Új privát üzeneted érkezett!

Rokica!

Itt találsz nyomtatványt TAJ-kártya igényléséhez.

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYOMTATVANY/ENYOMTATVAN Y/A3517-I..DOC

Ha van nyomtatód, ki is tudod nyomtatni előre.

Ha érdekelnek nyomtatványok elérhetőségei, küldj egy mailt, én mindent netről nyomtattam, hogy ne a páromnak kelljen ott a kitöltéssel bajlódnia, a gyerek adatain kívül mindent kitöltöttem neki, és összeraktam egy mappába.Ezen kívül az összes iratot be fogom tenni egy másik mappába, hogy minden nála legyen, amíg a várost járja... De az a biztos, hogy ehhez a gyerek születési anyakönyvi kivonata kell. És a Teve utcában kell intézni, állítólag jobb, ha az ember személyesen megy vissza érte, mert előbb megvan, mintha postáznák. (Ha postázzák egyáltalán.)

Luc
36
lucretia

Luc! És ezt a TAJ kártya nyomtatványt nem lehet postán beküldeni? Én amikor a házasságkötés után megváltozott a nevem, levélben intéztem mindent. A kérelmet is levélben küldtem a személyim fénymásolatával, és ők a kártyát is postán küldték ki.

Bodza 37+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Megan!

Ha elozo evet tehat 2004 jan 1- 2004 dec 31-ig mindimalberen voltal, akkor az alapjan fogod kapni. Ha a munkaviszonyod megszunt tobb mint 30 napra akkor meg visszameno 180 napot kapod meg.
A tappenz nem szamit.
Tehat ha elozo evben voltal tappenzen akkor az nem szamit bele a 30 napba.

Szoval szerintem ez nem jo hir neked.
Kép

tajkartyaval kapcsolatban nem kell semmi.
A korhazban megmondja az anyakonyvezeto, hogy mikor es hova lehet menni erte szemelyesen es az apuka is elhozhatja.
Nekunk nem kellett hozza semmi meghatalmazas.
Ez szules utan 1 hettel volt.
Postat nem erdemes megvarni, mert kikuldik, de az lehet hogy tobb mint egy honap. Kép

Magi
Vendég

Luc!

Légyszi küld át nekem is a letölthető nyomtatványok elérhetőségét.

Köszönöm
tool.orabt@chello.hu
Kriszta
37

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Bodza

nem tudom, hogy lehet-e postán, mert ugye kell a gyerek szül. akvi kivonata. Ha azt elfogadják fénymásolatban, akkor elképzelhető. Talán próbáld meg telefonon megkérdezni.

Kriszta

küldöm a listát.

Luc
36
lucretia

Sziasztok!
Angelani, Te már tényleg a szülésre készülsz!!
Nem zaklatni akarlak, de hogy lehet az, hogy a férjed nem is láthatja egyáltalán a gyermekét, de fizetnie kell utána? Ez valahogy nem OK! Joga van hozzá, hogy lássa, ugyanugy ahogy a biróság megállapitotta a tartásdijat, a láthatást is meg kellett szabnia - ha ezt a csajszi megtagadja, kötelezheti őt rá a biróság, hogy betartsa. A pénzt követeli, a gyermeket meg meg sem mutatja? Lehet, hogy nem is a párod gyereke?) Bocsi, nem idegesitelek ezzel tovább.

Ne tudom, kérdeztem-e már, tudtok-e vmit arról, hogy élettársi kapcs-ban hol kell intézni az apasági nyilatkozatot? (a kh-ba már vinni kell szüléskor)

Szerintem, ha vmit személyesen kell intézni, nyugodtan elintézheti apa is, legfeljebb kell irni egy meghatalmazást és akkor senki nem tud belekötni.

Örülök, hogy viszonylag mindenki jól van. Nekem kb. 2 napja eléggé dagad a bal bokám - eddig nem volt semmi gondom - igy egy kicsit meg is ijedtem. Sajna nem igen tudok feküdni napközben. Reggelre elég szép lesz, aztán ahogy felkelek, már ujra puffancs. Tudtok esetleg rá valamit?

Mostmár bármerre járok, mindig van valaki, aki megjegyzi, hogy nincs sok időm hátra, nagyon lent van a pocakom. Tisztára kiboritó. Még minimum van egy hónapom, de kicsit több is. A pocakom meg elejétől fogva lent volt, és előrefelé nőtt. Már nem győzöm magyarázni.
Szép napot mindenkinek
Judit
32+6
judy68

Lányok, meghatalmazással kapcsolatban: én elég egyszerűen elintézem, a férjem elviszi az összes iratomat, személyi, stb, ezt csak elfogadják, nem??? De azért lehet, hogy mégis írok majd egy pár soros meghatalmazást, biztos, ami biztos.

Ha valakit érdekelnek még a gyerektámogatási nyomtatványok, én szinte mindent innen szereztem, itt infók is vannak:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam

vagy elküldöm szívesen azt a listát, amit Krisztának küldtem mailben.

Luc
36
lucretia

Judy68, nálunk úgy működig az apasági, hogy először szereznem kellett egy hajadonsági igazolást az önkormányzatnál, aztán azzal együtt kell elmenni az apával együtt KETTEN!!!! ugyancsak az önkormányzathoz, és úgy lehet aláírni az apasági nyilatkozatot. De ezen még nem vagyunk túl mi sem, úgyhogy igazából csak elvben tudom. A hajadonságim már megvan, csak az apasági nincs. Ja és kell a nőgyogyitól egy igazolás, hogy hány hetes vagy, és mikor fogsz szülni. Én legalább is így tudom, nálunk így működik.

Mea, jó hogy bejelentkeztél, tegnap este megint azon gondolkoztam hova tűnhettél. De akkor minden rendben van ezek szerint. Pedig én már azt hittem elmentél szülniKép

Angelani, kitartás! Most már nincs sok hátra szerintem. Nemsokára ott lesz a kezedben a baba!!

Vrucsincá, nagyon édes Oli!!!! Annyira irigy vagyok már rátok. Én is babázni szeretnék!!!!!!

Tegnap este annyira görcsölt a hasam, de valószínűleg csak ehettem valamit, mert aztán kb. 1 óra iszonyú fájdalom után elmúlt. Lili baba is érezhette, mert hánykolódott, forgolódott, nem bírt magával. Mára minden rendben, ma már vásárolni is voltam anyuval, még vettünk egy pár dolgot a kórházi csomiba. Most már lassan tényleg összeállítom.

