Új privát üzeneted érkezett!

Mea,

Tényleg nagyon nehéz döntés lehetett a párod részéről lemondani a családnevéről. Nem akartok esetleg olyan verziót, hogy a te és az ő vezetékneve is és utána egy keresztnév. Lehetne a te vezetékneved az első, ha az szebb, de a férjed nevét is megkapná.
Lehet, hogy én maradi vagyok, de a mai világban még néha kellemetlenül is kijöhet, hogy miért a te vezeték nevedet kapta a pici.

Most látom, hogy Rokica írja, hogy a házassági anyakönyvi kivonatra fel kell vezetni a születendő gyermek vezetéknevét.

Szerencsére nálunk Apa vezetékneve nagyon szép, nem volt gond. Bár én nem vettem fel, második feleség vagyok, meg szeretem a sajátomat is, a férjem nem is örült neki, de elvagyunk azért.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Mea:

A flowmetria egy spéci ultrahang, ahol azt nézik, hogyan áramlik a vér a köldökzsinóron keresztül, mert ebből következtetni tudnak a baba ellátottságára.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!

Jó hogy előkerültél!Örülök hogy jobban vagyKépKép
Már tényleg aggódtam!

Név ügy:
Magyarországon egyáltalán nem divat még az hogy az anyuka családi nevét kapja a gyerek, és igazából furi is igy hallani, VISZONT sok liberálisabb orszában nagyon elfogadott és nagy gyakorlat ez.
Pl nekem az unokatersóm(lány) svéd állampolgár(a nagynéném 56-os magyar) és ott mindkét gyerek az unokatesóm családi nevét kapta, noha az apuka(nem voltak házasok sosem) papíron "elvállalta" mindkét gyereket és együtt is életek amig szegény meg nem halt tavasszal gyomorrákbanKép.(most voltak itthon uncsitesómék a két gyerekkel 4 és 10 évesek)
Tehát ennek külföldön már nagy hagyományai vannak.
Nálunk meg anyukám még azt se tartotta helyesnek hogy nem vettem fel a férjem nevét...KépKép
Kicsit "vaskalapos" konzervativ ország a miénk!
Én erre mindig azt mondtam, hogy mi szegények voltunk, nem sok mindenünk volt, de van nevem, és vallásom(noha nem gyakorlom), de erről a kettőről nem vagyok hajlandó lemondani...így katolikus templomban esküdtünk és maradtam az aki voltamKépKépKép

Tehát visszatérve: Biztos nem okoz majd osztatlan örömöt a család széles körében, de ez CSAKIS A TI DÖNTÉSETEK, ÉS HA TI ÍGY SZERETNÉTEK AKKOR IGY IS KELL LENNIE, BÁRKI BÁRMIT IS MONDDKépKépKép

Front!
A következő vasárnap jönKép, úgyhogy várjuk nagyon hogy ki lesz a következő babaKépKépKépKép

Ja és Mea!Ha 2 nap múlva szülnénk már nem lenne koraszülött a babónk, tudod, betöltjük a 37. hetet holnapKépKépKépKépKép
Megann 36+6

Kép

Kép
megann

Nyúlné, köszi Kép a welcome back-et.

Nem vagy elkésve!!! Ha megnyugtat, elmondom, hogy mi tegnap beszéltük le a festővel, hogy szeptember 12-14 között jön kifesteni a lakást és csak utána fogjuk megcsinálni a gyerekszobát. Ráadásul a pici ágyát akkor fogják megvenni a férjem és az Anyukám, amikor én a kórházban leszek.

Mea,
Flowmetria = áramlásvizsgálat. Nekem is csinálták. Olyan UH, ahol megnézik, hogy a baba mindenhez hozzájut a méhlepényből, kap-e elég oxigént, tápanyagot stb.

Most indulunk!
Legyen jó hétvégétek! Ma szép idő lesz!

Pussz
Benianyu
33

benianyu

Nyúlné!
Én is azt mondom amit Benianyu!Nem vagy elkésve semmiről.Sanda gyanum szerint, nekünk ugyan megvan már minden, de összeszerelni az ágyikót, meg felszerelni ágyneművel, csak a férjem fogaj anyukámmal karöltve amikor én a kórházban leszek.
És írtam már, még az se tudjuk hogy helyileg ide a lakásba vagy az új házbaKépKépKépKép
Ez aztán az izgi helyzet!

megann

Kép

Kép
megann

Név:

Nekem saját bejáratú mániám volt mindig is, hogy a gyerekeim az én nevemet kapják, de azt kell hogy mondjam, a családban már volt erre példa. Nagyszüleim generációjában történt, hogy nemcsak hogy a gyerekek (szüleim generációja, apukám és nagynéném unokatestvérei) anyuka nevét kapták, hanem apuka is felvette a nevet. Igaz, ott azért mert idegen neve volt, és magyarositani akarta. Aztán nagynéném is fejébe vette, hogy az ő gyerekének is szeretné a saját nevét, de ott olyan módon felhördült a férje családja (nem is a férje), hogy végül a férje nevét kapta a gyerek.

Én is már mióta mondogatom, hogy az én nevemet adnám a gyerekemnek, eddig senki nem vett igazán komolyan, és tényleg volt ellenállás a család részéről. Érdekes módon a legkevesebb, magyarán nulla, ellenállás a párom részéről volt. Õ természetesnek vette, mivel igy inditottunk elég korán, hogy én ehhez ragaszkodom. Igy ő választja a lányunk keresztneveit, meg a következő gyerek keresztneveit, viszont az utónév az enyém. Mondjuk vétójogom van, a Vénuszt már jópárszor le kellett torpedóznom, mert valami oknál fogva nagyon tetszik neki és állandóan előáll vele. Meg a Viviennel. Ami még jobb egy fokkal mint a Vénusz. De sajnálom hogy meggondolta magát, mert már egyszer úgy tűnt, hogy a Szilvia mellett leparkolt (második gyerek nevéről van szó), de aztán csak vissza-visszatér a Vénuszhoz. Brrrr. El tudjátok képzelni? Egy Zsuzsa nevű kislány, meg egy Vénusz? Micsoda kitolás. Már magától a Vénusztól eltekintve is.

Biztos köze van ahhoz, hogy ugye párom amerikai, neki egzotikus a Zsuzsa is. Sőt, ahhoz is biztos köze van, hogy ilyen simán és természetesen beleegyezett abba, legyenek a gyerekek az én nevemen.

De ez megint egy ok a sok közül, hogy miért ő a nekem való pár. Kép

Múltkor is úgy elérzékenyültem rajta. Nem elég hogy takarit utánam, (mert takarit utánam, én borzasztó rendetlen vagyok), de a múltkor sikerült letépnem a kis teatojásom függesztő láncát, amit szépen szokás szerint ott is hagytam a konyhapulton ahelyett hogy kidobtam volna a szemetesbe. Mikor legközelebb megyek csinálni a málnalevélteámat, mit látok? "Valaki" megszerelte a teatojásomat. Kép Ez egy olyan kis apró dolog, de én úgy elérzékenyültem tőle.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok

Megann
név téma: ha az egyik gyereket már hívják valahogy, a másodiknak is ugyanazt a vez. nevet kell kapnia. Ez szabály, nem is lehet másként. És nem hangozna jól a kettőtök nevének kombinációja? Már azt is lehet. Az én lánykorim Molnár, szívfájdalom nélkül cseréltem Dósára. Ha feldobsz 3 követ, abból egy tuti Molnárra esikKép. De lehetne Kevin pl Dósa-Molnár Kevin. Vagy Molnár-Dósa Kevin.
Én hajlanék arra, hogy ha csak így a végefelé mondta, akkor inkább hirtelen ötlet, mint megfontolt döntés. A férfiaknak általában fontos az ilyesmi.

