Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Meának nagy-nagy gratula! KépKépKép

Én is hoztam egy jó hírt.Kép Ha emlékeztek még Edinára /Nedinabp/... neki ma 10:42-kor megszületett Márk nevű kisfia, 3780 gr-al és 57 cm-el.KépKépKép
Gratulálok nekik ezúton is!!!

Humi
37+3
humi

Köszi Luc!
most neki is írtam erről a másikról, akkor neki is meg kellett kapnia! Rokica, megkaptad?
na most már én is unom magam..

KépKép
KépKép
and

Hűha

gratula az új babáknak és mamáknak!!!!
Köszönjük a híreket Humi és PennaKép
lucretia

naháááát!!

Angelaninak, Meának és Edinának is nagyon gratulálok!!
a lényeg, hogy mindegyik baba egészséges!! tényleg lehetett valami a levegőben tegnap, én kivételesen nem éreztem, átaludtam, szerencsére.

KépKép
KépKép
and

Hú micsoda babaeső. KépKépKép
Angelaninak is szívből gratulálok!!! Kép

Humi
37+3
humi

Hari,
Kép)KépKépKép
az gáz, ezekből még 1 példány is sok!
Hari, pedig ha könyvet Írnál, olyat mint a szeleburdi család pl.Kép vagy ha kitennél pár táblát,hogy UFO show,és szednél belépőjegyet, biztos meggazdagodnál és elköltözhetnétek onnan!
Még mindÍg aszalok ezen, hogy harcsa a kertben meg minden!!!!kééészKépKépKépKépKépKépKépKép
zsofy

Penna, Humi köszi tényleg!
Penna a bátor!! Én meg a tudatlan, de valaki felvilágosítana, hogy mit jelent az, hogy spinálba császározni?

Luc, köszönöm, mindjárt megnézem a listát, hogy meg tudom-e nyitni. Egy-két program hiányzik a gépemről, leginkább csak netezni lehet rajtaKép Amúgy meg csak a szám nagy, én sem mertem volna felhívniKép
A számom meg azt hittem rajta van, de akkor majd elküldöm Rokicának.

Hari

Kép
Kép
hari

Írtam Angelaninak SMS-t, utólagos engedélyetekkel a topic nevében is gratuláltamKép
lucretia

Mindenkinek gratulálok! Mondom én, hogy volt tegnap valami, még én is éreztem, pedig nem szoktam. Három babus! Szegény Angelani is túl van rajta végre!

Roki Kép Én is küldtem Neked mailt a telcsiszámommal, nemtom, megjött-e. Ja, és ezen a héten tuti, hogy csak az axeleros címem működik.

Judit 36+0

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

dekomoooly!!!mennyi baby!ha nagyobbak lesznek és rendezünk talit-mert ugye rendezünk????-akkor tök érdekes lesz, hogy ennyien egy napon születtek,és megismerik egymást...na jó, ez hülyeség, tudom...csak nekem érdekes lenne ismerni pár embert akikkel 1 napon születtem.
vagy csak nekem vannak ilyen gondolataim? de tali azért lesz?KépKép

ÓRIÁSI GRATULA A FRISS BABÁSOKNAK!!!!
zsofy

Megkaptam a tel.listákat és még megnyitnom is sikerültKép Rokica, most elküldtem végre akkor az én számomat is.

Zsofy, a szeleburdi család volt az egyik kedvencem!!!Kép A szomszédokra már nem mondanám eztKép

Szóval hogy van ez a spinálba császározás? Már a hangzása is rossz.

Hari

Kép
Kép
hari

Csajok!

Hatalmas gratula Meanak, Angelaninak es Nedinabp-nek! Sok tejcsit kivanok mindannyiuknak!

Mi egeszen jol vagyunk, leszamitva egy veleszuletett gegelagyulast. Kép 1-2 eves korara fogja a lanyom kinoni a dokik szerint. Mar tobbet volt a Picim majdnem korhazban a 4 het alatt, mint en eletemben osszesen. Kép
Tejcim azota sincs napi 1 decinel tobb, de mar osszekapartam magam emiatt lelkileg.

Nem igazan tudok visszaolvasni sajnos.