Na megyek enni, jók legyetek!
Hari 33+6

Kép
Kép
hari

Judit!

Te is Csepelen vagy ugye?
Akkor hívd fel az Önkormányzatnál az anyakönyvi csoportot, ők fognak segíteni.
Nem küldtél nekem e-mail címet, hogy a gyerekdoki elérhetőségét megírjam. Ugye jól emlékszem, hogy Te kérted?

3-ra megyek dokihoz kiváncsi vagyok mi lesz.
Kriszta
37

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Szia Annamami!

Remélem bármi is a zűr, jól birod pocaklakóddal a megpróbáltatásokat! Drukkolok nektek.

Humi:

Köszi az infót, én is igy tudtam! Akkor egészitem ki az útmutatómat páromnak. Ez azért jó, mert kap egy kis elfoglaltságot, és nem is nekem kell majd intézni. Igy legalább majd fontosnak érzi magát, mert attól is tartok egy kicsit, hogy kirekesztve érzi majd magát a babás feladatokból az örökös szoptatás miatt.

Apukák-téma:
Én már az első naptól kezdve a kezébe szeretném adni a gyereket, hogy legyen amit ő csinál vele, nem csak én. Mondjuk nálunk ennek háttere, hogy párom irigykedik, hogy én maradhatok otthon a babával, nem ő. De hát amig szopizik, addig nincs választási lehetőség. Utána már nagyon szivesen ráhagyom a dolgot.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Magika!

Ha ez valóban igy van ahogy irod, akkor ez nagyon sok pénzbe fog kerülni az illető kolléganőnek, mert én többször felhivtam rá a figyelmét, hogy nézzen utána stb.. és A meg B cég is a férjemé, magyarul a magas bruttó utáni járulékot is mi fizettük, meg a "alacsony gyest" is én fogom kapni, tehát dupla szivás...

Megann

Kép

Kép
megann

RokicaKép

Köszi a biztatást,rám fér!Kép
pont vmelyik nap gondoltam rá,hogy milyen kár,hogy nem most terápiázunk....lenne miről beszélgetni.....de azért próbálom tartani a frontot!

MegannKép

Neked is köszönöm a megnyugtatást!Kép
Hááát nem semmi,hogy mit össze variálnak ezzel a TGYÁS-el! De azért kérlek te se bosszantsd fel magad mindenen,nem ér annyit!
Egyébként én is csatlakozom a gyantázásod miatt tégad csodálók táboráhozKépKépKép
Te egy HÕS vagy!KépÉn biztos belehaltam volna!

VrucsincáKép
Mégegyszer gratulálok én is OlivérhezKép
Tündéri,formás,szép kisbabaKépKépKép
És olyan jó,hogy ezt nem udvariasságból kell mondani,mert TÉNYLEG GYÖNYÖRÛÛÛÛÛÛ!!!!
Nagyon nagyon szerencsés vagy,hogy ilyen gyorsan és viszonylag könnyen túljutottál a nehézségeken!
KépKépKép

Anyapocnak Kép

SOK BOLDOGSÁGOT,EGÉSZSÉGET,BÉKÉS BABÁZGATÓS NAPOKAT KÍVÁNOK!KépKépKép

AngelaniKép

Rettenetesen izgulok értetek!!!!!!!
Remélem minden simán zajlik majd a szülésnél,úgy,ahogyan azt te szeretnéd!Kép
Az ágyikó nagyon csinosKépgondolom már alig várja kis gazdájátKépKépKép

HariKép

Majdnem sírtam,mikor olvastam,hogy mi van megint szegény Nanóval!!!!Kép
Nekünk egy magyar vizslánk van(lány) és tavaly előtt halt meg az anyja,aki életem első kutyája volt!Kép
Vki valószínűleg megmérgezte,hónapokig hordtam kórházba,ultrahangra,hascsapolásra,vért is kapott,én itthon adtam neki infúziót.....rémálom volt.....és két hónap után,mikor már MINDENT megtettünk,amit csak lehetett mégis el kellett engednünk.......Kép........a karjaimban aludt el.......Kép........ennél fájdalmasabb élményem nincs,mióta élek!!!
Remélem most,hogy Nanót újra megoperálták,már minden rendben lesz a cicijeivel és szépen meggyógyul!Kép
Nagyon drukkolok nekltek!!!!KépKépKépKép!!!!!!!!

ne haragudjatok,ha vmi kimaradt,most csak a nagyon fontosakat írtam le,ami gyorsan eszembe jutott....készülődnöm kell,mert ma megyek a dokimhoz vizsgálatra.
Ha sikerül este teszek fel képet Marciról,amin kb.a negyed arcocskája látszik,mert tegnap semmi pénzért nem volt hajlandó fotózkodni,pedig már könyörögtünk neki én is Apa is meg az UH-s doktornéni is!KépKépKép
Bezzeg a fütyijét azt mutogattaKép
Hát hiába!Ez az én kicsi fiam!KépKépKép
annamami

Hány darab születési anyakönyvi kivonatot kap az ember a babával? Egyet? Úgy látom, csomó helyre az eredeti kell, ráadásul be is veszik, és majd úgy gondolják, postán visszaküldik. Mi van ha elveszti a posta?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, egy születési anyakönyvi kivonatot kaptok.

sziasztok!

kicsit benézek amíg alszik Lilla.

aludjatok sokat amíg tudtokKép!!!

megyek is vissza, nemsokára kel és ha éhes, akkor követeli a tejcsit nagy hangon.

drukkolok nektek, gondolok rátok!

sajnos nincs időm visszaolvasni,hogy nézzek táblitKép

puszy,
Zsófy
zsofy

Annamami,
én 28+2-nél voltam 4D-n a Praxisban.
adatok:
súly 1394 g
BPD 7,36
...meg van még egy csomó adat, úgyhogy nem írom le, ha kell vmi szólj.
Ja, és ez ugye majd 1400 gr, kérdeztem, hogy húha, ez jó nagy baba, nem? és a Győrffy csak annyit mondott, hogy normális, "semmi extra". Pedig sztem nagy. És a papíron a súly alapján "csak" 29+1 van, neked meg kisebbre mondanak 29+5-t, szóval dokija és uh-gépe válogatja...
Á, fáradt vagyok, most csak ennyi
üdv
p 35+3
penna

Sziasztok!

