Új privát üzeneted érkezett!

Penna: :D

Te egy gondolatolvasó vagy. Mi ilyet vettünk alapból. :D David egy pillantást vetett rá és beleszeretett. Család elhűlve csodálkozik, hogy vödörben akarjuk fürdetni a gyereket. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
ezt a kettőt tuti ott (Lőportár) egyben, egyszerre el lehet intézni. Arra már nem emlékszem, hogy 2 papír kell-e vagy 1, de én pl nem is vittem, ott adták, sorbanállás alatt ki lehet tölteni. Csak legyen nálad minden, ami kell, mert pl a szül.akvi-t lepecsételik, hogy ne kaphass 2x anyaságit, és ne igényelhess 2x csp-t.
üdv
p
penna

Zsóf, Dóri

Akkor nekem az október 8-10. dátum teljesen reális. Kép Majd visszatérünk rá. Kép
Azért kíváncsi vagyok, hogy a holnapi UH milyen dátumot fog megadni. Csak ne október 2 előtt legyen, mert a dokim nyaral.

Dóri,
Jók a képek. Gergő nagyon helyes kisfiú!

Benianyu
33+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu,

köszi Kép Kis vasgyúró. Kép Most megy elsőbe.

Dóri
33+1
Vendég

Lányok!

EDA-ról még annyit, hogy természetesen aneszteziológus szakorvos adja be, az én dokim szülész-nőgyógyász és anesztes is egyben, így történt, hogy ő adta be. Az EDA- epidurális analgesia, a PDA- peridurális analgesia. Azaz gerincközeli érzéstelenítés, mindkét kifejezést használják. Az ún. sétáló EDA-val mozogni is lehet, én állva is vajúdtam.

Biztos ismeritek már az anatómiai babakádat, amiben az újszülött nem érzi bizonytalanul magát, mert teljesen körbefogja egy háttámasz, szinte tartani sem kell, és ez a szülőknek is biztonságot ad. HA növekszik, egyszerűen 180 fokban megfordítva kell beletenni a babát ha már tud ülni, akkor a lába közé kerül ez a támasz, és azért nem tud lecsúszni. Vn az albumomban kép róla.

Macskavati
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Lányok, tudtok nekem valami infót írni a nyákdugó távozásáról? Az egyszerre történik, vagy lehet folyamatos is. Tegnap óta ugyanis valami trutymó jön belőlem, nem is kevés, olyan, (bocsánat előre is) mint a takony. Csak talán még annál is sűrűbb. Viszont én azt olvastam vhol, hogy rózsaszínű, enyhén véres. Nekem viszont nem, semmilyen színű, talán egy kicsit sárgás. Ez lehet az? És mondom, tegnap óta minden pisinél jön valamennyi. Igaziból nem is a klotyóban landol, hanem a papír lesz nagyon olyan. Mégegyszer bocsi, elég undorító így leírva (gondolom olvasva is), de nem tudom szépen leírni. (szerintem nem is lehet).

Rokica!

Igaziból engem az alkohol és a hexaclorophilos hintőpor izgat, amit a doki fog felírni. Az alkohol vmi 700 ft a patikába recept nélkül. Gondolom receptre fillérekbe kerül. Ja, és még a fürdetőt, meg a babaolajat is felírja.

Költségvetés: ami azt illeti, soha az életben nem jegyeztem, hogy mikor, mire, és mennyit költünk. Nagyjából elég jól kerestem én is és a férjem is. Ha raktunk is félre vmennyit, a nagyját azért mindig elszórtuk. Aztán kb. 3-4 hónapja a férjem megkérdezte, hogy ugyan mire megy el az a sok pénz? Egy kicsit rosszul is esett, mert soha semmit nem vettem úgy, amiről ne tudott volna. Gondoltam, elkezdem szépen feljegyezni, hogy mik a bevételek, és mikor, mire mennyi megy el havonta. Aztán hó végén volt ám nagy meglepetés: JÉÉÉÉÉ, hát tényleg nem vettünk semmi hülyeséget, és mégis elmegy??? Na ugye! Aztán meg elekezdtük kialakítani a babaszobát (a ház egy részét át kellett alakítani), meg vásárolgatni a babának, és még jobban rádöbbentünk, hogy mennyire folyik a pénz. Ráadásul én július 1-től itthon vagyok táppénzen. Olyan munkabeosztásban dolgoztam, amit már nem akartam 7-8-9 hónapos terhesen csinálni. Az első 15 nap betegszabadságra ugye még megkaptam a kis járandóságomat, de AZÓTA SEMMI!!!! Lassan másfél hónapja...
Pedig rendszeresen járok a táppénzes papíromért a háziorvoshoz, a cégem rendszeresen leadja azt, és mégis. Úgyhogy mega-gáz.
Tényleg ott tartunk, hogy ha nem lenne az a kis megtakarított pénzünk, nem tudom, hogy most (és az elkövetkező 1-2 hónapban) miből élnénk. Mert ahogy itt "elolvasgatom" az anyaságit és a TGYÁS-t sem fogom gyorsított tempóban kapni.
Hát, ez van. Az augusztust ugyan "ellazáztam" a pénzügyek nyilvántartása szempontjából, de ha megszületik a baba, biztos, hogy újra kezdtem. Sok értelmét ugyan nem látom, mert több nem lesz tőle, max. hó végén lehet idegeskedni.
Kép Kép Kép

Üdv: kuha (39+3)

Kép
kuha

Sziasztok!

