Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!Kép

Én már egyre nehezebben bírom és már sajnos türelmetlen vagyok.
Már szülnék, bár félek és izgulok, de már teher a drága.
Tudom nem szép ilyet írni de ez az igazság.
Estére olyan vagyok mint egy trottyos öreglányKép
Nem barok menni, fáj a hasim, és a derekamKép
Kemény már nagyon a vége.
De már nem sok van hárta.
Ma vagyok 36+4 napos.

Akkor nekem még koraszülött lenne ha most születne???

Baba mocorog rendesen, csodálkozom, hogy még tudKép és van helye, bár már nem forgolódik jó rég ótaKép

Rokica!Kép
Remélem sikerül teljesen természetesen szülnöd ahogy szeretnédKép

Angelani!Kép
Én is sajnálom, ahogy kell élned, de fela fejjel!
Lassan ott a kis édes babád és csak vele fogsz foglalkozni(egy ideig legalábbis)KépKépKép
Ne hagyd magad már felhúzni mások trehánysága miatt.
Amúgy teljesen megértelek, nekünk 120m2-es a ház és állandóan lenne valamit csinálni+ott a kert ami meg 600m2 és még sok meló lesz vele.

A benti dolgokat egyedül csinálom, páromra nem számíthatok sajnosKép
Ideje sincs mondjuk rá és nem is szereti csinálniKép

Úgy hogy már sok nekem is, alig bírom már szépen rendben tartani.

Mea
mea

Cupp-cupp, valaki! Legalább mondjátok, hogy cuppantok, az se baj, ha nem igazKép Olyan hülyén érzem magam, és mióta figyelem egyre többet cuppan, de olyankor nem csuklik. Mikor meg csuklik akkor nem cuppan. Vagy a hang lassabban jut el hozzám?Kép

Kép
Kép
hari

Hari!Kép

Ok megpróbálok többször jönni megint, aztán ha sokáig eltűnök szülni megyekKépKépKép
De lehet, hogy megírom amikor majd indulunk beKép

Megkérhetlek Hari elküldöd a mobilszámod az email címemre és akkor megírnád itt a többieknek ha megszületett a babánk???Kép

Megannt kérném, de ő velem egy időpontra van kiírva és lehet, hogy nem tudna már ő sem megírni, ezért gondoltam Rád, meg azért mert csak Te hiányolsz ennyireKépKépKép

Email címem: bbb@vipmail.hu

Mea
mea

Hari!Kép

Én ma hallottam valami cuppi féléket bentről, nem tudom hogy ugyanaz e de hallottamKép
Ja és reggel is meg ebéd után is csuklott az édesKép
És bal oldalt van alul a feje, mert ott éreztem legjobban a kezemmel.
Tehát úgy fekszik most szerintem, hogy balról jobbra, a lábai jobb oldalt vannak a bordim alatt5 cm.reKépKépKép

Mea
mea

Megann

A Strepto-t nem lehet kiírtani,ha egyszer megtelepedett.Semmi gondot nem okoz egyébként a nőknél,sem terhesség alatt,viszont a baba fertőződhet vele akkor,ha áthalad a szülőcsatornán,bár ennek is kicsi az esélye.
Ezért végeznek szülés után a babáról leoltást(fülből,orrból vesznek mintéát) és ha az pozitív,akkor kap egy antibiotikum kúrát a baba.Ez elég durván hangzik,de ha a baba elkapta,akkor lehetnek szövődményei,így ezt meg lehet vele előzni.
Hogy melyik kórházban mi a rutin,az változó.Nálunk a kismama vajúdás alatt kap antibiotikumot,majd a babától kenetet vesznek és ha pozitív,csak akkor kap antit,vagyis nem automatikusan.De olvastam olyat is,ahol automatikusan adnak,ha a mama pozitív volt.
Itt van egy topik erről,ajánlom,hogy olvasd el és megnyugszol:
http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/discus.cgi
Anyapoc

anyapoc

Mea, köszi a cuppi-s megnyugtatástKép Küldtem mail-t. És természetesen ahogy van valami híred el is várom, hogy üzenj!Kép

Amiatt meg ne érezd magad rosszul, hogy már kicsit terhes a terhességed, mert ezzel mindenki így van szerintem. Én ugyan még nem vagyok a végén, de azért már jönnek a kellemetlenségek és másoknál is, ahogy látom.

Zsofy-val mi van? Ha tudsz valamit és írhatsz róla, akkor írjálKép

Kép
Kép
hari

Na, most hova lett megint mindenki?

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nagyon köszi a sok együttértzést!
Nem azért írtam le, hogy még jobban sajnáljatok.
Egyébként anyámról még annyit, hogy jó erős dohányos, ráadásul magának sodorja a büdös cigit. Na ez jóval szagosabb, mint a normál dobozos.

Rokica!
A párom NEM várta el, hogy menjek el a bicikliért. De én sem akartam otthagyni. Szép lassan toltam haza. Csak utána már nem volt erőm takarítaniKép
Pont azt írtam, hogy itthon is segít.
Csináltam egy táblit itthonra és kiraktam a konyhába a hűtőreKép
Megpróbálom betenni.
Jót fogtok nevetniKép

Ma főzött anyukám levestKép
Én tettem még bele leveskockát, a tésztát én főztem ki és ehető lettKép
El is mosogatottKép
Egész normális módon. Ma elbeszélgettem vele is egy kicsit. A bátyámmal most beszéáltem, de nem hinném, hogy fog takarítani. Ezért is írtam a táblikát két részletre.

Megpróbálok rendesen visszaolvasniKép
De már olyan álmosság van rajtamKép
Le kell tusolnom.
Nekem is szokott durranni a hasam. Néha meg a bordáimnál. Mintha a baba pukiznaKép Bár tudom, hogy nincs levegő, de érdekes nagyon.

