Új privát üzeneted érkezett!

Uxi, bocs hogy nem láttam akkor a rakciódat, úgy látszik kicsit felületes vagyok márKép Hiába, öregszemKép

Kép
Kép
hari

Mindenképpen jelentkezem, ha megtudok valamit, ill. ha van valami. Bár Rokica nekem is elküldte a telcsiszámos listát, de valamiért nem tudom megnyitni, úgyhogy az az út kilőve. Majd legfeljebb a barátnőm tudósít Nektek itt a Babaneten.
(Bár ő még erről nem is tud Kép Kép )

kuha 38+5

Kép
kuha

Sziasztok!

Most csak röpke nézőbenKép
Mára kitakarítottam magamKép
Ki van mosva is. Kivasalva.
De nincs időm pihizni, mert megyünk a párommal a tescoba. Igaz, 14:15-kor indulok, de még egy-két dolgot elpakolokKép
Most kajáltamKép Persze magam után el is mosogatok.
Utána összeszedem a cuccokat és irány a bevásárlás.
Veszek magunknak egy hatalmas adag fagyit..nyamm nyammm..+1 adag somlóit. annyira ki vagyok éhezve valami habos sütire isKép

Kuha!
Megy a drukk! Ezerrel!

Hari!
Helyettem is egyél sok finom gyümitKép
Nekem úúúgy dagad a lábamKép

Mostanában nem viszketek, de nem is ettem tiltott dolgokat. Még vissza kell keresnem a homeopátiás szerekre. Van kimondottan szopira is, ugye?
Szeretném, ha jó sok tejcsim lenne. Mindent el akarok követni ennek érdekében. Nem is fogok ám takarítani. Majd a babával együtt fogok pihizniKép

Lépek, de holnap szabadnapos vagyokKép Kép Kép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
37+1

Kép
angelani

Sziasztok

KuhaKép

Ez nagyon izgiKép
Szerintem te is lehagyszKép

Én holnapra vagyok kiírva.

Nagyon fáj a derekam, meg be-be keményedik a hasam. De szerintem csak attól van ,hogy reggel óta meg sem állok: mosás,vasalás ,takarítás...
Most már muszály voltam leülni ,mert majdnem összeestemKépElfáradtamKép

Rókica

Nekem is küld el légyszi a telcsis táblázatot: tkarlik@monornet.hu

és,én a kis Olivért sem láttam mégKép Valaki ,küldje el nekem is!!!!

Csilla
csillam

Rókica

A párom szerint a Nero Vision Express 3 -al , át tudod írni a netről letöltött filmeket DVD-re.
csillam

KuhaKép

Köszönöm megkaptamKép

Nálad még mindíg semmi???
csillam

Csilla,

átküldtem a mailt. Kép

Dóri
32+4
Vendég

Kép

Még mindig semmi. A babó nagyon rúg-kapál odabbennt, de egyébként semmi. Kép

Kép
kuha

Sziasztok!

Na megvolt az első ctg-m!
Hát én nem élvezem annyira, egy hogy oldalt kellett feküdnöm, ami már eleve nem nagy öröm, legkényelmesebb nekem akkor, ha jöhetek-mehetek, a fekvés nagyon nem jön be mostanábanKép.
Az éjszakákat is lerövidíteném ha lehetne!
Aztán mivel bal oldalamon kellett feküdni, egy nagyon csúnya mintájú függönyt bámulhattam 20 percen keresztül, miközben 2 szer csörgött a telefonom(férjem erőszakoskodott, annak ellenére hogy tudta hova megyek).
Babó persze nem nagyon moccant....
Két diagramm van az egyik valami FHR (bpm) a másik meg TOCO rel%.
Na hogy melyik melyik azt nem tudom mert a dokim kb 5 perc alatt "rakott ki" a rendelőből.
Épp csak hogy megmérte a babót(BPD:89mm,HC:323 mm, AC 315mm,FL72mm. súly: 2800 gramm, grav s 36.(pedig a doki 36+2-t diktált az asszisztensnek) a valóságban meg 36+5 vagyok. Szülés várahtó ideje 09.14.)De mivel ennyire kapkodott szerintem megint van valami kis mérési pontatlanság a dologban...na mindegy.
Ezen kívül mondtam a streptococcust, a multkor még azt mondta, hogy ő szokott adni kezelést, ennek ellenére most nem adott pedig még vissza is mentem a rendelőbe hogy ez lemaradt, mire az assziszetens közölte, hogy majd szüléskor lesz kezelve....
Úgyhogy nagyon le lettem most rázva...Kép
Jövő hét pénteken megyek megint, akkor megint rá fogok kérdezni erre a strepto dologra...

Szóval igazából nem vagyok valami feldobott!
Pedig reggel egész jól indult a nap, ahogy mentem a kocsiért a garázshoz találtam az utcán 5000 ft-otKépKépKép
Épp azon morfondíroztam hogy hol fogom felváltani a 10 ezresemet reggel 7-kor, hogy a dokinak tudjak adni 5 ezret, amikor megláttam hogy ott hever a földön egy 5 ezres....
Na pipáltatok már ilyet????

Kóbor!
Én is az Istvánban fogok szülni, hálás lennék ha nekem is átküldenéd a listád: meggiesales@freemail.hu
Ma láttam megdöbbenve a szülőszobán hogy egy feltehetőleg friss apuka érkezik a szülőszobára kezében egy csomag babapelenkával(2-5 kg), úgy tudtam hogy pelust adnak...akkor mégsem????

Anyapoc
Még nem olvastam el azt a topicot amit belinkeltetetek, de lehet hogy jobban is tenném a mai napi események után, mert csak bepánikolnék, hogy nem kaptam már most azonnal kezelést szülés előtt több héttel...

Na én ma megint nagyon egészségesen kajálok:
Reggel: 2 töltött fánk, 2 kakaó
Ebéd:Sajtos-tejfölös tészta
KépKép
Szeirntem most fogok hízni heti 1 kg-ot!