Tegnap furdettem meg eloszor a lanyom sajat magam, eddig nem mertem, igy anyukam csinalta. Kepzeljetek, nem is nagy kunszt! ;) Sokkal egyszerubb, mint amekkora misztifikummal kezeltem a dolgot. Kép

Pusza:
Falina 4+2
falina

Hari,
a spinális érzéstelenÍtést is a gerinchez adják,csak kicsit máshová, mint az EDAt.nemtom mennyiben máshová.asszem gyorsabban hat de rövidebb ideig tart a spinál.
de Rokica biztos jobban tudjaKépKép

én viszont olvasok mostmár egy kis fejlődéslélektant, hogy én is okosabb legyekKép ha ez lehetségesKép bár az én agyam ...jobb nem is beszélni rólaKép holtakról vagy jót vagy semmit alaponKép
zsofy

Fél óra alatt mennyi hozzászólás! És nem is akármilyenek!
Penna, de jó, hogy felhívtad Angelanit!
Humi, neked is köszi az infot!

Nagy gratula Angelaninak és Edinának is!!!!!!!!!

Otthonról majd küldöm a friss táblázatot!
Most rohanok haza

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Zsofy, köszi a felvilágosítást! Olyat akkor nem szeretnék. Mondtam én hogy nem jól hangzik.
Van időd olvasni???? Hogy csinálod?

Falina, sajnálom hogy nincs minden rendben. Tudom hogy kezdtek hülyének nézni, de én azt sem tudom mi az a gégelágyulás. A tej miatt ne is izgulj, be fog az indulni. Az viszont tök jó, hogy már fürdetted a lánykád és jól ment. Egy kicsit én is tartok tőle, de remélem ha ott leszek akkor menni fog.

Szmercsa azért majd ugye még jelentkezik nálunk? Gondolom izgibb a baba mint mi, de azért néha adhatna életjeltKép

Hari

Kép
Kép
hari

Falina,
sok sok jót és egészséget kÍvánok nektek!!!
Nagyon sajnálom, hogy ezt kell átélnetek, drukkolok,hogy sokkal jobb legyen és legyen több tejcsid is!!!

lányok!
nekem úgy tűnik, a bal cicimben sokkal több tej van mint a jobban.Lilla is onnan többet eszik. pedig jön a jobból is,de valahogy Lilla nem szeret abból enni.
Hallottatok már ilyet???
NEm hiszem, hogy tejcsatornadugulás lenne az ok.nincs csomó benne és mikor fejtem,abból is sok jött.Van valaki aki ért ehhez és tudja mitévő legyek??HelpKép

Képezt Falináéknak!
zsofy

A mostani Kismamában van a fájdalomcsillapításról egy cikk. Lényegében ugyanaz az eljárás, mint csaszinál.

Spinális érzéstelenítés
Lényege: Az érzéstelenítőt egyszeri adagban a spinális térbe juttatják egy vékony tű segítségével a 2-3. vagy a 3-4. csigolya közé
Előnye: A hatás gyorsan és megbízhatóan jelentkezik, ezért főként császármetszéseknél alkalmazzák
Hátránya: Szülési fájdalomcsillapításra ritkán alkalmazzák, mert a kismama aktív közreműködését gyakorlatilag lehetetlenné teszi, deréktól lefelé semmit sem érez. Így a szülést műszeresen kell befejezni. Gyakori szövődménye a súlyos, napokig tartó fejfájás
Jó tudni: Spinális érzéstelenítés után hanyatt kell feküdni 24 órán keresztül, bár ennek fejfájást megelőző hatása nem bizonyított

Epidurális érzéstelenítés / EDA
Lényege: Az epidurális érzéstelenítéskor a tűt a spinális érzéstelenítéshez hasonlóan két csigolya között vezetik be az epidurális térbe. Ezután a tűn keresztül egy finom csövet juttatnak ugyanide, majd a tűt kihúzzák. Az érzéstelenítőt ezután a katéteren keresztül adagolják szükség szerint kettő-négy óránként
Előnye: nagyon hatékony, fájdalommentességet biztosít, kevés anyai és magzati kockázattal kell számolni
Hátránya: Többnyire ágyhoz kötöttséggel jár. Szövődménye lehet: a kitolási szak megnyúlása, a nyomási reflex csökkenése, vérnyomásesés, remegés, szédülés, hányinger, viszketés, vizeletvisszatartási probléma, hátfájás, szakszerűtlen beadásnál 36-48 óra múlva kínzó fejfájás
Jó tudni: Egyik változata az úgynevezett "sétáló" EDA. A beadott gyógyszerkoktélnak köszönhetően járkálni is lehet

