Új privát üzeneted érkezett!

Dóri, többféle mellbimbóvédő krém is van. A legtöbb védőnő a Garmastant ajánlja, de van egy újabb, 100%-os lanolin, az a neve, hogy Purelan (sárga dobozban). Bababoltokban és egyes gyógyszertárakban lehet venni. Én már vettem, aztán el is használtam ekcémás kiütésekre, bár nem erre való, de jobban hatott, mint bármi más. A bimbón előnyös, mert szoptatás előtt sem kell lemosni.
Ja, és azt hallottam, pár héttel előbb érdemes elkezdeni kenegetni vele a cicit, mert felkésziti a szoptatásra.
Zsuzsa 38+3
tzsuzsa

Sziasztok,
a dm-es Bradoman fertőtlenítő kendő szuper. 5-ös csomiban, egyesével csomagolva. (Narisárga doboz). A barátnőm mondta, hogy Schöpfiben az újszülöttosztályon (sőt, ők intenzíven is voltak pár napot) is ezt használják, szóval már egész pici babák mellé mehet.
De itthon is szupi pl hőmérő fertőtlenítéshez, letörölni a kakis pelenkázólapot stb.
Még vissza kell olvasnom rendesen.

Nekem viszont elkezdte csinálni a helyet a baba odalent. Szinte ülni alig tudok napok óra, annyira fáj az alhasi rész és a hüvelykörnyék felső része. Fájdogál a derekam is.
Az a baj, hogy tulképp nem is nagyon tudom, milyenek a (jósló)fájások, jóslóim nem voltak KEvinnel, a csaszi előtt "csináltak" pár méhösszehúzódást, amit a gép mutatott, de én nem is éreztem.
De mensis fájdalmam szokott lenni, úgyhogy ha olyasmi, talán ráismerek.Kép
üdv
p 35+1
penna

Zsuzsa,

Köszi az infót, majd beszerzek egyet.

Dóri
33+2
Vendég

Viki27:
érdekes, hogy nekem már régóta javasolta, hogy ne szedjem az Elevit tablettát, hiszen annyi finom gyümölcs van most folyamatosan, meg zöldség is. Most már csak vasat szedek minden nap,a Magne B6-ot is abba kellett már hagyni.

Én is már be vagyok csomagolva, hasonló dolgokat mint ti. Én még pakoltam aloes zöld krémet és first sprayt is, meg biolámpát is, hogy a sebem minél előbb gyógyuljon.

Zsuzska 37+5
spanci

SziasztokKép Jó sokat írtatok, alig értem a végére. Nemrég ment el a védőnő, megnézte a lakást, de igazából sok értelmét nem látom a látogatásnak. Persze nagyon aranyos volt, meg minden, de semmi új info. Az első CTG után megyek majd megint hozzá, az szept. 12. után lesz. Akkor fogja felírni a doki a babának ami kell.
Hát azért tegnap látnotok kellett volna minket a párommal. Úgy készültünk erre a látogatásra, mintha az életünk függött volna tőle. Még fél 11-kor is takarítottunkKép Pedig máskor is szoktam, esküszöm, de most valahogy mindenholt koszt láttam. Ráadásul nagyon lassan is ment a dolog, mert mindentől hamar kifáradtam. Úgyhogy nagy részét a párom csinálta szegény, de nagyon aranyos volt.

Megann, nagyon édes a bordűr!!! Láttad volna a védőnőt, nekem olyan fura, hogy egy állat nem dögönyözést vált ki valakiből, hanem irtózatot. Nem szólt ő egy szót sem, de látni kellett volna mikor a cicám felugrott mellé az ágyra. Már indult isKép Nem is értem a dolgot, de hát nem vagyunk egyformák. A kutyától meg féltKép Pedig hát nem egy félelmetes kutyusKép

Nemsokára indulok az állatorvoshoz a Nanóval. Nagyon nem akaródzik, de hát muszáj. Olyan rossz, mikor beadja neki az injekciót és eldől a kutya. Látszik rajta, hogy szeretne 4 lábon maradni, de nem megy, és a szeme..... Na befejezem, mert már megint potyog a könnyem. De majd akkor fog igazán. Biztos hülyének néznek majd megint, ahogy jövök ki a rendelőből és sírok. De ez akkor is olyan szörnyű érzés, hogy ott kell hagynom egyedül. Ráadásul izgulhatok, hogy a párom hazaérjen időben, mert egy óra múlva érte kell menni, és ugye én nem tudom elhozni gyalog, hiszen akkor még alig van magánál.

Na megpróbálok enni valamit, aztán hajrá NanóKép

Ja, és bocs, hogy csak magammal foglalkoztam, de most annyira lefoglalja a kis agyamat ez a dolog.

Hari 33+3

Kép
Kép
hari

Hari!

Puszi Nanónak, és kitartás! Már hogyne foglalkoztatna!!?
Átérzem a helyzetet, csaknem adja fel. Az én 15 éves foxi keverék kutyám agyvérzést kapott, nem tudott lábraállni 3 hete, amikor hazajöttünk a nyaralásból és a jobb oldala teljesen béna lett. Naponta 2x hordtam infúzióra és csomó gyógyszert kapott, és most már (lekopogom!!) rendbe jött. Eszik iszik, ugat, szépen megy, annyi maradt vissza, hogy kissé ferdén tartja a fejét. Szétbőgtem magam én is.