De jó, hogy kimentettem az üzenetet, mert elveszett volna. Gondolom, azért nincs délután óta hozzászólás, mert nem működött a babanet Kép

Most fogok visszaolvasni másfél napot, majd reagálok, ha még lesz akutális téma.
Tegnap este már annyira fáradt voltam, hogy kidőltem és nem tudtam netezni. Ma meg az irodában annyi volt a dolgom, hogy ki sem látszottam.

Ildi,
Olivér nagyon aranyos!!! Kép Kép Kép Gratula hozzá még egyszer!
Tényleg ügyesek vagytok, hogy ilyen szépen eszik-alszik. Csak így tovább!

Jucc,
Nekem is tetszik a babakocsitok. Nekünk is hasonló típusú van (Chicco Trio Transformer), ez a kemény mózeskosaras fajta, amit le lehet venni a vázról és át lehet alakítani sporkocsivá a babakocsit.
Nagyon csibész Balázs a háttérben.

Falina,
Nem semmi, hogy már most csináltattok útlevelet. El tudom képzelni, hogy nem volt egyszerű a fénykép készítése.

Ma egész délután csavarogtunk Benivel és Anyuval. Voltunk az Ázsia centerben és a Pólusban. Vettünk Beninek tornacipőt az óvodai tornaórákra, egy új gumicsizmát, mert kinőtte. Nekem egy blúzt, nagyon csini és egy cipőt. Jó volt, lifteztünk az Ázsiában, Beni kedvéért. De most valahogy nem fáradtam el, mert nem volt idegeskedni valóm.

Pusz
Benianyu
33+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

TeremtetteKépKépKép
Elszállt az irományomKépKépKép

Na mégegyszer

Tehát: orvos rendben, bevittem neki a netről kinyomtatott papírt, így végre kiállította úgy a táppénzes papíromat és a szülési szabadságosat, ahogy kértem...
Már csak azt nem tudom, hogy miért kell nekem kutatnom a törvényi paragrafusok között, hogy minden a legelőnyösebben történjen...ez valóban az én dolgom????KépKépKép

Magika!
Felhivtam a TB-s kolleganőt(szabi alatt), mert annyira felzaklatott amit irtál.
De migint megnyugtatott, hogy ne aggódjak, mivel más munkáltatóm volt idén mint tavaly és az ideiben is megvan a 180 nap, ezért az idei fog számítani, mert ugyanazok a szabályok az ellátás alapját illetően mint a táppénznek..
hát úgy legyen....(az ő érdekében is)

Egyébként ma elég ramatyul vagyok, annyira fönt van a babó, tényleg alig a kapok levegőtKép, és a hátam is úgy szúr....KépKép
És még kérdezi a doki ma, hogy na izgulok már???
Mondom micsoda??? Gondolatban már vagy 10 szer megszülem és kb 5 ször haltam beleKépKép és közben meg szétparáztam az agyam...
Mindenesetre leegyeztettem vele mégegyszer hogy EDA-s lesz a dolog, és hogy a saját asszisztensét fogom megfogadni szülésznőnek...

Már csak azt nem tudom, hogyha olyan tolongás lesz a szülőszobán mint amilyen ma reggel volt, akkor hogy fogok én edát kapni, hiszen azzal feküdni kell?????KépKép

Lucretia!
Át tudnád nekem is küldeni a nyomtatványos listádat, mielőtt még telejesen beledilizek????KépKépKép
Előre is köszi!
meggiesales@freemail.hu

Mea,
Hol vagy már megint???
Mi volt az uh-n tegnap, mondtak adatokat???

Megann 37+5

Kép

Kép
megann

Szia Zsófy,

Jó, hogy jelentkeztél. Elég fáradtnak hangzol, de az a lényeg, hogy remélhetőleg jól vagytok és a kicsi Lilla cicifüggő. Kép

benianyu

Megann,
Megmondtad a végén az orvosnak, hogy hülye? Kép Kép Kép

benianyu

Benianyu!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ azt most nem tehettemKép pedig azt kellett volna...
De már vagy 20 éve ő a családi orvosunk, így őrajta most megkönyörültemKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Káááááááááár, mert benned volt, hogy meg kéne mondani. Kép

Úgy látom, hogy a sok órás kényszerszünet után már nem sokan néznek vissza ide a fórumra. Kép

benianyu

Megann!Kép

Én úgy tudom, hogy TGYÁS a 2004-es év alapján lesz megállapítva. Én pl.azzal jól járok, de a GYEDET ha jól tudom mivel azt mi már 2006-ban igényeljük ott az előző év 2005 lezs és ott a táppénz lesz nálam egész évben, ilyenkor ha nincs meg a 180 nap azt hiszem a minimálbér 2x-nek a 70%-a a GYED.
Ez jár 2 évig majd , utána jön a GYES 1 évig ami 25000 körül van.

Nekem a neten a Szakbarbár írta ezt aki TB-s szakértő.

Úgy hogy valóban a TGYásnál amit kapunk szülés után fél évig ott a 2004-es év lesz az alapja szerintem is.
De ha közben megszakadt a biztosításod, tehát se táppénzen nem voltál se munkanélkülin, sem nappali sulin az előző munkahelyed után, akkor újra kezdődik és akkor lehet, hogy az idei év számít.

Annyira azért nem értek hozzá.

Azt tudom amit elején leírtam, hogy nálam így fogják számolni.

Egyelőre a minimálbér 2x-nek 70 % is jó, mert az 60000 körül van, majdnem annyi mint amax GYED, ami 70000 körül van.

Ha valaki jobban ért hozzá javítson ki ha rosszul tudok valamit.

Mea
mea

Kicsit lusti voltam mindent visszaolvasni, de egy kérdés, akkor most a TAJ kártyáért mindenkinek a TEVE u--ba kell mennie???(hanyas szám alatt???)

És az anyakönyvi kivonatot azt a helyi önkormányzatnál(kerületi) kell majd átvenni?????

Mert a II.nőin ezt mondták, hogy ott kell nekem a 8.kerületibenKép

Elég sokat kell majd rohangálnia páromnakKép
ugye mi messze is lakunk Pesttől 1 órára.
Na mindegy ez van.

És lakcím kártyát is kap a baba???????