a teljes cikk:
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=19080

üdv
p 37
penna

Tényleg jól beindult most a topicKép
Most lelépek, mert anyukám hívott, hogy menjek át egy kis gyümölcsért. Meg aztán a séta is jót fog tenni.
Addig csak írjatok szorgalmasanKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,
mindjárt nem lesz,mert kel Lilla-többemberes baba. csak én hüle...alvás helyett netezgetek...
de én nem szeretek nappal aludni, mert fáradtabbnak érzem magam tőle mint anélkülKép Így ezt a pihenést választom.
jaaaa...leesett. a fejlődéslélektant? hát csak utánna akarok benne nézni pár dolognak, de látod mennyire nézekKép
zsofy

Rokica,
nem tom ezt irtak-e mar:
Malnalevel tea lelohely: Nyugati pu.-i Skala aljaban a Kaiser'sbe bemenet jobbra egy kis gyogynovenyes boltban talalhato.

Szmercsa,
a babaink majdnem egy napon szulettek. A tied milyen csodakra kepes mar? Az enyem meg nem kuszik az agy vegebe, mint asszem Zsofi irta, viszont mar joideje forgatgatja a fejecskejet. Ha kerhetem, inkabb a mailcimemre valaszolj, mert ki tudja mikor tudok jonni legkozelebb: tima kukac freemail pont hu

F.
falina

De jó! De jó! Gratula Angelaninak és Edinának! Úristen, ezzel én is eléggé előre kerültem a listában...

Roki! Köszi a címeket!

Jucc! Szerintem én majd neked írok sms-t, ha kibújik Saci! Jó? Már el is mentettem a számod.

Bodza 38+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Falina!
szopi ügyben kérdezz egy lll tanácsadót! www.lll.hu
és az istván kh-ban is van egy szoptatási ambulancia, áll. nagyon jó!!!

ezt neked is üzenem Zsofy!

Luc: jól tetted az sms-t, köszönjükKép
and

KépKép
KépKép
and

Gratula minden uj babohoz!!!

M
minimi

Sziasztok!

Hatalmas gratula a friss mamáknakKép. Remélem szép és egészséges babók születtek, szerintem nem gond, hogy császárral. Mea és Angelani sok puszi és remélem hamarosan megkapjátok a babót is.

Ez tényleg egy olyan topic, ahol nem lehet "lazsálni". Nincs kimaradás, mindig történik valamiKép.

Rokica, Nálad mi hír van? Hallom a tesóm egész baráti köre be van izzítva, hogy dolgozhasson helyetted. Te meg az éttermeket látogatod? SzépKép!

Hari, a szomszédaidról írj egy könyvet a szabad kismama időben, és tutkó gazdag leszel. Beleszőheted az állatos sztorikat is, mint DurellKép. Engem nem is annyira a Szeleburdi családra, hanem Gasperini történeteire emlékeztet. És Te tök jó humorral tálalod.

Ruhaméretek: én, hogy felszabadultam a tilalom alól, vettem a corában meg az auchanban leárazott bodykat, mindegyik 0-3-hósra való, az egyik típusra 58, a másikra 60, a harmadikra 62 cm volt írva, és szerintem tök egyformák. A multkori brendon kuponakcióban vettem egy 62 cm-s bodyt, az meg sokkal kisebb, mint ezek. Ezért a mostaniban megvettem a 74 cm-s hálózsákot, lehet hogy kicsi lesz az újszülöttemnek? A turiban is vettem néhány plüssrugit, mindegyikbe 62 van beleírva, de mindegyik más hosszúságú/szélességű. Valaki lemérné, hogy egy 56 cm-s baba milyen hosszú a válla közepétől a combtalálkozásig? Vagy az is egyénfüggő? Az 57 cm hosszú babára elvileg már 62-es ruhát kell adni? Majd maximum rápróbálgatom a kollekciót, de a kicsik állítólag nehezen viselik az öltöztetőbaba szerepét.

Penna! Ne akarj olyan korán szülni, én most kezdtem el utánakérdezni, hogy hogyan jöhetnék el 19-től szülési szabira, nehogy valakinek eszébe jusson órákat kiosztani rámKép. 20. előtt nem akarok szülni.

