Új privát üzeneted érkezett!

Kuha,
ugyan már, semmiképp nem bántottál meg! Még ha lenne is olyan az írásodban, (de nincs ám!) akkor se bántódok meg ám olyan könnyen!Kép sőt, haragot sem bírok tartani (max 5 percig) néha emiatt verem is a fejem a falba, de valahogy úútálom a negatív dolgokat - így a saját negatív érzelmeimet is.Kép
Minden kapcsolat más. A mienkbe belefér, hogy még "úúúgy úúútálom" dolgokat is megteszünk egymás kedvéért. Oda-vissza persze. Belefér megmondani is, hogy "drágám, ugye tudod, hogy ez most nem a szívem fő vágya ugyan, de csakneked megteszem" Nálunk így alakult. De el tudom képzelni, hogy van olyan házasság is, ami úgy működik, hogy "semmit sem kényszerítek rád, csak azt tedd, amit szeretnél"
Még jó, hogy nem minden kapcsolat ugyanolyan. Miről pletyiznék különben a barátnőimmel a jegeskávé mellett?Kép
üdv
p 35
penna

Kép Dudukly!

Köszi a jó tanácsokat, megfontolandó! A huncutkodás még menne, de a kapával már rendesen gondban vagyok! Kép Én panelban nőttem fel, világ életemben abban laktam, és amikor összekerültem a férjemmel, kerültem csak családi házba. És nevetni fogsz, de ha most a sufniból elő kéne hozni a kapát, lehet, hogy az ásót hoznám elő helyette. De most tényleg, nem szégyenlem, ez van...

Penna,
azt hiszem, teljesen igazad van! Úgyis csak utólag döbben rá az ember, ha elrontott valamit a házasságában. (Remélem, erre soha nem kerül sor.) Én egyébként is az a típus vagyok, aki mindent megtesz(megtenne) a férje kedvéért. Nálam például az a természetes, hogy ha hazajön a munkából, akkor rögtön eléteszem az ételt, kaja után is én veszem el előle a tányért, és én rakok rendet utána. Valahogy ez olyan, mint például a névválasztás házasság-kötéskor. Mindig is úgy voltam vele, hogyha egyszer férjhez megyek, akkor biztos, hogy felveszem a férjem nevét, és XY-né leszek. Úgy érzem, hogy ezzel is kifejezhetem azt, hogy mennyire büszke vagyok arra, hogy hozzá tartozom, és az Õ felesége vagyok.

Kuha
39+2

Kép
kuha

Sziasztok!

Szó volt arról korábban, hogy ki mit tesz a kórházi cuccosba. Na én leírtam nektek az én "kis" listámat, de ne dobjatok hátastKépSajna én olyan vagyok, hogy utálom, ha valahová menni kell és nincs nálam valami. (Roki, megfejtheted, miért nálam e mániaKép Szóval minden tanácsot megfogadva nekem ez állt össze, csak arról nincs fogalmam, hogy mibe fog mindez beleférniKép

Kórházi cucc

2 pár papucs
bimbóvédő
Garmastan krém
szoptatós melltartó
1 pár zokni
2 törölköző
1 csomag papírzsebkendő
1 tekercs WC-papír
1 doboz melltartóbetét
hajszárító
evőeszköz
pohár
szalvéta
TENA bugyi 4 db
sima bugyi 2 db
1 cs. TENA betét
1 cs. intim törlőkendő
1 hálóing
2 fásli
1 úszógumi
tisztasági csomag: tusfürdő, fogmosókészlet, hajkefe, sampon, mosakodógél, dezodor
2 üveg szénsavmentes ásványvíz
1 cs. szőlőcukor
iratok
pénz

Bébinek:
3 db textilpelenka
1 cs. eldobható pelenka

Apának: papucs, valamint kaja és innivaló

Bébinek hazaszállításhoz:
1 body
1 zokni
1 rugdalózó
1 sapi
1 pulcsi
1 cipőcske
1 kabát
1 pléd
autósülés

Némi kommentárt fűzök a dolgokhoz azértKép Nálunk a SOTE 1-en gyakorlatilag mindent adnak, babának is, nekem is. Örülök, hogy hálóinget is, így nem kell a sajátomat összepiszkolni. Azért egyet berakok, biztos, ami biztos. A babának adnak pelenkát is, 5 db egy napra, de azt mondta a szülésznő, hogy ez nem mindig elég. Textilpelenkát "csak úgy" rakok be 3-at, hátha szükség lesz rá. A fásli jól jöhet a szülésznő szerint, ha ne adj isten császárra kerülne sor, trombózis megelőzésére. A szülés alatt csak szőlőcukrot lehet enniKép ezt nem tudom, hogy fogom abszolválni, ha jól elhúzódik. Mi a tapasztalatotok, anyukák? Van olyankor egyáltalán étvágya az embernek??? A bimbóvédőt is kimondottan javasolta a szülésznő, meg a Garmastant. No, szóval remélem most már ez minden, különben a sok pakktól hazafelé nem fér be a gyerekKépAzért írjatok, hogyha kihagytam valamitKépKépKépKépKépKép

Luc
36
lucretia

Ja, a fürdőköpeny kimaradtKép
lucretia

Lucrétia!

