Új privát üzeneted érkezett!

Szevasztok!

Koszi az elozo recepteket mindenkinek.
Nem tudja valaki a haztartasi keksz receptjet?
Elore is koszi.
bagolyka
 


Bocsanat, de biztosan en vagyok nagyon bena, de nem talaltam meg a babapiskota receptjet. Hol keressem?
bagolyka
 


Engem még mindig érdelekne a babapiskóta receptje. Finnországban élünk és itt nem lehet kapni babapiskótát. Se olcsót, se drágát. Ha valakinek van receptje, még mindig várom. Maya igért receptet, de azóta nem jelentkezett. Köszike!

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 

 
 

Keksz

Hozzávalók:
1 kg liszt
40 dkg porcukor
30 dkg margarin
4 tojás
1 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Összedolgozzuk, 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy derelyevágóval kockára vágjuk. Közepes sütõben halványsárgára sütjük.

Nagyon sok lesz belõle, de kekszdobozban sokáig friss marad.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Jaj Esztianyo ne haragudj!

keresem a receptet, de isten biz nem találom és úgy szégyellem magam, hogy megígérem aztán meg semmi.
azért nem írtam, mert most megyünk majd haza anyuékhoz, és reménykedem, hogy talán neki is megvan ...

ne haragudj, és mihelyt meglesz azonnal írom.

Maya
Maya
 


Esztianyo

Probald esetleg ladyfinger neven keresni. Mondjuk finnul nem tudom hogy van. Mi egyszer itt talaltunk ezen a neven babapiskotat lanyaim azota is azt vadasszak a boltba.

Pocok

En is anno felre ertettem Szofi irasat en is megorultem hogy de jo majd suthetek lanyaimnak, kicsit csalodas volt szamomra, hogy Szofi nem arra gondolt e nev alatt amire en.
Meg epp masik beszelgetesedbe te emlitetted E-ket mondjuk ezekre is igaz lehet amit ott irtal. Sot szerintem minel olcsobb egy termek annal tobb E van benne.

Napocska
napocska
 
 


Napocska!

Keresek egy könyvet, megtaláltam nagy nehezen, de Mo on nem lehet kapni. Talán Angliában igen, nincs ötleted, hogyan szerezhetném meg?

Gabi
Gabi
 


Gabi

Ha esetleg itt lehet kapni akkor en szivesen megveszem es elkuldom neked. Irj egy levelet nekem

Napocska
napocska
 
 


Lányok, nem is gondoltam arra, hogy máshol nincs babapiskóta. Egyébként logikusan gondolkodva, normál (sütött piskóta kb.6-cm magas) is megteszi. A receptnél viszont lényeg, hogy száraz legyen (a tejfölben lévõ nedvességet fel kell vennie, attól áll össze)
Így végig gondolva viszont az elkészítés egyszerûségét nézve igen csak megcsappan a népszerûségi indexe. Mert ha már az ember süt... Üdv: Szofi Kép
Szofi
 


Pocok

Halas koszonet.
Ezek szerint te benfentes vagy cukraszat teruleten onnet tudod mi mivel es hogy keszul.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok lányok!
Nekem is van egy babapiskóta receptem,bár a sok igérgetés ellenére még sosem csináltam. Na, hátha ettõl majd kedvet kapok, és mégiscsak kipróbálom, beirom ide nektek:

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, fél csomag szalalkáli, 1 csomag vaniliás cukor.

A cukorral és vaniliás cukorral habosra kevert vajhoz vagy margainhoz hozzáadjuk a tojást, majd a szalalkálival összevegyitett lisztet, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljva 10-12 órán át hûtõszekreényben pihentetjük.
A pihentetett tésztát átgyúrjuk, fél cm-nél vékonyabbra kinyújtjuk, és babapiskóta-formával kiszúrjuk.
A piskótákat kikent tepsibe fektetjük,és elõmelegitett sütõben közepes hõmérsékleten megsütjük.

