Új privát üzeneted érkezett!

Davallia!

Miért kéne Neked tüdőröntgenre menned?? Meg van ez huzatva??? Mikor voltál utoljára egyébként?
Szerintem őrültség!! Komolyan ezek a védőnők....na jó nem mondok semmit.. csak gondolok..

Dóri
32+3
Vendég

Uxi,
Tényleg van valamennyi hangja, de monoton zúgás, amire általában nem ébrednek fel a babák. Sőt van olyan is, aki jobban alszik az ilyen alapzajban.

Davallia,
Szerintem nem lehet menni tüdőszűrésre kismamáknak. Annyira nem lehet fontos, hogy legalább még egy fél évet ne várhatna.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Uxi!

Baba nem ébred fel ilyesmire, ha elaludt. Főleg nem a motoros mellszívóra. Kép Ez az én tapasztalatom és asszem más is így volt ezzel, egyébként nekem is Medela van.

Dóri
32+3
Vendég

Ildi!

Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok tejecskét kívánok!

Roki!

Aranyos vagy, hogy értesítettél bennünket és képet is küldtél.
Valószínű, hogy én nem viselkedtem volna úri nő módjára a szerelőkkel, hanem hideget-meleget kaptak volna.
Légkond ügyben nem, de autószerelőben tudok segíteni. Igaz nincs közel Váctól 5 km-re.
Karosszériától kezdve autószerelésig mindent megcsinál. Mi odahordtuk a régi Opelt is meg a Fordot is, ő segített az utóbbi vásárlásában is.
Ha érdekel elküldöm a számát privátban.Lehet, hogy légkondiszerelőt meg tud Vácon ajánlani.Nekem az ottani Ford szervízzel is nagyon jó tapasztalatom van.Itt Pesten egy műszeres diagnosztikát 10 ezer Ft-ért akartak megcsinálni, ami ott 3500-4000Ft-ba került, a végén 5200Ft-ot fizettem hibaelhárítással együtt.
/A légzsák visszajelővel volt gond és így nem mertünk elindulni nyaralni/

Mea!
Ezek a görcsök normálisak. Nekem is szokott lenni, sőt hétfő éjszaka folyamatosan volt.

Megann!
Csíkok nálam Ivinél az utolsó 2-3 hétben jött elő. Aztán egész tisztességesen elhalványodtak. Eddig nincs újabb, remélem így is marad. Kg 10,5-11 között ingadozik.

Humi!
Én is ugyanezt érzem, nekem is sokszor csuklik Kincső.

Kuha!
Aranyos a kép, amit készítettél.

Benianyu!
Örülök, hogy otthon vagytok már. Melyik kórházban voltatok?
Kriszta
35+6

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Dóri,
A Szabolcs utcai klinikán voltunk, azért mert ez az orvos ott műt. Mi a magánrendelésén voltunk eredetileg, de műtétet ugye csak a kórházban lehet végezni.

Benianyu

benianyu

Davallia,
Mi kulszolgalaton vagyunk, es evente kell teljes orvosi vizsgalatra menni otthon a nyari szabi alatt, de iden a tudoszurest NEM KELLETT, mert kismama vagyok. Szoval tutira nem kell az Neked sem most. majd szules utan

Gratulalok Ildinek es Olivernek!!!!!

ppanna
31+6

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!

Lányok! Ki vagyok mint a lóóóóKép
A párom tegnap borult a biciklivel, mert egy autó belökte az árokba. Ma elment dolgozni persze biciklivel. Telefonál, hogy menjek el a bicikliért mert szétesett. Hát, mit ne mondjak, 5km-ert toltam hazáig. Lekötötte egy villanyoszlophoz én meg érte mentem. Közben már a harmadik adag ruhát mosom, takarítanom kell és főznöm, na meg bevásárolnom. Szerintem ma NEM takarítok, mert kimerültem. Hiába csak séta voltKép

Amúgy én is írtam már régebben, hogy szopis melltartót az Újpesti áruházba vettem. Meg bugyit is. Tényleg olcsó. Csak nem volt nagy méret. Már most látni, hogy ha jobban bedurran a cicim, akkor lehet, hogy kicsi leszKép

Tüdőszűrés:
Engem el sem engedtek!
Nem szabad ilyenkor menni. Milyen védőnő küldd el terhesen? Még a tüdőgondozóban sem néztek meg.

And!
Leírtam az értékeket, de senki nem reagált az irományomraKép
Pedig 5 napon belül két féle értéket hoztak ki.
De tegnap egy valóban genetikus nézte meg a bbabót.
Jelentem, már nem vagyunk cingárokKép Csak nincs nagy fejünkKép Kép Kép
Értékek:
Egy élő magzat. Kpf. Lepény mellől.
BPD: 86mm
THQ: 93mm
FL.: 65mm
Az átlagosnál árnyalattal kevesebb magzatvíz.
Norm.flow.
Grav.s.36.
Csak úgy mellesleg megjegyzem, hgy a víz többi része a bokámon vanKép
Tegnap megint szörnyen dagadt a lábam. De a dokit ez már nem zavarta.
Azt mondta, hogy még van bő 2 hetem pihenni. Ja, és egyem a szőlőcukrot, hogy hízzon a babóKép
PihenjekKép
Olyan édes a babónkKép Itt virgonckodik a pocimbaKép
Imádom, amikor szétrúgja a hasfalam. Már bordarepedésem is leszKép

Na lépek melózni, mert nem leszek készen 1 hét alatt semKép
Még annyit, hogy a CTG-n utál mozogni és már 40-esek a "fájások" hi-hi.

Pusszanccs!
Még ma jövökKép
Sziasztok!
Angelani
37+0 Kép Kép Kép (jövőhét ilyenkor már tuti NEM koraszülött)

Kép
angelani

Angelani, a mai naptól már nem számítana koraszülöttnek a babád, betöltött 37 hét kell hozzá.

And, leírnád a te babád adatait, amiket a 4D-n mértek?
Csak azért, mert jövő szombaton megyek UH-ra, és akkor pont annyi idősek leszeünk, mint mikor te voltál 4D-n.

Köszi!
Uxi
30+1

KépKépKépKépKép
uxi

Davallia!

Menj vissza a védőnőhöz és csapkodd fejbe valami jó vaskos lexikonnalKépKépKép Mondjuk az orvostudományi enciklopédiávalKép
Hülye állatKépKép bocsánatKépKép
Nekem a háziorvosom 18 éves korom óta nem nagyon szorgalmazza a röntgenvizsgálatokat, "csak ha nagyon muszáj", azzal a felkiáltással, hogy szülés előtt álló fiatal lány ne gyűjtsön magába semmilyen felesleges sugárzást!
Na erről ennyit most én is felháborodtam!
Egyébként ha már kitalálta, nem ér rá szülés után??
ÁLLAT!!!!KépKépKép
Bocsánat mindenkitől de ez felháboritó!(még ha nem árt a babának ebben az időszakban akkor is)

Dori!
Köszi a cimet, el is megyek ma, ha lesz rá időm mert a pakkomból már csak a szopismelltartó hiányzik.Kép

Benianyu!
Ez a Madela akkor is jó, ha nincs túl sok tejcsi???