Szóval kitartás!!

Dóri
33+2
Vendég

Sziasztok!
Szerintem nem árt, ha saját mellszívót viszünk (azzal akkor fejsz, amikor épp szükséges, nem kell sorban állni...), ja és telefon sem jön rosszul + fényképezőgép.

Az Aventnek is van mellbimbóra kenőcse, nem kell lemosni szopi előtt (ezt csak olvastam, még nem tudom hol lehet kapni és mennyibe kerül, nekem Garmastan volt, de most majd megpróbálnám az Aventest.)

Én 8 éve, mikor a lányomat szültem (Bp-en, a Budai Honvédban), semmi fájdalomcsillapitást nem kértem, bár felajánlották azt a gázt vagy mit, de nekem inkább nem kellett - igaz az is, hogy viszonylag könnyű szülésem volt. Kötelezően volt beöntés (de nem volt annyira kellemetlen és legalább nem a szülőágyon történt "baleset", valamint gátmetszés is volt, nem éreztem és utána semmi gondom nem volt vele, a mai napig sincs, nem igazán érzem úgy, hogy ettől "más" lettem és a párom sem "lát" különbséget.
A 2. babussal császároztak, de váratlanul (el kezdett leválni a lepény), pont előtte kb.2-3 órával jól behamburgereztem (reggel óta vizsgálatokon voltam és már annyira éhes voltam, hogy hazafelé vettem hambit), aztán vissza kellett mennem a kh-ba, ahol sűrgősen kellett császározni, altatás jöhetett csak szóba, de szerencsére nem lett semmi bajom.

Kórházi csomag: pohár mellé jó nagy bögrét is vigyetek (nálam legalábbis ugy volt, hogy pl. a tejeskávé, kakaó csak 1 pohárral volt reggelinél és ha kicsi volt a pohár, nem adtak mégegyszer, pedig jó lett volna, mert nem volt túl jó üres v. 1 sz. vékony felvágottas v. sajtos zsömlét nyeldesni.

Ha valaki császáros lesz, jól jön majd ilyen hasleszoritó (nekem ScudoTex volt), de ezt sztem előre nem kell megvenni, általában gyógy. segéde.üzl-ben mindig van több méret - első nap pl. a férjek is be tudják majd vinni.
Mivel nem minden kh-ban adnak hálóinget, vagy ugy alakul, hogy nem kerül sor a használatára, sztem mindenképpen legalább 2 db szopis hálóing kell, min. 2 db szopis melltartó. De akkor sincs nagy gond, ha vmi lemarad, be lehet hozatni apával, vagy családtagokkal ami épp felmerül, hogy kéne.

A papírok legyenek meg, az nagyon fontos!

Na jó, vége a regénynek.
Üdv mindenkinek és kiváncsi leszek, kinek lesz legközelebb babája!!!

Judit
32+4
judy68

Kép

Hari!

Ezt Neked küldöm, Shira az egyik kutyám. A medencében úszógumizik. Kép

Dóri
33+2
Vendég

Kép

Bocs' attól, aki nem szereti a kutyákat! Kép Én imádom őket! Õk nálam született kiskutyák. Kép

Na befejeztem, Dóri
33+2
Vendég

Hari!
én is gondolok Nanóra! én megmondom őszintén - remélem azért szóba állsz majd velem ezután is- én is olyan típus vagyok, aki, ha meglát egy macskát, nem a dögönyözés jut az eszébe... viszont a kutyákat szeretem, de nekünk csak halaink vannak. szóval, ahogy írtál erről a kis kutyusról, esküszöm könnybe lábadt a szemem... megy neketek nagy DRUKK!!!!!!!

Megann, bár, ahogy írtam, nem vagyok nagyon macskás, de az a bordűr nagyon aranyos!! tényleg!

Lucretia!!
Köszi a listát! most végre nekem is van, mert szépen átmásoltam, és szépen hozzákopiztam az azóta írt ötleteketKép
én ma voltam UH-on, egy kicsit csalódás volt, mert Eszti megint olyan nyakatekert pózban feküdt, természetesen medencevégűenKép, hogy nem is kértem, hogy csináljunk fényképet, vagy 4D-t. meg egyébként sem volt szimpi az UH-os nő. de a lényeg, hogy végre minden átlagos, meg normális (bár utálom, hogy a leletre azt írják, hogy durva eltérés jelenleg nincs - ez szerintetek lelet??). még mindig egy héttel kevesebbet számol a gép, de emiatt nem aggódok már. különben is múlt héthez képest 200 gr-mal többet számoltak, persze ez szubjektív, de azért valamennyit tuti gyarapodottKép a dokival telcsin beszéltem és 3 hét múlva lesz az első ctg. pedig egy csomó dolgot akartam volna még kérdezni tőle, de legalább Tőled beszerzek egy csomó hasznos infot, kösziKép

Angelani, a Te listádat is lenyúltam, köszi!Kép

szóval az UH: BPD 83, OFD 98, HC 286, FL 60, súly: 1780 gr (+/-10%, de szerintem inkább túl van mérve)
tudom, hogy ezerszer beírtátok, de én nem mentettem el azt a helyet, ahova be lehet írni az adatokat, meg tudná mondani valaki?

vajon mi lehet Nemesekkel, és Csilámmal?