Szerintem nagyon jó kis listád van, én is nagyjából ugyanezeket pakoltam be! Nekem még javasolták a papír WC ülőkét, azt mondják, az jól jön (pláne, hogy nem szívesen ülök le idegen helyen), és azt is monda a szülésznő, hogy ne csak sima WC papírt, hanem nedves törlőkendőt is tegyek be, szülés után áldani fogom azt, aki kitalálta.
Én mondjuk az úszógumit kihagytam (eszembe sem jutott), de még mindig a legjobbakban reménykedem.
Lehet, hogy egy kicsit naív vagyok, és nem kéne?

kuha
39+2

Kép
kuha

Luc

mellszívót adnak??Én viszek be sajátot, bár nálunk a kórházban is lehet venni.
Nekünk javasolták még a mosdószivacsot, főleg a csaszisoknak, és én még viszek be laktoherb teát, vagy málnalevélteát (ez utóbbit elkészítve hozatom be).Kép
A többi megegyezik.Kép

Szilvi
38

Kép
Kép
kismama2004

Ja, és ne feledkezzünk meg a kismamakönyvünkről sem!!!KépKépKépKép:
Ciki lenne, ha pont az maradna otthon.

Kép
Kép
kismama2004

Luc,

Már éppen akartam kérdezni a fáslit. Kép Nekem mostanában olyan elefánt méretűre dagadnak a lábaim, hogy komolyan lehet már most el kéne kezdeni fáslizni őket.

Kaja vajúdás alatt: még mielőtt nagyon intenzivek lennének a fájások, érdemes könnyen emészthető kajákat enni, nehogy az legyen, bemész a kórházba, éhen akarsz halni, és nem lehet csak medvecukrot szopogatni. Ha már nagyon fáj, az étvágyad magától is elmegy.

Két oknál fogva nem szeretik a kórházban ha eszel. Az egyik a fulladásveszély ha altatni kell, de mióta intubálnak altatás alatt (csövet dugnak le), azóta ez nem jelent komoly veszélyt. A másik meg hogy van olyan nő aki hány a fájdalomtól (vagy spontán, nem tudom), és ez ugye azért nem jó, mert folyadékot is vesztesz, elgyengülsz, stb.

De szerintem ha nem eszel 12-16 óráig (ameddig egy átlag vajúdás tart), akkor is legyengülsz.

Szerintem egyél ésszerűen könnyen emészthető kajákat amig jól esik, főleg mielőtt bemész a kórházba, mire odajutsz hogy tényleg fáj a dolog, addigra étvágyad se lesz. Egy idő után inni is elfelejtesz, de ezért fontos a kisérő (párod vagy a szülésznő) hogy szóljon, nehogy kiszáradj.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

És hogy álltok a házassági anyakönyvi kivonattal? Mindenkinek megvan már?
Nekem kész tortúra volt, mire beszereztem. Kép

Kép
kuha

Hari!

Ezt csak a te kedvedert rakom fol, hatja jobb lesz a kedved a tegnapi hirek utan.
Ez lesz a kislanyunk szobajaban a bordur!
Remelem neked is tetszikKép

Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Állandóan Rátok, gondolok és teljesen transzban vagyok, hogy kivel mi van?!

Rokica! Először is gratulálok a pocidhoz, hihetetlen nagy, én még ekkora pocit életemben nem láttam.
Emlékszem rám, még a terhességünk elején, hogy egy súllyal indultunk neki a babavárásnak, (aszem 76kg) volt, szeretném megkérdezni Tőled, hogy végülis mennyi kilót híztál a terhességed alatt??? Persze ha nem titok!

Csillam! Aggódom érted, olyan sokat gondolok Rád mostanában, mi újság van? Láttam, hogy huszadikára voltál kiírva, de ezek a fiúk mindig később jönnek!

Hari! Köszi a múltkori hozzászólást, nagyon megható voltál amikor azt írtad, hogy még mindig hozzátok tartozok. Aranyos volt tőled. Sok sikert nektek a babához!

Megann! Szeretem amikor írsz, mindig feltöltesz energiával! Nekem még mindig a Megann név a favorit.

Nyúlné! Jó volt látni a múltkor a nyaralós képeiteket! Ari voltál rajta. És szerencséd volt a terhességgel mert nem híztál sokat.

Na sok puszi nektek LÁnyok!

