Új privát üzeneted érkezett!

Penna!

Igyekszem odaérni, a nagy pocakomon egy keresztbe csíkos barnás pólót hordok majdKép, hosszú szürkés nacival.

Hajrá Zsuzska!

Angelani, nyugi, pihi. Ha lesz valami, minden erődre szükség leszKép.

Zsuzsa: tegyél egy kettőspontot és utána egy zárójel bezárt. Ez a szmájlKép.

OFF:
Ha az MTA engedélyez egy nevet az miért nem kerül be a jegyzékbe? Ott olyan nevek vannak, amit a férjem szerint " a kutyának se ad egy jóérzésű ember...".

Na de nemcsak ezen, hanem a most mindenhonnan "csöpögő" anyatejhiányon is ki vagyok akadva. Valaki mesélte, hogy akart leadni tejet, de olyan előirásoknak kell megfelelni, hogy csak na. Ha vért adsz, csak vérnyomit mérnek és mindenféleképpen leveszik a vért, max. gondolom ha nem jó, utána kidobják... A tejjel miért nem csinálják ezt a nagyokosok? A korházakban a csecsemős nővérek a csapba öntetika kismamik fölös tejét. És betápszerezik azokat a kicsiket, akiket nem tud szoptatni a mamájuk. Erre varjon gombot, aki közel vana tűzhöz.

D
dudukly
Isaszeg

Jajj Benianyu, nagyon együttérzek. Remélem csak vakriasztás volt. Tényleg ne idegeskedjél, az senkinek se jó. Drukk, hogy minden rendben legyen. UH-ra járni meg amúgy is szórakoztató, nem? Láthatod/hallhatod a kicsidet.

D
dudukly
Isaszeg

Lanyok!

Aki a MAV-ban fog szulni.

En a szuloszobarol nem tudok velemenyt mondani, mert nem hasznaltam ki.

Egyedul szultem egesz nap, mindenki engem istapolt es velem foglalkozott.
Arany eletem volt. Kép

Viszont a szuleszeten nem valami rendesek.
Mindenert konyorognom kellett, hogy mutassak meg, majd magam csinaltam, mert nem birtam kivarni.
A fiamat szules utan megkaptam, majd elvittek es csak reggel adtak oda, hogy pihenjek.
Akkor megkertem, hogy mondjak el mit kell vele csinalni (pelenkazas, koldok, szoptatas stb...)
Ket ora utan feladtam es a szobatarsam segitett.
A gyerekre ugy ra volt szaradva a magzatszurokos kaka, hogy a sajat zuhanyzomban kellett lemosni, de meg ott is alig tudtam levakarni rola. Szoval nem egy leanyalom.
Raadasul nem lehet bemenni a korterembe senkinek, babat meg nem lehet kivinni. Igy a latogatas kicsit nehezkes.

Nem adtak pelenkat egy db-ot sem, illetve popsitorlot sem adnak egy db-ot sem.

A babak be voltak egy vekony takaroval takarva, ami nagyon jo volt az orzoben, mert ott futottek es nagyon meleg volt, de ha kihoztad, mar nem volt olyan meleg, mert nem futottek. Igy en kertem a ferjemet, hozzon be kicsi sapit es meg egy pokrocot a babanak. Hozott es igy sokkal jobban erezte magat, ha kihoztam.

Szoval javaslom, hogy rosszabb ido eseten vigyetek + pokrocot, es sapit. En meg vittem cumit is, bar cumi ellenes voltam, de nagyon jo szolgalatot tett.

Ja es nem kell felni, nem fogjak veletlenul sem eltenni amit te adsz a gyerekenk, takaro, cumi, sapi, mert latjak, hogy nem az oveke.

Ennyit a MAV-rol.

Remelem segitettem.

Magi
Vendég

Dudukly
Bocsi, hogy idekontárkodok megint, de anyatej-ügyben teljesen igazad van!! Iszonyú mennyiség vész kárba, mert kb 15 pontban felsorolják mit kell tenni, hogy leadhass anyatejet, és ez felháborító. Még aids teszt is kell!! És, tényleg, először fogadják el egy központban és aztán ellenőrizzék le, mielőtt továbbadják. Na, de, hogy az ember segíteni szeretne máson, és nem tud, ez azért gáz. Nem foglalkozik evvel senki, sajnos.
Vezso
vezso

Dudukly!

A sogornom harom honapra ram szult ikreket csaszival.
Elfertozodott, kapott gyogyszert, nem szoptathatott 5 napig.
Mondom neki, adok tejet, mert van, ne tapszerezzek cumisuvegbol az ikreket ez meg a korhazban volt, 2. nap utan.
Hogy az nem jo mert kihul, meg nem steril stb...
Mondja a korhaz.

Mondom neki bemegyek megszoptatom, mert sok tejem volt jutott volna nekik is valamennyi, az mar sterilebb.

Erre a korhaz lebeszelte rola, hogy az nem jo. Mert mas az osszetetele a tejemnek mert harom honapja szultem stb....

Azt hittem kette all az agyam.
Mennyivel jobb a tapszer, mint a mas osszetetelu anyatej? Nos megkerdojelezheto ezek utan melyik bababarat korhaz???

Ja es ez a Rokus volt.