Segítsetek mert ezekhez nem értek!!!

Mea
mea

Szia Annamami!

Én a 29. héten voltam utoljára uh-n, nekem akkor 1300 grammot mértek. Azóta sajnos nem voltam, pedig nagyon kíváncsi lettem volna, hogy mikor mekkore a baba. Sebaj, néhány napon belül kiderül! Kép
Egyébként az én dokim is azt mondta erre, hogy nagy baba lesz.

Judy68!
Én úgy tudom, hogy élettársi kapcsolatnál a lakóhely szerinti illetékes önkormányzathoz kell bemenni, és ott elintézni a nyilatkozatot.

Lucretia!
Megtennéd, hogy nekem is elküldöd a listát az alábbi címre: kuha@citromail.hu

HOlnap délután befekszem a kórházba, délelőtt talán még ki tudom tölteni őket.

Köszönöm előre is!

Üdv: kuha (39+5)

Kép
kuha

Mea!

Én is tudom ezeket a szabályokat, viszont Te nem váltottál munkahelyet időközben, ugye????
Na hát mostmár én is írtam a szakbarbárnak, remélem hamarosan válaszolni fog, mert mostmár a hajamat tépem idegemben remélem nem fizettünk feleslegesen havi X ezer ft-ot a TB-nek...

Megann

Kép

Kép
megann

Kuha!

Nagyon szoritunk és várjuk a hireketKépKépKép

Mea!
Neked mennyi időn belül válaszol a Szakbarbár???

Kép

Kép
megann

Kuha,

Megy a DRUKK! Könnyű szülést kívánunk és jelentkezz!

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Kuha Kép Én is szorítok! A legjobbakat Nektek!

Szakbarbár: én úgy tudom, most épp szabin van, várni kell a válaszaira...

Mára csak ennyire futotta.

Jó éjt!
Judit 34+3

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

MegannKép

Nem váltottam munkahelyet.
De Te folyamatos biztosításban voltál vagy megszakítottad?
Mert ha váltasz munkát de nem szakítod meg a biztosítási viszonyt akkor is így nézik mint nekem.

Nekem anno rögtön 2-3 napon belül megvolt a válasza.

Mea
mea

Mea!

Én is ettől félek, de a tb-s csaj teljesen nyugodt effelől...

Hát ha nem igy lesz, tényleg inge gatyája rámegy....az biztos....

Köszi, már irtam is neki, meg a fórumra is, hátha hamar jön a válasz...
Szeirnted mekkora ideg van bennem????
Főleg hogy ÉN SZÓLTAM MÁR EGYBÕL JANUÁRBAN MIVEL MINDKÉT CÉG CSALÁDI VÁLLALKOZÁS, PEDIG NEM VAGYOK TB-S!!!!

KOMOLYAN SZÉTVET AZ IDEGKépKépKép
Megann

Kép

Kép
megann

Mea!

Nem nem szakitottam meg, azaz a tb-s csaj nem látta értelmét megszakitani lsd fönt, pedig simán megtehettük volna(és én fel is hivtam rá a figyelmét), mert mint mondtam mind a két cég saját cég....Kép

Kép

Kép
megann

Megann!

Nos nem tudom kivel beszeltel, de rosszul tudja.
En most a 2003 evi penzt kapm, 2004-ben szultem.
2003. szeptember 1-tol nekem felmondtak, egybol passziv tappenzre mentem. Ez 2004 januar 7-ig tartott, ami jo volt, mert igy nem szakadt meg elozo evben a tb viszonyom.
2004. februar 2-tol meg volt uj munkahelyem. Igy nem volt meg a 30 nap megszakitas.
Mas volt a munahelyem, meg is 2003 utan kapom a penzt szerencsere, mert nekem az volt a jo.
Ugy tudom teljesen mindegy, hogy hol dolgozol, valtozott e a munkahelyed, ha nem volt 30 napnal tovabb megszakitva a tb befizetes akkor elozo ev lesz.

itt egy link is:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas

nem akarlak elkeseriteni, de komolyan igy van. Tenyleg nem tudom kivel beszeltel, de szerintem holnap probald meg megint megkerdezni azon a szamon amit itt adott meg valaki: 288-5169, 70.

A szuletesi anyakonyvi kivonatot meg csak egyet adnak, de azt soha ne adjatok ki a kezetekbol.
Vigyetek mindig magatokkal, majd mondjatok meg, hogy nem hagyjatok ott, masolja le.

Nem szabad semmi eredeti papirt otthagyni sehol, mert azt mar nem latjatok tobbet soha.

Magi
Vendég

Kuha, megy a DRUKK!!Kép Ahogy tudsz jelentkezz!

Én már megint itthon ülök egyedülKép A párom reggel elment dolgozni, aztán délután hazajött, de akkor átugrott anyucihoz, de azt mondta csak megy és jön. Aztán 3 óra múlva hazajött, átment a szomszédhoz számítógép ügyben, ott is eltöltött egy órát, hazajött, vacsizott, kiment autót babrálni, aztán bejött most nemrég, hogy még kimegy a másik szomszédhoz. Mondtam, hogy jó lenne ha néha itthon is lenne inkább. Mondta hogy igazam van és elmentKép Tündéri. Nem is vagyok már ideges. Kezdek teljesen érdektelen lenni. És ez sokkal rosszabb. Már talán csak egy hónapunk van így kettesben, de úgy látom leginkább egyedül van még egy hónapom. Utána viszont lesz nekem egy kis porontyom és most megint olyan érzésem van, hogy nem is fog hiányozni nekem ez a pasiKép

Befejeztem a panaszkodástKép Lili babám megint kezd feléledni. Főleg este kezd el randalírozni. Nappal csak olyan light-osan mocorog, ilyenkor viszont nagyon be tud indulni.

Ráadásul megint úgy viszketek. Az alkaromon és az alsó lábszáramon van egy csomó pici pötty és viszketnek. Én meg persze okosan vakarom is ahogy kell, úgyhogy elég csúnyán nézek már ki. Fogalmam sincs mitől lehet, mert szúnyogcsípésnek kicsik, meg különben is bármilyen csípés lenne, miért csak ott vannak? Ugyan ezért nem lehet kiütés sem, hiszen akkor máshol is lennének. Na mindegy, végül is örülök, hogy máshol nincs, de jobb lenne ha sehol nem lennénekKép Igazából csak az epiláló géptől lehet, de azt meg azért nem értem, mert máskor is használtam és akkor semmi bajom nem volt.