Uxi!
Ne viccelj már ezzel az alvás dologgal!
Ugye nem akarod burokban tartani a babátKépKépKépKép
Bocsánat nem akarlak letámadni, de szerintem vagy legalábbis az én véleményem és álláspontom az, hogy egy babának is meg kell szokni a természetes zajokat, mosógép és porszivózúgás, autóduda, telefon és kapucsengő stb... mert ugysem tudod ezeket kiszűrni, és csak felesleges nyűgnek teszed ki a magad ha arra tanitod már baba kora óta, hogy néma csöndben, sötét szobában lehet csak aludni.
Hidd el, ez nem jó senkinek.....
De tényleg bocs, nem akarom ráderőltetni a véleményemet....KépKépKép

Megann 36+4

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Részvétem, biztos lehangoló élmény lehetett, de legalább Beninek megvolt mindene, amire szükség lehetett. Én a Bethesdában voltam anno meg egyszer a László kórház gyerekrészlegén, és az nem volt olyan vészes. Maga a kórház-tény természetesen szörnyű minden esetben. Kép Nekünk azért kellett bennmaradni, mert a bárányhimlő (amit sajna én is lekaptam a gyerektől) ráment a szemére meg elég csúnya szövődményeket okozott a fiamnak.

Lényeg, hogy otthon vagytok és jól! Kép

Dóri
32+3
Vendég

Benianyu
melyik kórházban voltatok amúgy? Csak hogy messzire elkerüljem...Kép

Tüdőszűrni tényleg nem szabad terhesen. Sőt, én most kaptam "hivatalos" behívót (elvileg mindenki kap 3-4 évente) és telefonon azt mondták, majd a szoptatás után, tehát valszeg akkor sem ajánlott...

Angelani
nekem komolyan mindig olyan rossz érzésem van, amikor olvaslak. Szerintem nem kellene így túlerőltetned magadat. Nem kell állandóan főzni, súrolni, takarítani, rohangászni. Jó, a biciklit megértem, hogy haza kellett hozni (bár én biztos azt mondtam volna a férjemnek, hogy hozza haza ő munka után), de komolyan lassítanod kellene. Csak ketten laktok a férjeddel nem? Nekem itt van Kevin is, mégis elég ha heti 1-2 napon mosok (igaz, akkor több adagot), és ha egyedül vagy otthon, ekkora kosz sem lehet, hogy állandóan suvickolj. Ez vonatkozik szülés utánra is, nem véletlen hívják gyerekágynak, nagyrészt ott kell(ene) feküdnöd a bébi mellet, pihengetni, olvasgatni, tejet termelni...Kép Tudod, régen volt "komatál" is, a rokonok hordák a kaját a kismamának, hogy még a tűzhely mellett se kelljen álldogálnia.
De ez totál komoly, szerintem túl sokat vállalsz. Lassíts. Nem kioktatni akarlak, tényleg, de hidd el, a takarítás megvár, a babádnak meg nyugalomra van szüksége a pocakban is, és utána is...
Remélem, azért nem árt meg ez a sok rohangászás. Vigyázz magatokra! Minden más ráér.

üdv
p 34+2
penna

Megann/Uxi
a "zaj" témához: a babát általábban a monoton zajok nemigen zavarják. Utcazaj, por(-és mellKép)szívó, mosógép...belefér. Viszont a sok hülye házaló és szórólapos a kapucsengővel meg a csengetéssel sajna tényleg felveri álmábólKép Én a mai napig félreteszem a kaputelcsit, ha alszik Kevin, az ajtóra meg gyártottam egy kis táblát "Kevin alszik, kérem kopogjon" felirattal. Amíg kicsi volt, én is sokszor aludtam vele délután, volt még egy tábla: "Alszunk, kérem NE zavarjon!" Persze a kéregetők egy része nem olvassa el, (talán mert nem is tudjaKép) eddig 2 cigányasszonyt zavartam el üvöltve, mert mégis becsengetett.
üdv
p
penna

Sziasztok!

Majd jövök, most szaladok a dolgomra. De muszáj leírnom, hogy:

Davalia,
EL NE MENJ TÜDÕSZÛRÉSRE!!!! Ilyenkor kifejezetten tilos. Nekem a terhesség elején még a valószínűleg eltört lábújjam sem röngenezte meg a doki amikor mondtam neki, hogy babát várok. Pedig hát az messze van a babától.

Humi
34+5
humi

Davallia,

komolyan nem értem a s.gg védőnőt hogyan jut eszébe ilyesmi! Még mindig nem térek napirendere felette. Hihetetlen...és ez osztogat tanácsokat mit hogyan kell csinálni.

Dóri
32+3
Vendég

Csak arra gondoltam,hátha olyan a mellszívó hangja, mint az epilátoroméKép.
Azt nem véletlen nevezzük traktornakKép.

KépKépKépKépKép
uxi

Bocsi Lányok, hogy beleszólok...csak egyszerűen fel vagyok háborodva, hogy valakit elküldenek terhesen tüdőszűrésre! Ezt nem tudtam szó nélkül hagyni.
Mikor terhes voltam, engem is el akart küldeni a védőnő, de még az elején...
A férjem tüdőszűrős volt régen, és mikor ezt meghallotta, mondta, hogy ők meg sem szürték a kismamákat. Akár hány hetes terhes volt!

Hú, még a hideg is kirázott ettől!

Bocsika mégegyszer, hogy beleszóltam!!!Kép
További sugárzásmentes pocakoskodást mindenkinek!
Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Uxi!
A 37+0, még nem betöltött 37.hét. Csak elkezdtem.
A doki is így mondja. Tegnap töltöttem be a 36.hetet. A szülésznő szerint ha betöltött 36.héten születik meg a baba és minden rendben van, akkor nem számítják koraszülöttnek.
Tegnap a váróban (dokinál), beszélgettem egy anyukával és Õ a 35.héten szülte meg a babáját. Bementek a kórházba, hogy vérzik egy kicsit. Azt mondta, hogy neki nem voltak görcsei csak a derekában. A férjét is hazaküldte, hogy még nem szülnek, de mire ide-oda rakosgatták, megszültKép
Azt mondta, hogy fel sem fogta, hogy szül. Egyszerűen minden olyan hirtelen történt. Hiába született 35 hétre, csak 1 napot volt az inkubátorban a pici. Olyan fejlett és erős volt, hogy kitépte a csöveket magából. Rendesen az 5.napon mentek haza. Ja, és még így is 2kg felett volt.
Tehát nem csak a hetek számítanak, de döntő többségben csak azt tekintik betöltött hétnek, amit valóban betöltöttünkKép