Valakinek van szalalkáli-nélküli receptje? Mert gondolom azt sem lehet külföldön kapni. (nálunk legalább is csak a magyar boltban van)Egyáltalán, mennyire egészséges ez a szalalkáli??
Sziasztok
Barbi
Barbi
 


Sziasztok Lányok!

idéznék a karácsonyi topicból:
bigacsiga 2001 November 10 szombat - 23h 16: Edit

Sziasztok Lányok!

Helyesbítenék a szalakáli is sütõpor.

A lexikon szerint:
Nagy zsír és cukortartalmu tészták lazítására szolgáló, ált. alkáli karbonátot és savanyú alkotórészt tartalmazó keverék. Lazító hatását a sütés alatt felszabaduló széndioxid rittkábban ammonia adja.

-----

a sütõpor natrium-hidrogén-karbonát
a szalakáli amonium-hidrogén-karbonát

A rövidebb ideig sütött tésztákhoz mint a mézes is, célszerübb szalakálit használni, mert könnyebben elillan és így a rövid sütés idõ alatt eltud távozni a tésztából.
A hosszab ideig sütött süteménynél meg van idõ a sütõpornak elszállni.
A szalakálit jobb frissen venni és nem otthon tartogatni, mert meleg helységben elég hamar tönkre megy (nedvességet vesz fel, elfolyósodik).

Egyébként a natrium-hidrogén-karbonátot a köznyelvben szódabikarbónának hívjuk.
Ha nincs otthon se szalakáli, se sütõpor nyugodtan tegyetek a tésztába szódabikarbónát azzal is gyönyörüen megsül.

Mind a három sütõszernél a mennyiségre érdemes vigyázni, mert nagyon kiérzõdik a tésztán ha túl van adagolva. A szalakáli amonia ízü, a másik kettõ meg olyan szappanos ízü lesz. Szóval inkább kevesebb mint több.
A sütõpor nem 100% natrium-hidrogén-karbonát tartalmu!!!

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Koszonom a keksz es a babapiskota receptjet.
Puszi:Angela
bagolyka
 


Az "E.." lista karos vagy nem karos irast a www.fitnet.hu talalhato.
bagolyka
 


Megnéztem a fitnet hun. Az oldalakat minõsíteném egy példával: az egyik oldalukon az édesítõszerekkel kapcsolatban kifejtik, mennyivel jobb, mint a cukor (ugye itt fitségrõl meg egészségrõl van szó), és hogy ugyan olykor felröppen a hír, hogy káros, de mégsem az. Ugyanakkor az E listás oldalukon írják az aszpartamról, hogy egészségre ártalmas.
Másfelõl állítólag most a nagy favorit feketebárány az E330-as (rengeteg dologban van, étkezési sav), ami nem szerepel az õ listájukon.
Sajna õk sem egy hivatalos listával rendelkeznek, olyan kéne. (vannak e-k, amik külföldön már betiltattak, idehaza meg lazán futnak...)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Lányok!

Az E621 ízfokozóról mit tudtok? Én ezidáig nem foglalkoztam atémával, de most megnéztem a spajzom és ebbõl eszünk a legtöbbet.
köszi:
F. Dia
fd (fd)
 


Dia!

A fitnet.hu szerint ez nátrium-glukonát, és ártalmas az egészségre (dehát szó szerint ez van az aspartamról is...).

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Köszönöm a babapiskóta recepteket. Pocokét már ki is próbáltam (egyszerûbbnek tünk). Frissen olyan, mint egy nolmál piskóta, de megszárítva egész jó. Ha lesz egy kis idõm kipróbálom a Barbiét is, és megirom milyen lett.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Lányok csináltam az adalékanyagokról egy kigyûjtést. Természetesen a számok elé képzeljétek oda az "E" betût

Ártalmatlan adalékok: 100,101.103,104,105,111,121,122,126,130,132,140,151,152,160,161,162,163,170,174,175,180,181,200,20,202,203,236,237,238,260,261,262,263,270,280,281,282,290,300,301,303,305,306,307,308,309,322,325,326,327,331,332,333,334,335,336,337,382,400,401,402,403,404,405,406,408,410,411,413,414,420,421,422,440,471,472,473,474,475,480