Tegnap a ctg-n jól kiborítottak, 9-re adott a doki időpontot és fél12-ig nem kerültem sorra. Akkor mondtam, hogy dolgom van és 2-re visszajövök. Közben a találkoztam egy lánnyal a babaszobáról, akitől egy bárány hálózsákot vettem, csak 1500 ft-ért, gyönyörű és kedves csajszi, Lilinek hívjákKép. Õ mutatta, hogy a kisfiának újszülött kora óta használta, az elején a gyerek alá tűrte a zsák alját. Jó sétához és otthon alváshoz is. Utána a brendonban megvettem minden szükségeset ebből a kuponakcióból. Felmálházva vissza a rendelőbe. A babát megdolgoztam, hogy mocorogjon. Mivel én mindig érzem, hogy valahol kitülemkedik, ott szoktam piszkálni: ha csontos rész (könyök, talp), akkor körkörösen simizem, ha a háta, akkor tapicskolom az ujjaimmal. Erre mindig szép mozgásokat produkálKép. (Fejlődünk, látod Penna?) Most még a gyomromba is felmászott, na az nem volt vidám. De most a baba szívhanga jó volt, az én vérnyomim, meg magasnak ítéltetett (115/80-nál!!!), az eddigiekhez képest. Ezeknek a dokiknak sose jó semmi.

Jucc, sok sikert a fotózáshoz. Remélem később dedikálod nekünk az újságotKép!

Aki ma éjszaka szülni megy, feltétlenül írjon előtte pár sort (amig a férje borotválkozikKép). Ez olyan aranyos volt AngelanitólKép.

A többieknek jó pihenést!

Dudukly (37)
dudukly
Isaszeg

Húúúúúúúúú, szegény Angelani!
Akkor gondolom pánikolt rendesenKépKép
Na de a lényeg hogy jól vannak mind a kettenKépKépKép
Remélem hamar kiheveri ezt a spinál-dolgot!

Azt le mertem volna fogadni, hogy Mea csalódott lesz egy picit a csaszi miattKép, de hát ha igy látta jónak a doki....akkor igy kellett lenni.
Azt viszont hogy nem viszik hozzá a babáját rendesen, felháboritónak tartomKépKépKép
Lehet hogy én olyan hangosan "veszekednék" a babámért forditott helyzetben, hogy hamar megunnák és inkább odahoznák háromóránként rendesen.(Bár a férjemet ismerve, ő inkább pénzt dugdosna a csecsemősöknek.)

Hari!
Mire ideértem, már többen is válaszoltak a kérdésedre spinál ügyben...
A jelentősége szerintem igazából az(és ha innen nézed, egyből "barátibbnak" hat), hogy spinállal császár közben is ébren van az anyuka amikor megszületik a babája és ez azért jobb, mint altatásból felébredve kézbekapni "csak úgy" a babát!KépKépKép
Na most megkérdezem, ha csaszira kerülne a sor, szeretnéd látni a babádat ahogy megszületik vagy nem??Na látod....ezt mondtamKépKépKép

Róki!
Ok, akkor talizhatunk.(bár már jobban örülnék, ha addigra te megszülnél, mert nem akarlak kielőzni) Nekem azt mondta a doki, hogy próbálkozzak ctg-re menni a szülőszobán, ha lezavarnak akkor az ambuláns rendelésen lesz megint a ctg-m.
Aztán meg a papirral mehetek hozzá!Multokor már fél-háromnegyed 8 kor befaroltam egy kézifékes kanyarral a parkolóba(pont egyszerre jöttünk a dokimmal, mondta is hogy pont úgy közlekedem mint őKépKépKép) és csak negyed 11 kor végeztem, úgyhogy megint viszek 3 napi hidegélelmetKépKépKép

Luc!
Ez aztán a szemtelenség netovábbjaKépKépKépKép
Na de ha olyan sürgős a te babádnak akkor jöjjön nyugodtan, szeretettel fogjuk fogadni a kis koránkelőtKépKépKépKép
Egyébként az én babám is ma valahogy a szokottnál is csendesebbKép, nem tudom mi van, bár az elmúlt 2 napban meg már majd megőrültem a tornagyakorlataitól, erre ma meg csak a nagy szunyaKépKépKépRemélem minden ok!
Egyébként Meának sem volt semmi intő jel, ugye jól emlékszem???