Penna Drága!
Nagyon aranyos vagy.
De nem hagyhattuk ott a biciklit estigKép
Viszont nem ketten lakunk.
Nekem van az a semmittevő bátyám és a rokkant anyukám.
Viszont akkora kosz van a lakásban, hogy nem győzömKép
Ha 2 napig nem takarítok, rögtön úgy néz ki, mintha 1 éve nem nyúltam volna semmihezKép
Tegnap a bátyám megint kitett magáért. Itt volt a csaj és nem takarítottak el maguk után. Persze pizzát rendeltekKép
Ma majd jól letolom! Az, hogy beágyazni nem képes reggel, már fel sem tűnik. De, hogy a WC-t, konyhát, fürdőt, hallt, előszobát rajtam kívül senki sem takarítaná ki. A párom segít, de én úgy érzem, hogy ez nem csak a kettőnk feladata. A másik, hogy a napokban (azt hiszem hétfőn), rohant tüdőszűrésre és előtte fürdött. Viszont a kádban fekve szokott zabálni. Pörköltet főztem tésztával és csalamádé volt. Úgy kapkodott, hogy kiborította a fél kajáját. Nem voltam itthon, de amikor hazaértem anyukám mondta, hogy mi történt. Persze tiszta ideg lettem. De mondta, hogy már feltakarították. Na, ja! Tegnap én takarytottam fel a mosógép és kád közötti rothadó savanyúságot. Szándékosan nem takarítottam fel eddig. Kiváncsi voltam, hogy megcsinálja-e valaki. A férjemnek megtiltottam, hogy felszedje. Szóval meg vagyok áldva. Nem akarom bántani az anyukámat, de lustább mindennélKép Nem képes semmire és ha mégis csinál valamit, akkor azt jól elba....aKép
Kur...ra elegem van. Nem vagyok képes egy ekkora lakást karban tartani egyedül. Illetve ha ketten lennénk a párommal, akkor akár minden nap a WC-csészéből is lehetne enni (Bocs, tudom ez gusztustalan volt, de igaz). Szóval anyám rokkantnyugdíjas, elég beteg, meg még cukros is. Naponta 4X inzulinozza magát, de attól még legalább a saját szobájában az általam összepakolt, kitakarított rendet megőrizhetné.
A másik, hogy egy ismerősnél 13h-ig dolgozik. Na nem nagy meló, mert csak egy kis boltba (lyukban) üldögél a sok alkoholista közöttKép
Így naponta a készre jön haza. De tegnap is egész délelőtt dokinál voltam. Utána gyors főzés.
Hazajött és csak krumplit pucolt, de megfőzni nekem kellett. A tálcát meg csak leöblítette, amin a burgonyát pucolta. Persze utána mindent el kell újra mosogatni, mert zsíros. Rászóltam, hogy a tálcát is rendesen el kell mosni. A krumpli homokos, koszos én meg utána a kiflit teszem rá. Na jól megsértődött, mert azt tud.

Bocsi, hogy itt rátok zúdítom a dolgokatKép
A legszörnyűbb, amikor valakinek a saját anyjáról kell ilyet írnia.
A másik, hogy kövér, alig mozog és mindig van valami baja.
Nem fogom engedni neki, hogy összepuszilgassa a gyereket. Csak akkor fürdök, amikor a férjem itthon lesz. Bocsi!!! Szarni is magammal viszem a gyereket, nehogy addig összenyalogassaKép
Na én így élek!
Most kiírtam magamból egy részletet!

De ez még a fele sincs annak, amivel nap, mint nap találkozom. A lakásunk meg tényleg koszos már, mert én is egyre lassabb vagyok és már nem bírok 1 nap alatt mindent megcsinálni. Viszont mire eljutok a végére, addigra az első dolog ragad a mocsoktól.
Anyám meg itthon akar majd maradni, ha megszültem. Na az őrületbe fog kergetni. Még felseperni sem tud, mert nem bír hajolni. Egyszerűen semmire nem képes. Főzni...meg ne is mondjam...Kép

Még egyszer Bocsi!

Lelépek súrolni!
Már azt sem bánom, ha közben megszülök.
De szégyellem a koszt.
Mi lesz velem ha hazajövünk a picivel?
A végén még elveszik tőlem a gyereket, hogy koszos a lakás. Még jó, hogy nincsenek bogarakKép
Ha 4 npnál többet leszek bent, akkor széátrohad mindenKép
Már ettől is rettegekKép

Na sziasztok!
Legyen Nagyon Szép napotok!
Angelani
37+0

Kép
angelani

Angelani!

Erre aztán gondolni sem mertem volna. Kép Te szegény Angelani! Kép Most már előttem is világos, hogy miért súrolsz, főzöl mindig, mert tényleg majdnem minden leveledben szerepelnek ezek a dolgok, de gondoltam az átlagnál rendmániásabb vagy. De itt tényleg nem erről van szó, ahogy most már látom. Kép

Legalább a tesódat vedd rá a segítségre, hamár az anyukád ennyire elhagyja magát ebből a szempontból. Bár ez is fura, hogy dolgozik fél napot aztán meg nem segít semmit. Vagy ha tesz is valamit, azt is bár ne tette volna.. Kép

Arra meg ne gondolj most, hogy mi lesz a hazajövetelkor, mert tényleg nem tudsz mit tenni sajnos (nekem úgy tűnik), bár lehet, hogy a babával együtt fellép anyukádnál valami másfajta szemlélet. Meg a Ti szobátok az rendben van, tiszta, a baba meg úgyis ott lesz Veletek!

Mindenesetre tényleg durva, és minden elismerésem. Pihenjél, és ne kapkodj semmiképp!!

pussz,
Dóri
32+3
Vendég

Angelani
akkor bocsánat, nem figyeltem eléggé, biztos írtad már, hogy anyukáddal laktok.
Anyukám volt anno ugyanígy az anyósával. Egyfolytában takarított. Nem elkeseríteni akarlak, de az apai nagyijaim amióta anyuék nem laknak ott (huszonvalahány éve) egyre koszosabbak, nem szellőztetnek...már mi, az unokáik sem szívesen megyünk, mert egyszerűen bűz és mocsok van abban az 50 nm-es panelben. Próbáltuk kampányszerűen kitakarítani anyuval meg a húgomékkal, de 1 hét múlva minden ugyanolyan volt, még vigyázni sem képesek rá.Kép Õk is kövérek már, és nem járnak sehova, redőny télen-nyáron leeresztve...próbáltuk őket kivinni kocsival a telekre, a levegőre, de ott is csak bent kuksoltak a házbanKép
Sajnos vannak ilyen emberek, egyszerűen lusták és koszosak. Pedig én is nagyon szeretem a nagyiékat, de egyszerűen rossz ott lenni. Pici babával én sem mennék, KEvinről a cipőt sem veszem le, olyan a padlószőnyeg. Általában fél óra után kitalálunk valamit és lelépünk...Neked meg oda kell vinned a babát...hát, tényleg nem irigyellek.
Nincs is remény, hogy elköltözzetek valahogy?
üdv
p
penna