Ja! Nekem meg Coli baktérium van a hüvelyben. A doki szerint ez is megtalálható mindig, csak most érzékenységet mutatott ki a vizsgálat, ezért kell klionthasználnom. Már megintKép

Na lépek, talán vissza is tudok olvasni.
Puszi!
Sziasztok4
Angelani
37+0
<!--attachment: Takar_t_s-253803.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*16.9**Takar%edt%e1s%2exls --><center><pre>
Kép
Takarítás.xls (16.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
angelani

Bocsi!
Ez még ami nem volt készen.
De mindjárt berakom a másikatKép
Kinyomtatva szépKép

Itt a valódiKép
Sziasztok!
Angelani

<!--attachment: Takar_t_s-253809.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*20.5**Takar%edt%e1s%2exls --><center><pre>
Kép
Takarítás.xls (20.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
angelani

Hari!

Én is hallok kb. a 30-héttől pukkanást vagy cuppanást a pocakomból, akkor, amikor nagyon rugdos a baba (nekünk kisfiú lesz). Nagyon meg is ijedtem az elsőnél, de mivel nem történt semmi utána, nem aggódtam tovább emiatt. Kérdeztem az orvosomat is (tapasztalt, 65 év körüli orvos), hogy mi lehet az, de azt mondta, nem tudja. Ez nem csuklás, az biztos. Eddig 3 volt legtöbb egy nap, és nekem tegnap pukkant mostanában.

Anina
34

U.i. régóta (kb. tavasz) olvaslak Benneteket, csak eddig még nem írtam Kép
anina

Davallia, Anina köszi nektek is. Engem valahogy megnyugtat, hogy nem csak az én pocaklakóm csináljaKép De azért kicsit (nagyon) kíváncsi lennék mi lehet ez.
Nekem is akkor van, mikor úgy nagyon beindul a baba a mocorgásba. Olyan, mintha vákum keletkezne és az cuppanna. Vagy nem is tudomKép Majd ha kijött megkérdezem mit csinált ilyenkorKép Reméltem, hogy majd UH közben is csinálja és akkor látom, de hát ennek kicsi volt az esélye és nem is történt meg.

Anina, miért nem írsz, ha olvasol minket? Tessék megosztani velünk a tudásodat!Kép

Hari 32+5

Kép
Kép
hari

Hari!

Én a tudásomat Tőletek szerzem! Kép
Egyébként én is pont ugyanazt érzem, mint Te, azaz olyan, minta vákum keletkezne, és pattan valami. Nekem pont olyan hangot ad, mintha az ujjaimmal vagyis a körmömmel pattintanék. És a köldököm felőli rugásoknál jön elő.
Uxi is írta, hogy ő is hall ilyet.
Azért nem irok, mert Ti rengeteget irtok és azt nagyon jó olvasni!!! Kép
anina

Igen, jól írtad le, a múltkor próbáltam olyan hangot csinálni, és a körmömmel sikerültKép Uxi is írta? Itt? Vagy a télieknél? Mert itt nem emlékszem rá.
Uxi, hol írtad? Amúgy is akartam tőled kérni, hogy nem kérdeznéd-e meg azt a lányt nálatok, aki szakértő és mindenre tud válaszolni, ha jól vettem ki az irományokból akkor szülésznő, de legalább is az egészségügyben dolgozik. (Csak nem emlékszem a nevére, szégyellem magamKép)

Anina, az nem kifogás,hogy mi sokat írunk és azért nem írszKép Látod, most is megnyugtattál.

A többiektől meg bocs, hogy ennyit foglalkozom ezzel a dologgal, csak olyan fura, de most már tényleg abbahagyomKép

Hari

Kép
Kép
hari

Szia Hari, mentem! Később majd igyekszem többet jönni, mert szeptembertől már itthon leszek és nem a "dolgozóban". Kép

Anina
34+0
anina

Szia Hari!

Tényleg itt írtam valamelyik nap, mikor először felvetetted a cuppogást, de már nem emlékszem, melyik nap volt.
Pedig neked írtamKép.

Először megijedtem, nem-e a burok pattant-e el, vagy ilyesmi, de nem történt semmi, így megnyugodtam.

Nem lehet, hogy a beleinkből jön, vagy a méh és a hasfal között lesz vmi vákumféle, ami cuppan babamozgástól?
A baba nem hinném, hogy ilyet kiadna, hisz ott nincs levegő.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Már nincs itt senki, de csak most volt időm jönni és visszaolvasni. Kép Kép

Szerencsére, Beni nagyon szépen javul, főleg fizikailag. Már aludni sem volt hajlandó délután, pedig én hogy szerettem volna ledőlni egy fél órára. Eléggé le is strapált ma egész nap.
Hazajött az öcsém egy hétre Hollandiából és rögtön el is jött meglátogatni minket. Ilyenkor a szüleimnél alszik, természetesen. Most mi is ott leszünk Benivel holnaptól egész hétvégén (Apa elutazik úgy is hétvégre). Sajnos nem foglak tudni titeket olvasni, mert a szüleimnél rossz a net.

Minden finisben lévő pocakosnak megy a drukk és hajrá, ha valamelyik pocaklakó a hétvégén szeretnek kibújni!!! Kép Kép Kép
A többieknek meg kitartás még egy néhány hétig!!! Kép Kép Kép
Vasárnap este jövök újra, majd igyekszem mindent visszaolvasni.

Jó hétvégét mindenkinek!
Benianyu
32+5

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Anyapoc!

Nagyon hálás vagyok az infokért.
Én is így tudtam ahogy te írtad, csak mondom, nyugtalanított hogy olyan kurtán-furcsán reagálta le a dolgot a terhesgondozó is...
De mostmár nyugodtabb vagyok!
A lényeg, hogy időben kell bemennem, hogy megkaphassam az antibiotikumot!

Mea!
Sajnálom hogy ilyen "nehéz" neked mostanában.Kép
Na én sem ujjongok azért, de talán még ki kell tartani mert az is lehet hogy még van 3 hetünk...
Próbálok küzdeni a "topponmaradásért", muszáj is, mert épp most dühöngök, hogy a férjem ujabban már egy tejesdobozt sem bír kidobni itthon csak 4 nap könyörgés után.
Most ment el anyósom, hát egy órán át nem volt képes megkínálni az anyját egy pohár ásványvízzel.
Most hazavitte kocsival, na de jöjjön csak haza, amit ma kap, azt nem teszi zsebre, hogy hogy lehet ilyen faragatlan, illemtelen lusta figyelmetlen disznó!Szégyelje magát, szegény anyós meg ha mi megyünk hozzá akkor egyből terülj terülj asztalkám van!
Na érjen csak haza....
Boccs az OFF ért lányok, de dühös vagyok nagyon...