Magi
Vendég

Benianyu! nyugodj meg, a babád teljesen egészségesKép a SOTE I-en nagyon profi a szívUH (Hajdú Júlis docens asszony), de már látatlanban meg lehetett mondani, hogy minden ok, mert az, hogy minden 14. ütésnél volt valami, az csak egy-egy extra ütés lehetett szerintem, ami meg bármelyikünknek van és észre sem vesszük, az alapritmusa meg jó volt. csak aki nem annyira ért hozzá, az nem tud vele mit kezdeni, de jó, hogy ilyen elővigyázatosak, úgyhogy jó kezekben vagyKép és legalább lett egy tuti szív UH is.

Isten éltesse Benit nagyon sokáig!Kép

Rokica, köszi az infot, mondtam férjnek, de nem harapott rá.

Hátha érdekel valakit, én még nem hallottam eddig róla: a téli topikban említették a lányok a fekvő kengurut, jópofának tűnik, mert lehet benne totál fekve szállítani a picit, www.bababolt.com oldalon látható.

and 32+2

Ui: remélem Ti is élvezitek a DVSC-MU meccset!Kép meg az angol bajnokságot a sport 1-2-n. még jó, hogy az eurosporton nem foci van...

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Benianyu!
Hirtelen én is nagyon megijedtemKép
De biztos csak egy rossz pillanatban hallhatta doktornő.
Nekem is volt egyszer egy hasonló malőr a dokinál.
Egy kicsit betojt az UH, és igen érdekes hangot adott ki.
De hamar rájött, hogy a géppel lehetett baj.
Ha máshol jót mutatott, akkor tuti nincs baj. Nem múlik el pár óra alatt egy ilyen dolog.
Tehát nyugi!
Tudom, könnyű ezt mondani.
De hinned kell benne, hogy jól van a babó.
Azért nagyon szurkolokKép

Hát lányok!
Nem semmi a MÁV kórház.
Pedig én ott születtem.
De alternatív szülés ide vagy oda, szerintem én csak ott fogok görcsölni, mint egy tehetetlen baromKép
Majd ha rávesznek valamire, akkor fogok kipróbálni ezt-azt.
Egyre inkább azt érzem, hogy majd csak sodor magával a szülés-vajúdás menete.

De ez csak az én véleményem.

Ígértem képet a kiságyról.
Remélem, nem bánjátok ha felteszem.
Nincs baldahin. De már egyszer feltettem, csak akkor még nem volt készenKép

Jó éjt!
Szép-Babás álmokat!
Sziasztok!
Angelani
37+6 (még 1óra 35percig)

Kép
angelani

Benianyu
jaj, el tudom képzelni mit élhettél át.Kép De a lényeg,. hogy semmi komoly!
Beninek meg Boldog szülinaopot!!!
Kép
Kép

üdv
p 35+1
penna

Mire berakta az üzimet, már csak 1óra 20percKép

Itt a kép, de látom, hogy van némi változás.
A párom fotóztaKép
Alatta meg a babakocsi, de tök kupisnak néz kiKép

Kép

Kép
angelani

Sziasztok!

Két napja őrjöngök itt a Babanet miatt, mert én hülye meg akartam változtatni az emil-címemet, és azóta nem enged be. Már három levelet írtam az adminisztrátornak, de le se sz@ar. Most kitolok vele, újra regisztráltam. Remélem, így tudok végre írni! Kicsit más lett a nevem, de a régi Jucc vagyok ám!!!

Benianyu Kép Nagyon rossz volt olvasni soraidat, nagyon aggódtam, sejtem, mit éltél át! Sajnos sokszor lehet ilyet hallani, hogy téves riasztás, tök jó, hogy ennyire gyorsan kiderült, és nem kellett ennél sokkal többet aggódnod! Most már rendben lesz minden!
Beninek pedig nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

MagikaKép Én is MÁV-ban szültem 3 évvel ezelőtt, és most is ott fogok. Szerencsére nekem jók a tapasztalataim, de tény, hogy én nem nagyon szorultam segítségre babaellátás ügyében. Tőlem is el akarták vinni Balázst két órára, de én kértem a szülésznőt, hogy ahogy megvan a fürdetés, máris hozzák, nem akarok pihenni! Szinte alig voltam nélküle. Az orvosi vizsgálatot már ott végezte a gyerekorvos előttem, és utána mindent megmutattak a nővérek, úgy hagytak ott. Azt tapasztaltam, hogy cumi van ott is, ugyanis egyszer beadtam a csecsemősökhöz, amíg Apával meg kellett beszélnem pár dolgot, és cumival a szájában kaptam vissza Kép Szerintem az nagyon jó, hogy nem jöhet be senki a szobába / látogató /, egy perc nyugi sem lenne, hiszen egész nap lehet látogatni. / ezért nem választottam pl. az Istvánt/. Apának nagyon hiányzott, hogy nem tarthatja napokig a picikéjét a kezében, de azt a pár napot ki lehet bírni.

Az anyatej-kérdés tényleg szörnyű. Akármilyen összetételű anyatej jobb a tápszernél! / persze egészséges anyatej, nem beteg anyától, vagy drogostól, stb./

Megpróbálok föltenni egy képet a pocimról, igaz, már két hetes kép, de ez van. És egy balatoni Balázsos képet.