Rokica! mit csinál a kft?

and32+2

KépKép
KépKép
and

Vendég

Dóri!
Édesek nagyon!!!

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Hari!
Nagyon szurkolok Nanónak!
Biztos rendben lesz minden. Én tudom milyen érzés és ne szégyelld a sírást. Utána meg napok mulva örömödben sírhatsz, hogy rendbe jött.
A védőnőt meg le kell tojniKép

Elevit:
Egyébként valóban egészen a szoptatás alatti időben is jó szedni, de igazából hízlalja a mamát.
Engem is ezért állítottak le. Mert nem a babó hízik tőle. De legalább a szükséges vitaminokat megkapja a baba és közben nem tőlünk veszi el.

Viki!
Én sem viszem be a babrucikat, de az már be van készítve egy zacsiba.
Viszont a saját cuccaim sem férnek el a táskában.
Nézzük csak meg például a köntöst a törölközőket. Azok már elfoglalját a táskát. Tehát tatyó+szatyor is lesz. Ráadásul mindent vihetünk magunkkal a szülőszobára.
Más nemigen tudná behozni a párom meg össze-vissza dolgozikKép Még az is megeshet, hogy be sem tud jönni velem.
Ha éppen dolgozik, akkor haza sem engedik, sőt szerintem meg sem mondják neki, hogy szülni mentemKép
Már azzal is gondom lenne, hogy hogyan értesítsem. Munka közben nem lehet mobil nála.
Na mind1.

Dóri!
Aventes bimbóvédőm csak mintában van. Azt is kaptam. Állítólag a legjobb az anyatej a bimbókra. Valakinek nem vált be a Garmastan.
Szerintem itt is írta valaki.
De ha gáz van, akkor a párom vagy az anyukám tud venni a patikában.

A rosszullétem még tart.
Szörnyű hasmenésem van. A rossz, hogy görcsösen. Utána izzadtam és keményedtem. Most is néha, de még nem mérem az időt.
Lepihenek.
Ittam málnalevél teát is. Lehet, hogy nem kellett volna, mert még az is meg fog hajtaniKép
Egyébként én is meg tudtam inni minden ízesítés nélkülKép

Na lépek!
Ha mégis beindul valami, akkor megpróbálok pár sort írniKép

Sziasztok!
Angelani
37+6

Kép
angelani

Köszi Dóri!!!!!!!

Elég fura, hogy pont a fejére és a magasságára most 33 hetet ír, a hasára meg a lábára 31-et. na mindegy, még, ha picit túl is van mérve, vagy alul, nekem akkor is nromális és tökéletes, úgy örülök!, eddig mindig aggódtam valamin az egészségével kapcsolatban. most csak azon, hogy ne legyen már medencevégűKép már kipróbáltam a térdelést, nagyon sz@r, minden jött vissza a nyelőcsövemen, meg tök kényelmetlen, de azért még majd erőltetem. még1x, köszi Dóri!!

KépKép
KépKép
and

jobbulást Angelani, vagy jó szüléstKép

KépKép
KépKép
and

Lanyok!

A szuleshez a madula vagy milyen olajat ne felejtsetek ki.
Az is nagyon jol jon. Kép

Nem tudom ki fog szulni a MAV-ban en ott szultem.

Ott mindent vinni kell csak a babanak a ruhat nem.
De pelenkat, meg popsitorlot igen.

A haloinget is magunknak kellett vinni.
Meg a sajatomba szultem, mert akkor sem adtak.

De nem lett sem veres sem trutyis, igy nem volt gond.
Ha valaki szereti a pizsit azt is lehet vinni.
En azt szeretem es voltak tobben pizsiben es nem zavaro, mert nem vizsgalgatnak csak mikor mar mesz haza. Szoval mehet pizsi is. Kép

Avent bimbokrem nagyon draga. De szuper.
Ha megveszed hozza a kagylokat tuti szupi.

szopi utan bekened a bimbot, rateszed a tejgyujto kagylot es tud benne levegozni a bimbo, nem nyomja, dorzsoli a bimbot a melltarto. Szoval en csak ajanlani tudom.

Ne ijedjetek meg. A bimbokrem nagyon kicsinek tunik. Viszont keves kell belole, mert tomeny. Nekem megvan meg a tubus fele pedig fel eves koraig hasznaltam napi szinten. Szoval nehogy kettot vegyen valaki.
Szerintem draga de nagyon megeri.
Tenyleg nem kell lemosni.

Remelem nem baj, hogy igy belekotyogok, de olyan jo nosztalgiazni. Kép

Magi
Vendég

Angelani!

Furcsa ez a hasmenés.. olyat ettél, amitől lehet, hogy így egyik pillanatról a másikra előjött? Vagy ez valami előjel...? Kép

Írjál mi van!! Kép
Pussz,
Dóri
33+2
Vendég

Angelani!

Szules elott nekem is ilyen volt.
Gorcsos hasmenes ket napig, majd abbamaradt, jobban lettem, elment a dugo, majd ket nap mulva szultem. Kép

Magi
Vendég

Angelani!

