Új privát üzeneted érkezett!

Angelani,

Beni hivatalosan Benjámin. Kép
Dehogy haragszom, nagyon kedves vagy! Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!

Köszi a bíztatást beöntés ügyben, bár pont a pszichés részétől tartok. Akármennyire is, azért ez mégsem mindennapi dolog, és nincs lehetősége rákészülni az embernek. Bár mindentől függetlenül én biztos, hogy kérni fogok.

Visszatérve még egy szóra a gyerekdokira: sajnos nálunk nincs nagy választék gyerekdoki ügyben, ő az egyetlen a faluban. De ez a hozzáállás nem túl szimpi, pedig még nem is ismerem, csak a nevét tudom. Azt sem tudom róla, hány éves, stb. (Én nem vagyok ide valósi, csak 2 éve élek itt, mióta férjhez mentem)

Egyébként kötelező nekem azt a dokit választani, aki itt van, mert én is és a férjem is ide vagyunk bejelentve? VAgy kereshetek magamnak (a fiamnak) másik gyerekorvost is valahol máshol, esetleg Pesten. És ha igen , mi a folyamata ennek? Mert gondolom, amikor hazajövünk a kórházból, az itteni fog kijönni hozzánk.
Van valakinek tapasztalata ebben?

Előre is köszi:
kuha (39+1)

Kép
kuha

Nemesek!

Hajrá! Nagyon szorítunk!

Beninek jobbulást!

Szerintem a beöntés nem olyan rossz. Nekem kifejezetten megkönnyebbülés volt, egyáltalán nem fájt, és nem kellett tartanom utána balesettől se.

Angelani!

Most akkor hanyadik hétben jársz? Mert a 37+4 az már betöltött 37, tehát 38. hét.

Zsóf
33+4 (34. hét Kép Kép )

Kép
Kép
göndörzsóf

Angelani

a mi fiacskánk Bence lesz, és az a szép benne, hogy holnap van a házassági évfordulónk isKép De nem emiatt lett ez a neve, de azért szép, hogy így egyszerre vanKép

Lányok
TGYÁS-ról nem tudok többet sajna... az a baj, hogy a munkahelyemen abszolút nincsenek képben, pedig az utóbbi időben sok kisbaba született, szerezhettek volna valami rutint!!! De mint kiderült mindenkinél máshogy csinálták. Volt, akinél küldtek kiskönyvet, volt, akinél nem. Vicces, nem??? Azzal nyugtattak, hogy ha valami hiányzik, majd visszaír a TB, hogy pótolják.... Közben elmesélte a kolléganőm, hogy volt, hogy fél évet késett a kifizetés. Jó kilátások, nem? És akkor még azt is várjam meg, hogyha valami hiányzik, azt pótolják. Remélem, mielőbb lesz nekik is gyerekük, és megtudják, milyen idegesítő az ilyen ügyintézés, ha a kompetens egyének csak felébe-harmadába vannak tisztában azzal, hogy hogy is mennek a dolgok....Kép
De azért köszi mindenkinek, és lehet, hogy azt fogom csinálni, amit Kriszta javasolt, és lefénymásolom. Aztán mire visszaírnak, hogy az eredeti kell, lehet, hogy megszülök, és elküldömKép
Vicces dolgok igazából ezek.

De ha már itt tartunk: anyaságit és családi pótlékot hol kell igényelni, ha a munkahelyemen nem lehet? Tudja valaki? Úgy tudom, az Államkincstárnál kell, ott találtam egy központi címet 13. ker Lőportál u. Szerintetek????

Luc
36
lucretia

Kuha,
Gyerekorvost választhatsz kedved szerint, nem muszáj a körzetit. Ha a másik faluból, vagy Budapestről szeretnél valakit, aki szimpatikusabb, megteheted.
Csak azt vedd figyelembe, hogy hogy fog kijárni hozzátok vagy ti bemenni hozzá minden alkalommal. (oltások, esetleges betegség). De, ha ez megoldható, akkor inkább, mint a nem szimpatikus helyi doki.

Zsóf, köszi Kép

Benianyu
33+2

benianyu

A főnököm vett egy új fényképezőt és csinált egy két képet ma az irodában. Így festek a 33 hetes pocakommal.

Kép

benianyu

Szia Benianyu!

Köszi az infót, reméltem, hogy van vmi lehetőség, és nem kell olyan dokihoz menni, akihez már látatlanban sem szeretnék. Majd meglátjuk...

Rokica!

Nézd meg az origo.hu-n (azon belül Szoftverbázis) az alábbi szoftvert: "AceMoney Lite". Ha beírod a keresőbe, szerintem kiadja. Magyar nyelvű, és ingyenesen letölthető.
Nem biztos, hogy pont erre van szükséged, de azért egy próbát megér!

Üdv: kuha (39+1)

Kép
kuha

Benianyu, csini vagy!

Luc, van egy telcsiszám, én őket sokszor nyaggattam már, mindig kézségesek voltak. Õróba cseresznye: 288-5150/3394 mellék. TB .
A Lőportár u. tudom én is az anyasági támogatáshoz.

Kuha!

Szabad orvosválasztás van a körzetiknél, így Te döntöd el, hogy kihez mész. Csak érdemes az esetleges távolságot is mérlegelni.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kati!

Nagyon drukkolok Neked! Tuti minden simán fog zajlani és holnap már babázhatsz.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Luc,
igen, az anyaságt és a csp-t ott kell igényelni. Van egy elég jó link, hogy mit kell vinni:
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=4

2-3 hetes babával sokan mennek ám, én is emlékszem, simán bevittek K-t a hordozóban, aludt végig. PErsze szopihelyiség meg ilyesmi az nincs.

Csp és tgyás ügyben: én emlékszem, Kevinnel nagyon hosszú voolt az átfutás. Talán 2-3 hónap is eltelt, mire az elsőt megkaptam. Egyszeri anyasági szintén volt 1-2 hónap.
Szóval a szülés után rögtön erre azért ne számítsatok...

