlő csaj jelzésére, megkértem, ha jön ajánlott levelem, akkor csörgessen meg. Még nem csörgött. Suliban van gondolom, remélem hamarosan hív. Okmányirodában azt mondták, hogy a héten küldik. Az ma postázási szempontból lejár.
2-kor rácsörgök, aztán írom, hogy mi a helyzet.

Móni

Kép
Kép
bogumil

Móni

Jogsi:én nekivágnék a helyedbenKép.Legfeljebb azt mondod,hogy a gyereket vinned kell ide vagy oda és nem jött meg ma postána jogsi.A papírt meg megmutatod...Szt nem csinálnak ügyet belőle,pláne,hogy nem túl hosszú a távKépKép...
De irgum-burgum,azért igyekezhetnének!!!!
Kaka:levolacot én is ittam előző szülés után,de sokat nem ért,gyereknek lehet,hogy jó...Zabkorpa helyett próbáld ki a bulátát.Ez is puffasztott búzacsíra,ugyanaz a hatása,mint a korpának,csak ezt el tudja nyammogni a gyermek.Bulcsú imádta,keksz helyett ezt kapta,ez egészséges.És persze meg is hajtotta mindig.ha jössz délután,viszek,mert van itthon és akkor kipróbálhatjátok.Ált. szokták szeretni a gyerekek,így nem kell a kajáját összekutyulniKép.De nagy ügyet ne csinálj belőle.Baja nem lesz,az biztos,szt minden második gyerek átesik ezen.Ha meg sokat foglalkozol vele,azzal csak visszafogod a dolgot,mert csak azt látja,hogy mennyire kéne,nem tudja produkálni,stresszel,mégúgysem sikerül...Szóval csak nyuggggiiiiiii!!!!KépKép
Üzlet:akkor jövő héten délelőtt megnézem,akkor már csak egygyerekes leszek délelőttreKép!mert azért a kíváncsiság hajt...Kép
Remélem,van járda addig,mert az úton nem akarnám tolni a kocsitKép...
Egyébként azt hittem,csak pár üzlet van,elaglább is a reklámanyag sz...

Anyapoc

anyapoc

Anyapoc
Tegnap nem ment zökkenőmentesen a fektetés.
Lehet, hogy még azt is érzi, ha apa nincs itthon?
Nem baj, ma már lesz este!Kép

Viszont séta után olyan szépen eljátszott még a tornázóval!KépÉs séta előtt isKép egyedül játszott, amíg ti miránk, mi meg tirátok vártunkKépKép

Látom Róki elfelejtett válaszolni, és képet feltenni.De már nincs kedvem15x újra kérdezni.
Sztem megrendelem a babazsákot.Úgy is ajándékba fogjuk kapni.Kép

Na, majd vasárnap dumálunk!
Ha lent leszek hívlak.

Pusz
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi

Nem azt érzi,hogy Apa nincs itthon,hanem mivel Apa nincs itthon,ezért anya kicsit zizi,ideges,meg minden..KépKépKép...szóval tk azt érzi,hogy apa nincs itthonKép!
Tök jó,hogy így játszik a tornázóval.Villőt igazán nem érdekli más,csak énKépKép...velem imád beszélgetni,akkor jár keze-lába,rikkantgat,meg mindenféle torokhangon dumál...néha el-elnézeget ezt-azt,amit odatartok,de azt nem díjazza egyenlőre,ha lerakom a tornázóhozKép...még akkor sem,ha ott vagyok...bár volt,amikor elnézegette,mik vannak rajta...

Na,akkor majd csörögj!

Tsók,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Pénteken 5 után indultunk csak el itthonról, jogsim megjött szerencsére, így most már semmi akadálya az autós csavargásnak, vagyis egy akadálya van: benzinárak.

Most néztem a neten, jövő hétre nagyon jó időt mond, napsütést és 20 fokot. Nagyon nem bánom, már a gondolatától kiráz a hideg, hogy nemsokára jöhet a hó is.

Kaka most rendszeresnek mondható, lehet, hogy megérezte rajtam, hogy mennyire nem tetszik a helyzet, ezért most nyomja rendesen. Remélem, most már nem esik vissza.

Nem tudok képet feltenni az anyajegyes korszakról, mert írásvédett a kép, nem engedi változtatni a méretét. Majd ha végre találkozunk, akkor viszek magammal albumot, aztán abban megmutatom.

SzilviKép aranyos lehet Márk, ahogy játszik, most már biztos egyre hosszabb ideig lefoglalja így magát.
Anyapocnak igaza van, nem az apa hiányát érzik a bébik, hanem anya feszültségét, mert egyedül van.

AnyapocKép Villő úgy látszik, Téged talál a legérdekesebb "játéknak" és elfoglaltságnak, de gondolom nem bánod.

Kép
Kép
bogumil

Anyapoc
Megmérted Villőt?
Mi megmértük Márkot, egy hete 4190gr most 4240gr.Nem kevés ez a hízás egy kicsit?
Jól van, nem akarok parázni, de egy kicsit többre számítottam.
Holnap újra a mérlegre teszem este.

