Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Benianyu!
Hogy van Beni????
Jól telt a nap?
Én mindjárt lefekszem, csak benélztemKép
De örülök, hogy benéztemKép

Na puszi!
Angelani
37+3

Kép
angelani

Penna,
Örülök, hogy Kevinnek tetszett a cirkusz. De jó, hogy mégis kipróbáltátok! Kép
A szüleid házassága tényleg tiszteletre méltó eset. 21 és 18 éves pár (a nő az idősebb!), az esküvőn az első gyermek már a pocakban, ezek többnyire nem a hosszú házasság titkai.
Az én szüleim már 37 éves házasok, egész jól bírják.

Nyúlné,
Voltál vásárolni? Hagytál valamit a kínaiaknál? Kép

TZsuzsa,
Üdv tőlem is! Kép Tényleg kicsit későn kapcsolódtál be. Kép

Megann,
Nagyon jó beszólás, hogy "mi meg ketten vagyunk!" Tényleg hihetetlen, hogy az emberek milyen bunkók tudnak lenni.
Remélem, elszállt már a mérged. Bár teljesen igazad volt.

And,
A te férjed egy angyal! Vannak ilyenek is? (Benianyu irigy Kép ) Gyógyítgat, főz rád, megy az ügyeletes patikába, ez nem semmi.

Benianyu
33+1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Angelani,

Köszi, Beni jobban van. Bár csak mára lett igazán jól. Tegnap reggelre megduzzadtak a nyirokcsomói, nem tudta tartani a fejét, mozgatni a nyakát. Rögtön hívtam az orvost, aki műtötte. Szerencsére, épp ügyeletes volt, bementünk hozzá, megnézte. A diagnózis: a műtéti seb másodlagos felülfertőződése. Kapott egy lórugásnyi antibiotikumot, sajnos ezzel nem lehet viccelni. Tegnap szinte egész nap feküdt, nem is mentünk sehova, sokat aludt, borogatással, mára már sokkal jobban lett.

Benianyu
33+1

benianyu

Jó reggelt!

Szép időnk van, ugye? Itt olyan sötét az ég, mintha tél lenne.

Na megyek nekiindulok a napi elintéznivalóknak...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!Kép

Hát ez az idő nem semmi.

Benianyu!Kép

Szegény Benike, jól megszenvediKép
Jobbulást neki!!!
Stramm kisfiúKép

Na nem szült meg valaki az éjjel???Kép

Mea
mea

Jó reggelt!

Szegény Beni! Kép De egy gyerek még mindig jobban viseli ezekkel a szövődményekkel együtt az ilyet, mint egy felnőtt. Jobban és gyorsabban regenerálódik a szervezetük. (Én 2-3 hónapig élő halott voltam a mandula műtétem után.)

Tegnap kicsit túlhajtottam magam, éjjel annyira fájta a derekam, hogy dfel sem bírtam kelni. A férjem bekente vmi masszirozó krémmel, amitől reggelre jobb lett szerencsére. Portörlés, porszívó, felmosás, vasalás, mosás+rakodás a lakásban. Pedig még a kisfiam is segített, legalább a saját szobáját uralja, persze némi utólagos felügyelettel. Kép Ezek váltották ki, úgyhogy lassítanom kell a tempómon, ráadásul a férjem meg a kórházban volt apukájánál, aki agyvérzést kapott. Kép Úgyhogy, most nálunk is baj van csőstül. Kép

Szeptembertől meg már egyáltalán nem fogok dolgozni, komolyan alig várom már. Kép

Baba nem született a nagy frontnál?? Kép

Dóri
33
Vendég

Sziasztok!

Új felhasználó vagyok és nagyon tetszik ez a fórum, ezért gondoltam, hogy írok.
Már alig van egy hónapom első gyermekünk születéséig, és egyre izgatottabb leszek. Kisfiunk lesz, Marcell.
Most kezdjük még csak a babaholmik beszerzését, de ez egy őrület! Már több hónapja járjuk a boltokat, hogy mit hol érdemes beszerezni, de még ma is elég tanácstalan vagyok.
Amúgy az időjárás nekem is betett, védőnőhöz kellene mennem, de ilyen időbe az orromat sincs kedvem kidugni a lakásból. Amúgy is elég fáradékonnyá váltam már.
Kérhetek "szakmai tanácsot"? A Budai Honvédban fogok szülni, de nincs ismerősöm, aki járt már volna a szülészeten, kívácsi lennék, ti mit hallottatok róla. Pénteken volt szülésfelkészítő tanfolyam, de az aug. 20-i lezárások miatt olyan dugóba keveredtünk a férjemmel, hogy még BKV-t sem tudtunk időben fogni, úgyhogy lemaradtunk! Mondanom semm kell mennyire ki voltunk bukva, hiszen már egy hónapja ezt vártukKép
SZóval így állunk, mi tapasztalatlan kezdők a szülés előtt 4 héttelKép!

Remélem, tudtok valami vígasztalót írni nekem (amúgy a babám egy tündér, imádom mikor mozog. Amit amúgy nem számolok!)
Most pedig ráveszem magam és elindulok a védőnőhöz!

Nóri
nóra26

Sziasztok!

Újra az irodából. Egy hete nem voltam bent, ma lesz dolgom bőven. Kép Azért gyorsan benéztem ide. Kép

Dóri,
Lehet, hogy kicsit tényleg vissza kellene venned, majd segítenek a fiúk a házimunkában. Ennyit nem ér, hogy így szenvedjél utána.
Apósodnak jobbulást kívánok! Az én Apukámnak is volt agyvérzése és teljesen felépült belőle (kopp-kopp-kopp).