JA, és a gyerek tb-kártyája kicsit meggyorsítható, ha értemész. De talán meg is lehet várni. A számot biztosan megkapod, de hogy a kártyát is...? Már nem emlékszem. A kicsi taj-száma vagy kártyája ui. sok helye kell...

üdv
p 34+6
penna

Kóbor

én egy hete voltam dokinál, mivel sok ilyen hlye fertőzésem van, rákérdeztem.
Azt mondta, hogy ettől a babának legfeljebb szájpenésze lehet, ami persze kellemetlen, de ennél komolyabbtól nem kell tartani.
Remélem így is van!KépÉs azt is remélem, hogy egy kicsit megnyugodtál!!!
Nekem egyébként kell használnom heti1x Betadine kúpot.

Nemesek
megy a nagy drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Kuha
mi is csak akkor kapunk recepteket amikor a kórházat elhagyjuk. Így apuka fog ilyen dolgok után futkosni.

Én is üdvözlöm az újakat!!Képjobb később, mint soha!

Szilvi
38

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!

Én viszont nem akkor kapom, amikor elhagyom a kórházat, hanem amikor kijön a gyerekorvos hozzánk. Ez a hazaérkezésünk utáni 2. napon lesz. Nyilván nálunk is apuka fog a patikába rohangálni, és tulajdonképpen már nem is érdekel, mert tényleg meg fogom venni recept nélkül. Ugyanis nem konkrétan azzal van a bajom, hogy "miért csak akkor"?, hanem szerettem volna, ha MIRE hazajövünk, már az első este se kelljen azzal vacakolni, hogy akkor most mi a francot használjak addig, amíg két nap múlva kifárad a doktorbácsi. Egyébként ez volt a másik, amin felhúztam magam ma. Még rá is kérdeztem a védőnőnél - hátha rosszul hallottam - hogy a 2. napon jön ki???? Válasz: igen, nem kell annyira sietni, különben is, ilyenkor örül a család, ha együtt lehet egy kicsit idegenek nélkül. Hát erről ennyit... Meg a doktorbácsi hozzáállásáról is. Ezért fogok én máshol dokit nézni.

Kuha
39+1

Kép
kuha

Sziasztok!

Először is köszi a sok infot a beöntésről és egyébről.

Macskavati!Szikeev!Kép

Nektek külön köszönöm az EDA-s hozzászólásokat...

Macsakavati!

Azt hiszem kezet rázhatunkKép....sajnos én az én fájdalomküszöböm is nagyon alacsonyan van szerintem(ha van nekem ilyen egyáltalán)Kép, úgyhogy én még terhes se voltam amikor már eldöntöttem hogy így szeretnék szülni...
Ami újdonság volt az az volt, hogy neked a saját dokid adta be az edát.....én azt hittem azt egy másik doki csinálja....na mindegy majd rákérdezek...

Beöntés!
Hát akkor ezek szerint a legjobb lesz ha én is kérek egy ilyen beöntés témátKép
Ha egyáltalán lehet ilyet csinálni az Istvánban.
Ezen a héten nem fogom hagyni magam 5 perc alatt lerázni....igenis választ akarok az ilyen kérdéseimre...

Na mostmár jól bekavartatok ezzel a temérdek ellátási formával, legjobb lesz ha nyakamba veszem a várost a héten és személyesen megjelenek a Lőportár u.- ban is meg a Teve u.-i OEP- nél is, és megtudakolok mindent még időben...
A TAJ- kártyáért pl hova kell menni személyesen???
Anyukám eljárhat a nevemben, ha neadj Isten nincsen kedvem pár hetes babával a "toleráns" tömegek közé vegyülni????

Penna!
Na nem mintha éhen akarnék halni, de ez az 1-3 hónapos átfutási idő gyalázatKépKép
Tényleg nem magam miatt háborgok, de biztos van olyan kismama is, aki már a "felkészülést" és az orvost is csak nagy áldozatok árán esetleg kölcsönökből tudta finanszírozni!És amikor ott a baba és pelenkahegyeket és egy csomó minden mást kell vásárolni és akkor még nekik kell várni hónapokat.
Bezzeg a dokinak, vagy a bababoltban nem mondhatjuk azt, hogy ja kérem...majd ha megjön a gyesem, vagy az anyaságim akkor majd elszámolunk...
Na szóval ez most feldühítettKép

Virnya!

Köszönöm a segítő szándékodat, szerencsére diákhitelt nem vettem igénybe eddig és nem is "vagyok rákényszerülve".(Istnennek hála).
De azért kedves tőled hogy ennyire figyelmes vagyKép

NEMESEK!!!
AZ ERÕ LEGYEN VELEDKépKépKépKép
Nagyon fogunk drukkolni nektekKépKépKépKép
Aztán mihamarabb kérjük a híreket!

Csillám is nagyon eltűnt!
Lehet hogy a dokija "nem kegyelmezett" már tovább neki sem, és azóta már ott nyivákol mellette a kisbabájaKépKépKépKép

Az én babóm ma nagyon csendesKépKép, biztos szunyál ebben a remek időbenKép jól is teszi, nekem is ezt kéne tenniKép

Megann 37+1

Kép

Kép
megann

Kóbor

Megértelek!!!!
Nincs lehetőség, hogy a kórház gyermekorvosa felírja távozáskor a recepteket?
Mondjuk az sem rossz ha recept nélkül veszed meg, de nem tudom ez árban mennyi többletet jelent.Bár ilyenkor ez nem is témaKép

Benianyu
tök ari vangy a képent!!!

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Az előző nem Kóbornak ment hanem KuhánakKép

Bocsika a rossz megszólításért!!!!Kép

Kép
Kép
kismama2004

Ja, Kuha, tényleg, most jut eszembe, a kórházban mi is kaptunk recit, amit hazafelé jövet kiváltottunk. Éppen csak a popsi-fürdetőkrém, meg a csepp, abból is csak a d-vitamin, amit naponta kell adni, a K-amit hetente, azt már nem is írta fel. A saját dokink meg egyből "lefikázta" a kórházi által írt popókrémet, hogy az enm is olyan jó...
Nekünk is másnap már kijött amúgy, de őszintén szólva ez sztem nem annyira mérvadó, inkább az, ahogy a gyerekhez nyúl. Bár ha neked nem szimpi, akkor az is tökmindegy, le kell cserélni.