Egészségkárosítók:
Bélpanaszok: 220,221,222,223,224
Emésztési zavarok: 338,339,340,341,407,450,461,463,465,466
Bõrpanaszok: 230,231,232,233
B-vitaminkárosítja: 220
Koleszterint károsítja: 320,321
Idegérzékenység: 311,312
Szájpenész, szájgyulladás: 330 (legveszélyesebb rákkeltõ)
Rákkeltõ: 123,131,142,210,211,213,214,215,216,217,239,330

Gyanús adalékok: 125,141,150,153,171,172,173,240,241,477

Veszélyes adalékok:102,110,120,124

Fokozottan rákkeltõ Kép E 123 Kép az Usában már betiltották.

Akit részleteseben érdekel a téma, annak van egy könyv:
Boldog Gizella: Vigyázz a candida fertõz!!!
(állítólag ez a lista is onnan való)

Remélem tudtam segíteni. Üdv: Szofi Kép
Szofi
 


Sziasztok!

Tud valaki finom házicsokoládé receptet ajánlani?
Valami olyasmit szeretnék, aminek az állaga hasonlit a bolti csokihoz.

Elõre is köszi!
helga
 
 


Házi csokiét nem, de ha valakit érdekel, akkor a raffaello receptjét le tudom irni. Tomka
Tomka
 


Sziasztok!
A "ma megint megjött" fórumosok kedvéért következzen:
"Bomab"-jó torta

Piskótatekercs (készen, vagy saját készítés)
Töltelék:
15 dkg vaj v. margarin
10 djg porcukor
4 tojás sárgája
2 evõkanál rum vagy málnaszörp (vagy egy kis rumaroma)
A bombához:
5 tojás sárgája
12 dkg cukor
2 vaníliás cukor (40 g)
1 mokkáskanál õrölt fahéj
2 púpozott evõkanál kakaó
2,5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1,5 dkg zselatin
2,5 dl tejszín
kevés rum

Krém: a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot. Megkenjük a piskótatekercset, szorosan feltekerjük, betesszük a hûtõbe. Érdemes ezt esetleg elõzõ nap elkészíteni, hogy jól lehüljön.
Bomba: a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, fahéjjal, kakaóval. A tejet felforraljuk belerakjuk a csokit, állandóan keverve a tojásos masszához adjuk és gõz fölött besürítjük. Még melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihûtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá bert tejszínt.
Kb. 1 cm vastagra felszelt töltött piskótekerccsel kibélelünk egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat, majd belesimítjuk a krém felét, egy sor piskóta végül a maradék krém. Lefedjük 3-4 órára hûtõbe tesssük.
Kiborítjuk (kicsit vízbe téve könnyebb kiborítani), meghintjük rummal (én ezt mindig kihagyom).
Kicsit macerásnak tûnik, de valójában egyáltalán nem vészes, igen jól néz ki, és nagyon finom. Mindig nagyon nagy sikere van!
sok sikert!
sugárka
sugarka
 
 


Sziasztok,erre tévedtem :-)
Ez egy rizse csoki,még nem próbáltam,de a forrás szerint nagyon finom garantáltan nem romlik rá a családra :-)

1 dl vizben elkeverunk 1 pupos evokanál zselatint.
Hozzaadunk: 1 kocka-RAMA-t (25dkg), 20 dkg
porcukrot, 4 evokanal kakaot (ne a cukrozott fajtabol).
Mindezeket osszemelegitjuk, majd langyosra hutjuk.
Belekeverunk 3 csomag vanilias-cukrot, 20 dkg tejport
és 1 csomag puffasztott rizst (feher a jobb, de a
barnaval is finom).
Egy ozgerincformat kibelelunk folpackkal és
beleontjuk a masszat. Vizes kanallal elsimitjuk, es
a hutobe tesszuk megdermedni.
üdv.Éva
Névtelen
 


Sziasztok!