Zsuzska

Kép
pgsuska

Anyapocnak hatalmas gratulaKépKépKép
De jó nekiKépKépKép
Amióta Vrucsincá leírta az EDA-s szülési élményét, tisztára megszállt az erő, már szó szerint várom, hogy én is megszülhessek edával.
Eddig nagyon tartottam tőle, hogy nem tud ugy elérzésteleníteni, és tudom hogy a "siker" sokmindenen múlik, de mégis valahogy erőt adott...

Pgsuska!

Örülök hogy megint bejelntkeztélKép, kipihented már a nagy utazást???

Lányok!
Képzeljétek, felhívtam a védőnőt, hogy mégis mikor óhajt kijönni megnézni a dobozhegyeket a lakásbanKépKépKép(ő ragaszkodott hozzá, hogy azért kijön függetlenül attól hogy elköltözünk mire jön a baba és semmiféle babaholmi nincs itt,), hát kiderült hogy elment őkelme szabaira szept 5-ig...
Hát aztán egy nagyon kedves szintén védőnővel beszéltem, hogy lenne egy két kérdésem recept, gyerekekorvos és egyéb ügyben, hát mondta hogy holnap menjek be hozzá, és megbeszélünk mindent, a kórházról, a szülésről, és receptet is ad nekemKépKépKép
Úgyhogy nagyon kedves volt, sokkal szimpibb mint a sajátom.

Egyébként ma megint hullára pörögtem magam, voltam vagy 3X az építkezésen, a Kikában bordűrért, az Árkádban a függönyösnél, közben benéztem egy cipőüzletbe isKépKép bár visszacsengenek Penna szavai, hogy szülés után egy számot nő a láb, úgyhogy nem nagyon mertem még próbálni sem. Ráadásul ugyan nem durung a lábam, és nem formátlan mégis szűkebbnek érzem a papucsom, biztos van rajtam víz csak én nem látom.
Na szóval jó fáradt vagyok. És 2 napja próbálok eljutni venni Madela mellszívót, de sosem érek odaKépKépKép

Most is megyünk megint a Bricostore-ba fugáért...tessék...engem valamelyik lakberendező vagy barkács-üzletből fognak vinni szülniKépKépKép

Megann 37+2

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Bocs, egy kicsit eltűntem. Először átjött anyósom, majd a szomszéd a kisfiával!

Üdv mindenkinek

Kuha!
Írtad a papír WC ülőkét, azt hol lehet beszerezni? Én nem találtam eddig, de lehet hogy rossz helyen kerestem?!

Viki
36+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki
A dm-ben láttam! De sztem a rossmannban is biztos és a többi drogériában is bizti lehet venni.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Nekem eddig szerencsém volt a védőnőmmel, nagyon aranyos és segítőkész volt végig. Bemutatott a leendő gyerekorvosnak is, megvannak a babaápolási szerek is azt is felírta a doktornő.
Azért beszélek ennyire múltidőben a védőnőmről, mert ma voltam náola utoljára. Munkahelyet változtat, így ha nem szülök meg szept. 5-ig, akkor már máshoz kell mennem és helyileg is máshová, mert pont most jutott eszükbe, hogy elválasszák a gyermekorvost és a védőnőket. Szóval a kisbabánkat már az új védőnő fogja "ápolgatni" majd meglátjuk milyen lesz!

Ja nekem a dokim van szabadságon!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszi Szilvi!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszi Szilvi!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Köszi Lányok a hozzászólásokat a listához!Kép
Örülök, hogy nem csak én pakoltam be ennyi mindentKép
Hát igen, a mellszívó a kérdés még, úgy tudom, van a kórházban, de még meg kell kérdeznem a szülésznőt. Ezen kívül felírtam még pár dolgot egy cetlire, amit csak indulás előtt rakok be, mert addig is kell. És odatettem a kupachoz. (merthogy még nem tudom, mibe fér beleKép

Roki,

tudom, hogy egy esetleges műtét miatt nem lehet enni, épp ez a lehangoló benneKépKépKépA hányást remélem, megúszom, az egész terhesség alatt egyszer sem sikerült, bár ha mégis lesz, hát Istenem, túl fogom élni! Ja, azt elfelejtettem írni, hogy kapok vitamint meg cukrot intravénásan....

Képzeljétek, olyan szomorú volt, hogy egy lány volt a szülőszobán, és mindenki ki van írva egy táblára, aki épp bent van. És a lány 29 hét 4 napos volt... Már ott állt a koraszülött mentő a kapunál. Ezt most csak azért írom, mert közöttünk már szinte mindenki túl van ezen a héten. Annyira sajnáltam szegényt. Pedig tudom, hogy nagy valószínűséggel ilyen korban már nem lesz baj. De mi meg itt parázunk, hogy bírjuk ki a betöltött 37. hetet.... Egyébként két volt kolléganőm is szült nemrég, egyikük 35, másik 36 hetesen. És a babák olyan fejlettek voltak, hogy azt mondták a dokik, nem minősülnek koraszülöttnek. Azért ez is megnyugtató!!