Látom, volt rendesen üziKép
Voltam UH-on és CTG-n is.
Az UH-on megjegyezték, hogy nem egy óriás babaKép
Mondtam, hogy tudjuk. De minden okés.
1mm-t nőtt a feje, viszont a haskörfogata 1mm-t fogyottKép
De szerintem ez csak amolyan mérési pontatlanság. A magzatvíz közepes mennyiségű.
BPD: 87mm; THQ: 92mm a kis dagiKép Kép Kép
Viszont tegnap óta keményedek rendesen. Én a frontra gondolok.
A CTG-n is produkáltam jó 60 feletti eredményeketKép
De átlagban 40-esek voltak. Az asszisztens meg is ijedtKép Egy doki megnézte és Õ azt mondta, hogy ha hétfőig minden rendben, akkor hétfőn menjek CTG-re.
A babó mocorog rendesen. Holnaptól már iszom a málnalevél teátKép
Vagy ma estétől. Még ki kell húznunk éjfélig, utána már szűz lesz a lelkemKép
De lökött vagyok. De most megnyugtatott, hogy jól van és minden rendbenKép
Nekem is ki kell töltenem a papírokat, hogy majd csak a babó adatait kelljen beírni. A párom meg beviszi a melóhelyre.

Na megyek összepakolok a babó dolgai között. Már megint keményedek. Húha, ez kezd izgis lenni.

Sziasztok!
Angelani
37+5

Kép
angelani

Sziasztok!

Kuha!

Igen, az lehet a nyákdugó isKép
Folyamatosan távozhat, ha meg nem indul be a szülés, akkor újratermelődik.
Ha véres, akkor általában már hamarabb jön a szülés. Van akinek közvetlen a szülésnél távozik.
De izgiKép
Nekem is már 1-2 hete ez van.
A doki szerint ne izguljak. Nekem is inkább fehéres, sárgás és gusztustalan, de szagtalan.
Bocsi, most ez sikerült undorítóra.
Bár én nem undorodok az ilyesmitőlKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Kuha!

Szerintem amit leírsz, az nem a nyákdugó. Kísértetiesen hasonló, ami nálam van 1-2 napja. Az előző szülésemkor kifejezetten ahogy Te is leírtad rózsaszínű-véres jellegű volt a cucc. De lehet, hogy ez is változhat egyénenként, nem tudom.

Dokid? Mert hát Te eléggé a végefelé jársz, és teljesen váratlanul történhet bármi.. Kép

Dóri
33+1
Vendég

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat. Akkor ezek szerint még ne örüljek?? Kép Kép Nagy kár!

Dóri!
Kérdezném én a dokimat, ha lenne... Kép Bár nem ennyire vicces. Tudod, az én dokim robbant le, akihez pedig kerültem, még mindig szabin van. Tök jó, mert elvileg vasárnap szülök. HÁt erről ennyit... Igaz, holnap megyek ctg-re, majd ott rákérdezek a szülésznőmnél. Azért nem aggódom, mert mondom, nem véres.

Benianyu, Mea!

Annyira szép a pocitok!!! Ezen felbuzdúlva teszek fel én is két mai képet. Sajnos nekem is csíkos lett... Kép De szerencsére nem vastagok a csíkok, igaz, azért mégis ott vannak...

Kép
Kép

Üdv: kuha (39+3)

Kép
kuha

Angelani!

Kép Nálad is bármikor elindulhat. Kép Milyen adat az a THQ? Nekem olyat nem mértek.

Dóri
33+1
Vendég

Kuha!

Ja tényleg, hiszen írtad korábban. Kép Basszus. De mindeképp konzultálj vkivel szerintem, ha úgy érzed, hogy gyanus. Még jó, hogy holnap úgyis megmutatod magad!! Mindenki közül szerintem a Te pocid szállt le a leginkább. Kép

Dóri
33+1
Vendég

sziasztok Lányok Kép

Olvasni most sincs időm, olyan vagyok mint a gyerekek csak a képeket nézegetem Kép
Nagyon szépek a pocakok, ha hiszitek, ha nem, én már nem is emlékszem, hogy milyen érzés volt pocakkal Kép Esküszöm hiányzik!!!
Remélem mindenki jól van Kép Született újabb Babó??
Látom már egyeseknél 'rezeg a léc' Kép a 40. héten jártok.
puszi Nektek!
szmercsa
szmercsa

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 3 hét + 6 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 2 hét + 2 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 2 hét + 3 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 1 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 1 hét + 0 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 40 hét + 4 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 39 hét + 6 nap
Kuha Első baba 2005.08.28. Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 39 hét + 2 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 39 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 39 hét + 3 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 38 hét + 5 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 38 hét + 4 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 38 hét + 1 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 37 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 37 hét + 5 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 37 hét + 5 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 37 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 37 hét + 3 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 37 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 36 hét + 6 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 38 hét + 4 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 36 hét + 4 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Csaba Szt. István 30 év 36 hét + 5 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 36 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 36 hét + 4 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 36 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 35 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 35 hét + 3 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 35 hét + 2 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 35 hét + 0 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 35 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 34 hét + 1 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 35 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 34 hét + 0 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 33 hét + 5 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 34 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 34 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 33 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 33 hét + 1 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 32 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 32 hét + 4 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 32 hét + 3 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 32 hét + 1 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emília Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 30 hét + 6 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 28 hét + 2 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 26 hét + 0 nap
</pre>
penna

Dóri!