Na majd még jövök ám....csak most elmegyek a Westendbe kikapcsolódni egy kicsit a barátnőimmel!
Ráadásul a férjemnek szülinapja lesz, és nem nagyon tudok neki mit venni, és most pont olyan jóban sem vagyunk, utálok ilyen "vegyes" érzelmekkel ajándékot vásárolni.Lehet hogy halasztom jövő hétre a vásárlást!

Megann 36+5

Kép

Kép
megann

Sziasztok,
ki kérdezte a varratszedést?
Ált. 1 hét után van. A szülőotthonban anno bent kellett maradni 1 hétig, a mávból haza lehet menni 4 nap után ugyanúgy, mint a sima szülésnél, és vissza kell menni varratszedésre.
Mármint ez a csaszira vonatkozik, a sima szülésnél sztem felszívódó varrat van, nem?
üdv
p 34+3
penna

Csajok!

Lehet, hogy Róki elment szűlni, mert reggel óta nem jelentkezik, ami nem jellemző rá.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Penna!

Igaz rég volt 94. de akkor a belső felszívódó volt, a külsőt meg kiszedte 4 nap után.Szerda éjszaka szűltem és vasárnap volt varratszedés.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Lányok!

Ki van még aki nem tudta megnyitni a telefonlistát? Először Excel file-ban küldtem, aztán küldtem Word file-t, mert gondoltam, a Word többeteknek van, mint Excel. De ha akad még aki a Word file-t se tudta megnyitni, szóljon!! Van rá megoldás.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bkrisztina!

Hehe, köszi az aggódást, de még nem mentem szülni. Csak már nem dolgozom, és nem ülök egész nap a computer előtt. Mondjuk éppen ma elég sokat ültem, mert egész reggel a DVDirás rejtelmeit kutattam, de azt hiszem sikerült rá megoldást találni. Köszi szépen mindenkinek aki ötleteket adott.

És voltunk fodrásznál is. Levágattam ilyen rövid kis bubira hogy ne legyen vele sok baj itt a gyerek után.

Szülés még sehol.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann

Ilyenkor már felesleges is,mert hiába csökken a bacik száma,mire szülsz,megint előkerülnek.Ezért adnak szülés altt,de ezt nálunk is így teszik.Nálunk úgy megy,hogy a 24-26. héten van kenetvétel,ha pozitív,akkor adnak egy erős antibio-kúrát,aztán utána már csak a szülésnél.És ez így bőven elég.Ezért is olvasd el azt a topikot,mert ott nagyon jól le van írva,dokik is értekeztek,szóval kicsit tudományosabb,mint énKép.
Szóval ne aggódj, a lényeg,hogy vajúdás alatt kapj!És a másik nagyon fontos,ami még fontosabb,hogy a babát ellenőrizzék le és akkor biztosan nem lesz semmi gond és ne pánikoljKép!

Anyapoc

anyapoc

Megann,

Miért kellett oldalt feküdnöd? Nekem ülve csinálják...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lukretianak ezennel itt is nagyon szépen megköszönöm hogy közbenjárt az érdekemben (meg az ékszijam érdekében) a párjánál, és hétfőn meghúzza nekem az ékszijamat és akkor nem kell visszamenni a légkondisokhoz!! Örök hálám!!

Vezsó!

Nem tudom hogy sikerült ilyen rossz benyomást keltenem, hogy állandóan attól félsz, megbántasz Kép Én mindig nagyon örülök mindenki tanácsának és hozzászólásának. Lehet hogy ezt nem fejezem ki eleget. Néha lehet kicsit tudálékosabban fejtem ki amit én olvastam vagy én hiszek, de senkiben nem akartam azt a benyomást kelteni, hogy nem örülök, ha megosztja velem a véleményét vagy tudását! Szóval nyugodt lélekkel ird le nekem a te tapasztalataidat, megbántódni vagy megharagudni nem fogok érte, sőt!!!

Hari:

Azt hiszem, te kérdezted, miért nem kezelhetem én a páromat. Jogos a kérdés, mivel tényleg úgy érzem, jobban ismerem őt és a betegségét is mint sok más terapeuta. A legelső probléma ugye hogy én nem vagyok pszichiáter (orvos) és nem irhatok fel neki gyógyszert, és ő azt is szed. De a kérdésed nem erre vonatkozott, hanem hogy miért nem terápiázhatok vele. Most képzeld el, hogy ő azt szeretné megbeszélni a terapeutájával (adott esetben), hogy miféle problémákkal küzd a párkapcsolatában (mármint velem) és milyen érzések merülnek fel benne ezzel kapcsolatban. Ezt én (mint a párja) természetesen nem tudnám tárgyilagosan kezelni, még akkor sem, ha ő meg tudna igy nyilvánulni. Szóval a két szerep között, a terapeuta és barátnő/feleség szerepe között, egy olyan összeférhetetlenség van, ami tulajdonképpen lehetetlenné teszi a terápiát. De ez minden más már meglevő kapcsolattal igy van. Ha már valakit ismersz más kapacitásában, akkor az a kapcsolat mindig bele fog zavarni a terápiás kapcsolatba, akkor is ha a szomszéd néniről van szó, vagy ha egy kollegádról. Mindenfajta más kapcsolatban a két félnek érdekei vannak egymással szemben, és ez megakadályozza a megnyilást a kliens részéről, és a kritikátlan elfogadást a terapeuta részéről. A terápiás kapcsolat "varázsa" hogy szigorú keretek között folyik, de azon kereteken belül teljesen nyitott, teljesen elfogadó. Mivel a terapeutának nincs más szerepe az életedben mint meghallgasson és segitsen, mivel neki nincsenek érdekei veled szemben, ezért meg tudsz előtte nyilni és ez a nyitottság adja a terápia egyik fontos részét. A másik fontos része persze az, hogy a terapeuta teljes mértékben elfogadja a kliens megnyilvánulásait, viszont szigorú keretek között tartja: mikor, meddig, mennyiért találkoznak, pl.

Remélem sikerült jól kifejeznem. Kép

Nem tudom még ki mit kérdezett tőlem, mindjárt visszapillantok...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bkrisztina!

Nem kaptam tőled mailt... a rokica kukac yahoo pont com-ra küldted? Milyen cim alól? Mikor?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Roki: írtam Neked mailt, de csak azért, mert nem olvastam végig, hogy közben már megoldottad a dvd ügyet.