Mea, Dóri
Köszi az együttérzést, Beni újra sokkal jobban van. Hat az antibiotikum is (lórugás adag), de amúgy is tényleg stramm kissrác. Szerdán lesz a szülinapja, addigra már teljesen meg fog (remélem!!!!) gyógyulni.

Tegnap megrendeltem neki a tortát. Egyszerű dolgom volt, mert azt mondta, hogy pont ugyanolyat szeretne, mint tavaly volt. Túrókrém torta és Micimackó volt a tetején.

Kép

Pusz
Benianyu
33+2

benianyu

Hello Nóri,

Üdv közöttünk. Kép Jó, hogy megtaláltál minket.

Sajnos, nem tudok semmilyen infot a Budai Honvédról. Kép. Nincs róla topic?

Benianyu
33+2

benianyu

Sziasztok!

Benianyu!
Nagyon sajnálom a kis BenitKép
Szegény, bízunk benne, hogy hamar rendbe jön.
Ebből is látszik, hogy nem egy egyszerű rutin műtét. Illetve a műtét lehet, hogy az, de igenis elég komoly dolog.
Jobbulást nekiKép

Dóri!
Nálatok is minden egyszerre jönKép
Sajnos ez mindig így szokott lenni.
Te meg piuhenj, amennyit csak tudsz, mert nem lesz jó vége!!!
Tessék nálam komolyabban venni a babavárást!
Én is mindig hajszoltam magam. Milyen krémmel kent be a párod? Egyébként rendes tőle.
Apósodnak jobbulást kívánunk. Hamar épüljön fel, mert ez tényleg nagy bajKép

Lányok!
A babónk fél éjszaka "ugrált", biztos a frontKép
Ma kiváncsi leszek, hogy mennyit mozog. Tudjátok, nekem nem szokott a hidegfront alatt mocorogni. Persze mindig parázok is rendesen. De ha belegondolunk, akkor ma reggel 8h-tól, már vagy 50 mozgást+2X csuklást észleltemKép
Akkor meg van a mai??? Kép Kép Kép

Most fájdogálok egy kicsitKép
Olyan menzi szerű, de folyamatos.
Azért várnék még a jövő hét végéigKép
Vagy legalább 3-4 napotKép

Mindenkinek SZEBB Napot!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
37+4

Kép
angelani

Angelani,

Köszi Kép

Ma nekem is nagyon mocorog a babócám és egy kicsit fájdogálok, de semmi komoly.

Szerintem, nem fog még kibújni a babád, csak csinálja magának a helyet, emiatt fájhatsz egy kicsit.
Pihenj egy kicsit többet, ha már Dórinak is ezt javasoltad. Tudom, hogy te nagyon pörgős vagy, de próbáld meg.
(Mondom én az irodából, két táblázat elkészítése között Kép )

Benianyu

benianyu

Sziasztok!!!

időtlen idők óta nem írtam,elég zűrös volt nálunk itthon a helyzet és még most sem OK,de ezzel most nem untatnék senkit....Kép

HATALMAS GRATULA AZ ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK,AKIK MÁR BABÁZHATNAK!!!!!!!KépKépKép
eGÉSZSÉGET,BOLDOGSÁGOT,SOK TEJECSKÉT KÍVÁNOK!!!KépKépKép

Most még kicsit olvasok....

UI.: Beni egy hős!!!!
annamami

Sziasztok!

Nóri!
Üdv köztünkKép
Sajnos én sem tudok infót a kórházról, de nézd meg a szülészetek között.
Biztos van róla is fórum.
Egyébként, mi is tapasztalatlan kezdő szülők vagyunkKép
Vannak itt tapasztalt nem kezdő anyukák, akik nagyon sokat segítenek nekünk.
Itt mindent megoszthatunk egymással. Nagyon jó csapatKép

Na lépek!
Sziasztok!
Angelani
37+4

Kép
angelani

Benianyu,

köszi a bíztatást. Tényleg visszábbveszek, mondjuk anyunak lesz a szülinapja és kedd estére áthívtam őket. Kép Majd lightosra veszem, bár egyenlőre fogalmam sincs mit alkossak. Olyan isteni sütit csináltam este (első alkalommal), lehet, hogy sütök mégegyet. Kép Te meddig dolgozol még? Kép Ezek szerint nem csak én vagyok "munkamániás". Kép

Angelani!

Igazad van, én is csak szörnyülködtem" azon, hogy miket írtál le mi mindent csinlász, aztán hasonlóképpen nyomom én is. Kép Sima avonos masszirozó krém volt, mentholos meg vmi gyógynövény még. És tényleg hatott.

Dóri
33
Vendég

Annamami, nagyon kedves vagy Kép Kép

Dóri, azt hiszem, hogy szeptember 9-ig fogok még dolgozni. Beni szépen visszaszokik az oviba (nem lesz egyszerű) és akkor abbahagyom én is. Szeptember 12-én jön a festő, 3 nap felfordulás, de ki akarjuk festeni a lakást, mielőtt jön a pici.

Lehet kérni a sütiből, amit este csináltál! Bár nem vagyok édesszájú, mostanában szinte semmi édességet nem kívánok, csak sósat! De most lehet, hogy megkóstolnám.
Beni szülinapját az Anyuéknál tartjuk, így szerencsére semmi dolgom nem lesz vele. Csak a tortát kell vinnem.