Jó éjt!

Judit 34+1

Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Hát a pocis nem sikerült, túl nagy, és nemtom, hogy kell kicsinyíteni. Remélem, Balázs kárpótol Benneteket Kép / egyébként az én napszemüvegemben pózol a drága/.

Na tényleg megyek!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Basszus!!!!!
Én állat!
Már megint kihagytam a legfontosabbat!
Én olyan marha vagyok.
Egyik nap még azon idegeskedem, hogy melyik név becézése a Beni, erre most bunkó-paraszt módon nem írom, hogy Boldog Születésnapot a kicsi BeninekKép

Annyira elvette a gondolatomat a szívritmuszavar, hogy elsiklottam feletteKép

Benianyu!
Nagyon Sajnálom!

Beninek NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
Jó EGÉSZSÉGET!!!
Kép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

most vettem észre, természetesen nem "julisozom" a docensasszonyt, csak nagyon egymás mellett van az a meg az sKép
Angelani! pihend ki magad a mai nehéz napod után, és ne felejts el sokat inni!!! a kiságyas zugban nagyon aranyos, az a kis kikandikáló kiskacsa, csak arra nem jöttem rá, hogyan súvasztottátok be ilyen ügyesen az ágy alá a babakocsit??Kép

and

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Még kukorékolokKép

Jucc!
Nem baj, ha változik a nevedKép
Mi tudjuk, hogy ki vagyKép Kép Kép
Balázs nagyon vagányKép
Persze, hogy kárpótolKép

And!
Természetesen a babaágyat 3 magassági fokozatba lehet állítani.Ezért még könnyű alátenni így összecsukva.
Milyen jó szemed vanKép
A kiskacsa ügybenKép
Mindjárt felteszek egy másik képet, mert nem csak egy kiskacsa van ottKép
Kaptam, de nem reklámozom az illető nevétKép

Kép

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Göndörzsóf:

Magyarul hegyet másztatok szülés előtt egy héttel? Kép Erre azért nem vállalkoznék. Kép Már igy is olyan érzésem van, hogy billegek mint egy pingvin. Kép

Pgsuska:

Most tartok kb 16 kg-nál. Kép Nem akartam ennyit hizni, és volt olyan a terhességem alatt, úgy nézett ki, megállt a hizás, volt hogy egy-két hónapra is. Akkor látszott rajtam hogy lekarcsúsodtam (már amennyire) viszont a babó fejlődött. Aztán újra megindult a hizás.

Penna (asszem):

Köszönöm a drukkot... én is azt szeretném hogy úgy szüljek, ahogy én akarok. :P Sajnos azt kell hogy észrevegyem, nincsenek meg a lehetőségek arra, hogy közben gondoljam meg magam, pedig ezt szerettem volna: olyan szobában lenni, ahol mindenre van lehetőség, és én választhatok, hogy mi esik jól.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

jó reggelt lányok!
Gratula Anyapocnak és a babánakKépKépKép!

Vrucsincának meg a szép szüléshez,kellenek az ilyen élmények isKép!

Hello az újaknak(nagyon sokan vagytok,te jó égKép)

Mea,Kuha,Benianyu,Rokica,a pocis képek nagyon szépek!csini mindenki!

Pgsuska,ari vagy,de már +13-nál tartok!Képtényleg nem híztam!Kép

Hari,drukk a kutyudnak!

Angelani,Benianyu,a kínaiaknál vettem bugyikat,zoknikat,hálóinget(amit majd nem sajnálok),úgyhogy sikeres volt az utam!

Azért tüntem el,mert végre volt az asztalos,már a babaszobát is kifestettem egy nap alatt,szép zöld lett,betoltuk a bútorokat,de még mindenfélét kell venni(lámpa,szőnyeg,kisfotel,tároló dobozok,stb.),de legalább,már megvan,kezdhetem mosni a babacuccokat!
egy napig pakoltam a ruháinkat vissza a gardróbszekrénybe(ami új helyre került),de kidobáltam a fél ruhatárat,illetve a nővérem elviszi vlkiknek,de még oda is kell polcokat csináltatni.azóta meg szüntelenül takarítok és közben egyfolytában vlkinek a haját kell csinálnom(azt már nagyon unomKép),plussz,ami a legrémesebb rémálom,beszart a kocsink,most szerelőnél van,és holnap le kell mennünk két napra Eger fölé esküvőre,BÓÓÓÓÓLDOG VAGYOK NAGYON!
na ezek vannak nálam,de azért a szobának nagyon örülök,meg a labor eredmények is jók lettek,majd jövő héten megyek a dokimhoz uh.ra,akkor is esküvőre megyek......most kicsit sok minden történik,nem unatkozom az tuti,de azért lassan pihennékKép
most megyek tovább pakolni,ráadásul ma megyek lánybúcsuba.......SEGÍTSÉG!!!
Nyúlné,34+3

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Benianyu, nagyon jó kezekbe kerültél, akik mindenre odafigyelnek. Látod, hogy hál istennek nincs semmi elváltozás és nem is lesz!!!
Kérlek legyél nagyon-nagyon nyugodt!
Beninek sok boldog szülinapot! Ugye most már teljesen jól van?