FalinaKép
Remélem mostmár tényleg vége a negativ sorozatnak.

Zsófy!
Egyszer még a nyáriaknál olvastam, hogy a legtöbb anyukának erősebb az egyik cicije!
Úgyhogy nyugalom, ez természetesKép
Viszont ne hagy a másikat lustizni, tessék fejni, ha hagy benne a baba, nehogy ellustuljonKépKépKépKép

Benianyu!
Nemsokára indulunk a cukiba, úgy döntöttem, hogy ma, mivel tombol az allergiám(szegény énKépKépKép), megjutalmazom magam és a fagyimra fogok kérni egy hadag tejszinhabot isKépKépKép(ezt eddig megpróbáltam elkerülni de hát ki bir ki ennyi orrfújást???)

Megann 39+2

Kép

Kép
megann

Angelaninak Kép Meának Kép Edinának Kép

NAGYON NAGY GRATULA A KIS CSÖPPSÉGEKHEZ!!!!!KépKépKép
Kép
annamami

Grrr... most elszállt amit irtam. Ilyen még nem fordult elő.

Jucc:

Nézem a legutóbbi emailt amit küldtél, de akárhogy is nézem, ez az infó van a táblázatban, ugyanez a telefonszám, ugyanez az email cim. Vagy csak nem kaptad meg a táblázatot? Mit javitsak rajta?

And:

Lukretia átküldte az emaileded, beraktalak a táblázatba, de milyen email cimet irjak? A férjedét? Amiről az email szól, az úgy tűnik a férjedé. Jó az a táblázatba?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
légyszi küldd el a táblázatot most a férjemére, de a tábliba az enyxémet, mert nem akarom összerondítani az ő hivatalos leveleit, és még lehet, hogy kitöröl nekem egy párat, mielőtt megnéznémKép meg egyébként sem szeretek az ővébe kotorászni, én ilyen kozervatív vagyok..
már próbálkozom ezzel a yahooval, csak mire sikerült egy olyan nevet választani, ami még nem használt, kiderült, hogy a nagy sietségben 2000-et írtam szül. dátumnak, és kérte a szülői ID címetKép mondom, hogy útálom ezeket a rendszereket...
mindegy, szóval majd korrigálom legfeljebb utólag a mélcímet
köszi

and

KépKép
KépKép
and

Dudukly
olyan ritkásan jössz mostanában...minden oké, ugye?
Mikor mész megint ctg-re? Én csüt f9-re.
üdv
p
penna

Sziasztok!

Tyű micsoda fejlemények, mióta nem jártam a gép felé Kép
Gratulálok Meának, Angelaninak és Nedinának! Erősödjenek meg hamar a császár után és legyen sok fincsi tejcsikéjük!

Zsófy! Nekem a jobb cicim erősebb, mint a bal. Abból sokkal könnyebben, gyorsabban megy a szopizás Olinak és többet is tud belőle enni, mint a másikból.

Falina! Én sem mertem eddig még fürdetni. Anyósom csinálta eddig, de most hogy azt írtad nem nagy kunszt, hát megpróbálom én is Kép Sajnálom, hogy nincs sok tejcsikéd, de még alakulhat ám a dolog!

Megann! Mi a terhességem alatt bevezettük a cukrászdát vasárnapi programnak. Amióta megszületett Olivér tegnap voltunk először cukiban. Olyan furi volt 3-an együtt Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok Lányok!

Újra itthon vagyok, immár Gergő is köztünk! Nagyon édes a pici!!! Kép Sajnos most nincs sok időm arra, hogy visszaolvasgassak, és "élménybeszámolót" is csak később fogok tudni Nektek írni. Láttam, hogy Zruto barátnőm beszámolt Nektek a lényegről, és képeket is tett fel. Nem tudom, hogy írta-e, de 3700 grammal, és 57 centivel született a bébi.
Péntek este fél tizenegyre értünk be a kórházba, és 3 óra 20 perckor elő is bukkant Gergő. A többit tényleg később, ne haragudjatok érte.
Most küldök nektek újabb képeket, van köztük, ami már ma, itthon készült.
Üdvözlet mindenkinek:

kuha és Gergő
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
kuha

Hari,
remelem nem is kell soha talakoznod a problemaval! Direkt nem irtam tobbet a dologrol, nem akarok itt a problemaimmal panikot kelteni. Meg en sem tudok sokat a dologrol, penteken derult ki, elotte en sem hallottam meg errol. A neten alig van rola vmi info. Ha utana akarsz esetleg nezni, latinul laringomalacia-nak hivjak.