Milyen izgi! Nyákdugó el, hasmenés, jóslófájások! Te is előttem fogsz szülni! Kép

Én ma voltam NST-n, hát sehol semmi. Szombaton megyek újra. Keddre vagyok kiirva.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani
Már tegnap írtam, de döglődött a netünk és nem ment el. Most már jó, működik.
Amikor kérdeztél minket, akkor válaszolni szerettem volna rögtön!!
Sztem Nálad beindult vmi, az biztos. KépKépMert nekem is hasonló jelek voltak, hasmenés, ez a folyásszerű dolog (egyébként terhesség alatt a hüvely nagyon nedves, végig, a hormonok miatt). Ja, és aztán Rozi 37+5-re született, és nagy is lett, 3,5kg és 60 centi. Kép A szivárgást egyébként az UH-n nem mondtad? Mert ott megnézték volna, mi az, nem? Az a betét, ami jelzi a magzatvizet elég drága, tudom.Kép
Izgi időszakba értél, és a többiek is! Drukkolok Mindenkinek!! KépKépKépKép
Nem írta senki, asszem, de egy extra kispárna jól jön, mert a kórházi párnán kívűl jólesik, különösen szoptatás alatt még egy párna. Ezt utólag is be lehet vinni. Angelani, ahol Te szülsz, ott nem adnak pellust (nem textilt), mert látom 20-at viszel, az jó sok helyet foglal el. Mert ha adnak, akkor az lehet, hogy sok lesz.
Ha még eszembe jut vmi, írok a kórházi csomaghoz.
Szia! KépKép
Vezso
vezso

Angelani és a többiek! Kép
Még az jutott eszembe, hogy annyi mindent elterveztem, hogy mit viszek, pl a szülésre relaxációs cd-t, gyertyát (lehet az Istvánban ilyet vinni), de aztán mivel a ctg-n beindult a szülés, még a kórházi pakkom sem volt nálam (én hülye, pedig 22 km-re lakunk a kórháztól), nemhogy ezek a plusz dolgok. Mindent úgy kellett utánam hozni. De, nem gondoltam, hogy a 38-ik héten szülök. Szóval, akinek nincs összepakolva minden, az pakoljon KépKépKép és mindig vigye magával! Kép
Vezso
vezso

Angelani,

szorítok!!!! Ezek már lehet, hogy előjelekKép

Luc
36
lucretia

AngelaniKép
látom nálad is izgis a helyzetKép

Dóri!Kép
De édesek a kutyusokKép

Az előbb be kellett zárnom munkások miatt a kutyusunkat az előszobiba(szerencsére a kicsibe) és jól bepisilt szegénykeKép de nem kapott érte, mert bezártam oda őt.

Most azt mostam fel vagy 3xKép

Olyan nyomi vagyok én is ettől az időtől...

Nincs is kedvem semmihez.

De mindjárt csinálok magamnak borsófőzeléket.

Puszka

Mea
mea

Sziasztok jányok!
Tervezzük itt a Babaneten, hogy szervezünk egy október végi babanetes talit valamellik játszóházban. Próbáljuk felmérni, hogy mennyire érdekli egy ilyen lehetőség a társaságot. Vagy szombaton, vagy vasárnap lenne, zártkörűen, úgy, hogy kibérelnénk az egész játszóházat. Nektek mennyire tetszik az ötlet?
apa Kép
apa

Sziasztok jányok!
Tervezzük itt a Babaneten, hogy szervezünk egy október végi babanetes talit valamellik játszóházban. Próbáljuk felmérni, hogy mennyire érdekli egy ilyen lehetőség a társaságot. Vagy szombaton, vagy vasárnap lenne, zártkörűen, úgy, hogy kibérelnénk az egész játszóházat. Nektek mennyire tetszik az ötlet?
apa Kép
apa

na ez kétszer sikerült...
apa Kép
apa

Angelani!
Lehet hogy nálad már tényleg beindult valami! Kitartást és sok sikert kívánok!
Nekem egyébként muszály egy táskába elférnem, mivel azt mondták a kórházban, hogy azt mindenhová hozzák utánam és nem örülnének neki ha több kis pakk lenne. Úgyhogy egy nagy sporttáskába pakolok, amiben annyi helyet kell hagyjak, hogy a kistáskámat (amiben az irataim, telefonom, stb.vannak) is bele tudjam majd gyömöszölnin a kórházban, és akkor minden egy helyen lesz.
Sajnálom, hogy a párod munkahelye nem teszi lehetővé, hogyha szükséged van rá veled legyen, így nem lehet túl jó érzés, de azért kitartás!!!