Képzeljétek, a gyermek mostanában nem alszik éjszaka! Eddig nem panaszkodhatom rá, mindig jó kisfiú volt éjjelenként- csak a jobb csípőm szakadt le reggelenként (amelyiken alszom), plusz a lábamra alig bírtam ráállni. Hála az égnek, max. egyszer szoktam kimenni pisilni. De most már napok óta éjjel aktív jobban. Lehet, napirendet váltok, éjjel lesz háztartás, nappal meg alszunkKép

Ja, és képzeljétek, ma van a 2-dik házassági évfordulónkKép

Valaki kérdezte a málnalevél-teát:

én egy bögrével szoktam meginni egy nap. Biztos lehet ízesíteni, de én nem szoktam, szerintem teljesen semleges íze van, abszolút meg lehet inni. No távozom tévézni, és várom a pártKép

Jó éjt mindenkinek. (Mi ma lehet, hogy a tyúkokkal fekszünkKép

Luc
36
lucretia

Lányok! Off következik megint. De már olyan sokszor húztatok ki bajból, gondoltam, megpróbálom.

Nem kell valakinek egy eladó Kft? Nincs adóssága, sőt, még pénz is van benne. Nekünk nem kell mert családon belül ez a harmadik cég, és már sok van belőlük.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Viki!

Én a dm-ben vettem a WC ülőkét, száz-egynéhány forintért, azt hiszem, 10 db van benne. Rögtön vettem is két csomaggal...

kuha
39+2

Kép
kuha

Megann

képzeld, nálunk nem lehet kérniEDA-tKép
Csak egy apás szülőszoba vanKépígy ha előttünk valaki így szül akkor ő elsőbbséget élvez.
nem lehet orvost és szülésznőt választaniKép
viszont beöntés, borotválás, gátmettszés első babánal van. akár akarod akár nem.Kép

akarsz még iyen "nyalánkságokat" hallani???Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Viki: a nedves wc papírt is a dm-est vegyétek meg, ott van a papírülőkéknél. Van dobozos meg utántöltő, tök olcsó és sokkal pohább, mint a rossmannos. És még szokott lenni ilyen fertőtlenítő kendő is (felületek letörléséhez), én azt is viszek a korházba. És a legeslegpuhább wc papírt ajánlja mindenki, nem a sima kreptót!

Kuha: csak vicceltem a kapával, faluhelyen azt tartják a legjobb szülésindítónak. Ki kell menni kapálni. De ha holnap mégse szülsz, gyere át, itt a paradicsom és a szőlő is, meg a kapahasználatot is megmutatomKép. Péntekre muszáj lesz produkálnod, nem?Kép

Roki: nem tudom, ki terjesztette ezt a csövezést, az ismerőseim akik császárral szültek, mind helyi érzéstelenítéssel tették, senkit se altattak. Altatás előtt is csak azért nem szabad kajálni (de akkor előtte 8 órán keresztül se enni, se inni nem szabad!), mert eszméletlenül az ember hányhat és visszafolyik a nyelőcsőbe, ha nem stabil oldalfekvésben van. A mávkoriban pl. nem tultják az evést, de a doki a szőlőcukrot javasolta (mint elsődleges energiaforrást), mondjuk két háromperces fájás között nem is biztos, hogy töltött kápit ennék.

Jóéjtpuszi.

D
dudukly
Isaszeg

Majdnem: a légcsőbe folyhat a cucc, csak már fáradt vagyok...

Zsuzska: ezzel a Megann-al már a multkor is elgondolkodtattál, de én nem találom az utónevek között: http://www.origo.hu/utonevtar/index.html?keresztnev=M bár lehet, ez a lista nem teljes.

Nálunk a párom új leánynév 5lettel állt elő: Pálma Pompónia. Fiúnevünk továbbra sincs. Ennek a babának csak apja meg anyja meg szekere van...

D
dudukly
Isaszeg

Kismama!

JajKép
Hová valósi is vagy?
Hát ez szörnyű, én biztos hogy még a világ végéről is feljönnék egy olyan kórházba, ahol legalább EDA-ra van lehetőség!
Hogy beöntés, meg borotválás, az hagyján...és sokszor valóban a gátmetszésre is szükség van...de azért ennyire halmozottan hátrányt (és ráadásul kötelezően) szenvedni nem szertnék...
Nem akarok nagy hülyeséget mondani, mert nem ismerem a kórházakat, de Bp-en a döntő többségében lehet kérni szerintem...én inkább orvosfüggőnek hallom az alkalmazását...ki alkalmazza-ki nem...
Én látaltanba hívtam föl a dokimat 15 hetes terhesen, két kérdést tettem fel. a) Elvállal-e szeptemberi szüléssel??b.) Van e kifogása EDA ellen...
Többet nem is kérdeztem...

Megann 37+2

Kép

Kép
megann

Luc!