A csoki receptet köszönöm!

Tomka!
Légyszi ird le a raffaellót!Már régóta hajkurászom a receptjét!

Köszi!
helga
 
 


SugárkaKép
Köszi, ez jól hangzikKép

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, hátha tudjátok, hol lehet ételfestéket venni. Találtam egy aranyos nyuszi-süti receptet a www.mindmegette.hu-n, ehhez kellene ételfesték. A Corában nem találtam (meg az eladó sem). És ha valaki használt már, könnyû vele díszíteni?

Üdv: Judó
judó
 
 


hello Helga, a raffaello receptje:

RAFFAELLO

40 dkg tejpor,
1 kocka rama margarin
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg cukor
1,5 dl víz

mandula vagy meggy töltelék gyanánt
plussz kókuszreszelék a forgatáshoz

A cukrot a vízzel sziruppá fõzzük, majd belekeverjök a rámát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszreszeléket. Kihûtjük, hûtóbe tesszük.
A mandulát -ha héjas - leforrázuk és levesszük a héját, ha meggyet használnánk, kimagozzuk.

A kihûlt masszából golyókat formálunk, amelyek közepébe a mandulát v. meggyet tesszük.

Szia: Tomka
Tomka
 


Sziasztok, ismeritek a tejfeles pite receptjét?
Én most ettem az anyósomnál Szegeden, bagyon nagyon finom, elég egyszerû az elkészítése. Ja és gyors is!

A recept (2 nagy tepsire való):

Tejfeles (szegedi)pite
1/2 kg liszt
7 tojás
a teáskanál só
2 cs. van. cukor
15 dkg margarin
4 evõkanál cukor
1 dl tej
1 dob tejföl

A vajat felmelegíteni, majd tejjel felönteni, és lassan hozzákeverni a lisztet. Majd hozzáadni a sót tejfölt cukrot ...stb. Híg (palacsinta szerû) tésztát kell kapni, 200-250 C-on sütni. 2 nagy tepsire való ez a recept. NAGYON GYORSAN SÜL! 10-15 perc alatt kész. Jól fel fog púposodni a tészta, akkor jó. Ha nem elég híg nem púposodik.

Így önmagában is finom, de baracklekvárral is szuper.

Maya
Maya
 


Ételfestéket a Kaiser's-ben tudsz venni ott van ahol az aromák...
Éva
Névtelen
 


Sziasztok!

Tomka!
Köszönöm a receptet,ha kipróbáltam, beszámolok az eredményrõl! Kép
helga
 
 


Pocok, mi az a vinete?
Névtelen
 


Pocok a padlizsán krémat ismered? Maya
Maya
 


Lányok!

Bár nem kifejezetten fõzés, mégis régi vágyamat teljesítenétek, ha tudnátok segíteni. Gyerekkoromban kapható volt cukrozott (kandírozott) gyümölcskeverék (szilva, körte, barack, alma). A legtöbbjének elkészítési módját már megtaláltam. De abban a dobozban volt kandírozott zölddió (és mandula) is. Tudja valaki, hogyan készül. Zölddió befõttett már csináltam én is (áztattam, meg fõztem és levében üvegben tároltam), de az ehetetlen lett és még az állaga se hasonlított álmaim diójához. Aki tud segítsen!! Köszönöm.
Bori
Bori
 


Szia Pocok!
Nálunk a padlizsánkrém a legnépszerûbb, igaz én indiai beütéssel csinálom. Szeretjük még muszakát is, (bár tul.képpen ez is rakott). Lehet padlizsános pizzát is sütni, vagy tölteni több módon.
Ha gondolod, részletesen is leírom, de most sajnos Luca miatt csak ennyire futotta, nagyon nyûgös a kisasszony.
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Bori!
A zölddió befõttben tudnék segiteni, anyukám sokszor csinált. A diót még éretlenül kell leszedni.Úgy lehet megállapitani, hogy megfelelõ-e, hogy tût kell beleszúrni. Ha átmegy rajta a tû, és kivülrõl zöld, akkor jó.
Ezeket a diókat alaposan meg kell mosni és a dióba szegfûszeget kell tûzdelni. Ezután az üvegekbe kell tölteni a forró cukros szirupot, beletenni a diókat és lezárni az üveget.
helga
 