Hari: cuppogásról nem tudok beszámolni, de ma reggel pont simogattama pocakomat, és olyan érzés volt a hasfalamon, mintha belülről nagyon erős vízsugár folyt volna rá. El is kapott a nevetés, hogy jó, hogy kicsit pisilnek a vízbe, de hát ilyen erősen, és ennyit? De lehet, hogy teljesen más "akció" folyt odabent. A családtagok kezeléséről nekem mindig Gyarmati Andrea jut eszembe, aki elmesélte többször is, hogy ő megpróbálta gyógyítani a kicsi fiát, de a könyvekbe leírt összes halálos, gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálta nála. Úgyhogy az egyik kolleganője vette át a "beteget". Másrészt szerintem az ember családtaggal sose tud olyan objektív lenni, mint idegennel. Meg másképp is áll hozzá. Tudod: "Suszternak ép cipője, tanárnak jó pulyája nincsen!"Kép

Davailla: ezen a tüdőszűrésen teljesen leakadtam. Szerintem a tüdőszűrőből páros lábbal rúgnának ki. (Mármint nagyon remélem!). A barinőmnek fogröntgent kellett csinálni, mert csúnyán begyulladt a foga, és azt panaszolta, hogy tuti "ólommérgezése" lesz a gyereknek, mert a környék összes védőmellényét, lepedőjét mittudoménmilyét ráborították, nehogy a kicsit valami sugárzás érje.

Angelani: megnéztema listádat, mondjuk takarításban én is Roki véleményét osztom, meg lehet, hogy ketten nem is csinálunk akkora koszt, de (vessetek megKép), én csak hetente egyszer takarítom a fürdőt (azt is egyre lassabban, egyre több pihenővel), ahogy az egész lakást is. Sőt, portörlés is csak néhanapján van, amikor odasüt valahová a nap, és pont meglátom... De azért nem koszfészek a lakás.

Telszámos lista: én a levelezőmbe a "Mentés máskét"-ot választottam, és ott adtam neki egy nevet (tel.doc). Tök jól megjelenik.

Korházipakk: tessék ide tenni a listát, hogy mindenki letölthesse. Már annyi kering a neten, hogy nem lehet boldogulni velük. Ugyanúgy a babakelengye listákkal se.

Hálapénz: a valamihez odacsomagolt pénzek továbbajándékozásásról tényleg legendák keringenek, jónak tűnik beborítékolni és a bor/pezsi mellé odarakni. Én se tenném zsebbe, az nekem olyan "belenyúlok az intímszférába" érzés. (Na jó, pont a nőgyógyinál, aki könyékig turizik bennemKép.)

Dudukly (34+)
dudukly
Isaszeg

És bocsi, még a Hepatitits B vizsgálatra nekem a doki aszisztense és a védőnőm is azt mondta, hogy kerítsem elő az eredményt, mert ha nincs meg, a kicsit beoltják, ha megszületik. Az én leleteimet ugyanis valaki a korházból okosan elküldte az állandó lakcímem szerinti védőnőhöz, miközben nem is ott lakom. De megvan ez a lelet is.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok LányokKép,
Egy kicsit cikis gondolatok járnak a fejemben, így a vége feléKép!
Nekem anno, az első szülésnél olyan gyorsan zajlottak az események, hogy nem kaptam beöntést, de tartok tőle, hogy ezúttal nem úszom meg. Szóval, azoktól, akik átestek már ilyen "beavatkozáson" kérdezem, hogy pontosan hogy is zajlik le???
Tudom, hogy undi, de a kínos részletek is érdekelnének... eléggé be vagyok tojva...

Köszi
Kati
39+3
Vendég

Nemesek! Ne félj a beöntéstől, semmi kellemetlen. Egy kis meleg vizet öntenek beléd egy vékony csövön keresztül oda hátra, ami székelési ingert vált ki, és kimossa belőled a kakit. Kijön a víz is, és hozza magával az anyagot. Ha valaki nagyon nem akarja, hogy ezt a kórházban csinálják, arra én kaptam egy jó tippet (kipróbáltam, bevált) - gyengébb idegzetűek ugorjanak tovább, ne olvassák el!!!: csavard le a tus rózsáját úgy, hogy sugárban jöjjön a víz, és tartsd szorosan a végbélhez úgy, hogy a végbélbe menjen a víz (elég szorosan oda kell tartani, hogy ne menjen mellé)- ugyanúgy kimos mindent, bár az utána következő takarítás a kádból nem a legkellemesebb. Bocs, ha valakit ezzel elborzasztottam, de szerintem még mindig jobb otthon, a csöndes magányban elvégezni ezeket a folyamatokat, mint hogy más végezze. Szerintem. Remélem valakinek segíteni tudtam ezzel.

Bodza 36+1

Kép

Kép

Kép
bodza

LányokKép

Köszönöm a mail-eketKép
Kaptam egy páratKép

Megann:Kép

Sajnálom ,hogy neked is a rossz élmények közé tartozik a CtgKép
Érdekes , nekem hanyatt kellett feküdnöm.
Rókica meg azt írja , hogy neki ülve csinálták.
Ahány orvos ,annyi szokás???

NemesekKép

Nem ilyesztgetni akarlak ,de nekem sajna volt már részem beöntésbenKép
HáááátKépKép
Irtó kellemetlen. De túléltemKépKép

Felfektettek egy nőgyógyis vizsgálóasztalra,majd kb fél liter langyos vizet "öntöttek,, be,egy újnyi vastag csövön keresztül.
Olyan érzés ,mint mikor hasmenésed van- csak visszafeléKép
Aztán rámparancsoltak ,hogy sétáljak 2-3 percet,és csak utána mehetek a wc reKépKép
Nekem persze az első utam oda vezetett -futva.

Szörnyű hascsikarások közepedte rontottam be a wc-be ami persze foglalt voltKépKép mind a 2

Könyörögtem ,hogy valaki szánjon meg és engedjen be mert mindjárt a bokámon folyik...KépKép

Pont a szobatársam volt az egyikben -aki engem világosított fel előtte ,hogy mire számítsak majd.
Úgyhogy nagy kuncogások közepedte átadta a helyétKép

A szomszéd fülkében szintén egy beöntéses ropogtatottKép
Ha egyszer leültél ,már nembírod visszatartani.