Benianyu

benianyu

Annamami, jól eltűntél... De lényeg, hogy újra itt. Kép

Benianyu, végülis nem laktok messze. Kép Sajnos én meg rá vagyok kattanva az édességre, már a dokim is megjegyezte, hogy vigyáznom kellene a súlyomra (52-ről már 69 Kép ) Kép, de mivel minden rendben van, ezért nincsen gond, csak majd leadni lesz nehéz. És még van 1 hónap! Kép Gergő fiammal a 42. héten voltam ugyanennyi kiló. Már bocs', hogy megint a súly témával jövök elő. Kép

Dóri
33
Vendég

Dóri,
Mikor találkoztunk úgy láttam, hogy nettó pocakot növesztettél, de ugye nem ismertük egymást korábban. Kép
Én most 7 kilónál tartok (de 66-ról kezdtem) és eszem annyit, amennyi csak belém fér, mert felhasználja a kis pocaklakóm. Nem marad rajtam, ez szerencse, alkati kérdés. Aztán szoptatás után le kell majd állnom a zabálással, nehogy rámrakódjanak a kilók. Jó nehéz lesz. De hol van az még!

Egyébként több is van még hátra, mint egy hónap. Inkább másfél az. Kép

Benianyu
33+2

benianyu

Sziasztok!

Nálunk is alkotott a front éjszaka 1/2 2-től 1/2 7-ig szabályos 5 perces jóslófájások voltak.
Megnézett adoki, egyenlőre zárt a méhszáj, de azt mondták ez nem jelent semmit, mert beidulhat bármikor. Azért remélem még marad egy kicsit.
A kórházban is mondták, hogy hajnal 4-től 3 szülés is volt és 2 meg most készül. Láttunk egy csomó pici manócskát, egyik hajasabb volt, mint a másik.

Benianyu!
Kívánom, hogy Beninek kutya baja se legyen már a szülinapjára!
A torta meg az ajándékok bizti el fogják varázsolni.

Nóri!
Üdv közöttünk.

Dóri!
Mielőbbi felépülést apósodnak!

Puszi
Kriszta
36+3

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Élvezetes napsütéses ragyogó napot mindenkinekKép
na jó, nálunk is pocsék az idő, de most nem bánom. Nekem is egész éjjel meg reggel nem bírt magával Ficánka, mondtam is neki, hogy ha már így elemében van igazán ledughatná a fejét innen felülrőlKép most már jobb szeretném, ha a májamat rúgdosná a méhszájam és a hólyagom helyettKép

Beni tényleg klassz kis krapek, hamar rendbe jön!Kép nekem is mondták 2 éve, hogy kellene a mandulaműtét, de én nem mertem vállalni, a "felnőttek" nem olyan strammokKép

Benianyu, Angelani köszi a dícséretet, majd óvatosan mondom neki, hogy örüljön, de ne bízza el magátKép de azért nem kell irígykedni, az összes kismama összes férje nem néz annyi kézilabdát és focit, mint az én páromKép

és már sokkal jobban vagyok, még rekedtesen, meg kicsit taknyosan, de virgoncanKép

Megann, hát nem is tudom, esetleg kérj ehhez az anyóstól segítségetKép ő mivel tudja rávenni, hogy temetőben locsolgasson hetente? nem is tudom, hogy jó-e, hogy nálunk nincs ilyen probléma, mivel férj családja messze lakik és most jóban sincsenek. azért talán méis az lenne a jobb, ha minden happy lenne...

hajrá minden most szülő kismamaKép

KépKép
KépKép
and

már megint bunkó voltamKép

Üdv Nóri!!

és jobbulást kívánok én is az apósnak Dóri!

and 32+0

KépKép
KépKép
and

Kriszta,

Ez kezd izgalmas lenni!!! Mikor kell menned újra nst-re vagy dokihoz?
Bár a hetek alapján még egy-két hétig talán jobb lenne a pocaklakódnak odabent.

Köszi a jókívánságot! Kép

Benianyu

benianyu

Benianyu!

Szerda este lesz CTG megint és dokihoz meg pénteken.
Én is szeretném, hogy maradjon még Kincső bent.
Jó sok munkám van még, amit meg akarok csinálni. Tegnap este belelendültem és a nappaliban az összes ajtó, erkély keretet lesúroltam, meg ablakot mostam. Vízes helyiségeket takarítottam.
Úgy örülök amikor valamin túl vagyok.
El kéne mennem a könyvelőhöz, meg iskolatáskát venni, de ebben az időben nincs kedvem.
A pici lűny nagyon izgága, majd szétrúgja a ház oldalát.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Aug. 20.

képzeljétek, mi elmerészkedtünk megnézni a tűzijátékot. Tiszta vicc, mert még egyszer sem mentünk el, pedig már öt éve együtt vagyunk, és én azóta vagyok Pesten. De gondoltuk, hátha ez most az utolsó, ha el tudunk költözni... na de erről majd később írok. Szóval: a Lágymányosi híd alatt ültünk, egséz jól bírtam, szerencsére kibírtam pisilés nélkül. Hazafelé viszont kétszer meg kellett állnunk, mert akkora dugó volt, hogy félre kellett állni a kocsival. Ezt a részét kihagytuk volna, de azért jó volt.

Mea!

Szerintem is tök rendes a férjed, hogy felajánlotta, hogy legyen a te neveden a gyerkőc. Először én is úgy akartam, hogy megtartom a lánykorimat, de részben a férjem kedvéért, részben meg azért, mert neki szép vezetékneve van, az enyém meg semmi különös, felvettem az enyém elé -né formában az övét is. Szóval először, mikor azt mondtam az anyakönyvvezetőnek, hogy legyen az enyém, nálunk is nyilatkozni kellett, hogy melyikünk nevét viseli majd a gyerek. De a férjemét választottuk volna mindenképp. Biztos meg lehet változtatni a nyilatkozatot, ha akarjátok, csak kérdés, mennyi utánajárás, meg pénz...

A férjem egyébként azt mondta, hogy ha valami különlegesen szép nevem lenne, akkor lehet, hogy ő is felvenné. Egyébként nekünk nem jól jött ki a dolog pont, mert 2003-ban házasodtunk, és 2004 januártól lehet a dupla nevet (kötőjelesen) használni. Akkor lehettet volna a gyerkőc is dupla néven, de ezt a bürokratikus tortúrát inkább kihagyom!!!

