Halihó!
Először is:
Vrucsincá, hatalmas gratula a babához, sok boldogságot mindannyiótoknak!
Hát igen, találkoztunk Rokival a rendelőben, és kizárólag az én hibám, hogy nem tudtunk beszélgetni, hiszen hogyan is ismert volna fel engem Roki, még sosem tettem fel képet magamról, ellentétben vele, akit sokszor láttam, tudtam azt is, hogy a párja angolul beszél, de túl későn esett le, hogy ők azok, aki két méterre ülnek tőlem (biztosan azért, mert nem az a narancssárga (piros?) felső volt Rokin, amiben a pocis képeket csinálja
).
Roki,
kérj légy szíves elnézést a párodtól a nevemben, hogy bunkó módon még egy hellot sem rebegtem neki, ami biztosan megtörtént volna, ha több időnk van beszélni, de ez azért egyáltalán nem mentesít... Azóta rosszul érzem magam miatta, bocsánat!
Egyébként ne aggódj az indítás miatt, szerintem S. nem olyan doki, aki ilyet csinálna. Ezenkívül igaza van a párodnak, szerintem is mondd meg, hogy nem akarsz indítást, még véletlenül se úgy vizsgáljon, hogy az legyen belőle, én úgy vélem, meg fogja érteni. (Amúgy én is elég nyuszi vagyok szóban, de próbálok fejlődni.
)
Csilla,
állítólag a hányás jelezheti a szülés megindulását.
Angelani,
jaj, nagyon rossz olvasni, hogy ilyen helyzetben éltek.
Remélem, sikerül elköltöznötök valamikor, hogy jobb legyen nektek!
Kuha,
remélem, minden jól alakul majd, és a jövő héten mindent meg tudsz beszélni a helyettesítő dokival! Amúgy egy normális szüléshez a szülésznő sokkal fontosabb, mint a doki!
Megann,
van egy streptococcusos topik, azt már olvastad? Szerintem érdemes, sok jó tanács van benne, hogy mire kell figyelni a babánál. Emlékeim szerint antibiotikumot kapsz te is a szülés közben, meg utána a baba is, és vesznek tőle mintát tenyésztésre, hogy elkapta-e. Ha nem, akkor leállítják az antibogyót. (Remélem, nem írtam nagy hülyeséget, olvasd el a topikot!) Ja, és én úgy tudom, hogy nem oltják be automatice a babákat, ha nem volt kenetvétel, ebből származnak is sajnos problémák.
Most látom, Anyapoc már be is linkelte a topikot, de nem jön be, talán ez a link igen:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7484/118902.html?1118828750 Benianyu,
remélem, hamar kiheveritek a kórházi élményeket!
Rólunk: tegnap olyan erős jóslóim voltak (rendszertelenül szerencsére), hogy gyorsan bepakoltam a kórházi csomagot.
Ma a doki megállapította, hogy 1-2cm-re már nyitva van a méhszájam, és azt mondta, hogy azért jó lenne, ha még 10 napot bennmaradna a babó. Hát, ezt én is tudom, de hogyan mondjam meg neki, pláne a méhemnek??? A ctg 20 perce alatt persze egy fájás sem jött, bezzeg előtte a váróban, meg amikor ctg után felültem...
Egyébként megy a szülésznő és a doki is szabira a jövő héten, már csak ezért sem lenne jó akkor szülni (bár a dokit be tudják hívni, de a lelkemnek a szülésznő fontosabb lenne).
Na, megyek a gép elől, mert érdekes módon itt keményedek a legtöbbet és legfájdalmasabbat...
Közvetlenül szülés előtt állóknak mennek a drukkok!
Kóbor