Viki
36+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Visszatértünk NST-ről. Hát még mindig a nagy semmi. Istvánban nem működtek a liftek, úgyhogy 3.-ra fel, utána le, aztán megint fel, mert közben orvost is kellett hajkurászni, mert nem volt aki aláirja a papiromat. De ettől sem indult be a szülés. :P

Viszont olyan kongás volt, hogy ezen felbátorodva megnéztük a vajúdókat is meg a gyerekágyas részt is. Hát az alternativ szoba nem nyerte el a tetszésemet. Nincs benne normális szülőágy, csak egy k**** kemény francia "ágy" ami tkp nem is ágy szerintem csak egy lepedővel letakart fapaletta. Komolyan. Jó hogy ott van a kád, de miért nem tudnak egy normális ágyat berakni? Vagy legalább egy olyan állitható szülőágyat ami a többi szülőszobában van? Vagy szülőszéket... Találtam egy fitness labdát is, amire megpróbáltam ráülni, hát majdnem seggre estem, annyira nincs felfújva. Én viszem a sajátomat. :P

Most ezek után bajban vagyok. A kád miatt választottam az Istvánt, de ha nem a kádban ülök végig akkor az "alternativ" szobában még egy szék sincs amire le tudnék ülni. Vagy bárki más, merthogy elvileg ketten jönnek velem, David meg a húgom. És ha órákig vajúdok, akkor tiszta aszalt szilva leszek a végére.

Más Istvánosok, ti hogy látjátok?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hú, Magika, jó hogy szólsz, hogy babának mi-mindent kell vinni a Mávba. Igaz, megvettem már 1 cs pelust, de nem gondoltam, hogy ott kelleni is fog...
köszi
üdv
p 35+1
penna

Penna!

Te nem voltál szülőszoba-nézőbe? Nekem ott mondta a doki. Csak pelust kell vinni. Gondolom a popsitörlő is jó szolgálatot tesz.

D
dudukly
Isaszeg

And!

A Kft jelpillanat semmit nem csinál. De a bejegyzett tevékenységi körei: bőr, ruházat, lábbeli gyártás/nagyker/kisker és felnőtt oktatás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én sem voltam elájulva az Istvános szobáktól, első látásra. Kipróbálni nem volt alkalom, kb. harmincan vonultunk be egyszerre. Azon csodálkoztam, hogy tulajdonképpen csak egy szobában van kád, franciaágy. A többi egészen egyszerűnek tűnt - de lehet, csak azért, mert nem láttam más kórházakat. Viszont akik ott szültek, csupa kellemes élményről számolnak be a szülőszobával és a bánásmóddal kapcsolatban. Remélem, mi sem csalódunk.
tzsuzsa

Roki, Zsuzsa: A mávkoriban is csak egy kádas szoba van, úgyhogy aki előbb kezdi, az kaparintja megKép. A többi is elég szép, többpozíciós ágyak meg ilyesmi. Labda is van mindenhol, igaz nem próbáltam ki, mennyire van felfújvaKép. Mondjuk a mamám 80-as évekből származó emlékei alapján ez már luxus, akkor még sok kismami egy teremben, max. egy szakadt fügönnyel elválasztva vajúdott.

D
dudukly
Isaszeg

Zsuzsa!

Én azon nem csodálkozom, hogy többe nem raknak kádat, az gondolom drága. De hogy abba az egy darab kádas szobába miért nem raknak az "ágy" mellé valami más alkalmatosságot, ezt nem értem. Megpróbáltál leülni az "ágyra"? Komolyan mondom, egy fapaletta! Nincs rajta semmi szivacs. Ha szülni akarok, akkor azt félig (vagy egészen) ülő helyzetben akarok, és ha nincs ami megtámassza a hátam/fenekem akkor mi van? Nem is értem...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly!
Igen ezt sajna én is megállapítottam hogy a Megann, vagy Megane nincs benne még a útónév szótárban, de azt hiszem valahogy kilehetne ezt bundázni. Hallottam ismerősöket akiknek olyan nevű gyereke született ami nem volt benne egyáltalán egyik útónév naptárban sem. És mégis anyakönyvezték, csak meg kell találni a kiskaput.

Roki! Irtam neked a múltkor, és nem válaszoltál, lécci olvass el, köszi

Anyapocnak gratula a Babához!

Hari, neked meg nagyon szorítok a kiskutyusod miatt!

Megann! Köszi kérdésem már kihevertem a "nagy utazást", bár még azért sokszor visszavágyodom oda. Nehéz visszaszokni az itthoni életbe, ezért az időm nagyrészét a Balcsin töltöm, mivel ott van házunk. Mostanában szeretek ott lenni, csak olvasgatni, lazítani.

Puszi,
Zsuzska

Kép
pgsuska

Dudukly!

Mit nekünk 80-as évek, a Pécsi Szülészeti Klinikán a mai napig sok kismama egyhelyen egy egy függönnyel elválasztva !!!

Megnézni nem volt alkalmam, mert azt mondta a védőnőm, hogy a következő szülőszpobalátogatást októberre tervezik(a szabadságoláűsok miatt). Gondoltam, akkor már túl leszek rajta úgyis.

Az egyik ismerősöm 2004.februárjában szült ott, ő mesélte, hogy még mindig ágYak és függönyök a trendi erre felén. Nem ám labda meg kád és bordásfal (állítólag el sem férne)!!!!

Szóval nem csak a 80-as években volt ez így.

Viki
36+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok LÁnyok!