Penna,

jó volt a szüleid lakás- sztorijaKép vagy inkább
Képde ez most is így van, nem??? És Angelaninak is igaza van: aki tisztességesen szeretne küzdeni a családjáért, és felelősséggel x számú gyereket vállalni, azt bezzeg nem támogatják. Szerintem sok olyan ember van, aki szégyell segélyért, meg miegymásért sorba állni, és ugye az a végkifejlet, hogy inkább nem vállal (több) gyereket. És tényleg, azzal dobálóznak folyton, hogy a demográfiai helyzet a legnagyobb probléma. Hát, nem úgy tűnik.... Mert akkor elsősorban azt nyomnák. Nem holmi Kulcsár-ügyekkel, meg egyebekkel kellene a közvélemény figyelmét elterelni a problémákról. Ilyen mocsokságok mindig is voltak, meg lesznek is, de ez a kisemberek sorsát abszolúte nem befolyásolja. Na jó, befejezem, bocs a politizálásért!!!

Angelani
szerintem nagyon szép a Magyar név! Az emberek többségének szerintem eszembe sem jutna egy ilyen szép, egyszerű, és tényleg magyar névKép

Ja és vasárnap voltunk a szülőszobán a Klinikán. (SOTE 1). A szülésznő megmutatott mindent, nagyon szuperek a feltételek, van négy egyágyas szoba, tök modern, szép tiszta. Meg egy háromágyas. Nagyon sok mindent mondott a szülésznő.
Beöntést, asszem én mindenképp kérek, olyan kínos lenne, ha oda produkálnék az ágyra. Akkor inkább magamban a WC-n elintézem az ügyet. A borotválás sem érdekel, én úgysem tudom megcsinálni, a pocakomtól nem látok semmit ott lent.
Hááát...aki nem akar semmi beavatkozást, az biztos ne ezt a kórházat válassza! A szülésznő úgy beszélt, hogy azokkal jelentősen megkönnyíthető a baba és az én helyzetem is. Pl. fájdalomcsillapítás.Nem csak a fájdalomcsillapítására jó, hanem arra elsősorban, hogy ne húzódjon el nagyon a szülés. A gátmetszésről pedig azt mondta, hogy ha visszatartják a gátamat, hogy ne repedjen, akkor jobban elhúzódik a kitolás, és romolhat a baba állapota, és nekem is rosszabb, mert nagyon feszül minden és úgy érzem, hogy nyomni kell, de nem tudok. Amitől leginkább tartok, az egy látszólag banális dolog: nem lehet enni,csak 1-2 szőlőcukrot, meg inni is alig. Bár infúzióban adnak cukrot, meg vitaminokat. Gondolom, ez azért kell, ha műtétre kerülne a sor. Egy volt kolléganőm mesélte, akinek a bátjya intenzíves orvos, hogy azért nem lehet enni műtét előtt, mert ledugnak egy csövet az ember torkán, és ha visszajön valami, meg lehet fulladni. (Bocs, ha undi.)Mindenesetre bízom a dokimban és a szülésznőben, és remélem, hogy csak akkor végeznek beavatkozásokat, ha tényleg szükséges. Azt azért hangsúlyozta a szülésznő, hogy ha gyors lefolyású a szülés, akkor persze nincs se idő, se szükség ilyesmire. De úgy vettem ki a szavaiból, hogy ha én ragaszkodnék ahhoz, hogy mibe nem megyek bele, akkor úgy tesznek. De azért én bízom a tapasztalatukban.

Benianyu,
igazad van, ha már így is úgy is igen fáj, legalább ne tartson sokáig! (Mint ahogy anyukámnak, ő mindig azt mondja, hogy én milyen hamar megszülettem. Erre próbálok koncentrálni mindig.)

Jaj lányok! Van valaki, aki szülés előtt már elkezdi a TGYÁS-t????? Néztük a munkahelyemen a kolléganőmmel, és el kell hozzá küldeni a terhes kiskönyvet. De szülés előtt???? Nem tudom, elküldjem-e, bár csak a védőnő írogat bele, a klinikán külön könyvem van. Vélemény???

Jó hosszúra nyúltam, bocsi!Kép

Szép napot
Luc
36
lucretia

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásról! El sem tudjátok képzelni, mennyire jó megint olvasni Benneteket!!! Nem gondoltam volna, hogy ennyire fogtok hiányozni! Tisztára elvonási tüneteim voltak már!

Előszöris: óriási gratuláció minden újdonsült anyucinak, csodálatos életet, egészséget, boldogságot kívánok!
Harinak óriási köszönet, hogy tájékoztatott a nagy eseményekről, nagyon jó volt egy kicsit Veletek örülni!!!

Nem ígérem, hogy gyorsan visszaolvasok, két hétnek hatalmas termése volt! Kicsit bekukkantottam már, nagyon tetszett Szmercsa hozzáállása, jó olvasni, hogy mennyire pozitív vagy!

Benianyu, sokat gondoltam Benire, örülök, hogy lassan túl lesz rajta, én biztos kikészültem volna ezalatt!
Így is kezdek teljesen gyagya lenni. Valamelyik este mesélni kellett Balázsnak arról, hogyan született, és a kérdései oda vezettek, hogy mi lesz, amikor a tesója születik. Amikor kiderült, hogy pár napig kórházban fogok aludni, ő meg apával otthon, eszméletlen sírásban tört ki, hogy ő is a kórházban akar majd lenni velem. Nem tudom, hogy lesz ez majd, de a szülésnek én ennek a részétől félek pillanatnyilag a legjobban. Párszor még kell erről beszélnünk vele, az biztos!