Úgy látod, hogy leszállt a pocim? Én nem tudom megítélni, mert ugye mindennap látom magamat.Kép
Hát, majd kiderül, mire is megyek vele.

Képzeljétek, még nem is meséltem, van egy kollégám (3 gyerekes apuka), aki szerintem egy jóstehetség. Még nem is voltam terhes, amikor már jó előre megmondta, hogy 2005. aug-ban kisbabánk lesz, méghozzá kisfiú - BEJÖTT. Aztán mindenki azt mondta, hogy biztos, hogy lány lesz (akkor még az UH-n is azt mondták , hogy lány lesz), de a kollégám csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy itt bizony fiú lesz. Majd két hónap múlva kiderült, hogy tényleg kisfiú. - szóval BEJÖTT. Most viszont azt mondja, hogy nem fogom kihúzni vasárnapig, szerinte pénteken megszülök. Mondtam neki, remélem, hogy ez is bejön neki.
Mellesleg a családjában is bejött egy csomó minden a születésekkel kapcsolatban, amit megjósolt. Ja, és a kollégámnak is megmondta, hogy lánya lesz. Õk mondjuk nem akarták előre tudni, de a srác esküdött, hogy kislány lesz. És két hónapja tényleg az lett.
Úgyhogy kíváncsi leszek az én pénteki szülésemre!

kuha
39+2

Kép
kuha

Kuha,
Vannak férfi boszorkányok is? Ezek szerint, igen. Kép

benianyu

Sziasztok!

Valaki valamikor leírta, hogy a nyákdugó(nyákcsap) milyen is lehet. Sajnos ezt nem találtam, de egy cikket igen. Ott ezt írják a szülésről és a nyákcsapról:
A szülés megindulása
Milyen jelek esetén gondolhat egy terhes a szülés megindulására? a nyákcsap, egy nyúlós, színtelen nyákos anyag távozása a hüvelybôl a szülés megindulásának egyik elôrejelzôje lehet. Rég ismert megfigyelés, hogy a magzatmozgások számának csökkenése szintén jelezheti a szülés idôpontjának közeledtét. a szülés leggyakrabban fájásokkal kezdôdik. Egészséges állapotosok az utolsó néhány hétben gyakran éreznek jósló fájásokat, ezek azonban sem intenzitásukban, sem tartamukban nem hasonlítanak a valódi szülési fájdalmakhoz, és ami a legfontosabb különbség: hamarosan spontán megszünnek.
A valódi fájások általában deréktáj felôl, a szeméremcsont felé tartó "húzó" jellegű görcsös fájdalmak, melyek eleinte ritkábban, majd egyre sűrűbben jelentkeznek, egyre erôsebbek és hosszabbak lesznek.
A szülés megindulásának másik lehetséges módja a burokrepedés. a magzatvíz elfolyása gyakran nem egyértelmű sem a kismamának, sem orvosának, ezért még a burokrepedés gyanúja esetén is azonnali orvosi vizsgálat szükséges. a magzatvíz színtelen vagy esetleg sárgás elszínezôdésű és az elfolyt víz mennyisége a szivárgótól a bôségesen elömlôig terjedhet. Burokrepedés esetén az állapotost azonnal kórházba kell szállítani, és a szállítás során a lehetséges szövôdmények megelôzése miatt lehetôleg minél kevesebbet mozgatni. a burokrepedést többnyire rövid idôn belül fájások kialakulása követi. Azonnali szakvizsgálatot igényel minden terhesség alatti vérzés: különösen igaz ez a várandósság végén jelentkezô vérzésre. Ilyen esetekben mentôvel haladéktalanul kórházba kell szállítani az állapotost.

Dr. Ádám Zsolt

Bocsi, hogy hosszú.

Viszont nekem a CTG óta "csordogál valami".
Most nem tudom eldönteni, hogy a kúp-e vagy a magzatvízKép
Mert megint Klion-D-t használok. A betétben enyhén sárgás, fehéres.
Szerintetek az UH-on látták volna?
Mert kijöttem a CTG-ről és már ott elöntött egy kevés és csak utána mentem be az UH vizsgálóba. A babó mozog rendesen. Most is.
Állítólag a szülésnél nem mozog.
Tapasztalt anyukák! Szülés beindulásánál mozog a babó?
Görcseim vannak, de már reggel óta. A derekam meg hetek óta ketté akar törni.
Még utána olvasok a dolgoknak.
Pedig ma még el kell mennem itthonról isKép

Valaki adjon nekem tanácsot!