Így én is csatlakoztam hozzá ,és kínomban egyszerre bőgtem és röhögtem.
Hozzáteszem ,hogy pont hívott a barátnőm telefononKép
Egy pillanat alatt leráztamKépKép

Aztán mikor azthittem ,hogy végezetem-lementem az udvarra (másodikról)

Ott csikart még 1-et a hasam aztán spuri vissza a trónraKépKép

Komolyan féltem ,hogy a lépcsőfordulónál tovább nem jutokKép

Hát röviden ennyi. Utána elküldenek zuhanyozni- az a legjobb az egészbenKép

Én is nagyon félek tőle KépKép

Bocs ha gusztustalanra sikeredett-,de tényleg így voltKép
csillam

sziasztok!

Köszönöm a gratulációkatKép
nagyon kedvesek vagytok! nem tudok most visszaolvasni, csak írok pár sort gyorsan.

nagyon gyors de intenzív, igen fájdalmas természetes szülésem volt, éjjel 5 perces fájásokra ébredtem, kocsiban már 3 percesek voltak, mikor beértünk 4ujjnyira tágultam már, jött a szülésznőm, nagyon jó,hogy fogadtunk, rengeteget segített, párom benn volt, ő vágta el a köldökzsinórtKép
aranyos voltKépnagyon igyekezett segíteni, de annyira fájt, hogy nem tudott. 4óra telt el az első fájásom és Lilla születése között, a végén kellett az oxitocin mert rövidültek a tolófájások és baba már a szülőcsatornában volt, onnan gyorsan ki kellett jutnia.
a legrosszabb az volt amikor varrtak...na meg ez a gátseb.AKI csak tud szüljön gátvédelemmel!!!

Babás szobában voltam, nagyon jó volt.
a szoptatás nem éppen fájdalommentes, tényleg az a fő, hogy a mellbimbó iszonyat rugalmas legyen!!!
a baba iszonyat erővel kap ráKépKépKép
már javulKép, mostanában kezd jobban menni a szopi, már 110grammot is szopott tegnap a kiscsajKép
most megyek mert jön a fürcsi, a küldökcsonk undi, várom, essen már le!
mindenkinek köszi a drukkot ami továbbra is ránkfér, ne vegyetek babycontroll légzésfigyelőt, nagyon sz@r!!!ki fogom vágni...
Az úszógumi gátfájásnál nekem nem jött be, kaptam olyan király ülőpárnát az omkerből, de az sem, egy dolog segít, ha beforr...

sok jót és szép élményt mindenkinek, élvezzétek ki amíg egyben vagytok!!!!most nem jó az alvás???
ha a baba ott lesz, az alvás álom lesz csak...

üdv, Zsófy és Lilla
zsofy

Szia Zsófy!Kép

De jó, hogy jelentkeztetek! Bár nem sok jót írsz, de azért remélem élvezed is a rossz dolgok mellettKép Lilla nagyon tündéri ahogy a képen láttuk, de azért tehetnél fel még képet, biztos csináltatok azóta már egy csomót. Mi a baj a légzésfigyelővel? Indok nélkül is bejelez? Írjál ha lesz még időd, és mesélj a babárólKép
Jó szoptatást, sok tejet, tényleg tudsz fejni is? És nagyon sok örömöt a kis Lillában!!!!!

Hari

Kép
Kép
hari

Ma voltunk a párommal az IKEÁ-ban, hát én már a végén azt hittem ott fogok szülni. Annyira nyilallt a lábam között a méhszájam talán, hogy az valami szörnyű. Délelőtt is olyan szarul voltam, aztán kicsit jobb lett, azért indultunk el vásárolni. De kár volt. Most megint jól vagyok, de úgy látszik a menést már nem szereti a baba, mert gondolom azért fájdogáltam, mert rugdosott. Vagy a fene tudja. Az a baj, hogy én nagyon rosszul tűröm a fájdalmat, de hát gondolom senki nem szeretiKép
A kezeim is egyre jobban fájnak, meg ha ökölbe szorítom, akkor kicsit lila is. De a párom szerint csak az erek látszanak jobban. Végül is örülhetek, hogy nem vizesedek, meg ilyenek. Ha nagyon belegondolok, akkor alig van valami panaszom ahhoz képest, amiket itt már másoktól hallottam, csak hát mindenkinek a maga baja a nagy. De nem panaszkodom többet bocsi, csak a páromnak nem akarom mondani, mert rajta látszik hogy zavarja, hogy nem tud segíteni és csak ideges lesz tőle, anyukám meg rögtön megijedKép Úgyhogy maradtok tiKép

Hari 32+6

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Csillám!
Ne érts félre, de még most is potyognak a könnyeim a nevetéstőlKép
Valóban ilyen a beöntés. Én már többször tapasztaltam. Egyébként nagyobb hasi műtétnél 1,5 liter vizet nyomnak be. De én egész jól elsétáltam vele. Előszörúgy éreztem, hogy mindjárt befosok, de mégis vissza tudtam tartaniKép
Még ugráltam is egy kicsit, hogy jól átmosson a víz. De ami utána jött. Mint a Niagara vízesés vulkáni kitöréssel és robajjalKép
Utána még vagy kétszer kellett visszaülnöm a trónra. Én ezért is aggódom a szülésnél, hogy az erős vajúdási fájdalom mellé még a görcsös fájdalmas hasmenés is társulKép A másik, hogy mi van, ha jól tágulok és a WC kezdek szülni? Mert a tolófájások mellé székelési inger társul (állítólag). Na ez meg lesz a beöntésnél isKép Viszont ha már egy bizonyos ujjnyira tág az ember, akkor már nem adnak beöntést. Bár anyukám is majdnem kapott velem, csak szó szerint meglátták a fejem és lefújták az egészet.
Bár nem hinném, hogy adnának már 4 ujjnyi tágulásnál is.
De egyébként kibírható, csak cikis is a leveő távozása miatt isKép Elég hangos tud lenniKép Kép Kép

Zsofy!
Nagyon Köszi a szüléstörténetetKép
Én pont a varrás és varratszedéstől félek. A gátmetszés nekem sincs ínyemre. De sajnos nem tudom, hogyan kell felkészülni a gátvédelemre és már lehet, hogy késő isKép
De te is túlélted és BOLDOG ÉDESANYA vagyKép Kép Kép
A szopival meg szerintem már nem lesz gondodKép
Nagyon Jó egészséget és Hosszú BOLDOG Életet Kívánunk a Családodnak!
Sok Fincsi Tápláló tejcsit!
Hamar gyógyuló sebet! Sok pihenést és nyugalmat!