Na megjött, mindjárt jövök vissza..

Kép

Kép
megann

Na már itt is vagyok.........
Na mondtam ahogy a csövön kifért..........

Szóval Mea!

Azért tedd el a számom(06-20-466-1984) hátha mégis sokkal hamarabb megszülnél mint azt gondoljuk....
Hariét én is felírtam, de benne vagyunk mindketten abban a tábliban is amit Rókica küldött körbe...nevekkel telefonszámokkal.
Ha elküldöd az emailcímedet, biztos neked is átküldi, de akár én is átküldöm ha megírod hová küldhetem...

Addig is vigyázz magadra, inkább csak szépen nyugiba mindent.......kitartásKépKépKép

Na én is lelépek mert borzasztó dühös vagyok...inkább elmegyek aludni, mert reggel én is megyek az első CTG-mre ,nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz....

Megann 36+4

Kép

Kép
megann

Halihó!

Először is:

Vrucsincá, hatalmas gratula a babához, sok boldogságot mindannyiótoknak!Kép

Hát igen, találkoztunk Rokival a rendelőben, és kizárólag az én hibám, hogy nem tudtunk beszélgetni, hiszen hogyan is ismert volna fel engem Roki, még sosem tettem fel képet magamról, ellentétben vele, akit sokszor láttam, tudtam azt is, hogy a párja angolul beszél, de túl későn esett le, hogy ők azok, aki két méterre ülnek tőlem (biztosan azért, mert nem az a narancssárga (piros?) felső volt Rokin, amiben a pocis képeket csináljaKép).

Roki,
kérj légy szíves elnézést a párodtól a nevemben, hogy bunkó módon még egy hellot sem rebegtem neki, ami biztosan megtörtént volna, ha több időnk van beszélni, de ez azért egyáltalán nem mentesít... Azóta rosszul érzem magam miatta, bocsánat!Kép Egyébként ne aggódj az indítás miatt, szerintem S. nem olyan doki, aki ilyet csinálna. Ezenkívül igaza van a párodnak, szerintem is mondd meg, hogy nem akarsz indítást, még véletlenül se úgy vizsgáljon, hogy az legyen belőle, én úgy vélem, meg fogja érteni. (Amúgy én is elég nyuszi vagyok szóban, de próbálok fejlődni.Kép)

Csilla,
állítólag a hányás jelezheti a szülés megindulását.Kép

Angelani,
jaj, nagyon rossz olvasni, hogy ilyen helyzetben éltek.Kép Remélem, sikerül elköltöznötök valamikor, hogy jobb legyen nektek!

Kuha,
remélem, minden jól alakul majd, és a jövő héten mindent meg tudsz beszélni a helyettesítő dokival! Amúgy egy normális szüléshez a szülésznő sokkal fontosabb, mint a doki!

Megann,
van egy streptococcusos topik, azt már olvastad? Szerintem érdemes, sok jó tanács van benne, hogy mire kell figyelni a babánál. Emlékeim szerint antibiotikumot kapsz te is a szülés közben, meg utána a baba is, és vesznek tőle mintát tenyésztésre, hogy elkapta-e. Ha nem, akkor leállítják az antibogyót. (Remélem, nem írtam nagy hülyeséget, olvasd el a topikot!) Ja, és én úgy tudom, hogy nem oltják be automatice a babákat, ha nem volt kenetvétel, ebből származnak is sajnos problémák.Kép Most látom, Anyapoc már be is linkelte a topikot, de nem jön be, talán ez a link igen: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7484/118902.html?1118828750

Benianyu,
remélem, hamar kiheveritek a kórházi élményeket!

Rólunk: tegnap olyan erős jóslóim voltak (rendszertelenül szerencsére), hogy gyorsan bepakoltam a kórházi csomagot.Kép Ma a doki megállapította, hogy 1-2cm-re már nyitva van a méhszájam, és azt mondta, hogy azért jó lenne, ha még 10 napot bennmaradna a babó. Hát, ezt én is tudom, de hogyan mondjam meg neki, pláne a méhemnek??? A ctg 20 perce alatt persze egy fájás sem jött, bezzeg előtte a váróban, meg amikor ctg után felültem...Kép Egyébként megy a szülésznő és a doki is szabira a jövő héten, már csak ezért sem lenne jó akkor szülni (bár a dokit be tudják hívni, de a lelkemnek a szülésznő fontosabb lenne).

Na, megyek a gép elől, mert érdekes módon itt keményedek a legtöbbet és legfájdalmasabbat...

Közvetlenül szülés előtt állóknak mennek a drukkok!

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Megann,Kép
Én voltam az aki írtam, hogy találtak nálam Streptococcust az előző terhességnél. Most majd csak 2 hét múlva nézik meg van-e. Nálam annyi volt az egész kezelése, hogy vajúdás alatt, már a szülőágyon kaptam antibiotikumot. Direkt szólt a doki, hogy figyelmeztessem majd őket szülés előtt, mert ő nem biztos, hogy emlékezni fog rá, hogy nekem antibigyó kell. A bébi nem kapott semmit és nem is néztek nála semmit. Ez utóbbi szerintem hiba volt, mert 3 hónapos korában derült ki, hogy még a pocakban kapott egy hugyúti fertőzést, amit hónapok alatt kezeltek csak ki. Azt nem tudom, hogy ennek van-e köze a Streptococcushoz, de érdemes figyelni rá. Alattomos dolog amúgy ez a hugyúti fertőzés, mert nem okoz panaszt, mindössze annyi volt a tünete, hogy a Picurnak folyamatosan minimális hőemelkedése volt. Na, de ki méregeti a gyerek lázát ha nem beteg? A lényeg, hogy ragaszkodj a szülés folyamata alatt beadott antibiotikumhoz. Nekem külön mondta a doki, hogy tegyem bele a kiskönyvbe a poz.leletet és úgy adjam majd oda ha megyek szülni.