Holnap már 34 hetes leszekKép Nagyon lassan kúsznak a hetek. Holnap azért összeszedem magam és összerakom a kórházi pakkot.

Nanó kutyával ma voltam sétálni, de nem volt túl élvezetes, szaglászni nem tudott a gallértól, meg szerintem biztos a hallásban is zavarja, mert kapkodta a kis fejét minden zajra, biztos máshogy vezeti ez a gallér a füléhez. Úgyhogy szerintem amíg le nem veszik róla, addig mellőzzük a sétát. Nézegettem a pocakját és én megint érzek fura kis csomókat, de most már nem akarok vele foglalkozni, többet úgysem hagyom őt megműteni. Most már lesz ami lesz. Remélem csak rosszul érzem és nincs már semmi baja. Csak ez a rossz érzésem ne lenne.

Mindenképp el kéne mennem még fodrászhoz szülés előtt, de igazából nem is tudom mit kéne vele csináltatni. Levágatni mindenképp szeretném, mert ugye mindenki azt mondja, hogy szülés után hullani fog. Viszont eddig mindig be is volt festve vörösre, és eléggé le van nőve, viszont nem akarom most már havonta festeni itthon. De lenőni se akarom hagyni, mert már jó sok ősz hajszálam van. Ezért gondoltam a múltkor, hogy befestetném sötétbarnára, amilyen az eredeti hajszínem, viszont annyira hiányozna a vörös, hogy rakatnék bele pár csíkot, ez még így talán nem lenne vészes mikor kezdene lenőni. Csak elbizonytalanítottatok a múltkor, hogy lehet hogy nem fogja be a festék most. Akkor meg minek az egész? Na majd még meglátom. Kicsit hosszúra sikeredtem, biztos mert egyedül vagyok egész nap és nem tudok kihez szólni. Bocs.

Hari 33+6

Kép
Kép
hari

Magi!

És 2004-ben megvolt a 180 napod???

Kép

Kép
megann

Gondolunk Rád Kuha, az erő legyen veletekKép

Annamami: nekem 31 hetesen mértek a praxisban 1550 gr-ot, de nekem minden alapján 30 hetesnek becsülte a gép a babát. egy hétre rá 1780 gr-ot számoltak a kórházi UH-on. ugye ezez azért nem olyan pontosak, a lényeg, hogy gyarapszik, nyugodja meg, a Te babád is normálisKép

Megann, tényleg nyugodj meg, azért, mert szétvet az ideg, még nem fog megoldódni a helyzet, hol van a szar is le van szarva hozzáállás?Kép a hozzáértő emberek, ugye... ráérsz akkor mérgelődni, amikor kiderül, ténylegesen mi a helyzet!

and 32+4

KépKép
KépKép
and

Hari!

Szegénykém!!
Többiek most ne hallgassatok ide:
Hari, nekem anyukám mindig azt mondta, hogy egy nő élete egy babával teljesedik ki, és ő ad értelmet egy nő életének.(tehát nem egy pasi)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bárhogy is alakuljon a kapcsolatod a pároddal(és itt most nem szakításra és stb-re biztatlak), SOHA NE BÁND MEG HOGY VÁLLALTAD MÉG ILYEN "NEM TÖKÉLETES" KAPCSOLATBAN IS A KICSI LILLÁT!Lehet hogy nem ideális, hogy esetleg a pároddal majd nem úgy alakulnak a dolgok hogy együtt tudok maradni, de manapság már a gyerekek 50%-nál ez a helyzet. És akkor sem kell a kardodba dőlni(mégha elemészt a bánat akkor sem) mert van célja az életednek(akár pasival, akár nélküle)
Na de azért feladni sem, mert lehet még nagy pozitiv fordulat az életetekben, sokan voltak már így!
Tiszta szívből kívánom hogy nálatok is így legyenKépKépKép

Többiek!Bocsi az offért és kérlek hogy ne dobjatok rám követ a véleményem miattKépKépKépKép

Hajfestés ügy: Az én szőke hajfestésem tökéletesen sikerült a héten.
Nyúlné elmondta már hogy a csíkozással csak annyi a baj, hogy ugyanúgy látszik ha le van nőve és semmivel sem esztétikusabb mint a sima lenövés!
Én a helyedben megpróbálnám azért azt a vöröset...nem törvényszerű hogy ne sikerüljönKépKép

Nanónak szorítunk!Kép

Megann

Kép

Kép
megann

And!

Igazad van, csak itt most cirka 350 e ft feleslegesen befizetett tb járulékról van szó, plusz a gyes maximum és minimum közötti külömbségről amit lehet hogy szintén nem kapok meg + még egyéb más utána következő GYED és most tartó TÁPPÉNZ költségekről...

Kutya legyek ha nem jön ki fél millióra ez az összeg....Kép
Te nem lennél ideges???

Még aludni se tudok menni, olyan feszült vagyok.....

Megann

Kép

Kép
megann

Annamami!

Nekem 28+1-nél volt Bubus 1250 g. Szerintem pont jó a baba súlya.

Angelani!

Hol vagy? Már talán meg is szültél? Kép Kép

Kuha!

Hajrá, megy a drukk!

Hari!

Szerintem is sikerülhet a vörös hajfestés. Már korábban írtam, hogy én hennával színeztem a hajam vörösre, és jól megfogta. Abból is van tartós hajfesték is.

Lányok!

Nem tudom, tud-e valaki segíteni. Gergővel GYES-en vagyok, mert PhD ösztöndíjasként nem jár a GYED meg a TGYÁS. A GYES összege nem változik két gyereknél sem. Szerintetek újra be kell menni elintézni a szülés után, vagy csak amikor Gergőre lejárna,és Bubus miatt még tartana?

Zsóf
34+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Jaj szegény Megann!Kép

Sajnálom, ha kiderül igazam voltKép

Nem vagyok szakértő, ne haragudj utólag ha esetleg rosszul írtam.

De mindig előző évet nézik.

De a GYEDED lehet, hogy jó lesz, mert ott a 2005-öt nézik azt hiszem majd.

Te elvileg dolgoztál 180 napot most ebben az évebn mert én táppénzen voltam, ezért nincs meg a 180 nap munka és így a minimálbér 2x-nek 70%-a lesz nálam.