Angelani

megértelek, hogy kifakadtál!!!Kép
Nem könnyű! Anyuékhoz én sem hiszem, hogy sűrűn fel fogom vinni a picit. Detto ez a probléma.Jó mondjuk ő fel szokott porszívózni, de ennyi, a portörlésig már nem jut el. A cigi persze mindig ott van a szájában, az egész lakás bűzlik, mert évek óta mindenhol lehet dohányozni a lakásban.A lakás többi részét nem ecsetelem.Kép
Most 2 hétig itthon volt szabin, azt hiszed csinált nagytakarítást???? Haaaa, csak annyit amit a te anyukád.
Azt kell, hogy mondjam nem értek Dórival egyet.Az ilyen emberek még ha fejre állsz is, nem fognak megválltozni. Akár van unoka akár nincs.Kép
Erdetileg nem akartam ezeket megírni (gondolom te is sokat morfondíroztál rajta), mert nem jó az embernek a saját anyjáról ilyeneket írni!De lásd nem vagy egyedül,de sajnos ez van.(Halkan megjegyzem, hogy most amikor nálunk volt festés, akkor átjött segíteni takarítani.DE akkor is! A saját lakásuk kész szemétdomb, az én szememben)
Kitartást kívánok neked, igen sokat!!!Remélem egyszer majd a saját lakásotokban fogsz élni, és olyan körülmények között ami neked, és a közeli családodnak a legjobb!!!Kép

Szia
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok Csajszik!

Mindenkinek gratulálok, aki már babázikKépKépKép!
Visszaolvasni valszeg nem fogok, mert az egész nyarat kihagytam, de próbálok bekapcsolódniKép!

Az utolsókat rúgom itt, anyuéknál. Szinte minden éjjel vannak fájásaim, de még egyszer sem fedeztem fel, hogy sűrűsödtek vagy erősödtek volna, így nem indultunk a kórházba (sajnos, mert már eléggé kivagyokKép).

Remélem, mindenki jól viseli magát...

Puszi
KatiKép
Vendég

OFF: Kedd este gyilkosság áldozata lett Roger testvér, a Taizéi Ökumenikus Közösség alapítója.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Milyen világban élünk és milyen emberek vannak? Hogy lehet megölni egy 90 éves szelíd öregembert, aki egész életében csak jót tett, a békéért, az ökumenizmusért küzdött, annyi mindenkinek segített!? Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Nyugodjék békében.

Zsóf
33

Kép
Kép
göndörzsóf

A tüdőszűrés tényleg hülyeség ilyenkor. Ha valami miatt létfontosságú a röntgen, akkor adnak a kismama hasára ólomköpenyt, hogy védjék a magzatot. De itt nincs erről szó.

Zsóf
33

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Megjöttem atúráról, szerencsére kocsival voltam, mert gyalog kidőltem volna.
Minden hiányzó kelléket megvettem a kiságyhoz, szerintem 1 óra alatt a hátralévő dolgokat megcsinálja a férjem. Tegnap összerakta, nekem tetszik, ha teljesen tuti, majd lesz kép is.
Kínaiban vettem még 2 db pamut szoptatós melltartót 1200/db és pár bugyit, ami a betéthez is jó kényelmes lesz. No meg egy fürdőlepedőt kesztyűvel, meg egy sapit de azt baba boltban.
Isteni muskotályos szőlőt kaptam a piacon, így azzal tömöm magam.
Még egy kicsit henyélek, majd megyek CTG-re, de előtte még be akarok menni a Brumi-maciba, betűket venni.

Angelina!

Nagyon sajnálom, hogy ennyire nehéz az életed és csak magatokra számíthattok.
Kívánom, hogy minél hamarabb sikerüljön saját otthonhoz jutnotok.
Bocs, de a kedves tesódat a helyére kéne rakni, hogy ennyire trehány. Férjed nem tud ezzel kapcsolatban segíteni?
Kérlek nagyon vigyázz Magadra és a picire! Ez most mindennél fontosabb!

Képzeljétek beugrottam a gyerekorvoshoz, mondtam, hogy mit vettem a kicsinek. Kérdem, hogy a hexaclorofenes hintőport felírja e, azt mondja nem, mert mérgező. Csak az alkohol vagy a Betadinet használjam. Hát megdöbbentett de tisztességesen.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Sajnos csak ilyen ritkán tudok jelentkezni, ez van...!

Egy gyors helyzetjelentés rólam ,aztán visszaolvasok!

Múlt pénteken Ctg-+ vizsgálat
Méhszáj zárva
Minden ok.
-fájás szinte semmiKép

Kedden :Ctg
szívhang jó
Fájás semmi

Szerdára berendelt a kórházba , hogy ott is megvizsgál és valsz. bent is kell maradni.
Csütörtökön ( ma) megcsászároz.

Bementünk ,megvizsgált : méhszáj zárva
semmi előjele a szülésnekKép

Mondta ,hogy maradjak bent, hogy ne kelljen vidékről felszaladgálni a vizsgálatokra.
Én meg mondtam ,hogy inkább bemegyek naponta , ha kell ,csak ne fektessen be.
Így hazajöhettemKépKép

Vasárnap -9-re kell menni megint Ctg re.
Ha még hétfőn sincs semmi , akkor már tényleg bent kell maradnom ,és császár.( lombik miatt+ nagy a baba+ vizes vagyok NAGYON+ gerincsév)

Ma volt megint a védőnő- azt hitte ,hogy már megszültemKépKép
Hozta a csomagot:

-alkohol+ hintőpor köldökápoláshoz
-steril gézlap+ vatta
-fürdetőkrém
-popsikrém, 2 féle
-bőrvédő kenőcs csecsemők számára
-lázmérő
-lázkúp
-kamillás hintőpor
-kamilla tea
-tejelválasztást sekentő teakeverék

MOSTMÁR TÉNYLEG CSAK A BABA HIÁNYZIK:KépKépKép

Na elkezdem visszaolvasni a lemaradásomatKép

Csilla 39+6
csillam

Ezt már szeretem, volt mit olvasgatnom megint.Kép

Mea, olyan ritkán jelentkezel már. Gondolom nem vagy jól, de azért írhatnál sűrűbben, olyan fura hogy ilyen ritkán látni tőled hozzászólást. Remélem nincs baj.