Jut eszembe: Ti tudtátok - mert én nem -, hogy a kiskönyben kötelezően benne kell, hogy legyen a negatív Hepatitis B eredménynek ("HbsAg" a rovat neve és a leletek között található), mert ha nem akkor a babát szülés után minden esetben oltják? A védőnőnek kell beírnia.

Rokica,Kép
Bocsi, de ne pánikolj, nincs okod rá!!! Én tavaly Kristófot is a közös dokinknál szültem. Szülés előtt elmondtam neki mit szeretnék a szülés alatt (ne legyen gátmetszés, ne indítson, természetesen szeretnék szülni, stb...). Teljesen korrektül végigbeszéltük a lehetőségeket. Korrektül azt is elmondta, hogy nálam nem fog semmit kockáztatni (tekintettel az előzményekre) és ha vágni kell vágni fog, ha pedig a legkisebb kockázatot is érzi csaszi lesz belőle. De azért megértette mit szeretnék és mondta, hogy megpróbál mindent megtenni, hogy úgy történjen. Az eredménye az lett, hogy semmi vágás nem volt, semmi repedés nem lett és mivel a szülés egy ponton elakadt (a méhszáj pereme kőkemény volt és nem tünt el), más doki már rég a műtőbe tolt volna ő viszont olyan profin segített rá a szülésre, hogy 10 perc múlva kint volt a baba. Tuti, hogy ha másnál szülök császár a vége, így viszont nagyon pozitív élmény maradt bennem az ő szülésvezetéséről és Erzsikével együtt nagyon összeszokott, rutinos párost alkotnak. És még valami: az Istvánban végzik szinte a legkevesebb császárt az országban és a dokink csak és kizárólag akkor császároz ha nagyon muszáj. Nála nincs ilyen paírforma! Szült nála, közvetlenül utánam egy vékony lányzó egy közel 5 kg-os babát, természetes úton. Nyugodtan és "kerek perec" mondd meg neki, hogy nem szeretnéd, ha megindítaná a szülést! Hidd el, meg lehet vele beszélni, nem kerülsz ettől még vele konfliktusba! A Ctg-ről meg annyit, hogy nálam egyik este fél 9-kor a rendelőjében még semmit nem mutatott a Ctg és a méhszáj is totál zárt volt, másnap du. pedig már a kezemben volt a kisfiam. Szóval ne idegesítsd magad, mert "jó kezekben vagy" és nincs rá okod. Én annál inkább pánikolok amiatt, hogy épp akkor lesz külföldön amikorra ki vagyok írva.
Köszi, hogy feltetted a képet Olivér babáról. Nagyon édi.Kép

Angelani,Kép
Hát jó nehéz dolgod lehet.Kép Ráadásul szülés után nem fogsz tudni ennyit dolgozni otthon, mert muszáj lesz pihenned ahhoz, hogy legyen tejed. Semmi kilátásotok nincs a külön költözésre?

Anyapoc,Kép
Veled mizujs így a finsiben?

Kuha,Kép
Szegény orvosod.Kép Jó nehéz helyzetbe kerültél. Körülöttem aki így, azaz a helyzetből adódóan nem a saját dokijánál szült mindenkinek csak jó emlékei maradtak. Reméljük nálad is így lesz.

Csillám,Kép
Megy a drukk a könnyű szüléshez. Már nagyon izgi ez így a végén.Kép

Humi
34+5
humi

Lányok!

Köszi a biztató szavakat! Nem tudom miért parázok ettől jobban mint bármi mástól.

Humi!

Nagyon örülök, hogy ilyen pozitiv tapasztalatod volt közös orvosunkkal. Lehet, hogy egyszerűen nekem is el kéne mondanom még egyszer (vagy egyszer és mindenkorra) mit hogyan szeretnék. Engem azért nem aggaszt, hogy jövő héten mindketten elmennek Erzsikével, mert annyira valószinűtlennek látszik, hogy jövő héten szülnék. Persze az eszemmel én is tudom, amit leirtál, hogy zárt méhszáj és lapos CTG mellett is lehet 12 órán belül szülni, de mondjuk azt se bánnám. Mármint ha szülnék. Már megint tök jól érzem magam a bőrömben, kicsit fájdogálnak az izületeim, meg bálna vagyok, de ettől eltekintve nincs semmi bajom. Szóval már megint nem ott tartok, hogy a fizikai kényelmetlenség miatt azt mondom, jaj legyen már vége.

Ma megyek vissza a szerelőkhöz. Ugyanis csikorog az ékszij amit felraktak. Drukkoljatok nekem, hogy sikerüljön jól leszúrni őket.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Még egy kérdés...

Aki adott pénzt az orvoson kivül másnak is a kórházban (szülésznőnek, nővéreknek, stb), elmondaná nekem hogy mennyit, mikor és hogyan tette?

Daviddel ezen tanakodunk, és hát se ő, se én nem vagyunk "otthon" a magyar hálapénz rendszerben. Õneki meg kifejezetten egy olyan módszert javasoltak, ami nekem borzasztó unszimpatikus, hogy zsebbe kell csúsztatni a boritékot. Ennél nekem sokkal jobban tetszett amit valaki (bocsánat, már nem emlékszem, hogy ki) javasolt, hogy a boritékot csokis diszdoboz fóliája alá rakni, és úgy odaadni.

A dokival ez rendben is van, de a nővéreknek is kell/illik pénzt adni? Nekik hogyan? És mennyit? És mikor?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Jó reggelt!