Egy táskád van, vagy több???
Csak azért hogy én hogy pakoljak....olyan idétlen vagyok, ott áll a táska, minden zsebe kinyitva és valahogy az utolsó darabok csak nem akarnak maguktól bevándorolni táskábaKépKépKép ki érti ezt????
Na de hétvégéig megemberelem magam és bepakolok mindent...

Megann 37+2

Kép

Kép
megann

Megann

Pest az egy külön világ!Kép
De azért nem félek,jó néha elfog a para,de eddig is túlélték! És hát lásd Anyapoc is túlélte. (Egyébként sztem könnyű születéstörténetet fog mesélniKép)Lehet, hogyha nagyon kötném az ebet akróhoz, nem lenne borotválás, de ez a legkevesebb.Az EDA-t eddig sem akartam kérniKép, bár lehet ha ott leszek könyörögni fogok miatta, legfeljebb nem kapokKép
Egyetlen dolog miatt aggódom, hogy ha már Apa belement az apás szülésbe legalább ezt tudjuk kihasználni. Ez viszont tényleg aggaszt!!!!!!!!!!

Szilvi

Mi lehet Nemesekkel és Csillámmal?

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok lanyok!

En pont a 2004 oszibol vagyok es olvastam a listatokat.

Mellszivot en magamnak vittem, mert jobb a sajat es nem kell sorban allni erte.
Vigyetek a babonak kicsi kesztyut, mert a kormuk nagyon nagy lesz es osszekarmoljak majd az arcukat, ha nem huztok ra valamit.
Lattam mar olcsot 200-300Ft egy par, de egy pici zokni is megteszi, ha a kezere huzod.

En nem tudom, ki hogy szul, de en egy falatot sem tudtam enni a szules alatt. Sot ugy volt, hogy jott a fajas, akkor majd meg haltam, majd mikor elmult hanytam egy kicsi epet.
Szoval ha kartam volna sem tudtam volna enni.
Meg sem gyengultem le pedig 12 ora volt.
Igaz utana bevagtam 4 db majkremes zsomlet, amit azonnal koveteltem, mikozben varrtak, illetve mar a szuleszeten a korteremben megettem 4 db halasszendvicset. Kép

Egyebkent szupi a lista.
Ja es amit meg javasolhatok, ha nem baj.

tena betet + bugyi.
Ugyanis a betet akkora, hogy nekem a rendes bugyi nem tartota meg, viszonta tena bugyi szuper volt.
Inkabb vegyetek es vigyetek tobbet, nekem sokkal jobb volt, ja es nem kellett mosogatni meg hazakuldeni, csak kidobtam es kesz. Kép

Ja a nedves torlokendo is foloslegesz szerintem.

Ha vagnak akkor ugy is ugy faj utana, hogy nem tudod megtorolni csak lezuhanyozni, ami sokkal jobb is a sebnek, mert hamarabb gyogyul es nem fertozodik. Ha csaszarral szulsz akkor meg ugy sincs a gat megviselve igy maradhat a papir.
Ha vagas nelkul szul valaki, annak jo lehet.

Nos nekem ennyi + tapasztalatom van egy evvel ezelotti szulesbol.

Remelem nem baj, hogy igy bepofatlankodtam.

Magi
Vendég

Köszönöm a tanácsokat, valószínű még a héten mindent beszerzünk.

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

SziasztokKép

Húúúú ma éjjel megijjedtem, azt hittem szülni fogunkKép
Kis naívka vagyok.
A lényeg, hogy éjfélkor úgy begörcsölt a hasam 10 percig, hogy még soha így a terh.alatt.
Wc-re is kellett mennem, aztán persze nem volt semmim csak görcs.
Már teljesen azt hittem na ebből szülés lesz mert ilyet még nem éreztem a 9 hó alatt, aztán elmúlt.
Vártam, hátha jön valamikor megint végül elaludtamKép
Párom is felkelt velem ő is izgult, de végül mondtam neki aludjon nyugodtanKép
Ja és még az volt érdekes, hogy nem mocorgott a babám egyáltalán akkor.

Hát ez volt velem az éjjel...

Remélem Ti jól vagytok!

Puszika
Mea
(37+3)

Mea
mea

Ja és szerintetek ez mi volt az éjjel????
Ez a joslófájás, ha görcs van???????
Mert én azt hittem a joslófájás a keményedés vagy nem???
Segítsetek!Kép

De szerencsére holnap reggel CTG 1/2 8-kor akkor majd megkérdezem dokimat isKép

Mea
mea

Mea!

Szerintem a méhed gyakorlatozikKép, tudja hogy nagy feladat vár rá hamarosanKép és erre edzett az éjszaka...
Szerintem a jóslófájásoknak is van számtalan fajtája, nem lehet leszűkíteni hogy csak ez, vagy csak az....
Mindenesetre mondd el a dokidnak, de szerintem ne lepődj meg, ha nem tulajdonít neki nagy jelentőséget.........