Most értem haza a szülésznőtől, nem semmi a mai "termés", nem győztem olvasgatni. Ctg megvolt, minden rendben, méhösszehúzódásból pedig alig produkáltam valamit. Péntek óta csak annyit változott a helyzet (akkor bő 1 ujjnyira voltam tágulva), hogy a szülésznő szerint talán most egy kicsit jobban, és érezhetően megrövidült péntekhez képest a méhnyakam. Hát ennyi. Az "új" dokimmal még mindig nem sikerült találkoznom, de nem is fogok már.
Eredetileg is úgy volt, hogy szombaton befekszem. A szülésznő beszélt a dokival, aki azt mondta, hogy akkor marad ez a verzió (természetesen ügyeletes lesz a doki szombaton), és ha addigra tágulok még valamennyit, akkor megindítja a szülést. Ez attól függ, hogy tágulgatok. Ettől mondjuk a szülésznő nem volt túl lelkes, sőt. Azt mondja, hogy menjen minden a maga rendjén. Én meg nem tudom eldönteni, hogy örüljek-e neki, vagy sem. Valahogy annyira semleges ez ügyben a véleményem.
Egy biztos, én már nagyon szülnék!!!

Angelani,
nem semmi, amik veled történik!!! Ez valóban lehet már az előjele "valaminek". Egyébként a dugó belőlem is folyamatosan jön, már hétfő óta. Először ilyen sárgás színű volt, majd tegnap fehér, ill. színtelen. De ma, hogy megvizsgált a szülésznő, szólt, hogy ne lepődjek meg, ha átvált egy kicsit barnásba, rózsaszínesbe. Hát, mit mondjak, mire hazaértem, átváltott.
Ja, és ami a legjobb, már pénteken is szólt, hogy mostantól fel vagyunk oldva a párommal minden eddig tiltott dolog alól!!! És ezt ma is elmondta, hogy ne felejtsük el még véletlenül sem! Kép Kép

Kuha
39+3

Kép
kuha

Köszi mindenkinek a drukkot a Nanónak. Egyenlőre úgy néz ki túlságosan is rendben vanKép A múltkor ilyenkor még alig mozdult, most meg le kéne lassan kötöznömKép A sebe csúnya mondjuk, mert most nem lehetett bekötni, a múltkor nem láttam ilyen frissen. Most figyelni kell, nehogy kiszedje magának a varratokat. De naná, hogy neki az lenne az elsőKép Meg próbálna felkelni, de az még nem megy neki. Pedig olyan jó kis fekhelyet csináltam neki, még párnát is kapott. De neki az én ágyam kéneKép
Holnap megyünk vissza, megnézi őt a dokinéni. Azt mondta ez most hosszabb ideig fog tartani, mármint a gyógyulás, 2 cicjét is el kellett távolítani szegénynek. Kb. 2 hét mire meg lesznek az eredményei (a szövettan) Hát remélem minden rendben lesz.

Dori, nagyon édik a kutyák!! Szerintem a kölyök állatok annyira aranyosak eleve, legyen az akár egy kutya, cica, vagy malac, tök mindegy. Olyan kis esetlenek, hogy az ember elolvad tőlük.

And, persze hogy szóba állok veledKép Amúgy nem tudom neked mi jut eszedbe egy cicáról, de megmondom neked őszintén, bár logikátlan lesz, de én nem szeretem a macskát. Kivéve, ha már kézközelben van, vagy kölyök cica. Igazából valamiért "félek" is tőlük, tök sokszor volt már rémálmom macskákkal. Viszont egy kölyökcicának nem tudok nemet mondani, meg egy nagynak sem, ha már dörgölőzikKép

Angelani, írj ha van valami!!! Most nem vagyok teljesen képben, hogy kivel mi van, de mindenkinek drukkolok, aki szülni szeretne márKép

Hari 33+3

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nagyon köszi mindenkinek a szurkolást, de egy jót aludtam.
Képzeljétek álomkór jött rámKép
De már érzem, hogy megint tekereg a gyomromKép
Ez elég idegesítő tud lenni, mert ma nem tudtam csak a közértbe leszaladni.

Vezso!
Köszi, hogy átnéztélKép
Egyébként 20db papír pelenkát akarok vinni. Mert napi 5db-ot adnak a kórházban. Mindenki ennyit ajánlott, de én csak 10db-ot tettem be a végén.
Textil pelusból meg 3db-ot tettem be. Ha kell még, akkor valaki csak be tudja hozniKép

Dóri!
Nagyon cukik a kutyákKép
Mindjárt megzabálom őket.

Hari!
Amint tudsz valamit, jelentkezz!
Nagyon szorítok Nanónak.

Majd még benézek!
Sziasztok!
Angelani
37+6

Kép
angelani

Angelani aranyos vagy, te szorítasz a Nanónak, mi meg nekedKép

Na ma már nem jövök, mert még csináljuk a fenti szobát apával. Legalább is remélemKép

Mindenkinek köszönöm még egyszer a jókívánságokat kutyus ügyben! Olyan jó azért, hogy ez egy babás topic, de azért foglalkoztok az én állatos bajaimmal isKép

Holnapig mindenkinek csupa jót kívánok és minél több babátKép

Kép
Kép
hari

Zsuzska!