Ha más körzetből választasz dokit, akkor meg kell kérdezni, hogy elvállal-e, és hogy kijön-e abba a körzetbe. Úgy tudom, van olyan lehetőség is, hogy a körzeti csak akkor látja el, ha sos van, amúgy meg a választott. (Ez a költözés miatt merült fel nekünk, mert imádom a mostanit, aki jó messze lesz. Csak sajna az én védőnénim sem volt 100% képben.)

üdv
p 34+6
penna

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza a kórházból. Köszönöm a gratulációkat Kép
Rokica neked különk kösz, h továbbítottad az infót!
Még nem tudtam visszaolvasni, mert nem nagyon tudok itt ülni a gátseb miatt.
Gyorsan egy pár szó a szülésről. Kedden CTG-re mentünk, reggel fél óránként fájdogáltam, aztán Pécs felé már 10 percenként, és mire odaértünk már 5 perces kitartó fájások jöttek. Befektettek a szülőszobára 10-kor. 11-kor már mondtam a dokinak, hogy jöhet a PDA, mert én nem bírom a fájdalmat. Hát mindenkinek ajánlom, aki fél a fájdalomtól. 3 óra hosszát aludva is vajúdtam, majd a tolófájásokra ébredtem. 3 tolófájásra kint volt a baba mindössze 10 perc alatt zajlott a szülés. A vágást és varrást sem éreztem, csak láttam. Semmi fejfájás nem volt utánna. Soha nem gondoltam, h pont ilyen könnyű lesz. Olivér azonnal felsírt. Rátették a pocómra. Leírhatatlan érzés Kép
Már szopizunk rendesen, úgy hívjuk, hogy szopógép Kép Kép
És végre a hasamon is tudok aludni Kép
Szóval kitartás lányok, nem biztos, hogy olyan rossz lesz a szülés, mint előtte gondoljuk.

Ildi

Kép
vrucsincá

Rokica!

Köszönöm az új táblit! Kép Képzeld, most sem tudtam megnyitni, bármennyire is próbálkoztam vele. Aztán gondoltam mi lenne, ha elküldeném a férjem e-mail címére, hátha... ÉS IGEN!!! Kép Kép Sikerült megnyitni mindenféle gond nélkül, úgyhogy biztos, hogy nálam volt a hiba!!!
Köszönöm mégegyszer!

Penna, Szilvi!
Köszi az ötletet, meg fogom próbálni még a kórházban a gyerekorvossal felíratni a recepteket. Eszembe sem jutott, de nagyon jó ötlet.

ÜDv: kuha (39+1)

Kép
kuha

Sziasztok!

Már megint gázos a babanetKép
Bízom benne, hogy most harmadszorra elküldni az üzimetKép
Tök ideg vagyok!!!!
Az első elszállt, a másodikat már mentettem, de visszaolvasni csak az utolsó pár üzit tudomKép
Történt valami a mai napon???
Göndörzsóf-tól látom az üziketKép

Zsóf!
Minden héten csütörtökön van a forduló (nálunk).
A 37+0 az a megkezdett 37.hét. Azért van 37+6-ig, mert a 37+7 az már 38+0. Tehát, amikor elérem a 37+7-et vagyis a 38+0-át, akkor van betöltve a 37.hét. 25-én csütörtökön fogom kezdeni a 38. hetet. Akkor még csak elkezdem és nem töltöm be, mert egy hét az ugye 7 napból áll.
Bocsi, hogy írom le, de a doki is így nézi.

Luc!
Szép név a Bence, de mi már túl elterjedtnek találtuk és ezért választottunk másik nevetKép

Benianyu!
Nagyon csini vagyKép
Bár nem látom, hogy mit válaszoltál. Válaszoltál?
Remélem tényleg nem bántottalak meg.
Én még másik névre is gondoltam, mintha már egyszer írtad volna, de megvárom a válaszod. Inkább nem tippelgetekKép

Megann!
Ne idegeskedj annyit!
Annál rosszabb lesz az egész.
Lehet, hogy neked lesz a legkönnyebb szülésed és 2-3 óra alatt meglesz a babátokKép
Van ilyen, hidd el!Kép
Kérj beöntést és akkor már az sem fog stresszelni.
Az EDA-t szakorvos adja be. Nem tudom, hogy aneszteziológusi (altatóorvosi) vizsga kell-e hozzá. De biztos van olyandoki, aki ért hozzá. Egyébként nem a szülész-nőgyógyász adja be.
Légy nyugodt, tuti olyan fogja beadni, aki tudja hogyan kell.

Penna!
Mások is mondják, hogy a kórházban is kaptak receptet. De nekünk a védőnő azt mondta, hogy ha megszülök, akkor azonnal telefonáljak nekik és megírják a receptet. A papa bármikor bemehet érte. Utána, ha kijöttünk, újból telefonáljak és kijönnek. Gondolom ha pénteken jövünk haza, akkor valószínű, hogy csak hétfőn fognak kijönni. De a kórházban megnézi gyerekorvos a babát és nem hinném, hogy kiengednék ha valami baj lenne. Tehát én nem fogok megijedni ha csak 2-3 nap mulva jön ki a doki. Ha gáz van, irány az ügyelet (de bízzunk benne, hogy ez elmarad) Kép
Egyébként is mit mondana a doki? Megnézi, meghallgatja és ennyi. A csípőjét sem aznap nézik rögtön. Igazából csak az általános hogylétét nézik a babának, amit szerintem bármelyikünk is ugyanolyan jól meg tud állapítani. Szerintem észre fogjuk venni, ha valami furcsa. Ez anyai ösztön. A másik, hogy még mi sem leszünk összeszokva annyira még a babával. És amilyen parásak vagyunk (tisztelet a kivételnek), néha majd megijedünk 1-2 dologtól. Mondjuk ha kijön a doki és rá 2 nap mulva tapasztalunk valamit? Ugyanúgy felhívjuk, hogy normális-e ez a jelenség. Tehát, nem az a lényeg, hogy hanyadik napon jön ki, hanem, hogy hogyan áll a babához. Na, megint kiokoskodtam magamKép
Kövezzetek meg, ha rosszul gondolomKép

Na hagylak titeket pihizniKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
37+4

Tehát, NO PARAKép

Kép
angelani

Sziasztok!