And,
koszi a tippet. Ismerem oket, de vhogy meg nem jutottam el odaig, hogy hivjam oket. Kép
falina

Falina! mindenképpen hívd őket, sok jót hallani róluk, és ártani nem fog az tuti!! kell neked egy kis támogatás sztem. ne habozz!!!

KépKép
KépKép
and

egyébként lehet, hogy a laryngomalatia miatt sem tud rendesen szopizni a piciKép mindenesetre kérj szakszerű segítséget, nehogy megbánd, később.. egy próbát mindenképp megér

KépKép
KépKép
and

Kuha! annyira aranyos ez a kissrác, hogy alig bírom ki, hogy ne gyömöszöljem szét a képernyőt!Kép
az a legelső kép, valami tüneményKép

and

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Úgy tudom, hogy Pocika Hozzátok tartozik 'időben'. Nem tudtok Róla valamit?!

Gratulálok a ma igazi anyukává váltaknak és természetesen a közelmúltban, illetve közeljövőben azzá válóknak is! Kép

Kata
kata1977
Hatvan

Kuha,
stram kis kolyok. Kép

Ildi Kép ,
Ezek szerint nem csak en vagyok ilyen "kezdo" anyuka! ;) Ugy latszik minden kezdet nehez es mindenkinek egyszer at kell esnie a furdetesi keresztsegen. Kép

Szules utani 1-2 honap:
Anyucik,
veletek mennyit foglakozik a vedono? Nalunk 2x volt eddig asszem. Sok info nem jott. Van vmi, ami ebben az eletkorban fontos info lenne? D vitaminrol tudok, szedjuk. Vmi torna vagy babamasszazs elkezdheto mar ilyenkor?
Az uj, fizetos 3-4-5. havi egybeoltasrol hallottatok mar? Pontosat meg en sem tudok, csak a nyariaknal olvastam anno nemi foszlanyt.
Korai csiposzuresz a 3. heten van vajon?

F.
falina

Megann

pont ez jutott eszembe, hogy milyen érdekes, hogy Meánál szinte semmi jel nem volt, Angelaninál meg egy csomó, és mindennap azt hittük az elmúlt két hétben, hogy szülni fog, mégis egy napon szültek. Semmit nem lehet alapul venni, az biztos.

Dudukly
én sem értem, hogy miért olyan fontos, hogy mozogjon a baba CTG alatt. Talán nincs joga aludni??? Én ma alig bírtam felverni, de tényleg. De csak akkor elégedettek az emberrel, ha össze-vissza ugráló görbéket produkál... Minek zaklatni szegény gyereket???? Egyébként tök irigykedtem, mert a doki méhszájvizsgálatnál is megállapította, hogy a gyermek fejvégű, bár már UH-ról tudtuk. Tök jó neki, hogy ő érezte!!!! Persze én azt gondolom, dehát neki nem a sajátja. De azért jó arra gondolni, hogy neki is van három.

Luc
38+1
lucretia

And,
esetleg tudsz konkret bevalt nevet ajanlani az lll-rol? Te tudsz esetleg tobb infot a laringorol? En is gondoltam a minap, hogy koze lehet a nemszopihoz. Illetve a szopasi technikaja jonak latszik, csak vhogy nem nyeli le a tejet sztem. Meggyoztel, felhivom oket holnap. Koszi!
falina

Kuha

Gergő nagyon szépKép tiszta szívből gratulaKép
lucretia

Kuha, én is csak gratulálni tudok. Mindegyik kép fantasztikus, de az első tényleg viszi a pálmátKép

Olyan rossz érzésem van néha, hogy a 9 hónap alatt tök "felkészültem" a terhességből, de fogalmam sincs, hogy mit kell egy már megszületett babával csinálni. Néha próbáltam utánanézni dolgoknak, de baba nélkül olyan értelmetlennek tűnt. Ha viszont már itt lesz, akkor meg kevesebb időm lesz rá, meg akkor már csinálni kéne, nem utánanézni. Szóval iszonyú felkészületlennek érzem magam. Vagy majd jönnek maguktól a dolgok?