Képzeljétek, már kivasaltam a tegnapi leszáradt ruhákatKép
Már megy a mosógép az ágyneművelKép
A szobánkban rend vanKép
Megyek gyorsan kipucolom a klotyót, meg rendet teszek itt-ott és utána csak döglökKép
Sztrájkolok! Nem főzökKép
Nem is vásárolok be, csak legfeljebb magunknakKép
Tegnap vettem málnalevél teát. Hát, én majd lenyomom minden ízesítés nélkül. Egy kevés mézet teszek majd bele. Nem emlékeztek, hogy mennyit kell ebből inni?
Gondolom nem ez zacskót napontaKép
Tegnap volt a TV-ben, hogy megszületett az első fagyasztott petesejtből egy kisbaba. Azt tudtam, hogy elég nagy szó ez is, hogy nekünk is fagasztott volt, de, hogy enniyre? Mert hiába fagyasztják le az embriót, állítólag az sem marad meg könnyen. Akkor tényleg nagyon szerencsések vagyunkKép

Na megyek melózok, utána jövök!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
37+1

Kép
angelani

szisztok lányok!
egy kérdés:van vlkinek listája a kórházi pakkról?
kismama és baba is! ha van,fel tudja nekem tenni,nem találom a régi oldalakon,olyan sok van márKép
előre is köszi!Kép és esetleg vlmi listaféle,amire a babának feltétlenül szüksége van az első időkben,köszi,köszi,köszi!
Nyúlné,33+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Folyt...

A részletek érdekelnének, hogy ki milyen módon, milyen körülmények között adta át a pénzt/ajándékot. Gondolom nem a folyosó közepén. De kézbe, zsebbe, másba csomagolva vagy hogyan? Az orvosnak azt hallottam, elég ha a 6. heti viziten adom, vele ott szokott lenni a szülészn&otilde;m is, tehát inkább a kórháziak a kérdésesek. David most meg van gy&otilde;z&otilde;dve, hogy muszáj nekik pénzt adni, különben nem látnak el, ami szerintem nem igaz, de van egy olyan sanda gyanúm hogy ez neki most férfias önérzete, meg tennivágyása, hogy "majd &otilde; elintézi nekem" hogy minden rendben legyen a kórházban.

Már látom lelki szemeim el&otilde;tt ahogy David (akinek amúgy sincs érzéke az ilyesmihez, és magyarul se tud elég jól hogy kimagyarázza magát), letámadja a n&otilde;vérkéket lobogó papirpénzzel a kórházi folyosó közepén... na ezt szeretném megel&otilde;zni.

Tehát ötleteket kérek. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok LÁnyok!

Köszönöm a bíztatást, én is remélem, hogy minden rendben lesz az "új" doki körül, bármi is történik.

Én is csatlakoznék Rokicához, mert ez a pénzes téma engem is mindig foglalkoztat! Én mondjuk biztos, hogy nem fogok várni a 6. heti vizitig, de azért mégis, mekkora összeget szokás pl. a fogadott szülésznőnek adni?
(Azt hiszem, az orvos díja most az előzőekből kifolyólag megoldódni látszik... Kép )

Ja, és ami a legjobb, reggel fél ötkor, amikor a férjem elment dolgozni, mentem a szokásos pisi járatra. És véreztem egy kicsit... Nem vészes, csak a papír lett olyan. (Bocsi a részletekért). Kb. 1 óra múlva azért felhívom majd a szülésznőt, addig nem akarom zaklatni. Azóta meg semmi, maximum annyi, hogy már vagy 6x voltam pisilni.
Szerintetek ez akár jelenthet is valamit?

kuha (38+5)

Kép
kuha

Róki,
amikor most megint terhes lettem, én bevásároltam egy jó kupac pici borítékot. Asszem feleakkora, mint a sima leveles, vagy még kisebb. Valamivel nagyobb mint egy névjegykártya. Én mindig abba teszem a lóvét, és simán odaadom "köszönöm doktor úr". A magánrendelésén (ahol pedig fix tarifa van) is így csinálom (te is tudsz "gyakorolni"Kép) de amikor először voltam a nála a kórházban vizsgálaton, ott is így csináltam. Meg az előző terhességgel is.
Nekem ez bejött, semmi faxni, nem feltűnően és zavaróan nagy, el tudja tenni, ha akarja. A szülés után én varratszedéskor (ha csaszi lesz) vagy a záró átvételénél adom majd oda.
Viszont a nővérkékkel bajban voltam, ezren vannak, és váltják egymást, mindenki törődik veled és a babával...a mi módszerünk erre (volt kisebb térműtétem, meg a férjemnek is, akkor is bejött) : 5-10 ezer forintért bevásárolni a Metróban: 1 karton rostos, kakaó, kávé, tea, keksz, csoki...Még csak kosarat sem csinálunk belőle, szépen zacsiban lerakjuk a szobájukba. Úgyis csak az tudja, kitől van, aki épp ott van. De eddig mindig nagyon örültek neki, közösen fogyasztják, és sztem jobb, mint 6-8 embernek egyenként egy ezrest adni. Ez amúgy megoldhatatlan is, mert ugye nem mindenki van ott, amikor elmész a kórházból.
A szülésznőt nem tudom, anno az anesztes dokit én külön megkerestem, de ő nem fogadta el. Ritkán ugyan, de megesik...Kép

A zsebbe dugós módszer sztem már "divatjamúlt" hiszen tök nyílt "titok"(???) hogy ilyen van, mindenki tudja, nem ciki adni sem és elfogadni sem. Sajnos, de hát ez van. azért én is igyekszem 4szemközt, nem a zsúfolt folyosón megoldani.Kép

üdv
p 34+3
penna

Tarifa
a vizitdíj 10-szeresét hallom sok helyről.
De volt olyan lány is, aki azt mondta: van 100 ezrem az egészre. 4 nap kórház a fizetősben, az 40 ezer. Marad 60, a dr 2x annyi, mint a szülésznő, azaz 40-20. És kész.
Én is valahogy így gondolkozom: 6ezer a magánrendelés, én olyan 100-120-at szánok az egészre, sztem nagyjából reális összeg. Vizitre elmegy kb 50, a dokinak megy majd még plusz kb 40-50, szülésznő vagy altató kb 10-10 (nem fogadott), plusz a nővérkéknek a csomi.

De hallottam már olyan is, hogy 10 a vizitdíj, és 100 e a szülés. De így, fixen. Sztem azért durva 200 ezret kifizetni egy szülésre. A legkorrektebb, ha a doki nem szab tarifát a szülésre (elvileg meg sem teheti, ugye), és akkor adhatsz amennyit tudsz. Ha az ember elégedett, úgyis szívesebben adja, ha meg nem (és így persze nem mész hozzá legközelebb) akkor meg nem mindegy, hogy mit gondol??
üdv
p
penna

Róki!