Angelani én is sajnálom, hogy ennyire szerencsétlen nálatok a helyzet, ráadásul mindig történik veletek valami "lehetetlen" dolog. Gondolok itt most a férjed esetére a biciklivel. És most hogy jön haza bicikli nélkül? Vagy jár azért arra busz helyette? Valahogy olyan igazságtalan az élet. Az ember azt hiszi milyen szar neki, aztán rájön, hogy másnak még rosszabb. Ráadásul ha csak hallok valakiről valami rosszat, akkor próbálom elfelejteni és ne foglalkozni vele, mert van elég bajom, de ha ismerem az illetőt akkor úgy bele tudom magam élni a helyzetébe, hogy olyan mintha velem történne. Remélem előbb-utóbb tényleg tudtok változtatni a helyzeten, bár elég reménytelennek tűnik.

Szia Nemesek, jó hogy újra itt vagy! Hol tartasz most? Tessék odaírni a heteket!Kép Meg hogy mi van veled.

Hari 32+5

Kép
Kép
hari

Csilla!

Már nagyon hiányoltunk! Kép Örülök, hogy jelentkeztél, hááát kivárja a bébid az idejét. Kép Hátha történik valami még hétfőig. Lényeg, hogy a baba+Te jól vagytok!

Jelentkezzél feltétlenül, ha van újabb fejlemény!! Kép

Dóri
32+3
Vendég

Hari, Te kb. ugyanott tartasz, mint én a heteket illetően, nem nyomja a gyomrodat a bébi? Csak nekem van ez a hányinger+hányás? Kép Mondjuk én végighánytam az első 3 hónapot is. Kép

Ma du. megyek a dokimhoz, majd megpendítem neki. Remélem minden rendben lesz.

Dóri
32+3
Vendég

Uxi, köszönöm a választ, bár nem nyugtattál meg veleKép De jobb előre tudni mi várhat az emberre. Remélem azért nem lesz vészes a végére sem ez a köldöksérv. A doki azt mondta lehet hogy szülés után visszamegy magától, hát remélemKép

Nekem most a kezeim fájnak eléggé, nem is értem mitől. A sarkam is fáj, de gondolom az a súlytöbblettől, meg biztos nem jól járok. De a kezeimben az izületek? Ráadásul főleg a bal kezem fáj és picit be is van dagadva, de nem vizes, csak digi-dagiKép Ez is normális dolog?

Hari

Kép
Kép
hari

Dóri, nekem is nyomja a gyomromat, de nálam inkább csak gyomorégés van, meg néha olyan "öklendezés szerű" szerencsére hányni nem hányok, de én az elején is csak 2 napig szenvedtem ettől, akkor is szerintem inkább a migrénem miatt. De az evéssel vannak gondok, éhes vagyok, viszont pár falat után hányingerem van. Csak azt tudom tanácsolni, hogy sokszor egyél keveset, hátha akkor jobb lesz, de sajna okosat nem tudok mondani. Ha vígasztal nemsokára elmúlik, ha leszáll a pocakodKép Addig meg kitartás!

Kép
Kép
hari

Szilvi:

Csak tudálékos vagyok, sajnos, nem szókimondó. Kép Tanárnak és/vagy terapeutának való vagyok, asszem.

Bkrisztina:

Köszi szépen, mindent kipróbálok! Bár remélem most egy ideig nem kell az autóra költeni. Megirnad nekem emailben a szerelő elérhetőségét? rokica kukac yahoo pont com

Angelani:

Most ugye nem haragszol meg, de a párod nem normális!!! Mi az hogy veled tolatja haza a biciklit 5 km-en keresztül?! A 37. héten?! Amikor azt mondták neked, pihenjél!! Te meg miért csinálod meg? Mondd meg neki, tolja haza maga.

(Irásban és látatlanul nincs probléma a szókimondással.)

Zaj:

Babák imádják a monoton zajokat, van aki esküszik a porszivóra mint babaaltató módszerre. Gondoljatok bele, az anyuka pocakjában is állandóan hallja a szivverésünket, az emésztőrendszerünket (!!!), plussz a kinti zajokat. Szerintem se jó ötlet elzárni a gyereket a külső zajoktól, mert meg kell hogy szokja, hogy megy körülötte a világ. Ha ahhoz van szokva, hogy teszem azt konyhazaj vagy TV mellett alszik, akkor mindig fog tudni igy aludni, de ha a csendhez van szokva, akkor minden bekapcsolásra felébred. Az nem jó senkinek.

Én, illetve mi:

Most jöttem meg az NST-ről, képzeljétek, összetalálkoztam Kóborral! Kép Csak későn ocsúdtunk, mikor már mi mentünk el, ő meg ült be utánam a CTG-re. És többször már nem megyünk a dokihoz, hanem be a kórházba.

NST a nagy semmit mutatta megint, semmi méhösszehúzódás, stb. Méhszájam totál zárt. Ma vagyok 38+2.

De nagyon felidegesitettem magam, több mindenen, de utóbb azon, hogy a doki 29.-re berendelt a kórházba, hogy "csak megnéz." A babával minden rendben, de én nagyon félek hogy ebből a "csak megnéz"-ből lesz a szülésbeinditás. Akkor leszek 40 hetes (kb). Neeeeem akarom hogy beinditsák a szülést. Nekem ez volt végig a legnagyobb parám, hogy beinditanak mielőtt a szervezetem felkészült volna, és az egésznek császár lesz a vége. Nem lehet a testet igy gombnyomásra "beinditani", nem igy működik. És nekem még minden zárva, baba fent lebeg, sehol semmi. Párom persze mondja, hogy egyszerűen mondjam meg a dokinak, hogy én nem akarom hogy beinditsák, de mer valaki ellentmondani az orvosának? Pláne ha tuti azzal jön, ha látja rajtam a húzódozást, hogy a baba érdeke? Grrrrrr.

Remélem kibújik magától, nem szeretnék konfrontálódni az orvossal, annak nem lenne jó vége.

De tuti fix hogy a következőt itthon szülöm, vagy születésházban, bábával. Ez az orvosi hozzállás, hogy ő az isten és nem szabad neki ellentmondani, ez nekem nem fekszik jól.

Már attól is félek, ha ellenkezem, akkor csakazértis talál indokot hogy beinditson, császározzon. Az autószerelőknek is ezért félek elmondani a véleményem, mindig attól félek, az autón bosszulják meg.

Na jó, nem keltem tovább a közpánikot...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Takaritással kapcsolatban...

Nálunk nagymamám ilyen, csak nála tetőzi a helyzetet az 5 db macska. A lakás annak ellenére visszataszitó, hogy anyukám/nagybátyám hetente fizetik nagymamámnak a takaritónőt, a lakás mégis olyan állapotban van, hogy a párom kijelentette, ő oda a babát nem engedi felmenni. Igaza van.

