Sziasztok
Kicsit el voltam tűnve.
Flames
Adrinak utólag is boldog névnapot!!!
Tamesz
Olyan édi ahogy csücsül ez a Marci gyerek
Képzeljétek, nem kicsit be vagyok most pánikolva.
Pár napja mondta az anyósom, hogy szerinte Kristófka a fényképeken bandzsít a bal szemével. Én ekkor még nem láttam rajta semmi eltérést.
Este apucim is megnézte, ő is egyértelműen látta, hogy kicsit kancsal a drága és ekkor már én is.
Kiderült, hogy anyukám már nagyon régen észrevette, csak gondlta, hogy ez még most normális.
Ráadásul egy ismerősünknek a 2 fiának hasonló problémájuk volt, az egyiknek, a nagyobbnak későn vették észre, őt már műteni kellett, a kicsinek időben észrevették, neki "elég" volt az, hogy a másik, a jobb szemét leragasztották, hogy a kancsal szemét erősítse.
Tegnap megkérdeztem a gyerekdokinkat, (megjegyzem, ő idáig észre sem vette és most se érdekelte túlzottan a dolog, mégcsak rá sem pillantott Kristófra) és azt mondta, hogy ez ilyenkor még lehet normális, mert még gyengék a szemizmai.Egyébként pedig 1 évesen minden babának van szemészeti kontroll, majd akkor megnézik, addig nem kell vele foglalkozni.
Ez nem nyugtatott meg túlságosan, így egy szemészt is meg akarunk kérdezni, de az, akit mi ismerünk, az a héten szabin van, majd a jövő héten felhívjuk.
Csak az a baj, hogy ahány orvos, annyifélét mond. Beleolvasgattam a Babanetes Rendelőbe, ahol szemészorvos válaszolgat, hát homlokegyenest eltérő véleményeket írtak. Egyik orvos szerint már 6 hónaposan kezelni kell a szemet letakarással, volt aki szerint csak később, volt aki szemüveget ajánlott.
Úgyhogy most nagyon félek, sem megműttetni, sem ki tudja meddig a jó szemét letakartatni nem akarom. Nem akarom, hogy akárcsak egy icipicit is szenvedjen bármi miatt. Persze ha kell, akkor nincs más választásom.
De annyira gáz, hogy mi ezt idáig nem vettük észre.Csakhát mi mindennap látjuk, mi ilyennek szoktuk meg.
Nem tudom mi lesz.
És a szemüveget se értem, hogy lehet egy ilyen pici, csetlő-botló, mászni, járni tanuló, állandóan eleső gyereknek szemüveget adni?
És a szemét letakarni is olyan durva. Mégcsak most fedezi fel a világot, minden érdekli, bizti nem tűri majd el a szemén a kötést, folyton piszkálni fogja majd.
Persze minden csupa feltételezés, mert mi van, ha tényleg magától elmúlik majd.
Mindenesetre azt tervezem, hogy még több szakember véleményét ki fogom kérni. Jövő héten a szemészt, aztán még majd felhívom a munkahelyemet, ott van bőven gyerekdoki, valamelyik csak tud valami okosat, és végső esetben valami pesti kórházat, ahol ilyesmivel foglalkoznak.
Nem hagyom, hogy ezek a béna gyöngyösiek elbagatelizálják a dolgot. Ha szükség van kezelésre, akkor igenis kezdjük el időben.
Babus