Éjszakázás: hú, ez aztán sokat változik! Anno a férjem is ilyen volt, meg se rebbent az éjjeli nyöszörgésre. Én is elcsomagoltam a bébiőrzőt, hamarabb fenn voltam, mint ahogy jelzett. Aztán amikor elmaradt a szopi, szép lassan átfordult a dolog, előbb felváltva mentünk hozzá, és mióta terhes (és fáradékony vagyok) szinte mindig a Peti éjszakázik. Tökjól megszokta, de tényleg. Most már Kevin akoor is utána süvöltözik, ha véletlenül felkelek. De mostanában ez nem túl gyakori, mármint Kevin miatt...ma éjjel pl 2 óránként (szó szerint, néztem az órát!!) voltam pisilni, de Kevinnel pont "elkerültük egymást"Kép kérdeztem is a férjem, hogy nem kelt fel? De mondta, hogy igen, de én meg se hallottam.

Ez amúgy mindenre igaz, az egész család, és benne a viszonyok folyamatosan változnak...Kép

Benianyu,
én is sokat vaciláltam a cirkuszon, lehet, hogy bebukjuk, de most ugye itt vannak közel, olyan kézenfekvőnek tűnik legalább megpróbálni. Kíváncsi vagyok.
Nagy cirkuszpárti én sem vagyok ám, inkább Állatkert, de azt már nem bírom: 1,5 óra séta, aztán 1,5 óra üücsörgés a kisszéken a játszóházban (ált. ez a program) 2 hete voltunk, de nagyon rossz volt utána. Sok már. Azért sajnálom, mert éves bérletünk van, és az évből még jó sok hátra van...De ha szept végén szülök, 5-6 hétig tuti nem viszem a babát sehova, akkor már november, jön a karácsony...sztem idén már nem jutunk el. Kár, mert K. imádja.Kisterhesen hetente, a 2. trimeszterben meg 2 hetente mentünk...

üdv
p 34+4
penna

amúgy meg itt vannak a szabályok a gyerek nevébel kapcsolatban:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/csalad/nevvis/gyermeknevvis
üdv
p
penna

Bocs Róki, ezt nem értem:
"Igy ő választja a lányunk keresztneveit, meg a következő gyerek keresztneveit, viszont az utónév az enyém."
Mert nekem keresztnév= utónév, csak az egyik az "egyházi" időkből visszamaradt kifejezés, a másik a "hivatalos" elnevezés.
Vagy rosszul tudom?
A 2. utónévre gondoltál? Vagy a családinévre? Mármint ami a tied.Kép
p
penna

Bocsánat
persze a név-téma Meának ment, az éjszakás meg Megannak.
p
penna

Kóbor, köszi a listát!! Lassan összeállítom, hogy ne kelljen emiatt izgulnomKép

Csillám, igazad van, most már inkább pihizni kell. Főleg ha már csak az esik jól. Aztán azt hiszem jó sokáig nem fogunk. Mármint pihenniKép
Aztán tessék ám jelentkezni, ahogy történik valami!!!

Ma van a középső cicánk szülinapjaKép 5 éves. És "együtt" szültük a mamájával, mert nagyon igényelte, hogy végig vele legyek. Rémisztő volt, mert fogalmam sem volt hogy milyen mikor egy cica szül, meg neki is az volt az első (és utolsó) szülése, először ott is hagyta az első cicát burokban. Na mindegy, aztán persze rájött, hiszen ösztönösen megy nekik, de én nagyon izgultamKép

Ti még el mertek indulni ma ebben a tömegben bárhova is? Bár mondjuk akinek már van gyerkőce, az biztos nem ülhet otthon. Én is mennék, de félek a tömegtől, meg hogy nem tudunk hazajönni, mikor akarok, a párom ideges a dugóba, akkor én is az leszek, úgyhogy inkább maradunk itthon, inkább ráveszem, hogy csiszolgassunk a babaszobában. És akkor végre megcsinálom az ágyat véglegesre és akkor lefotózom majd. Szerdán jön a védőnéni, jó lenne, ha már készen látná, különben még azt hiszi nem is várjuk a kis LilitKép

A kezem megint dagibb, pedig már azt hittem elérte a max. terjedelmét. De tévedtemKép

Na mindenkinek szép mozgalmas napot, olyat amilyet szeretne! Jó programokat és szép időt!

Hari 33Kép

Kép
Kép
hari

Penna,

Bocs, állandóan keverem valami oknál fogva hogy melyik név melyik... a vezetéknév az enyém, a keresztnév/utónév választási joga az övé. (Last name, first name... :D)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok
A 2005os tavaszi topicbol vagyok, kaptam egy avent isis mellszivot /persze mar nem aktualis/ teljesen uj dobozaban minden hozzavaloval egyszer sem hasznalt 11eft ha valakit esetléeg erdekel.

Kép
vaktyuk

Hello!Kép

Köszönöm a sok hozzászólást név ügyben.
Na jó leírom a nevét, bár nem akartam, de azt hiszitek, csak eltúlzom a dolgokat.
szóval párom neve: Kurnász.
Na jó nem nevetni!!!!!
Szóval elég fura leírni, kimondani meg egy lánynál főleg és ugye lányunk lesz, ezért döntött így.
Az enyém meg Kautz, és szerinte ez azért szebbKép

Na most ki mit mond???KépKépKép
Még mindig azt mondjátok az ő nevére kellene venni???

Aláírtunk a házasságin egy ilyet, hogy születendő gyerekek neve apja nevén de állítólag csak egy nyilatkozatot kell most aláírni és akkor kapunk új házassági anyakönyvi kivonatot.Kép

Na megyek ebédelni mert éhezem mega baba isKép

Mea
mea

Kiváncsi vagyok a reakciókra!!!

Ja egyébként mondtam páromnak hogy tuti így döntött mert utána már nem lehet variálni, és a második is ugyanilyen néven lesz anyakönyveztetve.

Ja és tudom furi lesz meg sokan megkérdezik majd, hogy miért meg megy a pletyi majd de kit érdekel.
Ez a baba közös és imádni fogjuk és senkinek semmi köze semmihezKép
Majd én kezelésbe veszem ám a rosszindulatú embereket, engem nem kell félteniKép
Nem hagyom, hogy megbántsák a páromatKép

Met ez egy óriási gesztus Tőle és én nagyon hálás vagyok ezért neki!!!!!!!!!Kép

Mea
mea

Holnap lesz az első házassági évfordulónk, vacsizni megyünk még édes kettesben(ill. már nem egészenKép)

Igazából mondtuk régebben mi lenne ha akkor születne pont, de még korai lenneKép

Mea
mea

Na befogom most már és lelépekKépKépKép....

Mea
mea

Mea,
tényleg izgi neve van a párodnakKép,de a lényeg,hogy ő döntött így,nem te erőlteted,akkor meg miért ne!jó fej a párod!
mi is gondolkoztunk névügyben,nem mintha gond lenne a párom nevével,csak az én családinevem nagyon ritka,sőt velem ki is hal ez a név,mert M.o-on csak a papámat,öccsét(neki nincs gyereke,valszeg már nem is lesz) és engem hívnak így,én meg ugye lány vagyok és ha a fiunk nem az én nevem veszi fel vége a mi águnknak.de az az igazság,hogy bár a párom benne lett volna,hogy az én nevemet kapja a gyerek én csak úgy akartam,hogy az ő neve+én nevem+keresztnév,de ez iszonyú hosszú és idétlen lenne,úgyhogy én úgy döntöttem,hogy majd a fiam,ha nagyobb lesz eldönti mit akar. papám picit szomorú,de az az igazság,hogy úgy vagyok vele,hogy lehet a páromat nem érdekelné más mit szólna,de tudom,hogy az ő papája is szomorú lenne,meg a haverok mindig piszkálnák és én nem akarom ezt,majd a gyerek eldönti....na!ezt egy kicsit túlmagyaráztam.Kép

gyerekszoba,
azért Benianyu neked picit más,mert ott van Beni,aki leköt,Megann neked meg az új ház izgalma,de én itthon ülök,csinálnám a dolgomat,de egy hülye szekrény miatt akadályozva vagyok,a fészekrakóösztönöm meg pattogtatKép
értitek?csak a szobát kellene kiüríteni és máris tehetném a dolgomat(festenék,berendeznék,pakolásznék,mosnék,vasalnék babarucikat,stb,)
azért ki nem készülök,csak uncsi ,hogy itt ülök és várok,várok,várok.......

olyan éhes vagyok,de nemtom mit kéne ennem,de vlmi izgalmasabbat,mint ami otthon van(vagyis semmi)lehet rendelek?ünnepnapkor kijönnek?
HOLNAP NYITVA VANNAK A BOLTOK?bev.központok és a KÍNAI PIAC???????????az mikor nyit amúgy?
Nyúlné33+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!Kép

Szerintem holnap nyitva vannak már a boltok.