A nyaralás egyébként jó volt, az első héten anyukáméknál voltunk, egyetlenegyszer volt olyan idő, hogy a gyerekek / Balázs és a húgom gyerkőcei/ pancsolhattak az udvaron. Már annak is örülhettünk, ha nem esett az eső, és kimehettünk a szabadba Kép Azért szalonnasütést is sikerült összehoznunk, és csillaghullást is nézhettünk. Múlt vasárnap mentünk tovább a Balcsira, ott megint nem fogadott bennünket túl jó idő. Hétfőn egész nap ilyen, mint ma, a házból sem nagyon tudtunk kimenni. Kedden már nem esett, elmentünk a veszprémi Állatkertbe. Szerdától minden nap tudtunk kicsit strandolni, bár a napot nem sokat láttuk, de a fiúk fürödtek / még a 18 fokos vízben is/, és sokat voltunk a levegőn, pihiztünk, együtt voltunk, és ez volt a lényeg. Igaz, voltak kellemetlenségek: a takarítás kriminális volt, az első este takarítással telt. Aztán amikor végre megjött a jóidő, akkor meg a padlásról kezdtek el potyogni szép kövér kukacok. Biztos akkor kelhettek ki, és jöttek le a fényre. Elég gusztustalan volt, amikor evés közben a tányér mellett landolt az egyik... Irtottuk őket, akkor meg aggódhattunk a gyerekek miatt. / sógoromékkal együtt voltunk, nekik egyéves kislányuk van/. Persze kedvezményt nem kaptunk...
18-án volt a házassági évfordulónk, Apa ezalkalomból végre kibökte, hogy ha nem jut jobb eszébe, Gergely lehet a kistesó Kép

Most eldugulok, mindenkinek szorítok, akinél beindulnak a dolgok, hogy minden jól alakuljon! Vigyázzatok magatokra!

Pussz: Judit 33+6
jucc

Roki

nagyon szívesen máskor isKép

Luc
lucretia

Luc!

Nekem azt mondták a TB-ben, hogy le kell fénymásolni.

Beöntés, borotválás. A Schöfiben van.
Borotválás,már megoldottam, majd finomítunk ha kell. Beöntésre azt mondta a szülésznő, hogy kellemetlen ha néger baba születik esetleg és a fertőzésveszély is sokkal nagyobb.
Elsőnél is csináltak, ki lehetett bírni, úgy , hogy ezen nem aggódok.
Csillám leírásán jót mosolyogtam.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok Lányok!

Mit szóltok ehhez a vacak időhöz? Egyszerűen siralmas...
Csillám-ról és Nemesek-ről nincs semmi hír????? Már nagyon irigylem őket, ők legalább már elérték a kiírt napot. Nekem még van 6 napom a kiírt időpontig.
DE NEM AKAROM ADDIG HÚZNI!!!

Hogy őszinte legyek, én a szüléstől egyáltalán nem félek, nagyon várom már. A beöntés viszont, hááát, az nagyon gáz lehet. Bár soha nem volt még benne részem, attól azért nagyon tartok, de biztos, hogy kérni fogok. Én sem akarok "néger bébit" szülni, arról nem is beszélve, hogy elég ciki a dolog. Bár biztos találkoztak már ezer ilyennel a szülésznők és az orvosok, azért mégis...

Lucretia!
Engem is érdekelne ez a TGYás dolog, ha megtudsz valamit, kíváncsian várom.

Képzeljétek, nálunk a gyerekorvos nem hajlandó felírni a recepteket (hintőpor, alkohol, fürdető, babaolaj stb.) , csak akkor, ha már megszületett a baba. Mondván, hogy kell a baba neve hozzá. Hát, elég sz@r kifogás. Egy ismerősöm 2 hónapja szült, neki Pesten a védőnő jóval szülés előtt kihozta házhoz a recepteket, a mama nevére volt kiállítva, meg az ő TAJ számára, csak úgy volt megoldva, hogy a taj szám első száma helyett egy 8-ast írtak oda.
Nálunk meg itt görcsöl a gyerekdoki, hogy majd , ha megvan a gyerek. És??? Ki fogja nekem elhozni a receptet, hogy mire hazaérünk a kórházból, minden meglegyen? A férjem csak akkor tud szabira jönni, ha hazajövünk, nem tud elmenni a gyerekorvoshoz a receptekért.
Esküszöm, ott tartok, hogy lesz@rom az egészet, és inkább kiváltom recept nélkül a patikában. Röhej az egész, a gyerekdoki rendelési idejéről ne is beszéljünk.
Még egy ok, amiért nem szeretek itt lakni...

Bocsi a sok panaszért, de időnként úgy érzem, ki kell, hogy jöjjön belőlem.

kuha (39+1)

Kép
kuha

Sziasztok
Luc,
én a szülés előtt kezdem a tgyást.Muszáj, mert Kevinnel júniusban lejárt a gyed, nem akartam gyes után szaladgálni, meg a táppénz több is, kiírattam magam. Viszont a fősuli csak úgy ingyenes, ha tgyáson, gyeden...stb vagyok, szept 13-án már vinnem kell az igazolást.
Úgyhogy szept 1-ig vagyok tp-n, utána intézem a papírokat.Illetve a mhelyem.
De a terheskönyv elküldés mindenképp hülyeség, nekem a mhelyem intézte az előzővel a szülés napjától, és nem kellett nekik a terheskönyvem. Ma is megvan. (A múltkor valami miatt nálam volt, amikor mentem dokihoz, és véletlenül a régit adtam oda, jött ki az asszisztens nagy szemekkel, hogy azt hitte 28 hetes vagyok, a könyv szerint meg már szültem isKépKépKép)
Majd ha tudom, pontosan mit kell csinálni, (ha egyáltalán valamit) szólok, jó?
üdv
p 34+6
penna

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak épp olvasgatok, de mostmár teljesen kétségbe vagyok esve itt a beöntés témától.