Én annak idején a varratszedéskor adtam oda a borítékot a dokinak. /külön bejött vasárnap ezért/ Sőt ami pozitív volt, megköszönte, hogy őt választottam.
A szülésznőt külön megkerestem és akkor adtam át.
A bonbonos megoldás sem rossz.
Én csak az orvosnak és a szülésznőnek fogok adni pénzt. Mások Avon csomagot fognak kapni./csecsemős, esetleg nővér, de ez függ attól, hogy milyenek lesznek.
Én azok közé tartozom, aki nem kérdezte meg előre, hogy mennyi a tarifa. Úgy is annyit fogok adni, amit tudok, ebből nem fogok lelkiismereti problémát csinálni magamnak.

Tegnapi CTG már 50-es összehúzódásokat is mutatott. Éjjel megint pocsékul aludtam. Azért remélem a jövőhét végéig még kihúzzuk, akkor lesz papírforma szerint a betöltött 37. hét, doki szerint a 38. Ja és szeretném ha szűz lenne a drága.

Nyúlné!
Nálam a következők vannak:3 hálóing 1 pizsama, köntös 5 bugyi, 4 melltartó, 3 törölköző, tisztasági felszerelés, 2 papucs, 1 szoptatós tea, 1 hashajtó tea, betét, evőeszköz, pohár,pzs, WC papír, nylon zacskó, /lesz még zöld krém és first krém is, remélem addig megkapom/konyharuha,könyv, melltartóbetét
baba: 5 db textilpelus, fürdetőkrém, popsikrém, kiszokni, eldobható pelenka, popsitörlő
Azt hiszem ennyi.

Puszi
Kriszta
36 vagy 37

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Rokica
Biztos utálsz már, hogy belekotyogok, de a pénzzel kapcsolatban mi azt csináltuk, hogy vettünk egy üveg törley pezsgőt és a zacskójába tettünk egy borítékot, amire ráírtuk , hogy köszönjük, sok kis smileyval körítve. A szülésznőhöz pedig felment pár nap múlva a családom (papa+ 2 gyerek) egy doboz bonbonnal és ráragazstottuk a borítékot (a dobozra Kép). És a lányaim rajzoltak neki. a nővéreknek nem adtam, mert 5 nap alatt szinte nem ismétlődtek és nem is kellett nekik semmi extrát csinálni.
Vezso
vezso

Kóbor

Köszi a kisegítést,úgy látszik már fél 7-kor sem voltam top-onKépKép.De az a link működik,amit Te raktál beKép.

Megann

Örülök,hogy megnyugodtál,az én dokim nemes egyszerűséggel annyit mondott,hogy annak örüljünk,hogy tudunk róla,így tudunk tenni elleneKép.És milyen igaza vanKép.Sajnos abban a topikban,amit Kóbor belinkelt(és amit én is szerettem volna) elég durva dolgok vannak leírva,ezért is fontos az odafigyelés!
Szt azért még annyit megtehetsz,ha mész a kórházba,keresd meg a neonatológust és kérdezd meg,hogy mi a rutin nálunk.Mert OK,hogy kapsz antibiot,de azért nem ártana a babát is ellenőrizni,mert azért én ragaszkodnék hozzá,hogy végezzenek leoltást....A mi kórházunkban 20 éve ez a rutin és még semmi baj nem történt szerencsére...Kép

Humi

Köszi-köszi,megvagyok,de már szülnékKép.Pláne,hogy nagyon nagy babát jósoltak,és hát az én alkatommal..Kép.Remélem,hogy ő is előbb kibújikKép.
Na meg persze így egyedül sem könnyű a vége,de hamarosan érkezik a segítségKépKép.
Ti hogy vagytok?Bár szoktalak kukkolni itt-ottKép.
Strepto:érdekes,nálunk a kiskönyvbe minden oldalra ráírják piros nagy betűkkel,meg a kiskönyv elejébe is,így biztosan nem kerüli el a doki figyelmét,de azért szólt,hogy szóljak..KépA Hepatitist nálunk beírják előre a kiskönyvbe,sőt magát a leletet is odacsatolják az első laphoz...Azt viszont nem tudtam,ha nincs ott,akkor oltanak...Azért egy kérdést megérne tőlük isKép...

Anyapoc

anyapoc

Hepatitis eredményt betűzik nálunk a kiskönyvbe

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Csajok,
most gondolkodtam a szoptatásról, hogy milyen jó volt, és milyen klassz lesz megint, és eszembe jutott egy érdekes dolog.
Képzeljétek, én anno nem tudtam közben semmit sem csinálni. Tehát képtelen voltam beszélgetni, tv-t nézni...Felnézni egyáltalán nem tudtam, mindig muszáj volt a babát néznem, különben szédültem. Ha valaki szólt hozzám, volt, hogy meg sem hallottam.Kép Szóval dumcsizni sem tudtam senkivel.
Egyedül a zene volt okés, de az sem azért, mert aktívan hallgattam...Kép
Tényleg érdekes, de most azon gondolkozom, még érdekesebb lesz, ha egy 2 éves ugrál a fejemen szopi közben...Kép
üdv
p 34+3
penna

Angelani!
én olvastam a babád adatait, csak ezek egy hónappal későbbiek hozzánk képestKép de azért azt is összehasonlítottamKépköszi. szóval az enyémek 31+1 állapotban:
BPD 7.95 (ez a gép szerint 29+6-nak felel meg)
OFD 10.15, HC 28.64 (ez 31+3-nak), FL 5.49, és még egy csomó mindent lemértek, a lényeg, hogy a felkar és sípcsont 30+1-5 naposnak, az alkarcsont 26+6 naposnak felel meg, és van egy csomó százalékos adat is (egymáshoz viszonyított aránypárok), amik közül csak egy kóros: FL/BPD 69,6% (71-87 között norm). ez alapján viszont pont, hogy a lába kicsit kisebb a fejéhez képest, vagy nem? vagy minden egy picit kisebb... még utána nézek könyvben is, jól belezavarodtam...
remélem minden ok lesz, jövő héten a kh-ban is csinálnak UH-ot, majd jól összehasonlítomKép

a tábla szuper ötlet, csak győzd számonkérni a feladatokat! kitartás!

drukk minden bármelypercben szülőnekKép szerintem jövő hét elejére tuti lesz újabb bébink, ahogy hallottam ma reggel az időjárásjelentést, úgyhogy hajrá! előbb-utóbb mindenkire rá kerül a sorKép

and 31+4

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Húú, jó sokáig olvastalak vissza TiteketKép

Gyorsan reagálok pár dologra.