Hát igen elég izgi neve van!!!Kép
Én is ezt mondtam neki az elején, mikor összejöttünkKép

Mea
mea

a párom a munkája során találkozott egy igazi Nyúlnéval és mondtam neki,hogy olyan irigy vagyok a nevére,hogy a végén elmegyünk és felvesszük mind ezt a nevet és lesz Nyúl Úr,Nyúlné és Nyúl Kázmér!Képén nagyon örülnék neki tényleg!!!!
azért most is kimerészkedek,hátha a közelben nyitva van vlmelyik kisbolt,mert kezdek gázban lenni kaja ügyben!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!
Már egy ideje olvaslak benneteket, most, talán kicsit későn, szántam rá magam, hogy irok is. Szeptember 3-ra vagyok kiirva, az István kórházban fogok szülni.
Sok hasznos dolgot tudtam meg, amikor a topicot olvastam, köszönöm. Persze jó alkalom a pánikbaesésre, ha az ember hajlamos rá - márpedig én igen. Már mindenféle betegségtől rettegtem, szerencsére a szüléstől nem, inkább nagyon várom, biztosan nagy élmény lesz, akármennyire is fájdalmas.
Jó várakozást mindenkinek!
Zsuzsa 37+6
tzsuzsa

Sziasztok!

Először is Tzsuzsa!
Üdv köztünkKép
Sosem későKép

Ma elég sokat pihiztemKép
De azért mostam is. Nálunk mindig annyi mosni való van. Mostanában egyre furcsább érzéseim vannak. Illetve fájdalmaim. Minden nap történik valami új. De azért még nem esek pánikbaKép
Csak az utolsó pár üzit olvastam még el.

Nyúlné!
A maszek boltok tuti nyitva vannakKép
Holnap meg már nyitva lesznek a boltok.

Mea!
Na, én nem nevettem a párod nevén.
Viszont Õ is megváltoztathatja. Bár az első névváltozás az 10.000Ft-ba kerül. A második már drágább.
De lehet, hogy ezt is emelték. A férjem is jó pár éve megváltoztatta. Én meg tavaly előtt. Mert az én nevem sem volt szépKép
Radásul még az apukámat sem így hívják. Ez úgy történt, Figyelem! Bonyolult! Apukám eredeti apja állítólag valami Kiss János, De Valami Noszkovics vette a nevére, viszont Takács József nevelte fel, végül a neve Besenyei.
szóval azt tudom, hogy ki az apám, de még Õ sem ismerte csak az anyukáját. Mindig más pasija volt. Végül leragadt annál a Takácsnál. A bátyámat és engem Noszkovicsként anyakönyveztek. De amikor én kb. 20 éves voltam, akkor kaptam egy papírt, hogy nem is az a nevem. Apukámat elanyakönyvezték a születésénél. Õ is csodálkozott. Ez úgy derült ki, hogy személyit kellett csináltatnia és nem volt meg az anyakönyvi kivonata. Az adatok alapján nem is Noszkovics volt bejegyezve, hanem Besenyei. Tehát neki születésénél írták el a nevét. Az anyja meg nem szólt? Vagy nem tudom, hogyan történhetett, de ez lett. Na mind1, a végén nekem kellett 5000Ft-ot fizetni, hogy én állítólag a Besenyeit Noszkovicsra változtattam, holott engem is születésemnél így anyakönyveztek. Persze nem fizettem és akkor maradtam Noszkovics. Tavaly előtt változtattam meg a nevemet Magyar-ra. Tényleg nálunk mindig történik valamiKép
Én nem fogok megharagudni a gyerekünkre ha esetleg 18 évesen meg szeretné változtatni a nevét. Nem csak attól a mi gyerekünk, hogy mi adtuk a nevet. Mindenféleképpen szeretni fogjukKép

Benianyu!
Remélem, ma jó napototk lesz és a kicsi Beni élvezni fogjaKép
Nem fáj neki?

Lányok!
Eddig mindig olyan lázban voltam, hogy mindennel elkészüljek.
Most meg mindenre lusta vagyokKép
Végre meg van mindene a babának. A komód is egyben, de a ruháit nem rendeztem el. Illetve bent vannak, csak most már több hely van és tudnám egy kicsit csoportosítani, de valahogy nem megyKép
A cumit meg és a többi dolgot ki kellene fertőtlenítenem, de azt sem csináltam meg. Pedig vészesen közeleg az idő. Legkésőbb 3 hét és szülökKép
Mert a doki szerint szept. 8-ra várjuk. Azt mondta, ha 10-ig nem indul be magától, akkor beindítja. De tizedike szombat. Tehát legkésőbb 9-én pénteken lesz babaKép
Az 3 hét. De ha előbb beindul, akkor meg még nincs kész mindenKép
Ezeket az apróbb munkákat meg már végképp nem bízom másra. Szeretném én kifertőtleníteni a cumisüveget és a többi használati tárgyat. Tudjátok, vannak olyan dolgok, amit az ember maga szeret csinálni. Nálam például ez ilyen. A párom is biztosan ugyanolyan jól megcsinálná, de ezt kimondottan én szeretném.

Na befejezem. Én mostanában csak a hülyeségeket tudom nyomniKép

Nem értem, biztos a hormonokKép
Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani
37+2

Kép
angelani

Szia Zsuzsa,
üdv közöttünk,tényleg a végére lett bátorságodKép,de sosem késő!bár most,ha jól látom mindenki vlhol népünnepel,én is mindjárt megyek otthonról,de ha megérkezik mindenki,majd meglátod,csak úgy bombáznak a kérdésekkel!
te jó ég,te is mindjárt szülsz,de jó neked én egy hónappal késöbbre vagyok kiírva,okt.3-ra,de benne lennék a szeptemberi szülésben isKépén sem félek tőle,hanem nagyon várom!nagyon-nagyon!!!
Nyúlné,33+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jaja, üdv köztünk ZsuzsaKép

Nyúlné, meg tudlak érteni a szobával kapcsolatban. Én is szeretném rendezgetni a dolgokat, de még nincs hova. És most megint úgy érzem, nem is lesz kész soha. De te legalább egy "idegenre" lehetsz mérges, én meg csak a páromra, de már nem akarok veszekedést. Most bent van a szobában az ágy, össze is van állítva, de a kókusz matrac még nincs méretre vágva, mondván hogy még lesz ott kosz, úgyhogy úgysem lehetne betenni az ágyba. De még a matrac huzatát is át kéne varratnom anyukámmal, de amíg nincs levágva a matrac, addig ugye nem megy. És addig a lepedőket is hiába mostam ki, nincs mire ráhúzniKép Meg a légzésfigyelőt is elhoztam ma anyutól, de azt meg nincs mi alá betenni. És az ágyrácsvédőt se tudom feltenni, meg a kis zsebes tartókat stb. A ruhákat ugyan kimostam, kivasaltam, de nincs szekrény ahova betehetném, úgyhogy be vannak tasakolva. Igazából semmi nincs amit csinálhatnék, pedig én is úgy tevékenykednék. A párom meg nem. De ugye nem panaszkodom. Viszont szerdán jön a védőnő és jó lett volna, ha nem ezt látja, hanem hogy kész a szoba. Szóval megértelek, mert rossz ha az ember csinálná amit szeretne, de nem tudja rajta kívül álló okok miattKép Remélem azért hamarosan találtok valakit, aki szétszedi a szekrényt és akkor nekiállhatsz.