Megann

Kép

Kép
megann

Ja és Mea!

Ne akarjál te még annyra szülniKépKépKépKép, mit szólnának szegény többiek, Róki stb...ha pofátlanul kielőznénk őket a magunk kis 37+3jávalKépKépKépKépKép

Megann37+3

Kép

Kép
megann

Jó reggelt!

Viki27: WC-re való papirt/vagy védőt én a Wolfban vásároltam. Próbáltad már ott?

Az apás-szüléssel kapcsolatban: én férjem is bejön, de igazából én az utána való időtől tartok, hogy esetleg olyan nyomot hagy benne, hogy utána nem lesz "kedve" ugy hozzámérni, mint előtte. Szerintetek?

Mea: nekem a dokim azt mondta a jóslófájásra, hogy az olyan, hogy nagyon görcsölsz és viszonylag hamar el is múlik. ugyhogy biztosan az volt neked.

Még egy kérdés: Mi a véleményetek arról, hogy általában a fiu-babák később érkeznek? Tudom, hogy van rá ellenpélda, de általában ők rá szoktak húzni.

az a cicás bordúr nagyon szuper!!!!!!

Üdv,
Zsuzska
spanci

Megann!Kép

Én nem akarok ám még szülni, be is ijjedtem nagyon, hogy mi vanKépKépKép

De fájt nagyon mint a mensinél, nekem akkor is fájt nagyonKép

Hát remélem legalább jövő hétig vagy utána kihúzomKép

Aztán lehet, hogy ez csak 1x alkalom volt valami miatt.

Nem szeretnék kielőzni senkit ámKépKépKép

Mea
mea

Spanci!Kép

Én is ezt halottam, hogy ált. a fik maradnak bent tovább de a családunkban most áprilisban született egy kisfiú 3 héttel hamarabb a kiírtnál!!!Kép
(és elvileg jól tudták a fogantatást!)

Mea
mea

hallottam bocsi

Megann: nagyon édes a bordűrKép

Mea
mea

fik= fiúk kicsit korán van még nekemKép

Mea
mea

SpanciKép

Akkor tuti az volt nekem éjjel, köszi a megnyugtatástKép

Mea
mea

Mea, a jóslófájásnál érezhetsz görcsöt, ez akár szabályos időközönként is bekövetkezhet. Nálam ezt 5 percenként történt hétfő hajnalban. A mostani időjárás nagyon befolyásolja ezeket a dolgokat.

Ja én is tettem be kiszoknit a baba kezére, mert ha nagy a körme, akkor a Schöfiben nem vágják a fertőzésveszély miatt.

Gátseb: Tapasztalatból mondom, hogy az elsőnél vágtak és nagyon gyorsan gyógyúlt, mert naponta 3-5 alkalommal zuhanyoztattam a kórházban. Marhára jól esett én már másnap nagyon jól tudtam mozogni vele és az ülés sem volt problémás. A mostaninak is rendben kell zajlani.
Menet közben majd eldől, hogy kell e vágni vagy sem.

Kaja, hát én nem kívántam semmit, mert a hányás még a szülőágyon is rámjött. Viszont a szülésznő anno adott citromot és azt lehetett nyalogatni, ami jó volt.

Apás szülés. Én az elejétől kezdve szerettem volna, de a párom nem akarta. Így nem eröltettem, mert az nem jó.
Most néhány hónapja viszont magától mondja, hogy jön. Azt hiszem csatát nyertem, hogy nem voltam erőszakos.
Amikor CTG -re megyek és teheti jön Õ is, élvezettel hallgatja a kis"pocok" szívecskéjét.
Õ már nagyon be van sózva és várja a csajszit.
A lányom is állandóan bujik, simogatja a hasamat, beszél neki, puszilgatja.

Aranyos volt, mert eddig napközis volt, de még tavasszal megbeszéltük, hogy 6.-ban nem lesz, mert úgy is itthon vagyok.
Múlt héten felhívta az egyik osztálytárs anyja és kérdezte, hogy megy e napközibe. Õ erre a következőt válaszolta: nem, mert ha meg lesz a tesó akkor vele akar lenni és egyébként is akkor sokat kell a kistesó körül segíteni. Megjegyzem erről nem is beszéltünk, de Õ úgy érzi, hogy fontos szerepe lesz. Örülök, hogy így áll a dolgokhoz.

A CTG- t nálunk ülve készítik, egy kényelmes fotelban lehet terpeszkedni.

Anyapocnak gratulálok.
Mi van Katival, Csillával, Prüntyivel?

Kriszta
36+5
Befejezem a kisregényt.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Jó reggelt!

Megyek NST-re hogy nézzem milyen szép egyenes csikot produkál a pocakom...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Először:
Anyapócnak Nagy Gratula!
Jó egészséget és Boldogságot!!!

Katival mi a helyzet? Tud valaki valamit?
Csillám-mal mi lehet?