Puszi!

Sziasztok!
Angelani
37+1

Kép
angelani

Csillám, Rókica!

Ez a ctg tényleg nem jött beKép
A másik csaj aki bent volt velem, neki ülve csinálták.
Jövő héten fogom kérni, hogy én is hadd menjek az ülős gépre mert ez a félig oldalrafordulós pozicio(hátam mögé valami összecsavart rongyot tett a nőci, hogy ne kelljen tartani magam persze ez még kényelmetlenebb volt mint előtte)(oldalfekvés meg azért kell, hogy ne sisteregjen a mikrofon, állitolag) baromira kellemetlen tud lenni.

Zsófy!
Ismét garulálok!Kép
Nagyon bátor stramm csaj vagy, én biztos nem fogom tudni ilyen jól lekezelni a fájdalmat és a kellemetlen dolgokatKépKép
Azért irigyke is vagyok, hogy neked már ott nyekereg a kisasszonyKépKépKép

Na lányok, látjátok Zsófyt, hogy fogok én 4 órás intervallumban antibiotikumot kapni, hogyha ébredéstől szülésig telt el Zsófynál összesen 4 óraKépKép
Most megint kezdek aggódniKépKép

Mea!
Hol vagy???Tiszta frászban vagyok miattad, hogy irtad tegnap hogy milyen ramatyul vagy!

Rókica, Csillám!
Nálatok fejlemény???Kicsi hascsikarás, ilyesmi???

Én kárpótlásul tegnapi bosszankodásomért és mai csalódottságomért megjutalmaztam magam a Westendben egy leárazott fehér papuccsalKépKépKépCsak 3990- be került és 11990- ről volt leárazva...Szerintetek, ez nem 200%-os árrés????KépKép
Ja és kinéztem egy csini lapos őszi cipőt(ESPRITE), jó drága, de nagyon komfortosnak néz ki, és ugyanakkor csinos nőies darab is..meg kellene venni...., nem tudom hogy környékezzem meg a férjem....,bár igazán hálás lehet, hogy az egész terhességemet 3-4 rongyban húztam ki, és nem költöttem vagyonokat a "kismamadivatra", a cipő meg cipő marad jövőre isKépKépKépKép

Megann 36+5

Kép

Kép
megann

Megann, nem azt mondtad, hogy szülinapja lesz a férjednek? Szerintem tuti örülne ha vennél neki egy ESPRITE cipőt a saját méretedbenKép Úgyis azt mondtad nem vagytok olyan jóbanKép Na jó, csak vicceltem, bár kipróbálni lehet, max. utána kap mást, ha a cipődnek nem örülKép

Jaja, Mea eltűnt, de nem írt meg nem is üzent, úgyhogy szerintem csak pihizik. Bár az sem lenne rossz, ha jönne a jó hír egy kis porontyrólKép

Hari

Kép
Kép
hari

Csillám!

Bocs de tényleg olyan murisan irtad le ez a beöntés dolgot hogy én is hangosan röhögtem, át is jött a férjem, hogy mégis kivel vigyorgok telefonon ilyen vidámanKépKép

Hát nem semmi....az Istvánban nem adnak beöntést, nem is tudom mi a jó, ha adnak vagy ha nem, bár szerintem mire szülni kerül az ember, már annyira nem törődik semmivel, hogy szinte észre se veszi ha történik valami....

Megann

Kép

Kép
megann

Hari!!

Micsoda fantasztikus ötletKépKépKépKép
Szülinapja alkalmából veszek magamnak egy cipőtKépKép:Hogy ezt én nem tudtam kitalálni....
Egyébként neki is vettem egy őszre való hosszú ujjú pólót a Mexx-ben úgyhogy egy szava se lehet, én a névnapomra nem kaptam semmit, igaz már aznap reggel leszögeztem hogy a szokásos vágott virágra most ne költsön.
Tudom én mondtam, de mégis jól esett volna, hogyha legalább egy szamos marcipánszivvel hazaállit, vagy valami fini csokival....de nem, belenyugodott abba, amit mondtam és kész.....igy mult el a névnapom idén...KépKépKép
Még szerencse hogy van 3 nagyon jó barátnőm középiskola óta, akikkel azóta is rendszeresen összejárunk(ma is velük voltam), és velük oda-vissza mennek a köszöntések és az apró figyelmes kis ajándékokKépKép
Mindenkinek ilyen barátokat kivánokKépKépKép

Kép

Kép
megann

Örülök ,hogy ilyen jót mulattatokKép

Így leírva tényleg elég vicces, na de átélni...Kép

AngelaniKép

Az anyósom mesélte ,hogy nála nem volt idő a beöntésre.Ezért a párom egyszerre született egy adag kakival.

Talán akkor már inkább a beöntést választom , mint ,hogy vadidegen emberek előtt összesz...m magam.

Hari

Tessék többet pihenni, ne mászkálj annyitKép
Ahogy itt volt nálam a védőnő, én is mondtam neki ,hogy az a tervem ,hogy sokat fogok sétálni. Hátha akkor végre leszáll a helyére a kis drága, és végre megszülök.

Erre azt mondta , hogy eszembe ne jusson sétálgatni ,mert azzal csak oxigént veszek el a babától,meg a lepényből.

Helyette inkább ,üljek sokat törökülésben,meg lovaglóülésben a megfordított széken.

Mióta ezt teszem ,majd szét szakadok, és határozottan érzem ,hogy helyezkedik be a baba lefeléKép

Egyre durvábban vizesedekKép Szinte nem bíróm behajlítani az újjaimatKép

Holnap szülni akarok!!!!!!!!!!!!!!!