Mea, így hogy leírtad a nevet, én a pároddal értek egyet, legyen inkább a te neved. Igazából szerintem szép neve van hangzásilag, de az biztos, hogy sokan "bántanák", főleg gyerekkorban, amikor a legrosszabbul esik. Nekem szerintem szép nevem van, de sokat szekáltak vele, mert a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni sajnos. Ráadásul mind a két nevemmel bántottak, úgyhogy tudom miről beszélek. Most már nem érdekelne de hát gyerekként sokat sírtam miatta. Most bezzeg senki nem próbálkozik, pedig már meg tudnám "védeni" magam. Szóval szerintem inkább értetlenkedjenek, hogy miért a te neveden van, mint hogy bántsák a fura neve miatt. És tényleg tök rendes a párodtól hogy felajánlotta.

Nálunk is szomorú apukám, hogy senki nem viszi tovább a nevét, de egyrészt az előbb említettek miatt nem is erőltetném a saját nevemet, másrészt a párom szeretné, ha az ő nevén lenne. Bár még nincs elintézve az apasági, úgyhogy még bármi lehet. Ráadásul mikor apu mondta, hogy milyen jó lenne, ha a gyerek az ő nevét vinné tovább, ha fiú, akkor meg is sértődtem, mert miért csak a fiú a fontos?! Szóval a párom neve ugyan nem szép, hanem tök normális. Az enyém szerintem szép, de nem normálisKép Úgyhogy marad a papa neve.

Alig kapok már levegőt, ráadásul szédelgek egész nap. Anyuéknál megmértem a vérnyomimat is, bár nem is tudom minek nevezzem, az már nem vérnyomás ami nekem voltKép 2 kávé után 83/56 és 90-es pulzus. Hát csoda, ha kába vagyok?Kép
Képzelem mi lett volna kávé nélkül.

Lili baba viszont nagyon virgonc, sose fárad el, mocorog egész nap. De legalább most nem fájdalmas, mert csak dudorodik itt ott, meg forgolódik, de nem fájósan.

Ma találkoztam anyukáméknál a nővéremmel is egy pár percre, még nincs nagy pocakja, de olyan kis barátságtalan lekezelő volt, hogy nem is nagyon beszéltünk.

Na megyek egy kicsit eszem valamit, bár valahogy én is úgy vagyok vele, hogy ami itthon van ahhoz nincs kedvem, valami sütit ennék, de honnan?Kép

Hari 33

Kép
Kép
hari

Megjöttünk a cirkuszból... Jó kis családias volt, sztem 40-en sem voltunk nézők...
Kevin először megijedt a sötéttől és a hangos zenétől, de aztén kicsit távolabb ültünk a porondtól, és megnyugodott. 20 perc után vissza is ültünk a helyünkre, és végignézte az egészet. Ebben biztos nagy része volt a majmoknak, lovaknak, kígyónak... De tényleg jó voltKép
1,5 óra, a 15 perces szünettel együtt, szóval kezdetnek/próbának pont jó volt neki. A szünetben még a póniló hátán is ment egy körtKép
És még mi is élveztük Apával.Kép
Este pedig erkélyről tüzijátékKép Nem látszik az egész, de a nagy része igen.Kép
jó éjt
p 34+4
penna

Sziasztok!

Én is itthon pihegek már 6 óra óta!
Kimentünk a Mesterségek Ünnepére, hát nem kellett volnaKép.
Jó volt meg minden, de ez már nem egy 9. hónapban lévő kismamának való.
Hihetetlen tömegnyomor volt, alig lehetett látni valamit az asztaloknál.
Amikor meg le akartunk ülni enni, a férjem beállta sorba én meg kerestem egy "szabad ülőhelyet"(ilyen persze nem volt), és egy nagyon "kedves nőci" közölte ott ahol leültem, hogy jó lenne ha nem tenném, mert ők sokan vannak. Mondom elhiszem, én meg ketten vagyok!
Erre nagy szájhúzás meg stb. Õ egy 40 körüli nőci volt, meg két 10 év körüli fiú ült már ott, a csapat másik fele meg ki tudja hol volt.
Na szóval ez is elfelejtette milyen terhesnek lenni.Még jó hogy nem firtatta hogy mit keresek én ott, mert akkor talán még le is pofoztam volnaKépKépKép
Viszont a kürtöskalácsos nagyon rendes volt. Én beálltam a bodega mellé az árnyékban amíg a férjem a kilóméteres sorba a napra.Én bambultam, hogy hogy tekergetik föl a kalácsot és egy fiatal srác kiszólt, hogy milyet szeretnék.
Úgyhogy lett protekciós kürtöskalácsunk soron kívül, és senki sem zúgolódott!Kép
Szóval vegyes a kép, na de tényleg nem nekem való már ez.... olyan volt a lábam mire hazaértünk mintha ólomból lett volna...pedig csak 3-4 órát voltunk oda...

Most meg indulunk a házhoz, megnézzük a Csömöri dombról hogy lehet látni a tüzijátékotKép
Majd beszámolokKép

Megann
36+6

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

A névviselésről eszembe jut, amikor régen fiusították a nemesi családban a lányokat, hogy továbbvigyék a nevet. Ma már olyan könnyű változtatni, lehet, hogy hétfőn beadom a kérelmet, hogy Esterhazy legyek? Kép Vagy tényleg Dudukly Kép. Mivel én is a lánykori nevemet viselem (akik ebben a cipőben vannak tudják) elég nehéz néha megmagyarázni, hogy férjnél vagyok. Szerintem nálunk még ez se megszokott, ha még a prücsök az én nevemet kapná, végkép "zabigyereknek" néznék. Nem is igazából néztem utána, hogy a házassági anyakönyvi kivonatban rögzetett néven kívül mit kaphatna a gyerek. Bizti egy nyilatkozat? Szerintem, ahogy a magyer bürokráciát ismerem, legalább 10 kérvény 200 példányban, illetékbélyegekkel, pecsétekkel, tanúkkal, aláírásokkal... Nem hiszem, hogy most bevállalnám. (Bár ez lustaság.)

Babaszoba: mindenkit megvígasztalok, ismételten, hogy nálunk egyelőre nem lesz babaszoba, a kicsi a hálóban kap helyet, és a babacuccokat a tesóm meg a párom akkor veszik meg, ha megszületett a kicsi. Én a védőnőtől megkérdeztem, hogy amikor kimegy családlátogatásra mit néz, azt felelte a körülményeket: tisztaságot, rendezettséget, lakás/ház állapotát stb. Mert veszélyeztettség esetén jelentenie kell. Mondtam, hogy nálunk ugye semmi "bababvárás" sincs (mármint tárgyilag, mert lélekben 12 év együttlét után persze, hogy nagyon várjukKép), azt mondta nem gond, elég baja van a "nehezebb" családokkal, hozzánk nem jön, csak ha meglesz a kicsi. Amikor kb. 1 hónapja beszaladt a kerbe, mert itt ment el a ház előtt, hiába invitáltam, hogy nézzen körül, nem jött be, csak egy kis limonádét ivott a kertben.

Penna: aranyos volt Kevin, hogy így tetszett neki a cirkusz, az én kistesóm mindig nagyon "élvezte", de anya rájött, hogy amikor kigyullad a fény, és mindenki tapsol, akkor boldogan tapsol ő is, de ha kialszik, akkor szunyókál.

Megann: elhiszem, hogy nagyon elfáradtál, engem a párom már tegnap "eltiltott" minden gondolattól, hogy a szokásos műsort: mesterségek ünnepe, légibemutató, tüzijáték végigcsinálom. Azt mondta itthon leszünk és kényeztet. Szerintem igaza volt, belegondoltam, ha nem érzem jól magam, hogyan jövünk haza, hol tudok elszaladni pisilni, hol ülök, vagy dőlök le egy kicsit... Tehát sajna azt kell mondanom, igaza volt. És aludtunk 10-ig, pizzát sütöttünk, kóláztunk meg minden rosszaságotKép. A tüzijátékot meg ezegyszer megnézem a tv-ben. Mintegy 9 millió ember ezt teszi, kibírom én is.