Visszaolvastam, de nem nagyon tudok reagálni, mert mire a végére jutottam, addigra :
1. elfelejetettemKép
2. már 3X voltam WC-n

Lányok!
AKI NEM BÍRJA, NE olvassa! Undorító!!!
Tegnap este óta fosok, mint a murányi lóóó!
Ma reggel akkora adag takony jött ki belőlem, hogy majdnem okádtam. (Mondtam, hogy gusztustalan).
Olyan, mintha kifújnám az orrom. Sárgás fehéres és igazából nincs szaga. A betétemben találtam, a másik fele a WC-ben landolt.
Viszont 30 percig ültem a klotyón.
Egy kicsit görcsös a hasmenésem és hányingerem is van. A babó már mocorgott, szerintem Õ csak nevet odabentKép
De tuti elindult valami folyamat, mert hát tegnap sem zabáltam magam halálra és tegnap óta tartó WC-re járásommal kapcsolatban, annyit tudnék mondani, hogy 10X annyi jön ki belőlem, mint a valós fogyasztásKép
Egyszerűen, nem tudom, hogy honnan jönKép
Ettől függetlenül, ha mégis történne valami, akkor is kérnék beöntést. Sosem lehet tudni, mennyi "vésztartalék" van még bennemKép
Befejeztem a gusztustalankodást!!!

Lehet olvasni a gyengébb idegzetűeknekKép Kép Kép

Mea!
Szerintem is ez csak egy kisebb görcs volt.
Tudod, a gyakorlat teszi a mestertKép

Kismama!
Nagon sajnálom, hogy ilyenek a körülmények a kórházban.
Bár lehet, hogy csak azért gondoljuk itt, mert mostmár minden olyan modern és el sem tudjuk képzelni anyáink szülését. Szerintem nem lesz semmi gond. Ott is orvosok vannak. A másik, hogy biztos lesz köztünk olyan, aki ugyanúgy szinte semmi nélkül fog szülni. Ezalatt a nagy vajúdást értem (kád, bordásfal, labda...). Valószínű, hogy én is úgy meg leszek illetődve és el leszek foglalva a fájdalommal, hogy eszembe sem jut majd az ilyesmi és csak túl akarok majd lenni az egészen. Legfeljebb görnyedek, guggolok, esetleg tusolok. Szerintem semmi extra nem fog kelleni.
Teljesen magamba fordultam.
Ez hihetetlen.
Most ez őszinte érzés volt, hogy nem kell semmi és senki csak hagyjanak békén. Szinte már a szülőszobán éreztem magam.
Most meg keményedek mint állat.

Kórházi pakk:
Nekem szinte meg van, de nem fér bele egy tatyóbaKép
Alig raktam be valamit és mégsem férünk elKép
Hogyan csináljátok?

Na lépek pakolni. Most már vészesen közeleg az idő.

Puszi!
Legyen szép napotok!
Angelani
37+6

Kép
angelani

Jajj!

Nekem ez a kórházi pakkom!
Remélem, nem hagytam ki semmit. Az első nap és a szülés alatt adnak kórházi hálóinget.
A babának is adnak mindent, csak a hazahozós cucca kell. De azt valószínű, hogy itthon hagyom egy zacsiba, de bele van írva a pakkba.

Viszont a mellszívót még el sem raktam.
Nem férek be!
Írjátok le, ha kihagytam valamit.
Ja! és én viszek be még cukrot, sót, mert ki tudja milyen a kajaKép
A szalvéta az természetes. Meg az ilyenek.

Na megpróbálom beilleszteni.

Sziasztok!
Angelani
37+6<!--attachment: Kelengyelista-256009.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*31.2**Kelengyelista%2exls --><center><pre>
Kép
Kelengyelista.xls (31.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
angelani

Sziasztok!

En ket borondel mentem.

Egyik volt a baba borond a masik meg az en cuccaim. egy nagy zacsiba vittem a szulos cuccom, es otthon meg a hordozoba keszitettem, amit majd be kellett hoznia a ferjemnek, amibe hazavittuk a fiam.

Igy csak ket borond volt, ami lent maradt a kocsiba, es egy szatyor amit felvittunk.

Mikor megszultem, szulos cucc kocsiba es a szuleszetre meg felhozta a borondot a ferjem, mikor atvittek a szuloszobabol. Igy nem kellett sok cuccal vacakolni. Kép

A borondok azert nem voltak olyan nagyonk. Ket kicsike volt.
De eleg is volt.
Ha abba belegondolok, hogy mekkora helyet foglal a tenna meg a pelenka, akkor a nagy borond is keves lett volna.
Kép

Magi
Vendég

Angelain!

Szerintem szuper a lista.

A bimbovedo es a krem fontos.
En masnap mar majd meg haltam annyira fajt.

Ja es szerintem nem kell megvarni mig fajni fog.
Az elejetol kezdve kenni kell. Ugy talan lehet hogy el is lehet kerulni a durva fajdalmat.