Remélem legalább a GYEDED valóban jobb lesz és akkor azt kapod 1 1/2 évig.
A TGYÁST meg 1/2 évig, ami azt hiszem 90%-a a fizunak de ebben nem vagypk 100% biztos, de tudom hogy magasabb ált. mint a GYED(már aki jól jár mint én a 2004-es évvel)

Ne légy ideges, lehet hogy a csaj a GYEDre gondolt

Te táppénzen voltál most vagy elvileg dolgoztál????

Mea
mea

Lányok!Kép

1800.-as hozzászólásomra kérlek válaszoljatok!!!
Mert én meg azokat a dolgokat nem tudom!!!
KöszikeKép

Zsófi!Kép

Sajnos nem tudomKép

Mea
mea

Szia Mea!

Azt sajnos nem tudom, hogy az anyakönyvit hol kapjátok meg, mert a mi kórházunk pl. kiállítja azt (jön az anyakönyvvezető), és amikor hazajövünk, akkor kapjuk meg.
Viszont az biztos, hogy a lakcímkártyáért ahhoz az önkormányzathoz kell menni, ahol a kórházad van. Azt ott állítják ki, függetlenül attól, hogy Te hol laksz.
Egyébként ez a Teve utcás kérdés engem is érdekelne, mert én sem vagyok budapesti, és én sem tudom, hogy nekünk hová kell majd menni.

Üdv: kuha (39+6)

Kép
kuha

Hello! Kép Kép Kép

Megann, én nem dobnék rád követ a véleményed miatt, ami Harit illeti, sőt. Maximum mind a ketten kapunk. Teljesen egyet értek!!!
Hari, bár nem hiszem, hogy vigasztal, de nem vagy sajnos egyedül. Mostanában annyira ki tud akasztani a férjem. Nem törődik velünk, inkább magával, önző, stb. Nem sorolom, most úgy is sík ideg vagyok rá.
Viszont nekem itt van Beni és mindjárt a kistestvére is és ők okozzák a legnagyobb örömet a világon. Ha a férjem nem akar ebben osztozni, akkor mind az enyém lesz és kész.
Néha annyira elegem van, hogy még azon is elgondolkozom, hogy itt hagynám a francba és az sem tántorítana el, hogy két gyerekkel egyedül maradnék. Azért még kitartok, hátha lesz valami változás. Valamiért mégis őt választottam jó pár éve, bár sok nyoma nincs az akkori viselkedésének.

Hari,
Még hajügyben is egy a gondunk. De én már bejelentkeztem hétfőre a fodrászhoz. Majd konzultálok vele. Alapban gesztenyebarna a hajam, most vannak benne vörösesszőke csíkok, de már eléggé le van nőve. És emellett rendesen őszülök. Le akarok belőle vágatni egész sokat, de igazából a szine miatt kínlódom. Talán befestetem olyan barnára, mint az eredeti és melír csíkokat kérek bele, hogy az ősz hajszálak ne legyen feltünőek.

Talán kimegyünk a hajógyári szigetre arra az új játszóra, bár a férjemnek nem tetszik ez az ötlet sem, mert őt az nem szórakoztatja. Viszont Benit igen és ez a lényeg. Majd viszünk egy plédet és kiül a napra (ha lesz, olvasni).

Panasznap vége!

Legyen szép napotok! A finiselőknek nagy hajrá és megy a DRUKK ezerrel.

Benianyu
34

benianyu

Aki már unja a kínomat, ne olvassa a következő passzustKépKépKép
Mea!

Hát még tegnap éjjel ezt találtam a táppénzre vonatkozóan(a gyes/gyed is táppénzalapú)

48. § (1) A táppénz napi összegének megállapításánál jövedelemként azt az összeget kell figyelembe venni, amely után a biztosított egészségbiztosítási járulékot fizetett.
(2) A táppénz összegét a keresőképtelenség első napját közvetlenül megelőző naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem (a továbbiakban: jövedelem) napi átlaga alapján kell megállapítani. Amennyiben a biztosítottnak a keresőképtelenség első napját közvetlenül megelőző naptári évben nincs legalább 20 munkanapi jövedelme, a táppénz összegét a keresőképtelenség bekövetkezése évének első napjától a keresőképtelenség bekövetkezését közvetlenül megelőző naptári hónap utolsó napjáig elért jövedelem napi átlaga, legfeljebb azonban az egészségbiztosítási járulék alapjának felső határa alapján kell megállapítani.
(3) Ha a biztosított munkáltatója a (2) bekezdésben meghatározott irányadó időszakban változott, a táppénzt annál a munkáltatónál eltöltött irányadó időszakban elért jövedelem alapján kell megállapítani, ahol a keresőképtelenség bekövetkezésekor dolgozott.

Talán ez (3) alapján gondolta így a kolleganő, de ha nem jön be a gondolata, ne izgulj, nem marad annyiban a dolog, az utolsó fillérig be tudjuk hajtani rajta!

Beninanyu!
Röviden: Kép

Hari!

Látod, Benianyu példája is engem igazol.
Ugyan vannak a Benianyukék háza táján is problémák, de látod, egész idáig szinte egy panaszszava sem volt, folyton olyan érzésünk lehetett hogy Benianyu a világ legboldogabb embere méghozzá a kis Beni miatt!

Sajnos biztos hogy Benianyu napjaiban is vannak hullámvölgyek, amikor bizony nagyon elszomorodik, hogy hol van az a pasi, akihez hozzáment egykor, de a következő percben jön a kisfia, rámosolyog, és a szomorúság már a múltéKépKépKép
Ez adjon erőt neked a folytatáshozKépKépKépKép

Megann 37+6

Kép

Kép
megann

Mea!

Amennyire én tudom, igen a TAJ kártyát a Teve u-ban kell intézni, szerintem a lakcim kártyát ugye a helyi önkorminál(polgármesteri hivatal), a születési kivonatért meg nekem is majd a kórház(István), kerületéhez azaz a 9. kerületi önkormihoz kell majd menni...