Villő:Újabb keletű névalkotás Kodály Zoltán 1925-ben szerzet gyermekkóórusának a címe nyomán. A villő szó a villőzés, régi magyar tavaszi, téltemető népszokás során énekelt versekben fordul elő. Villőzéskor a Zoborvidéken (Nyitra környékén)feldíszített zöld fűzfaágakkal járták be a lányok a falut. A szó eredete és jelentése ismeretlen, esetleg alatin villus szóból ered, ennek jelentése: lomb; a szlovák víla szóval is összefügghet, ennek a jelntése: tündér.

Móni:
reméjük kakaügyben rendeződtek a dolgok.Kép
Jővőhét tényleg alkalmas lesz még nagy sétákara.Talizhatunk is!KépNem igaz, Anyapoc?

Na, jó éjszakát, megyek tusolni.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Szilvi

Mértem:4480 gr.Pedig 3szor kakált aznap...persze ez nem jelenti azt,hogy csütörtökre produkál is vmit...vagy bejött,amire gondoltam,hogy fekve többet szopik..majd meglátjuk...Mondjuk ma éjjel volt is tej bőven,csodálkoztam is,mert régen volt ilyen,hogy ennyire feltellettek a cicik és ráadásul csak egyszer kelt,igaz,az horror volt.KépNem akarta elfogadni a cicit,aztán rázendített.Kb. fél órát nyugtatgattam,sétáltam vele,mire jött két hatalmas böfi és megnyugodott és evett is...Képhuhhh...

Hízás:heti átlagban kell 12-15 dekát hízni nekik.Ebben belefér,hogy egyik héten 25 dekát hízik,másikon csak 5-öt.nem tudom,Márk eddig hogyan hízott?Na mert ebből az egy hetiből semmiképp ne vonj le messzemenő következtetéseket!!!Még véletlen sem!Önmagában 1 heti gyarapodás nem mond semmit!!!Ha egyébként tudod,jókedvű(estét kivéveKép),van kakis-pisis pelus bőven,akkor nincs miért aggódni.Nekem is voltak már ilyen csalódások,pláne,hogy első héten Villő 25 dekát hízott,aztán már csak 15-öket...Aztán volt,hogy csak 10-et és arra is azt mondta a védődnő,hogy jó.Amíg nem áll meg a növekedés,vagy nem kezd el fogyni, addig nem érdemes parázni.Csak gondolj bele,ha folyamatosan ugyanúgy hízna,akkor fél éves korára mi lenne belőle???KépKépOlyan is van,hogy 1 hét alatt semmit nem hízik a baba,aztán meg nagyon sokat!Tej meg biztos van,ezt Te is tudodKép!
És nehogy belefeledkezz a mérlegelésbe!!!!
A másik dolog,hogy ha éppen meg is áll a gyarapodás,az sem jelenti azt feltétlenül,hogy a tejjel van gond.Először elvileg kivizsgálásra van szükség,lehet a háttérben egy húgyuti fertőzés,vagy bmi,aminek nincsenek nagy tünetei,de a kis szervezet inkább arra fordítja az energiát,hogy azt legyőzze,ezért lassul a növekedés.Szóval most nem azt akarom mondani,hogy Márknak baja van,de nem az az első ,hogy ilyenkor tápszert írnak fel(elvileg)...Szóval no paraKép!

Köszi a névleírást,legalább tudom már,mi a villőzésKépKépKép...
Tali OKKép...

Móni

Na,örülök,hogy megvan a jogsiKépKép..akkor hajrá,vegyétel nyakatokba a környéketKépKép...benzinárak..na igen,sajna ezt már nem fizeti senkiKép...Pedig akadhatna egy jótevő..Kép
KakaKép,na ez szuper!Ügyes eza legény!!!!
Hát igen,én érdekes játék vagyok,ami jó isKép...de azért néha nem bánnám,ha a tornázót részesítené előnybenKépKép!
Albumot majd hozzál!Kép

Na megyek,összekapom a lakást,mert iszonyat,ami itt vanKép!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Nem jutott eszembe,hogy tápit vegyek elő!Jól van, élénk, csak egy kicsit ledöbbentem. Egy hete 180 gr-ot hízott előtte 310-et.Egy kicsit furcsálottam ezek után az 50-et.
Nem méglegelek már jó ideje, csak nagyritkán, a kíváncsiság miatt.

Este nekünk sem jött a böfi, sírtunk is rendesen.
Így visszagondolva mikor apa nem volt, akkor is inkább ez lehetett a gond.
Most a kiságyban van, nézi a forgóját, beszélget vele, és nagyokat mosolyog!Kép
Tegnap én is kaptam egy HATALMAS MOSOLYT!KépKépKép

Bulcsú nem kelt fel a sírásra.Ha nem kelt fel akkor az nagy szerencse.
Olyan jó lehet hallani, hogy úgy hiányoztál!KépNagyon édes és jó fej kissrác!