Nyúlné: a nagyobb bevásárlók tuti nyitva vannak vasárnap.

Legyetek jók, megyek tévézni.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Szia Megann!

Én is szívesen kimentem volna a Mesterségek Ünnepére, bár tavaly már voltunk. Sejtem, mekkora lehetett a tömeg, tavaly sem volt túl kicsi. Inkább nem vállaltuk be, + az apukámnak volt a szülinapja, őt köszöntöttük.

Át tudom érezni azt, amikor figyelembe sem veszik, hogy mekkora pocakod van. Eddig is sejtettem, hogy mennyire közönyösek az emberek, na de most, mióta terhes vagyok, végképp ki vagyok akadva, sőt , inkább el vagyok keseredve.
Felszáll az ember a metróra / villamosra és egyszerűen, mikor meglátják, hogy terhes vagy, inkább kinéznek az ablakon, nehogy át kelljen adniuk a helyet. Én általában tömegközlekedem a kórházba a vizitekre, úgyhogy volt módom bőven kitapasztalni...
Nem viccelek, összesen, ha háromszor átadták a helyet, akkor sokat mondok. Szóval röhej. Az emberek tényleg elfelejtik, hogy egyszer talán ők is voltak hasonló helyzetben...

Kuha
38+6

Kép
kuha

Sziasztok!

Elnézéseteket kérem a zavarásért, de a figyelmetekbe szeretném ajánlani a következő oldalt:

http://www.nemetdog.hu/bebiruha

Egyelőre a rendelhető dolgok között angolpólyával, valamint forgókkal és függőkkel (babaszobába való díszek) találkozhattok, valamint néhány használt babaruhával és nemsokára sok új dolog kerül feltöltésre (a vendégkönyv sajnos még nem működik megfelelően, abba ne írjatok, mert nem tudja elküldeni az üzenetet).

Remélem találtok olyan dolgokat, amik érdekelnek majd titeket!

Jó böngészést!

hanee
hanee

Sziasztok!

Tzsuzsa, jó hogy írtál, légy üdvözölve köztünk!

Név: Mi is gondolkoztunk a párommal a kettős vezetéknéven, ugyanazért, mint Nyúlnééknál, hogy velem kihal a nevünk, de aztán végül mégse lett úgy, mert iszonyatosan hosszú lett volna, és a férjemnek szép neve van.

Ja, tegnap voltam dokinál, mondtam neki, milyen nagy a hasam, de azt mondta, hogy Bubus nem olyan nagy, erre mondtam, hogy biztos elgyengültek a hasizmaim, hát igen, az én koromban... Erre somolygott, megkérdezte, mennyi vagyok, mondtam, 27, erre mondta, hogy akkor tényleg nagyon öreg vagyok már... KépKépKép
Egyébként minden rendben volt, 3 hét múlva már ctg-refogok menni!

Zsóf
33+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Kimentünk a házhoz!
Jelentem, hogy a nappali terasz és fölötte a hálószoba teraszt pont szemben van a Gellért heggyel, így premier plán láttunk mindent az uj házikónkból.KépKép
Megjegyzem az egész falu fent volt az utcában ahol építkeztünk!Szinte dugó volt a dombra felfeléKépKép
Úgyhogy mostantól tuti hogy augusztus 20-án mindig nagy vendégsereg és party lesz nálunkKépKépKép

Na mostmár elteszem magam, mert az elmúlt éjszakai nemalvás teljesen kiborítottKép
Remélem ma jobb leszKép

Megann 36+6

Kép

Kép
megann

jó reggelt kismamik és anyukákKép,na meg a kint-bent lévő porontyok!!!Kép
bizony nyitva lesz minden,megyek is a kínaira a barinőmmel,nemsokára indulok,aztán egy kis pláza vlhol,mert menyasszonyi hajráfot kell vennünk neki,aztán jöhet a hajpróba.
Képzeljétek,ha minden igaz hétfőn jön az asztalos,juhéjj!!!rá lett szólva,he-he!de,ha megint eltünne én bebiztosítottam magamnak két másik brigádot,az egyik Bécsből robogna ide,a másik vidékről,de legalább jönnének,ha kérnrém,de reméljük nem lesz szegényekre szükségKépKépKép és akkor a köv.héten FESTEK!!!aztán BERENDEZEK!!!aztán PAKOLOK!!! aztán...aztán...aztán...SZÜLÖK!!!!!!!!!Kép

mi is gondolkoztunk a városba bemenetelen,de mivel a jazz.-re bemerészkedtünk és azt se bírtam negyed óránál tovább,tegnap már nem mentünk be,inkább tévén követtem az eseményeket,vettem 2tábla milkát,gyümit,bort(nekem),sört(apafejnek) és kettesben mulattunk,ami nagyon jó volt és már megint irtó jót aludtam,ezért is dobott ki az ágy már f6kor.

Hari,ha engem a párom akadályozna én már a szeme láttára estem volna neki a szekrénynek foggal-körömmel,és tudja ,hogy megteszem,már végignézett egy begurulás miatti szobakirámolást,azóta nem vacakol,kicsit ilyesztő lehettem és hát félti a fiát!!!a nyafival nem értem semmit,úgyhogy felszívtam magam elég rendesen,de így terhesen elég határozott lettem ezekben a dolgokban(másban továbbra sem)!Tehát csak látványosan,de nyafi nélkül és a szótlan duzzogás sem segít!pl.hívd át barinődet,anyádat vagy mondjuk egy srácot a haverok közül,amikor ő is ott van és kezdjétek rámolni a dolgokat,de kacagva nélküle,majd figyelj csak,másnapra megjön az esze(aznap lehet sokkot kapKép)
a papád meg azért a fiúnak szeretné a nevét adni,mert ő tovább is vihetné,a lányoddal ugyanott tartanátok,ha gyereke lenne.Kép
a vérnyomásod meg mint az enyém,én is élő halott vagyok ,ugyanilyen vérnyomi eredményekkel,a védőnőm mindig hüledezik.bezzeg a dokimnál(gondolom az uh.ok miattKép)mindig 100/80,ki is ugrik a szivem mindig!

Kuha,
nekem amikor buszra merészkedtem(kocsizok) csak egy idős néni akarta mindenáron átadni a helyét(28 vagyok és 6hónapos voltam) és azt kérdezte:Nem TETSZIK leülni?ari volt,mosolyogtam és mondtam,hogy maradjon csak majd morcin végig pásztáztam a kuka,ülve maradt huligánokon és férfiakon!

GöndörZsóf,
BUBUS??????KépKépKépmindjárt elájulok,hogy ez milyen aranyosan hangzikKép

Megann,
picit irigyellek ám!!!Kép

na megyek készülődni és lecsapok a városra,ágyő mindenkinek,du.érkezem!!!
Nyúlné,33+6
(jaj ezt még elmesélem,a párom már szinte minden nap,ha ránéz a pocimra,elkiáltja magát:Úristen Nyúlgolyóm,te már nagyon terhes vagy!!!Képmegzabálom ilyenkor)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Csak beugrottam szólni ,hogy még mindíg semmiKépKép
Ez a gyerek nem akar kijönniKép

Most megyek reggel Ctg- re.

Kíváncsi leszek ,mit mondanak.Lehet ,hogy megint bent akar majd tartani.Mostmár nemfogok ellenkezniKép

Ha végeztem ,majd jelentkezem--másnem telefononKép

Már fél 6 óta fent vagyok!
Nem bírok aludni ,annyira izgulok már.
Egész éjjel azt vártam ,hogy mikor indukl be valami...De semmiKépKép

Már megfürödtem ,hajat mostam, szőrtelenítettem itt-ott.
Most várom ,hogy felkeljen a férjem is ,aztán lassan indulhatunk is.