Csilla -holnap 40+0
csillam

Hello lányok!

Itthon vagyok mégis, mert a férjen nem utazott el. De itt legalább van net és elolvastam az egész napi termést.

Csillám,
Én is megmosolyogtam a beöntés leírását.
Amúgy szerintem sem olyan vészesen kellemetlen, jó érzés ilyen szempontból tisztának lenni.

Megann,
Ha van lehetőséged, akkor tényleg kérd a ctg-t ülve. Biztos a 20 percnyi kényelmetlen fekvés miatt lett ilyen kellemetlen az élményed.
A mostani pocaklakóval én még nem voltam ctg-n, de Benivel mikor jártam, nekem is ülve csinálták.
Vásárlás ügyben: megérdemli a férjed, hogy magadnak vásárolj, ha ő nem lep meg. (egyébként nagyon pipa vagyok a saját férjemre, mert elrontotta a hétvégémet, biztos azért uszítalak, ez tudat alatti lehet)

Ez a hálapénz továbbadási sztori, mikor ott maradt eldugva a pénz a csomagoláson, nagyon jó!

Zsófy,
Nagyon jó, hogy jelentkeztél. Tényleg nagyon hamar megszültél! Mindenképp nagyon fájdalmas, akkor már legyen ilyen gyors! Bár, ez nem kívánságműsor!
A szoptatáshoz további kitartást és sok sikert kívánok! 110 gramm egy ilyen pici babánál az nem semmi!

Penna,
Én olyan jókat olvastam szoptatás alatt. Végre volt időm és miután helyhez voltam kötve, nem ugrálhattam, ki is használtam. Én fekve szoptattam Benit, én oldalt feküdtem, ő meg a hátán, nagyon jól ment és kényelmes volt mind a kettőnknek. (legalábbis Beni sem panaszkodott)

Benianyu
33-1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Csillám,
Én drukkolok, hogy ha holnap akarsz szülni, akkor úgy is legyen! Kép Kép Kép

Amúgy nem kell átutaznotok az egész városon a kórházig? Mert holnap nem lesz egyszerű.

Benivel augusztus 18-ra voltam kiírva, 4 éve, de késett és paráztam eléggé, hogy ne 20-án este akarjon kibújni, mert elég nehéz lett volna, mondjuk a tüzijáték alatt, elautózni Káposztásmegyerről a Szent Imrébe. De a végén 24-én bújt csak ki.

Benianyu

benianyu

Jó reggelt Kép Kép Kép!

Este én voltam az utolsó, ma meg az első?!?! Ez furcsa.Kép

Annyira jól aludtam!!! 4 napja alig pihentem valamit, két kórházi éjszaka és két nagyon szuszogós Beni melletti alvás után, most 8 órát aludtam egyfolytában , pisilés nélkül, szinte mozdulatlanul.
Bár hülyeséget álmodtam, de ezen kívül nagyon jó volt!!!!!!!

És megméredzkedtem ma reggel és még mindig csak 7 kilónál tartok! Úgy örültem! Pedig eszem rendesen, sőt!!!

Benianyu
33

benianyu

Megann
cipővel vigyázz azért! Nagyon sok csajnak nő 1 számot a lába szülés után. Én is 38-as lábbal kezdtem KEvint,szülés óta 39-re nőtt...Egy csomó cipimet egyszerűen ki kellett dobni, vagy a jobbakat elajándékozni. Tényleg nem jók már.
Azt viszont nem tudom megmondani, hogy pontosan mikor nőtt a lábam, terhesség alatt vagy után. Kevin júniusi, dagadtam, vizesedtem, papucsban jártam. Az viszont tuti, hogy az akkor vett őszi cipőim már 39-es méretűek.

Ebből okulva én 1 azaz egy papucsra ruháztam be nyáron.Úgy is néz már kiKép Nem tudom, hogy megint nő-e a lábam, vagy ez csak az elsővel történik meg.

Kicsit off:
Itt van Újpesten a Wertheim vándorcirkusz. 6-ra foglaltam jegyeket az első sorba, kíváncsi vagyok, Kevinnek tetszik-e majd. Tök rendi volt a csaj a telcsiben, 2 éves kortól kell jegy, mondtam júniusban volt 2, úgyhogy 3-at szeretnék, és mondta, hogy elég lesz 2 is, mondjuk, hogy még nem töltötte be...Kép

Beneianyu, szerinted korai? 1,5 óra az előadás, de direkt a csaj lelkére kötöttem, hogy olyan helyet adjon, ahonnan könnyen ki tudunk jönni, ha Kevin elunja magát.Ti próbáltátok már Benivel?
Tényleg, hogy van a kismanó? Lábadozik? Emlegeti a kórházat? Fáj még neki a műtét helye? Eszik rendesen?
Na, még vagy 10 kérdés eszembe jutott, úgyhogy befejezem, bocsánat.Kép

üdv
p 34+4
penna

Jó reggelt LÁnyok!

Csilla! Nagyon szorítunk ám érted!!! Befekszel ma a kórházba, vagy csak akkor, ha van valami?

Én a tegnap reggeli nagy ijedség után (vérzés) este ctg-n voltam, ahol minden a legnagyobb rendbe van. Gyerkőc szíve 1000-rel vert, nagyon tetszett a szülésznőnek, és a férjemnek is, aki bejöhetett velem. A 20 perc alatt 1 db összehúzódást sikerült produkálnom, az is jóval 60-as felett volt a papíron. Aztán semmi. Megvizsgált a szülésznő, azt mondta, hogy bő 1 ujjnyira nyitott vagyok. Ezen kívül semmi, nem sikerült rájönni, hogy mitől véreztem reggel. Mindenesetre megnyugodva jöttünk haza, hogy minden rendben, és egy kicsit csalódott is voltam, mert azt hittem, hogy a hétvégén már babázhatunk. Nem baj, talán jövő héten.

Hát ennyi.

Mindenkinek jó pihit kívánok mára!