 


Éva !
Én megcsináltam a rizses csokit és fincsi lett. 2 õzgerincet csináltam,de egy nap mulva már csak egy-két szelet van. Viszont elég nehezen lehet vágni,nem dermed meg annyira.
Pedig mindent a recept alapján csináltam.
Giti
Névtelen
 


Sziasztok!

Leírom nektek édesanyám isteni finom Mákos Hajtvány receptjét, amit az egész család pillanatok alatt felfalt Kép


Mákos Hajtvány (Bejgli)

Hozzávalók:
1kg liszt
kb. fél liter langyos tej
1 tojás
késhegynyi só
1 evõkanál cukor
1 csomag élesztõ megfuttatva cukros lisztes tejben
1 csomag margarin (250g) langyosra olvasztva

A tálba tesszük a tojást, a sót, cukrot, megfuttatott élesztõt, és jól elkeverjük (óvatosan, hogy az élesztõ ne törõdjön). Apránként hozzáadjuk a tejet, az átszitált lisztet, és jól kidolgozzuk. (Annyi tejet teszünk bele, amennyit "felvesz", ne legyen se túl ragacsos, se túl kemény a tészta.) Közben apránként az olvasztott margarint is belekeverjük. Jól kidolgozzuk, meglisztezzük és kb. a duplájára kelesztjük meleg helyen, letakarva konyharuhával.

Utána ahány tekercset akarunk (én kettõt szoktam, két kisdisznó lesz Kép) késsel kettészelem a tálban, és kiveszem a feldolgozandó részt óvatosan.
Meglisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra sodrófával kb. 1-másfél ujjnyi vastagra, aztán az elõre elkészített tölteléket rásimítjuk. Óvatosan feltekerjük (egyik szélén - másik szélén - közepén sodorni egyet-egyet fokozatosan) és kimargarinozott tepsibe emeljük vigyázva, hogy ne nyúljon meg a bejgli közben.
Lekenjük tojássárgájával, és a tepsiben pihentetjük még kb. negyed órát. Utána sütjük. Ha megbarnult a teteje, akkor jó.

Nekem a két hajtvány elfér egy nagyobb tepsiben egymás mellett. Összesül, de szét lehet választani.

Máktöltelék:
Anyu szuperrégi tippje:
A mákot le kell darálni cukorral, majd összekeverni vaníliás cukorral. Fõzni nem kell!! Ezt a darált cukros mákot kell szétsimítani a kinyújtott tésztára, (minél vastagabban, annál vastagabb lesz a töltelék rész Kép) és utána elszórtan 1 hámozott almát kell reszelni rá! Ennyi! Az alma levébõl fog megfõni a mák, már a sütés közben. Isteni!
Aki akar, tehet bele mazsolát (én nem szeretem) és citromhéját is reszelhet rá, mert pikánsá teszi.

Ötlet:
- kelesztõ tálban pillanatok alatt megkel a tészta
- meleg legyen a konyhában, mert a hidegben nem kell meg a tészta (a hozzávalók se legyenek hidegek, még a liszt se)
- állítólag akkor lesz márványos a kisült bejgli teteje, ha sütés után hidegre teszik ki. Bevallom, ezt még nem próbáltam, mert bár melegen kicsit megüli a gyomrot, mi már megszeljük rögtön!

Kicsit hosszas a leírása, de egyszerûen nem lehet elrontani és nagyon kiadós! Lehet dióval, és kakaóporral (hagyományos) is készíteni. Nemcsak karácsonykor kötelezõ süti nálunk Kép

Jó étvágyat!