Na megyek, mert eddig tartott a kiságyas játék!Kép

Pusz
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

SzilviKép

Na,akkor megnyugodtam,hogy nyugodt vagyKép...Látod,ha ilyeneket is hízott Márka,kkor simán megvan az átlag 15 deka...Most ilyenje voltKép...
BöfiKép..ez ember nem is gondolná,mennyi gondot tud okozni.Komolyan nem emlékszem,hogy Bulcsúnál ezzel kínlódtunk volna..Kép
MosolyKépKépKép..gondolom,elolvadtálKép!
Bulcsú ilyenkor nem kel fel,legfeljebb reggel,ha már amúgy is éberebben alszik,de sokszor olyankor semKép...Ma reggel is nekem kellett kelteni,mert hát ugye menni kellett a bölcsibe...
Köszi a dicséretet,azért néha nagy franc ám!KépDe olyan édes,amikor így kinyilvánítja a szeretét,az biztos!KépImádom is!

Na megyek,mert jön a kajaKép!

Anyapoc

anyapoc

Gyorsan két kép:

Így alszik az ablak alatt:

Kép

És ilyen 2 hónaposanKép:

Kép

anyapoc

Anyapoc
Ma Márk megint nem használja a kiságyát.
Még jó, hogy itt a kocsi és nem engedtem, hogy Ati csak akkor hozza haza, ha megyünk sétálni.
Az ágyban délelőtt 30 percet aludt, de csak úgy, hogy közben 5 percenként felkelt.
A bkocsiban 3/4 12 óta alszik.
Ma egy egyszerű kengurban viszem le,ha az tetszik neki,akkor megrendelem a babazsákot.Ha meg lesz majd megnézed.Ok?
Nagyon unom a bkocsi cipelgetést,egyszeűen bele vagyok fáradva.
Unom, hogy vagy megszakadok mire leérek a harmadikról, vagy valakit rángatnom kell ahhoz, hogy kimozduljak.Egyszerűen nehezen viselem,hogy egyedül nem bírok megmozdulni.
Kicsit hülyén hangzik, de azt hiszem eltudom képzelni, mit éreznek a mozgáskorlátozottak.

Villő nagyon édi.Végre egy olyan kép amin látszik egészbenKép

Ugy néz ki, rendszeres lesz, hogy reggel 5-6 között sírva ébredünkKép
Nekem úgy tűnik, az oldalmasszírt nem bírja. sokkal jobban nekiáll sírni,vagy elhúzza magát.De lehet, hgoy csak csíklandos?KépRemélem jobb lesz a mai éjszakátok.

Na megyek mert ébredezik.Eszünk.

Szia
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

SzilviKép

Na,akkor még jó,hogy otthon volt a babakocsi!Villő is sírósabb ma egy kicsit,de ő elalszik szerencsére a ringatóban,bár elég sokszor megébred ő is és altatom visszaKép...Talán most érezték meg ezt a meleget?Tudja a fene...
Kenguruban én is sokat hordtam Bulcsút,ott biztos jót fog szundizni Márk!
Az hagyján,hogy így nem tudsz közlekedni a kocsival,de sok üzletbe is alig lehet bejutni!Sokszor nem csak a mozgáskorlátozottakra kéne gondolni,de a kismamákra is..KépSzóval nekik sem lehet egyszerű...
Villő egészben:tegnap is láthattadKépKép!
De én Márkot mindig csak becsomizva!Mikor dobsz má' róla egy képet?????
Sírva ébredés:egyáltalán nem biztos!Nekünk is ez volt,emlékszel?És elmúlt!Mintha ezek a gyerkőcök egymmást utánoznák!!!Kép
Oldalmasszír:Villő is mocorászik közben,húzkodja magát,de az normálisKép.Õ is szokott sírni néha,főleg olyankor,amikor van is bent vmi és nehezen jön le...Egyébként,ha evett és békés,akkor majdnem élvezi is!Kép
Babazsákra kíváncsi vagyokKép.Egyébként nem biztos,ha most nem fogja bírni a kengurut Márk,akkor később sem!Szóval ne ettől tedd függővé,viszont sokszor nagyon jól jön!Kép

Na megyek teregetni!Aztán hajat mosni!

Anyapoc

anyapoc

Anyapoc

ma nem keltünk 5 és 6 között. Fél 7-ig bírta. Apa mellé tettem az ágyba, és aludt fél 8-ig.KépMi reggeliztünk és tusoltunk ezalatt.Jó volt ez a reggel!Kép
Mérleg sztorit már megbeszéltükKép
Megrendeltem a babazsákot.
Dobok fel pár képet.Nem az igaziak, de talán látható rajta Márk.

Ma rossz napja volt, mert sírva aludt el a kiságyba.Sajnos dolgom volt, de mire odaértem volna hozzá, már aludtKépJah, a hasán!

Megyek ebédelni amíg alszik a kőc.

Hali
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Zsák jövő7 csütörtökre várható az ünnep miatt.

Hülye vagyok! Elfelejtettem a képeket.Kép
Kép
Kép

Na milyen vagyok Anyapoc?Kép
Márk

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?