Csilla 40+1
csillam

Jó reggelt!

Még mindig egyben! Bár tegnap du elmentünk megnézni a Charlie és a Csokigyárat, és végre valahára tök jó kis jóslófájásaim lettek a moziban. Legalábbis azt hiszem az volt, mert fájt a hasam is, a hátam is, meg nyilallgatott a méhszájam. Persze semmi rendszeresség, csak úgy állandóan. Meg keményedett a pocakom. David már rá is izgult, hogy indulhatunk a kórházba, de a film végére már csak hébe-hóba keményedett a hasam, és estére minden elmúlt.

Hát istenem.

38+5

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok

Megann
jót mosolyogtam az "én meg ketten vagyok" dumádon, nekem tuti nem jutott volna eszembe ilyen szemtelenül frappáns és találó mondatKép

Ja, a névvel kapcs. még azt elfelejtettem, hogy az egyik kollégáméknál ugyanez volt a helyzet a csajjal, kihalt volna a név, és már az esküvőn mindketten a kombinált nevet vették fel, így a gyerek(ek) is azt kapják majd. Sztem ez elég jó megoldás.

Jaj, Csillám drukkolok neked! Az egyikm barátnőm 2 héttel hordott túl, az is belefér ám!Kép.
Csak az ember a végén annyira szabadulna már az édes tehertől, hogy hajlamos készpénznek venni a 40+0 napotKép

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 3 hét + 4 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 2 hét + 0 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 2 hét + 1 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 1 hét + 4 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 0 hét + 5 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 40 hét + 2 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 39 hét + 4 nap
Kuha Első baba 2005.08.28. Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 39 hét + 0 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 39 hét + 1 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 39 hét + 1 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 38 hét + 3 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 38 hét + 2 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 37 hét + 6 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 37 hét + 4 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 37 hét + 3 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 37 hét + 3 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 37 hét + 1 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 37 hét + 1 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 37 hét + 0 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 36 hét + 4 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 38 hét + 2 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 36 hét + 2 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Csaba Szt. István 30 év 36 hét + 3 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 35 hét + 6 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 36 hét + 2 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 35 hét + 6 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 35 hét + 1 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 35 hét + 1 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 35 hét + 0 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 34 hét + 5 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 34 hét + 5 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 33 hét + 6 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 35 hét + 0 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 33 hét + 5 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 33 hét + 3 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 33 hét + 6 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 33 hét + 6 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 33 hét + 0 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 32 hét + 6 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 32 hét + 3 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 32 hét + 2 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 32 hét + 1 nap
And Első baba 2005.10.17 I. Női Klinika 30 év / Bp 31 hét + 6 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 30 hét + 4 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 28 hét + 0 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 25 hét + 5 nap
</pre>
üdv
p 34+5
penna

Húha, Csillám és Nemesek is tegnapra voltak kiirva. Aztán jövünk mi Kuhával. Izgi. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, a bkv...hát, elképesztő. Én ugyan kocsival járok, de párszor villamosoztunk Kevinnel(csak miatta, "szórakozásból" a közeli játszótérig 1 megállót) de nekem is szinte csak negatív tapasztalatom van. Sajnos ez sok fórumban téma, 1-2 kivételtől eltekintve lesz*rják a kismamákat, anyukákat - minek szülnek, ha nem bíják...??!!
Itt van pl ez a béna Újpest-kp. Az hagyján, hogy a metróból fölfele cipelni kell a gyerekeket, de aluljáróként is funkcionál, zebra sincs, 2-3 sarkot kell arrébb menni, ha babakocsival akarsz átkelni.

Erről jut eszembe anyukám kedvenc sztorija. Anno ő 21 volt, apa 18 mikor születtem, 2 évre rá a hugom. Albérletben, anyósnál laktak. Megy be a "tanácshoz"Kép hogy lakást igényeljenek. Azt mondják neki: "Mit akar maga 2 gyerekkel, 3 gyerekesek állnak sorba..." A hugim után 5 évvel megszületett a kisebbik húgom, anya megint bement. A reakció: "Tudta, hogy nincs lakás, minek szült...??"
Mindegy, akkor kaptak egy szükséglakást (22 nm szoba-konyha, 5 embernek ugye, wc kint) és rá 2-3 évre egy normális 80 nm-t, amit később megvehettek.
Csak a tanulság miatt írom le, sztem nem sokat változott a hozzáállás, közben meg rinyálnak, hogy nincs gyerek.
üdv
p 34+5

Éééés még dicsekszem egy kicsit: alig 1 éve voltak együtt, mikor születtem, az esküvőn persze már ott voltam, és azóta is együtt vannak, 32 éve boldog házasságban. Nekem ők az abszolút példa, voltak ott is mélypontok, de kitartottak egymás mellett, és mindent maguk kapartak össze amilyük van.Kép
penna

Sziasztok,
éppen azon gondolkodtam, hogy ki kellene menni a Mesterségek Ünnepére, de azt hiszem, inkább lemondok róla. Tegnap kimentünk a tüzijátékra, amiből semmit sem láttunk (Újlipótváros, Duna-part), békésen ücsörögtünk a padkán (mig mások szaladgáltak föl-alá, látszik-e valami, de nem látszott semmi), szürcsölgettük a sörünket (én az alkoholmenteset, de azért sokan furcsán néztek), és megnéztük, hogyan kel fel a telihold. Nagyon szép volt. Aztán megnéztük a tévében a Miniszter félrelép c. filmet.
Én már nem merek buszra szállni, bár azt tapasztaltam, hogy mindig átadja valaki a helyét (jó nagy hasam van már régóta). Amin bosszankodtam, hogy inkább a nők, mint a férfiak. Hamarabb áll fel egy idős néni, mint egy fiatal fiú. El is határoztam, ha egyszer fiam lesz, majd megnevelem. Most kislányt várunk, Júliát. Már alig várom.
Olyan érdekes, a CTG erős méhösszehúzódásokat jelez, de én semmit nem érzékelek belőle. Pedig először reménykedtem, hogy akkor talán hamarosan előbukkan a kislánykánk, de semmi hajlandóságot nem mutat. Hogy van ez?
Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!

Na tessék, itt a front és sehol egy új babaKépKép
Lányok, Csillám, Róki, húzzatok bele, tessék megregulázni ezeket a huncut babákat!KépKép

Reggel már jöttem olvasni, férjem is átjött meglátta a táblit, és most először mélyedt el benne igazánKépKépKép, kérdezte hogy mi az a vastagbetűs a tábli elején, mondtam hogy: Már ennyi babánk van!Kép
Meg nem értette hogy valakinél 3 hét van a tábli végén valakinél meg harminvalahány...de aztán elmagyaráztam hogy a kis számok már a baba korát mutatják a nagyok meg a pocak korát, meg megmutattam neki hogy én hol vagyok a tábliban és meg is állapította, hogy húúú már alig vannak előttemKép
És milyen igaza vanKépKépKép

Szerencsére én most jobban aludtam, csak én egész éjszaka érzem hogy fáj a hasam alja!
Ezek lennének a jóslófájások???
Jujjj de félelmetes...igazából nekem ezt az "állandó" fájdalmat eltekintve csak akkor fáj a baba mozgása, ha a húgyhólyagomba rúg...

Lányok ti számoljátok a babamozgást???
Nekem most magyarázta a doki hogy reggel 8-tól du 2 ig, 10 nek meg kell lenni, de egyszerűen nem bírom én ezt követni...persze próbálom figyelni, de soha nem tudom hogy mennyinél is tartok....
Meg ugye ma 6 kor felébredtem, akkor most délig kellene számolni???
Hogy van ez???

Egyébként ez a helyátadásos dolog pontosabban a "hely nem átadásos" dolog annyira elkeserítő!Kép
Szerencsére én mindig kocsival járok, de látjátok én is összefutok ilyenekkel a legváratlanabb helyeken.