Sziasztok!
Angelani
37+5

Kép
angelani

Sziasztok!Kép

Aranyosak vagytok!Köszönöm a dicséreteket!Kép
Jólesett nagyonKép

Benianyu!Kuha!Kép
Nektek is szép a pocakotokKép

Hát a csíkokat (lekopogom) de eddig még megúsztam, legalábbis nem látok még.

Megann!Kép
Nekem is furi a hangulatom, már este hamar elfáradok, nincs kedvem nekem sem társasághoz stb.
Szerintem ez már jelzi, hogy készülünk lelkiekben belűl a szülésre, nem???

Nekem nem tudom mikor lesz legközelebb Uh, lehet hogy nem is elsz?!?

Szülés előtt szoktak csinálni, hogy tudják mekkora a baba vagy nem?????

De jó neked, hogy lesz most UH Megann!Kép
Írd majd meg az adatokatKép

Majd még jövök, puszi mindenkinek!!!

Mea(37+2)

Mea
mea

Sziasztok Lányok!

Gondolom mindenki emlékszik Anyapocra!!!Kép
Képzeljétek, ma hajnalban megszületett a kislánya.KépKépKépKép Mindketten jól vannak! Nagy gratula az egész családnak!
Sok boldogságot, és nagyon sok tejcit kívánok Villő babának.

Szilvi

Kép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok,

régóta olvasgatlak benneteket, de sosem sikerült a végére érnem, hogy tudjak hozzászólni egy-két témához. Ez a fórum nagyon szuperül müködik, szinte minden percben ir vki.
Magunkról: pénteken leszünk 38 hetesek, kisfiunk lesz és Kevinnek fogjuk hivni.
Kérdésem lenne: a málnalevél teából mennyit kell meginni egy nap?

Üdv mindenkinek és gratulálok a kisbabáknak!!!!
Zsuzska
spanci

Angelani!

Nekem nem mozgott annyira a babám a szülés megindulásakor, tudod én benn feküdtem a kórházban már egy hete, este 10 órakor kezdődtek 10 perces fájások (abszolút mensi szerű+derekam sajgott egyfolytában) és másnap 17 órakor született meg a baba. Burkot is kellett repeszteni és nagyon lassan tágultam. A nyákdugó, ami nálam rózsaszínű, enyhén véres volt, a fájások kezdetének elején távozott még este. Nem lehetett összetéveszteni a jóslóakkal.

Szerintem látszott volna valami egészen biztosan az UH-on. De figyeld magad mindenképpen! Kép

Dóri
33+1
Vendég

Kóbor

Ha rákérdezel a dokira, írd meg légyszi. Kíváncsi vagyok uazon a véleményen vannak-e.

Jucc
Igaz nekem nincs még gyerekem, de azt olvastam (talán a Kismamában), hogy vigyék be a gyermeket a kórházba, és mutassák meg neki, hogy anya hol van abban a pár napban. Ha jól emlékszem még azt is javasolták, hogy vigyék be látogatóba is, hogy megbizonyosodjék róla anyának nincs semmi baja. Igaz az elválás sírással járhat, de azt mondják az okosok, hogy így a gyerek meggyőződik arról, hogy az anya nem tűnt el,és hogy jól van.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,
Köszi, hogy megírtad Villő születését! Sok boldogságot kívánok az egész családnak! Kép Kép Kép
Nem látom Anyapoc nevét Penna táblázatában. Hányadik hétre született a pici?

Zsuzska,
Üdv a fórumon. Jobb későn, mint soha. Kép

Benianyu
33+3

benianyu

Sziasztok lányok!

Kb. 1 hete találtam rátok, azóta olvasgatok, de csak most sikerült regisztrálnom. Mindenkit üdvözlök, sok sikert és kitartást a szüléshez és sok boldogságot a babákhoz.

rólunk annyit, hogy pécsiek vagyunk, a Szülészeti klinikán fogunk szülni /ahol a kis Olivér baba is született, ha jól olvastam/ Az ultrahang alapján kisfiunk lesz, a neve Péter László lesz. A számítások szerint szept.15-ére vagyunk kiírva, azonban a tegnapi UH-n azt mondta a doki, hogy lehet, hogy előbb lesz baba.

Tényleg, szerintetek jó ötlet az apás szülés, mert férjem szeretne mellettem lenni és nekem is tetszik az ötlet, csak hallottam már egy csomó ellenvéleményt is a környezetemben. Szóval szerintetek?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Bocs, az előbbit elfelejtettem aláírni.

Viki
36+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szia Viki,

Üdv neked is a fórumon. Kép Kép

Ha a férjed bent szeretne lenni a szülésnél, akkor mindenképp apás szülést tervezzetek. Ha húzódozna, akkor nem kell erőltetni, de ha magától megy, akkor nagyon nagy élmény lesz neki és neked is látni az arcát, ahogy elérzékenyül. Ezen kívül testi és lelki támaszod is lesz a vajúdás alatt. De ez csak az én véleményem.
Milyen ellenvéleményeket hallottál? És ezeket olyan apáktól, akik bent voltak?