A listán nem szereplő neveket úgy tudom, engedélyeztetni kell a MTA-val, szóval nem egyszerű, vagy ha esetleg valamelyik nemzetiséghez tartoztok (mármint horvát vagy román stb.), akkor külön lehet kérni. Ha eltökélted magad a név mellett, kezdj el puhatolózni, mert biztos időbe telik... A név tulajdonosával hogy álltok? Remélem arra pihensz ilyen nagyonKép.

Viki!

Sajnálom, hogy Pécsett még mindig ez a helyzet, az a város nekem mindig olyan nyugatiasnak tünt, orvosi egyetem is van meg minden. Szóval tudom, hogy pesten az ember lánya el van kényeztetve, de ugye nekem a mamám még mindig azt duruzsolja, hogy amikor ő szülte a kistesómat (80-ban), akkor ez meg az volt a korházban. Õ is mindannyiunkat a mávkoriban szülte, de persze a mostani helyzetről fogalma sincs. Látod, van akinek nem elég az ezerféle pozícióba állítható ágyikó, kapaszkodót hiányol. Megértem, szerintem szeretnénk ha jól kiszolgálnának minket. De ne aggódj, itt vagyok tanulságul, hogy közös szülőszobában is világra lehet jönni, és kibírja a csecsemő, ha csak 3 óránként hozzák ki szopni, mindenféle lelki törés nélkül. Majd otthon összebújtok a nagyágyban és szoptatod kedved szerint. Szerintem túl sok jelentőséget tulajdonítunk a korháznak. Ez csak pár nap, aztán otthon meg mindenki csinálja ahogy akarja, vagy ahogy összejönKép.

Kuha!

Inkább rosszalkodjatok, a megindított szülések el tudnak húzódni, vagy komplikálódni (Roki megírta az összes paráját márKép). Nemrég olvastam döbbenten a nőklapjában, hogy van ahol 40+5-nél szülést inditanak. Mondjuk én azért is szeretem a dokimat, mert ő 42-nél indit csak szülést, ha addig nincs komplikáció. Én azt mondanám, hogy szombaton vidd magaddal a cuccodat, de mond meg a dokinak, hogy nem szeretnéd, ha elindítaná a szülést, ha orvosi oka nincsen neki. Végülis ebben a helyzetben tök mindegy, melyik dokinál szülsz, nem? Na jó, biztos azért vagyok okos, mert csaka 35-öt töltöttem be. Négy hét mulva biztos én is bármit megtennék, hogy kijöjjönKép.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Pgsuska!

Ide vagy emailt irtál? Hol keressem?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly
nem tudtuk összehozni a szülőszobanézést, mert mindkét nap, amikor ügyeletes volt, sokan szültek. Mondtam neki, hogy előbb nézze meg a sebemet, hog nekifuthatunk-e egyáltalán a spontánnak, aztán ha igen, akkor majd összehozzuk a szülőszobanézőt is..Kép
Akkor holnap talizunk?
Piros gatya, virágos felső, piros Björn Borg tatyó. Bazi nagy has. Csak megismersz...Kép

Zsuzska,
az MTA 30 nap alatt bírál. Egy ismerősöm engedélyeztette az Ilang nevet a kislányának, az övé az első ilyen névKép szóval csak ezért tudom.

Róki-Róki...
ne írj (és gondolj) ilyeneket, hogy te ülve akarsz szülni...honnan tudod? Kép LEHET, hogy ülve akarsz majd, de az is lehet, hogy állva, térdelve, fekve, fejen állva...
Komolyan, úúúgy aggódom érted, annyira, de annyira drukkolok, nehogy valami másképp legyen, mint ahogy tervezed,mert akkor jaj a világnakKép
Most már a finisben vagy, lazíts, nyugi, vagy inkább próbáld meg kitalálni, hogy a BABÁD hogy szeretne megszületni. Bízd rá magad, tervezni szabad, de csak NAGYON RUGALMASAN...
Bár lehet, hogy rosszul értelmezem az üzijeidet, és nem ennyire vészes a dolog, de én azért nagyon szurkolok neked...Kép

üdv
p 35+1
penna

Rókica, nem próbáltam ki az ágyat, nem örülök, hogy ilyen kemény. Nem hiszem, hogy minden a legkényelmesebb lesz, de talán csak kicsit számit a fájdalmak nagyságához képest, hogy milyen puha az ágy. És tényleg csupa jót hallottam azoktól, akik ott szültek.
Lehet, hogy egyszerre szülünk? Én harmadikára vagyok kiirva. (hogy kell ilyen mosolygós jeleket csinálni?)
Igen, lehet kérni bármilyen nevet, de előfordul, hogy visszautasitják. Azt hiszem, a Dömpert nem fogadták el. Volt viszont valaki, aki megkapta az engedélyt, hogy felnőtt korában megváltoztassa a nevét: a Talán nevet akarta felvenni, mert úgy érezte, elbizonytalanodott a világban és ezt a nevével is ki akarja fejezni.