Vrucsincá!

Még egyszer Nagy Gratula!
Majd kérünk képet isKép
Pihenj minél többetKép
Nagyon Boldog és Jó Babázást kívánunk!
Nagyon ügyes a kicsi Olivér baba!

Pussz!
Angelani

Angelani

Kép
angelani

SziasztokKép

Nemesek, gondolunk rátok holnap. Irigyellek is ám egy kicsitKép Holnap már a kezedben tarthatod te is a babót.

Benianyu tényleg csini vagy! Benit sajnálom, tényleg csak jobbulást tudok neki kívánni.

Jucc, de jó hogy már itthon vagytok. Sajnálom, hogy nem úgy alakult a nyaralás, ahogy szerettétek volna, de azért egy kicsit legalább pihiztetek.

Nem is nagyon tudom ki mit írt, annyi hozzászólás volt, ráadásul ma megint nagyon rossz napom volt.
Elvittem a Nanó kutyát a dokihoz, hogy adjon neki megint olyan szurit, amitől jobb lesz az allergiája, meg mondtam, hogy nézze meg a cicijét, mert nekem az egyik nem tetszik. Volt is bennem egy rossz érzés, de próbáltam elhessegetni. Hiába. Megint meg kell műteni, mert úgy néz ki elrákosodott a cicije. Nem is tudom mivel érdemeltük ezt ki. Most is csak itt ülök és sírok, annyira fáj a szívem érte. Tehetetlen vagyok és dühös! Szerdán viszem őt a dokihoz, megint elaltatják, elküldik szövettanra amit kivesznek belőle és akkor kiderül mit hoz a jövő. Nem szeretném elveszteni, de azt sem szeretném, hogy szenvedjen. Bár most állítólag nem fáj neki semmije, csak hát ugye ha egy hónap alatt így elburjánzott, akkor hamar nőne tovább és akkor elszorítana valamit a lábánál és nem is tudom már miket mondott a doki. A lényeg hogy most nagyon el vagyok keseredve, csak remélni merem, hogy ez a műtét segít rajta és még évekig elél utána.

Vrucsincá, tök jó, hogy ilyen "könnyű" volt a szülésed, remélem nekem is hasonló lesz. Tényleg tegyél fel képet, ha majd tudsz! És jó, hogy írtál!

A baba nálam is nagyon mocorog, lehet hogy az idő miatt, ki tudja. Iszonyú hányingerem van, és ég a gyomrom rettentően, kapkodom is a Rennie-t.

Ma levágtuk a kókuszmatracot méretre, anyu megcsinálta rá a huzatot. Rátettem a lepedőt is, meg betettem a rácsvédőt. Tök édes lettKép Viszont a paplant el is raktam, miután kibontottam, mert olyan nagy, hogy elveszne benne a babaKép Úgyhogy marad a hálózsák meg egy takaró. Remélem elég lesz neki. Később meg jó lesz a paplan gondolom.

Hari 33+2

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Angelani, bemásolom a választ, rögtön írtam ám!
Beni hivatalosan Benjámin. Dehogy haragszom, sőt nagyon kedves vagy! Kép Kép Kép
Nálunk nem volt gond a babanettel. Bár, lehet, hogy pont mikor nem voltam online.

Ildi,
Üdv újra itt! Még egyszer nagy-nagy gratula Olivér babához. Örülök, hogy ilyen simán ment a szülés és nagyon ügyesek vagytok, hogy így megy a szopizás! Csak így tovább!!!!

Kriszta, Szilvi, Angelani
Köszi a dicséreteket Kép Szerintem is aranyos lett az irodai kép, különben fel sem tettem volna.

Megann,
Nagyon egyet értek veled abban, hogy kitolás a családokkal, hogy 2-3 hónapig is várni kell, amíg elkezdik rendszeresen folyósítani a különböző támogatásokat. Akik nehéz anyagi helyzetben vannak, nehezen vészelik át ezt az időszakot.

Kuha,
Nekem is eszembe jutott, de közben már a lányok leírták, hogy a kórházban is be tudod szerezni a recepteket. Ha szólsz a csecsemősöknek, hogy még nem tudtad otthonra megvenni, tuti, hogy segítenek.

Benianyu
33+2

benianyu

Hari,

Köszi Kép Beni szerencsére nagyon szépen javul. Kép

Nagyon sajnálom, ami Nanó kutyátokkal történt Kép Remélem, a műtét segíteni fog rajta.

De legalább az jó kedvre derített, hogy megvan a kiságy. Majd küldj egy képet!

Benianyu
33+2

benianyu

Jó estét!Kép

Nálunk megint esik rendesen.
Pedig már egész jó volt délután az időKép

Mi jól vagyunk, picit görcsölgetek de ennyi.

Baba sokszor nyomja ki lábikóit, kezeitKép

Abbahagytam Magne B6 szedését, már abba lehet ugye?????

Bár a dokim nem mondta hogy hagyjam abba de csökkentve napi 1-re abbahagytam.

Megyek mindjárt zuhizniKép

Ja egyébkánt nálunk is majd a gyerekorvos írja fel a recepteket, majd apát elküldömKép
De nem tudom miért nem hamarabb írják fel, nekem is azt mondta a védőnő hogy kell a baba neve vagy mi.

Na majd még visszanézek

Puszika

37+1

Mea
mea

Sziasztok!

Ez a kívánósság!Kép Ma megkívántam a kakaóscsigát, és délután sütöttem is egy tepsivel, ettem is vagy ötöt. Kép Nesze neked kilók, egészséges étkezés, Norbi update! KépKépKép

Angelani!