Hari

Kép
Kép
hari

Gratulálok Angelaninak és Edinának is!!!!!

Falina!
A kicsinek jobbulást Neked pedig sok-sok tejcsit, előbb utóbb lesz, bízz benne!

Viki
38+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok! Látom izgi napotok volt KépKép A tavasziaktól vagyok és gratulálok az összes pici újszülöttnek és mamájuknak is! Kép Aki még nem szült, ne csüggedjen, nemsokára kezében tarthatja babáját! Kép

Szia Hari Kép
Sztem ha még van energiád nem árt egy kicsit olvasgatni a babaápolásról, szoptatásról, mert alig lesz vmre időd utána. Most már nemsokára jön a baba. És a szülés után jön az igazi próbatétel, pl a szoptatás nem olyan egyszerű dolog.

Falina
Nálunk a tavasziaknál Connie pl szokott babamasszást csinálni otthon , sztem szívesen leírja Neked hogyan kell csinálni. Meg oltás ügyben is tudnánk segíteni. Úgy emlékszem van aki az újat adatta be nálunk, én pl nem. De kérdezd meg, biztos hamar kapsz választ. És bármi van, szívesen válaszolunk (mi tapasztalt mamik Kép)
Vezso
vezso

Kuha! A kis Gergő nagyon szép, édes baba, még egyszer gratulálok, és jón egészséget Nektek!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Először a frissített táblázat. Ma tényleg pörögtek az események.

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 5 hét + 6 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 4 hét + 3 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 4 hét + 2 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 3 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 3 hét + 0 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 2 hét + 4 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 2 hét + 1 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 2 hét + 0 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 2 hét + 0 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 1 hét + 1 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 1 hét + 1 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 0 hét + 3 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 0 hét + 2 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 0 hét + 0 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 0 hét + 0 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 0 hét + 0 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 41 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 39 hét + 3 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 38 hét + 6 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 38 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 38 hét + 4 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 38 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 37 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 37 hét + 3 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 37 hét + 2 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 37 hét + 0 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 37 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 36 hét + 1 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 37 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 36 hét + 0 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 35 hét + 5 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 36 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 36 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 35 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 35 hét + 1 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 34 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 34 hét + 4 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 34 hét + 3 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 34 hét + 1 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 32 hét + 6 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 30 hét + 2 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 28 hét + 0 nap
</pre>

Üdv
Benianyu

benianyu

Benianyu, csak most nézem, hogy mi már 36+1-ek lennénk? Nekem jó lenne, de te szerintem Te még nem szeretnédKép

Most néztem a Libri oldalát, de ott annyi könyv van, ami a babápolással, meg a szoptatással foglalkozik, és persze mindegyik jó drága. Na majd holnap elmegyek és megnézem melyik milyen közelről, de aztán net-en rendelem meg, mert úgy olcsóbb. Bár nem tudom mennyiért szállítják ki, lehet hogy úgy már nem olcsóbb? Na ezt majd még kiderítem. Olyan fáradt vagyok, én most érzem azt, hogy ha most kéne szülnöm nem tudom mi lenne, mert megmozdulni se nagyon van erőm. Persze biztos erőre kapnék ha szükség lenne rá.

Hari

Kép
Kép
hari

Tényleg, mi a helyzet Benivel? Jól van?

Kép
Kép
hari

Hari! Ajánlom a www.bookline.hu-t, onnan az új könyveket ingyen szállítják ki.

Kép

Kép

Kép
bodza

Köszi Bodza, megnézemKép

Aztán megyek fürdeni, mielőtt elalszom a TV előtt.

Kép
Kép
hari

Hari,

Most, hogy az én kezemben van a táblázat kezelése, először át akartam írni, de inkább úgy hagytam. Az utolsó menstruáció dátuma szerint van kiszámolva, egy képlettel.
Szerintem maradhat, úgy sem jönnek pontosan a babák, lásd a mai termést is.
Tiédet javítsam?

Beni egész jól van, ma már nem volt bágyadt, sőt, nem is aludt délután. De úgy döntöttem, hogy inkább maradjon még egy napot itthon, délelőtt velem, aztán az Anyu megint felvált, hogy még kicsit felerősödjön. Ma még nem nagyon evett, talán holnapra az étvágya is visszajön.

Benianyu

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?