Ehhez hozzá kell tennem, hogy én is rohadt rendetlen vagyok, szerintem belőlem is ilyen öregasszony lesz. A párom és a takaritónő ellensúlyoz. Csak azt tudom remélni, öregkoromra is lesz pénzem takaritónőre. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, te direkt hergeled magad ezzel a szülésbeindítással. Egyrészt 29-ig még simán lehet, hogy beindul magától a szülés, tehát kár idegesítened magad, másrészt ha ennyire meg vagy győződve, hogy a dokid be akarja indítani és te ennyire nem szeretnéd, akkor most az egyszer állja a sarkadra élőben is. De szerintem addig amíg el nem indulsz a dokihoz, ne lovalld bele magad ebbe a rossz érzésbe. Még bőven van addig időd és szerintem addig magától ki fog jönni a babád. De nem teszel jót vele, ha ilyen negatívan állsz hozzá. Így csak feszült leszel.

Hari

Kép
Kép
hari

Már valamennyit visszaolvastamKép
Még nem végeztem - visszafelé haladok.

Köszönöm mindenkinek aki hiányoltKép Azért jól esikKép

Davilla

Én sem voltam 3-éve tüdőszűrésen.
De engem nem is akartak most elküldeni.
El ne menjKépKép

Dóri

Hányás+hányinger nálam is jelentkezett most a végére megintKép
Egyik éjjel arra ébredtem ,hogy fuldoklomKép
Álmomban hánytam( bocs)
Alig jutottam újból levegőhöz, nagyon megijedtem.
Először a gyomorsavat köhécseltem fel , aztán megindult sugárba a kaja is kifelé.
Olyan volt mintha nem emésztettem volna meg amit egész nap ettem.
Visszajött ,csak úgy összerágva hajnal 2-kor.

Másnap nemgyőztem takarítani magam utánKépKépKép

Angelani

Nagyon sajnálom ,hogy így kell élnetekKépKépKép
Kívánom ,hogy mihamarabb legyen egy saját kis fészketek ,ahol 3-asban éldegéltek rendben .,tisztaságbanKépKép

IldiKép

Gratulálok a kis OlivérhezKépKépKép

Szépen megelőztél ,te isKép

Na olvasok tovább....Kép
csillam

Vrucsincá!

Engedd meg, hogy ha bár késve is, de sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánjak nektek.

Én most értem haza a dokitól, ill a szülésznőtól, ctg-n voltam, egyenlőre semmi jele annak , hogy szülni készülök. Viszont, biztos emlékeztek, említettem nektek, hogy a dokim lerobbant, nem tudok róla semmit, és kb. másfél héttel a szülés előtt valszeg nézhetek új doki után.
HÁt, a helyzet sokkal szomorúbb, mint gondoltam. A dokim tényleg lerobbant, kb. másfél hét alatt derült ki, hogy nagyon-nagyon beteg, kórházban fekszik. Állítólag egy hatalmas tumort találtak a tüdején, és már olyan stádiumban van, hogy meg sem próbálják megműteni, mert felesleges. Azt mondta a szülésznőm, hogy nem is számíthatunk semmi jóra. Úgyhogy, ennyi.
A szülésznőmet még felhívta a doki valamelyik nap, hogy engem átirányítson az egyik kollégájához. Akit mondjuk éppen annyira ismerek csak, hogy mindig hozzá jártam UH-ra. Viszont ő ezen a héten szabin van, csak jövő héten tudnék vele beszélni. Ha mondjuk addig meg nem szülök. Ha igen, akkor gondolom marad valamilyen ügyeletes doki. Úgyhogy most nem tudom mi van, elvileg jövő szombaton feküdtem volna be a kórházba (jövő vasárnapra vagyok kiírva), de hát ez még simán változhat, ki tudja, az új dokinak mik az elképzelései.

Teljesen el vagyok keseredve, nem örülök sem a doki egészségi állapotának, sem annak, hogy mindez egy héttel a szülés előtt derül ki, és szülhetek végül egy vadidegen embernél. Ennyi erővel ott tartok, mintha nem is fogadtam volna orvost. Csak éppen fogadtam (és nem mellesleg) kifizettem neki már egy csomó pénzt.

Úgyhogy ezek a történések.

Ja, és a nap csúcspontja, kb. fél órával ezelőtt majdnem elütött egy taj részeg az utcánkban. Kb. 20 méteren múlott, hogy nem engem, hanem az út széli korlátot döntötte az árokba. Elég korrekt, nem? Mi jöhet még ma?
Azt mondják , minden rossz után jön valami jó. Mondjuk jó lenne, ha megszülhetnék végre Kép

Kuha (38+4)

Kép
kuha

Rokica,

szerintem sem hagyjad, hogy beindítsák a szülést!! Nehogy felkenjen vmi zselét, és meginduljon, hallottam műr ilyet. Szerintem kerek perec mondd meg a dokidnak, hogy ugye nem erről van szó, nehogy aztán meglepődjél! A kisfiamnál nekem is teljesen zárt volt a méhszáj, minden rendben volt, 2 hetet túl is hordtam, júni 20 helyett júli 3-án született meg, teljesen magától és rendben. Bár sajnos annak ellenére, hogy minden rendben volt be kellett feküdnöm 1 hét túlhordás után a kórházba.

Szóval ne hagyd magad szerintem se!!

Dóri
32+3
Vendég

Hari:

Teljesen igazad van, én is érzem, csak tudod nálam ez olyan elemi félelem, mint másnál... más. Én is azonnal bepánikolok (mint Megann ha keményedést érez :D) ha eszembe jut ez a lehetőség. Pedig tudom, magamat hergelem bele.

Dori:

Köszi a sztorit, remélem nálunk is magától indul a kisasszony! Én inkább befekszem a kórházba (mondjuk 42. hét után leginkább :P) hogy állandóan nézzenek... csak hagyják természetesen beindulni a szülést.

A zselét ismerem, mármint leirásból. Ugyanaz a "hatóanyag" van benne mint az ondóban, úgyhogy egyenlőre próbálkozunk azzal. ;) Sajna az ondóban jóval kevesebb "hatóanyag" van.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia!
Továbbra is fel vagyok háborodva, ilyet még nem pipáltam, hogy terhesen a kötelező vizsgálatok közé tartozik a tüdőszűrés!
Egy fárszt nekik!!!

Csillám!
Hát már épp mondtam itt a lányoknak hogy gyanusan eltüntél.
Szoritunk hogy mihamarabb baba legyen!Kép

Angelani!
KépKépKépKépKépSzomorúan olvasom hogy hogy is élsz valójában.
Sajnos nehéz erre megoldást találni, bár már anyukámnak én is pezzegettem, hogy na ne féljen én tudnám mit csináljak a nővéremmel is(aki 2 gyermekével anyám nyakán él elváltan), amikor nem képes elmosogatni még maga után sem zabálás után.
Isten az atyám, hogy én összszedném a mosatlant egy vagy több tálcára és rátenném az illető ágyára!Nesze szépöcsém....akkor élvezd amit alkottál......!!!!És ha még járna a p....ja, megmondanám, hogy kívül tágasabb és hogy mostantól erre számíthat minden hasonló húzása után...
Ez most megint gonoszul hangozhat, de álljon meg a menet, senki nem rabszolga hogy más után gályázzon pláne nem terhesen.

