Sziasztok!
Második, a kisfiam három hónapos és hasfájós volt. Eleinte én is annyiszor tettem mellre, ahányszor kérte - fájt a hasa. Utána igyekeztem tartani a min. három órát két szopi között - fájt a hasa. Szóval szerintem nem feltétlenül van összefüggés a két dolog között. Azt mondják, a fiúk valahogy kényesebbek, nagyon gyakran hasfájósak, akárhogy eteted őket. De: állítólag három hónapos kor körül elmúlik. De gondolom, ezt már hallottad innen-onnan.
Nekünk tényleg elmúlt, addig az Infacolt adtam neki, az elég jól bejött, után elkezdtem a Fitolac-ot inni, mert a CT miatt le kellett fejjek tejet, és a Fitolac tartalmaz édesköményt is, ami jót tesz a baba gyomrának. Azóta nem fáj a hasa, de fogalmam sincs, hogy a teának köszönhető, vagy amúgy is elmúlt volna.
Még egy adalék a problémához: nem mindegy állítólag, hogy mennyi ideig szopik. Ezt a homeopata doktornénink mondta. Merthogy nem tesz jót az emésztésnek, ha egy órán keresztül folyamatosan megy a gyomorba valami. Felnőtt korban sem.
Az Istvánban a gyerekorvos, aki szoptatási tanácsadó is egyben azt tanácsolta, hogy csak akkor tegyem le, ha már elengedte a mellbimbót, azaz befejezte.
Szóval egyáltalán nem egyértelmű ez, mondanak ezt is, azt is.
Egyébként nekem nem sebesedett ki a mellbimbóm, pedig Boldi időnként másfél órát is eltölt rajta
Nem tudom, ez mitől függ. Igaz, második gyerek, tehát valamelyest már edzett a mellbimbóm. Biztos az is számít, hogy jól tegye mellre az ember, mert elég, ha a baba egyszer felsérti a mellbimbót, utána már nagyon nehezen gyógyul, mert ugye minden szopinál feláztatja.
Az első babámat bimbóvédővel szoptattam (egyéb okok miatt), akkor viszont előfordult, hogy kisebesedett a mellbimbóm, és az tényleg rohadtul tud fájni.
Ed!
Csak ámulok-bámulok ezen a spontaneitáson! Érezzétek jól magatokat!
Cuiccolo!
Képzeld, a CT semmivel sem mutatott ki többet, mint az UH meg a múltkori MR. Úgyhogy izotópos vizsgálatra kell mennem két három hét múlva. Az után viszont két napig nem szoptathatok. És ha az sem mutatja ki, mi a helyzet, egy hétre rá újabb izotópos, ezúttal más izotóppal. Aztán jön esetleg a biopszia...
Eléggé lekonyultam.
Neked volt ilyen izotópos vizsgálatod? Vagy tudsz róla valamit?
Mackooo