Vanda
Vanda
 


Maradékok felhasználása
Ha sok a fehérje
Ha sok a sárgája
Maradék keménytojás felhasználása
Maradék lecsó felhasználása
Maradék pörkölt felhasználása
Maradék kifõtt tészta felhasználása
Maradék sonka felhasználása
A sonkalé felhasználása
Maradék rizs felhasználása
Maradék tarhonya felhasználása
[url=http://www.nexus.hu/recept/1/masodik.html" TARGET="_top]http://www.nexus.hu/recept/1/masodik.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


ALMÁS RIZSFELFÚJT

18 dkg rizs
10dkg cukor (ebben 1 cs. vaníliás cukor is benne van)
1 citrom reszelt héja
3/4l tej
2dl víz
(ha alma nélkül készíted akkor 5dkg mazsola)
3 tojás
3 dkg vaj
2 kávéskanál liszt
4-5 közepes alma
málna vagy ribizli lekvár

A rizst a tejben és vízben feltesszük fõni, hozzáadjuk a cukor felét, és a citromhéjat. Ha már kezd sûrû (kása szerû)lenni, akkor lezárjuk és lefedjük. Langyos helyre tesszük (pl.langyos sütõ) és megvárjuk, hogy az összes folyadékot felszívja. (Ha hõtartós fenekû az edény az elég.)
(Ha mazsolával készítjük, akkor azt most teszzük bele.) Utána kihûtjük.
A tojások sárgáját a maradék cukorral a vajjal kikeverjük, majd a liszttel és a tojások felvert fehérjéjével együtt a rizshez adjuk.
Vajjal kikent, morzsával meghintett tûzálló tálba tesszük a massza felét. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kivesszük, a helyére lekvárt teszünk és a rizs tetejére rakjuk, majd a massza másik felével betakarjuk. Középmeleg (170-180 fok) sütõben 45-50 percig sütjük, míg a teteje elkezd aranybarnává válni.
Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom. A mazsolás változatot szörppel, baracklekvárral, édes mártással lehet bolondítani.
Bori
Bori
 


Pocok!
Neked ajánlom ezt a szicíliai padlizsánragus csirkét.
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb csirkecomb, de lehet mellbõl is csinálni,
fél kiló padlizsán, negyed kiló paradicsom, negyed kiló hagyma, 5 szárzeller, 5 dkg kimagozott olívabogyó (bár ez el is maradhat, de finom pikánssá teszi a kaját), 1 evõkanál kapribogyó (ez viszont hiányozna belõle, ha kihagynád), fél deci olíva- vagy napraforgóolaj, 1 evõkanál vaj/margarin, fél deci borecet, 1 evõkanál cukor
A husit sózzuk, borsozzuk. A padlizsánt hámozatlanul 2x2 centis kockákra vágjuk, besózzuk, legalább fél óráig puhentetjük, leöblítjük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, a husiját csíkokra vágjuk (kicsit macerás, de megéri). A hagymát és a zellert felkarikázzuk. A olívabogyót és kapribogyót durvára vágjuk.
A hagymát egy kis olajon, fedõ alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, zellert, olíva- és kapribogyót, fedõ nélkül kb 5 percig szelíd tûzön fõzzük.
A maradék olajat és vajat egy másik lábosban felmelegítjük, a húsdarabokat 4-4 percig sütjük mindkét oldalukon, majd kiszedjük. A zsiradékba dobjuk a megszárítgatott padlizsán kockákat, és állandóan kevergetve aranybarnára sütjük, ez kb. 5 perc. Hozzáadjuk a hagymás zöldségeket, az ecetet és a cukrot, és erõs tûzön addig kevergetjük, amíg a borecet elpárolog (ez az ecetes-cukros ízesítés egyedi zamatot ad a kajának!). Ebbe a zöldségraguba visszatesszük a husit, és fedõ alatt készre pároljuk.
Na, ez jó hosszúra sikeredett, de nagyon részletes akartam lenni. Valójában alig egy óra-másfél kell az elõkészületekkel együtt, és nem hízlal, viszont roppant finom. Aki pedig szereti az olaszos-szicíliai ízeket, annak nagyon be fog jönni!
Jó étvágyat, Pocok!
karina
 