Tzsuzsa!
Ne sajnáld hogy nem jutottál ki idén a várhoz!Tényleg nem nekünk való!
Viszont rengeteg babát kivittek kocsival(tömeg és macskakő ellenére), és ők tök jól elvoltak a kis kocsijukban, rengeteg alvó babát láttunk 3 hóstól 2 évesig babakocsiban és marhára nem zavarta őket sem a népzene sem a tolongás sem a légibemutató zaja(pedig egy két gép elég komoly hangot adott ki lsd sugárhajtás???)Úgyhogy jövőre már tolhatjuk mi is a csemetéinketKépKépKép

Penna!
Olyan ritka a szüleid példájaKépKép
De jó neked!
Nálunk a férjem szülei szintén 32 éve házasok, ott is van gond a mai napig is, mégis kitartanak...
Úgy érzem a férjem ezt a mentalitást nagyon átvette szerencséreKépKép.
Tudom mindenki megbolondulhat egyszer, de talán számít az is hogy kinek milyen a családi háttere...
Sajnos kevés az ilyen...
Nekem meg apukám már 12 éves koromban meghalt, azóta anyukám egyedül van, amiért mindig rágtam a fülét, hogy keressen valakit(akadt is volna), de hát ő már csak ilyen mono-monogám!

Na megyek főzni!
Fűszeres-sajtos csirkemellet sütök krumpli és padlizsánágyon és mirelitt mákos rétes lesz még hozzáKépKépKépKép
Remélem tetszik nektek isKépKépKép

Ja aztán meg megyünk Auchanba mert ismét kifogyott a "tehenünk"(azaz felittunk megint 1 hét alatt vagy 10 liter tejet).
Na de hát inkább tejet mint bortKépKépKépKép

Megann 37+0KépKép

Kép

Kép
megann

Megann
sztem ez a 10-2ig hülyeség, mi van, ha épp akkor alszik a babád? Egész napra talán értelmezhető, de egy időintervallumot kijelölni...! Miért nem a délutánt? Vagy az éjszakát...?! Ilyet még nem hallottam.

Hát, a "megbolondulásról" saját különbejáratú véleményem van. Gondoljatok bele, mennyit tervezünk a férjünkkel élni: 40-50 évet? Ebbe sztem muszáj "beleférnie" egy-két botlásnak. A pasi részéről mindenképp, ők ilyenek. Csak ne tudjak róla.Kép Félrelépésről beszélek, nem "félre-járásról", szóval nem tarós érzelmi kapcsolatról a házasság mellett. Sztem az ember gyarló (a férfiak még inkább) ki a fene tudja, mi lesz 10-15 év múlva?
Bár az ember szerelmesen persze komolyan gondolja az örök hűséget, (én is!!Kép)nem egy "fiatal" 6-8 éves kapcsolatról beszélek, kis gyerekekkel, ha már akkor felbukkan a 3. személy, az gáz. De hosszútávon...sajna még magamról sem merném írásba adni, hogy 45 évesen nem őrülök meg 1 éjszakára.
Csak az embernek tudni kell utána, hogy hol a helye.A férje, gyereke(i) , családja mellett.

Filo befejezveKép
üdv
p
penna

Szép vasárnapot mindenkinek!

nekem is eszembe jutott a mesterségek ünnepe, de pénteken voltunk örömkoncerten, amit 1/8-1/211.ig bírtam, aztán már elég volt, ráadásul aznap reggel orrfújásra ébredtem.
lényeg, hogy egész tegnap nyomtam az ágyatKép nem tudom, hogy volt-e hőemelkedésem, mert nem találtuk meg a hőmérőt, ez jellemző, csak a doboza van a fiókban... de férj nagyon szuper volt: reggel fél zemlét kellett lenyomnom, amira a sajt alá hagymát meg fokhagymát csempészett. aztán elment kamillateáért és citromért (nem tudom hol szerezte, mert itt mionden zárva volt), kellett inhalálnom nagy fazékból (kozmetikus ehhez képest piskóta), forró mézes-citronyos teát innom és aztán dunsztban leizzadnom 2x. jól kidöglöttem. este ismételtünk, de már sokkal jobban vagyok!!KépKép azért megijedtem egy kicsit.
szegény kis Esztinek megterhelő volt ez a hét (sziget, maratoni vásárlások, örömkoncert...) csoda, ha a 4D UH-on mozdulatnaul aludt?Kép
ja és a legaranyosabbat muszáj leírnom! ebédre gondoltam kellene valamit enni - étvágyam nem volt- gondoltam a tejbegríz jó lesz, hamar megvan, tej is van benne, férj is meg tudja csinálni. férj boldogan vállalkozott ráKép kb 40 perc múlva - amikor már épp kérdezni akartam, hogy mi van már, csak nem akartam sürgetni- jött, hogy tul.képp hogyan is kell ezt csinálni, mert ő már minden szakácskönyvünket átolvasta, de nem találta megKép akkor elmondtam, mondtam, hogy mindegy milyen lesz, én megeszem! újabb 20 perc telt el, és hallom, hogy kinnt van a kertben - gondoltam, nem baj, legfeljebb csomós lesz, csak legyen már készKép. amikor bejött megkérdezte, hogy meddig kell ezt főzni, mert szerinte olyan hígKép és újabb 25 perc múlva megérkezett a remekmű!KépKép tényleg ízlett!! híg volt, ahogy szeretem és csomómentes. láttátok volna az arcát, annyira boldog volt, hogy olyat főzött, ami nekem ízlikKépKépKép nagyon szeretemKép
ezt muszáj volt megosztanom veletek..

Mea név ügyben:
annyira szerencséd van, hpogy a férjed ilyen jó fej! nálunk a házzaságkötés előtt, az anyakönyvvezető kérdezte, hogy és akkor mi lesz az én vezetéknevem, és felnézett az irógépről és akkor mondanom kellett valamit... - egészen odáig mindig vita volt köztünk ez ügyben, mert én nem akartam a férjem nevét felvenni, ő meg akarta (1. szerintem ez egy elavult hagyomány, 2. neki egyszerű neve van, nekem szerintem sokkal szebb 3. el sem tudom képzelni, hogy 30 évig így hvnak, és azután egy "idegen" nevét viseljem és akármilyenNÉ-nek szólítsanak!!). szóval akkor nem volt más választásom, mondtam az anyakönyvezetőnek, hogy maradok az, aki voltam. Férj nyelt egyetKép Ö is szeret engemKépKép a gyerek nevénél már ezt azért nem tudtam így megtenni, mert azt megértem, hogy nagyon nem akarja. de már akkor is felvetettem, és azóta is folyamatosan, most meg, hogy nem bírtunk az ő vezetéknevéhez lánynevet választani (legalábbis nekünk 30 hét kellett hozzá, hogy nagy nehezen megállapodjunk...), szóval újra felajánlottam, de hallani sem akar róla. férj büszke, és egyébként nincs valami jóban a családommalKép pedig nálunk is kihal ez a névKép de már én is eldöntöttem, hogy a végrendeletemben majd megírom, hogy ha valamelyik gyerek v. unoka szeretné, és örülnék neki, ha később felvennék az én vezetéknevemet.
szóval: tényleg csak a ti dolgotok, ne érdekeljen senki és semmi!!!! az legkevésbé, hogy idegenek mit gondolnak, vagy mondanak!!! a gyereknek az lesz a természetes, amit tőletek kap, amit tőletek tanul. csúfolni, meg mindenkit szoktak szerintem, a gyerekek találékonyak. bennem mély nyomot hagyott, hogy a szemüvegem miatt csúfoltak, de az is, ahogy anyukám megvighayztalt, és összességében nem voltam egy sérült gyerekKép

Megann, te mázlista! saját teraszról nézni a tűzijátékot, de jóóó!! és egész évben a gellért hegyet, az sem rosszKép nálunk repülőket lehet látni egész jól, a gyereknek biztos az is fog tetszeniKép

itt most fülledt idő van, szerintem egy napon belül esni fog itt is, úgyhogy lesz itt nemsokára új baba szerintem, hajráKép azért olyan jó, hogy én még a lista alján vagyok (babaszoba projekt nálunk is rosszul áll)

na megyek, főzök újabb teát, meg pihizek.
and 31+6

KépKép
KépKép
and

Na most megint jó dühös vagyok!