Az Istvánban úgy tudom alapból nem adnak...., ugye???
És ha én mégis szeretnék???
Igazából nem tudom, hogy szeretnék e vagy sem, és éppen ezen stresszelek itt magamban..
Ha alapból nem adnak, akkor gondolom sokszor előfordul "baleset"....vagy nem???
De viszont amennyire én láttam már szüléseket stb a baba nem az ágyra érkezik, hanem a szülésznő ill orvos kezébe...vagy nem???
Ez nem akadályozza meg hogy "négeresedjen"???

Na jó kis para megint...hogy mi legyen...hogy legyen....

Ja és a baleset veszély EDA-nal is fennáll??
Nem szült már valaki EDA-val köztetek, hogy esetleg elmondaná, hogy hogy sikerült, mit érzett ilyesmi... olyan jó lenne hallani valamit erről is.....

Megann 37+1

Kép

Kép
megann

Luc!

Én is szülés előtt kezdem meg a TGYÁS-t pont azért amit Penna írt. Nekem is kezdődik a suli és nem akarok tandíjat fizetni csak azért mert mondjuk szept 10 -én fogok szülni és nem augusztus 29-én. Úgyhogy én azt tervezem, hogy ezen a héten még táppénzen vagyok, aztán meg tgyás-ra megyek...sajnos az adminisztrációt nem ismerem, de a sulimtól kaptam egy papírt amit a tb kifizetőhelynek kell kitölteni hogy várhatóan mikortól leszek gyás-on...
Egyébként meg a suliból se jött még meg a beiratkozási papír a 2. évre, úgyhgy addig a halasztom a táppénzt amig csak lehet.

Megann 37+1

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Köszi a fogadtatást!
Létezik Budai Honvéd topic a szülészetek között, csak sajna azt ritkán látogatják. Oda is írtam, talán tud majd valaki segíteni.

Kuha!
A recepteket a védőnő egyébként nekem is ki fogja hozni a várható időpont előtt kb 2 héttel. Gondolom ez most nagyon megvígasztalt. BocsKép

Amúgy az én gyerkőcém is igen aktív ma, egyfolytában a bordáimat rendezgeti. Néha úgy érzem, hogy már szét szakad a hasam! És még van 1 hónap!!!

Ti mit hallottatok a légzésfigyelő készülékekről? Melyik márkát ajánlanátok? Ebben (is) még tanácstalan vagyok!

Üdv. mindenkinek

Nóri
nóra26

Nóri,

légzésfigyelő: Gergő fiammal nem használtunk anno, de mostanában annyi szörnyűséget láttam a tv-ben meg hallottam, hogy úgy döntöttem beszerzünk egyet. Fél évig tanácsos használni én úgy tudom. Ha nem akarod megvásárolni, akkor lehet bérelni is.

Kórház ügyben én sem tudok Neked infóval szolgálni sajnos. De ha az ott dolgozó dokidban megbízol, nagy baj nem érhet szerintem. Kép

Dóri
33
Vendég

Megann!Kép
Bocs, hogy belekontárkodom! Téliből vagyok!
A baleset EDA-nal is fennáll...mivel nem ennek a fügvénye...ahogy a baba halad a hüvelyben kifelé összenyomja a végbélrészt és ami ott van az kijön, kipréselődik! Ha az ampulla részben akkor van széklet, akármit csinálsz az kijön, ha nem nyomsz akkor is...ezzel csak arra akartam cékozni, hogy sok kismama azért nem mer a kitolási szakban nyomni, mert attól fél, hogy bekakil, ráadásul a kitolási szak ingere pont olyan, mintha kakilni kéne, még akkor is, ha nincs széklet a végbélben. Viszont ha nem nyomtok hátráltatjátok a szülést és abban a szűk kályhacsőjellegű résben, összenyomódva a picinek sem jó sokáig maradni!!!!
Tehát a kitolási szakban nyomni kell...muszáj... ha nincs a végbélben széklet, nem tud mi kijönni!Kép
Ezért jó, ha kérsz beöntést, mert kitisztítja az alsó, hátsóKép traktust!
Egyébként túl lehet élni!!! Én még nem szültem csak vezettem szüléstKép , de egy kismama sem halt bele a beöntésbe, és a beöntés alatt sem volt baleset (sokan ettől is félnek), ráadásul én is kaptam már beöntést, bélcsavarodás gyanújakor...és kibirtam. Terhesen talán rosszabb egy picit, mert közbe jöhet fájás is.
Inkább amiért írtózik az ember ettől, az pszichés ok, tehát egy vadidegen nyúlkál egy csővel ott, ráadásul nagyon intim pózban van az ember!
Na ezt kéne valahogy leküzdeni és talán akkor nem félnétek annyira tőle!
Én biztos kérek! Kellemetlenebb a szülőágyon elintézni!

Egyébként a baba a szülésznő kezébe "születik", de utána letesszük az ágyra, nyákszívás, köldökellátás stb...tehát....

BOCSI mindenkitől a hosszúra nyúlt széklettéma miatt, de remélem tudtam segíteni!!!!

Szikeev. 29+3
szikeev

Kép Nóri!

Köszi, tényleg nem vígasztalt meg! De sebaj, ezen már nem idegesítem magam. Vagy legalábbis megpróbálom. Bár reggel eléggé feltúrbóztam magam, amikor a védőnő közölte, hogy ez van. Mi a francot gondolnak, miért kell nekem a gyerek megszületése előtt MÁR egy héttel? Talán mert örülnék, ha minden meglenne, és nem kellen ezen is görcsölni. Lesz elég "bajunk" így is az első napokban, lesz min aggódni bőven.