Angelina, Te meg ne szídjad magad állandóan. igen is figyelmes vagy, csak az ember néha átsiklik dolgok felett.
Szép lett az ágyikó!
Kíváncsi vagyok milyen fejlemények lesznek nálad?

Judit, helyes kispofa Balázs.

Itt lesz néhány kép az apa gyártotta kiságyról. Végül úgy döntöttünk, hogy nem tesszük fel a baldahint.

Kriszta
36+6KépKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Valaki mondta, hogy küldött nekem levelet de nem válaszoltam? Elküldenéd még egyszer?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Beninek boldog szülinapot!

Dudukly!

Egyetértek, hogy sok tej megy kárba, viszont a vizsgálatokat, legalábbis egy részét jogosnak tartom. Pl. AIDS, Hepatitis... Ezek a betegségek terjednek az anyatejjel, és általában, aki kapja a tejet, nem ismeri azt, aki ad. Hát én sem adnék a babámnak olyan tejet, ami nem tuti biztos, hogy nem AIDS-es.

Zsóf
34

Kép
Kép
göndörzsóf

Szia Kriszti!

Ezt a kiságyat tényleg a párod csinálta? Az utolsó rácsig? Nagy szép lett, és nagyon ügyes a párod! Kép Ez a szakmája esetleg, vagy csak ennyire ért hozzá?

Kuha
39+4

Kép
kuha

Lanyok!

Latom meg mindenki egyben.

Nekem nagyon rossz volt, hogy nem johetett be a ferjem a szobaba.
Igy mindig ki kellett mennem a gyereket meg otthagynom.
Persze az mindig akkor ebredt fel. Igy potyara jott 98%-ban szegeny, mert nem tudott bejonni.
A MAV-ban 3 agyas szobak vannak es kettonel tobbet nem raknak be, csak ha sokan vagyunk.
Igy ketten voltunk. Nem lett volna gond szerintem, ha a masik anyukanak is bejon a ferje meg a fia es az en ferjemis egy nap egy orat, mert neki is ennyit volt bent meg nekem is. Kép

De hat ez van. Kibirtam a 4 napot, de nem volt egy leanyalom. A gyerek sem szerette.
Nem aludt 30 percnel tobbet egyhuzamban.
Hazamentunk es masodik nap ataludta az ejszakat olyan jo alvokaja van.
Szerencsere ezt a szokasat a mai napig megorizte. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Hát már tegnap este nem jöttem mert beájultam, de ma már vagyok!
Kicsit megint túlhajtottam magam a tegnapi napon, anyukámnál kezdtem a város másik felén aztán épitkezés aztán haza aztán védőnő aztán haza majd 2 villanyszerelőüzlet majd megint épitkezés aztán fodrász majd DM...és a cukrászdával záram a sort...(megint vezettem vagy 100 km-t)de látom már hogy a mai, mi több a holnapi nap sem lesz külömbKép
Az már tuti hogy hétvégén berakom a táskáimat a kocsiba, mert mostmár én is azt mondom hogy én tuti magamat fogom bevinni a kórházba valahonnan...

Benianyu!

Remélem már megnyugodtál, elképedve olvastam a soraidat, nagyon izgultamKép
Boldog Szülinapot BeninekKépKépKép

Rókica!
Hát én nem tudom hogy hogy vagy vele, de éjszakánként amikor úgy érzem hogy belukad a hátam, én azon gondolkodom hogy leköltözök a földre aludni mert azt gondolom, hogy az sokkal kényelmesebb lenne.Aztán mindig álomba szenvedtem magam mire leköltöztem volnaKépKépKép
Egyébként az alternativot én is láttam, nem találtam túl "altrnativnak"(bár engem nem értint)
Elég egyszerű a berendezése, sajnos a másik fajta szobát nem láttamKép
Én meg azon filózom, hogy szülés után kérjem e az egyágyasat, ha épp üres vagy sem???
Én is épp attól tartok, hogy ha mondjuk bekerülök egy 4 ágyasba, akkor ott mindig lesz valaki, 4 baba=4 népes család, és ha én épp aludnék egy órácskát amig a babám is alszik????
Viszont nem tudom hogy mennyire leszek béna, és mennyire fogok esetleg mások segitségére szorulni...
Róki, te ezt hogy gondolod, és többiek???

Angelani!
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy hasmenés ide vagy oda, TE NEM ESZEL RENDESEN, IRGUM BURGUM..
Már bocsi, de kinai zacskós levesben pont semmi sincs (leszámitva a vizet) amire szükséged van...
Egy csomó ételizesitő, só, tészta...hát nem a legjobb de te tudod...
Ha a gyümi nem megy, akkor mit szólsz a főzelékekhez??
Egyébként tegnap ahogy olvastalak, az jutott eszembe hogy kb 6. hónapban nekem is volt egy ilyen napom, amikor 5 percenként jártam a klotyóra és már fájt a popóm a sok görcsös "fosástól" (bocsi)De én akkor rosszat ettem, ez majdnem tuti. De nálad ezt nemigen lehet az evésre fogni....

Ja Angelani, ha sikerülne végre bekapcsolni az asztali gépemet, azon van homeos oldal elmentve, akkor azt bevágom ide..csak türelem...