Benianyu

benianyu

Benianyu

Anyapoc szept. 4-re volt kiírva.Ebbena táblában ő nem szerepel, ezért nem találod!Kép

Üdv az újaknak!Gratula a babákhoz!Kép
Viki27
nálunk is apás szülés leszKép, sztem jó ötlet, (kivéve ha apa úgy van rákényszerítve).Így legalább ő is részt tud venni valamilyen fokon ebben a csodábanKépÉs az sem utolsó dolog, hogy legalább a sok ismertlen ember között van egy, akire biztosan támaszkodhatsz.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Benianyu

Anyapoc szept. 4-re volt kiírva.Ebbena táblában ő nem szerepel, ezért nem találod!Kép

Üdv az újaknak!Gratula a babákhoz!Kép
Viki27
nálunk is apás szülés leszKép, sztem jó ötlet, (kivéve ha apa úgy van rákényszerítve).Így legalább ő is részt tud venni valamilyen fokon ebben a csodábanKépÉs az sem utolsó dolog, hogy legalább a sok ismertlen ember között van egy, akire biztosan támaszkodhatsz.

Szilvi
38

Kép
Kép
kismama2004

Úgy látom ez 2x ment el!!Kép

Kép
Kép
kismama2004

Viki
enyémférj sem lelkesedik. Mondjuk az első csaszi volt, ott nem volt választás, kint kellett várnia.
Az a fő kifogása (amellett hogy utálja a kórházat) hogy miért nézze, hogy szenvedek, segíteni úgysem tud. Hát, én leszereltem azzal, hogy ha már úgymond szenvedek, igenis illik mellettem lennie. Ne hagyjon már "idegenekkel" vajúdni 8-10 órán keresztül, fogja a kezem. A "véres jeleneteket" úgyse látja, ha a fejemnél ül, amúgy meg egyefene, a kitolásnál már kijöhet. De akkor már úgysem fog, sztem.Kép
Szóval nem a szülés maga a lényeg, hogy ott legyen, hanem az a hosszú 8-10 vagy akárhány óra, amíg vajúdik az emberlánya. ÉS igen, nekem segít, ha mellettem van.
Irgumburgum. Kép
Amúgy meg még soha nem hallottam kispapiról, aki azt mondta volna, hogy kár volt bemenni, rémes élmény volt. Általában őket is megrázza ez a csoda.Kép
Tehát - sztem - ha úgy érzed, neked fontos, hogy ott legyen, igenis parancsold be a szobába. Végül is ketten "csináltátok", ő is egye amit "főzött"KépKépKép (És ez a későbbiekre is vonatkozik ám!Kép)
üdv
p 35+00
penna

Viki!

Üdv a csapatban! Kép Apás szülés: ki se lehetne toloncolni a férjemet a szülőszobáról. De ahogyan másoktól hallom van aki pont az ellentéte, ebben az esetben pedig tilos erőltetni.

Dóri
33+1
Vendég

Benianyu!

Olyan anyától hallottam akivel bent volt a férje, hogy a pasinak több gondja akadt mint neki, és a végén már szólnia kellett hogy menjen inkább ki. De lehez hogy ez csak egyedi eset. Egyelőre nekem is tetszik az apás szülés ötlete és én is szeretném ha végig velem lenne a párom.
És szerintem ő bírni fogja. Csak attól félek, hogy én leszek nagyon nyügös.

Szilvi!

Köszi a hozzászólást. Szó sincsrákényszerítésről, már amikor kiderült, hogy babaánk lesz ő hozta fel a témát, hogy ezt nem hagyná ki, megmondom, örültem neki, hogy így állt a dologhoz.

Viki
36+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Sajnos most csak ritkán tudok írni, de azért bele-bele olvasgatok.

Mindenkinek, aki szült és még nem gratuláltam, most KIVÁNOK SOK-SOK BOLDOGSÁGOT!!! Kép Kép Kép

Azért az apás szüléshez gyorsan hozzászólok: nálunk ugy volt, hogy én szerettem volna, a párom azt mondta, rendben, de amikor kezd kibújni a baba, ő kimegy, mert azt nem birja. Erre fel az történt, hogy Õ volt az aki először meglátta a kislányunk kis hajas fejecskéjét és annyira örült neki, hogy azóta is büszkén mesélgeti mindenkinek. Nem lett rosszul, nem is akart utána kimenni. Igaz, mikor a picit a kezébe adták, már bebugyolálva, nem mert megmozdulni, nehogy összenyomja vagy valami baja essen (ezen én persze jót nevettem)
Szóval, szerintem jó dolog az apás szülés - ezután az apák is másként látják picit a dolgokat (pozitiv irányban).De ez a dolog is igazából akkor működik, hogyha mindketten akarjátok. Ha kényszeres, nem biztos hogy annak, aki kényszerből megy bele, olyan élményt jelent majd. Ezt mindenképp meg kell beszélni és nem is muszáj elejétől a végéig bent lenni (bár sztem aki ott van az elején, a vége felé ugysem megy ki)

Majd ha elkezdődik az ovi, isi, már talán én is többet tudok itt lenni megint.

Addig is mindenkinek jó babavárást és vigyázzatok magatokra!