Hát lányok én is megkaptam ma a keneteredményt, az a nyavalyás STREPTOCOCCUS még mindig meg van...KépKépKépKépKépKépKépKép
Ki is írta hogy az előző szülésénél kapott antibiotikumot???
Kérem jelentkezzen mert meg akarom kérdezni hogy mit tud ennek a veszélyességértől.
Mert mindenki olyan kurtán-furcsán kommentálja a dolgot. Most is annyit mondott a terhesgonodozó csaj, hogy hát ezt szülésig még el lehet tüntetni és hogy "reméljük, hogy minden rendben lesz"
Na most tiszta ideg vagyok......mi a fenét jelent ez nála????
Ha valaki tud valamit ezügyben, kérem nyugtasson meg....

Azért jó hogy jött Csillám, mert legalább van valaki aki végigviszi a 40 hetet, így nekem is van esélyem, hogy még szülés előtt költözünk..

Ja és már alig tudok vezetni, mivel annyira nyom a gyomromnál...pedig már úgy vezetek mint egy jampy-(gizda gyerek, hogy jól hátradöntöm az ülést, szinte fekszem a kocsiban és nyújtott egykezes kormányzást produkálokKépKépKép már csak a napszemüveg meg az üvöldő zene hiányzik....és tiszta jampy-csaj lennék...KépKép:o

Dori!
Elmentem abba az Ujpesti áruházba, meg is találtam a melltartót, de nekem annyira nem jött be, alapvetően szürkének láttam, ráadásul az volt ráirva hogy 80% polamid(ami fogalmam sincs hogy mi), 10%pamut, meg 10% valami, ráadásul szinte mindegyiknek szakadt volt a varrása, lehet hogy egy mosás után szétesett volna...
Viszont láttam jó farmerokat(szülés utánraKépKépKép), tényleg jutányos áron...és vettem 2 normál bugyit a szülés utáni hetekre...100ft/db volt....
Azért köszi a tippet, biztos ki lehet fogni jó dolgokat, majd többször elnézek arra felé!KépKépKépKép

Megann 36+4

Kép

Kép
megann

Nekem is fáj kezem-lábam-csuklóm-térdem. A sok viztől, nyomja az idegeket. Majd a szülés után mikor kifolyik belőlünk a sok viz, el fog múlni. Zsibbadást is okoz a sok viz a szövetekben.

Nemcsak a boka dagad, a viz ott van minden szövetben, csak a bokán látványos. Nekem egy héttel ezelőtt a szemorvos jegyezte meg, mikor a szemfenekemet vizsgálgatta, hogy hát igen, ez egy terhes szemfenék, látszik hogy az ideg körül is meg van duzzadva vizzel. Úgyhogy MINDEN dagad, nemcsak a boka, és ez kellemetlenséggel jár.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica

Nálunk az NST-n nem is inditják el azt a műszert ami a méhösszehúzódást mutatja.Nem lehet, hogy nálatok is ez van? Vagy nincs totál 0, de még elég kicsik a fájások?

Kuha
sajnálom ami veled történik, (illetve a dokit is).Remélem megoldódik! Ha esetleg ügyeletesnél szülsz akkor kívánom, hogy a lehető legrendesebb legyen!Tudom mit érzel, mert nálunk nincs lehetőség dokit fogadni.KépNekem annyival jobb a helyzetem, hogy volt 9 hónapom, hogy ezt elfogadjam. Úgy állok hozzá,hogy így egy csomó pénz a zsebünkben marad!Kép

Fú Csillám, Nemesek
ti már tényleg a finishben vagytok.Én már biztos tűkön ülnék.Kép

Szilvi
37

Kép
Kép
kismama2004

Rokica,
a másik topicunkban, ahol Kevinnel egyidős gyerekek és sokat tapasztalt mamik vannak, rinyáltam egy sort a korábbi császárom miatt. Amit itt, nektek is írtam. Hogy jajmilesz, egyiket sem szeretném igazából stb. Erre rátett egy lapáttal, hogy 7végén láttam a Naplót, abban egy 3 gyerekes maminak a 3. szülésnél kinyílt a sebe és ki kellett őt pakolni...na, most ez a rémálmom, bár kettőt tervezünk egyelőre, de 32 évesen még nem tekinteném lezártnak ezt az ügyet.
Na, és ott, abban a topicban van egy - de most szó szerint értsd - nagyon elvetemült bio-mama, totál természetesség híve, császár-tápszer, édesség és minden egyéb-ellenes. Õ írta nekem először azt, hogy a mostanság divatos megnyilvánulásokkal ellentétben "a kapcsolatotoknak a babával korántsem a legsarkalatosabb pontja, hogy hogyan születik", később pedig ezt:
"Csaszi: ha lelked legmélyén tartasz a hüvelyitől, akkor sztem inkább beszéld meg a dokival a programcsaszit. Tudatalattink úgyis jobban tudja, ha belül tartasz tőle, az lassíthatja a dolgokat. Sztem igaziból az a fontos, hogy lelkileg elfogadd, felkészülj arra, ami lesz, mert mindegyik szülés okés, a törés az, ha egyikre készülsz és a másik lesz belőle. "

Tudom, az én helyzetem kicsit más mint a tied, de pont neked nem kell sztem tudatalattiról meg lelki tényezőkről beszélnem... Valahogy kúráld ki magadból ezt a "zsigeri tiltakozást" mindenféle beavatkozás ellen, mert ha mégis szükség lesz rá, akkor kezelheted magadKépKépKépKép Na, jó, ez vicc volt persze, de érted, mire gondolok, ugye?
üdv
p 34+2
penna

Rókica!

Tényleg ne lovalld bele magad előre semmibe.
Minden esetre én a pároddal 100%-ig egyetértek...mi több 200%-ig, kerek perec meg kell mondani hogy hacsak a baba egészségi állapota(flowmetriai adatok, szívhang stb) nem indokolják, te igenis ki akarod várni az idődet!
Nagyon jól beszél a párodKép
Mikor tudsz legközelebb beszélni a dokiddal???
Egyébként 29-e még valóban nem itt van...bármi történhet addig...

Egyébként én pont az ellenkezőjét szeretném, mivel mi vetetünk le köldökvért a túlhordás(ahogy én értelmezem az irományokat bárhol) csak a sikertelen vérvétel(kevés mennyiség, nem megfelelő sejtszám, elmeszesedett lepény miatt) irányában tolná el e dolgot!
Úgyhogy én meg pont azt akarom megbeszélni a dokival, hogy ha esetleg túlhordás lenne a dologból akkor ne várjunk túl soká, nehogy sikertelen legyen az őssejtlevétel!