And
nekem 34. héten kezdődött a CTG, nem tudom, ugyan miért, de miért ne, olyan jóKép

Zsóf
Bőrgyógyi-ügy: elárulom, én nem mentem el hozzá... Mégpedig azért nem, mert mindig újabb pöttyöcskék (mirigyek??) jelentek meg a mellemen, aztán máshol is, pl. a pocakomon. Egy része leszáradt magától, egy része nem. Biztos, hogy hormoneredetű ez a dolog, mire megyek azzal, ha a bőrgyógyi ad valamit, amivel kenegetem, ha úgyis újak jönnek ki? Így aztán nem mentem el. Ha valami kellemetlenség lesz, legfeljebb használok bimbóvédőt.

Róki
milyen típusú autód van? Párom autószerelő, és bár egy bizonyos típusszervízben dolgozik, tanácsokkal tudhat segíteni!(Már sok típussal dolgozott életében.)

Megann
Csíkok.... Hát, nekem a 30-dik héten kezdtek el kijönni a hasam alján, és sajnos a héten már a köldököm fölött is... Hiába kenegetem napi 3-szor, semmit nem érKép Nem vagyok túl hiú, de azért zavar.. Szeretnék még gyereket, és gondolom a másodiknál csak még rosszabb lesz. Dehát ez van.

Málnalevél-tea:
tényleg, mennyit kell inni naponta? Gondolom 1 pohárral. Egyébként szerintem abszolút nincs rossz íze, én simán megittam ízesítés nélkül. Akit még érdekel, a Múzeum körúti Bioboltban is lehet kapni. Nekem ott sikerült beszerezni tegnap.

Roki
hálapénz: tényleg nehéz ügy. Én hallottam olyat, hogy vki ezreseket osztogatott a csecsemős nővéreknek, de sajna nem bántak jobban a gyerekkel. Én a dokinak hasonlóan szoktam adni, mint Penna, egyszerűen köszönettel leteszem az asztalra a borítékot. Nem is szokta elvenni, amíg ki nem megyek. Zsebbe dugós módszer nekem sem szimpi, pedig tényleg sokan úgy csinálják.Egy kis méretű borítékot félbehajtok és abba teszem a pénzt. Folyosón én sem adnám oda, de nálunk a klinikán szinte mindig olyan a helyzet a rendelőben is, hogy mások is láthatják, amikor odaadom. Dehát ez van.

Luc
35
lucretia

Nyúlné,
ha adsz egy mailcímet, akkor este elküldöm a totál teljes kórházi listámat (pár napja szedtem össze több meglévő listábólKép), nyugodtan ki lehet húzni, amire neked nincsen szükséged (ezt speciálisan magamnak csináltam, és az István kórházba).

Pénzátadás: nekem anno a dokim mondott összeget, neki a kezébe számoltam (nehogy már ne, ha már konkrét szolgáltatásról van szó), a szülésznőnek borítékban adtam a kórházi szobában (egyágyas volt), a mostani doki nem mondott árat, neki veszek valami fincsi bort (apósék értenek hozzáKép), ahhoz csatolom, a szülésznőnek meg kávét-bonbont, és ahhoz csatolom. A nővéreknek elégedettségtől függően ajándékkosár (amit Penna írt).

Kóbor
kóbor

Lányok, OFF következik,

Aki tudja (vagy akinek a párja tudja), milyen programot kell használni hogy az internetről letöltött filmeket DVDre lehessen irni, legyen szives adjon nekem ötletet, mert a hajamat tépem már.

Davidnek szülinapjára vettem egy DVD irót, amivel jött egy program is, ami azóta sem működik. David már az egész DVD irót el akarja adni, azzal, hogy felesleges. Tudja valaki milyen programmal lehet ezt csinálni? Megőrülök tőle, az ember gondolná, hogy egyszerű, de nem az.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kóbor!
e.altnoder@chello.hu
(EZT ARRA IS KÜLDÖM,HA VLMI TÖRTÉNNE A BABANETTEL!!!!!,már nemtom ki gyűjti az elérhetőségeketKép)
köszike,ari vagy!
Kriszta,neked is köszi!Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Luc!!!

Volkswagenem van! De nem is a szerelővel van baj, hanem a klima szerelőjével. Mégse mentem ma reggel hozzájuk, belelovaltam magam a DVD iró kifürkészésébe. De ha a párod ránézne, hogy miért csikorog (azt mondták, ha csikorog, meg kell húzni az ékszijat, de ha valaki más ezt megtenné nekem, ezért már nem akarok visszamenni Budaőrsre, és legszivesebben elfelejteném őket úgy ahogy vannak)...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ne nevessetek ki, de mikor van varratszedés?
Mielőtt hazamegyünk a kórházból?

Hálapénz: Anyósom férje egészségügyis, ő mesélte a következőt:
Kisvárosban laknak. Valaki az orvosnak úgy adott pénzt, hogy valami márkás pia dobozába tette a borítékot az ital mellé.
Ez valami extra ital lehetett, egy-két helyen lehetett kapni, és mivel a doki már sok ilyet kapott, megdumálta a boltossal, ha még egyszer kap, a boltban visszavásárolják tőle.

Na, megkapta, el is vitte, visszavették, s csak napokkal később derült ki valahogy, hogy pénz volt benne. (talán a beteg rákérdezett, megtalálta-e a dobozba rejtett "ajándékot" is).

Persze a boltban már nem volt meg a pia.

Szóval figyeljetek a csokis dobozokra, meg egyebekre, legyen látható a "töltelék" isKép!

Szülésznő: akkor is szoktak neki adni, ha nem fogadom meg?

Uxi
30+2

KépKépKépKépKép
uxi

Szia Róki!