Tudom, már unalmas a téma, ígérem, többet nem is hozom fel.Kép Szerintem a dokid rosszul számol. Ugyebár a 0-tól a 0+7=1+0 -ig van az első hét, 1+0-nál töltöd be az első hetet, mivel 0. hét nincs. Ebből következik, hogy a 37+x már a 38. hét. Na jó befejezem... Kép
Nálunk is csütörtökön van a forduló.Kép

Benianyu!

Nagyon jól nézel ki.

Vrucsincá!

Örülök, hogy ilyen jó élmény a szülés, és minden rendben azóta is.

Hari! Kép Kép

Szegény kutyus. Szorítunk neki.

Zsóf
33+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Angelani
bocsika, hogy kijavítalak, de rosszul számolszKép azaz Zsófi számol jól...Kép
37+3 az 37 hét +3 nap, és ez a 3 nap a 38. hétből telt el.
Te most 37+4 vagy, azaz eltelt 37 hét (betöltötted a 37. heted és nem elkezdted) és és a 38. hétből 4 nap. 3 nap múlva letelik a 38. heted is.
Talán jobban látszik, ha az elejét vagy a végét nézed:
0+6, az nuklla hét és 6 nap, viszont az 1+0 akkor már eltelt 1 hét, (betöltötted) és kezded a másodikat.
Vagy ha a végét nézed: a terhesség 40 hét, 40+0-nál szülsz, akkor már betöltötted a 40 hetet, nem csak 39-et.
Már a múltkor is néztem, hogy rosszul számolsz sztem...De ha az meggyőz, számold le a heteket lapozós naptárban, akkor jobban látszik. A hetek száma a betöltött hét, azaz te már elmúltál 37 hetes, nyugodtan szülhetsz, már korababa sem lesz.Kép
A dokid sem számolhat másképp, max. az uh-n mért kor alapján.
Bocs, nem megy vérre persze, csak gondoltam, megnyugtat, ha tudod, hogy 1 héttel "idősebb" a babád, mint eddig hitted.Kép
jó éjt
p 35-1Kép
penna

Zsóf,

Köszi Kép
De ügyes vagy, hogy tudsz kakaóscsigát sütni!!!

Neked a 33+4-hez hányadika a kiírt dátum?

Amúgy én ezt a hét-számolás ügyet már rég nem forszírozom, mert nálam másképp számol az orvos, másképp a védőnő és másképp van a menstruáció alapján, mert a ciklusaim hosszabbak. A kiskönyvembe október 2-a a hivatalos dátum, aztán a hosszabb ciklus miatt október 5 lett, de az UH-k szerint inkább 10. Majd kiderül a végén.
Szerdán megyek újra flowmetriára, ott majd megint hallok egy becsült dátumot.

Benianyu

benianyu

Lányok!KépKépKép

Akkor én a 37+1-mel betöltött 37 hetes vagyok????Kép

Akkor már nem lenne koraszülött a babám, ugye?????

Mea
mea

Sziasztok lanyok! Kép
Sajnos nem tudlak kovetni titeket, sok az inteznivalonk, amit meg a baba szuletese elott szerettunk volna megejteni, de ugye kozbejott a legfontosabb dolog, a Picim vilagrajotte. Kép

Ildi!
En is megegyszer gratulalok neked! Lam, ti sem tudtatok kivarni az aug. 26-at! ;)
Szopit kicsit "irigylem", nekem azota is keves van. Napi max. ketszeri szopiigenyt tudok kielegiteni. Kép

Udv: Falina
falina

Angelani!

A lanyoknak igazuk van, bar ezt m'ar bizto unod, hiszen kezdettol fogva "felreszamol a dokid. No mindegy igy, legalabb egy hettel tobb vagy, mint gondolodKép

Mea,
Latom lustizolKépKép es nem olvasol vissza, nezd mit iram szombat 1O:02 korKépKép Utolso 2 sor!!!!!http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/254853.html?1124609028

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

De olvastamKép
Csak eeről volt most szó és rákérdeztem újra.Bocsi!Kép

Amúgy hogy vagy?
Babócád mocorog még, mert enyém dugdos mindenfélét kiKépKépKép

Mea
mea

Megann!Kép

Neked mostanában lesz még UH?
Dokihoz mikor mész és CTG-re legközelebb???

Nekem hanyat fekve csinálják, pedig én oldalamon szeretek feküdni és akkor mozog leginkább a baba isKép

Mi most megyünk csütörtökön CTG-re.

Mea
mea

Hari!

BorzasztóKépKép
Még ez isKépKép Nagyon együttérzek veledKépKép
Annyira sajnálom szegény kutymuttyotKépKép
Mindenesetre kivánom, hogy meggyógyuljon!

Vrucsinicá!
De jó.......... a PDA gondolom EDA akart lenni, nagyon örülök hogy leirtad, egész erőt adtál nekem a szüléshez....
Jaj csak beérjek én is időben.....

Dokitéma!

Na holnap elkapom én is a védőnőt telefonon, hogy akkor most mi tévők legyünk..jön-nem jön???
Honnan fogok receptet szerezni stb...

Ja lányok... engem is utolért a "vénasszony-kór"
azaz inkontinencia.
Szerencsére(vagy nem), csak tüsszentéskor van gondom (akkor se mindig), de sajnos az allergiám miatt az most elég gyakoriKépKép úgyhogy ha kell ha nem pisilni járok, pedig egyébként én nem érzem kényszerét, csak hát inkább, mint egy baleset valahol az útcán...

Megann 37+1

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hetek:
Én pont ugyanígy tudtam kb. 2 héttel ezelőttig.
Akkor engem kavartak meg az Uh-on és a CTG-n isKép
A doki is ezt mondta. Csak azért hittem el, mert 3 különböző ember mondta.
De nekem mind1, csak egészséges legyen a babóKép
A lököttek, a végére zavarnak meg. Szerintem direkt csináljákKép
Nem számít, ennek csak jobban örülök.