Judit
32+3
judy68

Penna és Dóri!

Köszi a bíztatást! A férjem nem húzódozik tőle egyáltalán, sőt. Én voltam egy kicsit bizonytalan, hogy vajon jó lesz e, de azt hiszem teljesen meggyőztetek! Köszi.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Hát ez a mai idő se semmi, tényleg,mintha ősz lenne!

Angelani Kép Én is csodálkoztam, de Balázs annak idején végigficánkolta az egész vajúdást, és még a tolófájásoknál is éreztem, hogy rugdos. A szülésznő mondta is, hogy teljesen jól érzi magát. / a szívhangja is tökéletes volt, ez is ezt igazolta/.

Szilvi Kép Köszi a tanácsokat, én is olvastam, és így is fogjuk csinálni. A szülésznővel is megbeszéltem már, hogy Balázzsal bemegyünk, és megnézzük, hol született, és hol fog a tesója születni. Látogatni pedig minden nap bejönnek majd Apával. Szerencsére nagyon jól lehet vele beszélgetni, tudni fogja, hogy minden rendben, és remélem van még időnk sokat beszélgetni a dologról, hogy alaposan ráhangolódjon.

Viki27 Kép Üdv közöttünk!
Apás szülés: nálunk ez volt, és Apának egyik legszebb élménye volt, most sem hagyná ki. Ha önként akarja ezt valaki vállalni, akkor ez csak jó ötlet lehet!

Banyakór: épp tegnap nevettem / kínomban/, hogy az még hagyján, hogy ez a rohadt allergia az agyamra megy, de hogy még minden harmadik tüsszentésnél be is pisilek, az már túlzás...

Mindenkinek szép napot, Ildi, szorítunk!

Judit 34+0
jucc

Hülye vagyok: Katinak szorítunk!!!
jucc

Nemesek!Kép

Én is szorítok nagyon!!!Kép

Mea
mea

Helló Mindenki!

Most fújok egyet, lenyírtam a füvet, még itt a finisben. Egy jó darabig úgysem fogom. Gondoltam, meglepem a párom, ne kelljen neki még ezen is aggódnia, hogy mikor lesz lenyírva. Dolgozik Õ anélkül is eleget, nemhogy még a fűnyírással is bajlódjon. Már jó másfél hete nem volt nyírva.Mákom van, mert 10 perce fejeztem be, és most kezdtett el esni az eső. Közben beszéltem a férjemmel, azt mondja, Pesten ítéletidő van, derékig ér a víz mindenhol, az autópályán (M3)áll a forgalom.
Jól elfáradtam, mire lenyírtam a 450 négyzetmétert. Az uramnak nem is mondtam a telcsiben. Majd kapok a pofámra, ha hazajön... Kép Kép

Apás szülés: nálunk is az lesz!!! És nagyon örülök neki, hogy a férjem a kezdtektől úgy állt a dologhoz, hogy ő bizony bennt szeretne lenni. Mert én is azt szeretném, és nagyon rossz érzés lenne, ha tudnám, hogy egyáltalán nem akar bejönni, és csak azért jön, mert én akarom, és hogy nekem jó legyen.

Szerintem Viki arra gondolt, amikor ellenvéleményről beszélt, hogy egy papás szülés után nem minden férfi tud ugyanúgy közeledni a feleségéhez, mint annak előtte. Sajnos én is hallottam ilyet.

kuha
39+2

Kép
kuha

Helló Mindenki!

Most fújok egyet, lenyírtam a füvet, még itt a finisben. Egy jó darabig úgysem fogom. Gondoltam, meglepem a párom, ne kelljen neki még ezen is aggódnia, hogy mikor lesz lenyírva. Dolgozik Õ anélkül is eleget, nemhogy még a fűnyírással is bajlódjon. Már jó másfél hete nem volt nyírva.Mákom van, mert 10 perce fejeztem be, és most kezdtett el esni az eső. Közben beszéltem a férjemmel, azt mondja, Pesten ítéletidő van, derékig ér a víz mindenhol, az autópályán (M3)áll a forgalom.
Jól elfáradtam, mire lenyírtam a 450 négyzetmétert. Az uramnak nem is mondtam a telcsiben. Majd kapok a pofámra, ha hazajön... Kép Kép

Apás szülés: nálunk is az lesz!!! És nagyon örülök neki, hogy a férjem a kezdtektől úgy állt a dologhoz, hogy ő bizony bennt szeretne lenni. Mert én is azt szeretném, és nagyon rossz érzés lenne, ha tudnám, hogy egyáltalán nem akar bejönni, és csak azért jön, mert én akarom, és hogy nekem jó legyen.

Szerintem Viki arra gondolt, amikor ellenvéleményről beszélt, hogy egy papás szülés után nem minden férfi tud ugyanúgy közeledni a feleségéhez, mint annak előtte. Sajnos én is hallottam ilyet.

kuha
39+2

Kép
kuha

Pocakos kép:

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/preggo39wks.jpg

Minden héten úgy gondolom, ennél nagyobb már nem is lehet...