Ja üdv az újaknak!
Valaki kérdezte az Elevitet....az én dokim azt mondta, csak az első 3-4 hónapban szedjem, most kezdtem el újra szedni heti 2-3 db-ot, hogy erősödjön a baba+ felkészülés a szopira...ráadásul azt hallottam, hogy a szopi alatti hajhullásra is pozitivan hat....Kép

Anyatejtéma!
Felháboritó!
Nem tudom ki hogy tervezi, de én viszek a kórházba olyan tejgyűjtő kagylót+ babaetetőkanalat+aventes poharat és amit felfogok(ha lesz mit), azt oda akarom adni a babónak kiskanállal...vagy hazahozatom valakivel a fagyasztóba, hátha még 10ml-nek is hasznát fogjuk venni...
Szerintetek ez hülyeség???

Megann 37+4

Kép

Kép
megann

Jó reggelt!

Benianyu!
A hideg kirázott úgy megijedtem, amikor olvastam a soraidat. De tényleg van okod megnyugodni mostmár a klinika vizsgálata után! Gergőnél is észleltek vmi zörejt anno, és kardiológus+szonográfus szakember megállapította, hogy ez ebben a korban normális, és kinövi a gyerek. Igaza lett, rá 1 évre már semmi nem volt hallható. Szóval van ilyesmi is.

Ne aggódj mostmár!! CTG-zni is fognak, ott meg megintcsak hallható minden. Nyugi!

Benit Isten éltesse!! Kép Várjuk a képet!

Angelani!

Nagyon tetszik a kiságy! És most hogy érzed magad?

Dóri
33+3
Vendég

Magika!

Aztaaaa, egyből átaludta az éjszakát...mekkora mákod van.....

Kép

Kép
megann

Angelani!

Hurrá, sikerült 25-szöri ujraindításra fellépni a net-re!

Tessék a link...
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=60&sid=100 417

Kép

Kép
megann

Szerintem Csillám tuti megszült, csak ő is "trehány volt" KépKépKépKép és nem nyomtatta ki a telefonszámos listát!
Én már kinyomtattam és beletettem a kiskönyvembeKépKép

Kuha, Róki, Angelani, el ne felejtségtek ti is, mert itt fog a guta megütni minket, ha egyszer csak eltüntök...

Apropó!Nemesek???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann Kép

Jó kérdést tettél fel, egyágyas szoba vagy többágyas. Mindkettőnek van előnye és hátránya, mindkettőt próbáltam. Személy szerint a többágyasra szavazok: egyedül lettem volna nagyon az egyágyasban, az ember szülés után néha olyan szerencsétlennek érzi magát és jó ha lehet vkihez szólni. Kis szerencsével egész jó kis társaság is lesz, kb, mintha a babanetes topik beköltözne a szobába. Mi most is sokat nevettünk a kínjainkon Kép, meg tudtunk egymásnak segíteni, pl figyelni a másik babójára, amíg a mamija fürdött, vagy aki rosszabb bőrben volt, kivinni neki a tányért stb. Vagy bármi, és sokszor olyan jólesik az embernek a figyelmesség. Főleg első babás mamik kifejezetten hálásak ilyenkor, sok felmerülő kérdés van és ha épp nincs nővérke (van, hogy annyi a baba, alig győzik a dolgokat), akkor mégsincs egyedül az ember.Kép
A szobatársak látogatóit meg lehet kérni, hogy ne tömörüljenek, meg ne üljenek ott egész nap. Meg lehet beszélni a szobatársakkal. Alvás: első két napban valszeg nem alszol, mert úgy fel vagy dobva, a hormonok így működnek, ezt a nővérek is mondják. Hogy a mamik nem tudnak aludni első élszaka, persze biztos van kivétel. Azért is nem lehet sokat aludni, mert mindig történik vmi, pl egész de jönnek-mennek az orvosok, takarítanak stb. Kép Csak du van egy rövid alvásnyi idő, ebéd után. Akkor meg a látogatók jönnek.
Ezek a pozitívumok. Ha rosszul alakul a helyzet, akkor viszont összejössz egy olyan szobatárssal, aki nem épp kellemes, vagy a látogatói nem azok.Kép
De, elmondom, hogy a legtöbb kismama nem is erre panaszkodik, hanem a takarítónőkre, akik nagyon hangosak, csapkodják az ajtókat, meg hangosan beszélgetnek a szobákban egymással.Kép
Mindezek ellenére, az egyágyas szobák csinosak, bár én soknak tartom az árát. Inkább a babára költeném ezt a pénzt.
Na, nem szaporítom a szót, nekem a többágyas jött be Kép, de biztos van aki mást mond.
További jó babavárást!!KépKépKép
Puszi: Vezso
vezso

Megann!

Ataludta az ejszakat!
Hurra!

Viszont az elejetol fogva nem szeret enni, meg cicizni sem. Kép

Talan ezert aludt ejjel mert akkor sem akart enni.

Mondjuk inkabb aludjon ejjel es kinlodok az evessel. Kép

Volt olyan, hogy ha egy napig nem kinaltam volna nem is evett volna.

Igy nem gyarapodott annyit amennyit kellett volna, marmint mert ejjel kimaradt 2 db eves.
Azert a minimum mindig megvolt.