Fontos szerintem, nehogy a párodnak kétszer kelljen jönni, ha gyártassz neki egy pár soros meghatalmazást(teljes körű), nehogy azért hajtsák el, mert pl nem tetszik az ügyintézőnek a párod haja színeKépKép, na jó ez csak vicc, de a hivatalokba mindennek felvértezve kell érkezni, mert szörnyű bogarasak, én is összekészítek anyukámnak mindent még illetékbélyegre is gondoltam, hátha szükség lesz rá...
Pl a TAJ igénylő lapon van egy olyan sor, hogy : Eljárási illeték befizeésére volatkozó feljegyzés....
Remélem hogy mivel újszülöttről van szó, illetékmentes a dolog

Nálam már fő a csirkepörköltKépKépKépKép ki kér???

Megann 37+6

Kép

Kép
megann

Kuha!

Na most jól elbizonytalanodtam lakcímkártya ügyben.
Én csak abból gondoltam hogy a lakhely szerintihez kell menni, hogy én nemrég jelentkeztem át anyámtól a férjem lakásába és a férjem kerületi hivatalához kellett mennem bejelentkezni ide zuglóba, és ezzel autómatikusan törölték a régi címem....

Egyébként én is most tipródom hogy átjeltkezzek e jövő héten Csömörre (és így már oda kapok minden ellátást, a gyerek is oda lesz bejelentve), vagy maradjak a pesti címen( de akkor meg plusz utánajárás minenhol bejelenteni szeptember közepén hogy változott a lakcím), hát nem tudom....
Egyébként szerintem a Teve u-ban biztos hogy minimum fővárosi és pest megyei ügyeket intéznek...(remélem, de majd hétfőn erre rákérdezek, mert úgyis be akarok menni megint)

Kuha nem úgy volt hogy Te ma befekszel a kórházba, vagy csak hétfőn????

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Én is csak onnan "szedem", hogy a bébi első lakcímkártyáját a kórház kerületében kell intézni, hogy egy nagyon jó barátunknak 3 hónapja született kisbabája, és ők mondták. Ebben az egyben biztos vagyok, az összes többi papír ügyintézése nekem lila köd... MÁr előre látom, hogy amikor hazajövünk, akkor fogunk rohangálni egyik helyről a másikra, mert biztos ötször elhajtanak majd minket mindenhonnan.
Remélem, a Teve utcában intéznek Pest megyeiket is, nincs kedvem még ezután is kutakodni.
De úgy tudom, hogy valamiért majd a Lőportár utcába is mennünk kell. Hogy miért, azt ne kérdezd.

Egyébként ma tényleg befekszem a kórházba, de majd csak délután, 4-5 óra felé. Addig még élvezem az itthoni létet.
Most éppen szerelmes papírokat gyártok a férjemnek, amit majd csak úgyis akkor vesz észre, ha majd lefekszik, mert a párnájára teszem. Kép
És azt hiszem, nekilátok egy olyan "Hasznos Inormációk Itthonra" típusú papírnak is. Biztos, ami biztos.
Bár, ígérete szerint a holnapi menüt ő fogja nekem szervírozni a kórházba. MÁr nagyon várom, de aggódom is, mert azon kívül, hogy nagyon finom teát tud főzni, SEMMI!!!
Csak hogy érzékeltessem: múlt héten közölte, hogy ő fogja nekem a reggelit csinálni (tojásrántottát), és majd meglátom, hogy milyen nagyon fincsa lesz. A biztonság kedvéért azért én is kint sündörögtem a konyhában, hátha mégis elkel egy kis segítség. Hát, nem tévedtem!
Ott kezdte, hogy elkezdte keresgélni a teflonos serpenyőt, amiben csinálni szoktam. De hol? A mosogató alatti szekrényben, ahol a szemetest tartjuk. Kép Na, itt már kezdtem egy kicsit aggódni.
A tojást megtalálta, szépen fel is verte,a hagymát is összevágta, majd látom, hogy nagyon matat, keresgél tovább a spejzban, a hűtőben. Kérdem, hogy mit keres? A zsírt. Mondom neki, hogy a hűtőben van. Nyitja a hűtőt, végig nézi az összes polcot: hát ő azt nem találja! Na, akkor már nem bírtam tovább, szakadtam a röhögéstől. Reakció: most meg mit nevetek? Kérdem tőle, kisszívem a zsíros bödönt azért még megismered??? Kép Kép Na, akkor leesett neki. Hozzá kell, hogy tegyem, hogy akkora piros bödönünk van, hogy alig fér be a két polc közé. De ő nem találta. Azért a reggeli tényleg nagyon fincsa lett, de itt-ott be kellett segíteni.

Szóval, a holnapi csirkét ő süti nekem. Kértem, mondja el, hogyan fogja csinálni. Kép Kép Kép Elmondta, egy-két "fogást" kihagyott. Most megint aggódom egy kicsit. Nem is magam miatt, inkább miatta. De viszont tetszik, ahogy ragaszkodik ahhoz, hogy ő csinálja. Már csak azért is, mert mindig azt mondja, hogy azért nem próbál meg főzni / ill. azért nem is főz, mert ismer engem, és annyira jól sikerülne, hogy rászoknék arra hogy ő főzzön. Kép Hát nem jópofa??,!!!
Sebaj, estére azért még átbeszéljük ezeket a mit hogy főzök, és mit hol találok dolgokat!

Egyébként meg nem tudom miért, de úgy érzem, halál nyugodt vagyok, egyáltalán nincs bennem semmi félelem a befekvéssel kapcsolatban. Olyan szinten vagyok nyugodt, hogy már nekem is gyanús. Az éjjel is tökéletesen aludtam, pedig tudom, hogy ilyenkor már alig alszom, jár az agyam össze-vissza. De most nem.

Még később benézek.

ÜDv: kuha (39+6)

Kép
kuha

Sziasztok!

Még mindig egybenKép

Viszont tegnap egész nap (vagy legalábbis amikor én benéztem), nem tudtam írniKép
Állandóan karbantartást írt ki, vagy be sem jöttKép

Kuha!
Megy a drukk!
Bár, már én is ott tartanékKép

Viszont, megtudtam, hogy még mindig behozzák a baba születési anyakönyvi kivonatát a kórházbaKép
Legalábbis a XIII. Ker-be. Amikor még én születtem (MÁV kórházban), oda is másnap már kihozták. A kolleganőm ma mondta, hogy jöttek, elkérték az igazolványt, kitöltötték a papírokat és másnap már hozták a pici anyakönyvét. Tehát csak a teve utcába kell elmenni a TAJ kártyáért. EnnyiKép
Ennek tök örülök. A párom, meg majd beviszi a melóhelyre a papírokat (úgy is egy helyen dolgozunkKép).