Elmentem ma a doktor nénihez, elbeszélgettem vele. Úgy tűnik, egy lapon vagyunk egy csomó mindennel kapcsolatban, pl szoptatásügyileg. Nekem receptet is adott, nem is kellett kérni. De ő is "csak" másodnap jön majd látogatóba, szerintem nem is baj ha nem rögtön aznap.

Kuha, asszem te bosszankodtál, hogy neked nem irja fel a dolgokat... megkérdezted, miért nem?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Persze, hogy megkérdeztem, nagy megdöbbenések közepette! Válasz: mert még meg sem született a baba, és szükség van a baba nevére. Mondtam is neki, hogy azt akár már most is meg tudom mondtani. Válasz: nem lehet, még meg sem született.
Ami azt illeti, a hozzáálláson voltam kiaakadva!

kuha
39+2

Kép
kuha

Egy napot sem szerencsés itt kihagyni, annyi a pótolnivalóKép

Gratula Anyapocnak és Villőnak, jó egészséget nekik!!

Üdv az újaknakKép

Én pont másfél órája olvastam Nemesek tegnapi irományát, hogy ma akkortájt szül, és annyira drukkoltam, meg belemerültem ebbe, hogy szépen elfelejtettem, hogy a teraszra teregettem... csak szörnyülködtem, hogy már megint leszakadt az ég..Kép
Szóval, gondolok (és gondoltam) rád én is Kati!Kép
Kuha, Te nagyon ügyes vagy, pont befejezted a munkát addigra! szerintem ez szülésmegindításnak ideálisKép

annyira szép mindenkinek a pocakja!! nekem tegnap férj megsímogatta a fenekemet, és nagyot csodálkozva megjegyezte, hogy már milyen nagy a ... pocakomKép az arca meg olyan grimasznélküli volt, nehogy elárulja magát, de hát észrevettemKép csak akkor meg minek hoz 2 csomag vaníliás karikát, amikor tudja, hogy nem bírom megállni?!
ti híztatok így a vége felé? én már egy hónapja nem hízokKép nem mintha hiányozna, csak előtte meg nagyon. nehogy miattam legyen pici a baba (most derült ki egyébként, hogy férj is 2800-zal született, én meg csak 2060 gr-mal)

nálunk is egyelőre az a terv, hogy apa bent lesz szülésnél, véres jeleneteket nem nézi, mert rosszul lesz, így is fél tőle. attól nem tartok, hogy engem lásson bármilyen helyezetben, mert már látott egy és mástKép ezzel kapcsolatban csak azon aggódom, hogy bennt lehessen, tehát ne legyen császár, ha lehet, és ne legyen rosszul. szerintem ennél nagyobb élmény nem lehet egy férfi és egy nő életében, hogy "együtt" megszülik a közös gyerkőcötKép néha belegondolok, hogy hogy lehet az, hogy kettőnkből lesz egy harmadik, ez másnál olyan természetesKép

köszi a múltkori mellszívós és melltartóbetétes hozzászólásokat! (múltkor elfelejtettem megköszönniKép)

ahogy visszaolvastam, ezekkel a hetekkel jól megkavartatok, mire megértettem, mit ír Angelani (kb 5x olvastam el), és megállapítottam, hogy milyen logikátlan, addigra meg kijavítottátokKép gondoltam végigszámolom január 10-tőlKép, de szerencsére felkerült közben egy tábla, köszi PennaKépKép
and 32+1

KépKép
KépKép
and

Kuha,
bocs, kicsit úgy érzem nekem (is ) szól, amit írtál...szóval én egyáltalán nem bánom, hogy vannak a férjemnek "nemszeretem" dolgai, amit értem, nekem, vagy a családja kedvéért csinál. Nekem is van egy csomó minden ebben a "feleségesdiben", (pl főzés) amit ugyan nem szeretek, de a kedvéért csinálom. Sokszor még szívesen is.
És ha nála a szülés éppen ez a kategória, akkor tegye meg a kedvemért, ahogy én neki más dolgokat...
Nemtom, érted-e mire gondolok. Legalábbis nekem egyáltalán nem "rossz érzés", hogy a kedvemért teszi, inkább jó, hogy értem még ezt is...Kép
üdv
p 35
penna

Rokica,
Tényleg nagyobb lett a pocakod, pedig eddig sem volt kicsi Kép
Jó ez a sorozat, majd nézheted később, hogy hogyan nőtt a pocakod hétről hétre.

Kuha,
Ezt a nagy fűnyírást szülés-meginditónak szántad? Tényleg szerencséd volt az esővel.
Itt Pesten órák óta zuhog. Az esernyőm otthon figyel, mire a kocsihoz érek ronggyá fogok ázni.

Jucc,
Nagyon jó, hogy megbeszélted a védőnővel, hogy beviszed Balázst, megmutatni neki a kórházat. Biztos értelmes kisfiú, ha sokat beszélgettek, meg fogja érteni, hogy miért lesz nélküled. Kép

Penna,
Nagyon bírom a hozzáállásod a férjedhez. Igazad is van! Bár én ezt nem tudnám a saját férjemnél elérni, de nem is akarom, mert a végén nekem kéne őt pátyolgatni vajúdás közben. Arra meg nem vagyok kíváncsi. Majd ott lesz velem a szülésznőm. Kép

Benianyu
33+3

benianyu

Juteszembe Kuha,
miért is nyírtad le a füvet? Kép Ugye nem merő élvezetből??Kép
p
penna

Lányok

Valaki már kérdezte, csak senki nem reagált.KépMennyit isztok a málnalevélteából?
És emlékszem az is felmerült, hogy nem lehet ízesíteni. Ez igaz???