A férjem kivitte anyósomat az épülő házhoz, aztán elmentek ismét temetőbe, aztán most a nagyapjánál vannak, és most telefonált haza, hogy akkor fél óra múlva itthon leszKép(na persze hiszem ha látom), eszik ha már kész a kaja(még szép hogy az ebédre kíváncsi...rendes tőle nem???),aztán mehetünk az Auchanba, úgyis már a papa is összeírta hogy mi kell neki, aztán ki is vihetjük neki amit vásároltunk...jó nem??
Már 3 hete ez a menetrend, hétközben munka+ foci, hétvégén meg család+temetőlátogatás, én meg le vagyok sz...va.....
Hadd dobozoljak csak egyedül, vagy csináljak amit akarokKép

Majd ha hazajön megmondom neki, hogy ok, akkor én is ehhez igazítom magam...ha megszületik is a pici, fogom magam, (gyerekestől) és megyek anyámhoz meg a keresztgyerekeimhez, ő meg menjen a temetőbe virágot locsolni vagy csináljon amit akar....

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr de ideges vagyokKép

Megann

Kép

Kép
megann

Penna!
Beírnád majd a táblázatba, hogy kislányunk lesz, a neve Emília Nóra.
Köszi:
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Bunkó vagyok, elfelejtetettem, hogy:Tzsuzsa, üdv itt! én is későn csatlakoztam, de Te aztán tényleg nem sietted el!Kép

Penna! én pont így gondoltam, ahogy Te, amíg meg nem ismertem a férjemet! igyekszem az ő következetességével gondolkodni, és rájöttem, hogy megériKép úgyhogy amit mással tennék, azt is vele teszem, minden érzelmet igyekszem hazavinniKép jó, még csak 3 éves házasok vagyunk, de szerintem ennek működnie kellKép de ez túl komoly téma vasárnapra.

KépKép
KépKép
and

Nyugi Megann! tényleg ennyire szeret a párod temetőbe járni és virágot locsolni? szerintem írjál listát, és vásároljon az apjával és vigyék a cuccot együtt oda, vagy hozzon téged előbb haza, én utálom, amikor más miatt kell egy csomót furikáznom, nálunk nincs is ebből probléma... pláne ekkora pocakkal...
találj ki programot, előre dumáld le férjjel, és akkor nincs ilyen.

KépKép
KépKép
and

Penna! nekünk meg Eszter lesz a kislányunk neve!

csak nem bírok innen felállni...

KépKép
KépKép
and

And!!!

Ja a temetőzés az megy, de az itthoni virágok kimúlnának ha én nem locsolnám őketKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Mi történ veletek lányok? Délutánra kifulladtatok?Kép
Mi voltunk házat nézni anyósnak, láttunk is, fáj is a szívem érte, mert nagyon jó kis kégli. Illetve több is, egy udvaron belül, de nem megyek bele, mert lehet hogy így is lesz belőle bonyodalom, majd ha már kiderült valami, akkor úgyis jövök panaszkodni. Annyit előljáróba, hogy a párom családja összeköltözésen filózik, ami nekem nagyon az elveim ellen van, de most én is dilemmázom. Na mindegy.

Senkinél nincs új baba? Vagy azért tűnt el mindenki, mert szültök? Lemaradtam valamiről? Na megyek is, mert csak benéztem, hogy mik az új fejlemények, de hát ahogy látom semmi. Holnap talán több szerencsém lesz, addig írjatok azért pár sort.

Hari 33+1

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Látom, elég kihalt a topikKép

Megann!
Milyen jó lesz minden augusztus 20.-aKép
Én szeretem a pipicicit és a mirelit rétest isKép
Vacsira dobhatsz át egy kevesetKép
Egyébként valóban nehéz számolni a babamozgást.
Én nem számolom, de érzem, hogy jól mozog.
Ha "rendesen" mozog, akkor van olyan is, hogy egy órán belül mozdul vagy 20X. Ma is kitett magáértKép
De elvileg álmukban is szoktak mozogni, ezért is kellene minimum 10X megmozdulnia bizonyos időközönként. Na mind1, én nem értek ehhezKép

Nyúlné!
Jó volt a bevásárló körút?
RemélemKép
Majd meséld el, hogy mit vettél, mit ettélKép Kép Kép

CSillám!
Megy a drukk!
Már olyan izgatott vagyokKép

Rokica!
Ne keseredj el!
Lassan beindul nálad is a dologKép
Aztán, meg annyit babázhatsz, hogy néha vissza fogod kívánni a pocidbaKép

Penna!
Köszi a táblit!
Gratula a családodhoz!
Nagyon ritka az ilyen összetartó család. Igazi Jóban-RosszbanKép
Anno a nagyanyáink idejében volt ez megtalálható. Sajnos már egyre ritkábbak az "örök-hűség", vagy inkább az "örök-összetartás".
Újpest-Központról annyit (meg a többi metró és aluljáróról), hogy az az egyik dolog, hogy egy kismama hogyan cipelje fel és le a babakocsit. DE!
Én nem bántok senkit!!!!
Edig annyira oda voltak a mozgáskorlátozottakért!
Ide miért nem szerelnek fel olyan "liftet". Vagy miért nincs olyan sima beton, mint a lépcsőházakban? Tudjátok, a lépcsőházakban is van ilyenKép
A lakástámogatásról meg csak annyit, hogy ha nem lóg a nyakadban 2kg arany és nem köpködöd a szotyoládé héjakat, akkor esélyed sincs. Ja! MEg nem lóg a csöcsödön a gyerek és nincs még a szoknyád alatt vagy három, akik csak ott káromkodnak.
Nem akarom fajgyűlölet látszatát kelteni, nem is a normális emberekről van szó, mert némely fehérebb származású rosszabb, de ezek már tények.
Sajnos sok az ingyenélőKép És, mi ezeket eltartjuk.
Jajj, még annyit, hogy a Szabolcs utcai kórházban fogok szülni. ez már biztos. Azt hiszem, hogy HIETE-nek írják. Egalábbis ilyen topik van itt a babaneten is. Pedig OGYI, de mind1.

And!
Te meg gyúgyulgassKép
Milyen édes a párocskádKép TündériKép
Büszke lehetsz ráKép

Hari!
Én néha benéztem, de én sem találtam pont akkor itt senkitKép
Én meg nem szülökKép
Legalábbis pont most nemKép
Szerintem sem jó, ha "túl közel" vannak a rokonok.
Látod, nálunk is elég rossz a helyzet.Kép
Na azért, nehogy megharagudj! Nem úgy értettem, hogy a te családod rossz!
Csak tényleg nem jó, mert néha kell a segítség, de az idegesítő lehet, hogy mindig belekotyognak, hogy ezt így kell vagy úgy kell. Vagy minden nap "átszalad" reggeltől estig, hogy büfizett-e rendesen a baba.
Szóval remélem, érted miről beszélekKép

Na lépek pihenni.
Nekem rettenetes gyomorfájdalmaim vannak. Mintha a hasam is szét akarna robbanni. Már szó szerint alig fér el a babaKép
Mostanában sokat keményedekKép
Talán lesz már valami a jövő héten vagy utánaKép
Jó lenne szeptember 3-án szülniKép
Csak szeretnékKép
Na meg a lábam, mint az elefánttéKép

Jó éjt lányok!
Szép álmokat!
Sziasztok!
Angelani
37+3

Kép
angelani

Hello Kismamik!

Angelani, én itt vagyok, de csak most jutottam a géphez.
Gyorsan visszaolvasok, hogy mi történt a hétvégén.

Benianyu
33+1

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?