A gyerekorvos eleg sokat noszogatott, hogy keltsem fel, de en nem fogom felkelteni. Orulok, hogy tudunk aludni.
Aztan megbekelt.
Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Újabb infót tudtam meg a TGYÁS-ról. Épp jókor, az utolsó pillanatban. Azt mondta a védőnőm, hogyha szülés előtt igénylem, akkor kell egy igazolás terhesállományba vételről, és nem a terhes kiskönyv kell. De választott doki ezt nem adhatja ki, csak az SZTK-s nőgyógyász. De szerencsére beugrottam a házidokimhoz, és kiadták ők. Így remélem, megvan végre minden!

Benianyu,

örülök, hogy jóra fordult a helyzet!!! Borzasztó, hogy mennyi mindennel riogatják az embert!

Luc
36

Lassan indulok a dokihoz+CTG
lucretia

Luc, vagy aki tudja Kép

a "sima" betegszabi terhesség miatt hogy van? Én ugyanis jövő hét hétfőtől iratom ki magam szülésig, viszont szülés után igényleném a TGYÁS-t. A magán dokimtól gondolom kell egy igazolás arról, hogy pl. nem javasolja ilyen és ilyen okok miatt a további munkát és a háziorvos kiír táppénzre? Vagy hogyan van ez?

köszi,
Dóri
33+3
Vendég

Lucretia!

Hát én már kivagyok ettől a TGYÁS dologtól...Kép
Te hogy tudod???
Ki lehet venni szülés előtt 30 nappal. Ez oké...
A dokim azt mondja, hogy vagy 30 nappal előtte veszem ki vagy szülés után.
A TB-s kolleganő meg úgy tudja, hogy akár szülés előtt 15. nappal vagy 10.vel is ki lehet venni.

Hát ez tiszta őrület, mindenki össze vissza beszél....

Megann

Kép

Kép
megann

Valaki felrakott egy telefonszámot a TB-ben valamelyik nap, ahol készségesen segítettek a kismamáknak!

Meg tudja adni mégegyszer????

Köszi: Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Kép Kép Kép

Olyan nagyon kedvesek vagytok, hogy így nyugtatgattok. Köszi mindenkinek Kép Kép Kép Nagyon jó érzés!!!
És a Beninek szóló köszöntőket is köszönjük szépen Kép Kép Kép

Tegnap estére már én is megnyugodtam valamennyire. Meg jól el is fáradtam, mert legjobban az idegeskedés és a várakozás fáraszt, meg a sok utazás a dugókban.

And,
dr. Hajdú Júliánál (gondoltam, hogy elütötted csak a nevét) voltam, nagyon profi doktornő. Emellett kedves és még a humora is jó. Azt mondta, hogy biztos a rossz utakon közlekedve elhagytam útközben a szívzörejt.
Mielőtt mentem hozzá rákerestem a neten, már akkor kiderült, hogy tényleg jó kezekben leszek.

Angelani,
Hogy vagy ma? Tegnap visszaolvasva láttam, hogy két napja milyen rosszul vagy. Még azt is gondoltam, hogy ez már a szülés előjele lehet.
Szép a kiságyatok! A babakocsit meg úgy is kiveszitek onnan Kép
Neked külön köszi a köszöntőt, ne edd magad, hogy majdnem elfelejtetted. Van azért most ennél nagyobb gondod is.

Jucc,
Balázs nagyon vagány a napszemüvegedben. Egyébként Beni is mindig lenyúlta az enyémet, de kapott egy sajátot, így most abban szerepelt nyáron.

Kriszta,
Nagyon jó az Apa gyártotta kiságy! Főleg, hogy ennyi tároló rész van benne. Az nagyon tetszik, praktikus és mindig szükség van rá.

Benianyu
33+5

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziaszztok!

Benianyu, a kis Beninek Boldog Születésnapot kívánok! (bár egy kicsit elkéstem vele, bocs)
És remélem azért sikerült megnyugodnod a tegnapi után!

Kriszta!
Nagyon szép a kiságyatok!

Angelani!
Ma már jobban vagy?

Üdv. Viki
37+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dóri,
Szerintem így lehet, ahogy leírtad, hogy a szülészorvos ad egy javaslatot a háziorvosnak és ő kiír. Én is ezt tervezem, szeptember 9-ig dolgozom, aztán vége!
Szerintem érdemesebb a szülés napjától kivenni a TGYÁS-t, mert akkor tovább tart és később kezdődik a GYED, ami kevesebb.

Teszek fel két képet tegnapról, Beni szülinapjáról.
KépKép

benianyu

Angelani! az állatok szeretetére való nevelést nem lehet elég korán kezdeniKép kutya-cicus+édi kiskacsaKép a sárga még helyesebbKép

1 v. többágyas szobával kapcsolatban: nem akarok senkit elrémíszteni, de az én anyukámat anno az mentette meg, hogy nem egyedül aludt a szobában, mert vérezni kezdett, de annyi ereje sem volt, hogy elérje a csengőt, és szomszéd ágyon fekvő roma asszony felébredt a csöpögésre... más esetet is tudok. szóval én egyszerűen félnék egyedül lenni, pláne úgy, hogy első baba. inkább egyezkedek a szobatársakkal/hozzátartozókkalKép 2-3 ágyasban szeretnék lenni, bár azt sem tudom, hogy ahol én szülök ez hogy van.. mindegy, úgyis minden a legnagyobb rendben leszKép