Drága Falina!
Örülök, hogy jól vagytokKép
Ne add fel a szopit!!!
Próbálj meg minél többet pihenni.
Tudom, ez most nem vígasz és te is tudod, de hinned kell benne, hogy lesz sok tejcsidKép
Nagyon Sok Boldogságot Kívánok az egész családnakKép

Lányok!
Mindenkinek jó éjt!
Bocs, ha valakit összezavartam, de engem pont az utolsó pát héten zavarnak összeKép
Már nem tudom, hogy minek. Nem baj, akkor is szeptemberben szeretnék szülniKép Kép Kép

Sziasztok!
Angelani
37+4

Kép
angelani

Megann,

Nem vagy egyedül a vénasszonykórral. Az allergia miatt én is állandóan tüsszögök és néha be-be csúszik egy csepp. Most mit csináljak? Ez van! Cserélgetem állandóan a tisztasági betétet és kész. Majd elmúlik, legalábbis nagyon remélem.

Benianyu
33+2

benianyu

Dobok fel egy képet múlt hétrőlKép
Hát ekkora mosta pocóm.
Szerintetek már lement kicsit???
Mert én úgy látom, meg hogy nagyot ugrott most.
Az albumomba jól látni mekkorát nőtt megint(Mea albuma)

Várom a pocak képeiteketKép

Kép

Mea
mea

Hahó!

Mea,
szép pocak!Kép Én inkább nem teszek fel képet, mert kiszaladnátok a világból a sok csík láttán.Kép

Benianyu,
te is nagyon csini vagy!Kép

Szilvi,
köszi a megnyugtatást, tényleg jól esett, most már nem aggódom annyira a fertőzés miatt. Holnap azért bemegyek a kórházba, hogy írjanak rá valamit.

Megann,
már írtam, de biztosan nem láttad, hogy lehet kérni az Istvánban beöntést, teljesen rajtad múlik!

Ma már majdnem elkészült az ajándék a dokinak meg a szülésznőnek, ha majd kész lesz, megmutizom. De dicsérni tessék ám!Kép (Kicsit megijedtem, hogy szülni megyünk ma, ezért villámgyorsan nekiláttam.Kép)

Megyek is, és befejezem.

Kóbor
36+5
kóbor

Mea!

Akkor ok! Azt hittem nem láttad hogy direkt gondoltam Rád, ha már egy napra vagyunk kiirvaKép

Jó nagy pocakKépMajd csinálok megint képet én is!

Az enyém továbbra is kicsi az átlaghoz képest,(mégis elkezdett kirepedezni a hasam aljánKép) ezt mindenki meg is jegyzi akinek mondom hogy kb 2-3 hetünk van még.
Egyébként köszi a kérdést jól vagyunk(ha nem számitom az allerigámat, ami az agyamra megy), ma kicsit lustibb volt a babám....olyan lesz mint én...rossz idő=alvásKépKép
Néha fáj a hasam alja, olyan folyamtosan pl 1-2 vagy x órát aztán elmúlik(gondolom ezek a jóslók), meg van hogy egész éjszaka ezt érzem...

A közérzetem viszont nagyon furi...nincs kedvem semmilyen társasághoz, nincs kedvem senkivel beszélgetni, még a telefont felemelni sincs kedvem....olyan magamnakvaló lettem, pedig ez rám totál nem jellemző....
Gondolom ez is normális

CTG-re megyek pénteken megint, utána meg egy ajtóval arrébb a dokihoz, pont mint múlt héten..megnézi a ctg-t, megvizsgál, meg uh-t csinál(gondolom), múlt pénteken is ez volt a menetrend....

Neked lesz uh csütörtökön, vagy neked 2 külön helyen van a ctg meg a doki???

Én ragasztkodni fogok hogy az ülő gépnél csinálja az ctg-t mert azt hittem elájulok ott a ronda függönyt bámulva oldalt fekve, háttal a gépnek...

Megann 37+1

Kép

Kép
megann

Kóbor!

De láttam, csak valaki irta, hogy úgy mutogatták azt a szobát ahol a beöntést csinál(T)ák,a szülőszobalátogatáson, mintha már nem lenne benne a menetrendben a beöntés...

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Benianyu Kép sajnos Balázs még soha nem aludt úgy, hogy én ne lettem volna ott. Kb. 9 hónapos kora óta üvölt, ha nem én megyek be hozzá ébredéskor, és bizony egy éjjel többször is fölébred. Biztos sokat fog számítani, ha beszélünk róla, de asszem, amikor félálomban keresni fog engem, elengedhetetlen lesz a sírás. Mindenesetre ma már azt mondta, hogy ha Edi eljön, nem fog sírni, alszik vele, meg Apával. / Edi Apa húga/. Kissé aggaszt ez a téma, remélem, jól alakul majd!

Nemesek Kép Tényleg jó lenne, ha tudnál pihenni, legalább relaxálni, lazítani, az is nagyon sok erőt tud adni. Holnap nagyon fog kelleni! Nagyon szorítunk!

Ildi, nagyon ügyesek vagytok, gratulálok!!! Az EDA-ügy engem is megnyugtatott, még mindig nem tudom eldönteni, kérjek-e, vagy sem, azt tudom, hogy az előző szülésnél kértem, de már nem volt rá idő. Akkor eldöntöttem, hogy a következőt csak EDA-val szülöm, most mégsem tudom. Utána minden normális volt, nem volt kötelező fekvés, ilyesmi?

Hari, nagyon sajnálom a kutyust, tényleg igazságtalanság, hogy minden baj elér Benneteket!
Nagyon szorítok! És próbálj nem idegeskedni...

Jó éjt!
Judit 33+6
jucc

Sziasztok!

Kuha,
Kristóf születésénél nekem is csak hazeérkezés után írta fel a gyerekorvos a recepteket és most sem kapom meg sokkal korábban (már rákérdeztem). Akkor én is bosszankodtam, de ettől függetlenül, szuper jó a gyerekorvosunk és nem cserélném le másra. Szerintem ne vonj le ebből messzemenő következtetést, várd meg milyen dokinak! Utána még mindig válthatsz, ha nem válik be. Amúgy én szóltam a kórházban a csecsemősöknek hazajövetel előtt és hozhattam haza annyi babaápolási kelléket amennyi az első 1-2 napra kellett.

