Nos, akkor a heti kajánk (június közepe):
Receptekkel!!!
H: karalábleves, brokkolikrémes tészta
K: tarhonyaleves, almaszósz (tettem bele őszibarackot is 2 db-ot), sült csirkecsíkokkal
Sz:zölborsóleves sok zöldséggel, tésztával; pácolt sült halacska, petrezselymes újkrumpli, meggyszósz nem sűrűre főzve,
Cs: Tegnapi leves, rakott kelkáposzta
P: Tejfölös krumplileves, rakott kelkáposzta (2 tállal készítettem tegnap, mert sok lett, ui vendégeim voltak, de elég lett, így ma sütöttem meg a második tál rakott kelt)
Sz terv: tárkonyos csirkeraguleves, túrófánk - vagy palacsinta tojáspótló porral...
V még nem tudom, mi lesz. 5let
?
Brokkolikrémes tészta:
5-6 fej fagyasztott brokkolit megfőzök sós vízben, majd teszek bele
20 dkg mascarpone sajtot (amiből tiramisu lett volna, csak tojást ugye nem lehet),
1 gerizd fokhagymát, majd botmixerrel összetöröm.
Bele egy lábosba, bele még füstölt-, trapista- és márványsajt reszelve (olyan 15 dkg összesen, ezek voltak itthon), majd főztem olyan negyed óráig, amíg összeolvadtak.
Durumtésztával tálaltam. Elég finom volt
.
A brokkoli természetesen helyettesíthető spenóttal is.
Pácolt tengeri hal:
Páclé:
1 citrom lereszelt héja és a leve
1-1,5 dl olaj
2 ek koriandermag jól összetörve (lehet egy vágódeszka alatt is összetörni)
Ha 1 éjszakára pácoltok, akkor só nélkül, ha kb 1 órára, akkor mehet bele a só is.
Majd egy lábosba/serpenyőbe bele, kicsit megsózni és fedő alatt negyed óráig párolni.
Eztuán fedő le és levet elfözni/sütni róla.
Kicsit szétesik, de fenomenális!!!!
Jó étvágyat!