Megann, Te energiabombaKép szerinted hol lehet Bp-en a legolcsóbb fagyálló padlócsempét kapni? (pincét szeretnénk burkolni a jövő héten. csak mert pont építkeztek, biztos van rálátásod, OBI-n kívűl érdemes mást megpróbálni?
egyébként aTGYÁS-sal kapcs-ban: a szülés előtt max 30 nappal lehet megkezdeni, nem? tehát kevesebb, mint 30 nappal is megkezdheted, szerintem, a lényeg, hogy max 168 napig kapod. a téli topikban is pont ez a téma, és ott van egy jogász lány, aki most néz utána mindennekKép

and 32+3

KépKép
KépKép
and

Benianyu!

Helyesek vagytok nagyon! Kép Kép
Dóri
33+3
Vendég

And,
Én is két (esetleg három) ágyas szoba-párti vagyok. A Szent Imrében kétágyas szobák vannak. Megpróbálok abból kiindulni, hogy egy normális lányt (vagyis asszonyt) fogok ki szobatársul, akivel lehet beszélgetni. Közös téma mindenképp lesz, az biztos. Nálunk nem lehet a látogatóknak bejönni a szobákba, úgyhogy olyan gond fog adódni, hogy egymás látogatói zavarják a másikat.

Megann,
Én is kérdeznék barkács ügyben, te tényleg profi vagy a témában. Kép Kép Kép Bordűrt szeretnénk a gyerekszobába, mert mégis kifestetjük szülés előtt. Hova igen és hova ne menjünk, hogy ne fussunk felesleges köröket.

Benianyu
33+5

benianyu

Dóri,
Köszi Kép

benianyu

Nyoma sincs a mandulaműtétnekKép nagyon aranyosak vagytok rajta! egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nemsokára gyerekünk lesz, aki aztán csak nő és nő, és tortát vág fel, meg elfújja gyertyákat...

KépKép
KépKép
and

And,
Köszi Kép
Egyszerűen hihetetlen, hogy már 4 éves. Még csak most született. Tényleg olyan hamar elmegy az idő. Mindenki mondogatja az elején, hogy majd meglátod, milyen hamar megnő, stb. És tényleg Kép.
De most lesz újra egy pihipuhi pici babám is emellé a csibész nagyfiú mellé. Olyan jó! Kép

benianyu

Dóri! én is így vagyok táppénzen! a nőgyógyásznak kell írnia egy papírt, ami alapján a házidoki ír ki betegállományba. legtöbbször csak annyit írt, hogy kéri a betegállományba vételt. és beszéld meg a házidokival, hogy ne kelljen a váróban a sok beteg ember között kivárnod a sorodat, csak adhasd be a papírt! nekem az apu v. férj intézi, vagy amikor én mentem, akkor a rendelési idő legelején v. végén mentem. most meg terjed valami vírus is!
mennyi szóismétlésKép

KépKép
KépKép
and

Benianyu, Beni tényleg nagyon aranyos, ahogy nagy igyekezettel fújja el a tortát.
Tegnap volt nálam egy lány féléves kislánykával, olyan helyesek voltak, már úgy babáznék. Õ többágyas szobában volt és azt mondta, fél napig egyedül maradt a szobában és az nagyon rossz volt. Rögtön pánikba esett, hogy jól csinál-e mindent és nem mert elmenni vécére sem.
Én táppénzen vagyok egy ideje, a nőgyógyúsz irta az igazolást, a háziorvos ez alapján irt ki. A szülés előtt egy hónappal a nőgyógyász már nem adott igazolást, azt mondta, nincs miről, hiszen nem lenne baj, ha szülnék, a baba már nem lenne koraszülött. Igy a háziorvos jóindulatán múlik, hogy maradhatok-e táppénzen vagy meg kell kezdeni a TGYÁS-t - amit 30 napon belül bármikor lehet.
Zsuzsa 38+4 Kép(már egyre türelmetlenebbül várom a szülést)
tzsuzsa

Szia Dóri!