Luc,
Ezt én nagyon nem értem. Most TB kifizetőhely a munkahelyed vagy nem? Mert - amennyire én tudom - ha az akkor mindent ott kell igényelned (családi pótlék, anyasági, stb...), ha meg nem, akkor a TGYÁS-t sem ott kell kérni. Amúgy nekem is csak lemásolták a Kiskönyvem. Szülés előtt ne add ki a kezedből, mert minden kórházban kötelezően elkérik amikor szülni mész. Azt nem pótolja a kórházi karton.

Megann,
A baba TB kártyáját a Teve u-ban kell kérni, méghozzá minél előbb, mert a Születési Anyakönyvi és a TB kártya nélkül semmit nem tudsz intézni, mindenhez ezek kellenek. A Teve u-ban mindig nagyon sokan vannak, de külön ablaknál intézik az újszülöttek első kártyájának a kiadását és oda azért nem vártak annyian. Kiadják nagyszülőnek is, de kell hozzá a kicsi Születési Anyakönyvije. Az a sorrend, hogy előbb elmész a Bakáts térre (már ha az Istvánban szülsz) a IX.ker-i Anyakönyvi Hivatalba. Ott megkapod a kicsi Születési Anyakönyvijét és azzal mehetsz a TB-hez a kártyáért. A kórházban majd megmondják mikor mehetsz legkorábban az Anyakönyvi Kivonatért. Arra már nem emlékszem, hogy kell-e meghatalmazás a nagyszülőnek. Amúgy épp pénteken mondta a védőnőnk, hogy eddig kiküldték a TB kártyát postán, de most újítottak valamit és mindenkinek be kell érte menni.
Beöntés kontra István kórház: A nagyfiam borotválás, beöntés és gátmetszés mellett szültem az Uzsokiban, a kicsit mindezek nélkül és gátvédelemmel az Istvánban. Míg az első alkalommal hetekig nem tudtam rendesen ülni és bizony a szex még jó darabig kínlódás volt, addig most (azaz tavaly) 1 órával a szülés után úgy éreztem magam, mintha nem is szültem volna, azaz kutya bajom nem volt. Semmi pénzért nem szülnék mégegyszer hagyományosan (már ha nem muszáj). Ég és föld. A beöntéssel kapcsolatban pedig azt tapasztaltam, hogy azért tudja a szervezet mi a dolga. A szülések jó részét előre jelzi egy nagyon enyhe hasmenés. Ez nálam is így volt és mikor nem kaptam beöntést, akkor a vajúdás alatt nagyon sűrűn ki kellett mennem. Így mire a tolófájások jöttek teljesen kitisztultam és a baba mindenféle "kisérő produktum" nélkül jött a világra. Így - bár azt hiszem egyedül vagyok a véleményemmel -, de feleslegesnek tartom a szülés előtti beöntést; tudja a szervezet mi a dolga és én még ennyi kellemetlenséget sem szeretnék vállalni akkor amikor nem muszáj.

Mea,
Szép nagy pocid van. Kép

Ma reggel jól megijedtünk. 6-kor felébredtem, kimentem pisilni és ezt követően jó alaposan begörcsöltem. Azt hittem, hála a frontnak megyünk szülni. Gyorsan ittam Magnézium pezsgőtablettát és attól helyrejöttem. Azért még ezt a hónapot ki kellene húznunk.

Rokica, Nemesek,
Megy a drukkkkkk.Kép

Megyek aludni, mert ragad le a szemem.
Jó éjt!
Humi
35+2
humi

Sziasztok! Szép-jó Reggelt!

Hari!
Nagyon sajnálom Nanó kutyust!Kép
Ha a doki azt mondja, hogy próbáljátok meg a műtétet, akkor témyleg meg kell próbálni.
Én nagyon reménykedem benne, hogy utána már végleg felépülKép

Mea!
Csini a pocikádKép
Lehet, hogy lejjebb van?

Benianyu!
Igen!!!! A Benjámin lett volna a másik tippemKép
Szép névKép

Megann!
Tényleg ne parázz a beöntés miatt. Ha akarod, szerintem az Istvánban is adnak, vagy lebeszélnek valamilyen módonKép

Megyek összepakolni.
Ma megyek UH-ra illetve a Flowmetriát néznek és CTG-reKép
Majd megint bealszik a babóKép
Tegnap elég sokat mocorgott.
Viszont most már minden reggel fáj a pocimKép
Én már kiegyeznék egy csütörtöki szüléssel isKép Kép Kép

Sziasztok!
Legyen Kellemes Napotok!
Angelani
37+5

Kép
angelani

Jó reggelt,

Itt vagyok 39. hetesen és hát még nagyon sehol semmi. MINTHA lejjebb lenne a méhem teteje, de azt nem veszem észre, hogy a pocakom alakja változott volna.

Kuha!

Köszi a tippet, letöltöttem a programot, ezt is kipróbálom! Kép Ki mennyire szigorúan vezeti a költségvetést? Eddig ugye volt pénz, de most igy TGYÁS-sal meg GYEDdel nagyon meg fog csappanni a jövedelmünk, legalábbis egy pár hónapra amig nem tudok újra klienseket vállalni, legalábbis hébe-hóba. És tényleg jó lenne tudni, mire mennyi megy el, meg félre is kéne tudni tenni...

Megann:

Istvánban is lehet kérni beöntést, ha kéred, biztos megcsinálják.

TGYÁS meg ilyenek ügyben nézz szét a www.magyarorszag.hu portálon, ott le van irva, hogy melyiket mikor/hogyan lehet kérni, és állitólag az űrlapok is letölthetőek. Ellenben ha bemennél tényleg a Teve meg a Lőportár utcába érdeklődni, ird már le nekünk, hogy mit is mondtak.

Kuha (asszem)!