Tegnap kitakarítottam a szobánkat. De szépen, nyugodtan vagy 4 óra alattKép
De érdekes, mert most olyan "vihar előtti csend" van nálam.
Mozog a babó, de nem annyit. Nem görcsölgetek össze-vissza. Remélem, jövőhéten már babázhatokKép

A másik, hogy én is tök nyugodt vagyok. Jól alszom, leszámítva a néhai pisiket. Viszont én sem félek.
Sőt! Ha mégis hirtelen fáj valamim, annak csak örülök, hogy talán beindul.
Ja! Nem is keményedek annyit. Vagy talán most? Épp leírom, erre be is keményedekKép

Szerencsére nálunk Apa jól főzKép
Tud, mosni, vasalni isKép
Csak anyámékkal lesz némi probléma.
Holt kupi lesz a lakás, mert a páromnak mostanában elég hosszú műszakjai vannakKép
Jajj! Mi lesz velem ha hazajövünk?
Én ettől tartok. Kezdhetem majd a WC-pucolást és a többit.
Nekem ha kijön a doki meg a védőnő, nem mondják, hogy koszban élünk.
A szobánk tuti rendben lesz, mert a párom nem koszol annyitKép
De a lakás többi részéért nem vállal felelősséget.
Anyám úgysem fog dolgozni addig, hát takarítson ki. Csak sajna, még azt is rosszul csinálnáKép
Szerintem a WC-t is fordítva takarítaná ki.
Na hagyjuk, mert tök ideg lettem.

Megann!
Én kérek pöritKép
Legalább ennék valami normális kajátKép

Hari!
Sajnálom, hogy a párod így reagál a dolgokra.
De lehet, hogy csak meg van ijedve.
Nanónak szurkolok, hogy minél előbb felépüljönKép

Lépek, valami kaját gyártani, mert éhen akarok halniKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
38+2

Kép
angelani

Sziasztok!

Megann,Kép
Nekem Kristóf Anyakönyvi Kivonatával együtt a lakcímkártyáját is odaadták; mivel ő is az Istvánban született a Bakáts térre kellett menni. Ami biztos, hogy nem a lakóhely szerinti önkormányzathoz, hanem a születési hely szerintihez kell menni, azaz ha 9. kerületi a kórház, akkor a 9. ker.-be. A lakcímkártyára pedig automatikusan az anyuka bejelentett lakcíme kerül, mert a gyerkőc 18 éves koráig nem lehet máshova bejelentve.
Nagyon minimális a különbség a minimál bér kétszerese alapján számolt GYED és a maximált GYED között. Ne idegeskedj mert akár így, akár úgy számolnak így is úgyis GYED plafont vagy ahhoz közeli pénzt kapsz. Nem 10, hanem max. 2-3 ezer ft a különbség, számold ki! Nagyon megemelték a minimál bért, a GYED plafon meg már régóta ugyanannyi.

Mea,Kép
Ami biztos: nem a szülést megelőző évben kell, hogy megl0egyen a 180 bérezett nap, hanem a szülést megelőző 2 évben. Csak akkor lép be a minimál bér kétszerese, mint GYED alap, ha ez nincs meg.
A másik dolog pedig, hogy nem a GYED igénylés időpontja a mérvadó, hanem a szülés időpontja.
A TGYÁS pedig nem 90%, hanem csak 70%. Azért szokott magasabb lenni, mert nincs maximálva, mint a GYED, azaz kb. a táppénz összegével azonos.
Itt minden korrektül le van írva:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam?mohu_location=C _Advisor
A Teve u és Róbert K. krt sarkán van a TB, oda kell menni a TAJ kártyáért.
A Lőportár u-ba csak annak kell menni, akinek a munkahelye nem TB kifizetőhely. Ott intézik az Anyaságit és a Családi pótlékot, a többi a Teve u-ra tartozik.

Zsófi,Kép
Bejelentési kötelezettséged van újabb gyerek születésénél, Mindegy, hgogy most igényled újra a GYES-t vagy később, de mindenképpen be kell jelentened a picur születését. Pontosabban választhatsz, hogy melyik gyerkőc utáni ellátást veszed igénybe (nálad totál mindegy, mert a GYES az sajna annyi amennyi).

Kuha,Kép
Drukk,hogy minden jól alakuljon!Kép

Humi
36+0
humi

Sziasztok!

A magyarorszag.hu oldalon találtam valamit.

Hogyan jelenthetjük be lakcímünket?
Személyesen, illetve törvényes képviselő vagy meghatalmazott útján, de a 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete szerinti adattartalmú - ingyenes - bejelentőlapon, amelyet a polgármesteri hivatalban szerezhetünk be. Magyar állampolgárok esetében mindig ezt a bejelentő lapot kell használni, kivéve az újszülött első lakóhelyének bejelentésekor, mivel ezt az anyakönyvvezető jelenti be, és az anya lakóhelyét, ennek hiányában tartózkodási helyét fogja megjelölni .

Itt a link, de ki is másoltam, ha nem jönne be.
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/okmanyelj/okmany/azon/lakcimbej /lakcimbej20050808.html?sq=%C3%BAjsz%C3%BCl%C3%B6tt

Hááát, elég hosszú.

De még utána nézek ennek a lakcímbejelentésnek, mert már engem is foglalkoztat a dolog. De lehet, hogy felhívom a kolleganőmet. Õ májusban szült.

Na lépek, mert odaég a kajám.
Majd visszaolvasok, úgyis egyedül vagyok itthonKép

Sziasztok!
Angelani
38+2

Kép
angelani

Voltunk NST-n. A nagy semmi.

Hasam méretét meglátva még a szülésznő is azt kérdezte, hányan vannak. :P

Viszont nem örültem, hogy az egyik tappancsot rámcsatolta, viszont a másikat a kezembe nyomta azzal, hogy tartsam a hasamhoz, majd otthagyott. Úgy gondolta, ott fogok ülni 20-40 percig úgy hogy fogom az egyik tappancsot? Hát tévedett. David segitségével felfűztük a gumiszalagra ami mellesleg ott hevert az asztalon. De micsoda dolog már, nem? És nem azért mert bolondokháza volt, már megint kongott az egész vajúdó.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?