Egész pontosan így van ez a táppénzes dolog, ahogy Te is sejtetted. A nőgyógyászod szó nélkül fog írni egy papírt a háziorvosnak (a legtöbb megteszi, miért is ne tenné meg? - utána úgyis "hálásak" vagyunk), hogy veszélyeztetett terhes vagy, vagy valami más szöveggel, és javasolja a betegállományba vételedet. Aztán elbattyogsz a háziorvoshoz, ő felvesz betegállományba. Az első 15 napot (betegszabadság) a céged fizeti, itt az átlagfizetésed 80 %-át kapod. Aztán meg NE SZÁMÍTS SEMMI JÓRA, már ami az anyagiakat illeti. Utána ugyanis táppénzen vagy, azt meg tudjuk, mit jelent. Itt már csak 70 %-ot kapsz, de azt senki nem tudja neked megjósolni, hogy mikor, mert ezt már az OEP fizeti. (hacsak nincs szerencséd, és a céged nem kifizetőhely! - nekem nincs szerencsém Kép )
Én mondjuk szülésig táppénzen vagyok, és csak utána igénylem meg a TGYÁS-t. Ezzel egy kicsit ki tudom nyújtani az időt, ugyanis az is ugyanúgy 70 %, mint a táppénz. Magyarul nem igénylem meg korábban, felesleges, így elesek nagyjából 1 hónaptól.
Én július 1-től vagyok itthon. Július 15-ig a cégem ki is fizette rendesen a betegszabimat. Azóta viszont EGY FILLÉRT SEM KAPTAM MÉG az OEP-től!!!!!!!!!!!!! Kép Pedig kéthetente járok a házidokihoz a táppénzes papírért, amit a cégem rendesen, rögtön el is küld az OEP-nek. És mégis.
Fogalmam sincs, hogy mikor akarnak egy kis pénzt küldeni, de azért ez nagyon gáz. Mindig arról beszélgetünk a férjemmel, hogy mi van azokkal, akik egyedül vannak / nincs kitől kölcsön kérniük / nincs tartalékuk, amiből átmenetileg élhetnének???
Már azon gondolkodom, hogy felhívom őket, hogy mi a franc van. Csak nem tudom, pontosan hová fordulhatnék, és már előre látom, hogy a huszadik telefonszámot fogják nekem megadni, ahol persze majd azt fogják mondani, hogy várjak türelemmel.

Nem akaratalak elszomorítani, de sajnos ezek tények. Kép

Üdv: kuha (39+4)

Kép
kuha

Benianyu: 1-2 hét és leérettségizik KépKép

erről a bal oldalon repkedő, nagyon idegesítő milupás lepkéről jut eszembe, tegnap a szúnyoghálós fürdőszobában, ami ált. be van zárva, egy óriási nappali pávaszem valahogy beszorult, alig bírtam levadászni, de sikerült és megmentettem, és még a hímpora is érintetlen maradtKép csak remélni tudom, hogy nem ott kelt ki a hernyóból...

KépKép
KépKép
and

Sziasztok jányok!
Megint én jelentkezem... Nem nagyon akarnék belezavarni a topik harmónikus életébe, de azért ismét megkérdezem, hogy érdekelne-e titeket egy babanetes találkozó október végén. Egy játszóházat bérelnénk ki egy egész napra, így mások által nem zavarva érezhetnénk jól magunkat...
apa Kép
apa

Benianyu!

A bordűrös köröket én is megfutottam! A Bricoban volt a legnagyobb választék, de drágák. Az OBIval nekem semmiben nem volt szerencsém, nemcsak bordűr-ügyben. Végül a Praktikerben vettem normális áron olyat amilyet szerettem volna.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And, Kuha!
Köszi az infót, intézkedem jövő héten papír ügyben. Kép

Kuha!
Ez nagyon durva, amit leírsz. Kép Én életemben 2-3x voltam betegszabin, és max 1 hétig, ezért fogalmam sem volt konkrétan az OEP áldásos tevékenységéről. Szerencsére nem kell kölcsönkérni vagy ilyesmi, de biztosan megérezzük a fizum hiányát! A TGYÁS-t én sem akarom előbb igényelni, mint a szülés.

A TGYÁS is ugyanilyen nyögvenyelősen utalódik, mint a táppénz??

Mivel az összes szabimat kivettem+amit lehetett egyezkedtem a mhelyemen, végülis szept.6-tól kell a betegszabis papír, és ha 2 hétig a cég utalja a lóvét, akkor az már szept.20., és nem olyan vészes a két dátum (szülés) közti különbség. De hogy utána mi lesz, az tényleg botrányos. Természetesen nem TB kifizetőhely a munkahelyem. Kép

Telefonon biztos csak türelemre intenek, értelmetlen nekik ugatni szerintem. Azt se tudom kit kellene hívni.

Köszi mégegyszer az infót, ez a rendszer tényleg horror..

Dóri
33+3
Vendég

Megann, én voltam a telefonszámos. Januárban volt egy TB ellenőrzésem és nagyon korrektek voltak, igaz ok is a cég.
Szóval én minden gondommal ezt a számot szoktam hívni és nagyon korrektek, segítőkészek.
288-5150/3394 mellék.

Én most 20-tól vagyok TGYÁS-on, nekem nem lett volna érdekes a táppénz, inkább a TB felé és APEH-hoz fizettem, mert így a GYED-nél meg lesz a plalfon. Ha táppénzre mentem volna akkor az 1/3 részt nekem kellett volna fizetnem.

Kuha, nem ez a szakmája, hanem hirdástechnikai üzemmérnök és biztonságtechnikai szakember.

Benianyu , Viki köszi a dícséretet.

Benin valóban nyoma sincs a műtétnek

Itt az ici-pici lánykám.
.Kép

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Rokica,
Köszi az infot bördűr ügyben. Nem kell nagyon sok belőle, kb. 15 méter, bár az árakat nem ismerem. Megnézzük a Praktikerben és a Bricoban is. Az direkt jó, mert ott van olyan kisautós kosár, amit Beni tud vezeteni (mint a Tescoban) és azt nagyon szereti. Kellemest a hasznossal!

Kriszta,
Az icipici lánykád milyen helyes nagylány! ő már tényleg tud majd érdemben is segíteni. Kép

Benianyu
33+5

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?