Tkp miket is ir fel az orvos igy receptre ami olyan szükséges a babának? Le vagyok kicsit maradva. Fürdetőkrém meg ilyesmi? Namost fürdetni a köldökcsonkkal amúgy is inkább cicamosdás mint kádas fürdetés, mert nem szabad hogy viz érje, tehát egy nedves vattával végigtörlöd a babát és kész. Még van valami lényeges a csomagban?

Apropó fürdetés.

Olvasom, hogy a kiságyon kivül még a fürdetést utálják nagyon de nagyon az újszülöttek. Legalábbis a nagy többségük. Két okuk van rá... sőt, három:
1. Nem szeretnek pucéran lenni. Ezt majd tapasztalni fogjátok öltöztetésnél is. Azt javasolják, átöltöztetéseknél is érdemes egy pelenkát ráteriteni a baba meztelenül maradt részeire, mert szereti, ha valami éri a bőrét. Illetve ordit ha nincs ilyen.
2. Fáznak. A pucér baba állitólag kb 29C fokon kezd nem veszteni a testhőmérsékletéből. Tehát ha kényelmes körülményeket akarsz neki biztositani fürdetés közben, a helységet 29C-ra érdemes melegiteni.
3. Bizonytalanul érzik magukat a kádban. A baba még fekvő helyzetben is el tudja veszteni az egyensúlyát, ilyenkor kezét-lábát "kidobja" megfeszitve és keservesen elkezd sirni. Ez az ún Moro reflex, és akkor csinálják, ha megijednek hogy nincsenek stabilan tartva.

39+0

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Briszta,Penna,

köszi az infókat!!!Kép

Humi
hát, én sem értem ezt a TB kifizetés dolgot. Mert a TGYÁS-t és a GYED-et, GYES-t ők intézik, de az anyaságit és a családi pótlékot nem. De nem is kérdezek rá, még valami hosszú és bonyolult magyarázatba kezdenek..... Inkább segítsenek abban, hogy intézzem a dolgokat. A kiskönyvet nem fogom elküldeni, úgy teszek, ahogy Kriszta javasolta, és lefénymásolom.

Képzeljétek, éjszakák óta megállás nélkül rugdos éjszaka a Babó. Nem tudom, mi van vele. Eddig mindig olyan kis nyugodt volt éjjel. MOst meg nem alszom tőle már napok óta. És nappal sem kevésbé aktív! Furcsa.

Mea

szép a pocidKép Irigykedem, mert az enyém tiszta csíkKépKépKép

Luc
36
lucretia

Szépjóreggelt!

Nemesek nagyon sok erőt a mai napra!

Ma végre tudtam aludni, ilyen is rég volt, hogy 1x kellettt felkelnem. Ma semmi görcs, remélem megembereli magát a kisleány.

Hari a kutyusnak és cicusnak jobbbulást!

Mea, szerintem eléggé lent van már a hasad.

Ildi, örülök, hogy jól vagytok Olivérrel!

Krisza
36+4

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Csináltam ma reggel pocakfotót. A vaku miatt kicsit elmosódott a teteje.

Kép

Jucc,
Remélem, Balázs tényleg könnyen át fogja vészelni ezt a pár napot. A leírtak alapján biztos nem lesz egyszerű, hogy pici kora óta téged akar ébredéskor és éjjelente is sokszor felébred. Talán Apa és a huga megnyugtatja őt. Drukkolok, hogy ne viselje meg nagyon!

Mea,
Szép pocak Kép

Rokica,
Türelem Kép (ha van még egy pár napig). Ha jó még a pocaklakódnak odabent, akkor hadd maradjon még néhány napig.

Fürdés: az első néhány napban tényleg nem nagyon szeretik a babák, de a legtöbb utána hamar megszokja és megszereti. Végülis a pocakban is vízben van, nem idegen az érzés, csak a stabilitás.

Benianyu
33+3

benianyu

Benianyu!Kép

Nekem a 33+5 (ma már annyi) az október 6-hoz, a kiíráshoz tartozó hetek+napok száma. Az utolsó menstruáció alapján október 1-je lenne, de nekem is hosszabb a ciklusom, és az UH is ezzel van összhangban.
Tavaly a szülinapomra kaptam egy kenyérsütő gépet, ami azért is jó, mert lehet benne csak dagasztani+keleszteni is. Így sokkal egyszerűbb pl. a kakaóscsiga is. Kép

Zsóf
33+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt! Kép

Mea, Benianyu!
Szép pocik! Kép Én nem tudom feltölteni ide a képeket, majd ma munka után csinálok aktuális pocakosat, és berakom az albumba. Feltettem pár nyaralós képet egyébként az albumomba (http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5900).

Dóri
33+1 (én október 10-re vagyok menzi szerinte kiírva, de több UH már szept. 26-ra tette a mérési adatok alapján a szülést.)
Vendég

Rokica,
...meg aki nem vett még kádat...
http://www.kiskaloz.hu/products/tummytub.hu.html

Mi ilyet használtunk, amíg KEvin el ne kezdte élvezni a pancsikálást a nagykádban. Pár hónapig. Lassabban hűl ki, a baba felveheti a magzatpózt, egy pohárból a végén locsoltunk kis vizet a "hajára" (néha, nem minden alkalommal), és szinte nem is volt ordítás.
Nagyobb, ülő babának már jobb a kád, ahol játszani is tud, de az egész kicsiknek ez tök elég. Jobban is kezelhető, mint a kád, könnyebb megfogni, simán be lehet vinni a meleg szobába egy székre, nincs vele akkora pancs.
üdv
p 35+00

Ja, és a fürdetőkrémmel tudjátok, hogy kell bánni? Kis adag a pohárba+kis víz, zsutty a mikróba. Jó melegre, különben nem olvad el a krém.
penna

Babapapir ügyintézés:

Úgy látom, a családi pótlék és az anyasági támogatáshoz mindkettőhöz ugyanazt az űrlapot kell kitölteni, az "Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra" ciműt, plusz két pótlapot. Elég ha az igénybejelentő lapot csak egyszer töltöm ki? Vagy két külön példányban kell? És ugye ezeket a Lőportár utcába kell bevinni?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?