Írok mailt neked!
lucretia

Uxi!

Én azt hallottam, hogyha nem fogadott a szülésznő, akkor esetleg valami ajándékot (Pl. bonbon, vagy ajándékcsomag) szokás adni. Pl. egy barátnőm több mint egy napig vajúdott, több szülésznő is foglalkozott vele. Õk egy ajándékcsomagot készítettek össze, és azt adták a szülésznőknek.

Amúgy szerintem ez kórházfüggő.

Luc
35
lucretia

Uxi!

Nekem sem lesz fogadott szülésznőm, nem is volt. Ennek ellenére nagyon rendes és maximálisan segítőkész volt, és természetesen ezek után adtam neki.

Dóri
32+4
Vendég

Róki!

Ment e-mail.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Lányok!

Bocs, OFF:

szeretnénk eladni két lakásunkat, egyet, amiben lakunk, és a párom nagymamájáét. Ugyanis, ha minden jól megy, tavasszal mi is költözünkKép

Röviden a paraméterek:
Újpest, Berda utca, 4. em-i, csendes, parkolóra néző 53 nm-es, 2 szoba, keleti fekvés. Újpest-Központ és Városkapu metrómegállóhoz egyformán közel.

Újpalota, parkos környezetű négyemeletesben 3. em.-i csendes, fás parkolóra néző ez is, 67 nm, eredetileg 2+2 félszobás, de átalakítás után 3 szoba lett belőle. Világos konyhája van.

Korrekt, reális árat gondoltunk értük. Ha valakit érdekel, vagy tudtok ilyet, címem: hamorinesc kukac axelero pont hu.

Köszi!!!!
lucretia

Ja és még annyi, hogy az újpalotainál is nagyon jó a közlekedés, itt van a piros 173-as busz végállomása, ami a belvároson át átmegy egész Budára, olyan mint a piros 7-es. A Pólus gyalog tíz perc, és majdnem a lakóteleppel szemben van az Asia Center.
lucretia

Asszem én még nem is gratuláltam Vruncsincának. Szóval Isten hozta Olivért!!!

Kóbor! nekem is elküldenéd a kórházi listát? bodza80 kukac freemail pont hu
Köszi

Angelani! Nem lehet könnyű anyudékkal, de kitartást! Le a kalappal azelőtt, amit végigcsinálsz!

Rokica! Úgy szurkolok neked, hogy szép és természetes szülésed lehessen.

Zsóf! Nekem is vannak ilyen kis pöttyeim a cicimen. Sőt, nekem a csíkok is ott jelentek meg, nem a hasamon. Kép
Roger testvér halála engem is ledöbbentett. Pont egy ilyen végtelenül szelíd embert megölni?! Érthetetlen. Én egyébként anno voltam Taizében. Nagyon jó hangulata volt.

Málnalevél teából én kb. napi fél liter iszom, és lehet, hogy ennek köszönhető, hogy már 2 cm-re nyitva vagyok. Ki tudja.

Nekem a hálapénz még bonyolultabb annyival, hogy a dokim nem fogad el pénzt (ismeretség miatt), de azért jó volna adni neki valamit. Ötletek tárgyi ajándékra? (30-as évei közepén járó nőről van szó). Segítség!

Uxi! Elég jó ez a piás sztori. Képzeld hogy örülhetett az, aki végül nem a továbbajándékozás mellett döntött, hanem tényleg fölbontotta az italt. Kép

Kuha! Szerintem nálad elkezdődött!!! Várjuk a híreket! Reméljük nem lesz semmi gondod abból, hogy nincs választott dokid.

Tegnap voltam jógázni, és annyira, de annyira jól esett! Teljesen magamra és a babára tudtam figyelni. Így szeretnék majd szülni is! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Na, megyek...

Bodza 36+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Kuha!

Mi a helyzet??? Görcsölés, ilyesmi? Lehet, hogy elkezdődött.. Kép

Dóri
32+4
Vendég

Dóri!

Itt vagyok, még mindig 2 in 1... Kép Azaz semmi. Reggel felcsillant a remény, hátha a nyákdugó lökődött ki, de azóta semmi, mégcsak nem is vérzek. (Na, nem mintha nagyon szeretnék) És a lányok korábbi leírásaiból sem mondhatnám azt, hogy BIZTOS, hogy a nyákdugó lökődött ki. Halál jól vagyok, bár hosszabb ülés vagy fekvés után elég nehézkesen kelek fel, és indulok be. Semmi keményedés, semmi görcs. Fél tízkor azért felhívtam a szülésznőmet, hogy beszámoljak neki minderről. Szerintem ő is a nyákdugóra gyanakodhatott, mert rögtön megkérdezte, hogy rózsaszínes volt a vér, vagy élénk piros? Én mondtam, hogy élénkpiros, de tényleg csak a papír lett olyan, semmi több, és az sem vészes. Hát, ennek mondjuk nem örült, és megkérdezte, hogy nem mennék-e be egy ctg-re? DE! Csak nem olyan egyszerű, mert Gödöllő mellett lakom, és a Kútvölgyiben fogok szülni.
Úgyhogy abban maradtunk, hogy ő este 7-től ügyeletes, úgyhogy ha addig továbbra sincs semmi vérzés, vagy más egyéb, akkor csak este megyek ctg-re, akkor meg már a férjem is be tud vinni.
Hát, egyenlőre ennyi. Max., ami még furcsa, hogy kb. félóránként járok pisilni.
Ennyi.

Amint van valami, jelentkezem (ha van rá módom, persze)

Kuha
(38+5)

Kép
kuha

Kuha, gondolunk rád!! Mindenképp jelentkezz valahogy, ha van valami.

Kóbor, elküldenéd nekem is a listát? KösziKép zsharaszty@citromail.hu

Én olyan álmos vagyok, hogy az szörnyű. És gyümölcsöt szeretnék enni, mindegy milyet. A párom elment dolgozni és azt ígérte ha jön haza hoz valamit. De már alig bírom kivárni. Szerintem lefekszem aludni, hátha úgy könnyebb lesz.

Ráadásul kiteregettem, úgyhogy számítsatok egy jó kiadós esőreKép

Hari 32+6

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?