Sziasztok
Nicol
Nem hiszem, hogy árthat a vaníliás cukor, gondolom úgyis csak egy picit teszel bele.
A dokinéni által felírt tejpépet Kristófka se ette meg. Nála a csúcsmenő a banános tejpép
A 4 és 5 hós oltás ugyanaz, mindkettő DiPerTe oltás, csak egyszer egyik, másszor másik combba adják.
Edina
Nekem 6 héttel a szülés után jött meg először, akkor eltartott vagy 10 napig. Utána elkezdtem a Cerazette-t és azóta teljesen megbolondult a szervezetem, hol barnázgattam, hol nem, hol megjött rendesen egy fél napig, aztán 2 napig semmi, aztán megint egy fél napig, aztán 2-3 hétig semmi. Besokalltam és 4 hónap után abbahagytam.
De sokaknak volt már gondjuk ezzel a Cerazette-tel, egy barátnőm is azt szedte (manapság szinte mindenkinek ezt írják föl) és folyton vérezhetett tőle, ő is abbahagyta.
Erről jut eszembe, Judit, ha olvasod, melyik az a hüvelykúp vagy zselé, vagy micsoda, amiről a múltkor írtál? És milyen? Mert ha jó, én is kipróbálnám, mert ezekből a hormongyógyikból már kicsit nagyon elegem van.
Egyébként, ha valakinek van bőven teje, teljesen normális, hogy akár fél - 1 évig se jön meg a mensije.
Vanda
Védőöltözetes képünk nincs, csak malackodós
Ezek még az elején készültek, sárgarépapüré illetve spenótevés közben, védőruha nélkül.
Manapság már úgy néz ki egy evés, hogy Kristófka ruhájára ráadok még egy kispólót, ami már kopott meg foltos, így azt le het enni, arra még rá egy minél nagyobb előkét (lehetőleg belebújósat, mert a kötőset leszedi magáról), a lábára rátekerek egy textilpelust, és én is veszek fel egy rossz pólót.
Ja, és kérdezted még a fogakat.
Még nincs egyetlen foga sem Kristófnak, és a dokinéni szerint még a kanyarban sincsenek. Pedig már 2 hónapos korában azt hittük, hogy nő a foga, vettünk is neki hűsítő zselét meg rágókákat, azóta nyáladzik, gurguláztatja a nyálát, minden ruhája elázik, néha már fuldoklik a saját nyálától, mindent a szájába vesz, megrág. Dokinéni akkor, 2 hónaposan azt mondta, hogy még kb. 2 hónap mire kinő, nahát azóta eltelt 5 és fél, mégse lett még egy foga sem.
Mától egyedül fog aludni Kristóf a szobájában.
Besokalltam tőle. Eddig öröm volt vele egy szobában aludni, hallgatni, ahogy édesen horkizik. Ráadásul olyan mélyen aludt éjszaka, hogy bármit lehetett tőle csinálni.
Viszont az elmúlt hetekben már egyre éberebben alszik, rendszeresen felsír este ha pl. mosogatok, fürdővizet engedek, de ez még hagyján, ezeket kénytelen megszokni.
Viszont éjszaka ahányszor felébredek és kimegyek WC-re, ami nálam nagyon gyakori, folyton majdnem felébred, befordul féloldalra, csápol a kezeivel, kapargatja a lepedőt, lerúgja a takarót, ha viszont betakarom, merthát nem alhat egy szál bodyban takaró nélkül, akkor méginkább felpörög. Persze mindezt csak félálomban csinálja, kb. 10 perc kínlódás után magától folytatja az alvást.
Ráadásul most, hogy allergiás vagyok, folyton tüsszögnöm kell és orrot fújni, de nem merem a szobában, nehogy felébresszem, így állandóan rohangálok át a másik szobába tüsszögni és nózit fújni, ettől méginkább felébredek én is, amitől persze Kristófka is, mert hallja, hogy állandóan mozgolódok. Szóval ez egy örök körforgás.
Na és persze reggel fél 6-kor, amikor Apucinak szól az ébresztője, megjegyzem tök hallkan, csak sípol egy picit, arra is fel akar kelni a srác.
Úgyhogy elegem van, mától visszaköltözünk a mi szobánkba, ő pedig uralhatja a szobácskáját.
Eleinte biztos szokatlan lesz, mármint nekem, dehát már nagyfiú, van légzésfigyelője, bébiőrző, közel van a szoba, itt az ideje, hogy különmenjünk
Na megyek, mert Törpém már nagyon nyomja a dumát, előbb hallottam, hogy bekakizott, valszeg az a problémája
Babus