sziasztok! dóri! kinéztem a könyvemből (rima handley: homeopátiáról nőknek - sztem most is kapható nagyobb könyvesboltokban) neked hányásra szereket: arsenicum album, nux vomica, pulsatilla. de sajnos nincs energiám kimásolgatni, hogy pontosan mikor melyiket ajánlják - erre talán jó a patikai boiron-os füzet is!
nekem még a hányásra az "jött be" hogy nagyon sokat ittam, napi 3-5 liter ásványvizet, nagyon lassan, apró kortyokban, mert így maradt is bennem
(de én végighánytam az első 9 hónapot - a második babánál viszont már alig
) fejfájásra (d. m. gibson: elsősegély homeopátiával című könyvéből) aconitum, apis, belladonna, bryonia, nux vomica, pulsatilla (ezek elég általános szerek), gelsemium.
nefelejcs! a számok a higítottság mértékét jelzik - sztem találsz a linkeken pontosabb magyarázatokat is - de a lényege, hogy minél kisebb potenciál, annál kevésbé higított - ugyanakkor annál "gyengébb a szer" annál gyakrabban adható. a magasabb potenciál higítottabb ugyan, de ritkábban és kevesebb kell belőle. van az alexandra kiadónak egy könyve (hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával? című, sztem még szintén kapható, abban (is)biztosan szerepel a homeopátia története, kialakulása, alkalmazási területe és módozatai)
márti