 


[url=http://archivum.egyperces.hu/index.php?title=receptek" TARGET="_top]http://archivum.egyperces.hu/index.php?title=receptek[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Lányok, azt tudja valaki, hogy lehet házilag túrót csinálni?
karina
 
 


Kati

Aludt tejet kell kesziteni es utana nagyon lassan kimelegiteni, utana lecsopogtetni. Tapasztalatom szerint nem mindegyik tej alszik meg van amelyik megrohad. Meg nem jottem ra mitol fugg a dolog.

Napocska
napocska
 
 


[url=http://www.nexus.hu/recept/tejtermek.html" TARGET="_top]http://www.nexus.hu/recept/tejtermek.html[/url]#tejtermek:
[url=http://mitglied.lycos.de/recept/t/turo.html" TARGET="_top]http://mitglied.lycos.de/recept/t/turo.html[/url] Igaz itt maskent van leirva a turo keszites mint ahogy en ismertem eddig. Ez egyszerubb.

Napocska
napocska
 
 


Kati, Napocska!

A zacskós tejbõl lehet túrót készíteni a hosszan friss tejbõl nem.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszi lányok!
Kati
karina
 
 


Sziasztok!

Benke László receptje: Olaszos sertésszûz (bár én eddig csak pulykamellbõl csináltam Kép ):

(Olíva)olajban apróra vágott vöröshagymát pirítunk, erre dobjuk rá a csíkokra vágott apróhusit (fél kilóból szoktam egyszerre készíteni). Pár perc múlva kifehéredik, ekkor adjuk hozzá a fûszereket:
2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva,
10-15 dkg gomba, szeletben,
10-15 dkg gépsonka, vékony csíkokra vágva,
só, bors, oregánó, kakukkfû, olívabogyó ízlés szerint,
1 nagy konzerv paradicsompüré + egy pici cukor, hogy ne legyen olyan savanyú
szendvicsparadicsom (bár én ezt csak nyáron szoktam belerakni).
Értelemszerûen addig rotyogtatjuk, amíg a husi puha nem lesz. (Hamar kész lesz.) Tollszártésztát (penne) fõzünk hozzá.
Aki szereti az olaszos ízeket, ezt imádni fogja, az oregánó és a paradicsom íze domináljon benne.

Sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Szia Laura!
Én is ismerem a receptet, tényleg isteni.
Ha nincs otthon husi, kicsit több gombával is lehet csinálni, az is mennyei.
Sõt, a paradicsompüré helyett jó kb. fél kiló paradicsom husija is, vagy a sok helyen kapható olaszos paradicsomszószok.
(Jó, hogy eszembe juttattad, holnap ezt fõzök...)
Kati
karina
 
 


Maya, a 03.18.-án közölt tejfeles pitéd én megcsinálnám(valami hasonló receptem nekem is volt,csak nem találom),de egy kis segitség kellene:

***
A recept (2 nagy tepsire való):

Tejfeles (szegedi)pite
1/2 kg liszt
7 tojás
a teáskanál só
2 cs. van. cukor
15 dkg margarin
4 evõkanál cukor
1 dl tej
1 dob tejföl
***
mennyi az a doboz tejföl? (van 2dl,1.75dl és 0.5l kiszerelésü,ugye)...
és a sóból hány kiskanalat jelöl az a betü?:-)

Köszi
puposnünüke(aki még mindig lusta regisztrálódni)
Névtelen
 


Sziasztok!
Én a meggyszósz receptjét kérném attól, akinél már bevált... Tudjátok, az a menzás marhahusi meggyszósszal! (Olyat rendelt a párom.) Elõre is kérdezem, hogy meggybefõttbõl lehet-e csinálni.
karina
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?