Már úgy mennék én is szülőszobára!
Zsuzsa 38+3
tzsuzsa

Huhhh....nagyjából végigolvastam a mai termést, de majd csak este irok, mert most sürgős dolgunk akadt a környék legjobb cukrászdájábanKépKépKépKép(aki ismert XVI. kerület Szlovák út, Vári cuki)
Majd elmesélem "mit intéztünk"KépKépKépKépKép

Megann 37+3

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Régebben valamikor beszéltetek különböző homeopátiás szerekről.
Sajna már vagy 2 órája próbálok visszakeresni, de nem találom.
Valaki tudott valamilyen "táblázatot", hogy mi mire van és hogyan ajánlatos szedni.
Tegnap vettem a Jókai patikában Urtica Urens nevezetű bogyókat. Úgy tudom, hogy ez segíti a tejtermelődést. Persze nem fogom azonnal szülés után kapkodni a bogyókat, de ha mégis szükség lenne rá, akkor már ne kelljen rohangálni utána.
A férjem meg úgysem szereti az ilyen cuccokat megvenni, mert ha rosszat vesz az gáz. Na mind1.
Örülnék ha valaki tudna segíteni.
Na meg a masszázsolajjal is kapcsolatban.
Vagy ami jó a gát és tájékára.
Már tényleg nincs sok időm.
Nagyjából elmúlt a hasmenés, mivel már nincs bennem semmiKép

Elmondom tegnap mit ettem:
Reggel:
1db tökmagos zsemle (csak úgy natur)
1db bombi (puszedli, de nem egy csomag, hanem 1db!)
1/2liter ücsi

Ebéd:
Most kövezzetek meg!
1db Western hamburger a Burger King-bőlKép (a fenébe is! megkívántam)
megint 1/2liter ücsi

Vacsi:
1db sült csirkecomb+1db tökmagos zsemle.

Ehhez képest annyiszor voltam, mintha 2 elefántot ettem volna meg.

Mai kajám:

Reggeli:
1db tökmagos zsemle+2db füstli virsli

Ebéd:
A másik 2db füstli virsli+1db kifli.

Vacsira meg megeszem 1 kínai zacskóslevest+1db kiflit. (mindjárt neki is állok kajálni)

Tényleg ennyit ettem. Na, jó 3db vaniliás karikát is édesség gyanánt, de ezek nem igazi kaják.

Szóval ehhez képest is nem tudom, hogy mi jött ki belőlem, de marha sok voltKép

Szerintem a málnalevél tea is hat rendesenKép

Megann!
Helyettem is!!!
Fincsi sütike nyam...nyammmm

Na lépek, mert romokban van a szoba!
Jajj!
Utána teszek fel képetKép
Van a kiságyról isKép
Van gépünkKép Kép Kép

Na puszi!
Sziasztok!
Angelani
37+6

Kép
angelani

Köszi a tegnapi tanácsokat, ma a dm-ben sikerült minden hiányzó cuccot beszereznem!
A kisbabám teljesen felélénkült délutánra, szinte egyfolytában mocorog!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica!

Ide írtam neked. Azután amiután feltetted a pocidról a képet.

Dududkly!

A név tulajdonosa még csak előkészületben, remélem, minél hamarabb összejön. Amúgy köszi a felvilágosítást.

Üdv
Zsuzska

Kép
pgsuska

Rokica!

Egy héttel Gergő születése előtt elmentünk egy hosszú sétára (4-5 km), amiben nagy szintkülönbség is volt, és nem indult meg a szülés. Egy hétre rá negyed hatkor arra ébredtem, folyik a magzatvíz. Kép Úgyis akkor születik, amikor akar. Azért a szombat meg volt beszélve, és be is tartotta. Kép

Angelani!

Hajrá! Itt valaki készülődik.

Zsóf
33+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó estét!

Leírom a mai szörnyű napomat, aztán visszaolvasok.
Kellett mennem ma reggel is flowmetriára, egy már ismerős szonográfus doktornőhöz, aki nagyon kedves, korrekt és főként hozzáértő. Kb. 2 perce vizsgált már, mikor látom az arcán, hogy valami baj van, pont a szívhang vizsgálatánál. És folytatja nézni a szívhangot, számol és ráncolja a homlokát. Persze rögtön megijedtem. Megállapította, hogy szívritmus zavara van a babának, minden 14 ütésnél van egy szabálytalan ritmus. Megírta a diagnózist és mondta, hogy menjek fel az orvosomhoz és mutassam meg. Szerinte valószinüleg el fog küldeni az I. számú női klinikára, ahol végeznek magzati szívhang Uh-t. Az orvosom épp műtött, majdnem két órát vártam rá, agyon idegeskedve magam. Utána, hogy megérkezett, nagyon gyorsan intézkedett. Odatelefonált a SOTE I. számú klinika UH főorvosasszonyának (akit szerencsémre ismer), aki már délután 5-kor tudott fogadni. Közben kiderült, hogy normál esetben 3 hétre adnak csak időpontot. Végig idegeskedtem az egész napot, de szerencsére a klinikán a doktornő nem talált semmilyen eltérést, semmi ritmuszavart nem fedezett fel. Nem derült ki, hogy a reggeli vizsgálaton miért állapították meg. Mostantól minden héten kell mennem ctg-re, ott is lehet észlelni ha baj van.

Emellett ma Beni szülinapja van, terveztünk neki családi bulit, de áttettük szombatra. Így viszont két tortája lesz, mert azt mára rendeltem. vacsoránál fel is köszönöttük. Majd holnap teszek fel képet.

Benianyu
33+4

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?