Sziasztok!
Aug. 20.
képzeljétek, mi elmerészkedtünk megnézni a tűzijátékot. Tiszta vicc, mert még egyszer sem mentünk el, pedig már öt éve együtt vagyunk, és én azóta vagyok Pesten. De gondoltuk, hátha ez most az utolsó, ha el tudunk költözni... na de erről majd később írok. Szóval: a Lágymányosi híd alatt ültünk, egséz jól bírtam, szerencsére kibírtam pisilés nélkül. Hazafelé viszont kétszer meg kellett állnunk, mert akkora dugó volt, hogy félre kellett állni a kocsival. Ezt a részét kihagytuk volna, de azért jó volt.
Mea!
Szerintem is tök rendes a férjed, hogy felajánlotta, hogy legyen a te neveden a gyerkőc. Először én is úgy akartam, hogy megtartom a lánykorimat, de részben a férjem kedvéért, részben meg azért, mert neki szép vezetékneve van, az enyém meg semmi különös, felvettem az enyém elé -né formában az övét is. Szóval először, mikor azt mondtam az anyakönyvvezetőnek, hogy legyen az enyém, nálunk is nyilatkozni kellett, hogy melyikünk nevét viseli majd a gyerek. De a férjemét választottuk volna mindenképp. Biztos meg lehet változtatni a nyilatkozatot, ha akarjátok, csak kérdés, mennyi utánajárás, meg pénz...
A férjem egyébként azt mondta, hogy ha valami különlegesen szép nevem lenne, akkor lehet, hogy ő is felvenné. Egyébként nekünk nem jól jött ki a dolog pont, mert 2003-ban házasodtunk, és 2004 januártól lehet a dupla nevet (kötőjelesen) használni. Akkor lehettet volna a gyerkőc is dupla néven, de ezt a bürokratikus tortúrát inkább kihagyom!!!
Penna,
jó volt a szüleid lakás- sztorija
vagy inkább
de ez most is így van, nem??? És Angelaninak is igaza van: aki tisztességesen szeretne küzdeni a családjáért, és felelősséggel x számú gyereket vállalni, azt bezzeg nem támogatják. Szerintem sok olyan ember van, aki szégyell segélyért, meg miegymásért sorba állni, és ugye az a végkifejlet, hogy inkább nem vállal (több) gyereket. És tényleg, azzal dobálóznak folyton, hogy a demográfiai helyzet a legnagyobb probléma. Hát, nem úgy tűnik.... Mert akkor elsősorban azt nyomnák. Nem holmi Kulcsár-ügyekkel, meg egyebekkel kellene a közvélemény figyelmét elterelni a problémákról. Ilyen mocsokságok mindig is voltak, meg lesznek is, de ez a kisemberek sorsát abszolúte nem befolyásolja. Na jó, befejezem, bocs a politizálásért!!!
Angelani
szerintem nagyon szép a Magyar név! Az emberek többségének szerintem eszembe sem jutna egy ilyen szép, egyszerű, és tényleg magyar név
Ja és vasárnap voltunk a szülőszobán a Klinikán. (SOTE 1). A szülésznő megmutatott mindent, nagyon szuperek a feltételek, van négy egyágyas szoba, tök modern, szép tiszta. Meg egy háromágyas. Nagyon sok mindent mondott a szülésznő.
Beöntést, asszem én mindenképp kérek, olyan kínos lenne, ha oda produkálnék az ágyra. Akkor inkább magamban a WC-n elintézem az ügyet. A borotválás sem érdekel, én úgysem tudom megcsinálni, a pocakomtól nem látok semmit ott lent.
Hááát...aki nem akar semmi beavatkozást, az biztos ne ezt a kórházat válassza! A szülésznő úgy beszélt, hogy azokkal jelentősen megkönnyíthető a baba és az én helyzetem is. Pl. fájdalomcsillapítás.Nem csak a fájdalomcsillapítására jó, hanem arra elsősorban, hogy ne húzódjon el nagyon a szülés. A gátmetszésről pedig azt mondta, hogy ha visszatartják a gátamat, hogy ne repedjen, akkor jobban elhúzódik a kitolás, és romolhat a baba állapota, és nekem is rosszabb, mert nagyon feszül minden és úgy érzem, hogy nyomni kell, de nem tudok. Amitől leginkább tartok, az egy látszólag banális dolog: nem lehet enni,csak 1-2 szőlőcukrot, meg inni is alig. Bár infúzióban adnak cukrot, meg vitaminokat. Gondolom, ez azért kell, ha műtétre kerülne a sor. Egy volt kolléganőm mesélte, akinek a bátjya intenzíves orvos, hogy azért nem lehet enni műtét előtt, mert ledugnak egy csövet az ember torkán, és ha visszajön valami, meg lehet fulladni. (Bocs, ha undi.)Mindenesetre bízom a dokimban és a szülésznőben, és remélem, hogy csak akkor végeznek beavatkozásokat, ha tényleg szükséges. Azt azért hangsúlyozta a szülésznő, hogy ha gyors lefolyású a szülés, akkor persze nincs se idő, se szükség ilyesmire. De úgy vettem ki a szavaiból, hogy ha én ragaszkodnék ahhoz, hogy mibe nem megyek bele, akkor úgy tesznek. De azért én bízom a tapasztalatukban.
Benianyu,
igazad van, ha már így is úgy is igen fáj, legalább ne tartson sokáig! (Mint ahogy anyukámnak, ő mindig azt mondja, hogy én milyen hamar megszülettem. Erre próbálok koncentrálni mindig.)
Jaj lányok! Van valaki, aki szülés előtt már elkezdi a TGYÁS-t????? Néztük a munkahelyemen a kolléganőmmel, és el kell hozzá küldeni a terhes kiskönyvet. De szülés előtt???? Nem tudom, elküldjem-e, bár csak a védőnő írogat bele, a klinikán külön könyvem van. Vélemény???
Jó hosszúra nyúltam, bocsi!
Szép napot
Luc
36