A babanak meg nem artasz ugy sem vele.

Magi
Vendég

Jó reggelt!

Angelani! Kép Tök jó a listád!

A bimbóvédő krémet nem ismerem, de fogok venni egyet. Milyet érdemes? Nekem ami bevált, és kellett eleinte (mert kisebesedett a mellem) az a bimbóvédő. Annyira nagy volt és ezáltal erős a gyerekem, hogy amikor "simán" elkezdtem szoptatni nagyon rövid idő alatt iszonyatosan fájt a bimbóm, és a kórházban ezt javasolták. Remélem a kis csajszi nem 4 kg feletti lesz, és nem lesz ilyesmire szükség. Ezért érdekel a krém.

Szilvi!

Hol van a kórházad? Mondjuk nálunk is mindenfélét lehetett volna csinálni vajúdáskor, de én vagy görnyedve üldögéltem az ágy szélén a párom mellett, vagy feküdtem. Illetve még a WC-n ültem még a kilincsbe kapszkodva. Kép Semmi bordásfal vagy kutyafüle. Kép Amit viszont még hallottam a sógornőm a MÁV-ban szült most és neki a kitoláskor nem volt a szülőágya felett olyan háromszög alakú fém "kapaszkodó", ami nekem óriási segítség volt a szüléskor. Azt mondta, hogy az nagy kár, hogy nem volt.

Dóri
33+2
Vendég

Lányok! Olyan jó, már csak 5 napot dolgozom!! Kép Péntek szabi, aztán szept. 1-2 szabi és onnan meg betegszabi. Tök rendik a munkahelyemen, már csak itt lébecolok tulajdonképpen, betanítottam az utódomat is úgy ahogy. Kép

Alig várom, hogy otthon legyek és nekem is mindenre legyen időm jobban! Kép

Dóri
33+2
Vendég

Angelani

Kórház:
Azért nem olyan tragikus a helyzet.KépSétálni mi is sétálhatunk.Bordásfalra nem emlékszem, de labada az van,kád nincs,de gondolom tusoni biztos engedik az embert.
Nem látom tragikusnak.Kép csak a pesti körülményekhez képest egy kicsit elmaradott.Kép

Betét: nálunk adnak nagy betétet az első pár napra, utána meg elég az éjszakai betét, így én nem tennát viszek, hanem a régi hagyományosat.

Mea, Angelani: nem semmi ami veletek történt.Kép
Pedig mindketten mögöttem vagytok.Kép Remélem akkor jön a baba nálatok, amikor már úgy is érzitek, hogy jöhet.
Sztem nálam nem lesz semmi a kiírás időpontjáig.MÁsnap be kell majd feküdnöm a kórházban, és ha a babó jól érzi magát, akkor 1 hétig még bent fogok malmozni a kórházba. Nálunk nem indítják meg csak azért, mert elérkezett a kiírt időpont.
Én csak nagyritkán érzek szurkálásokat,és ennyiKép

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Angelani, tetszik a listád! Nekem a babának szinte semmit nem kell bevinnem egy pár pelenkán kívül. A hazahozós ruhát ráér a férjem behozni a végén, így az én cuccaim viszont egy táskában jól el fognak férni.

Viki
36+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tényleg, ti szedtek valamilyen magzatvédő vitamint?

Nekem a dokim azt javasolta,hogy még a teherbeesés előtt kezdjem el szedni az Elevitet, így is tettem, azóta is szedem, és a védőnő azt mondta, hogy a szoptatás alatt is szedjem majd.

Viki
36+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat, be is raktam még egy kesztyűt, meg a babaollót! A mellszívóra még rákérdezek. (Már így sem tudok hova pakolni.)

Megann

Nincs egy táskám semKép A gyerekkádba szórtam mindent addig, amíg eldöntöm, hogy mibe is pakoljakKép DE asszem ma végre elpakolok. Mindig azon parázok, hogy hopp, egyszercsak elfolyik a magzatvíz, és akkor rohangálhatok, mint pók a falon, pedig azt mondta a szülésnő, hogy olyankor le kell feküdni, és nyugton maradni, és várni a párom, amíg hazaér. Most már azt hiszem be is tudok rakni mindent, mert a fürdőköntös is megszáradt.

Holnap védőnő+CTG+doki+munkahelyi kellemetlen dolgok intézése (megvonnak egy bizonyos juttatást, ami nem a munkaviszonyom, hanem a bérem után jártKép Ez és az, hogy a TB majd 2-3 hónap múlva fog fizetni, asszem megfekszi a gyomrunkat. Szerintem a szülőktől kell kölcsönkérni, amíg nem jön pénzKép Azért ez nagyon aggaszt.

Ma olyan botongós kedvem van, mint ez az időKép BocsiKép

DE nektek szép napot
Luc
36
lucretia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?