Kép

Kép
megann

Szilvi:

De itt megy a műszer, 20% körül produkálok... látszik rajta, hogy van valami, de csak ha ficánkol a baba, akkor kicsit megrezzen.

Penna:

Értem mit akarsz mondani, persze. Tkp attól nem is félek, ha szülés közben felmerül valami probléma, és azt kezelni kell. Azt el tudom fogadni. De valahogy azt nem tudom elfogadni, hogy "papirforma" miatt tegyem ki magam a császár fokozott veszélyének. A papirforma alatt azt értem, hogy nem azért, mert tényleg egészségileg a babán látszik, hogy be kéne avatkozni, hanem azért, mert a statisztika azt mondja, hogy 40 de legkésőbb 42. hétre babát kell produkálni. De próbálom ezt magamból kiirtani, mert tudom, csak ártok vele magamnak.

És hát ugye az is nagy igazság, hogy az ember a saját félelmeit igazolja be magának.

Megann:

Gyere velem szülni Kép Majd te megmondod a tutit az orvosnak. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, lehet hogy igazad van és nem dagadt a kezem, hanem vizes és azért fáj. Igazából csak az ujjaim fájnak, azok is csak ha csinálok valamit. Már úgy értem, ha ki akarok nyitni mondjuk egy üveget, vagy lehúzom a WC-tKép Szóval ha nyugalmi helyzetben van, akkor nem fáj, olyankor ez is felejtem. Meg gépelésnél sem fáj szerencséreKép
És még egy, csak neked! Nekem nagy pofám van, minkdenkiért és mindenért ki tudok állni, kivéve magamat. Úgyhogy tökéletesen értelek. DE!!!!!!!!!!!Most nem magadért kellene kiállnod a dokinál, hanem a babádért, úgyhogy tessék erőt venni magadon. Az a fura, hogy ha én odamennék hozzád ezzel a problémával, akkor te mint szakértő 1000 féle módon tudnál rajtam segíteni. Magadon meg nem megy? Ez nem kritika, ez szerintem mindenkivel így van, de miért? Tudja erre valaki a választ?
Még egy hülye kérdés, de már foglalkoztat egy ideje. A férjed betegségét Te nem kezelheted? Mert gondolom te mindent tudsz róla, többet is akár mint más doki. Vagy családon belül ilyet nem lehet? Máshogy fogadja a családtag a segítséget? Bocsi, ha butaságokat kérdezek, csak nekem laikusnak ez olyan fura. Az én pszichológusnőm, pl. tök sokat szenvedett a gyerkőceivel meg a férjével, nekem meg a kollégáknak meg adta a tanácsokat. Amik segítettek is, de sose értettem, hogy akkor magán meg a családján hogy nem fognak ezek a dolgok?

Megann, én nem vagyok tapasztalt "kókusz"Kép ügyben, de nekem azt mondta a doki, hogy 4 hét múlva megcsinálja a tenyésztést, és ha valami lenne, akkor azt kezelni kell, de NEM a szülés előtt, hanem ALATTA. Ennyit tudok róla. Nem sok, de én is szeretnék néha okos lenni. Csak hát nem megyKép

Hari

Kép
Kép
hari

RokicaKép,
én úgy vagyok a dologgal, ha a doki mondja, hogy meg kell indítani, én bízok benne. Nem inkább ezzel van a gond? BizalmatlanságKép???
Nyilván az ember olvas ezt-azt, és megvan a kialakult véleménye, hogy hogyan szeretne szülni, de én a dokim véleményét szentírásnak veszem. Ha ő azt mondja császár, ám legyen...

Holnap reggel megyek 10-re NST-re, utána fog megvizsgálni. Azt mondja, ha 2 ujjnyira nyitva a méhszáj, akkor megrepeszti a burkot, és 2 órán belül meg lehet a babám... Igazából én ennek a variációnak nagyon is örülnékKép.
Már kicsit kivagyok, jó lenne már babázni!!!!
Reméltem, hogy a második gyerkőc korábban jön (általában így szokott), de ebből már nem lesz semmi. És 28-án költözünk, úgyhogy addigra jó lenne kicsit regenerálódni is. Hát nem tudom mennyi erre az esély...

Csillám,
neked is minden jót. Kitartás!!!!

Mindenesetre gondoljatok rám holnapKépKépKép!!!

Kati
39+2
Vendég

MegannKép,
én úgy tudom, mint Hari.
A Streptococcust felesleges kezelni szülés előtt, mert addig újra kialakul. Ha pozítiv az eredmény, akkor közvetlen szülés után a babád kap antibiotikum szurit, Neked meg semmi bajod nem lesz tőle.
Azért fontos mégis ez a szűrés, mert akinél nem végzik el, annak a babáját mindenképpen beoltják, akár pozítiv, akár negatív. És ugye ez utóbbi esetben egy felesleges adag gyógyszer kerül a szervezetébeKép.

Kati
Vendég

Kép
csillam

Hogy van az, hogy nektek egyikőtöknek sem cuppan, vagy pukkan odaben a baba? Most már annyi helyen utána néztem, és ahogy Rokica is írta más helyen is láttam, hogy volt akinek volt ilyen, de sehol nem derült ki, hogy ez mi. A doki ugye azt mondta, hogy csuklik, de én nem hiszem. Valaki cuppanjon már egyet!!!

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!Kép
Aranyos vagy, hogy hiányoltálKép
Tényleg kevesebbszer jövök, mert néha sza.akodik a gépünkKép meg nem igazán történik semmi velem mostanában.
Olyan öreges lettemKép
Holnap reggel megyünk CTG-re, már kiváncsi vagyok.
Megkérdezem dokimtól ezt a streptococcus dolgot, mert tőlem nem vettek csak a terhesség elején kenetetKép
Már nem megyek elvileg hozzá nőgy.vizsgálatra sem, vagyis nem mondta hogy menjek még.

Mea
mea

Mea, akkor mindenképp kérdezz rá, mert az én dokim úgy tapasztaltam, hogy tényleg csak azokat a dolgokat nézte a terhesség alatt, ami már nagyon fontos, úgy értem, nekem nem nézték a toxoplazmát vagy mit, meg vérvételen is kb. 2x voltam összvissz, féltem, hogy ezt sem akarja majd nézni, de mégis, úgyhogy valószínűleg ez fontos vizsgálat lehet. Aztán lehet hogy tévedek, de inkább kérdezz rá!!
Nem is baj, hogy kicsit "öreges" lettél, úgyis olyan kis túlpörgős voltál végig, ideje hogy kicsit pihizzél is legalább a vége felé. De azért a gép elé beülhetsz írniKép Írjál öregesen, majd úgy olvassukKép

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?