Éjszaka sivítani kezdett vmi észvesztően a melléképületből. Telefon a férjnek, maj apunak, melegvízkazán szivattyúja a bűnös, éjjel a sötétben kibotorlálva az esőben lezártam a gázt és kihúztam a szivattyút az áramból. Utána nem tudtam elaludni (fél 3-tól), Ro cicizett 2 x is reggel 6-ig. Kicipeltem az esőben a kukát, félig kómában összekészültünk a suliba a lányokkal, de 3 perc híján majdnem elkéstünk.
Hazafelé megvettem a festéket a melléképületbe. Bejövök a kertbe: gázszagot érzek. Gázszerelőt azonnal! A 4-ik ért rá, jött is, rosszul lett visszakötve a felújítás miatt mindkét kazán. A szivattyúban nem volt víz, azért sivított. A melegvizes kazán megjavítva (közben Rozi betegre sírta magát, nem nagyon tudtam megvigasztalni, lehapcizott banánkrémmel stb), szivattyú megjavítva. Légtelenítette a fűtőtesteket, ezután nem akart beindulni a fűtős kazán. Gyorsan kiderült, már nem garanciális, jöhet egy másik szerelő, a bácsi fia jött lőször. Nem találta a hibát, közben kiment az áram. Átszaladok a szomszédba (közben Rozit cipelem, így nem sírt annyira), ott van-e áram. Van. Akkor nálunk a gond, a házig bejött az áram, de onnan tovább nem. Gyorsan hívom a férjem Moszkvában, villanyszerelő kell, nála van a telefonszám. Õ onnan hívja. Közben a szerelő ( a bácsi fia) már telefonon értekezik a 4-ik szerelő céggel (címlista a garancialevél mellett). 3 órás szerelés után rájött, hogy a füstgáz (vagy mi) érzékelő elromlott és ez blokkolja az egészet. Ki kell iktatni és venni másikat. El is megy. Közben a villanyszerelő is megjött és rádöbbentett, hogy minden szabálytalanul van a villanyóránál (ilyen fázis olyan fázis) és hogy nem szabványos, és 200ezer ft stb. És, hoyg jó, hogy az elmü nem látta . Látta, és mondták, hogy kell változtatni rajta, de aztán el is lett felejtve. Az egyil helyen vmi nem jól volt összecsavarva és az szikrázott. Azt mondta, hogy jó, hogy nem égett le a ház. Visszajön a gázos, nincs olyan kütyü. Akkor, majd hoz holnap, ha kap, vagy csak 2-án, mert nem lesz itt. De a fűtést csak akkor kapcsoljam be, ha a melléképület ajta nyitva, nehogy legyen szénmonoxid veszély. Nem lesz, de azért biztos ami biztos.
Du 3-kor ment el az utolsó mester, akkor ettem reggelit, ill ebédet, egy gyors babfőzeléket. Ledőltem Rozival, aki addigra már tök éhes volt, cici nem kellett neki, pépet meg nem tudtam csinálni, mert nem volt áram. Aztán , ahogy lett , bekajált és aludt kb 20 percet.
Észrevettem, hogy alul kibújik egy foga, még épp nincs kinn, de látszik.
Aztá feladtam minden próbálkozásomat, hogy pihenjek, vasaltam, megszáradt végre a 3 nappal korábban kimosott ruha , eddig nem, mert hideg volt. Aztán 7-re mentem a táncórára, hazajöttem a lányokkal. Ro már jól volt, egész vidám lett. Egész jó kedvem lett nekem is, gyertyát tettem az asztalra, Cserhátit hallgattunk, szépen megterítettem a lányoknak. Fürdés. Anyu hív telefonon. Megkérdezte mi van, tőmondatokban elmontam. Meg hogy holnap is mennyi mindent kell még csinálnom. Erre olyam litániát zúdított a nyakamba: lusta vagyok, miért nem szerzek másoddiplomát, az most nekem ingyen lenne, mindig szerettem tanulni, de amióta férjnél vagyok nem csinálok semmit (?!), az összes ismerőse gyerekének két-három diplomája van, én többre vagyok predesztinálva, mirét nem csinálok vmi hasznosat, pl tanuljak analízist (?!), több lábon kell állni stb stb. Alig kaptam levegőt. Hajszál híján nagyon összevesztünk, de uralkodtam magamon. Ja , ezt azután mondta, hogy említettem holnap iratkozom be az esküvőszervezős tanfolyamra. (Vagy holnapután, mert holnap extra dugó lesz állítólag a városban).
Egyébként tök jól vagyok, tele van pakolva a lakás kempingcuccal stb, minden ami pl egy pincében szokott lenni, az itt van pl a gyerekszobában, nem tudok takarítani stb.
Na, de azért is JÓL VAGYOK!!!!
Bocsi a hibákért, most ezt el is küldöm.
Vezso