Üdv: kuha 38+6

Kép
kuha

Szia Penna,

Szerintem kicsit korai, de ne nagyon vedd figyelembe a véleményem, mert én nem vagyok cirkuszpárti. Lehet, hogy Kevin ámulva fogja nézni és ha még sem, akkor tényleg ki tudtok jönni bármikor.
Köszi a kérdést Kép Beni már sokkal jobban van, fizikailag már szinte 100 %-os, már kezd enni is. Még szuszog, de azt mondta az orvos, hogy néhány nap alatt ez is elmúlik. Nem nagyon emlegeti a kórházat, csinálunk neki programokat, amik lekötik, elterelik a figyelmét. Itt van az öcsém, aki Hollandiában él és elég ritkán jön, de ha itt van, akkor nem lehet őket elválasztani.

Üdv
Benianyu
33

benianyu

Kuha,
Örülök, hogy megnyugodtál egy kicsit az esti ctg-n. Az a legfontosabb, hogy a pocaklakó jól érzi még magát odabent, majd kijön, ha úgy érzi, hogy ki kell bújni. Kép Kép Kép

Benianyu

benianyu

Szép jó reggelt!

Azaz a reggel szép, csak én vagyok olyan mint a mosott kaki!
Pocsék éjjszakám volt,3 ig is csak félálomban voltam, 3-tól kb fél 6 ig fent voltam, az allergiám miatt eldugult az orrom, fújtam 5 percenként, forgolódtam, jöttem mentem, már majdnem sírva fakadtam, hogy mi a fenét kezdjek magammal az éjjszaka közepén???
Ja és persze a férjem semmire nem emlékszik belőle pedig ott trombitáltam órákon keresztül mellette az ágyban....

Na kíváncsi leszek hogy hogy fog ő felébredni a gyerek sírásásra.
Az ismerősünkék, akiknél 2 hete született a baba ott mondta a srác, hogy az ő füle mellett is ágyut lehetett dörgetni mégse kelt fel, most meg a gyerek moccan egyet és máris ott terem...
Hát ezt az én férjemről nem tudom elképzelniKépKépKép
Úgyhogy enyém lesz a nappali műszak is, meg az éjjszakai is...Kép
Ti hogy vagytok ezzel, azaz a párjaitok hogy gondolják ezt???
Mert mondjuk az én férjem már listát készített magában(és persze folyamatosan adagolja nekem), hogy mire nem kapható, és hogy miről nem mondd le a gyerek érdekében (tudom hogy ez egy hülyeség, mert úgysem úgy lesz, de azért szarul esik, hogy ő semmiről, én meg ezáltal természetesen mindenről, és ugye ő is akarta ezt a gyereket nem csak én, azt hiszem ő is fél egy kicsit a megváltozott élettől, hogy már nem lehet olyan önző mint eddig...)
Na most jót panaszkodok megint....

Penna!
Köszi a tippet cipő ügyben, én eddig is 39-est hortam, nem akarnék áttérni a 40-reKépKépKépKép
De pont azért akartam megvenni most, hogy ne szülés után kelljen őszi cipő után kutatni, mert amúgy elég nehéz eset vagyokKépKépKépKép

Na párom már lelépett az építkezésre, délután megyünk a Mesterségek ünnepére a várban, remélem addig nem unom halálra magam itthon a sok doboz között.
Még egy jó könyvem sincs hogy olvassakKépKépKép

Megann 36+6

Kép

Kép
megann

Penna!

Hogy döntöttél végülis, találtál valami nektek való programot a cirkuszon kívül???
Úgy emlékszem te kértél infot, hogy nem tudunk e valalmi jót...

Benianyu!
És ti??Beni mennyire van jóerőben??
Mentek valahová???

Megann

Kép

Kép
megann

Hello Megann,

Beni már jó erőben van, köszi. Igényli is, hogy menjünk valahova. Igazából ő most a szüleimnél aludt az öcsémmel, (csak én hazajöttem este, mert a férjem még sem utazott el). Mi megyünk majd nemsokára oda a férjemmel és onnan megyünk együtt mindannyian megnézni a viziparádét.

Éjszakai felkelés ügyben, az én férjem sem kelt fel soha (mivel úgy sem tudja megszoptatni) de mást sem nagyon csinált. Készülj fel lelkileg, hogy te fogsz mindent csinálni a babával, éjjel-nappal, főleg, ha már most mondogatja, hogy miről nem lesz hajlandó lemondani. Aztán lehet, hgy meglátja a picit, elolvad és megváltoztatja a véleményét. Drukk Kép

Benianyu

benianyu

Jó reggelt,
én is remekül alukáltam,ezeket már lassan fel kéne tüntetni a naptáramban olyan ritkák,de ilyenkor feltöltődöm!
Kóbor,
megkaptam a mailt,nagyon ari vagy,cuki a lista isKép,köszönöm!

én biztos fogok kérni BEÖNTÉST,ha lesz rá idő,a nővérem is tanácsolta.nekem már csináltak párszor régebben,tényleg nem túl jó érzés,volt rossz tapasztalatom is,de pláne szülésnél hasznosnak tartom.

fura dolog a fájdalom,mindenkinek más pontokon érzékeny a teste és máshol van a fájdalom küszöbe is.(nekem pl.a fejemmel bármit csinálhatnak szinte,meg se kottyan,kár hogy nem azzal szülökKép)
vlkinek a gátseb okoz irtózatos fájdalmakat és mondjuk a beöntésre vagy a kinyomásokra legyint,vlki meg a beöntésre emlékszik csak,mert az volt neki a legSZARabb!na mindegy,csak tényleg érdekes.
jó olvasgatni a friss szülésitörténeteket,így már nem olyan misztikus,távoli az egész,nagyon is valóságos és közeli.