Egyébként nálunk is tegenap este merült fel az apásszülés téma.Enyém férj bejön, de azt mondta, hogy lehet, hogy vele többet kell majd foglalkoznia a dokinkaKép Bár igaz az is, hogy amikor az előkészítőn voltunk, majdnem elájultKépJó előjelek nem?????

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Benianyu, Penna!

Persze, hogy nem merő élvezetből nyírtam le a füvet! Volt benne egy kis szülés-megindító szándék is, természetesen. De ahogy elnézem, eddig csak azt sikerült elérnem, hogy fáj minden porcikám. Egyébként pedig tényleg azért, hogy besegítsek a férjemnek, mert általában ez az ő feladata. És egy ideje, nagyon sokat dolgozik, a munkahelyén is, és itthon is szinte egyedül alakította ki a gyerekszobát. Ha van egy kis ideje, amit mondjuk pihenéssel tölthetne, akkor is valamit csinálni kell még. És gondoltam, mostanában egy porcikája sem kívánja a fűnyírást. És tényleg akkora volt már a fű, hogy rossz volt nézni. Gondoltam , szerzek neki egy kis örömöt.
Ha lenne egy kis szerencsém, és mondjuk a héten megszülnék végre, akkor egy darabig úgyis megint rá hárul ez a "hálás feladat", hetente 1 x, legalább.

Penna!
Remélem, nem értetted félre, amit a papás szülésről írtam. Megbántani semmiféleképpen sem akartam senkit sem!!! Szóval én úgy értettem a dolgot, hogy NEKEM mindenképpen rossz érzés lenne, ha tudnám, hogy a férjemnek esze ágában sincs bejönni a szülőszobára, viszont azért, mert én azt akarom - mondjuk úgy, "kényszerből" - bejön. Viszont szerencsére Õ tényleg bennt akar lenni. Valahogy nem érezném jól magam attól, hogy tudom, CSAK MIATTAM van velem, és nem azért , mert ott akar lenni.

kuha
39+2

Kép
kuha

Sziasztok csajszik!

Nálunk is most kezdett zuhogni... szép őszünk van...

Kuha: ha eláll az eső, fogj egy kapát is, meg este huncutkodjatok egyet, holnapra tuti lesz babádKép.

Nagy gratula Anyapocnak, remélem ha hazaér ő is szép képekkel meg gyors születéstörténettel fog minket bíztatni.

Benianyu: ha csak a leírásokat olvasnám, azt hinném a férjeink rokonokKép. Nemcsak a "nem vásárlunk a babának", de az "aggódunk az asszonyért, nem megyünk szülni" hozzáállás is ismerős. Mondjuk nálatok Beni már jó alibi.

Szóval nálunk valószínű az lesz, hogy amig a "társalgóban" vajúdunk, addig ott lesz, de a szülőszobába már csak a hugom jön velem. Mondjuk a párom tényleg olyan ideges, ha valami bajom van, hogy csak kár lenne, nehezítené a helyzetet. Én a baráti körömben csak olyan pasikról hallottam, akik örömmel mentek a szülőszobába, és semmiféle lelki károsodást nem okozott náluk. Mindegyik nagyon pozitívan áll az asszonyhoz. Ketten, a főnököm a 3. gyereknél és agy ismerős az 1. gyereknél bentragadt császármetszésre is. Sürgősségi műtét volt, és senki nem figyelt rá, hogy kiküldje őket. Na erre mondták, hogy kemény volt, de nem a vér, meg ilyesmi miatt, hanem mert olyan paravánt sem húztak a pocak elé, mint a filmekben lehet látni, és persze nem túl lelkesítő, hogy a szeretett csajszinak felnyitják a hasát. Még akkor se, ha a baba és a mama érdeke is ezt kívánja. Nagyjából ugyanazt mesélték ezek ketten. A többi pasi meg csak áradozott, hogy micsoda élmény és rá akarták dumcsizni az én páromat is. De ő megkérdezte, hogy nagyon ragaszkodom-e hozzá, mert akkor megteszi a kedvemért. Én meg mondtam, ha ő nem akarja, akkor ne jöjjön, mert a kényszerített dolgok nem sülnek jól el.

Üdv az újaknak is.

Dudukly (35 te jó ég, holnapután ctgKép)
dudukly
Isaszeg

Kuha, te aztán belevaló kismama vagy. Én már háromszor meggondolom, hogy belekezdjek-e valami munkába. Holnap még jön egy magántanitványom, aztán ennek is vége és csak pihizek.
Sok apukától hallottam, mennyire nagy élmény volt számára a szülés. Férjem barátja azt mondta, akkor szeretett bele másodszor a feleségébe.
Zsuzsa 38+2
tzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?