Vica,
most szülőszobán vagyok gyakorlaton. Elég különbözőek a fájások, van, aki majd megpusztul, úgy dobálja magát az ágyon, mint az Ördögűzőben, mások meg egészen jól elvannak. Előfordul, hogy vki az elején nem akar EDA-t, aztán a végén meg üvölt, hogy csak szúrják már, van, aki meg előre megbeszéli, de olyan gyors a szülés, hogy megvan anélkül is. Szerintem ezt előre nem lehet megítélni, csak a szülőszobán tudsz majd reálisan dönteni. Ha megfogadsz egy tanácsot, szerintem menj majd el az utolsó hetekben aneszteziológiai ambulanciára, ahol elmagyaráznak mindent pro és kontra, akkor ez majd segít reálisan látni a szülőszobán.
Én oda fogok menni szülni majd, ahol lehet EDA-t kérni, és nem a szülész szúrja.
Nekem a munkám része a fájdalomcsillapítás, és mondhatom, hogy annak nem kell úgy lennie. A fájdalomnak rengeteg káros hatása van, míg előnye?..nos azt még nem tudom.
Persze van mód alternatív szülésre, ahol nincs fájdalomcsillapítás, biztos annak is megvan a maga előnye ( kikerülöd az EDA kockázatait, az biztos, mert persze az sem való mindenkinek)
Bocs, ha tól vehemens voltam, nekem szívem csücske ez a téma.
Zsu, Kamilla, ne búsuljatok, lesz ez még nemígyse!
Én ezt mondogatom már 14 hónapja.
Most is azon szurkolok, hogy ne jöjjön meg, vasárnap óta jól szorítok...kicsit furcsán is vagyok, szurkoljatok. Ha nem jön meg, holnap tesztelek. Jó lenne már, ha nem megint egycsíkosat kapnék a patikában.
Lolitáról nincs híretek????
Á.