Üdv: kuha (39+1)

Kép
kuha

SziasztokKép!
Üdv az újaknak...

Nagy- nagy drukkot kérek mindenkitől holnapra...
Reggel 7-re kell bemennem a kórházba és a doki megrepeszti a burkot. Azt mondja, kora délután már meglesz a babómKép.
Reggel voltam Ctg-n, utána megnézte a méhszájamat, ami szépen elkezdett tágulni, úgyhogy mondta, hogy válasszak, mikor akarok szülni. Gondoltam augusztus 23. pont jó lesz, nem?
Nem is vagyok még annyira ideges, de hogy aludni nem fogok ma éjjel, az szinte biztos.

Amint tudok, jelentkezek, de gondoljatok rám holnap ilyenkorKépKépKép!!!!

Pusza mindenkinek
Kati
Vendég

Hali!

Nálam hajnalban voltak jó kis 3-5 perces jóslók, de bekentem a hasamat lazító masszázsolajjal, és jobb lett. Remélem, még bent marad a manócska.Kép Sajna elkaptam valami fertőzést, doki persze szabin, helyettesítőt nem mondott, valószínűleg holnap bemegyek a kórházba kérni rá valamit (ha még egyben leszünk). Kicsit félek, hogy mi lesz, ha úgy születik a babó, hogy nem vagyok kikezelve, de hát majd csak lesz valahogy.

Nóri,
szia!Kép Az nlc-n van BM-es topik: http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=7799 .

Megann,
lehet kérni beöntést az Istvánban is, ha akarsz. Nekem anno elég kellemetlen élmény volt, nem a visszatartós része, meg a vízbeöntős, hanem borzasztóan elkezdett görcsölni tőle a hasam is ráadásként a szülőfájások mellett, nagyon rossz volt.

Mennem kell a gyereket altatni, de azért be-benézek, hátha megszül valaki!Kép

Kóbor
kóbor

Lányok,

azt olvastam, hogy a 2. terhesség esetén az esetek 90 százalékában "nem száll le" a baba, maximum csak a szülés előtt közvetlenül. Ez azért keserít el, mert szinte mindig ég a gyomrom, meg hányok. Kép Emléklszem, hogy előszőr percre pontosan a 36. héten szépen beilleszkedett a bébi, most meg nagyon fent van még. Persze az sem törvényszerű, hogy leszálljon.

Nektek hogy van ez?

Szikeev!

Köszi a hozzászólást, jó, hogy itt vagy! Kép Én is kaptam beöntést + kérnék is, nehogy kellemetlen meglepetés érjen a szülőágyon.

Dóri
33
Vendég

Kati! Kép

Hatalmas DRUKKK megy Nektek!! Jelentkezzél, hogy mi újság van (persze, ha lesz rá módod.)

Dóri
33
Vendég

Megaan!

Ha igénybe vetted, veszed a Diákhitelt is, akkor igényelj célzott kamattámogatást, ami azt jelenti, hogy amíg TGYÁS, GYED...-en vagy addig, nem kamatozik az eddig felvett pénz, illetve ha pont ezidô alatt végeznél a sulival, akkor nem kell megkezdened a visszafizetést.

Virnya ( a télibôl)

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Kati!

Nagyon-nagyon DRUKKOLOK Neked, és lélekben veled vagyok! Minden jót kívánok holnapra!!

(Nagyon szeretnék már ott tartani, ahol Te)

Üdv: kuha (39+1)

Kép
kuha

A beöntés nekem is nagy dilemmát okoz, az Istvánban szülőszoba-látogatáskor mutatták azt a helyiséget, ahol régen csinálták. Igencsak úgy hangzott, mintha már nem csinálnák. Kóbor, jó volt olvasni, hogy azért lehet kérni.
Ma vettem málnalevél teát, mert volt egy régi, lejárt szavatossággal, de az olyan zavarosnak tűnt. Az új is olyan, nem áttetsző. Nektek is ilyen?
Meg vettem orbáncvirágolajat, állitólag nagyon jó a gátsebre szülés után.
Nekem eltűnt a védőnőm, nem is tudom, mit kell ilyenkor tenni. Hivjam fel én, ha ő nem jelentkezik? Nekem nem hiányzik, igy is rengeteg barátnő, ismerős lát el tanácsokkal, de hát talán nem ártana, ha az orvosról, a receptek felirásáról mondana valamit.
Nemesek, de jó neked, drukkolok - már szivesen mennék én is.
Zsuzsa, 38+1
tzsuzsa

Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy csak 2 helyre mentem, 4 órába tellett amig mindent el tudtam intézni. Idegtépő. Nem tudom, aki dolgozik, hogy csinálja... nekem se volt időm semmi ilyesmire munka mellett. Ügyintézni? Ha nyitva is vannak mire az ember eljut hozzájuk a munkából, akkor is vissza kell menni hatszor, bármi legyen az, és garantáltan háromszor annyi időbe telik.

Na jó, abbahagyom a rinyálást.

Nem tudja valaki, hogy miféle magyar nyelvű szoftverek léteznek arra hogy az ember költségvetését kövesse? Gondolok arra, hogy mennyi pénz folyik be, mennyi ki, mire megy el, stb. Angolul a Quicken-t meg a MS Money-t ismerem, de kifejezetten olyat keresek, ami a magyar bankszámlák figyelembevételével készült.

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most nagyon mérges vagyok! Írtam egy jó hosszút és elszállt. Kép Kép Kép

benianyu

Sziasztok!