Benianyu,örülök,hogy újra ittKép

kicsit teszek-veszek,a hétvégen menyasszonnyal lesz tele a lakás és mindegyik nyafog majd,hogy milyen hajat vagy sminket szeretne a lagzijára,kell ez nekem?!Kép
a párom dolgozik,ahelyett,hogy elrabolna ebben a jó időben és hevernénk valahol a napsugarak alatt,hmm....,de szép is lenne,na megyek takarítani!
ja,mondanom se kell,hogy az asztalosunk eltünt,így mást kell keríteni hogy szétszedje a gardrób szobát.......igen még mindig itt tartunk,sehol a gyerek szoba és vlki már a 35.héten a kórházban fekszik és várja hogy megszüljön,ez kibírhatatlan így!!!!!!GYRERKSZOBÁT AKAROK!!!
na pusziKépKépKép
NYúlné,33+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!Kép

Itt vagyok és még egybenKép two in oneKép

Tegnap elég jövős menős napunk volt, reggel CTG, kicsit lusti volt a baba a végére, bealudt és ezért Flowmetriát is csináltak UH-n.
Valami áramlásvizsgálat, tudjátok ti mi az pontosan???
Aztán még egy kenetvéttel, bár a doki nem csinált volna, csak mert kértem ezért került sor rá.
Õ is azon a véleményen van hogy szülés után a babát kell kezelni ha netán elkap valamit.

Aztán tegnap este még mentünk névnapozni apumékhoz, mert ő is és bratyóm is István és megnéztük Maroson a tüzijátékot a Dunán, szép voltKép

Úgy hogy 10-re értünk haza este.
És olyan jól aludtam csak 1x mentem ki Wc-re, viszont ciki de van hogy nem bírom ki odáig és rendesen akaratlanul kijön valamennyiKép
ezt sem gondoltam volna, hogy lesz ilyenKép

Mea
mea

jaj,én is akarok menni a kínai piacra,mikor vannak nyitva,mikor érdemes menni?
vennék pár ócskább hálóinget meg bugyit és zoknikat. vettem tegnap magamnak egy kismamis hálóinget(jó lesz nem kismamisnak is) és egy pizsit(azzal is könnyű lesz szoptatni) a Women secretbe,nagyon helyesek,de nem kívánom ezeket szétbarmolni a kórházban,azért szeretnék kijutni a piacra!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Reggel 8-ig aludtam, jól esett és olyan jó mert tudok még oldalt felhúzott lábakkal aludniKép

Ja a doki mondta teljesen zárt méhszájam van, úgy hogy még egy ideig bent lesz a kicsi LívikeKép

Kiváncsi vagyok mikor akar kibújni majdKép

A hasam talán kezd lejjebb menni, de nem igazán feltünően.

Ma olyan jó kellemes meleg leszKép
Mindenki élvezze ki nagyon!!!Kép

Zsófy!Kép
De jó, hogy írtál!!!
És úgy örülök, hogy ilyen szépen megy minden és hogy a szülés is bár fájdalmasan de gyorsan ment leKép
Ügyi voltál!!!
Bárcsak nekem is ilyen gyorsan menne!!!
Lehet, hogy én nem paráztam sokat aztán 10 óráig vajúdok majdKépKépKép
Remélem nem....
Ha tudsz küldj képeketKép
Örülnék neki(bbb@vipmail.hu)

Most ettem meg 2 db fincsi lekváros kenyeret kakaóval.
Hát édességet azt ettem rendesen a terhességem alatt, mondjuk előtte is.
Remélem nem lesz baj miattaKép
Más rosszat nem tettem!!!(se cigi, se pia)

Na most ilyen sokat írok, remélem nem gondKép

Ma egészen jól vagyok és jó a kedvem isKép

Tuti a front tette velem a múltkor azt a ramaty állapotot!!!

A következő nagynál biztos lesz valakinek szüléseKép
Tényleg most nem szült senki???

Na lelépek egy kicsit!

Puszi
Mea(36+6)

Mea
mea

Szia Mea,itt már mindenki izgult,hogy hol vagy!de egy időre megnyugtattál mindenkitKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ja tényleg még egy fontos dolog, amiről írni akartam Nektek.
Képzeljétek párom azt mondta legyen a gyerekek családineve az enyém.
Mert én maradtam a lánykori nevemen a házzasságkötéskor.

És neki nem túl szép neve van, ezért úgy döntött, hogy akkor legyenek az én nevemen anyakönyveztetve.

Szerintetek ez nagyon rossz megoldás?
Nem akarom leírni a nevét de tényleg nem szépKép
Tudom neháéz döntés lehetett neki, mert hát a hagyomány stb, de nekünk kislány lesz az első és hát ahhoz meg végképp gáz a név+soha nem értik nem tudják leírni az emberek és akkor még állandóan ismételgetni is kellKép és ez elég ciki.

Szerintetek ok ez a megoldás, ha párom így belement?????

Mea
mea

Húha, Csillam, megy neked a drukk! Kép Remélem ma sikerül, de ne keseredj el ha nem. Állitólag az első terhességek kicsit tovább tartanak.

Nálam sincs még semmi... tegnap nagyon kis csendes volt Zsuzsa baba, bár lehet csak annyira nem erre koncentráltam, hogy nem figyeltem fel a mozgásaira (ami amúgy elég ritka, mert ha aktiv, akkor észreveszem). Estére felélénkült viszont, akkor mocorgott.

Néha elvétve érzek a méhszájamban ilyen csipkelődésszerű kicsit élesebb fájdalmat, néha elvétve vannak enyhe mensiszerű görcseim, és néha elvétve diszkréten bekeményedik a pocakom. Úgyhogy szerintem még nem szülök. Kép Bár mind a dokim mind a szülésznőm szabin vannak a héten. Az orvos elérhető és bejön ha megindul a szülés, de Erzsike nem lesz 26-ig.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea:

Ezt csak te tudod, te ismered a párodat, hogy szerinted ez csak egy meggondolatlan gesztus vagy tényleg igy gondolja.

Mivel ti már házasok vagytok, nem tudom hogy működik a dolog, de nem kellett ott aláirni valami papirt, hogy kinek a nevét kapják a gyerekek?

Egyébként nálunk is az én nevemet kapja a baba, de mivel mi nem vagyunk házasok, nekünk az apasági nyilatkozatra irták rá, hogy mi lesz a születendő gyerek neve.

Aztán mikor összeházasodunk, akkor majd ott is (úgy tudom) alá kell irni valamit, hogy a következő gyerek is az én nevemet kapja. :D Mert az érdekes lenne, ha felemásak lennének a nevek. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?