Látom, nagy para van a beöntés körülKép
Természetesen én is kérek majd.
Már kaptam egy párszor és kibírtam. Persze utólag már vicces a dolog, de nem mindig olyan kellemetlen. A másik, hogy nem is tudom ki írta, de otthon is elvégezhető. Én tuti kibírom a kádtól a WC-ig isKép, pedig nem egy helyiségben vanKép
Mostanában nehezebben megy a "dolog", ezért nekem tuti lesz mit kipucolni. Viszont megpróbálkozom a málnalevél teával is. De azt csak csütörtöktől fogom majd inni. Képes és előbb beindítja a szüléstKép
Csütörtökön kezdem meg a 38. hetet. Ekkor fogom betölteni teljesen a 37. hetet. Tehát, már tuti nem lesz koraszülöttKép
De akkor nekiállok teázniKép

JUJJ!!!!
KATI!!!!
Megy a drukk!
SzorítunkKép Kép Kép
Még pont oroszlán lesz a babótokKép
Én szüzet szeretnékKép
ÁÁÁÁ, kit érdekel, csak egészséges legyenKép
Képet készíteni és majd felrakni!
Minden érdekel a babóval kapcsolatbanKép
Olyan jó, hogy most biztosra tudjuk, hogy holnap lesz még egy gyönyörűűűű babaKép

Na erre ennem kellKép

Most tök izgatott vagyok.
Azért próbálj meg valamennyit aludni!

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
37+4

Kép
angelani

Úgyhogy most előről kezdem.

Nemesek,
Megy a drukk ezerrel!!! Remélem, könnyű szülésed lesz. Nehéz lesz ma éjjel aludnod, de próbáld meg, mert holnap minden erődre szükség lesz!

Jucc,
Üdv újra itthon. Köszi, hogy gondoltál ránk.
Sajnálom, hogy Balázs már most szomorkodik, hogy nem leszel vele néhány napig. Talán, ha sokat beszéltek erről az időszakról, hogy mi fog történni és tudatosul benne, akkor könnyebben átvészeli azt az időszakot.
Nem szokott esetleg néha a nagyszülőknél aludni?
Beni elég sokat van a szüleimmel, főleg most nyáron, hogy oviszünet van. Gyakra ott is alszik, sőt egy hétig volt velük a Balatonnál is. Így talán nem lesz gond.

Kuha,
Teljesen jogos a felháborodásod a gyerekorvos miatt. Simán odaadhatná a recepteket már most. Mégis, mit gondolt, mit fogsz csinálni vele?!?!?

Benianyu
33+2

benianyu

Megann!

Én EDA-val szültem, már a terhesség alatt elhatároztam, hogy kérni fogom, mert már volt részem vajúdásban, az első terhességemnél vetélésindukciót végeztek.
Nekem megnyugtató volt a tudat, hogy a fájdalom majd nem fogja teljesen elvenni az eszem, szerintem nekem alacsony a fájdalomküszöböm. Amikor beindult a szülés, kb 2 órát vajúdtam EDA nélkül, amikor beért az orvosom, rögtön beadta. A szúrás nem fáj, először a bőrt érzéstelenítik, utána vezetik be a vastagabb tűt. Inkább egy villámlás-szerűt éreztem. A kellemetlen talán csak az volt, hogy összegömbölyödve kell feküdni amíg beadják - a férjem segített sün-pozícióban maradni- és közben jöttek a fájások. Tehát már csak ezért sem tudtam a szúrásra figyelni. Az a gondolat éltetett, hogy utána jobb lesz, az a néhány pillanat volt szörnyű, amíg fájások közben is mozdulatlanul kellett feküdni.
A fájdalmakat nem vágta el teljesen, csak elviselhetővé tompította. Amikor éreztem, hogy megint jobban fáj, kérhettem egy köv. adagot a nyakamhoz ragasztott kivezető csövön keresztül. Ezt teljesen fixen rögzítik, esélye sincs elmozdulni.
A kitolási szakban nyomást és keményedést éreztem, fájdalmat egyáltalán nem, és tudtam mikor kell nyomni, én szóltam ,amikor jött a köv. fájás.
Ez a része tényleg kakilási inger, és mindenképp jó a beöntés az elején, mert úgysem lehet sazbályozni, hogy mit nyomsz! Maga a beöntés nem drámai, a póz ugyanolyan, mint egy nőgyógyászati vizsgálatnál. Utána viszont rohanni kell a klotyóra összeszorított fenékkelKép.Ha közben van fájásod, az elég rossz érzés, és tényleg olyan, mintha hasmenés is csavaringálna. A borotválásról nem tudok, nekem a kozmetikus elintézi gyantával.

Katus
papíron 31+3
Vendég

Kati:

Drukkolunk neked! Kép Aztán kérjük a hireket! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, Kuha
Ne idegenkedjetek a beöntéstől. Inkább megkönnyebbülést okoz és csak egy kicsit kellemetlen. Ahogy Szikeev is írja, ha a pszihés ellenkezést lekűzditek, akkor már simán fog menni.

Dóri,
Nekem is fent van a pocakom és néha ég is a gyomrom. Hányni nem szoktam. Sajnálom, hogy neked ilyen tüneteid is vannak. Éjjel két párnával alszom el, attól kicsit jobb, bár legtöbbször lejövök róla.

Benianyu

benianyu

Rokica,

elküldenéd légyszi mailben még egyszer nekem azt a táblázatot, amit készítettél az elérhetőségekről. Akár exel, akár word formátumban. Nagy kavarásban szerintem kitörölhettem.. Kép

köszi,
Dóri
Vendég

Benianyu!

Nagyon sajnálom és szégyellem isKép
A fiatok nem Bence? Vagy a Beni milyen becenév?
Mert most nézem a naptáramat és nálam holnap lesz Bence névnap.
Csak nem akarok hülyeségeket írkálni, hogy Boldog Névnapot a kicsi Beninek, amikor nem is az a neve.
Remélem, NEM Bántottalak meg.
Ha igen, akkor Kérlek Ne haragudj!
Nem szándékos.

Szia!
Angelani

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?